25% alennusta tuhansista tuotteista

Lajittele tuotteita

Tuotemerkit
Näytä kaikki Piilota
Urheilulajit
Näytä kaikki Piilota
Värit
Näytä kaikki Piilota
Koot
Näytä kaikki Piilota

Talvikengät

Pohditko talvikenkien ja kumisaappaiden hybridimallia, jossa yhdistyvät molempien parhaat puolet? Talvisaappaissa saat nämä molemmat. Kengät huomioivat hyvin jalkasi ja lämmittävät pitkillä vaelluksilla ja loskaleikeissä. Nämä vuoratut supersaappaat ovat paras ystäväsi talviaikaan. Etsi tarjouksia, niin säästät sievoisen summan.

Miksi ostaisin talvisaappaat?

Jos asut Suomessa, tulet varmasti vuoden aikana törmäämään sateeseen, loskaan ja lumeen. Ero tavalliseen, klassiseen talvikenkään on, että talvisaappaassa on korkea reuna, joka minimoi riskin, että sisälle pääsisi lunta. Lisäksi saapas eristää lämpöä ja pitää vettä.

Pohdi tätä, kun olet ostamassa talvisaappaita

Monessa malleista on Gore-Tex -kuitu. Vaikka yleensä tämä merkitsee laatua, voi ulkonäkö pettää. Hyvä kuitu on käsityön tulos ja myös valmistustapa vaikuttaa siihen, miten hyvin saapas pitää vettä. Malli, joka ei kestä vettä, on usein tehty puutteellisesta kuidusta tai sitten saumoissa on vikaa. Varmista, että mallissasi ei ole käytetty teflonia, PTFE:tä tai vastaavia, niin tulet valinneeksi mallin, joka huomioi myös ympäristön tarpeet. Nämä tiedot löytyvät tuotekuvauksesta. 

Miten löydän oikean talvisaappaan?

Selvitä itsellesi, kuinka lämmintä ja vedenpitävää mallia etsit. Tutki mallin vesipilarimäärää, jotta voit varmistua siitä, että se todella pitää. Seuraava kysymys on hinta, joka usein kulkee laadun kanssa käsi kädessä. Viimeiseksi pohdi designia: onko sinulle tärkeää, että kengät ovat myös nätit? Vai onko toiminnot tärkeämpiä? Etsi ja vertaile satojen malliemme joukosta.

Eri talvisaappaiden eroista

Mallit eroavat melko paljon toisistaan. Osa on tehty nahasta, osa Gore-Tex-materiaalista ja osa on sekoitus molempia. Myös vuori voi erota kuten myös kiinnitys: osassa on hyödynnetty tarranauha-kiinnitystä, toiset solmitaan naruin. Yhdistävä tekijä on usein, että tarkoituksena on pitää jalkasi lämpimänä. Meiltä Sportamorelta löydät niin lämpövuoratut vaellussaappaat kuin talvisaapikkaat arkeenkin. 

Millainen on hyvä talvisaapas?

Yleensä hyviä talvisaappaita yhdistää kolme asiaa. Ensinnäkin saappaat ovat vedenpitävät, niiden tulee lämmittää ja hengittää hyvin. Lisäksi niiden valmistuksessa on usein huomioitu ympäristö. Silti markkinoilta löytyy malleja, joiden valmistuksessa on käytetty PTFE-yhdisteitä ja teflonia. Hyvä talvisaapas huomioi sinut ja ympäristön. 

Minkä koon ostan?

Joskus oikean koon löytäminen voi olla hankalaa. Meiltä löytyy koko-opas eri tuotekuvausten alta. Lue myös aiempien asiakkaiden arvioita, niin saat sopivan koon.

Hoito-ohje

Gore-Tex-materiaali puhdistetaan harjalla ja haalealla vedellä. Anna sen sitten kuivua itsestään. Vältä mekaanista kuivausta, sillä se ei ole kengälle hyväksi. Lue aina tuotekuvaus. 

Nahkakenkien kanssa tulisi käyttää erilaista kenkäsientä ja nahkanpuhdistusainetta, sillä sen kanssa ei voi lutrata samalla tavalla vedellä. Paras tapa pidentää nahkakenkien ikää on pitää ne puhtaana ja välttää auringossa ja lämmössä säilyttämistä. 

Vuoden trendit

Vuonna 2019 kannattaa hankkia tummat saapikkaat, joissa on nyörit ja jotka on tehty ympäristö huomioiden. Toisin sanoen kengissä tulisi olla korkea varsi. Meiltä Sportamorelta löydät kattavan valikoiman funktionaalisia kenkiä.

Tiesitkö tätä?

Gore-Tex-materiaalin keksijä Bill Gore sai päähänsä idean kuidusta tavallisena työpäivänä. Hänestä PTFE (polytetrafluorieteeni) oli liian mainio johtojen eristykseen. Yksi asia johti toiseen ja sitä kautta syntyi tehokas materiaali funktionaalisiin vaatteisiin. Onni meille Pohjoisen asukkaille, että materiaali keksittiin jo 1957! 

Ammattilaisen vinkit

Lisää lämmin sukka villasta tai fleecestä, niin talvikengät pysyvät lämpiminä myös kaikista kylmimpinä päivinä. Se pitää myös mielialan virkeänä.

Talvikengät - Näytetään: 208 tuotetta

 • Pikasuodatin:
 • Tuotemerkit
  Näytä kaikki Piilota
 • Koot
  Näytä kaikki Piilota
 • Värit
  Näytä kaikki Piilota
 • Hinta
  Näytä kaikki Piilota
 • Näytetään 60 / 208 tuotteesta