Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa marraskuussa

Klikkaa tästä ajankohtaisiin tarjouksiin

Talvihaalarit

142 tuotetta

Vaatteet (21667)

Varusteet (5211)

Talvihaalarit

Sään kylmetessä on tärkeää, että lapsella on hyvä talvihaalari. Koska lapset ovat paljon ulkona päiväkodissa käydessään, ja koska he usein myös nauttivat raittiista ilmasta – säästä huolimatta – on tärkeää, että lapsilla on myös ulkovaatteet, jotka pitävät heidät lämpiminä ja kuivina. Jos lapsi kastuu, hän myös palelee, joten on tärkeää valita haalari, joka on valmistettu vedenpitävästä materiaalista. Tavoittele vähintään 10 000 vesipilariarvoa sekä teipattuja saumoja, joiden lävitse vesi ei pääse tunkeutumaan. Tärkein asia vedenpitävyyden lisäksi on tuuletus, lämmöneristyskyky, kulutuskestävyys sekä se, että haalari on hiilivetyvapaa. Sportamorella on lapsille talvihaalareita suosituilta tuotemerkeiltä, kuten Reima, Isbjörn, Helly Hansen ja Didriksons. Löydät sopivia malleja myös myymälästämme. 

Miksi minun pitäisi ostaa talvihaalari?

Talvihaalari on välttämätön kylmässä ilmastossa! Haalari on käytännöllisin vaate lapsille vastasyntyneistä koulun aloittaneisiin. Niiden päälle pukeminen ja riisuminen on helppoa, ja ne pitävät hyvin lämpöä. Ne myös poistavat riskin, että lapsi saa kylmää tai lunta housujen ja takin väliin, mikä tapahtuu helposti, kun käytössä on kaksiosainen puku. Talvihaalarit lapsille, jotka ovat riittävän vanhoja kävelemään, valmistetaan myös usein varustettuna vahvistetuilla polvilla, jotka kestävät leikkimisen paremmin. Haalarin on oltava materiaalia, joka hengittää, mutta pitää samalla lapsesi kuivana. Lastenrattaissa makaavien pienten lasten haalarit on usein valmistettu pehmeämmistä materiaaleista, joka ei kestä samalla tavalla märkää. Sen lisäksi niissä on usein kaksinkertainen vetoketju helpottamaan riisumista ja pukemista sekä huppu, joka pitää pään lämpimänä. 

Kuinka vesipilariarvo toimii?

Vaatteen vesipilariarvo kertoo, kuinka vedenpitävä vaate on. Arvo kuvaa vedenpainetta, jonka kangas pystyy vastaanottamaan ilman, että vesi läpäisee sen. Arvo on pilarin korkeus millimetreinä. Voit ajatella asian esimerkiksi näin: 3000 mm suojaa kevyeltä sateelta. 5000 mm suojaa voimakkaalta sateelta. 8000 mm kestää kovaa sadetta pitkään ja mahdollistaa istumisen märällä alustalla ilman, että vesi tunkeutuu kankaan läpi. 12 000 vesipilariarvo tarkoittaa, että kangas kestää äärimmäisiä sääolosuhteita ja suojaa pitkäaikaisessa leikissä.

Millainen hengittävyys minun tulee valita?

Lapset juoksevat ja leikkivät, mikä vaatii haalareilta hengittävyyttä. Valitse hengittävästä materiaalista valmistettu haalari, jolla on korkea höyrynläpäisevyys, jotta ylimääräinen lämpöä pääsee poistumaan lapsesi kehosta. On hyvä idea ostaa melko ohut haalari, jossa on kevyt ja korkealaatuinen vuori, jonka painoeriste lämmöneristyskyvyllä on suuri. Siten voit säätää lämpöä vaatteiden avulla. Selvittääksesi, onko haalari hengittävä, voit katsoa hengittävyysasteikkoa, joka selittää, imeyttääkö vai päästääkö materiaali kosteutta läpi. Arvot voidaan tulkita seuraavalla tavalla: 

  • Vähintään 3000 g/m2/24h = Hyvä hengittävyys. Sopii jokapäiväiseen toimintaan kevyessä sateessa 
  • Vähintään 5 000 g/m2/24h = Hyvä hengittävyys. Soveltuu ulkona leikkimiseen. 
  • Vähintään 7 000 g/m2/24h = Erittäin hyvä hengittävyys. Soveltuu leikkiin ja urheiluun.

Millainen talvihaalari on paras?

Se, millainen haalari on paras valinta, riippuu tarpeestasi. Millaisessa ilmastossa elät? Kuinka vanha lapsesi on? Vietätkö aikaa enemmän maalla ja metsässä vai suurissa kaupungeissa? Kuinka tärkeä talven ulkoiluasu on? Mieti näitä kysymyksiä ja tee sitten valintoja, jotka sopivat sinulle parhaiten. Jos sinulla on pieni lapsi, joka ei vielä osaa kävellä tai leikkiä, vaan joka on edelleen vaunuissa, et tarvitse haalareita, joissa on vahvistetut jalat, mutta voit valita haalarin, joka pitää lapsen lämpimänä ja mukavana. On tietysti viisasta valita materiaali, joka on helppo kuivata ja pestä, koska pieniä vuotoja tapahtuu usein. Jos vaunuissasi on lämmin makuupussi, fleecekankaasta tai villasta valmistettu haalari saattaa riittää hyvin. 

Jos sinulla on suurempi lapsi, joka osaa jo leikkiä ja istua lumessa, haalarit on valmistettava materiaaleista, jotka on vahvistettu kunnolla takapuolen kohdalta. Lapset, jotka voivat kävellä ja leikkiä sekä käyvät päiväkodissa, tarvitsevat kestävämmän haalarin ja vahvikkeet polvien kohdalle. Näin haalari kestää pidempään. Lapsen on voitava leikkiä vapaasti joutumatta ajattelemaan haalareidensa rikkoutumista. Kuminauhoilla varustetut hihan- ja lahkeensuut auttavat pitämään kosteuden ja kylmän loitolla. Talvikenkien päällä käytettyjen haalareiden alaosassa olevat kuminauhat auttavat kenkiä pysymään paikoillaan sekä estävät sateen, lumen ja kylmän pääsyn haalareiden sisälle. 

Milloin lapseni pitäisi alkaa käyttää haalareita?

Voit itse päällä, milloin lapsesi on aika alkaa käyttää talvihaalareita. Se riippuu siitä, missä asut, kuinka kylmä sää on, ja mikä on käytännöllisintä lapsellesi. Kun lämpötila alkaa vajota alaspäin ja lämpömittari näyttää miinusasteita, on todennäköisesti aika pukea talvihaalari. Muista, että erilaiset haalarit on tarkoitettu erilaisiin lämpötiloihin. Jotkut saattavat soveltua hyvin jo myöhäiseen syksyyn, kun taas toiset mallit ovat vielä silloin liian lämpimiä. 

Minkä kokoinen haalari minun kannattaa valita?

Valitse koko sen mukaan, kuinka vanha lapsesi on. Joissakin haalarimalleissa on ominaisuus, jolla haalaria voidaan ”suurentaa” ja käyttää siten kauemmin lapsesi kasvaessa. Saattaa olla hyvä ostaa haalari lapsesi normaalissa vaatekoossa, jotta se sopii päälle kauemmin, ja jotta lapsesi voi liikkua vapaasti haalarissa ilman riskiä siihen, että hihat tai lahkeet liikkuvat ja altistavat lapsen kylmälle tai kosteudelle. Haalari ei kuitenkaan saa olla niin suuri, että lapsen on vaikea liikkua siinä. Jos et ole varma, voit aloittaa mittaamalla lapsesi ja vertaamalla mittoja haalarimerkin listaamiin tietoihin – pidä mielessä, että lapsi kasvaa noin 5 senttimetriä jokaisen vuodenajan aikana. Jos haalari on liian pieni, huomaat sen haalarin haaraosasta. Varmista, että haaraosassa on vähintään nyrkinkokoinen vapaa tila, niin tiedät haalarin olevan sopiva. 

Kuinka haalarin tulee istua?

Talvihaalarin kuuluu olla hieman löysä, ja ne on myös suunniteltu sillä tavalla. Sinun ei siis tarvitse valita suurempaa kokoa vain, jotta haalarin alle mahtuisi useampia vaatekerroksia. Lapset kuitenkin kasvavat nopeasti, ja kun käytät haalaria useiden kuukausien ajan, lapsi kasvaa tänä aikana huomattavasti. Varmista, että hihat ja lahkeet ovat riittävän pitkät, mutta eivät liian pitkät. Jos lahkeet ovat liian pitkät, ne hankaavat maata, mikä tuhoaa kankaan ja vedenpitävyys vähenee. 

Mitä lapsen kuuluu pukea haalarin alle?

Suosittelemme kolmen kerroksen periaatetta. Pue kehoa lähimmässä kerroksessa villaa, joka lämmittää jopa kastuessaan. Se ei myöskään ime yhtä paljon kosteutta kuin puuvilla, joka kastuu nopeasti ja kuivuu hitaasti saaden lapsen palelemaan. Vaihtoehto villalle on polyesteri. Jos ulkona on kylmä, fleece on täydellinen keskikerros. Ulkokerrokessa lapsella on haalari. Älä unohda, että jopa sukkien on oltava villaa, jotta ne suojaavat lasta jalkojen kylmettymiseltä!

Kuinka monta talvihaalaria on oltava?

Monet päiväkotilasten vanhemmat huomaavat, että jotkut vaatekappaleet voi olla hyvä omistaa kahtena kappaleena – myös talvihaalarit. Tämä siksi, että on mukavaa että varalla on kuiva haalari, johon tarvittaessa vaihtaa, sekä siksi, että voit säilyttää yhtä haalaria kotona ja toista päiväkodissa. Joinakin päivinä et ehkä tiedä, mikä ulkoasu soveltuu parhaiten säähän (siirtymävuodenaikoina, eli keväällä ja syksyllä), ja vältyt talvihaalarin kantamiselta päiväkotiin, kun tiedät, että toinen haalari odottaa jo siellä. On myös käytännöllistä omistaa paksumpi talvihaalari erityisen kylmiä päiviä varten, sekä toinen hieman ohuempi niille päiville, kun ulkona on hieman lämpimämpää, mutta kuitenkin haalarisää. 

Kuinka pesen lapsen haalarit?

Seuraa aina pesuohjetta. Pyyhi haalari puhtaaksi, mikäli siinä on likaa leikkipäivän jälkeen. Useimmiten haalari voidaan pestä 40 asteessa synteettisen pyykin mukana, sekä kuivata matalalla lämpötilalla kuivauskaapissa. Älä kuitenkaan tee näin liian usein, sillä se kuluttaa materiaaleja sekä teipattuja saumoja. Mikäli haalarissa on sadetta pitävä pinnoite (joka on päällyste ulkokankaan takapuolella), voit uudelleenaktivoida sen silittämällä kangasta matalalla lämpötilalla. 

Mitkä yksityiskohdat kannattaa ottaa huomioon haalareissa?

Ensinnäkin ajattele laatua, mukavuutta ja turvallisuutta. Lapsi tulee todennäköisesti käyttämään haalareita joka päivä talven ajan, joten älä tingi tästä vaatekappaleesta. Vedenkestävyyden ja koon lisäksi varmista, että haalareissa on hyvät heijastimet. Lahkeiden tulee olla riittävän leveät, jotta ne voidaan vetää saappaiden varsien yli. Lahkeiden alaosissa olevat hihnat ovat usein poistettavissa, mikä helpottaa esimerkiksi luistellessa ja hiihtäessä. Tarkista, onko haalareissa vahvistuksia helposti kuluvissa paikoissa, kuten polvissa ja takapuolessa. Kuminauhavyötärön voit valita makusi mukaan. Monien mielestä se parantaa hieman istuvuutta, mutta haalarit ilman kuminauhavyötäröä voivat tuntua lämpimämmiltä, sillä ilma haalarin ja vartalon välissä lämmittää enemmän ja eristää kylmyyden.

Talvihaalarit

Sään kylmetessä on tärkeää, että lapsella on hyvä talvihaalari. Koska lapset ovat paljon ulkona päiväkodissa käydessään, ja koska he usein myös nauttivat raittiista ilmasta – säästä huolimatta – on tärkeää, että lapsilla on myös ulkovaatteet, jotka pitävät heidät lämpiminä ja kuivina. Jos lapsi kastuu, hän myös palelee, joten on tärkeää valita haalari, joka on valmistettu vedenpitävästä materiaalista. Tavoittele vähintään 10 000 vesipilariarvoa sekä teipattuja saumoja, joiden lävitse vesi ei pääse tunkeutumaan. Tärkein asia vedenpitävyyden lisäksi on tuuletus, lämmöneristyskyky, kulutuskestävyys sekä se, että haalari on hiilivetyvapaa. Sportamorella on lapsille talvihaalareita suosituilta tuotemerkeiltä, kuten Reima, Isbjörn, Helly Hansen ja Didriksons. Löydät sopivia malleja myös myymälästämme. 

Miksi minun pitäisi ostaa talvihaalari?

Talvihaalari on välttämätön kylmässä ilmastossa! Haalari on käytännöllisin vaate lapsille vastasyntyneistä koulun aloittaneisiin. Niiden päälle pukeminen ja riisuminen on helppoa, ja ne pitävät hyvin lämpöä. Ne myös poistavat riskin, että lapsi saa kylmää tai lunta housujen ja takin väliin, mikä tapahtuu helposti, kun käytössä on kaksiosainen puku. Talvihaalarit lapsille, jotka ovat riittävän vanhoja kävelemään, valmistetaan myös usein varustettuna vahvistetuilla polvilla, jotka kestävät leikkimisen paremmin. Haalarin on oltava materiaalia, joka hengittää, mutta pitää samalla lapsesi kuivana. Lastenrattaissa makaavien pienten lasten haalarit on usein valmistettu pehmeämmistä materiaaleista, joka ei kestä samalla tavalla märkää. Sen lisäksi niissä on usein kaksinkertainen vetoketju helpottamaan riisumista ja pukemista sekä huppu, joka pitää pään lämpimänä. 

Kuinka vesipilariarvo toimii?

Vaatteen vesipilariarvo kertoo, kuinka vedenpitävä vaate on. Arvo kuvaa vedenpainetta, jonka kangas pystyy vastaanottamaan ilman, että vesi läpäisee sen. Arvo on pilarin korkeus millimetreinä. Voit ajatella asian esimerkiksi näin: 3000 mm suojaa kevyeltä sateelta. 5000 mm suojaa voimakkaalta sateelta. 8000 mm kestää kovaa sadetta pitkään ja mahdollistaa istumisen märällä alustalla ilman, että vesi tunkeutuu kankaan läpi. 12 000 vesipilariarvo tarkoittaa, että kangas kestää äärimmäisiä sääolosuhteita ja suojaa pitkäaikaisessa leikissä.

Millainen hengittävyys minun tulee valita?

Lapset juoksevat ja leikkivät, mikä vaatii haalareilta hengittävyyttä. Valitse hengittävästä materiaalista valmistettu haalari, jolla on korkea höyrynläpäisevyys, jotta ylimääräinen lämpöä pääsee poistumaan lapsesi kehosta. On hyvä idea ostaa melko ohut haalari, jossa on kevyt ja korkealaatuinen vuori, jonka painoeriste lämmöneristyskyvyllä on suuri. Siten voit säätää lämpöä vaatteiden avulla. Selvittääksesi, onko haalari hengittävä, voit katsoa hengittävyysasteikkoa, joka selittää, imeyttääkö vai päästääkö materiaali kosteutta läpi. Arvot voidaan tulkita seuraavalla tavalla: 

  • Vähintään 3000 g/m2/24h = Hyvä hengittävyys. Sopii jokapäiväiseen toimintaan kevyessä sateessa 
  • Vähintään 5 000 g/m2/24h = Hyvä hengittävyys. Soveltuu ulkona leikkimiseen. 
  • Vähintään 7 000 g/m2/24h = Erittäin hyvä hengittävyys. Soveltuu leikkiin ja urheiluun.

Millainen talvihaalari on paras?

Se, millainen haalari on paras valinta, riippuu tarpeestasi. Millaisessa ilmastossa elät? Kuinka vanha lapsesi on? Vietätkö aikaa enemmän maalla ja metsässä vai suurissa kaupungeissa? Kuinka tärkeä talven ulkoiluasu on? Mieti näitä kysymyksiä ja tee sitten valintoja, jotka sopivat sinulle parhaiten. Jos sinulla on pieni lapsi, joka ei vielä osaa kävellä tai leikkiä, vaan joka on edelleen vaunuissa, et tarvitse haalareita, joissa on vahvistetut jalat, mutta voit valita haalarin, joka pitää lapsen lämpimänä ja mukavana. On tietysti viisasta valita materiaali, joka on helppo kuivata ja pestä, koska pieniä vuotoja tapahtuu usein. Jos vaunuissasi on lämmin makuupussi, fleecekankaasta tai villasta valmistettu haalari saattaa riittää hyvin. 

Jos sinulla on suurempi lapsi, joka osaa jo leikkiä ja istua lumessa, haalarit on valmistettava materiaaleista, jotka on vahvistettu kunnolla takapuolen kohdalta. Lapset, jotka voivat kävellä ja leikkiä sekä käyvät päiväkodissa, tarvitsevat kestävämmän haalarin ja vahvikkeet polvien kohdalle. Näin haalari kestää pidempään. Lapsen on voitava leikkiä vapaasti joutumatta ajattelemaan haalareidensa rikkoutumista. Kuminauhoilla varustetut hihan- ja lahkeensuut auttavat pitämään kosteuden ja kylmän loitolla. Talvikenkien päällä käytettyjen haalareiden alaosassa olevat kuminauhat auttavat kenkiä pysymään paikoillaan sekä estävät sateen, lumen ja kylmän pääsyn haalareiden sisälle. 

Milloin lapseni pitäisi alkaa käyttää haalareita?

Voit itse päällä, milloin lapsesi on aika alkaa käyttää talvihaalareita. Se riippuu siitä, missä asut, kuinka kylmä sää on, ja mikä on käytännöllisintä lapsellesi. Kun lämpötila alkaa vajota alaspäin ja lämpömittari näyttää miinusasteita, on todennäköisesti aika pukea talvihaalari. Muista, että erilaiset haalarit on tarkoitettu erilaisiin lämpötiloihin. Jotkut saattavat soveltua hyvin jo myöhäiseen syksyyn, kun taas toiset mallit ovat vielä silloin liian lämpimiä. 

Minkä kokoinen haalari minun kannattaa valita?

Valitse koko sen mukaan, kuinka vanha lapsesi on. Joissakin haalarimalleissa on ominaisuus, jolla haalaria voidaan ”suurentaa” ja käyttää siten kauemmin lapsesi kasvaessa. Saattaa olla hyvä ostaa haalari lapsesi normaalissa vaatekoossa, jotta se sopii päälle kauemmin, ja jotta lapsesi voi liikkua vapaasti haalarissa ilman riskiä siihen, että hihat tai lahkeet liikkuvat ja altistavat lapsen kylmälle tai kosteudelle. Haalari ei kuitenkaan saa olla niin suuri, että lapsen on vaikea liikkua siinä. Jos et ole varma, voit aloittaa mittaamalla lapsesi ja vertaamalla mittoja haalarimerkin listaamiin tietoihin – pidä mielessä, että lapsi kasvaa noin 5 senttimetriä jokaisen vuodenajan aikana. Jos haalari on liian pieni, huomaat sen haalarin haaraosasta. Varmista, että haaraosassa on vähintään nyrkinkokoinen vapaa tila, niin tiedät haalarin olevan sopiva. 

Kuinka haalarin tulee istua?

Talvihaalarin kuuluu olla hieman löysä, ja ne on myös suunniteltu sillä tavalla. Sinun ei siis tarvitse valita suurempaa kokoa vain, jotta haalarin alle mahtuisi useampia vaatekerroksia. Lapset kuitenkin kasvavat nopeasti, ja kun käytät haalaria useiden kuukausien ajan, lapsi kasvaa tänä aikana huomattavasti. Varmista, että hihat ja lahkeet ovat riittävän pitkät, mutta eivät liian pitkät. Jos lahkeet ovat liian pitkät, ne hankaavat maata, mikä tuhoaa kankaan ja vedenpitävyys vähenee. 

Mitä lapsen kuuluu pukea haalarin alle?

Suosittelemme kolmen kerroksen periaatetta. Pue kehoa lähimmässä kerroksessa villaa, joka lämmittää jopa kastuessaan. Se ei myöskään ime yhtä paljon kosteutta kuin puuvilla, joka kastuu nopeasti ja kuivuu hitaasti saaden lapsen palelemaan. Vaihtoehto villalle on polyesteri. Jos ulkona on kylmä, fleece on täydellinen keskikerros. Ulkokerrokessa lapsella on haalari. Älä unohda, että jopa sukkien on oltava villaa, jotta ne suojaavat lasta jalkojen kylmettymiseltä!

Kuinka monta talvihaalaria on oltava?

Monet päiväkotilasten vanhemmat huomaavat, että jotkut vaatekappaleet voi olla hyvä omistaa kahtena kappaleena – myös talvihaalarit. Tämä siksi, että on mukavaa että varalla on kuiva haalari, johon tarvittaessa vaihtaa, sekä siksi, että voit säilyttää yhtä haalaria kotona ja toista päiväkodissa. Joinakin päivinä et ehkä tiedä, mikä ulkoasu soveltuu parhaiten säähän (siirtymävuodenaikoina, eli keväällä ja syksyllä), ja vältyt talvihaalarin kantamiselta päiväkotiin, kun tiedät, että toinen haalari odottaa jo siellä. On myös käytännöllistä omistaa paksumpi talvihaalari erityisen kylmiä päiviä varten, sekä toinen hieman ohuempi niille päiville, kun ulkona on hieman lämpimämpää, mutta kuitenkin haalarisää. 

Kuinka pesen lapsen haalarit?

Seuraa aina pesuohjetta. Pyyhi haalari puhtaaksi, mikäli siinä on likaa leikkipäivän jälkeen. Useimmiten haalari voidaan pestä 40 asteessa synteettisen pyykin mukana, sekä kuivata matalalla lämpötilalla kuivauskaapissa. Älä kuitenkaan tee näin liian usein, sillä se kuluttaa materiaaleja sekä teipattuja saumoja. Mikäli haalarissa on sadetta pitävä pinnoite (joka on päällyste ulkokankaan takapuolella), voit uudelleenaktivoida sen silittämällä kangasta matalalla lämpötilalla. 

Mitkä yksityiskohdat kannattaa ottaa huomioon haalareissa?

Ensinnäkin ajattele laatua, mukavuutta ja turvallisuutta. Lapsi tulee todennäköisesti käyttämään haalareita joka päivä talven ajan, joten älä tingi tästä vaatekappaleesta. Vedenkestävyyden ja koon lisäksi varmista, että haalareissa on hyvät heijastimet. Lahkeiden tulee olla riittävän leveät, jotta ne voidaan vetää saappaiden varsien yli. Lahkeiden alaosissa olevat hihnat ovat usein poistettavissa, mikä helpottaa esimerkiksi luistellessa ja hiihtäessä. Tarkista, onko haalareissa vahvistuksia helposti kuluvissa paikoissa, kuten polvissa ja takapuolessa. Kuminauhavyötärön voit valita makusi mukaan. Monien mielestä se parantaa hieman istuvuutta, mutta haalarit ilman kuminauhavyötäröä voivat tuntua lämpimämmiltä, sillä ilma haalarin ja vartalon välissä lämmittää enemmän ja eristää kylmyyden.