Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa syyskuussa

Tutustu päivän parhaimpiin tarjouksiin

Vaatteet (21853)

Varusteet (5255)

Ulkoiluhousut

Mitkä ovat ulkoiluhousut?

Osta ulkoiluhousut netistä meiltä Sportamorelta. Tarvitsitpa ulkoiluhousut sitten ulkoilmaseikkailuihin tai kodin remontoimiseen, löytyy meiltä laaja valikoima sinulle. Ulkoiluhousut ovat housut, jotka on tehty kestävästä ja tukevasta materiaalista, joka sopii moniin erilaisiin vapaa-ajan- ja ulkoiluaktiviteetteihin kuten vaeltamiseen, telttailuun, marjojen poimintaan, puutarhatöihin, pitkälle kävelylenkille koiran kanssa sekä purjehtimiseen. Laajasta valikoimastamme löytyy ulkoiluhousuja niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Meiltä löytyy ulkoiluhousuja eri hintaluokissa sekä eri väreissä. Täältä voit ostaa ulkoiluhousuja suosituilta merkeiltä kuten Houdini, Peak Perfomance, Haglöfs, Lundhags, Dobsom, Bergans Of Norway ja Salomon.

Koska ulkoiluhousuja tulisi käyttää?

Käytä ulkoiluhousuja paljon liikkumista vaativissa ulkoiluaktiviteeteissa ja silloin kuin olet luonnossa ja altistut eri sääolosuhteille. Näin voit olla ulkona koko päivän pilaamatta arkivaatteitasi ja mikä parasta et kastu etkä palele. Ulkoiluhousut ovat usein valmistettu joustavasta ja hengittävästä materiaalista, jotta voit harrastaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja ne päällä tuntematta oloasi epämukavaksi.

Miksi minun tulisi ostaa ulkoiluhousut?

Ulkoiluhousuissa on usein monia käytännöllisiä ominaisuuksia ja ne takaavat, että tunnet olosi mukavaksi, pysyt kuivana ja joko tarpeeksi lämpimänä tai sopivan viileänä. Vaikka olisit ensikertalainen lähdössä ensimmäiselle vaelluksellesi tai metsäretkelle, tulisi sinun ostaa pari ulkoiluhousuja. Oikeat vaatteet ja varusteet ovat tärkein asia vaeltaessa tai muuten vain ulkoillessa. Ulkoiluhousut ovat usein monipuoliset kuten sinä ja harrastuksesikin. Osta siis ulkoiluhousut, jotka vastaavat tarpeisiisi ja näin seikkailustasi tulee entistäkin parempi!

Mitkä ulkoiluhousut minun tulisi valita?

On olemassa monia erilaisia ulkoiluhousuja eri aktiviteetteihin ja tarpeisiin. Ostaessasi ulkoiluhousuja tulisi sinun aivan ensimmäiseksi miettiä, mihin tarkoitukseen tarvitset housuja. Jos haluat lähteä luontoon vaeltamaan, sopivat joustavat ja hengittävät housut sinulle. Etsi siis istuvia, mutta samalla joustavia housuja. Näin liikeratasi laajenee ja housut pysyvät mukavina päällä pidemmilläkin reissuilla. 

Jos aiot liikkua tiheässä kasvillisuudessa tai haastavissa sääolosuhteissa, jolloin housusi saattavat mennä rikki, suosittelemme sinulle kestävämmästä materiaalista valmistettuja housuja. Meiltä löytyy housuja, jotka kestävät parhaimmillaan niin vettä kuin tuultakin sekä teräviä oksia, jotka voivat vahingoittaa vaatteitasi. Meiltä löytyy ulkoiluhousuja myös vahvistetuilla osilla esimerkiksi sinulle, joka istut polvillasi puutarhatöissä tai sinulle, joka kiipeilet paljon luonnossa. Valitse tällöin housut, joissa on vahvistettu polvien ja takapuolen kangas. 

Mikäli olet aloittelija tai tarkoituksenasi ei ole käyttää ulkoiluhousuja kovin usein, voit kääntyä hieman halvempien malliemme puoleen. Meiltä löytyy monia käytännöllisiä ja laadukkaita housuja, jotka eivät kuitenkaan pilaa budjettiasi. Jos taas käytät ulkoiluhousuja usein, tulisi sinulla olla useampi pari, jotta voit vaihdella niitä vuodenajan ja sään mukaan.

Mikäli olet epävarma, mitkä housut valita, voit ottaa yhteyttä Sportamoren asiakaspalveluun joko sähköpostitse, puhelimitse tai chatissa. Sieltä löydät osaavia ihmisiä, jotta auttavat sinua mielellään löytämään juuri oikeat housut.

Mikä koko minun tulisi valita ulkoiluhousuista?

Kannattaa aina tutustua kokotaulukkoon tai koko-oppaaseen ulkoiluhousuja ostaessa. Näin voit helposti ottaa tarvittavat mitat ja löytää juuri sinulle sopivan koon. Jos aiot käyttää ulkoiluhousuja pääosin talvella kylmässä säässä, voi olla hyvä valita koko, jonka alle saa mahtumaan aluskerraston. Koska ulkoiluhousujen kanssa tulee usein liikuttua paljon, on tärkeää, että housut eivät estä liikettä ja että ne istuvat hyvin. Meiltä voit ostaa useamman parin housuja kotiin kokeiltavaksi ja palauttaa sitten väärän kokoisen parin takaisin.

Pidä tämä mielessä ostaessasi ulkoiluhousuja. 

Ulkoiluhousuissa on yleensä monia käytännöllisiä ominaisuuksia ja onkin tärkeää miettiä, mitä juuri sinä tarvitset. Pitääkö sinun kantaa paljon tavaroita taskuissasi? Jos lähdet vaeltamaan voi olla kätevää, että sinulla on käden ulottuvilla esimerkiksi kartta ja puhelin. Pienien tavaroiden säilyttäminen taskuissa on helpompaa kuin niiden pakkaaminen reppuun. Ulkoiluhousuissa on usein monia käteviä yksityiskohtia, kuten useita vetoketjullisia taskuja, joissa voit kantaa mukana arvotavaroitasi ilman pelkoa, että ne häviävät. Jos aiot käyttää housuja kostealla ilmalla, tulisi sinun ostaa veden pitävät tai vettä hylkivät housut. Housut teipatuilla saumoilla pitävät sinut kuivana pidempään.

Vaikka tarvitsisitkin ulkoiluhousut vain kotiin puutarhatöihin, on parempi ostaa kestävät housut, joita voit käyttää pitkään sen sijaan että pilaisit useat housut, joita ei ole tarkoitettu kyseiseen tarkoitukseen. Hyvälaatuiset ulkoiluhousut kestävät käytössä monta vuotta!

Miten ulkoiluhousujen tulisi istua?

Ostaessasi ulkoiluhousuja, on tärkeää, että housut istuvat sinulle hyvin vaikka liikkuisitkin ne jalassa paljon. Monet ulkoiluhousut on tehty joustavasta materiaalista, jolloin voit ottaa pitkiäkin askeleita ne päälläsi tai vaikka kiipeillä luonnossa. Meiltä Sportamorelta löytyy myös housuja joustavalla vyötäröllä. Pidit sitten korkea- tai matalavyötäröisistä housuista, löydät meiltä varmasti etsimäsi. Ulkoiluhousuja ostaessa tulee myös pituutesi ottaa huomioon. Mikäli sinulla on lyhyet jalat, kannattaa sinun ostaa lyhyemmät ulkoiluhousut, jolloin voit kävellä ne jalassa pidempiäkin matkoja. Monissa ulkoiluhousuissa on tuuletusaukot esimerkiksi polvitaipeissa ja tällöin on tärkeää, että housut istuvat oikein juuri sinun vartalosi mallille.

Mitkä ulkoiluhousut ovat parhaat?

Sportamoren Magazine-lehdestä voit lukea arvioitamme useista eri ulkoiluhousuista testattuamme niin naisten kuin miestenkin malleja. Testaamme eri hintaisia ja eri tarkoitukseen soveltuvia ulkoiluhousuja. Arvioimme housujen kestävyyttä, tuuletusta, hengittävyyttä sekä housujen istuvuutta. Lisäksi ulkoiluhousujen vedenpitävyys vaihtelee. Myymme vedenpitäviä housuja, joiden vesipilariarvo on jopa 10 000. Sportamorelta löydät myös gore-tex ulkoiluhousuja optimaalisen veden- ja tuulenpitävyyden takaamiseksi.

Mitkä ovat hyvät ulkoiluhousut?

Se ovatko ulkoiluhousut hyvät riippuu siitä, mihin käyttötarkoitukseen niitä tarvitset. Jykevästä materiaalista tehdyt pitkään kestävät housut ovat usein suosittuja. Lisäksi housujen mukavuus sekä esteetön liikkuvuus ovat tärkeitä asioita. Ulkoiluhousut on yleensä valmistettu polyesteristä tai puuvillasta, mikä tekee housuista samalla kestävät ja hyvin hengittävät. Ulkoiluhousujen tyylikäs muotoilu ei ehkä ole ensimmäisenä mielessäsi niitä ostaessasi, mutta Sportamorelta löydät myös trendikkäitä ulkoiluhousuja, joita voit käyttää jopa arkena. 

Pesu- ja hoito-ohjeet

Jos sinun tulee pestä ulkoiluhoususi, tarkista aina housujen etiketti ja pesuohjeet. Muista, ettei housuja kannata pestä turhaan, sillä liiallinen pesu vahingoittaa sekä kangasta että ympäristöä. Samalla on kuitenkin tärkeää, että peset ulkoiluhoususi, kun ne ovat likaiset, sillä lika voi heikentää housujen ominaisuuksia. Sportamorelta löydät ulkovaatteille tarkoitettua ympäristöystävällistä pesuainetta. Tällainen pesuaine on biohajoavaa ja hellävaraista vedenpitäville ja vettä hylkiville teknisille materiaaleille, joista ulkoiluhousutkin on usein tehty. Tarkista myös aina vaatteiden kuivausohjeet, sillä se on tärkeää vaatteen ominaisuuksien säilyttämiseksi. 

Kyllästäminen

Mikäli ulkoiluhoususi ovat kyllästetyt, kuivaushuone tai kuivauskaappi on usein paras tapa kuivata ne, sillä niiden lämpö aktivoi housujen kyllästeen. Housut tulisi myös kyllästää uudelleen, kun ne ovat olleet pitkään käytössä ja niitä on pesty useamman kerran. Näin pidennät ulkoiluhousujesi elinikää. Meiltä voit ostaa ympäristöystävällistä kyllästettä teknisille vaatteillesi.

Ammattilaisen vinkit

Ulkoiluhousujen ei tarvitse olla paksut ja painavat ollakseen laadukkaat. On myös ohuita housuja, jotka ovat kestäviä ja pitävät lämpöä hyvin. Kevyemmät housut on myös mukavampi pakata mukaan ja ne vievät vähemmän tilaa repussa. Kuumina kesäkuukausina tulee päiviä, jolloin shortsit ovat ainoa vaihtoehto ulkona selviämiseen. Kätevä ratkaisu on ostaa ulkoiluhousut, joissa on polvien kohdalla vetoketjut eli lahkeet saa irrotettua. Näin saat housut muunnettua helposti shortseiksi ja olet valmis nopeisiinkin muutoksiin säässä ja lämpötiloissa. Lisäksi säästät taas tilaa pakkaamalla järkevästi!

Eroavaisuudet eri ulkoiluhousujen välillä

Ulkoiluhousuja on monenlaisia. Löydä itsellesi ulkoiluhousut käytännöllisillä ominaisuuksilla, jolloin ne vievät kokemuksesi luonnossa uudelle tasolle. Se, että omistaa käytännölliset vaatteet, on aivan yhtä tärkeää kuin omistaa hyvät vaelluskengät. Sportamorelta löydät ulkoiluhousuja moniin eri tarkoituksiin. Valikoimastamme löytyy muun muassa paljon kuorihousuja ja softshell-housuja. Kuorihousut ovat todella käytännölliset housut, jotka suojaavat niin sateelta, tuulelta kuin lumeltakin. Softshell-housut ovat yleensä valmistettu pehmeämmästä materiaalista kuin kuorihousut.

Ulkoiluhousut

Mitkä ovat ulkoiluhousut?

Osta ulkoiluhousut netistä meiltä Sportamorelta. Tarvitsitpa ulkoiluhousut sitten ulkoilmaseikkailuihin tai kodin remontoimiseen, löytyy meiltä laaja valikoima sinulle. Ulkoiluhousut ovat housut, jotka on tehty kestävästä ja tukevasta materiaalista, joka sopii moniin erilaisiin vapaa-ajan- ja ulkoiluaktiviteetteihin kuten vaeltamiseen, telttailuun, marjojen poimintaan, puutarhatöihin, pitkälle kävelylenkille koiran kanssa sekä purjehtimiseen. Laajasta valikoimastamme löytyy ulkoiluhousuja niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Meiltä löytyy ulkoiluhousuja eri hintaluokissa sekä eri väreissä. Täältä voit ostaa ulkoiluhousuja suosituilta merkeiltä kuten Houdini, Peak Perfomance, Haglöfs, Lundhags, Dobsom, Bergans Of Norway ja Salomon.

Koska ulkoiluhousuja tulisi käyttää?

Käytä ulkoiluhousuja paljon liikkumista vaativissa ulkoiluaktiviteeteissa ja silloin kuin olet luonnossa ja altistut eri sääolosuhteille. Näin voit olla ulkona koko päivän pilaamatta arkivaatteitasi ja mikä parasta et kastu etkä palele. Ulkoiluhousut ovat usein valmistettu joustavasta ja hengittävästä materiaalista, jotta voit harrastaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja ne päällä tuntematta oloasi epämukavaksi.

Miksi minun tulisi ostaa ulkoiluhousut?

Ulkoiluhousuissa on usein monia käytännöllisiä ominaisuuksia ja ne takaavat, että tunnet olosi mukavaksi, pysyt kuivana ja joko tarpeeksi lämpimänä tai sopivan viileänä. Vaikka olisit ensikertalainen lähdössä ensimmäiselle vaelluksellesi tai metsäretkelle, tulisi sinun ostaa pari ulkoiluhousuja. Oikeat vaatteet ja varusteet ovat tärkein asia vaeltaessa tai muuten vain ulkoillessa. Ulkoiluhousut ovat usein monipuoliset kuten sinä ja harrastuksesikin. Osta siis ulkoiluhousut, jotka vastaavat tarpeisiisi ja näin seikkailustasi tulee entistäkin parempi!

Mitkä ulkoiluhousut minun tulisi valita?

On olemassa monia erilaisia ulkoiluhousuja eri aktiviteetteihin ja tarpeisiin. Ostaessasi ulkoiluhousuja tulisi sinun aivan ensimmäiseksi miettiä, mihin tarkoitukseen tarvitset housuja. Jos haluat lähteä luontoon vaeltamaan, sopivat joustavat ja hengittävät housut sinulle. Etsi siis istuvia, mutta samalla joustavia housuja. Näin liikeratasi laajenee ja housut pysyvät mukavina päällä pidemmilläkin reissuilla. 

Jos aiot liikkua tiheässä kasvillisuudessa tai haastavissa sääolosuhteissa, jolloin housusi saattavat mennä rikki, suosittelemme sinulle kestävämmästä materiaalista valmistettuja housuja. Meiltä löytyy housuja, jotka kestävät parhaimmillaan niin vettä kuin tuultakin sekä teräviä oksia, jotka voivat vahingoittaa vaatteitasi. Meiltä löytyy ulkoiluhousuja myös vahvistetuilla osilla esimerkiksi sinulle, joka istut polvillasi puutarhatöissä tai sinulle, joka kiipeilet paljon luonnossa. Valitse tällöin housut, joissa on vahvistettu polvien ja takapuolen kangas. 

Mikäli olet aloittelija tai tarkoituksenasi ei ole käyttää ulkoiluhousuja kovin usein, voit kääntyä hieman halvempien malliemme puoleen. Meiltä löytyy monia käytännöllisiä ja laadukkaita housuja, jotka eivät kuitenkaan pilaa budjettiasi. Jos taas käytät ulkoiluhousuja usein, tulisi sinulla olla useampi pari, jotta voit vaihdella niitä vuodenajan ja sään mukaan.

Mikäli olet epävarma, mitkä housut valita, voit ottaa yhteyttä Sportamoren asiakaspalveluun joko sähköpostitse, puhelimitse tai chatissa. Sieltä löydät osaavia ihmisiä, jotta auttavat sinua mielellään löytämään juuri oikeat housut.

Mikä koko minun tulisi valita ulkoiluhousuista?

Kannattaa aina tutustua kokotaulukkoon tai koko-oppaaseen ulkoiluhousuja ostaessa. Näin voit helposti ottaa tarvittavat mitat ja löytää juuri sinulle sopivan koon. Jos aiot käyttää ulkoiluhousuja pääosin talvella kylmässä säässä, voi olla hyvä valita koko, jonka alle saa mahtumaan aluskerraston. Koska ulkoiluhousujen kanssa tulee usein liikuttua paljon, on tärkeää, että housut eivät estä liikettä ja että ne istuvat hyvin. Meiltä voit ostaa useamman parin housuja kotiin kokeiltavaksi ja palauttaa sitten väärän kokoisen parin takaisin.

Pidä tämä mielessä ostaessasi ulkoiluhousuja. 

Ulkoiluhousuissa on yleensä monia käytännöllisiä ominaisuuksia ja onkin tärkeää miettiä, mitä juuri sinä tarvitset. Pitääkö sinun kantaa paljon tavaroita taskuissasi? Jos lähdet vaeltamaan voi olla kätevää, että sinulla on käden ulottuvilla esimerkiksi kartta ja puhelin. Pienien tavaroiden säilyttäminen taskuissa on helpompaa kuin niiden pakkaaminen reppuun. Ulkoiluhousuissa on usein monia käteviä yksityiskohtia, kuten useita vetoketjullisia taskuja, joissa voit kantaa mukana arvotavaroitasi ilman pelkoa, että ne häviävät. Jos aiot käyttää housuja kostealla ilmalla, tulisi sinun ostaa veden pitävät tai vettä hylkivät housut. Housut teipatuilla saumoilla pitävät sinut kuivana pidempään.

Vaikka tarvitsisitkin ulkoiluhousut vain kotiin puutarhatöihin, on parempi ostaa kestävät housut, joita voit käyttää pitkään sen sijaan että pilaisit useat housut, joita ei ole tarkoitettu kyseiseen tarkoitukseen. Hyvälaatuiset ulkoiluhousut kestävät käytössä monta vuotta!

Miten ulkoiluhousujen tulisi istua?

Ostaessasi ulkoiluhousuja, on tärkeää, että housut istuvat sinulle hyvin vaikka liikkuisitkin ne jalassa paljon. Monet ulkoiluhousut on tehty joustavasta materiaalista, jolloin voit ottaa pitkiäkin askeleita ne päälläsi tai vaikka kiipeillä luonnossa. Meiltä Sportamorelta löytyy myös housuja joustavalla vyötäröllä. Pidit sitten korkea- tai matalavyötäröisistä housuista, löydät meiltä varmasti etsimäsi. Ulkoiluhousuja ostaessa tulee myös pituutesi ottaa huomioon. Mikäli sinulla on lyhyet jalat, kannattaa sinun ostaa lyhyemmät ulkoiluhousut, jolloin voit kävellä ne jalassa pidempiäkin matkoja. Monissa ulkoiluhousuissa on tuuletusaukot esimerkiksi polvitaipeissa ja tällöin on tärkeää, että housut istuvat oikein juuri sinun vartalosi mallille.

Mitkä ulkoiluhousut ovat parhaat?

Sportamoren Magazine-lehdestä voit lukea arvioitamme useista eri ulkoiluhousuista testattuamme niin naisten kuin miestenkin malleja. Testaamme eri hintaisia ja eri tarkoitukseen soveltuvia ulkoiluhousuja. Arvioimme housujen kestävyyttä, tuuletusta, hengittävyyttä sekä housujen istuvuutta. Lisäksi ulkoiluhousujen vedenpitävyys vaihtelee. Myymme vedenpitäviä housuja, joiden vesipilariarvo on jopa 10 000. Sportamorelta löydät myös gore-tex ulkoiluhousuja optimaalisen veden- ja tuulenpitävyyden takaamiseksi.

Mitkä ovat hyvät ulkoiluhousut?

Se ovatko ulkoiluhousut hyvät riippuu siitä, mihin käyttötarkoitukseen niitä tarvitset. Jykevästä materiaalista tehdyt pitkään kestävät housut ovat usein suosittuja. Lisäksi housujen mukavuus sekä esteetön liikkuvuus ovat tärkeitä asioita. Ulkoiluhousut on yleensä valmistettu polyesteristä tai puuvillasta, mikä tekee housuista samalla kestävät ja hyvin hengittävät. Ulkoiluhousujen tyylikäs muotoilu ei ehkä ole ensimmäisenä mielessäsi niitä ostaessasi, mutta Sportamorelta löydät myös trendikkäitä ulkoiluhousuja, joita voit käyttää jopa arkena. 

Pesu- ja hoito-ohjeet

Jos sinun tulee pestä ulkoiluhoususi, tarkista aina housujen etiketti ja pesuohjeet. Muista, ettei housuja kannata pestä turhaan, sillä liiallinen pesu vahingoittaa sekä kangasta että ympäristöä. Samalla on kuitenkin tärkeää, että peset ulkoiluhoususi, kun ne ovat likaiset, sillä lika voi heikentää housujen ominaisuuksia. Sportamorelta löydät ulkovaatteille tarkoitettua ympäristöystävällistä pesuainetta. Tällainen pesuaine on biohajoavaa ja hellävaraista vedenpitäville ja vettä hylkiville teknisille materiaaleille, joista ulkoiluhousutkin on usein tehty. Tarkista myös aina vaatteiden kuivausohjeet, sillä se on tärkeää vaatteen ominaisuuksien säilyttämiseksi. 

Kyllästäminen

Mikäli ulkoiluhoususi ovat kyllästetyt, kuivaushuone tai kuivauskaappi on usein paras tapa kuivata ne, sillä niiden lämpö aktivoi housujen kyllästeen. Housut tulisi myös kyllästää uudelleen, kun ne ovat olleet pitkään käytössä ja niitä on pesty useamman kerran. Näin pidennät ulkoiluhousujesi elinikää. Meiltä voit ostaa ympäristöystävällistä kyllästettä teknisille vaatteillesi.

Ammattilaisen vinkit

Ulkoiluhousujen ei tarvitse olla paksut ja painavat ollakseen laadukkaat. On myös ohuita housuja, jotka ovat kestäviä ja pitävät lämpöä hyvin. Kevyemmät housut on myös mukavampi pakata mukaan ja ne vievät vähemmän tilaa repussa. Kuumina kesäkuukausina tulee päiviä, jolloin shortsit ovat ainoa vaihtoehto ulkona selviämiseen. Kätevä ratkaisu on ostaa ulkoiluhousut, joissa on polvien kohdalla vetoketjut eli lahkeet saa irrotettua. Näin saat housut muunnettua helposti shortseiksi ja olet valmis nopeisiinkin muutoksiin säässä ja lämpötiloissa. Lisäksi säästät taas tilaa pakkaamalla järkevästi!

Eroavaisuudet eri ulkoiluhousujen välillä

Ulkoiluhousuja on monenlaisia. Löydä itsellesi ulkoiluhousut käytännöllisillä ominaisuuksilla, jolloin ne vievät kokemuksesi luonnossa uudelle tasolle. Se, että omistaa käytännölliset vaatteet, on aivan yhtä tärkeää kuin omistaa hyvät vaelluskengät. Sportamorelta löydät ulkoiluhousuja moniin eri tarkoituksiin. Valikoimastamme löytyy muun muassa paljon kuorihousuja ja softshell-housuja. Kuorihousut ovat todella käytännölliset housut, jotka suojaavat niin sateelta, tuulelta kuin lumeltakin. Softshell-housut ovat yleensä valmistettu pehmeämmästä materiaalista kuin kuorihousut.