Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa lokakuussa

Klikkaa tästä ajankohtaisiin tarjouksiin

Salibandy

Salibandy on nopeasti kasvava urheilulaji, joka on yhtä suosittua niin lasten ja junioreiden kuin naisten ja miestenkin keskuudessa. Sportamoren salibandyvalikoimasta löydät salibandypalloja, salibandylapoja, salibandymaaleja, maalivahdin hanskoja, laukkuja, hikinauhoja ja salibandykenkiä. Tietenkin meillä on myös salibandymailoja, sekä oikea- että vasenkätisiä. Meiltä löydät suosikkimerkkisi, kuten Fatpipe, Salming, Unihoc, Zone ja Exel,.

Kuinka pitkä tulisi salibandymailani olla?

Kun olet ostamassa salibandymailaa, on olemassa pari seikkaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon ja niistä ensimmäinen ja tärkein on mailan pituus. Salibandymaila ei saa olla liian lyhyt, mutta yleisin virhe on se, että ostetaan liian pitkä maila. Yleisesti ottaen voi liian pitkä salibandymaila helpottaa laukaisemista, mutta se tulee myös haittaamaan muuta tekniikkaasi antamalla huonoja kulmia, mikä estää liikkeitäsi. Voit pitää nyrkkisääntönä sitä, että oikeanpituinen salibandymaila tulee ulottua jonnekin navan ja kylkiluiden välille. Keskipituisille miehille ovat yleensä yli 100 senttimetriä pitkät mailat sopivia, kun taas naisille sopivat mailat ovat yleensä 96 tai 92 senttimetriä. Jos et löydä suosikkimailaasi oikeassa pituudessa, niin voithan aina lyhentää liian pitkää salibandymailaa itsellesi sopivaksi. Sen voit tehdä itse kotona – lyhennä siinä tapauksessa vartta alapäästä. Älä unohda tehdä uusia reikiä lavan kiinnittämistä varten ja pidä huoli ruuveista niin, etteivät ne häviä. Kun lyhennät mailaa, on tärkeää ottaa huomioon, että mailan jäykkyys (flex) tulee muuttumaan, ja siitä tulee vähän kovempi. 

Kuinka paljon flexiä pitäisi salibandymailassani olla?

Se, että salibandymailassa on paljon flexiä, merkitsee, että se on pehmeä ja sitä voidaan taivuttaa. Joka kerta, kun laukaiset, laitat painosi ja voimasi laukaisuun niin, että maila “flexaa”. Flex (jousto) mailan varressa antaa eräänlaisen ritsa-vaikutuksen ja tekee laukaisustasi kovemman. Usein salibandymailassa lukee, kuinka paljon flexiä siinä on, mutta voit myös tunnustella sitä itse saadaksesi selville, tuntuuko se sopivalta. Jos pidät mailaa normaalilla otteella, laitat lavan lattiaa vasten ja nojaudut mailaa vasten, tulet näkemään selvän flexin (jouston) varressa. Jos et näe mitään joustoa salibandymailassa, sinun kannattaa katsoa mallia, jossa on enemmän flexiä. Useimmissa miesten mailoissa on flex noin 23-29 millimetriä, kun taas naisten mailojen flex on yleensä 27-32. Saatavilla on salibandymailoja, joiden flex on jopa 36, mutta ne on usein tarkoitettu lapsille ja junioreille. Se, mihin sinun tulee tähdätä, riippuu tekniikastasi, iästäsi ja siitä, kuinka vahva olet. Mitä enemmän onnistut flexaamaan salibandymailaasi laukaistessasi, sitä kovempi tulee laukaisusta. Jos tiedät, että et jaksa flexata mailalla, jonka flex on 27, sinun tulee hakea mallia, jossa on enemmän flexiä. Osta mieluummin pehmeämpi malli kuin kova, jos olet epävarma tekniikastasi.

Mikä mailanlapa minun tulisi ostaa?

Minkä lavan valitset salibandymailaasi, on erittäin yksilöllistä. Kun puhutaan salibandymailan lavasta, mainitaan muun muassa lavan käyryys, mutta mikä käyryys sopii juuri sinulle, on lähinnä makuasia. Etuna siinä, että salibandymailan lavassa on paljon käyryyttä, on se, että on paljon helpompi käsitellä palloa lavan forehand-puolella, toisin sanoen mailan lavan koveralla puolella. Haittapuolena on se, että pallon käsittely on vaikeampaa backhand-puolella, joka on lavan kupera puoli. Useimmat lapset ja juniorit pelaavat lavoilla, joissa on paljon käyryyttä, kun taas eliittitasolle pelataan useimmiten suoremmilla lavoilla. Itse asiassa on jopa salibandyn pelaajia, jotka pelaavat ilman käyryyttä ja lisäksi on olemassa toiseen äärimmäisyyteen meneviä pelaajia, kuten esimerkiksi Ketil Kronberg ja Alexander Rudd. He pelaavat mailoilla, joissa lavan kärki on käyristetty taaksepäin!

Muista, että jos et ole täysin tyytyväinen uuden mailasi käyryyteen, niin voit aina korjata sen kotona. Osta sen vuoksi mieluummin neutraali mailanlapa kuin lapa, joka on liian käyrä. Kun ostat neutraalin lavan salibandymailaasi, niin voit aina käyristää sitä, jos haluat. Käyristät salibandymailasi lapaa lämmittämällä vettä suuressa kattilassa ja upottamalla sen jälkeen lavan veteen. Voit lämmittää mailan lapaa myös kuumailmapistoolilla. Kun salibandymailasi lämpenee, se tulee pehmeäksi ja voit itse muotoilla sitä. Muista olla koskematta muoviin paljain käsin, pidä aina pyyhe tai hanska välissä. Muista myös jäähdyttää mailan lapa sen jälkeen, kun olet lämmittänyt ja muotoillut sen, jottei uusi käyristyksesi palaa takaisin alkuperäiseen muotoonsa. 

Kuinka salibandykenkien tulee istua?

Kun ostat kenkiä salibandya varten, on tärkeää ottaa huomioon, että salibandy on erittäin nopea urheilulaji. Sen vuoksi sinun tarvitsee osta salibandykengät, joita voidaan kuormittaa sivusuunnassa, ja jotka kestävät nopeat suunnanmuutokset. Valikoimastamme löydät malleja merkeiltä adidas, Salming, Unihoc ja Asics. Unihoc on salibandymerkki, joka valmistaa ainoastaan kenkiä juuri salibandyyn, kun taas adidas, Salming ja Asics ovat huomattavasti laajempia. Jos olet epävarma, millainen salibandykenkä sinun tulisi ostaa, voit aina tilata kotiin useampia vaihtoehtoja ja lähettää takaisin ne, jotka eivät sovi sinulle, tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme neuvojen saamiseksi. 

Salibandyvarusteet lapsille ja junioreille

Aikaisemmin oli epätavallista käyttää turvavarusteita, mutta nykyisin täytyy kaikkien lasten ja junioreiden käyttää salibandylaseja pelatessaan. Lasit suojaavat lasten silmiä sekä palloilta että muiden pelaajien mailoilta. Ja sääntöjen mukaan niitä täytyy käyttää kaikissa ottelupeleissä. 

Juniorimailat 

Yleinen virhe, jonka monet tekevät ostaessaan salibandyvarusteita lapsilleen, on se, että he ostavat liian pitkiä mailoja. Monet vanhemmat haluavat, että lapsen mailassa on kasvunvaraa, ja sen vuoksi he ostavat mieluummin liian pitkän salibandymailan kuin liian lyhyen, mutta tosiasia on, että he tekevät lapselle karhunpalveluksen. Ensinnäkin on aina olemassa riski, että liian pitkä salibandymaila painaa liikaa lapsellesi, mutta se tulee myös haittaamaan tekniikkaa antamalla huonoja kulmia, ja kun lapsesi sitten alkaa kompensoida tätä, voi olla vaikeaa hioa se pois tekniikasta. Monilla suurista merkeistä, kuten Salming ja Unihoc, on monia salibandymailoja lapsille erittäin alhaiseen hintaan niin, että voit ostaa uusia mailoja sitä mukaa, kun lapsesi kasvaa.

Juniorikengät 

Kun ostat salibandykenkiä lapsellesi, niin aivan kuten ostaessasi kenkiä itsellesi, sinun tulee ajatella, että niiden tulee kestää kuormitusta sivusuunnassa. Älä tee sitä virhettä, että ostat juoksukengät sisäurheilulajiin. Jos pelaat salibandya juoksukengissä, on olemassa suuri riski, että astut vinoon, sillä pohja on liian korkea ja kapea suhteessa urheilulajin sivukuormitukseen. Toinen yleinen virhe on ostaa sisäjalkapallokengät. Sekään ei ole suositeltavaa, sillä jalkapallokenkää ei ole suunniteltu kestämään sitä liikekuviota, jota esiintyy salibandyssa, lisäksi se on aivan liian huonosti vaimennettu, mikä saattaa aiheuttaa lapsellesi polviongelmia. Sitä voit välttää valitsemalla oikean kenkätyypin.

Salibandyvarusteiden hoito

Salibandy on talviurheilulaji, vaikka sitä pelataan sisällä. Sen vuoksi on tavallista, että kuljet salibandymaila kainalossasi sekä lumessa että sateessa ja vaikka kävelet vain bussilta tai autolta hallille, niin kosteus saattaa ehtiä pilaamaan mailasi gripin. Kaikki kosteus, kuten hiki, sade ja lumi huonontavat salibandymailasi grippiä ja sen vuoksi sinun täytyy vaihtaa se säännöllisin väliajoin. Jos pelaat paljon salibandya, sinun ehkä tarvitsee tehdä usein, joten ota huomioon, että kävely ulkona vain nopeuttaa prosessia. Jos haluat välttää gripin vaihtamista usein, voit ostaa mailakotelon tai salibandylaukun. Salibandymailan laittaminen takaisin koteloonsa joka treenin jälkeen saattaa vaikuttaa paljonkin grippisi kestävyyteen. Et kuitenkaan koskaan välty kokonaan gripin vaihtamiselta. Suositeltavaa on vaihtaa grippi jokaisen kauden alkaessa. Jos olet epävarma siitä, milloin salibandymailasi grippi täytyy vaihtaa, voit valita vaalean värin, jolloin tulet huomaamaan, milloin se on kulunut ja harmaa. Jos olet pelannut salibandya jotakuinkin usein tai paljon, niin olet varmasti joutunut tilanteeseen, jossa oma mailasi tai jonkun muun pelaajan maila on katkennut. Ota huomioon, että muovi muuttuu hauraaksi, kun se altistuu kylmälle. Joten jos salibandymailasi on lojunut kylmässä autossa tai joutunut muulla tavalla kylmälle alttiiksi, niin riski on suuri, että se katkeaa. Osta sen vuoksi kotelo, jos tiedät, että salibandymailasi tulee lojumaan autossa talvella. 

Ammattilaisvinkki

Laukaisetko maalin yli, kun pelaat salibandya? Laukaiseminen liian korkealle on yleinen ongelma, joka voidaan helposti ratkaista kahdella yksinkertaisella toimenpiteellä. Tavallinen syy liian korkealle laukaisemiseen on nimittäin se, että pelaaja on ostanut liian pitkän mailan. Pitkä salibandymaila pakottaa laukaisun svingin pidemmäksi ja näin ollen pallo jättää mailan lavan laukaisuliikkeen myöhemmässä vaiheessa, mikä antaa pallolle aivan toisen liikeradan, kuin minkä se olisi saanut lyhyemmällä mailalla. Toinen yleinen syy maalin yli laukaisemiseen on se, että mailan lapa on liikaa ylöspäin käyristetty. Tämän voit tarkistaa asettamalla mailan pystysuoraan ja katsomalla lapaa salibandymailan vartta pitkin. Jos voit nähdä koko lavan kuvion, niin sinulla on luultavasti liikaa käyristetty lapa. Sen ratkaiset joko muuttamalla tekniikkaasi niin, että kallistut enemmän eteenpäin laukaisutilanteessa, tai sitten voit muuttaa mailasi lavan käyristystä keittämällä sen. Jos tarvitset pikakorjauksen tai haluat kokeilla, miltä tuntuisi käyttää suorempaa lapaa, voit testata sitä laittamalla mailan lattiaa vasten forehand-puoli alaspäin. Paina sitten lapaa kevyesti jalallasi niin, että se suoristuu.

Salibandy

Salibandy on nopeasti kasvava urheilulaji, joka on yhtä suosittua niin lasten ja junioreiden kuin naisten ja miestenkin keskuudessa. Sportamoren salibandyvalikoimasta löydät salibandypalloja, salibandylapoja, salibandymaaleja, maalivahdin hanskoja, laukkuja, hikinauhoja ja salibandykenkiä. Tietenkin meillä on myös salibandymailoja, sekä oikea- että vasenkätisiä. Meiltä löydät suosikkimerkkisi, kuten Fatpipe, Salming, Unihoc, Zone ja Exel,.

Kuinka pitkä tulisi salibandymailani olla?

Kun olet ostamassa salibandymailaa, on olemassa pari seikkaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon ja niistä ensimmäinen ja tärkein on mailan pituus. Salibandymaila ei saa olla liian lyhyt, mutta yleisin virhe on se, että ostetaan liian pitkä maila. Yleisesti ottaen voi liian pitkä salibandymaila helpottaa laukaisemista, mutta se tulee myös haittaamaan muuta tekniikkaasi antamalla huonoja kulmia, mikä estää liikkeitäsi. Voit pitää nyrkkisääntönä sitä, että oikeanpituinen salibandymaila tulee ulottua jonnekin navan ja kylkiluiden välille. Keskipituisille miehille ovat yleensä yli 100 senttimetriä pitkät mailat sopivia, kun taas naisille sopivat mailat ovat yleensä 96 tai 92 senttimetriä. Jos et löydä suosikkimailaasi oikeassa pituudessa, niin voithan aina lyhentää liian pitkää salibandymailaa itsellesi sopivaksi. Sen voit tehdä itse kotona – lyhennä siinä tapauksessa vartta alapäästä. Älä unohda tehdä uusia reikiä lavan kiinnittämistä varten ja pidä huoli ruuveista niin, etteivät ne häviä. Kun lyhennät mailaa, on tärkeää ottaa huomioon, että mailan jäykkyys (flex) tulee muuttumaan, ja siitä tulee vähän kovempi. 

Kuinka paljon flexiä pitäisi salibandymailassani olla?

Se, että salibandymailassa on paljon flexiä, merkitsee, että se on pehmeä ja sitä voidaan taivuttaa. Joka kerta, kun laukaiset, laitat painosi ja voimasi laukaisuun niin, että maila “flexaa”. Flex (jousto) mailan varressa antaa eräänlaisen ritsa-vaikutuksen ja tekee laukaisustasi kovemman. Usein salibandymailassa lukee, kuinka paljon flexiä siinä on, mutta voit myös tunnustella sitä itse saadaksesi selville, tuntuuko se sopivalta. Jos pidät mailaa normaalilla otteella, laitat lavan lattiaa vasten ja nojaudut mailaa vasten, tulet näkemään selvän flexin (jouston) varressa. Jos et näe mitään joustoa salibandymailassa, sinun kannattaa katsoa mallia, jossa on enemmän flexiä. Useimmissa miesten mailoissa on flex noin 23-29 millimetriä, kun taas naisten mailojen flex on yleensä 27-32. Saatavilla on salibandymailoja, joiden flex on jopa 36, mutta ne on usein tarkoitettu lapsille ja junioreille. Se, mihin sinun tulee tähdätä, riippuu tekniikastasi, iästäsi ja siitä, kuinka vahva olet. Mitä enemmän onnistut flexaamaan salibandymailaasi laukaistessasi, sitä kovempi tulee laukaisusta. Jos tiedät, että et jaksa flexata mailalla, jonka flex on 27, sinun tulee hakea mallia, jossa on enemmän flexiä. Osta mieluummin pehmeämpi malli kuin kova, jos olet epävarma tekniikastasi.

Mikä mailanlapa minun tulisi ostaa?

Minkä lavan valitset salibandymailaasi, on erittäin yksilöllistä. Kun puhutaan salibandymailan lavasta, mainitaan muun muassa lavan käyryys, mutta mikä käyryys sopii juuri sinulle, on lähinnä makuasia. Etuna siinä, että salibandymailan lavassa on paljon käyryyttä, on se, että on paljon helpompi käsitellä palloa lavan forehand-puolella, toisin sanoen mailan lavan koveralla puolella. Haittapuolena on se, että pallon käsittely on vaikeampaa backhand-puolella, joka on lavan kupera puoli. Useimmat lapset ja juniorit pelaavat lavoilla, joissa on paljon käyryyttä, kun taas eliittitasolle pelataan useimmiten suoremmilla lavoilla. Itse asiassa on jopa salibandyn pelaajia, jotka pelaavat ilman käyryyttä ja lisäksi on olemassa toiseen äärimmäisyyteen meneviä pelaajia, kuten esimerkiksi Ketil Kronberg ja Alexander Rudd. He pelaavat mailoilla, joissa lavan kärki on käyristetty taaksepäin!

Muista, että jos et ole täysin tyytyväinen uuden mailasi käyryyteen, niin voit aina korjata sen kotona. Osta sen vuoksi mieluummin neutraali mailanlapa kuin lapa, joka on liian käyrä. Kun ostat neutraalin lavan salibandymailaasi, niin voit aina käyristää sitä, jos haluat. Käyristät salibandymailasi lapaa lämmittämällä vettä suuressa kattilassa ja upottamalla sen jälkeen lavan veteen. Voit lämmittää mailan lapaa myös kuumailmapistoolilla. Kun salibandymailasi lämpenee, se tulee pehmeäksi ja voit itse muotoilla sitä. Muista olla koskematta muoviin paljain käsin, pidä aina pyyhe tai hanska välissä. Muista myös jäähdyttää mailan lapa sen jälkeen, kun olet lämmittänyt ja muotoillut sen, jottei uusi käyristyksesi palaa takaisin alkuperäiseen muotoonsa. 

Kuinka salibandykenkien tulee istua?

Kun ostat kenkiä salibandya varten, on tärkeää ottaa huomioon, että salibandy on erittäin nopea urheilulaji. Sen vuoksi sinun tarvitsee osta salibandykengät, joita voidaan kuormittaa sivusuunnassa, ja jotka kestävät nopeat suunnanmuutokset. Valikoimastamme löydät malleja merkeiltä adidas, Salming, Unihoc ja Asics. Unihoc on salibandymerkki, joka valmistaa ainoastaan kenkiä juuri salibandyyn, kun taas adidas, Salming ja Asics ovat huomattavasti laajempia. Jos olet epävarma, millainen salibandykenkä sinun tulisi ostaa, voit aina tilata kotiin useampia vaihtoehtoja ja lähettää takaisin ne, jotka eivät sovi sinulle, tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme neuvojen saamiseksi. 

Salibandyvarusteet lapsille ja junioreille

Aikaisemmin oli epätavallista käyttää turvavarusteita, mutta nykyisin täytyy kaikkien lasten ja junioreiden käyttää salibandylaseja pelatessaan. Lasit suojaavat lasten silmiä sekä palloilta että muiden pelaajien mailoilta. Ja sääntöjen mukaan niitä täytyy käyttää kaikissa ottelupeleissä. 

Juniorimailat 

Yleinen virhe, jonka monet tekevät ostaessaan salibandyvarusteita lapsilleen, on se, että he ostavat liian pitkiä mailoja. Monet vanhemmat haluavat, että lapsen mailassa on kasvunvaraa, ja sen vuoksi he ostavat mieluummin liian pitkän salibandymailan kuin liian lyhyen, mutta tosiasia on, että he tekevät lapselle karhunpalveluksen. Ensinnäkin on aina olemassa riski, että liian pitkä salibandymaila painaa liikaa lapsellesi, mutta se tulee myös haittaamaan tekniikkaa antamalla huonoja kulmia, ja kun lapsesi sitten alkaa kompensoida tätä, voi olla vaikeaa hioa se pois tekniikasta. Monilla suurista merkeistä, kuten Salming ja Unihoc, on monia salibandymailoja lapsille erittäin alhaiseen hintaan niin, että voit ostaa uusia mailoja sitä mukaa, kun lapsesi kasvaa.

Juniorikengät 

Kun ostat salibandykenkiä lapsellesi, niin aivan kuten ostaessasi kenkiä itsellesi, sinun tulee ajatella, että niiden tulee kestää kuormitusta sivusuunnassa. Älä tee sitä virhettä, että ostat juoksukengät sisäurheilulajiin. Jos pelaat salibandya juoksukengissä, on olemassa suuri riski, että astut vinoon, sillä pohja on liian korkea ja kapea suhteessa urheilulajin sivukuormitukseen. Toinen yleinen virhe on ostaa sisäjalkapallokengät. Sekään ei ole suositeltavaa, sillä jalkapallokenkää ei ole suunniteltu kestämään sitä liikekuviota, jota esiintyy salibandyssa, lisäksi se on aivan liian huonosti vaimennettu, mikä saattaa aiheuttaa lapsellesi polviongelmia. Sitä voit välttää valitsemalla oikean kenkätyypin.

Salibandyvarusteiden hoito

Salibandy on talviurheilulaji, vaikka sitä pelataan sisällä. Sen vuoksi on tavallista, että kuljet salibandymaila kainalossasi sekä lumessa että sateessa ja vaikka kävelet vain bussilta tai autolta hallille, niin kosteus saattaa ehtiä pilaamaan mailasi gripin. Kaikki kosteus, kuten hiki, sade ja lumi huonontavat salibandymailasi grippiä ja sen vuoksi sinun täytyy vaihtaa se säännöllisin väliajoin. Jos pelaat paljon salibandya, sinun ehkä tarvitsee tehdä usein, joten ota huomioon, että kävely ulkona vain nopeuttaa prosessia. Jos haluat välttää gripin vaihtamista usein, voit ostaa mailakotelon tai salibandylaukun. Salibandymailan laittaminen takaisin koteloonsa joka treenin jälkeen saattaa vaikuttaa paljonkin grippisi kestävyyteen. Et kuitenkaan koskaan välty kokonaan gripin vaihtamiselta. Suositeltavaa on vaihtaa grippi jokaisen kauden alkaessa. Jos olet epävarma siitä, milloin salibandymailasi grippi täytyy vaihtaa, voit valita vaalean värin, jolloin tulet huomaamaan, milloin se on kulunut ja harmaa. Jos olet pelannut salibandya jotakuinkin usein tai paljon, niin olet varmasti joutunut tilanteeseen, jossa oma mailasi tai jonkun muun pelaajan maila on katkennut. Ota huomioon, että muovi muuttuu hauraaksi, kun se altistuu kylmälle. Joten jos salibandymailasi on lojunut kylmässä autossa tai joutunut muulla tavalla kylmälle alttiiksi, niin riski on suuri, että se katkeaa. Osta sen vuoksi kotelo, jos tiedät, että salibandymailasi tulee lojumaan autossa talvella. 

Ammattilaisvinkki

Laukaisetko maalin yli, kun pelaat salibandya? Laukaiseminen liian korkealle on yleinen ongelma, joka voidaan helposti ratkaista kahdella yksinkertaisella toimenpiteellä. Tavallinen syy liian korkealle laukaisemiseen on nimittäin se, että pelaaja on ostanut liian pitkän mailan. Pitkä salibandymaila pakottaa laukaisun svingin pidemmäksi ja näin ollen pallo jättää mailan lavan laukaisuliikkeen myöhemmässä vaiheessa, mikä antaa pallolle aivan toisen liikeradan, kuin minkä se olisi saanut lyhyemmällä mailalla. Toinen yleinen syy maalin yli laukaisemiseen on se, että mailan lapa on liikaa ylöspäin käyristetty. Tämän voit tarkistaa asettamalla mailan pystysuoraan ja katsomalla lapaa salibandymailan vartta pitkin. Jos voit nähdä koko lavan kuvion, niin sinulla on luultavasti liikaa käyristetty lapa. Sen ratkaiset joko muuttamalla tekniikkaasi niin, että kallistut enemmän eteenpäin laukaisutilanteessa, tai sitten voit muuttaa mailasi lavan käyristystä keittämällä sen. Jos tarvitset pikakorjauksen tai haluat kokeilla, miltä tuntuisi käyttää suorempaa lapaa, voit testata sitä laittamalla mailan lattiaa vasten forehand-puoli alaspäin. Paina sitten lapaa kevyesti jalallasi niin, että se suoristuu.

more news
innebandylubbor

Suuri testi: Salibandymailat

Lapa, grippi ja paino vaikuttavat salibandymailan laatuun. Olemme testanneet tämän syksyn suosikit!

11 sep 2020
Muoti & trendit
Inomhusskor salming

Pidä tämä mielessä ostaessasi sisäpelikenkiä

Salibandyn, käsipallon ja muiden urheilulajien kenkien välillä on suuria eroja. Lue opas löytääksesi sinulle ja lajillesi sopivat kengät!

28 aug 2020
Urheilu & treeni
Rehband

Kaikki mitä haluat tietää nivelkierukkavammasta

Polven nivelkierukka voi vaurioitua kierrossa, horjahduksessa ja voimakkaassa iskussa, mutta usein nivelkierrukkavamma ei tule yksin. Lue lisää täältä!

16 jun 2020
Urheilu & treeni
Inomhusskor för damer

Testi: kuudet nopeat sisäpelikengät naisille

Nämä kengät säästävät sinut vammoilta ja maksimoivat suorituskykysi sisäpeleissä. Sportamoren raati testasi kuusi eri salibandyyn, käsipalloon ja lentopalloon tehtyä mallia.

27 sep 2019
Muoti & trendit
Test inomhusskor

Testi! Parhaat sisäkenkämme salibandyyn ja käsipalloon

Miehistä koostuva testiryhmämme hikoili spurtaten ja nopeita käännöksiä tehden uusissa sisäpeleihin tehdyissä treenikengissä. Esittelemme salibandyyn ja käsipalloon suunniteltuja miesten malleja, jotka on todettu parhaiksi.

23 sep 2019
Muoti & trendit
Asics Gel-Rocket 8

Testissä! Asics Gel-Rocket 6 – sisäliikunnan suosikkikenkä

Gel-Rocket 8 -sisäkenkä on ykkösvalinta talven sisäpeleihin. Tässä urheiluhullun raatimme tuomio, kuinka kenkä toimii lentopallossa ja salibandyssa.

10 sep 2019
Muoti & trendit
Gubbvad

Näin hoidat tennispohjetta

Oletko yli 40-vuotias mies, joka juostessa kärsii pohjekivusta? Oletko vastikään aloittanut jälleen nuorena aktiivisesti harrasmasi urheilun? Voi olla, että kärsit tennispohkeesta.

15 mar 2018
Seikkailu & hyvinvointi