Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa syyskuussa

Tutustu päivän parhaimpiin tarjouksiin

Vaatteet (21839)

Varusteet (5238)

Salibandymailat

Olet ehkä nähnyt salibandyn MM-kisoja televisiosta ja nähnyt pelaajalla uuden suosikkimailasi, saatat tarvita sellaisen ennen seuraavaa pelikautta?

Meiltä Sportamorelta löydät uusimmat salibandymailat jotka parantavat peliäsi. Meiltä löydät mailat merkeiltä Salming, Exel, Unihoc, Oxdog ja Zone. Meillä on myös salibandypalloja, salibandykenkiä ja salibandymaaleja, mutta tässä keskitymme mailoihin.

Kuinka pitkä salibandymailan tulee olla?

Perussääntö sille kuinka pitkä mailan tulee olla on että mailan tulee yltää jonnekin navan ja kylkiluiden alaosan välille. Se kuinka pitkä mailan tulee olla, sekä millaisella taivutuksella, riippuu paljon omista mieltymyksistäsi. Tavallisesti suosittelemme takakentällä pelaaville hieman pidempää mailaa – yllät sillä hieman pidemmälle ja pidemmän mailan avulla on helpompi myös laukoa keskilinjasta. Jos taas pelaat keskellä tai olet tekninen pelaaja niin lyhyempi maila voi sopia sinulle paremmin. Lyhyempi maila tuo sinut lähemmäksi maata ja saat sekä paremman kontaktin palloon että ohjaavan käden kyynärpään parempaan kulmaan. Tavallisen mailan mitta naisille on on 92 ja 100 sentin välillä, ja tavallinen mailan pituus miehille on 96 senttimetristä ylöspäin.

Kuinka salibandymaila mitataan?

Tavallisesta mailan mitassa on ilmoitettu pelkän varren pituus, mutta joidenkin mailojen pituuteen on laskettu mukaan myös lavan pituus. Jos näet mailan jonka pituudeksi on ilmoitettu yli 104 senttimetriä niin suurella todennäköisyydellä lavan pituus on laskettu mukaan.

Kuinka salibandymaila valmistetaan?

Salibandymaila on käytännössä putki. Alkujaan mailat valmistettiin kokonaan muovista, ilman putken sisällä olevaa reikää, mutta tämä osoittautua epäkäytännölliseksi ja mailasta tuli painava. Tämän jälkeen mailoja alettiin valmistaa lasikuidusta joka rullataan putkeksi. Nykyään on tavallista että maila valmistetaan hiilikuidusta, kevlarista taikka grafiitista. Näiden uusien materiaalien hyödyt ovat selvät – muoviin verrattuna ne ovat kestävämpiä, joustavampia ja kevyempiä

Kuinka ostan salibandymailan lapselle tai nuorelle?

Ensinnäkin – älä hanki liian pitkää mailaa. Voi tuntua hyvältä idealta ostaa kasvavalle lapselle tai nuorelle maila jossa on kasvunvaraa, mutta liian pitkä maila voi olla karhunpalvelus. Liian pitkä maila estää tekniikan kehittymistä, sillä koko keho on väärässä asennossa eikä lapsi pääse oppimaan “ready position” asentoa (eli sitä matalaa asentoa jossa ammattipelaajat pelaavat. Asento on niin matalalla että pelaajat näyttävät istuvan ilmassa, ilman tuolia). Valitse lapsen mailan pituus samalla tavalla kuin aikuisen maila. Mailan tulee asettua jonnekin 5-10 navan yläpuolelle.

Yleisesti ottaen on hyvä valita sellainen maila joka taipuu (flex) niin paljon kuin mahdollista. Kun pelaaja taivuttaa mailaa saadakseen voimaa laukaisuun niin kyse on flexistä. Mitä korkeampi flex-arvo, sitä pehmeämpi maila. Mitä nuorempi lapsi on kyseessä on niin sitä pehmeämpi salibandymaila kannattaa valita.

Erimerkkisiä salibandymailoja

Osa pelaajista vaihtelee luontevasti eri merkkien välillä kun taas toiset eivät luovu suosikeistaan. On tuotemerkkejä joiden ajatellaan olevan melko lähellä toisiaan – kuten Salming ja Zone, mutta tämä ei ole täyttä faktaa. Sen vuoksi suosittelemme aina ottamaan mailan haltuun ja pelaamaan muutaman harjoituspelin kun hankit mailan eri valmistajalta (tai vaikka vaihtaisit mailan uuteen malliin). Salming ja Zone tunnetaan siitä että lapa on melko käyrä, kun taas Unihocin mailoissa lapa on suorempi. Fatpipe taas valmistaa paksumpia mailanvarsia kuin mitä muilla on – kyllä, sen arvaa jo nimestä! Se kuinka paksu varsi mailassa on riippuu myös paljon siitä miten paksuksi teippaat (grippi) sen.

Mikä on salibandymailan jäykkyys (flex)?

Mitä enemmän flexiä mailassa on, sitä enemmän se taipuu. Flex-arvon kertoo numero, joka on tavallisesti kirjoitettuna mailan varteen, mutta sen pitäisi löytyä myös mailan paketin tiedoista. Ostaessasi salibandymailaa lapselle tai nuorelle valitse mahdollisimman joustava maila. Suosittelemme tätä siksi että lapselle on harvoin niin hyvä tekniikka tai niin paljon voimaa että he voisivat helposti käsitellä jäykkää mailaa. Jäykimmät mailat ovat tavallisesti ammattipelaajien käytössä. Miehillä on yleensä hieman naisia kovemmat mailat, johtuen kehon painosta jota voi käyttää apuna laukauksissa ja syötöissä. Tavallinen valinta miespelaajalle on flex 27, naiselle sopiva voi olla 29. Luonnollisesti naisilla voi olla myös jäykempi maila ja miehellä pehmeämpi. Valitse maila tekniikan, tarpeen ja oman voimasi mukaan. Myös valitun mailan pituus vaikuttaa flexiin. Voit ajatella asian niin että mitä suuremman massan kanssa pelaat, sitä pidemmälle saat kyynärvarren ja sitä helpompi mailaa on taivuttaa. Tämän vuoksi pidemmällä mailalla voi saada voimakkaamman laukauksen.

Kourun ja käyryyden ero

Salibandymailan kouru ja käyryys sekoitetaan usein keskenään mutta ne eivät tarkoita samaa asiaa. Voit helposti tarkistaa kuinka paljon kourua mailan lavassa on: Aseta maila maahan makaamaan ja pidä se paikallaan lapa ilmassa. Pidä mailan lapaa suorassa ja katso sitä yläpuolelta. Jos näet mailasta vain yläosan, ilman että lavan takaosa tulee näkyville, on sinulla lapa jossa on tuskin yhtään kourua. Jos takaosa tulee paljon ulos, niin lavassa on paljon kourua. Lavalla jossa on kourua on usein helpompi ohjata palloa kämmenpuolella. Tämän vuoksi lavan takapuolella pallon käsittely voi olla haastavaa, sillä sen pinta on usein hieman pyöreä.

Salibandymailan käyryys kertoo kuinka paljon maila kääntyy sisäänpäin. Voit tarkistaa asian laskemalla mailan maahan niin että lapa koskettaa maata. Jos lapa on tasaisena maata vasten niin käyryyttä on vähän. Jos taas kärki on ilmassa ja vain osa lavasta osuu maahan, niin käyrä on iso. Samoin kuin kourun kanssa, myös käyrä maila helpottaa pallon käsittelyä kämmenpuolella ja vaikeampaa vastapuolella. Tavallisesti lapsille valmistetuissa mailoissa on enemmän sekä käyrää että kourua, ja aikuisten malleissa vähemmän.

Mikä on lavan peili?

Lavan peili tarkoittaa sitä kuinka paljon lavan kulma aukeaa pystysuunnassa. Voit tarkistaa lavan peilin katsomalla lapaa yläpuolelta. Jos näet lavan kämmenpuolen suoraan yläpuolelta, niin lavassa on ylöspäin ohjaavaa peiliä, joka helpottaa pallon laukaisua ylöspäin. Ongelmana voi olla että myös syötöt ohjautuvat ylöspäin, vaikka pitäisit pallon mieluusti maassa. Jos et näe kämmenpuolta ollenkaan, niin sinulla on alaspäin ohjaava maila. Tällaisella mailalla on helpompi ohjata palloa maata pitkin, mutta korkeiden laukausten tekeminen voi olla vaikeaa.

Voinko käyristää tai lisätä kourua itse?

Kyllä. Jos olet hankkinut mailan jonka kouruun, käyryyteen tai peiliin et ole tyytyväinen niin voit korjata asian itse. Tämä tapahtuu lämmittämällä lapa ensin joko kiehuvassa vedessä tai kuumailmapuhaltimella. Lämmitä kunnes muovia on mahdollista taivuttaa. Taivuta kunnes olet saanut haluamasi kourun, käyrän tai peilin aikaiseksi. Halutun kourun aikaansaaminen voi olla haastavaa. Voit käyttää tällöin salibandypalloa apuna: aseta pallo lavan alle ja taivuta sen jälkeen lavan ylä ja alapuolta pallon “ympärille” kunnes saat aikaan haluamasi kourun. Voit myös asettaa salibandypallon lavan päälle ja taivuttaa lavan kärkeä pallon ympäri hyvän kourun aikaansaamiseksi. Peilin saa tavallisesti aikaiseksi ilman palloa ja usein myös ilman lämpöä, riippuen siitä kuinka pehmeää muovia lapa on.

Mikä on curve?

Monet salibandymailat ovat täysin suoria, mutta osa varsista on taivutettuja tai niissä on kaari. Tämäntyyppisiä mailoja kutsutaan nimillä bow tai curve. Taivutettuja mailoja näkee yleensä lapsilla ja nuorilla, mutta joskus myös aikuisilla.

Kuinka teippaan salibandymailan?

Teippaus eli grippi. Aloita teippaus ylhäältä. Aloita teippaus aivan mailan ylälaidasta niin, ettei mitään mitään jää näkyviin teipin yläpuolelle. Sen jälkeen voit teipata alaspäin mahdollisimman tiukasti, ilman vekkejä tai välejä. Muista poistaa vanha teippi kokonaan ennen teippauksen aloittamista. Muutoin teippauksesta voi tulla muhkurainen, tai teippaus saattaa liikkua pelatessa jos alempi kerros ei ole enää kunnolla kiinni. Kun olet valmis teippauksen kanssa niin kiinnitä se vielä sähköteipillä, muutoin teippaus saattaa aueta. Paketin mukana saapuu usein pieni pätkä teippiä, mutta ei ole haitaksi lisätä vielä omaakin. Jos grippi alkaa aueta niin sitä ei yleensä saa enää liimattua uudelleen kiinni.

Täytyykö varren ja lavan olla samaa merkkiä?

Kyllä. Muutama vuosi sitten päätettiin että lavan ja varren täytyy olla samaa merkkiä. Sääntö on olemassa vahinkojen välttämiseksi, sillä yhteensopimattomat lapa ja varsi voivat hajota helpommin ja näin lisätä onnettomuusriskiä. Ne jotka eivät noudata sääntöä saattavt joutua ulos pelistä ja vaihtaa mailaa.

Alexander Ruddin salibandymaila

Ruotsalainen maajoukkuepelaaja Alexander Rudd sekä norjalainen maajoukkuepelaaja Ketil Kronberg ovat molemmat tunnettuja siitä että heidän mailoissaan ovat ihan älyttömät käyrät. Molemmat pelaajat ovat taivuttaneet mailan lavan taaksepäin eikä eteenpäin kuten tavallista. Taaksepäin taivutetulla lavalle on helpompi laukoa ja ohjata palloa rystypuolella, mutta se tekee kämmenpuolen pelistä haastavaa. Alexander Rudd onkin yksi maailman parhaista teknisistä, kekseliäimmistä pelaajista, kourusta huolimatta. Kouru ei hidasta myöskään Ketil Kronbergia, joka on jo muutaman vuoden ajan ollut Ruotsin Superliigan (SSL) virallinen hyökkääjä. Ei huono!

Salibandymaila vinkit

Tässä muutama vinkki jotka auttavat sinua valitsemaan oikean pituuden ja sopivan lavan salibandymailaan:

· Joudutko tekemään useita laukauksia itkän matkaan päässä maalista, ehkä takakentältä? Hanki maila jossa on pitkä varsi.

· Oletko tekninen pelaaja ja pelaat matalassa asennossa? Hnaki lyhyempi maila etenkin jos pelaat keskellä kenttää taikka etukentällä.

· Onko sinulla vaikeuksia saada pallo ilmaan pitkissä syötöissä? Taivuta lapaa ylöspäin.

· Lähteekö pallo ilmaan vaikka haluaisit syöttää pallon maata vasten? Taivuta lapaa alaspäin.

Salibandymailat

Olet ehkä nähnyt salibandyn MM-kisoja televisiosta ja nähnyt pelaajalla uuden suosikkimailasi, saatat tarvita sellaisen ennen seuraavaa pelikautta?

Meiltä Sportamorelta löydät uusimmat salibandymailat jotka parantavat peliäsi. Meiltä löydät mailat merkeiltä Salming, Exel, Unihoc, Oxdog ja Zone. Meillä on myös salibandypalloja, salibandykenkiä ja salibandymaaleja, mutta tässä keskitymme mailoihin.

Kuinka pitkä salibandymailan tulee olla?

Perussääntö sille kuinka pitkä mailan tulee olla on että mailan tulee yltää jonnekin navan ja kylkiluiden alaosan välille. Se kuinka pitkä mailan tulee olla, sekä millaisella taivutuksella, riippuu paljon omista mieltymyksistäsi. Tavallisesti suosittelemme takakentällä pelaaville hieman pidempää mailaa – yllät sillä hieman pidemmälle ja pidemmän mailan avulla on helpompi myös laukoa keskilinjasta. Jos taas pelaat keskellä tai olet tekninen pelaaja niin lyhyempi maila voi sopia sinulle paremmin. Lyhyempi maila tuo sinut lähemmäksi maata ja saat sekä paremman kontaktin palloon että ohjaavan käden kyynärpään parempaan kulmaan. Tavallisen mailan mitta naisille on on 92 ja 100 sentin välillä, ja tavallinen mailan pituus miehille on 96 senttimetristä ylöspäin.

Kuinka salibandymaila mitataan?

Tavallisesta mailan mitassa on ilmoitettu pelkän varren pituus, mutta joidenkin mailojen pituuteen on laskettu mukaan myös lavan pituus. Jos näet mailan jonka pituudeksi on ilmoitettu yli 104 senttimetriä niin suurella todennäköisyydellä lavan pituus on laskettu mukaan.

Kuinka salibandymaila valmistetaan?

Salibandymaila on käytännössä putki. Alkujaan mailat valmistettiin kokonaan muovista, ilman putken sisällä olevaa reikää, mutta tämä osoittautua epäkäytännölliseksi ja mailasta tuli painava. Tämän jälkeen mailoja alettiin valmistaa lasikuidusta joka rullataan putkeksi. Nykyään on tavallista että maila valmistetaan hiilikuidusta, kevlarista taikka grafiitista. Näiden uusien materiaalien hyödyt ovat selvät – muoviin verrattuna ne ovat kestävämpiä, joustavampia ja kevyempiä

Kuinka ostan salibandymailan lapselle tai nuorelle?

Ensinnäkin – älä hanki liian pitkää mailaa. Voi tuntua hyvältä idealta ostaa kasvavalle lapselle tai nuorelle maila jossa on kasvunvaraa, mutta liian pitkä maila voi olla karhunpalvelus. Liian pitkä maila estää tekniikan kehittymistä, sillä koko keho on väärässä asennossa eikä lapsi pääse oppimaan “ready position” asentoa (eli sitä matalaa asentoa jossa ammattipelaajat pelaavat. Asento on niin matalalla että pelaajat näyttävät istuvan ilmassa, ilman tuolia). Valitse lapsen mailan pituus samalla tavalla kuin aikuisen maila. Mailan tulee asettua jonnekin 5-10 navan yläpuolelle.

Yleisesti ottaen on hyvä valita sellainen maila joka taipuu (flex) niin paljon kuin mahdollista. Kun pelaaja taivuttaa mailaa saadakseen voimaa laukaisuun niin kyse on flexistä. Mitä korkeampi flex-arvo, sitä pehmeämpi maila. Mitä nuorempi lapsi on kyseessä on niin sitä pehmeämpi salibandymaila kannattaa valita.

Erimerkkisiä salibandymailoja

Osa pelaajista vaihtelee luontevasti eri merkkien välillä kun taas toiset eivät luovu suosikeistaan. On tuotemerkkejä joiden ajatellaan olevan melko lähellä toisiaan – kuten Salming ja Zone, mutta tämä ei ole täyttä faktaa. Sen vuoksi suosittelemme aina ottamaan mailan haltuun ja pelaamaan muutaman harjoituspelin kun hankit mailan eri valmistajalta (tai vaikka vaihtaisit mailan uuteen malliin). Salming ja Zone tunnetaan siitä että lapa on melko käyrä, kun taas Unihocin mailoissa lapa on suorempi. Fatpipe taas valmistaa paksumpia mailanvarsia kuin mitä muilla on – kyllä, sen arvaa jo nimestä! Se kuinka paksu varsi mailassa on riippuu myös paljon siitä miten paksuksi teippaat (grippi) sen.

Mikä on salibandymailan jäykkyys (flex)?

Mitä enemmän flexiä mailassa on, sitä enemmän se taipuu. Flex-arvon kertoo numero, joka on tavallisesti kirjoitettuna mailan varteen, mutta sen pitäisi löytyä myös mailan paketin tiedoista. Ostaessasi salibandymailaa lapselle tai nuorelle valitse mahdollisimman joustava maila. Suosittelemme tätä siksi että lapselle on harvoin niin hyvä tekniikka tai niin paljon voimaa että he voisivat helposti käsitellä jäykkää mailaa. Jäykimmät mailat ovat tavallisesti ammattipelaajien käytössä. Miehillä on yleensä hieman naisia kovemmat mailat, johtuen kehon painosta jota voi käyttää apuna laukauksissa ja syötöissä. Tavallinen valinta miespelaajalle on flex 27, naiselle sopiva voi olla 29. Luonnollisesti naisilla voi olla myös jäykempi maila ja miehellä pehmeämpi. Valitse maila tekniikan, tarpeen ja oman voimasi mukaan. Myös valitun mailan pituus vaikuttaa flexiin. Voit ajatella asian niin että mitä suuremman massan kanssa pelaat, sitä pidemmälle saat kyynärvarren ja sitä helpompi mailaa on taivuttaa. Tämän vuoksi pidemmällä mailalla voi saada voimakkaamman laukauksen.

Kourun ja käyryyden ero

Salibandymailan kouru ja käyryys sekoitetaan usein keskenään mutta ne eivät tarkoita samaa asiaa. Voit helposti tarkistaa kuinka paljon kourua mailan lavassa on: Aseta maila maahan makaamaan ja pidä se paikallaan lapa ilmassa. Pidä mailan lapaa suorassa ja katso sitä yläpuolelta. Jos näet mailasta vain yläosan, ilman että lavan takaosa tulee näkyville, on sinulla lapa jossa on tuskin yhtään kourua. Jos takaosa tulee paljon ulos, niin lavassa on paljon kourua. Lavalla jossa on kourua on usein helpompi ohjata palloa kämmenpuolella. Tämän vuoksi lavan takapuolella pallon käsittely voi olla haastavaa, sillä sen pinta on usein hieman pyöreä.

Salibandymailan käyryys kertoo kuinka paljon maila kääntyy sisäänpäin. Voit tarkistaa asian laskemalla mailan maahan niin että lapa koskettaa maata. Jos lapa on tasaisena maata vasten niin käyryyttä on vähän. Jos taas kärki on ilmassa ja vain osa lavasta osuu maahan, niin käyrä on iso. Samoin kuin kourun kanssa, myös käyrä maila helpottaa pallon käsittelyä kämmenpuolella ja vaikeampaa vastapuolella. Tavallisesti lapsille valmistetuissa mailoissa on enemmän sekä käyrää että kourua, ja aikuisten malleissa vähemmän.

Mikä on lavan peili?

Lavan peili tarkoittaa sitä kuinka paljon lavan kulma aukeaa pystysuunnassa. Voit tarkistaa lavan peilin katsomalla lapaa yläpuolelta. Jos näet lavan kämmenpuolen suoraan yläpuolelta, niin lavassa on ylöspäin ohjaavaa peiliä, joka helpottaa pallon laukaisua ylöspäin. Ongelmana voi olla että myös syötöt ohjautuvat ylöspäin, vaikka pitäisit pallon mieluusti maassa. Jos et näe kämmenpuolta ollenkaan, niin sinulla on alaspäin ohjaava maila. Tällaisella mailalla on helpompi ohjata palloa maata pitkin, mutta korkeiden laukausten tekeminen voi olla vaikeaa.

Voinko käyristää tai lisätä kourua itse?

Kyllä. Jos olet hankkinut mailan jonka kouruun, käyryyteen tai peiliin et ole tyytyväinen niin voit korjata asian itse. Tämä tapahtuu lämmittämällä lapa ensin joko kiehuvassa vedessä tai kuumailmapuhaltimella. Lämmitä kunnes muovia on mahdollista taivuttaa. Taivuta kunnes olet saanut haluamasi kourun, käyrän tai peilin aikaiseksi. Halutun kourun aikaansaaminen voi olla haastavaa. Voit käyttää tällöin salibandypalloa apuna: aseta pallo lavan alle ja taivuta sen jälkeen lavan ylä ja alapuolta pallon “ympärille” kunnes saat aikaan haluamasi kourun. Voit myös asettaa salibandypallon lavan päälle ja taivuttaa lavan kärkeä pallon ympäri hyvän kourun aikaansaamiseksi. Peilin saa tavallisesti aikaiseksi ilman palloa ja usein myös ilman lämpöä, riippuen siitä kuinka pehmeää muovia lapa on.

Mikä on curve?

Monet salibandymailat ovat täysin suoria, mutta osa varsista on taivutettuja tai niissä on kaari. Tämäntyyppisiä mailoja kutsutaan nimillä bow tai curve. Taivutettuja mailoja näkee yleensä lapsilla ja nuorilla, mutta joskus myös aikuisilla.

Kuinka teippaan salibandymailan?

Teippaus eli grippi. Aloita teippaus ylhäältä. Aloita teippaus aivan mailan ylälaidasta niin, ettei mitään mitään jää näkyviin teipin yläpuolelle. Sen jälkeen voit teipata alaspäin mahdollisimman tiukasti, ilman vekkejä tai välejä. Muista poistaa vanha teippi kokonaan ennen teippauksen aloittamista. Muutoin teippauksesta voi tulla muhkurainen, tai teippaus saattaa liikkua pelatessa jos alempi kerros ei ole enää kunnolla kiinni. Kun olet valmis teippauksen kanssa niin kiinnitä se vielä sähköteipillä, muutoin teippaus saattaa aueta. Paketin mukana saapuu usein pieni pätkä teippiä, mutta ei ole haitaksi lisätä vielä omaakin. Jos grippi alkaa aueta niin sitä ei yleensä saa enää liimattua uudelleen kiinni.

Täytyykö varren ja lavan olla samaa merkkiä?

Kyllä. Muutama vuosi sitten päätettiin että lavan ja varren täytyy olla samaa merkkiä. Sääntö on olemassa vahinkojen välttämiseksi, sillä yhteensopimattomat lapa ja varsi voivat hajota helpommin ja näin lisätä onnettomuusriskiä. Ne jotka eivät noudata sääntöä saattavt joutua ulos pelistä ja vaihtaa mailaa.

Alexander Ruddin salibandymaila

Ruotsalainen maajoukkuepelaaja Alexander Rudd sekä norjalainen maajoukkuepelaaja Ketil Kronberg ovat molemmat tunnettuja siitä että heidän mailoissaan ovat ihan älyttömät käyrät. Molemmat pelaajat ovat taivuttaneet mailan lavan taaksepäin eikä eteenpäin kuten tavallista. Taaksepäin taivutetulla lavalle on helpompi laukoa ja ohjata palloa rystypuolella, mutta se tekee kämmenpuolen pelistä haastavaa. Alexander Rudd onkin yksi maailman parhaista teknisistä, kekseliäimmistä pelaajista, kourusta huolimatta. Kouru ei hidasta myöskään Ketil Kronbergia, joka on jo muutaman vuoden ajan ollut Ruotsin Superliigan (SSL) virallinen hyökkääjä. Ei huono!

Salibandymaila vinkit

Tässä muutama vinkki jotka auttavat sinua valitsemaan oikean pituuden ja sopivan lavan salibandymailaan:

· Joudutko tekemään useita laukauksia itkän matkaan päässä maalista, ehkä takakentältä? Hanki maila jossa on pitkä varsi.

· Oletko tekninen pelaaja ja pelaat matalassa asennossa? Hnaki lyhyempi maila etenkin jos pelaat keskellä kenttää taikka etukentällä.

· Onko sinulla vaikeuksia saada pallo ilmaan pitkissä syötöissä? Taivuta lapaa ylöspäin.

· Lähteekö pallo ilmaan vaikka haluaisit syöttää pallon maata vasten? Taivuta lapaa alaspäin.