-25% lämpimistä uutuuksista!

Lajittele tuotteita

Tuotemerkit
Näytä kaikki Piilota
Urheilulajit
Näytä kaikki Piilota
Värit
Näytä kaikki Piilota
Koot
Näytä kaikki Piilota

Villaiset kerrastopuserot

Villapaita on villasta valmistettu pusero, joka usein yhdistetään villahousuihin. Yhdessä ne muodostavat villa-aluskerraston. Villa-aluskerrasto, tai vain villapusero, on optimaalinen välikerros kylmempinä vuodenaikoina. Sportamorelta löydät villapuserot naisille, miehille ja lapsille merkeiltä kuten Peak Performance, Icebreaker ja Kari Traa. Löydät etsimäsi riippumatta siitä, aiotko käyttää villapaitaasi metsästyksessä, vaeltaessa, juostessa, kävelyillä, hiihtäessä tai muussa. Meillä on villapaitoja vetoketjulla, napeilla, lyhyitä villapaitoja, pitkiä villapaitoja ja muita malleja. 

 Mitä villa on?

Villa on luonnon materiaali, jota saadaan lampaasta. Villa hengittää todella hyvin, ja toimii sekä lämpimässä että kylmässä säässä, koska se viilentää, kun on lämmintä, ja lämmittää kun on kylmää. Mitä hienompaa villaa, sitä nopeammin lämpötilan säätely toimii. Villa pitää sinut lämpimänä myös silloin, kun kastut, toisin kuin esimerkiksi puuvilla. Ihan kuin tämä ei riittäisi, on villa myös materiaali, joka toimii luonnostaan bakteereja vastaan, ja vastustaa näin pahaa hajua. Villassa on usein korkeampi lämmityskyky kuin synteettismateriaaleissa, mutta se ei suodata hikeä pois yhtä hyvin. 

Miten pesen villapaitani?

Suosittelemme, että luet aina juuri kyseisen vaatteen pesuohjeet ennen pesemistä. Älä kokeile onneasi villan pesemisessä, koska turhan korkea lämpötila voi saada villapaidan kutistumaan. Jos peset villapuserosi käsin, voit vahingossa pestä sen liian lämpimässä vedessä ja muuttaa sitä niin, että se saa väärän muodon kuivuessaan – käytä siksi pesukoneen käsinpesu- tai villapesuohjelmaa. Käytettävän pesuaineen valinta on myös tärkeää. Löydät erityisesti villalle tarkoitettua pesuainetta käytännössä kaikista ruokakaupoista. Tavallisessa pesuaineessa on entsyymejä, joita ei ole villalle tarkoitetussa pesuaineessa. Jos käytät tavallista pesuainetta, sen entsyymit suurentavat villan kuituja. Et huomaa sitä yhden pesun yhteydessä, mutta ajan kanssa paitasi rikkoutuu. Muista aina myös noudattaa pesuainepaketin annostusohjeita.

Kuinka usein minun tulisi pestä villapuseroani?

Villapaidan pesussa hyvä ohje on, että sitä kannattaa pestä niin harvoin kuin mahdollista. Näin pusero kestää pidempään. Jos villapuserosi haisee pahalta käytön jälkeen, voit joko ripustaa sen tuulettumaan, tai ripustaa sen pesuhuoneeseen henkariin, kun käyt suihkussa. Suihkun lämmin vesihöyry voi tehdä villapaidallesi ihmeitä.

Saan ihottumaa villapuserostani

Jos saat puserostasi ihottumaa, voit olla herkkä villalle. Jos sinulla on atooppinen ekseema, eli kuiva ja helposti ärtyvä iho, saatat saada ongelmia villan kaltaisista materiaaleista. Iho voi kutista ja tulehtua siksi, että ihon oma puolustuskyky on vahingoittunut. Hakeudu aina lääkärille, jos sinulla on iho-ongelmia. Panosta niin hienoon villaan kuin mahdollista. Vähiten kutiavaa on kasmir, mutta myös merino toimii useimmille.

Villaiset kerrastopuserot - Näytetään: 138 tuotetta

 • Pikasuodatin:
 • Tuotemerkit
  Näytä kaikki Piilota
 • Koot
  Näytä kaikki Piilota
 • Värit
  Näytä kaikki Piilota
 • Hinta
  Näytä kaikki Piilota
 • Näytetään 60 / 138 tuotteesta