Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa syyskuussa

Tutustu päivän parhaimpiin tarjouksiin

Matalavartiset vaelluskengät

57 tuotetta

Vaatteet (21906)

Varusteet (5255)

Matalavartiset vaelluskengät

Vaeltaminen luonnossa on yksi siisteimpiä juttuja maan päällä, mutta se ei ole ihan helppoa. Ihan kuten muutkin urheilun tai harrastamisen muodot, vaeltaminen rasittaa sekä vartaloasi, että varusteitasi. Siksi sinun täytyy varustautua kunnolla! Hyvä rinkka ja hengittävät housut, jotka eivät hierrä kuuluvat olennaisina osina varusteisiisi, mutta tärkeintä on huomioida kengät. Sportamoren valikoimasta löydät vaelluskengät ja -saappaat kaikilta suosituimmilta merkeiltä, kuten Salomon, Haglöfs ja Merell, sekä miehille, että naisille. 

Miksi ostaisin matalavartiset vaelluskengät tai -saappaat?

Vastaus kysymykseesi, miksi ostaisit vaelluskengät on yksinkertainen: siksi, että tarvitset niitä, jos aiot lähteä vaeltamaan. Ja jos kysymys kuuluu, että miksi ostaisit matalavartiset vaelluskengät, niin vastaus on hieman pidempi. On olemassa erityyppisiä vaelluskenkiä ja kaikki täyttävät varmasti tarkoituksensa. Matalavartiset vaelluskengät tai -saappaat ovat hyvä valinta, jos etsit tasapainoista kenkää hyvällä pidolla ja ne tuntuvat joustavilta vaeltaessasi. Matalavartiset vaelluskengät takaavat paremman liikkuvuuden, sillä ero korkeavartisiin vaelluskenkiin tulee sitä, että ne eivät estä nilkkasi liikettä. Matalavartiset vaelluskengät toimivat lisäksi paremmin esimerkiksi kesäisillä vaellusretkillä tai jos vaellat lämpimämmillä leveysasteilla. Kun vaellat lämpimässä säässä, on todella tärkeää, etteivät jalkasi hikoile ja siinä matala muotoilu auttaa sinua. 

Ota seuraavat asiat huomioon, kun aiot ostaa vaelluskenkiä: 

Mitä enemmän vaellat, sitä tärkeämpää on oikeiden kenkien valinta. Mieti, missä aiot vaeltaa ja mihin vuodenaikaan, sillä se vaikuttaa varusteisiisi. Joka tapauksessa tarvitset useammat kengät. Siten varmistat, että sinulla on hengittävät kengät kesäisiin vaelluksiin, sekä kengät, jotka pitävät jalkasi lämpimänä, jos aiot vaeltaa talvella. Jos et vaella kovin usein, kannattaa painostaa vain yhteen kunnon kenkäpariin. Siinä tapauksessa suosittelemme, että etsit itsellesi keskikorkeat vaelluskengät, jolloin saat parhaat puolet molemmista malleista, sekä matalista, että korkeavartisista. Gore-Tex kannattaa myös huomioida, sillä se on materiaali, joka hylkii vettä ja likaa sekä hengittää. Materiaalin kääntöpuoli on se, että se nostaa kenkien hintaa merkittävästi. Jos siis tiedät, että aiot vaeltaa vain kesäisin tai jossakin lämpöisessä, ei välttämättä kannata hankkia Gore-Tex -pinnoitettuja kenkiä. Ei kannata maksaa turhaan sellaisista kengistä, jotka on tehty talviseen käyttöön, jos et aio vaeltaa talvisin. Kesällä ja lämpimissä maissa tapahtuviin vaelluksiin kannattaa mielummin etsiä kenkiä tuotetietojen hakusanalla “mesh”. Se on ilmavaa materiaalia, joka koostuu pienen pienistä rei´istä, joka auttaa jalkojasi hengittämään. 

Kuinka löydän oikeat kengät?

Koko on kaikista tärkein asia, kun etsit hyviä vaelluskenkiä tai -saappaita. Tutki siis koko-opastamme ja tilaa vaikka useampi eri kokoinen pari, jos olet epävarma koostasi – voit aina lähettää takaisin väärän kokoiset. Koon valittuasi suosittelemme, että etsit vaelluskenkiä, jotka ovat pärjänneet erilaisissa testeissä! Sportamoren omasta lehdestä löydät useita erilaisia tuotetestejä, joissa kokenut testaajajoukkomme kokeilevat erilaisia vaelluskenkiä Salomonilta, Merelliltä ja Haglöfsiltä. Autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan parin. Äläkä unohda tutustua kampanjoihimme, jottei suosikkiparisi alennettu hinta mene sinulta ohitse. 

Erilaisten vaelluskenkien erot: 

Suurin erottava tekijä kenkien välillä on vuodenaika, johon ne on valmistettu. On olemassa kaikkiin vuodenaikoihin tarkoitettuja kenkiä, mutta jos vaellat usein, suosittelemme, että valitset vaelluskenkäsi vuodenajan mukaan. Yleisellä tasolla matalavartiset vaelluskengät soveltuvat parhaiten lämpimiin säihin, mutta se ei aina ole ihan niin yksinkertaista. Erityyppiset kengät eroavat toisistaan myös pohjien osalta. Vaelluskengän pohjissa voi olla isoja eroja, kuten juoksukengissäkin. Niissä voi olla erilainen paksuus tai pohjan kuvio, tai kuvion korkeus. Pohjan kuviointi vaikuttaa luonnollisesti siihen, millaista pitoa etsit. Pohjan paksuudella taas voit pelata, jos sinulla on mukanasi raskas taakka tai jos askeleesi on normaalia raskaampi. Paksumpi pohja takaa paremman vaimennuksen, joten et rasita niveliäsi niin paljon kun vaellat.

Millainen on hyvä vaelluskenkä? 

Hyvä vaellussaapas tai -kenkä pitää jalkasi viileänä lämpimämmässä säässä ja lämpimänä kun tarvitset eristystä matalammissa lämpötiloissa. Hyvät hengittävyysominaisuudet ovat tärkeitä kaikissa olosuhteissa, kesällä niiden tärkeys kuitenkin korostuu. Talvella sen sijaan kengän pohja näyttelee tärkeintä roolia. Kun kuljet jäisiä polkuja tai vaellat lumessa, et halua kaatua. Talvivaelluksille tulisikin etsiä kengät, joiden pohja on kesäkenkää karkeampi, jotta voit luottaa siihen, että kenkä pitää.

Minkäkokoiset kengät minun tulisi ostaa?

Joskus tietyn merkin tai mallin vaelluskenkien koot ovat isompia tai pienempiä, kuin mihin olet numeroiden valossa tottunut, mutta erot eivät ole suuren suuria. Tutustu huolella valitsemasi kenkämerkin ja -mallin koko-oppaaseen. Sieltä löydät lisäinfoa siitä, miten kyseisen kengän koko kannattaa valita. Muistathan myös, että jos aiot käyttää vaelluskenkiäsi myös viileämmissä keleissä, niin sinun kannattaa mielummin valita vähän iso, kuin vähän pieni kenkäkoko. Sillä jos on kylmä, kengissäsi on tilaa paksummille sukille. Ei ole myöskään kovinkaan tavatonta, että jalkasi turpoavat vaelluksella. Siksi onkin parempi valita hieman isot kengät sen sijaan, että kengät olisivat liian pienet.

Vaelluskenkien hoitaminen

Monet Sportamoren valikoimassa olevista vaelluskengistä ja -saappaista on valmistettu Gore-Tex -materiaalista. Gore-Tex tulisi aina puhdistaa harjalla ja lämpimällä vedellä, eikä niitä saisi kuivattaa kuivauskaapissa tai kuivurissa. Anna niiden sen sijaan kuivua ihan itsestään – se pidentää pinnoitteen elinikää. On lisäksi hyvä muistaa vaihtaa sukkia tarpeeksi usein, ei vain itsesi vaan myös kenkiesi puolesta. Sillä tavalla estät hien imeytymisen kenkään. Voit myös avata ne mahdollisimman auki käytön jälkeen, niin kengät saavat hengittää vapaasti. 

Kuinka vältän rakkulat vaelluskenkiä käyttäessäni?

On monta tapaa välttää rakkuloiden ja hiertymien syntymistä vaelluskenkiä käyttäessäsi. Ensimmäinen huomionarvoinen asia on ostaa sellaiset vaelluskengät, jotka hengittävät. Jalkasi hikoilevat nimittäin todella herkästi vähänkin paksummassa vaelluskengässä. Liiallinen kosteus johtaa helposti nihkeyteen, joka edistää rakkuloiden syntymistä. Kun valitset kengät, jotka hengittävät ja joista kosteus poistuu, niin seuraavaksi tärkein vinkki on vaihtaa sukat useammin kuin voisit kuvitella. Monta kertaa kosteus on pahinta myrkkyä ja suurin ongelmia aiheuttava asia, joten tiheä sukkien vaihto saattaa olla todellinen jalkojesi pelastus. Sukkien tiheän vaihtamisen lisäksi koolla on iso merkitys. Ole siis tarkkana valinnassasi. Useimpien jalat turpoavat rasituksessa ja hieman liian pienet kengät alkavat hiertää ja aiheuttaa sitä kautta rakkuloita ja hiertymiä. Viimeisin, vaan ei missään nimessä vähäisin vinkki on pakata rakkovoidetta ja rakkolaastareita rinkkaasi tai reppuusi, jos kaikesta huolimatta tulee rakkoja, sillä mikään ei ole ihanampaa kuin kunnon rakko kesken vaelluksen.

Pitäisikö vaelluskenkiä aina kokeilla ennen käyttöä?

Kyllä, suosittelemme aina, että kokeilet ja pidät vaelluskenkiä jalassasi ennen käyttöä. Useimmat meistä ovat saaneet rakkoja, kun ovat lähteneet vaeltamaan suoraan uusilla kengillä. Kuvittele itsesi uusissa vaelluskengissä tai -saappaissa jonnekin, jossa lähimpään apteekkiin ei kipaista hakemaan rakkolaastaaria. Jos saat rakkoja, niin koko reissusi voi olla vaarassa, jos et pysty jatkamaan, riippuen tietysti rakkosi luonteesta.

Vuoden trendit

Ulkoiluvarustemarkkinat kehittyvät vuosi vuodelta. On trendikästä panostaa treenaamiseen, sekä varusteidesi materiaaleihin. Jos olet todellinen seikkailija, niin tiedätkin varmasti jo, mitä Gore-Tex on, mutta jos olet vasta aloittamassa vaellusharrastusta, niin suosittelemme tutkimaan ja etsimään varusteita Gore-Tex -hakusanalla. Yleisesti ottaen, pohjat ovat tällä hetkellä kaikki kaikessa. Ei ole mitään trendikkäämpää kuin hankkia vaelluskengät teknisellä pohjalla, jossa on niin hyvä pito, että selviät kaikista maastoista! 

Tiesitkö tätä?

Yksi mailman uskomattomimmista ennätyksistä voi olla Wim Hofin hallussa. Tämä hollantilainen seikkailija nimittäin valloitti Kilimanjaron lumipeitteisen huipun vain kahdessa päivässä, pukeutuneena pelkkiin shortseihin!

Ammattilaisen vinkki

Vaelluskenkäsi ovat todella tärkeässä roolissa vaellustesi onnistumiseen, mutta älä unohda pitää huolta jaloistasi. Sisäänkasvanut kynsi on ihan tavallinen vaiva vaelluksilla, mutta mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se! Kynnen sisäänkasvamisen voit helposti välttää pitämällä jaloistasi huolta ennen kuin lähdet reissuun, leikkaa kyntesi ja pakkaa kynsisakset ja -viila mukaan ja muista tuulettaa jalkojasi niin usein kuin voit!

Matalavartiset vaelluskengät

Vaeltaminen luonnossa on yksi siisteimpiä juttuja maan päällä, mutta se ei ole ihan helppoa. Ihan kuten muutkin urheilun tai harrastamisen muodot, vaeltaminen rasittaa sekä vartaloasi, että varusteitasi. Siksi sinun täytyy varustautua kunnolla! Hyvä rinkka ja hengittävät housut, jotka eivät hierrä kuuluvat olennaisina osina varusteisiisi, mutta tärkeintä on huomioida kengät. Sportamoren valikoimasta löydät vaelluskengät ja -saappaat kaikilta suosituimmilta merkeiltä, kuten Salomon, Haglöfs ja Merell, sekä miehille, että naisille. 

Miksi ostaisin matalavartiset vaelluskengät tai -saappaat?

Vastaus kysymykseesi, miksi ostaisit vaelluskengät on yksinkertainen: siksi, että tarvitset niitä, jos aiot lähteä vaeltamaan. Ja jos kysymys kuuluu, että miksi ostaisit matalavartiset vaelluskengät, niin vastaus on hieman pidempi. On olemassa erityyppisiä vaelluskenkiä ja kaikki täyttävät varmasti tarkoituksensa. Matalavartiset vaelluskengät tai -saappaat ovat hyvä valinta, jos etsit tasapainoista kenkää hyvällä pidolla ja ne tuntuvat joustavilta vaeltaessasi. Matalavartiset vaelluskengät takaavat paremman liikkuvuuden, sillä ero korkeavartisiin vaelluskenkiin tulee sitä, että ne eivät estä nilkkasi liikettä. Matalavartiset vaelluskengät toimivat lisäksi paremmin esimerkiksi kesäisillä vaellusretkillä tai jos vaellat lämpimämmillä leveysasteilla. Kun vaellat lämpimässä säässä, on todella tärkeää, etteivät jalkasi hikoile ja siinä matala muotoilu auttaa sinua. 

Ota seuraavat asiat huomioon, kun aiot ostaa vaelluskenkiä: 

Mitä enemmän vaellat, sitä tärkeämpää on oikeiden kenkien valinta. Mieti, missä aiot vaeltaa ja mihin vuodenaikaan, sillä se vaikuttaa varusteisiisi. Joka tapauksessa tarvitset useammat kengät. Siten varmistat, että sinulla on hengittävät kengät kesäisiin vaelluksiin, sekä kengät, jotka pitävät jalkasi lämpimänä, jos aiot vaeltaa talvella. Jos et vaella kovin usein, kannattaa painostaa vain yhteen kunnon kenkäpariin. Siinä tapauksessa suosittelemme, että etsit itsellesi keskikorkeat vaelluskengät, jolloin saat parhaat puolet molemmista malleista, sekä matalista, että korkeavartisista. Gore-Tex kannattaa myös huomioida, sillä se on materiaali, joka hylkii vettä ja likaa sekä hengittää. Materiaalin kääntöpuoli on se, että se nostaa kenkien hintaa merkittävästi. Jos siis tiedät, että aiot vaeltaa vain kesäisin tai jossakin lämpöisessä, ei välttämättä kannata hankkia Gore-Tex -pinnoitettuja kenkiä. Ei kannata maksaa turhaan sellaisista kengistä, jotka on tehty talviseen käyttöön, jos et aio vaeltaa talvisin. Kesällä ja lämpimissä maissa tapahtuviin vaelluksiin kannattaa mielummin etsiä kenkiä tuotetietojen hakusanalla “mesh”. Se on ilmavaa materiaalia, joka koostuu pienen pienistä rei´istä, joka auttaa jalkojasi hengittämään. 

Kuinka löydän oikeat kengät?

Koko on kaikista tärkein asia, kun etsit hyviä vaelluskenkiä tai -saappaita. Tutki siis koko-opastamme ja tilaa vaikka useampi eri kokoinen pari, jos olet epävarma koostasi – voit aina lähettää takaisin väärän kokoiset. Koon valittuasi suosittelemme, että etsit vaelluskenkiä, jotka ovat pärjänneet erilaisissa testeissä! Sportamoren omasta lehdestä löydät useita erilaisia tuotetestejä, joissa kokenut testaajajoukkomme kokeilevat erilaisia vaelluskenkiä Salomonilta, Merelliltä ja Haglöfsiltä. Autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan parin. Äläkä unohda tutustua kampanjoihimme, jottei suosikkiparisi alennettu hinta mene sinulta ohitse. 

Erilaisten vaelluskenkien erot: 

Suurin erottava tekijä kenkien välillä on vuodenaika, johon ne on valmistettu. On olemassa kaikkiin vuodenaikoihin tarkoitettuja kenkiä, mutta jos vaellat usein, suosittelemme, että valitset vaelluskenkäsi vuodenajan mukaan. Yleisellä tasolla matalavartiset vaelluskengät soveltuvat parhaiten lämpimiin säihin, mutta se ei aina ole ihan niin yksinkertaista. Erityyppiset kengät eroavat toisistaan myös pohjien osalta. Vaelluskengän pohjissa voi olla isoja eroja, kuten juoksukengissäkin. Niissä voi olla erilainen paksuus tai pohjan kuvio, tai kuvion korkeus. Pohjan kuviointi vaikuttaa luonnollisesti siihen, millaista pitoa etsit. Pohjan paksuudella taas voit pelata, jos sinulla on mukanasi raskas taakka tai jos askeleesi on normaalia raskaampi. Paksumpi pohja takaa paremman vaimennuksen, joten et rasita niveliäsi niin paljon kun vaellat.

Millainen on hyvä vaelluskenkä? 

Hyvä vaellussaapas tai -kenkä pitää jalkasi viileänä lämpimämmässä säässä ja lämpimänä kun tarvitset eristystä matalammissa lämpötiloissa. Hyvät hengittävyysominaisuudet ovat tärkeitä kaikissa olosuhteissa, kesällä niiden tärkeys kuitenkin korostuu. Talvella sen sijaan kengän pohja näyttelee tärkeintä roolia. Kun kuljet jäisiä polkuja tai vaellat lumessa, et halua kaatua. Talvivaelluksille tulisikin etsiä kengät, joiden pohja on kesäkenkää karkeampi, jotta voit luottaa siihen, että kenkä pitää.

Minkäkokoiset kengät minun tulisi ostaa?

Joskus tietyn merkin tai mallin vaelluskenkien koot ovat isompia tai pienempiä, kuin mihin olet numeroiden valossa tottunut, mutta erot eivät ole suuren suuria. Tutustu huolella valitsemasi kenkämerkin ja -mallin koko-oppaaseen. Sieltä löydät lisäinfoa siitä, miten kyseisen kengän koko kannattaa valita. Muistathan myös, että jos aiot käyttää vaelluskenkiäsi myös viileämmissä keleissä, niin sinun kannattaa mielummin valita vähän iso, kuin vähän pieni kenkäkoko. Sillä jos on kylmä, kengissäsi on tilaa paksummille sukille. Ei ole myöskään kovinkaan tavatonta, että jalkasi turpoavat vaelluksella. Siksi onkin parempi valita hieman isot kengät sen sijaan, että kengät olisivat liian pienet.

Vaelluskenkien hoitaminen

Monet Sportamoren valikoimassa olevista vaelluskengistä ja -saappaista on valmistettu Gore-Tex -materiaalista. Gore-Tex tulisi aina puhdistaa harjalla ja lämpimällä vedellä, eikä niitä saisi kuivattaa kuivauskaapissa tai kuivurissa. Anna niiden sen sijaan kuivua ihan itsestään – se pidentää pinnoitteen elinikää. On lisäksi hyvä muistaa vaihtaa sukkia tarpeeksi usein, ei vain itsesi vaan myös kenkiesi puolesta. Sillä tavalla estät hien imeytymisen kenkään. Voit myös avata ne mahdollisimman auki käytön jälkeen, niin kengät saavat hengittää vapaasti. 

Kuinka vältän rakkulat vaelluskenkiä käyttäessäni?

On monta tapaa välttää rakkuloiden ja hiertymien syntymistä vaelluskenkiä käyttäessäsi. Ensimmäinen huomionarvoinen asia on ostaa sellaiset vaelluskengät, jotka hengittävät. Jalkasi hikoilevat nimittäin todella herkästi vähänkin paksummassa vaelluskengässä. Liiallinen kosteus johtaa helposti nihkeyteen, joka edistää rakkuloiden syntymistä. Kun valitset kengät, jotka hengittävät ja joista kosteus poistuu, niin seuraavaksi tärkein vinkki on vaihtaa sukat useammin kuin voisit kuvitella. Monta kertaa kosteus on pahinta myrkkyä ja suurin ongelmia aiheuttava asia, joten tiheä sukkien vaihto saattaa olla todellinen jalkojesi pelastus. Sukkien tiheän vaihtamisen lisäksi koolla on iso merkitys. Ole siis tarkkana valinnassasi. Useimpien jalat turpoavat rasituksessa ja hieman liian pienet kengät alkavat hiertää ja aiheuttaa sitä kautta rakkuloita ja hiertymiä. Viimeisin, vaan ei missään nimessä vähäisin vinkki on pakata rakkovoidetta ja rakkolaastareita rinkkaasi tai reppuusi, jos kaikesta huolimatta tulee rakkoja, sillä mikään ei ole ihanampaa kuin kunnon rakko kesken vaelluksen.

Pitäisikö vaelluskenkiä aina kokeilla ennen käyttöä?

Kyllä, suosittelemme aina, että kokeilet ja pidät vaelluskenkiä jalassasi ennen käyttöä. Useimmat meistä ovat saaneet rakkoja, kun ovat lähteneet vaeltamaan suoraan uusilla kengillä. Kuvittele itsesi uusissa vaelluskengissä tai -saappaissa jonnekin, jossa lähimpään apteekkiin ei kipaista hakemaan rakkolaastaaria. Jos saat rakkoja, niin koko reissusi voi olla vaarassa, jos et pysty jatkamaan, riippuen tietysti rakkosi luonteesta.

Vuoden trendit

Ulkoiluvarustemarkkinat kehittyvät vuosi vuodelta. On trendikästä panostaa treenaamiseen, sekä varusteidesi materiaaleihin. Jos olet todellinen seikkailija, niin tiedätkin varmasti jo, mitä Gore-Tex on, mutta jos olet vasta aloittamassa vaellusharrastusta, niin suosittelemme tutkimaan ja etsimään varusteita Gore-Tex -hakusanalla. Yleisesti ottaen, pohjat ovat tällä hetkellä kaikki kaikessa. Ei ole mitään trendikkäämpää kuin hankkia vaelluskengät teknisellä pohjalla, jossa on niin hyvä pito, että selviät kaikista maastoista! 

Tiesitkö tätä?

Yksi mailman uskomattomimmista ennätyksistä voi olla Wim Hofin hallussa. Tämä hollantilainen seikkailija nimittäin valloitti Kilimanjaron lumipeitteisen huipun vain kahdessa päivässä, pukeutuneena pelkkiin shortseihin!

Ammattilaisen vinkki

Vaelluskenkäsi ovat todella tärkeässä roolissa vaellustesi onnistumiseen, mutta älä unohda pitää huolta jaloistasi. Sisäänkasvanut kynsi on ihan tavallinen vaiva vaelluksilla, mutta mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se! Kynnen sisäänkasvamisen voit helposti välttää pitämällä jaloistasi huolta ennen kuin lähdet reissuun, leikkaa kyntesi ja pakkaa kynsisakset ja -viila mukaan ja muista tuulettaa jalkojasi niin usein kuin voit!