Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa lokakuussa

Klikkaa tästä ajankohtaisiin tarjouksiin

Jalkapallo

Etsitkö jalkapalloa tai jalkapallokenkiä? Meiltä voit ostaa jalkapallovarusteita kaikilta tunnetuilta tuotemerkeiltä kuten Nike, Adidas, Puma, Hummel, Uhlsport jne. Valikoimastamme löytyy nurmi-, tekonurmi- sekä hiekkakentälle sopivia jalkapallokenkiä, kuin myös sisäjalkapalloonkin tarkoitettuja kenkiä. Valikoimastamme löydät säärisuojia, jalkapalloja ja jalkapallosukkia niin aikuisille kuin lapsillekin. Myös maalivahdin hanskoja löytyy jokaiseen tyyliin ja makuun.

Mitä eroa eri jalkapallokengillä on?

Tärkeintä jalkapallokenkiä ostaessa on ostaa kengät, jotka sopivat alustaan, jolla pelaat. Pelaatko sisällä, ulkona, tekonurmella, aidolla nurmella vai soralla? Kenkien nimissä on lyhenteitä, joista tietää, mihin maaperään ne soveltuvat.

FG = Firm Ground (aito nurmi)

AG = Artificial Ground (tekonurmi)

TF = Turf (sora)

IC = Indoor Courts (sisäkenttä)

Se mikä erottaa kengät toisistaan on, miltä niiden pohja ja nappulat näyttävät. Jalkapallokengissä aidolle nurmelle (FG) on pitkät ja kovat nappulat, jotka takaavat hyvän pidon jopa pehmeällä ja märällä nurmikolla. Kenkiä FG nappuloilla ei tulisi käyttää tekonurmella, sillä pitkät nappulat voivat jäädä tekonurmeen kiinni, mikä voi johtaa polven ja nilkan vääntymiseen.

Tekonurmelle tarkoitettujen kenkien (AG) tarjonta on kasvanut, sillä tekonurmia löytyy yhä useammalta jalkapallokentältä. Se mikä erottaa tekonurmelle tarkoitetut kengät aidolle nurmelle tarkoitetuista kengistä on lyhyemmät ja tiheämpään asetetut nappulat, jotka kestävät paremmin tekonurmesta aiheutuvaa kulutusta.

Sorakengät eroavat nurmikengistä, sillä niissä on vähemmän nappuloita, jonka lisäksi nappulat ovat pienempiä kuin nurmelle valmistetuissa kengissä. Sorakengät ovat yleensä paremmin vaimennetut kuin nurmikengät, mikä tekee niistä kestävämmät ja jämäkämmät. Sorakenkiä voi käyttää myös kovalla ja kuivalla tekonurmikentällä, mutta tällöin on tärkeää, että ruoho on todella lyhyttä, sillä muuten kengät eivät saa tarpeeksi pitoa.

Sisäpelikengissä ei ole ollenkaan nappuloita, mutta niissä on kuvioitu pohja, jolloin kenkä tulee lähemmäs lattiaa ja parempi pito on taattu. Sisäjalkapallokenkiä voi käyttää myös muissa lajeissa. Kuitenkin ”tavallisia” treenikenkiä tulisi välttää jalkapalloa pelatessa sisätiloissa, sillä niissä kengänpohja on usein liian paksu ja kömpelö jalkapallon pelaamiseen.

Harvemmin jalkapallonpelaaja pelaa vain yhdenlaisella alustalla. Mikäli pelaat paljon nurmella, olisi sinulla hyvä olla kaksi paria jalkapallokenkiä – yhdet tekonurmelle ja yhdet aidolle nurmelle. Jos taas et pelaa kovin usein tai et halua satsata paljon, on olemassa malleja, joita voi käyttää niin aidolla kuin tekonurmellakin. Tällöin tuotenimessä on merkintä FG/AG ja malli on yhdistelmä molempien kenkien ominaisuuksia hyvän pidon ja kestävyyden takaamiseksi.

Jalkapallokengistä löytyy myös naisten malleja, mutta valikoima ei ole yhtä laaja kuin miehille. Naiset voivat myös käyttää miesten malleja, mutta niitä harvemmin on saatavilla pienissä koissa. Pienijalkaisia naispelaajia suosittelemme tutustumaan juoniorivalikoimaan. Monet juniorikengät ovat aivan yhtä laadukkaat kuin aikuistenkin kengät. Tämän huomaa kenkien hinnasta.

Mitkä jalkapallokengät valitsen?

Sen lisäksi, että otat huomioon, millä alustalla pelaat, on myös muita mielessä pidettäviä asioita jalkapallokenkiä ostaessa kuten esimerkiksi kengän materiaali. Kengät, jotka ovat tarkoitettu aidolla nurmella pelaamiseen on perinteisesti valmistettu nahasta, kun taas tekonurmikengät ovat yleensä synteettistä materiaalia. Useimmiten kuitenkin aidon nurmen kengät on tehty sekä nahasta että synteettisestä materiaalista niin, että kengän päällinen on nahkaa. Synteettinen materiaali tekee kengästä kevyemmän, kun taas nahkaiset kengät takaavat paremman tuntuman ja pehmeämmän kontaktin palloon. Jalkapallokengät ovat usein kapeat, joten leveäjalkaisemmille nahkaiset kengät voivat olla parempi vaihtoehto, sillä nahkaiset kengät mukautuvat jalan muotoon paremmin kuin synteettiset.

Jalkapallokengistä on useita malleja, joista valita. Kengännauhojen asettelu sekä kengänkielen koko ovat asioita, jotka eroavat eri kenkämallien välillä. On myös jalkapallokenkiä kokonaan ilman kengännauhoja samoin kuin kenkiä korkealla nilkan yli yltävällä varrella, joka antaa sukkamaisen istuvuuden. Tällaiset kengät ovat suosittuja nilkkansa nyrjäyttäneiden pelaajien joukossa, sillä ne tukevat nilkkaa hyvin.

Pelattavan alustan, materiaalin ja mallin lisäksi on myös olemassa jalkapallokenkiä, jotka on suunniteltu nimenomaan tietyn pelipaikan pelaajalle. Mikäli pelaat hyökkääjän paikkaa, suosittelemme sinulle kevyttä ja joustavaa kenkää hyvällä pidolla, sillä tämän tyyppinen kenkä sopii hyvin nopeisiin syöksyliikkeisiin kentällä. Keskikentän pelaajille, jotka juoksevat paljon pelin aikana, sopii paremmin kengät pitkillä nappuloilla niiden ollessa hellävaraisemmat jaloille.

Valikoimastamme löydät kenkiä kaikissa hintaluokissa. Kaikkein kalliimmissa kengissä materiaalin ja tekniikan taso on korkeampi. Sportamoren Magazine-lehdestä voit lukea artikkeleja ja testejä eri jalkapallokengistä, joiden avulla löydät juuri sinulle oikeat kengät. Kannattaa myös aina lukea tuotekuvaus, josta selviää kengän eri ominaisuudet. Lisäksi voit kysyä apua meidän asiakaspalvelultamme, sillä he auttavat mielellään löytämään sinulle oikeat kengät. Saat asiakaspalveluumme yhteyden puhelimitse, sähköpostilla tai chatissa.

Valitse oikea jalkapallo

Jalkapalloja on saatavilla eri kokoisina ja onkin olemassa taulukko, jonka avulla valitset oikean kokoisen pallon perustuen sukupuoleesi ja ikääsi.

Koko 3: Pelaajille aina 9 ikävuoteen asti.

Koko 4: 10 - 12 vuotiaille pojille ja 10 - 16 vuotiaille tytöille.

Koko 5: Standardikoko senioripelaajille.

Meiltä Sportamorelta löydät palloja, jotka soveltuvat pelattaviksi myös muilla alustoilla kuin klassisella nurmikentällä. Peleihin ja leikkeihin kadulla tai leikkipaikalla on olemassa katupalloja, jotka sopivat kyseiselle alustalle paremmin. Jalkapallo rantahiekalla eli rantafutis on kasvattanut suosiotaan kesäaktiviteettina ja sitä pelataan pehmeällä pallolla, joka sopii paremmin hiekalle sekä paljaiden jalkojen kanssa pelattavaksi. On olemassa myös pieniä jalkapalloja, joilla ei ole tarkoitus pelata vaan harjoitella temppuja ja tekniikoita.

Jalkapallo on hyvää treeniä

Sen lisäksi, että jalkapallo on yksi maailman hauskimmista lajeista, se on myös erittäin hyvää treeniä. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa harrastamaan jalkapalloa ja sinulle, jonka on vaikeaa aloittaa yksin treenaaminen, on jalkapallo vastaus ongelmiisi. Jalkapallo treenaa sekä lihaksia että kasvattaa kuntoa. Yksi jalkapallopeli voi vastata yli kilometrin juoksulenkkiä, jonka lisäksi kaikki hypyt, syöksyt ja käännökset treenaavat kroppaasi. Lopeta jalkapallotreeni täydentävään lihastreeniin joukkuekavereidesi kanssa. Ylimääräinen treeni parantaa kestävyyskuntoasi kentällä ja vähentää riskiä haavoittua. Jopa punnerrukset, kyykyt ja askelkyykyt ovat hauskempia kavereiden kanssa tehtyinä!

Miten jalkapallokenkien tulisi istua?

Jalkapallokenkien tulisi istua mahdollisimman tiukasti varsinkin jalan kärjestä ja nilkan kohdalta. Tällöin saat hyvän tuntuman ja pallon kontrollointi on helpompaa. On tärkeää, että kenkä tuntuu mukavalta jalassa siitäkin huolimatta, että se istuu tiukasti. Kokemattomien pelaajien yleinen virhe on ostaa liian isot kengät, mutta pidäthän silti huolen, etteivät kengät ole myöskään liian pienet. Mikäli ostat nahkaiset kengät tulisi niiden aluksi tuntua tiukoilta, sillä ne venyvät ja muotoutuvat jalkasi mukaan. Junioreiden, joiden jalat vielä kasvavat ei tulisi käyttää kenkiä, joissa on yhtään yhtä senttimetriä isompi marginaali.

Miten pesen jalkapallokenkäni ja -vaatteeni?

On tärkeää huolehtia jalkapallokengistä oikeaoppisesti, jotta niiden kunto pysyy mahdollisimman hyvänä. Suurin osa nykypäivän kengistä on tehty kokonaan tai osittain synteettisestä materiaalista, jolloin niistä huolehtiminen ei vie paljon aikaa. Synteettiset kengät tulee ainoastaan pestä ja kuivata käytön jälkeen ja kuten kaikkiin kenkiin tulisi niihinkin laittaa lepolesti silloin kun ne eivät ole käytössä pitämään niiden muodon hyvänä.

Mitä varusteita tarvitsen?

Jalkapallokenkien lisäksi tarvitset myös muita varusteita pelataksesi jalkapalloa. Voit tietysti käyttää vanhoja treenipaitojasi ja shortsejasi, mutta meiltä Sportamorelta löydät juuri jalkapalloon suunniteltuja vaatteita. Mikäli olet maalivahti, tarvitset maalivahdinhanskat. Sportamorelta löytyy maalivahdinhanskoja suosituilta merkeiltä kuten adidas, Puma, Uhlsport ja Nike. Meillä on niin ohuita kuin paksujakin maalivahdinhanskoja eri hintaluokissa.

”Must have”-varuste jalkapallossa on jalkapallosukat, jotka ylettyvät polviin asti ja pitävät säärisuojat paikoillaan. Sukkia löytyy eri paksuisina ja eri ominaisuuksilla esimerkiksi, kuinka hyvin sukat tuulettavat tai kuinka hyvä kompressio niissä on. Sportamorelta löytyy jalkapallosukia monissa eri malleissa ja väreissä eri tuotemerkeiltä. Pelkästään säärisuojiakin on lukuisia eri vaihtoehtoja. Säärisuojia on kiinniommeltuina sekä sukan alle laitettavina suojina. Suojat luovat kompression säärilihakselle ja pitävät sen paikallaan koko treenin tai pelin ajan. Säärisuojia on eri variaatioita esimerkiksi pienempi ja joustavampi suoja sekä suoja, joka peittää säärtä enemmän. Säärisuojia löytyy myös eri kokoisina riippuen pelaajan säären pituudesta. Tarkista aina tuotteen kokotaulukko, jotta ostat varmasti oikean koon. Jotta sukat ja säärisuojat istuisivat mahdollisimman hyvin koko pelin ajan, käyttävät pelaajat usein säärisuojateippiä sukkien kanssa samassa värissä.

Kylmempinä kuukausina saattaa usein tarvita alusshortseja, aluskerrastoa, hanskoja, pantaa tai pipoa. On olemassa juuri jalkapalloon tarkoitettuja hanskoja, joissa on usein pieniä kumisia yksityiskohtia kämmenissä ja sormissa, jotta pallosta saa paremman otteen sitä heittäessä. Lapset pelaavat yleensä pitkillä housuilla syksyllä ja talvella. Housut ovat polyesteriä ja istuvat tiukasti pohkeiden kohdalta. Yleensä niissä on myös vetoketju lahkeissa, jolloin säärisuoja on helpompi laittaa housujen alle.

Pelaa kuten tähdet

Monilla suurilla jalkapallotähdillä on nykyään omat kenkämallinsa. Messillä on oma kenkämallisto Nemeziz Messi yhteistyössä adidaksen kanssa. Mallistossa on kenkiä aikuisille ja lapsille niin sisä- kuin ulkokentillekin. Kengät sopivat Messin tekniseen ja nopeaan pelityyliin. Lisäksi Messin mallisto sisältää vaatteita, säärisuojia ja muita tuotteita. Oli lempipelaajasi sitten Messi, Neymar, Ronaldo tai Pogba, voit ostaa tähtien kanssa samoja kenkiä Sportamorelta.

Meiltä Sportamorelta voit ostaa myös lempijoukkueesi pelipaitoja ja mätsääviä settejä. Meiltä löytyy usean Euroopan ison joukkueen pelipaitoja kuten Liverpool, Juventus, Barcelona ja Real Madrid. Meillä on jalkapallovaatteita aikuisille, lapsille ja vauvoille.

Ammattilaisen vinkit

Sportamoren Magazine-lehdestä voit lukea testejä kauden parhaimmista jalkapallokengistä, oppaita, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaat varusteet sekä vinkkejä jalkapallonpelaajille kuten opetusvideoita tempuista ja harhautuksista.

Jalkapallo

Etsitkö jalkapalloa tai jalkapallokenkiä? Meiltä voit ostaa jalkapallovarusteita kaikilta tunnetuilta tuotemerkeiltä kuten Nike, Adidas, Puma, Hummel, Uhlsport jne. Valikoimastamme löytyy nurmi-, tekonurmi- sekä hiekkakentälle sopivia jalkapallokenkiä, kuin myös sisäjalkapalloonkin tarkoitettuja kenkiä. Valikoimastamme löydät säärisuojia, jalkapalloja ja jalkapallosukkia niin aikuisille kuin lapsillekin. Myös maalivahdin hanskoja löytyy jokaiseen tyyliin ja makuun.

Mitä eroa eri jalkapallokengillä on?

Tärkeintä jalkapallokenkiä ostaessa on ostaa kengät, jotka sopivat alustaan, jolla pelaat. Pelaatko sisällä, ulkona, tekonurmella, aidolla nurmella vai soralla? Kenkien nimissä on lyhenteitä, joista tietää, mihin maaperään ne soveltuvat.

FG = Firm Ground (aito nurmi)

AG = Artificial Ground (tekonurmi)

TF = Turf (sora)

IC = Indoor Courts (sisäkenttä)

Se mikä erottaa kengät toisistaan on, miltä niiden pohja ja nappulat näyttävät. Jalkapallokengissä aidolle nurmelle (FG) on pitkät ja kovat nappulat, jotka takaavat hyvän pidon jopa pehmeällä ja märällä nurmikolla. Kenkiä FG nappuloilla ei tulisi käyttää tekonurmella, sillä pitkät nappulat voivat jäädä tekonurmeen kiinni, mikä voi johtaa polven ja nilkan vääntymiseen.

Tekonurmelle tarkoitettujen kenkien (AG) tarjonta on kasvanut, sillä tekonurmia löytyy yhä useammalta jalkapallokentältä. Se mikä erottaa tekonurmelle tarkoitetut kengät aidolle nurmelle tarkoitetuista kengistä on lyhyemmät ja tiheämpään asetetut nappulat, jotka kestävät paremmin tekonurmesta aiheutuvaa kulutusta.

Sorakengät eroavat nurmikengistä, sillä niissä on vähemmän nappuloita, jonka lisäksi nappulat ovat pienempiä kuin nurmelle valmistetuissa kengissä. Sorakengät ovat yleensä paremmin vaimennetut kuin nurmikengät, mikä tekee niistä kestävämmät ja jämäkämmät. Sorakenkiä voi käyttää myös kovalla ja kuivalla tekonurmikentällä, mutta tällöin on tärkeää, että ruoho on todella lyhyttä, sillä muuten kengät eivät saa tarpeeksi pitoa.

Sisäpelikengissä ei ole ollenkaan nappuloita, mutta niissä on kuvioitu pohja, jolloin kenkä tulee lähemmäs lattiaa ja parempi pito on taattu. Sisäjalkapallokenkiä voi käyttää myös muissa lajeissa. Kuitenkin ”tavallisia” treenikenkiä tulisi välttää jalkapalloa pelatessa sisätiloissa, sillä niissä kengänpohja on usein liian paksu ja kömpelö jalkapallon pelaamiseen.

Harvemmin jalkapallonpelaaja pelaa vain yhdenlaisella alustalla. Mikäli pelaat paljon nurmella, olisi sinulla hyvä olla kaksi paria jalkapallokenkiä – yhdet tekonurmelle ja yhdet aidolle nurmelle. Jos taas et pelaa kovin usein tai et halua satsata paljon, on olemassa malleja, joita voi käyttää niin aidolla kuin tekonurmellakin. Tällöin tuotenimessä on merkintä FG/AG ja malli on yhdistelmä molempien kenkien ominaisuuksia hyvän pidon ja kestävyyden takaamiseksi.

Jalkapallokengistä löytyy myös naisten malleja, mutta valikoima ei ole yhtä laaja kuin miehille. Naiset voivat myös käyttää miesten malleja, mutta niitä harvemmin on saatavilla pienissä koissa. Pienijalkaisia naispelaajia suosittelemme tutustumaan juoniorivalikoimaan. Monet juniorikengät ovat aivan yhtä laadukkaat kuin aikuistenkin kengät. Tämän huomaa kenkien hinnasta.

Mitkä jalkapallokengät valitsen?

Sen lisäksi, että otat huomioon, millä alustalla pelaat, on myös muita mielessä pidettäviä asioita jalkapallokenkiä ostaessa kuten esimerkiksi kengän materiaali. Kengät, jotka ovat tarkoitettu aidolla nurmella pelaamiseen on perinteisesti valmistettu nahasta, kun taas tekonurmikengät ovat yleensä synteettistä materiaalia. Useimmiten kuitenkin aidon nurmen kengät on tehty sekä nahasta että synteettisestä materiaalista niin, että kengän päällinen on nahkaa. Synteettinen materiaali tekee kengästä kevyemmän, kun taas nahkaiset kengät takaavat paremman tuntuman ja pehmeämmän kontaktin palloon. Jalkapallokengät ovat usein kapeat, joten leveäjalkaisemmille nahkaiset kengät voivat olla parempi vaihtoehto, sillä nahkaiset kengät mukautuvat jalan muotoon paremmin kuin synteettiset.

Jalkapallokengistä on useita malleja, joista valita. Kengännauhojen asettelu sekä kengänkielen koko ovat asioita, jotka eroavat eri kenkämallien välillä. On myös jalkapallokenkiä kokonaan ilman kengännauhoja samoin kuin kenkiä korkealla nilkan yli yltävällä varrella, joka antaa sukkamaisen istuvuuden. Tällaiset kengät ovat suosittuja nilkkansa nyrjäyttäneiden pelaajien joukossa, sillä ne tukevat nilkkaa hyvin.

Pelattavan alustan, materiaalin ja mallin lisäksi on myös olemassa jalkapallokenkiä, jotka on suunniteltu nimenomaan tietyn pelipaikan pelaajalle. Mikäli pelaat hyökkääjän paikkaa, suosittelemme sinulle kevyttä ja joustavaa kenkää hyvällä pidolla, sillä tämän tyyppinen kenkä sopii hyvin nopeisiin syöksyliikkeisiin kentällä. Keskikentän pelaajille, jotka juoksevat paljon pelin aikana, sopii paremmin kengät pitkillä nappuloilla niiden ollessa hellävaraisemmat jaloille.

Valikoimastamme löydät kenkiä kaikissa hintaluokissa. Kaikkein kalliimmissa kengissä materiaalin ja tekniikan taso on korkeampi. Sportamoren Magazine-lehdestä voit lukea artikkeleja ja testejä eri jalkapallokengistä, joiden avulla löydät juuri sinulle oikeat kengät. Kannattaa myös aina lukea tuotekuvaus, josta selviää kengän eri ominaisuudet. Lisäksi voit kysyä apua meidän asiakaspalvelultamme, sillä he auttavat mielellään löytämään sinulle oikeat kengät. Saat asiakaspalveluumme yhteyden puhelimitse, sähköpostilla tai chatissa.

Valitse oikea jalkapallo

Jalkapalloja on saatavilla eri kokoisina ja onkin olemassa taulukko, jonka avulla valitset oikean kokoisen pallon perustuen sukupuoleesi ja ikääsi.

Koko 3: Pelaajille aina 9 ikävuoteen asti.

Koko 4: 10 - 12 vuotiaille pojille ja 10 - 16 vuotiaille tytöille.

Koko 5: Standardikoko senioripelaajille.

Meiltä Sportamorelta löydät palloja, jotka soveltuvat pelattaviksi myös muilla alustoilla kuin klassisella nurmikentällä. Peleihin ja leikkeihin kadulla tai leikkipaikalla on olemassa katupalloja, jotka sopivat kyseiselle alustalle paremmin. Jalkapallo rantahiekalla eli rantafutis on kasvattanut suosiotaan kesäaktiviteettina ja sitä pelataan pehmeällä pallolla, joka sopii paremmin hiekalle sekä paljaiden jalkojen kanssa pelattavaksi. On olemassa myös pieniä jalkapalloja, joilla ei ole tarkoitus pelata vaan harjoitella temppuja ja tekniikoita.

Jalkapallo on hyvää treeniä

Sen lisäksi, että jalkapallo on yksi maailman hauskimmista lajeista, se on myös erittäin hyvää treeniä. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa harrastamaan jalkapalloa ja sinulle, jonka on vaikeaa aloittaa yksin treenaaminen, on jalkapallo vastaus ongelmiisi. Jalkapallo treenaa sekä lihaksia että kasvattaa kuntoa. Yksi jalkapallopeli voi vastata yli kilometrin juoksulenkkiä, jonka lisäksi kaikki hypyt, syöksyt ja käännökset treenaavat kroppaasi. Lopeta jalkapallotreeni täydentävään lihastreeniin joukkuekavereidesi kanssa. Ylimääräinen treeni parantaa kestävyyskuntoasi kentällä ja vähentää riskiä haavoittua. Jopa punnerrukset, kyykyt ja askelkyykyt ovat hauskempia kavereiden kanssa tehtyinä!

Miten jalkapallokenkien tulisi istua?

Jalkapallokenkien tulisi istua mahdollisimman tiukasti varsinkin jalan kärjestä ja nilkan kohdalta. Tällöin saat hyvän tuntuman ja pallon kontrollointi on helpompaa. On tärkeää, että kenkä tuntuu mukavalta jalassa siitäkin huolimatta, että se istuu tiukasti. Kokemattomien pelaajien yleinen virhe on ostaa liian isot kengät, mutta pidäthän silti huolen, etteivät kengät ole myöskään liian pienet. Mikäli ostat nahkaiset kengät tulisi niiden aluksi tuntua tiukoilta, sillä ne venyvät ja muotoutuvat jalkasi mukaan. Junioreiden, joiden jalat vielä kasvavat ei tulisi käyttää kenkiä, joissa on yhtään yhtä senttimetriä isompi marginaali.

Miten pesen jalkapallokenkäni ja -vaatteeni?

On tärkeää huolehtia jalkapallokengistä oikeaoppisesti, jotta niiden kunto pysyy mahdollisimman hyvänä. Suurin osa nykypäivän kengistä on tehty kokonaan tai osittain synteettisestä materiaalista, jolloin niistä huolehtiminen ei vie paljon aikaa. Synteettiset kengät tulee ainoastaan pestä ja kuivata käytön jälkeen ja kuten kaikkiin kenkiin tulisi niihinkin laittaa lepolesti silloin kun ne eivät ole käytössä pitämään niiden muodon hyvänä.

Mitä varusteita tarvitsen?

Jalkapallokenkien lisäksi tarvitset myös muita varusteita pelataksesi jalkapalloa. Voit tietysti käyttää vanhoja treenipaitojasi ja shortsejasi, mutta meiltä Sportamorelta löydät juuri jalkapalloon suunniteltuja vaatteita. Mikäli olet maalivahti, tarvitset maalivahdinhanskat. Sportamorelta löytyy maalivahdinhanskoja suosituilta merkeiltä kuten adidas, Puma, Uhlsport ja Nike. Meillä on niin ohuita kuin paksujakin maalivahdinhanskoja eri hintaluokissa.

”Must have”-varuste jalkapallossa on jalkapallosukat, jotka ylettyvät polviin asti ja pitävät säärisuojat paikoillaan. Sukkia löytyy eri paksuisina ja eri ominaisuuksilla esimerkiksi, kuinka hyvin sukat tuulettavat tai kuinka hyvä kompressio niissä on. Sportamorelta löytyy jalkapallosukia monissa eri malleissa ja väreissä eri tuotemerkeiltä. Pelkästään säärisuojiakin on lukuisia eri vaihtoehtoja. Säärisuojia on kiinniommeltuina sekä sukan alle laitettavina suojina. Suojat luovat kompression säärilihakselle ja pitävät sen paikallaan koko treenin tai pelin ajan. Säärisuojia on eri variaatioita esimerkiksi pienempi ja joustavampi suoja sekä suoja, joka peittää säärtä enemmän. Säärisuojia löytyy myös eri kokoisina riippuen pelaajan säären pituudesta. Tarkista aina tuotteen kokotaulukko, jotta ostat varmasti oikean koon. Jotta sukat ja säärisuojat istuisivat mahdollisimman hyvin koko pelin ajan, käyttävät pelaajat usein säärisuojateippiä sukkien kanssa samassa värissä.

Kylmempinä kuukausina saattaa usein tarvita alusshortseja, aluskerrastoa, hanskoja, pantaa tai pipoa. On olemassa juuri jalkapalloon tarkoitettuja hanskoja, joissa on usein pieniä kumisia yksityiskohtia kämmenissä ja sormissa, jotta pallosta saa paremman otteen sitä heittäessä. Lapset pelaavat yleensä pitkillä housuilla syksyllä ja talvella. Housut ovat polyesteriä ja istuvat tiukasti pohkeiden kohdalta. Yleensä niissä on myös vetoketju lahkeissa, jolloin säärisuoja on helpompi laittaa housujen alle.

Pelaa kuten tähdet

Monilla suurilla jalkapallotähdillä on nykyään omat kenkämallinsa. Messillä on oma kenkämallisto Nemeziz Messi yhteistyössä adidaksen kanssa. Mallistossa on kenkiä aikuisille ja lapsille niin sisä- kuin ulkokentillekin. Kengät sopivat Messin tekniseen ja nopeaan pelityyliin. Lisäksi Messin mallisto sisältää vaatteita, säärisuojia ja muita tuotteita. Oli lempipelaajasi sitten Messi, Neymar, Ronaldo tai Pogba, voit ostaa tähtien kanssa samoja kenkiä Sportamorelta.

Meiltä Sportamorelta voit ostaa myös lempijoukkueesi pelipaitoja ja mätsääviä settejä. Meiltä löytyy usean Euroopan ison joukkueen pelipaitoja kuten Liverpool, Juventus, Barcelona ja Real Madrid. Meillä on jalkapallovaatteita aikuisille, lapsille ja vauvoille.

Ammattilaisen vinkit

Sportamoren Magazine-lehdestä voit lukea testejä kauden parhaimmista jalkapallokengistä, oppaita, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaat varusteet sekä vinkkejä jalkapallonpelaajille kuten opetusvideoita tempuista ja harhautuksista.

more news
x

Uutta: Jalkapallokenkä Adidas X Ghosted

Vihdoinkin! Tässä on X Ghosted - Adidaksen kammottavan nopean jalkapallokengän uusi versio.

27 aug 2020
Urheilu & treeni
Rehband

Kaikki mitä haluat tietää nivelkierukkavammasta

Polven nivelkierukka voi vaurioitua kierrossa, horjahduksessa ja voimakkaassa iskussa, mutta usein nivelkierrukkavamma ei tule yksin. Lue lisää täältä!

16 jun 2020
Urheilu & treeni
Header.jpg

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

Onko aika hankkia lapsellesi uudet jalkapallokengät? Lue ensin tämä testi!

25 may 2020
Muoti & trendit
fotbollsskor header

Kauden 10 parasta jalkapallokenkää Adidakselta, Nikelta ja Pumalta

Valmistaudu kauden alkuun hankkimalla uudet jalkapallokengät. Keräsimme suosikkejamme Nikeltä, Pumalta ja Adidakselta.

25 feb 2020
Muoti & trendit
Predator Mutator Pack

Kevään tyylikkäimmät jalkapallouutuudet – kurkkaa Adidaksen Demonskin -mallit

Niin kätevät ja tulikuumat jalkapallokengät ovat ensimmäistä kertaa saatavilla unisex-malleina. Nyt Adidaksen Demonskinin uudet jalkapallokengät ovat täällä!

30 jan 2020
Urheilu & treeni
Nemeziz 19.1

Testi! Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Nemeziz 19.1 -jalkapallokengät

Sisäinen Lionel Messisi tulee rakastamaan näitä uusia Nemeziz 19.1 -jalkapallokenkiä. Malli on kevyt, räjähtäävä ja super nätti ja se sopii hyökkäävälle pelaajalle. Tätä mieltä testiryhmämme oli uusista Adidaksen jalkapallokengistä.

24 may 2019
Muoti & trendit
Nike

Niken uudet vaatteet huokuvat jalkapallon juhlaa

Ennen vuoden suurta jalkapallojuhlaa Nike tuo markkinoille uuden jalkapallomalliston, joka on suunnattu naisille. Jaa treeni-iloa ja valmistaudu naisten MM-kisoihinnäiden uusien streetwear-vaatteiden kera.

16 may 2019
Muoti & trendit
Så vet du om skon passar

Opas: löydä oikeanlaiset jalkapallokengät

Onko sinulla oikea koko? Tiedätkö, kuinka jalkapallokenkien tulee istua? Kysyimme Adidaksen asiantuntijalta, minkälainen on täydellinen jalkapallokenkä.

29 apr 2019
Muoti & trendit
Skillnaden på olika fotbollsskor

Näin tekonurmelle ja luonnonnurmelle tarkoitetut jalkapallokengät eroavat toisistaan

Lyhyet, pitkät vai kovat napit? Jalkapalloasiantuntijamme kertovat, miten jalkapallokengät eroavat toisistaan.

29 apr 2019
Muoti & trendit
Adidas Exhibit Pack

Opas: Löydä oikeat jalkapallokengät Adidakselta

Jalkapallokenkien ostamisen netistä ei tarvitse olla hankalaa. Me neuvomme, miten valitset sinulle sopivimmat Adidaksen malleista.

05 feb 2019
Muoti & trendit
Adidas Copa 19

Adidaksen uudet Copa 19 -jalkapallokengät ovat täällä!

Koko jalkapallomaailma pidättelee hengitystään, kun Adidaksen uudet Copa 19 astuvat sisään. Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää 36 vuotta sitten ensiesiintymisensä tehneestä mallista.

20 nov 2018
Muoti & trendit
Cristiano Ronaldo Paulo Dybala

Paulo Dybala: ”Näin Juventukselle käy Mestarien liigassa"

Juventus-pelaaja Paulo Dybala toimii Adidaksen uusien Copa 19 -kenkien keulakuvana. Tapasimme maailmantähden Italiassa.

14 nov 2018
Urheilu & treeni
Adidas Spectral Mode Pack

Onko pastelli uusi musta?

Adidas lisää kierroksia ja erottuu joukosta uudella jalkapallokenkämallistollaan. Unohda mustat kengät, nyt tulevat pastellivärit!

01 oct 2018
Muoti & trendit
FA18YABTS_KID_MARIO_LOOK_01_PORTRAIT_HFR2_2x3.jpg

Niken syysuutuudet ovat koululaisten mieleen

Sopivasti koulujen alkaessa Nike tuo markkinoille uuden lastenvaatemallistonsa, joka koostuu trendikkäistä ja mukavista vaatteista. Esittelemme malliston kultakimpaleet.

13 aug 2018
Muoti & trendit
Puma Future

Puma Uprising –takuuvarma nappisvalinta teini-ikäiselle

Vuoden 2018 MM-kisat on ohi, mutta jalkapallokausi kukoistaa. Panosta näihin Puman päivitettyihin suosikkikenkiin, jotka sopivat kaikenlaisille pelaajille.

26 jul 2018
Muoti & trendit