Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa marraskuussa

Klikkaa tästä ajankohtaisiin tarjouksiin

Lentopallo

Lentopallo on suosittu urheilulaji niin naisten, miesten kuin lastenkin keskuudessa. Lentopalloa pelataan ympäri maailmaa ja se on ollut kesäolympialaisissa vuodesta 1964. Laji on peräisin Yhdysvalloista 1800-luvun lopulta, ja 1900-luvun puoliväliin mennessä lentopallo oli levinnyt ympäri maailmaa.

Lentopallo apelataan sisätiloissa kentällä, joka on yhdeksän kertaa 18 metriä ja erotettu kahteen osaan keskellä olevalla verkolla. Verkon korkeus on miehillä 2,43 metriä ja naisilla 2,24 metriä. Lentopallo-ottelussa kaksi joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan kummassakin joukkueessa kuusi pelaajaa kentällä. 

Lentopallon säännöt

Lentopallossa joukkueen on saatava pallo verkon yli vastustajan puolelle. Kumpikin joukkue saa lyödä palloa enintään kolme kertaa ennen kuin se on lyötävä verkon yli ja sama pelaaja ei saa lyödä palloa kahdesti peräkkäin. Pallo kuolee, jos se koskettaa maata, laskeutuu pelikentän ulkopuolelle, jos pelaaja lyö verkkoon tai jos joukkue ei pelaa palloa verkon yli kolmella iskulla. Tällöin vastustajajoukkue saa pisteen ja seuraavan syötön. On myös kiellettyä tarttua palloon tai heittää sitä.

Lentopalloissa on sallittua potkaista palloa jalalla sekä vastaanottaa tai "lyödä" sitä mihin tahansa kehon osaan, mutta on olemassa erityisiä lentopallolyöntejä, joita käytetään parhaan mahdollisen pelin saavuttamiseksi. Nämä ovat hihalyönti, sormilyönti ja iskulyönti. 

Pisteitä voittaessa pisteitä saanut joukkue syöttää, ja pisteitä menettäessä aloitus siirtyy vastustajajoukkueella ja joukkue kiertää yhden askeleen. Syöttö menee siten, että heität pallon ilmaan tai vain pudotat sen ja lyöt sitä sitten joko kädelläsi tai käsivarrellasi. Sinun tulee seistä pelikentän takalinjan takana syöttäessäsi.

Mitä pelipaikkoja lentopallossa on?

Lentopallossa on viisi pelipaikkaa: passari, keskipelaaja, oikea laitapelaaja, vasen laitapelaaja sekä libero. Ottelun aikana kummallakin joukkueella on aina kuusi pelaajaa kentällä mukaan lukien kaksi vasenta laitapelaajaa, kaksi keskipelaajaa, oikea laitapelaaja sekä passari. Joukkueella on myös yksi tai kaksi liberoa. Libero on pelaaja, joka on erikoistunut puolustukseen, ja kentällä voi olla maksimissaan yksi libero pelin aikana. Libero pelaa aina eri värisessä paidassa kuin muut pelaajat. Joukkue voi tehdä jopa kuusi muutosta erän aikana ja sen lisäksi, että liberoa vaihdetaan erityisen säännön mukaisesti, yksinkertaistettuna, libero voidaan vapaasti vaihtaa takaosan rivin kaikkien pelaajien kanssa ilman pelin keskeyttämistä tai vaihdon noteeraamista. Liberoihin pätevät erityiset säännöt. He eivät saa syöttää, hyökätä verkon korkeuden yli tai blokata.

Pelin kulku ja pisteiden lasku

Lentopallopelin rakenne on yleensä seuraava: joukkue vastaanottaa aloitussyötön vastustajajoukkueelta liberon tai muun takana seisovan pelaajan vastaanottaessa pallon (yleensä hihalyönnillä), jonka jälkeen tämä yrittää pelata pallon seuraavalle pelaajalle, yleensä passarille, joka syöttää pallon sormilyönnillä laitapelaajalle tai keskipelaajalle. Sen jälkeen tämä iskee pallon verkon yli. Vastustajajoukkueen kaksi pelaajaa yrittävät estää iskun ojentamalla kädet ja estämällä palloa ylittämästä verkkoa.

Lentopallo-ottelu pelataan tyylillä paras viidestä erästä, jolloin joukkueen on voitettava kolme erää voittaakseen ottelun. Jokainen erä pelataan 25 pisteeseen, poikkeuksena viides ja ratkaiseva erä, joka pelataan 15 pisteeseen. Voittaakseen joukkueen on voitettava vähintään kahden pisteen marginaalilla, ja siksi pisteet voivat ylittää 25 pistettä. Esimerkiksi: Jos joukkue johtaa 25 pisteellä 24 pistettä vastaan, ottelua jatketaan, kunnes joukkue on voittanut vähintään kahdella pisteellä (esim. 26-24). Viides ja ratkaiseva sarja tulisi voittaa myös vähintään kahden pisteen marginaalilla.

Rantalentopallo

Rantalentopallo on erittäin suosittu urheilu- ja kesäaktiviteetti. Peli kulkee samalla tavalla kuin tavallinen lentopallo ja pisteet lasketaan myös samoin, mutta kummallakin joukkueella on vain kaksi pelaajaa kentällä, kun kyse on ammattimaisesta rantalentopallosta. Lajia pelataan hiekalla ja harrastelijoiden keskuudessa sitä pelataankin usein rannoilla ja puistoissa. Voit tietysti pelata samalla määrällä pelaajia ja samoilla säännöillä kuin tavallisessa lentopallossa!

Mitä varusteita tarvitsen?

Lentopallokentän, verkon ja tietysti pallon lisäksi lajin aloittamiseen ei tarvita paljon. Ainoa asia, jota todella tarvitset pelataksesi lentopalloa, ovat harjoitukseen sopivat vaatteet ja kengät. Jos siis haluat kokeilla, onko lentopallo sinulle sopiva laji, voit testata sen helposti tavallisilla treenivaatteillasi. 

Muut varusteet eivät ole pakollisia, mutta lentopallopelaajat käyttävät tavallisesti korkeita jalkapallosukkien kaltaisia sukkia ja polvisuojia. Polvisuojat auttavat estämään lattiasta tulevia palovammoja ja suojaavat polvia lattian kovuudelta joutuessasi heittämään tai polvistumaan maahan pelastamaan palloa. Nivel- ja polvivammat ovat yleisiä lentopallossa. Mikäli olet loukkaantunut, on erityyppisiä lämmittäviä ja tukea antavia suojia, joita voit pitää pelin aikana. Mene aina lääkäriin tai fysioterapeutille vammojen sattuessa, jolloin saat neuvoja siitä, minkälaista suojaa sinun tulisi käyttää. 

Lentopalloa pelataan erityisellä pallolla, lentopallolla! Se on suunnilleen samankokoinen kuin jalkapallo, mutta kevyempi ja pehmeämpi materiaaliltaan. Rantalentopallossa käytetään ulkokäyttöön soveltuvia palloja. Yleensä hinta kertoo paljon siitä, kuinka hyvä pallo on. Mitä kalliimpi pallo, sitä parempi tuntuma pallossa on. 

Kesäisin lentopalloverkkoja on usein pystytettynä rannoille ja puistoihin, joissa on rantalentopallokenttiä. Jos sinulla on kotona suuri piha ja haluat pystyä pelaamaan koska tahansa, voit ostaa oman verkon ja pystyttää sen puutarhaan. Muista ostaa riittävän vakaa verkko, joka kestää jopa aggressiivisemman pelin.

Kengät ja vaatteet

Riippumatta siitä pelaatko eliittitasolla, amatööritasolla vai ainoastaan koulun turnauksessa tai työkavereiden kanssa, on aina hyvä pelata hyvissä vaatteissa ja kengissä. Mitä vaatteisiin tulee, voit pelata lähes missä vain treenivaatteissa, mutta tavallista on pelata t-paita tai toppi sekä shortsit päällä tai ollessasi tyttö lyhyillä trikoilla. Vinkkinä kannattaa valita t-paita tai toppi teknisessä materiaalissa, joka siirtää hikeä pois hyvällä tavalla, jotta vaatteista ei tule raskaita ja märkiä. Jaloissa sinulla tulisi olla lentopalloon soveltuvat treenikengät. Sisäpelikengät, jotka soveltuvat esimerkiksi käsipalloon, ovat hyvät myös lentopalloon. Pelatessasi lentopalloa, haluat kenkien olevan samalla sekä ketterät että vakaat. Lentopallossa tulee liikuttua erityisen paljon, joten on tärkeää, että kenkäsi soveltuvat sekä sivuttaisiin että eteenpäin syöksyviin liikkeisiin. Kengissä tulisi myös olla hyvä pitävyys, jotta et liukastu. Rantalentopalloa pelataan paljain jaloin ja usein samoissa vaatteissa kuin tavallistakin lentopalloa lukuun ottamatta todella kuumia kesäpäiviä, jolloin voi olla mukavampaa pelata uimapuku päällä!

Lentopallo ei ole kontaktiurheilulaji, joten ei ole suurta riskiä, ​​että vaatteesi repeytyisivät. Pidä kuitenkin mielessä, että vaatteiden ei tulisi hankaloittaa liikkumistasi. On tärkeää, että pystyt liikkumaan nopeasti sekä sivuttain että lattiatasolla ja että pystyt liikuttamaan käsiäsi vapaasti iskeäksesi pallon verkon yli.

Suositut lentopallomerkit

Meiltä Sportamorelta löydät vaatteita, kenkiä ja varusteita lentopalloon suosituilta tuotemerkeiltä. Mikasa on yksi maailman suurimmista lentopallojen valmistajista (he ovat muun muassa varustaneet olympialentopallokilpailut virallisilla ottelupalloilla) ja Sportamorelta voitkin ostaa Mikasalta erityyppisiä palloja niin harjoitteluun, otteluihin, rantalentopalloon kuin lapsillekin. Jos tarvitset polvisuojia, meillä on laaja valikoima eri mallisia suojia tunnetuilta merkeiltä ​​kuten Rehband ja Select. Jos tarvitset uusia vaatteita ja kenkiä, löydät etsimäsi Sportamorelta! Meillä on harjoittelu- ja otteluvaatteita kaikilta suurilta urheilumerkeiltä kuten Nike, adidas, Craft, Hummel ja Asics.

Treenaa lentopalloa

Vaikka lentopallo on sisähalleissa pelattava joukkuelaji, se on itse asiassa laji, jota voit treenata ainakin osittain yksin! Lentopallossa on paljolti kyse tekniikasta, pallon vastaanottamisen opettelusta sekä oikeaoppisista lyönneistä. Jos sinulla on lentopallo kotona, voit harjoitella sormilyöntitekniikkaasi joka päivä ja ulkona voit treenata kovaa aloitussyöttöä. Jos sinulla on ainakin yksi ystävä kenen kanssa harjoitella, voit harjoitella myös hihalyöntiä sekä räjähtävyyttä yrittämällä pelastaa vaikeita palloja. Riittävän pehmeä nurmikko on kaikki mitä tarvitaan "pannukakun" tekemiseen - nimittäin pallon pelastamiseksi juuri ennen kuin se koskettaa maata tai lattiaa pidennetyn käsivarren avulla liukumalla maahan ja antamalla pallon palautua käden päälle. Ollessasi luova, voit tehdä monia harjoituksia kotona, kaikki mitä tarvitset on lentopallo!

Lentopallo

Lentopallo on suosittu urheilulaji niin naisten, miesten kuin lastenkin keskuudessa. Lentopalloa pelataan ympäri maailmaa ja se on ollut kesäolympialaisissa vuodesta 1964. Laji on peräisin Yhdysvalloista 1800-luvun lopulta, ja 1900-luvun puoliväliin mennessä lentopallo oli levinnyt ympäri maailmaa.

Lentopallo apelataan sisätiloissa kentällä, joka on yhdeksän kertaa 18 metriä ja erotettu kahteen osaan keskellä olevalla verkolla. Verkon korkeus on miehillä 2,43 metriä ja naisilla 2,24 metriä. Lentopallo-ottelussa kaksi joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan kummassakin joukkueessa kuusi pelaajaa kentällä. 

Lentopallon säännöt

Lentopallossa joukkueen on saatava pallo verkon yli vastustajan puolelle. Kumpikin joukkue saa lyödä palloa enintään kolme kertaa ennen kuin se on lyötävä verkon yli ja sama pelaaja ei saa lyödä palloa kahdesti peräkkäin. Pallo kuolee, jos se koskettaa maata, laskeutuu pelikentän ulkopuolelle, jos pelaaja lyö verkkoon tai jos joukkue ei pelaa palloa verkon yli kolmella iskulla. Tällöin vastustajajoukkue saa pisteen ja seuraavan syötön. On myös kiellettyä tarttua palloon tai heittää sitä.

Lentopalloissa on sallittua potkaista palloa jalalla sekä vastaanottaa tai "lyödä" sitä mihin tahansa kehon osaan, mutta on olemassa erityisiä lentopallolyöntejä, joita käytetään parhaan mahdollisen pelin saavuttamiseksi. Nämä ovat hihalyönti, sormilyönti ja iskulyönti. 

Pisteitä voittaessa pisteitä saanut joukkue syöttää, ja pisteitä menettäessä aloitus siirtyy vastustajajoukkueella ja joukkue kiertää yhden askeleen. Syöttö menee siten, että heität pallon ilmaan tai vain pudotat sen ja lyöt sitä sitten joko kädelläsi tai käsivarrellasi. Sinun tulee seistä pelikentän takalinjan takana syöttäessäsi.

Mitä pelipaikkoja lentopallossa on?

Lentopallossa on viisi pelipaikkaa: passari, keskipelaaja, oikea laitapelaaja, vasen laitapelaaja sekä libero. Ottelun aikana kummallakin joukkueella on aina kuusi pelaajaa kentällä mukaan lukien kaksi vasenta laitapelaajaa, kaksi keskipelaajaa, oikea laitapelaaja sekä passari. Joukkueella on myös yksi tai kaksi liberoa. Libero on pelaaja, joka on erikoistunut puolustukseen, ja kentällä voi olla maksimissaan yksi libero pelin aikana. Libero pelaa aina eri värisessä paidassa kuin muut pelaajat. Joukkue voi tehdä jopa kuusi muutosta erän aikana ja sen lisäksi, että liberoa vaihdetaan erityisen säännön mukaisesti, yksinkertaistettuna, libero voidaan vapaasti vaihtaa takaosan rivin kaikkien pelaajien kanssa ilman pelin keskeyttämistä tai vaihdon noteeraamista. Liberoihin pätevät erityiset säännöt. He eivät saa syöttää, hyökätä verkon korkeuden yli tai blokata.

Pelin kulku ja pisteiden lasku

Lentopallopelin rakenne on yleensä seuraava: joukkue vastaanottaa aloitussyötön vastustajajoukkueelta liberon tai muun takana seisovan pelaajan vastaanottaessa pallon (yleensä hihalyönnillä), jonka jälkeen tämä yrittää pelata pallon seuraavalle pelaajalle, yleensä passarille, joka syöttää pallon sormilyönnillä laitapelaajalle tai keskipelaajalle. Sen jälkeen tämä iskee pallon verkon yli. Vastustajajoukkueen kaksi pelaajaa yrittävät estää iskun ojentamalla kädet ja estämällä palloa ylittämästä verkkoa.

Lentopallo-ottelu pelataan tyylillä paras viidestä erästä, jolloin joukkueen on voitettava kolme erää voittaakseen ottelun. Jokainen erä pelataan 25 pisteeseen, poikkeuksena viides ja ratkaiseva erä, joka pelataan 15 pisteeseen. Voittaakseen joukkueen on voitettava vähintään kahden pisteen marginaalilla, ja siksi pisteet voivat ylittää 25 pistettä. Esimerkiksi: Jos joukkue johtaa 25 pisteellä 24 pistettä vastaan, ottelua jatketaan, kunnes joukkue on voittanut vähintään kahdella pisteellä (esim. 26-24). Viides ja ratkaiseva sarja tulisi voittaa myös vähintään kahden pisteen marginaalilla.

Rantalentopallo

Rantalentopallo on erittäin suosittu urheilu- ja kesäaktiviteetti. Peli kulkee samalla tavalla kuin tavallinen lentopallo ja pisteet lasketaan myös samoin, mutta kummallakin joukkueella on vain kaksi pelaajaa kentällä, kun kyse on ammattimaisesta rantalentopallosta. Lajia pelataan hiekalla ja harrastelijoiden keskuudessa sitä pelataankin usein rannoilla ja puistoissa. Voit tietysti pelata samalla määrällä pelaajia ja samoilla säännöillä kuin tavallisessa lentopallossa!

Mitä varusteita tarvitsen?

Lentopallokentän, verkon ja tietysti pallon lisäksi lajin aloittamiseen ei tarvita paljon. Ainoa asia, jota todella tarvitset pelataksesi lentopalloa, ovat harjoitukseen sopivat vaatteet ja kengät. Jos siis haluat kokeilla, onko lentopallo sinulle sopiva laji, voit testata sen helposti tavallisilla treenivaatteillasi. 

Muut varusteet eivät ole pakollisia, mutta lentopallopelaajat käyttävät tavallisesti korkeita jalkapallosukkien kaltaisia sukkia ja polvisuojia. Polvisuojat auttavat estämään lattiasta tulevia palovammoja ja suojaavat polvia lattian kovuudelta joutuessasi heittämään tai polvistumaan maahan pelastamaan palloa. Nivel- ja polvivammat ovat yleisiä lentopallossa. Mikäli olet loukkaantunut, on erityyppisiä lämmittäviä ja tukea antavia suojia, joita voit pitää pelin aikana. Mene aina lääkäriin tai fysioterapeutille vammojen sattuessa, jolloin saat neuvoja siitä, minkälaista suojaa sinun tulisi käyttää. 

Lentopalloa pelataan erityisellä pallolla, lentopallolla! Se on suunnilleen samankokoinen kuin jalkapallo, mutta kevyempi ja pehmeämpi materiaaliltaan. Rantalentopallossa käytetään ulkokäyttöön soveltuvia palloja. Yleensä hinta kertoo paljon siitä, kuinka hyvä pallo on. Mitä kalliimpi pallo, sitä parempi tuntuma pallossa on. 

Kesäisin lentopalloverkkoja on usein pystytettynä rannoille ja puistoihin, joissa on rantalentopallokenttiä. Jos sinulla on kotona suuri piha ja haluat pystyä pelaamaan koska tahansa, voit ostaa oman verkon ja pystyttää sen puutarhaan. Muista ostaa riittävän vakaa verkko, joka kestää jopa aggressiivisemman pelin.

Kengät ja vaatteet

Riippumatta siitä pelaatko eliittitasolla, amatööritasolla vai ainoastaan koulun turnauksessa tai työkavereiden kanssa, on aina hyvä pelata hyvissä vaatteissa ja kengissä. Mitä vaatteisiin tulee, voit pelata lähes missä vain treenivaatteissa, mutta tavallista on pelata t-paita tai toppi sekä shortsit päällä tai ollessasi tyttö lyhyillä trikoilla. Vinkkinä kannattaa valita t-paita tai toppi teknisessä materiaalissa, joka siirtää hikeä pois hyvällä tavalla, jotta vaatteista ei tule raskaita ja märkiä. Jaloissa sinulla tulisi olla lentopalloon soveltuvat treenikengät. Sisäpelikengät, jotka soveltuvat esimerkiksi käsipalloon, ovat hyvät myös lentopalloon. Pelatessasi lentopalloa, haluat kenkien olevan samalla sekä ketterät että vakaat. Lentopallossa tulee liikuttua erityisen paljon, joten on tärkeää, että kenkäsi soveltuvat sekä sivuttaisiin että eteenpäin syöksyviin liikkeisiin. Kengissä tulisi myös olla hyvä pitävyys, jotta et liukastu. Rantalentopalloa pelataan paljain jaloin ja usein samoissa vaatteissa kuin tavallistakin lentopalloa lukuun ottamatta todella kuumia kesäpäiviä, jolloin voi olla mukavampaa pelata uimapuku päällä!

Lentopallo ei ole kontaktiurheilulaji, joten ei ole suurta riskiä, ​​että vaatteesi repeytyisivät. Pidä kuitenkin mielessä, että vaatteiden ei tulisi hankaloittaa liikkumistasi. On tärkeää, että pystyt liikkumaan nopeasti sekä sivuttain että lattiatasolla ja että pystyt liikuttamaan käsiäsi vapaasti iskeäksesi pallon verkon yli.

Suositut lentopallomerkit

Meiltä Sportamorelta löydät vaatteita, kenkiä ja varusteita lentopalloon suosituilta tuotemerkeiltä. Mikasa on yksi maailman suurimmista lentopallojen valmistajista (he ovat muun muassa varustaneet olympialentopallokilpailut virallisilla ottelupalloilla) ja Sportamorelta voitkin ostaa Mikasalta erityyppisiä palloja niin harjoitteluun, otteluihin, rantalentopalloon kuin lapsillekin. Jos tarvitset polvisuojia, meillä on laaja valikoima eri mallisia suojia tunnetuilta merkeiltä ​​kuten Rehband ja Select. Jos tarvitset uusia vaatteita ja kenkiä, löydät etsimäsi Sportamorelta! Meillä on harjoittelu- ja otteluvaatteita kaikilta suurilta urheilumerkeiltä kuten Nike, adidas, Craft, Hummel ja Asics.

Treenaa lentopalloa

Vaikka lentopallo on sisähalleissa pelattava joukkuelaji, se on itse asiassa laji, jota voit treenata ainakin osittain yksin! Lentopallossa on paljolti kyse tekniikasta, pallon vastaanottamisen opettelusta sekä oikeaoppisista lyönneistä. Jos sinulla on lentopallo kotona, voit harjoitella sormilyöntitekniikkaasi joka päivä ja ulkona voit treenata kovaa aloitussyöttöä. Jos sinulla on ainakin yksi ystävä kenen kanssa harjoitella, voit harjoitella myös hihalyöntiä sekä räjähtävyyttä yrittämällä pelastaa vaikeita palloja. Riittävän pehmeä nurmikko on kaikki mitä tarvitaan "pannukakun" tekemiseen - nimittäin pallon pelastamiseksi juuri ennen kuin se koskettaa maata tai lattiaa pidennetyn käsivarren avulla liukumalla maahan ja antamalla pallon palautua käden päälle. Ollessasi luova, voit tehdä monia harjoituksia kotona, kaikki mitä tarvitset on lentopallo!

more news