Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa lokakuussa

Klikkaa tästä ajankohtaisiin tarjouksiin

Korkeavartiset vaelluskengät

73 tuotetta

Vaatteet (23853)

Varusteet (5415)

Korkeavartiset vaelluskengät

Ennen kauden vaellusretkiä ja seikkailuja tarvitset tietenkin uudet vaelluskengät tai -saappaat. On tärkeää, että kengät hengittävät hyvin, jotta vältät rakot. Lisäksi hyvä pohja takaa hyvän vaimennuksen ja antaa pitoa. Vaeltaminen on mahtavaa, olit sitten vain päiväseltään tai useita päiviä reissussa ja riippumatta siitä oletko aloitteleva vaeltaja vai jo kokenut seikkailija! Oikeiden varusteiden avulla pääset pitkälle (kirjaimellisesti), joten miksi et varustaisi itseäsi kunnon rinkalla, kuorihousuilla ja tuulen ja vedenpitävällä takilla? Sportamoren valikoimasta löydät trendikkäät ja teknisesti toimivat mallit ja kaikki tarpeelliset varusteet vaeltamiseen tunnetuilta merkeiltä, kuten Salomon, Haglöfs ja Merell. 

Miksi ostaisin korkeavartiset vaelluskengät tai -saappaat?

Älä tee sitä virhettä, että kuvittelet pystyväsi vaeltamaan tennareissa tai lenkkareissa! Harvoissa tennareissa tai lenkkareissa on sellainen pohja, joka pitää vähän hankalimmissakin olosuhteissa ja maastoissa. Kunnon vaelluskengät ovat yksinkertaisesti pakollinen hankinta, jos aiot selvitä vaelluksiltasi ilman ruhjeita ja mustelmia, mutta ostaisitko korkeavartiset vai matalavartiset kengät? Vastaus kysymykseen riippuu siitä, minkälaista vaellusta aiot harrastaa. Matalavartiset vaelluskengät toimivat parhaiten lämpimässä kelissä. Jos aiot vaeltaa lämpimässä, suosittelemme tutustumaan hengittäviin ja ohuisiin vaelluskenkiin tai -saappaisiin, jotka pitävät huolen, etteivät jalkasi hikoile liikaa. Talvisiin vaelluksiin tai syksyn viileyteen suosittelemme toisen tyyppistä kenkää. Sama pätee silloin, jos aiot poistua merkatuilta poluilta. Korkeavartinen vaelluskenkä on parhaimmilaan silloin kun vaelluskohteessasi on mahdollista saada likaa, lunta tai kosteutta kenkäsi sisään, joka edistää hiertymien ja rakkojen syntymistä. Korkea vaelluskenkä estää sen, sillä varsi pitää nilkat tiiviinä. Toisaalta, korkeavartinen vaelluskenkä ei ole ihan yhtä liikkuva kuin matalammat mallit, mutta se tukee myös nilkkaa jos kävelet vaikeakulkuisemmassa maastossa. Korkeavartiset vaelluskengät ovat usein myös hieman matalia lämpimämmät, joten ne toimivat hyvin syksyllä, alkukeväällä ja talvella!

Ota seuraavat asiat huomioon, kun aiot ostaa vaelluskenkiä

Vaelluskenkiesi materiaali on yksi asia, joka tulee huomioida. Useimmat korkeavartiset vaelluskengät tai -saappaat on valmistettu hieman viileämpään keliin ja useimmissa niissä on on Gore-Tex -pinnoite. Se on juuri kaikkein paras materiaali yhdistämään hengittävyyden ja vedenpitävyyden. Jos aiot vaeltaa Skandinaviassa, Alpeilla tai vaikka vuonoilla, suosittelemme ehdottamasit, että valitset Gore-Tex -pinnoitetut jalkineet. Sää voi muuttua hetkessä, erityisesti vuoristossa ja korkeammassa ilmanalassa ja kun vaelluskengät kastuvat, niitä on vaikea saada kuivaksi. Gore-Tex on siksi helppo ja hintansa arvoinen valinta jos haluat välttää märät jalat – ne joihin hyvin nopeasti tulee rakkoja ja hiertymiä. 

Jos aiot vaeltaa kesällä tai lämpimässä ilmanalassa, niin Gore-Tex ei ole enää niin tarpeellinen, sillä siellä missä ei sada, ei tarvita vesitiivistä kenkää! Siinä tapauksessa kannattanee hankkia useampi pari vaelluskenkiä tai -saappaita, vaikka se tuntuisikin hieman arvokkaalta. Jos säikähdät useamman kenkäparin kustannusta, niin kannattaa seurata kampanjoitamme, sillä sinulle sopivat vaelluskengät saatat löytää vaikka ALE-valikoimastamme. Koita löytää itsellesi ilmavat ja hieman kevyemmät vaelluskengät, joissa on vahvat mesh-paneelit. Ne kengät toimivat yhtä lailla kesän vaelluksilla kuin pakettimatkalla Kreikassakin!

Kuinka löydän oikeat vaelluskengät tai -saappaat?

Jos olet epävarma, mitkä vaelluskengät tai -saappaat sinun tulisi hankkia, voit hakea inspiraatiota Sportamoren omasta lehdestä. Siinä on useita eri tuotetestejä, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinun tarkoitukseesi sopivat mallit. Tutki myös oppaitamme, joissa on arvokkaita vinkkejä siihen, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon vaellukselle varustautuessasi. 

Kun sen jälkeen selaat valikoimaamme, sinun kannattaa pitää mielessä, että arvokkaammat mallit ovat usein hieman parempilaatuisia kuin ihan halvimmat mallit. Yksi kenkäpari voi tuntua arvokkaalta, mutta silloin laatukin on usein parempi ja käyttöikä pidempi. 

Eri vaelluskenkien erot

Suurin ero vaelluskenkien välillä muodostuu niiden käyttötarkoituksesta. Millaiseen keliin ja miallaiseen ilmastoon ne on valmistettu. Vaelluskenkä tai -saapas, joka on tehty lumisiin maisemiin, on lähes poikkeuksetta korkeampi ja siinä on karkeampi pohja. Karkeus takaa, että voit huoletta vaeltaa erityyppisissä maastoissa ja nauttia silti hyvästä pidosta lumella, kalliolla tai metsäisessä maastossa. Yleensä korkeampivartiset kenkämallit on myös eri tavoin topattuja, joka takaa kenkien lämmön esimerkiksi talvella vaellettaessa.

Millainen on hyvä vaelluskenkä?

Hyvä vaelluskenkä tai vaellussaapas pitää jalkasi lämpimänä, kun on kylmä ja viileänä kun on lämmin – siksi on tärkeä ostaa sellainen malli, joka sopii maastoon ja ilmanalaan, johon olet vaeltamaan menossa. Hyvä vaelluskenkä taka myös sen, että voit käyttää sitä lyhyillä kävelyillä tai vaikka useamman päivän vaelluksilla. Jos olet reissussa pidempään ja rinkkasi on raskas kaikkine varusteineen, niin on hyvä valita vaelluskengät, joissa on korkea pohja. Se takaa usein paremman iskunvaimennuksen ja keventää raskasta askelta. Vaelluskenkien pohjissa on suuria eroja, ihan kuten juoksukengissäkin, kaikki pohjat eivät toimi kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla. Tutustu tuoteselosteisiin, jos tunnet olosi epävarmaksi, mutta nyrkkisääntö on, että sileä pohja sileämmälle maastolle ja karkeampi rosoisempaan menoon. 

Miten valitsen vaelluskenkien koon?

Kun ulkoilet tai harrastat jotain muuta, jalkasi turpoavat. Se tarkoittaa, että liike kiihdyttää verenkiertoasi ja verta pakkautuu jalkoihisi. Turpoamisen takia on varmempi ostaa hieman isommat kengät, kuin mitä käytät normaalissa arjessa. Liian pienten kenkien hankkiminen aiheuttaa vain hiertymiä ja rakkoja, jota haluat välttää. Jos olet epävarma, kannattaa sinun tutustua valitsemasi kenkämallin koko-oppaaseen. Voit myös valita puoli kokoa isommat kengät kuin mitä normaalisti käytät. Jos aiot käyttää vaelluskenkiäsi talvella, tulee sinun huomioida koossa myös mahdollinen paksumpi sukka.

Vaelluskenkien huoltaminen

Kaikki vaelluskengät, joissa on Gore-Tex -pinnoite, pestään harjalla ja lämpimällä vedellä. Vaelluskenkiä tai -saappaita ei koskaan saa laittaa pesukoneeseen tai kuivata kuivurissa tai kuivausrummussa. Sen sijaan voit antaa kenkien kuivua ihan itsekseen. Jos haluat nopeuttaa kuivumisprosessia, voit latoa kenkiin vaikka sanomalehtipaperia. Voit myös helposti pidentää niiden käyttöikää olemalla tarkkana niiden kuivumisesta ja tuulettumisesta käytön jälkeen. Lisäksi kannattaa vaihtaa sukat mahdollisimman usein. 

Kuinka vältän rakot ja hiertymät vaelluskenkiä käyttäessäni?

Yksi ikävimmistä asioista mukavan vaelluksen jälkeen on, kun otat kengät pois jalasta ja huomaat, että olet saanut rakkoja ja hiertymiä. Jos vaellusta on vielä jäljellä ei auta kuin purra hammasta, ellet sitten sattunut ottamaan mukaasi rakkolaastareita. Sen lisäksi, että kannattaa aina kantaa mukanaan rakkolaastareita on olemassa pari vinkkiä, jolla voit estää niitä syntymästä. Oikein hengittävät, kosteutta poistavat ja käyttötarkoitukseltaan sopivat vaelluskengät on ensimmäinen vinkki. Hiki on suurin yksittäinen syy hiertymiin ja rakkoihin. Kannattaa lisäksi panostaa useampaan pariin kunnon synteettisiä sukkia. Ne haisevat hieman pahemmalle kuin puuvillaiset sukat, mutta johtavat kosteutta pois paremmin. Vaihda sukat mahdollisimman usein vaeltaessasi ja tuuleta kenkiä ja jalkojasi aina kun voit, vain sillä tavalla voit saada kosteuden pois kengistäsi.

Pitäisikö vaelluskenkiä aina kokeilla ennen käyttöä?

Tutkimukset osoittavat, että sinun tulisi käyttää uusia vaelluskenkiäsi tai -saappaitasi kymmenkunta kertaa ennen pidempiä vaelluksia. Toiset ovat sitä mieltä, että muutama lyhyempi kävelyretki riittää. Vastaus kysymykseen kuitenkin on: kyllä, sinun tulisi kokeilla vaelluskenkiäsi ennen kuin lähdet niissä vaellukselle. Rakkojen ja hiertymien välttäminen on kuitenkin lievästi sanottuna fiksua – vaikka olisitkin ollut noheva ja pakannut itsellesi rakkolaastareita. Kokeile uusia kenkiäsi siis mahdollisuuksien mukaan ennen ensimmäistä vaellustasi, jotta jalat ehtivät tottua kenkiin ja jotta materiaali ehtii hieman löystyä. 

Vuoden trendit

Ei ole mitään niin trendikästä kuin panostaa treenaamiseen. Varusteet, kengät ja vaatteet paranevat ja muuttuvat teknisimmiksi vuosi vuodelta. Tutustu Gore-Texiin tuotekuvauksista, jos et sitä vielä tunne. Kiinnitä toki huomiota myös muihin kenkien ja vaatteiden ominaisuuksiin. Kun onnistut yhdistämään oikeanlaisen vaelluskengän oikean tyyppiseen vaeltamiseen, huomaat todella nopeasti, kuinka se vaikuttaa kokonaisuuteen. Sama koskee rinkkoja, vaellushousuja ja -takkeja! 

Tiesitkö tätä?

Vuonna 2018 ruotsalaisen Kebnekaise -vuoren korkein huippu vajosi yhtäkkiä yli 50 cm. Miitausten aloittamisesta, vuodesta 1880 lähtien Kebnekaisen etelähuippu on ollut Ruotsin korkein kohta, mutta lämmenneen ilmaston takia sen luminen huippu on alkanut sulamaan. Ruotsin korkein kohta onkin nyt Kebnekaisen pohjoinen huippu, jonka korkeus on 2096,8 metriä merenpinnan yläpuolella. Kebnekaise onkin varmasti yksi Ruotsin suosituimmista ja haastavimmista vaellus- ja vuorikiipeilykohteista. 

Ammattilaisen vinkit

Rakastatko vaeltamista ja haluaisit siksi myös hieman nörtteillä? hanki itsellesi kunnollinen multisport-kello GPS:llä. Se pitää huolen suunnastasi, vauhdistasi ja mittaa lisäksi kuljettua matkaasi. Tutustu valikoimamme malleihin Suunnolta ja Garminilta. Kelloja voi käyttää paljon muuhunkin kuin vaelluksen apuna, sillä useassa mallissa on valmiina Spotify ja niihin voi ladata jopa 500 musiikkikappaletta. Siihen kylkeen vielä pari langattomia ja johdottomia kuulokkeita, niin voit vaikka vaeltaa musiikin tahtiin!

Korkeavartiset vaelluskengät

Ennen kauden vaellusretkiä ja seikkailuja tarvitset tietenkin uudet vaelluskengät tai -saappaat. On tärkeää, että kengät hengittävät hyvin, jotta vältät rakot. Lisäksi hyvä pohja takaa hyvän vaimennuksen ja antaa pitoa. Vaeltaminen on mahtavaa, olit sitten vain päiväseltään tai useita päiviä reissussa ja riippumatta siitä oletko aloitteleva vaeltaja vai jo kokenut seikkailija! Oikeiden varusteiden avulla pääset pitkälle (kirjaimellisesti), joten miksi et varustaisi itseäsi kunnon rinkalla, kuorihousuilla ja tuulen ja vedenpitävällä takilla? Sportamoren valikoimasta löydät trendikkäät ja teknisesti toimivat mallit ja kaikki tarpeelliset varusteet vaeltamiseen tunnetuilta merkeiltä, kuten Salomon, Haglöfs ja Merell. 

Miksi ostaisin korkeavartiset vaelluskengät tai -saappaat?

Älä tee sitä virhettä, että kuvittelet pystyväsi vaeltamaan tennareissa tai lenkkareissa! Harvoissa tennareissa tai lenkkareissa on sellainen pohja, joka pitää vähän hankalimmissakin olosuhteissa ja maastoissa. Kunnon vaelluskengät ovat yksinkertaisesti pakollinen hankinta, jos aiot selvitä vaelluksiltasi ilman ruhjeita ja mustelmia, mutta ostaisitko korkeavartiset vai matalavartiset kengät? Vastaus kysymykseen riippuu siitä, minkälaista vaellusta aiot harrastaa. Matalavartiset vaelluskengät toimivat parhaiten lämpimässä kelissä. Jos aiot vaeltaa lämpimässä, suosittelemme tutustumaan hengittäviin ja ohuisiin vaelluskenkiin tai -saappaisiin, jotka pitävät huolen, etteivät jalkasi hikoile liikaa. Talvisiin vaelluksiin tai syksyn viileyteen suosittelemme toisen tyyppistä kenkää. Sama pätee silloin, jos aiot poistua merkatuilta poluilta. Korkeavartinen vaelluskenkä on parhaimmilaan silloin kun vaelluskohteessasi on mahdollista saada likaa, lunta tai kosteutta kenkäsi sisään, joka edistää hiertymien ja rakkojen syntymistä. Korkea vaelluskenkä estää sen, sillä varsi pitää nilkat tiiviinä. Toisaalta, korkeavartinen vaelluskenkä ei ole ihan yhtä liikkuva kuin matalammat mallit, mutta se tukee myös nilkkaa jos kävelet vaikeakulkuisemmassa maastossa. Korkeavartiset vaelluskengät ovat usein myös hieman matalia lämpimämmät, joten ne toimivat hyvin syksyllä, alkukeväällä ja talvella!

Ota seuraavat asiat huomioon, kun aiot ostaa vaelluskenkiä

Vaelluskenkiesi materiaali on yksi asia, joka tulee huomioida. Useimmat korkeavartiset vaelluskengät tai -saappaat on valmistettu hieman viileämpään keliin ja useimmissa niissä on on Gore-Tex -pinnoite. Se on juuri kaikkein paras materiaali yhdistämään hengittävyyden ja vedenpitävyyden. Jos aiot vaeltaa Skandinaviassa, Alpeilla tai vaikka vuonoilla, suosittelemme ehdottamasit, että valitset Gore-Tex -pinnoitetut jalkineet. Sää voi muuttua hetkessä, erityisesti vuoristossa ja korkeammassa ilmanalassa ja kun vaelluskengät kastuvat, niitä on vaikea saada kuivaksi. Gore-Tex on siksi helppo ja hintansa arvoinen valinta jos haluat välttää märät jalat – ne joihin hyvin nopeasti tulee rakkoja ja hiertymiä. 

Jos aiot vaeltaa kesällä tai lämpimässä ilmanalassa, niin Gore-Tex ei ole enää niin tarpeellinen, sillä siellä missä ei sada, ei tarvita vesitiivistä kenkää! Siinä tapauksessa kannattanee hankkia useampi pari vaelluskenkiä tai -saappaita, vaikka se tuntuisikin hieman arvokkaalta. Jos säikähdät useamman kenkäparin kustannusta, niin kannattaa seurata kampanjoitamme, sillä sinulle sopivat vaelluskengät saatat löytää vaikka ALE-valikoimastamme. Koita löytää itsellesi ilmavat ja hieman kevyemmät vaelluskengät, joissa on vahvat mesh-paneelit. Ne kengät toimivat yhtä lailla kesän vaelluksilla kuin pakettimatkalla Kreikassakin!

Kuinka löydän oikeat vaelluskengät tai -saappaat?

Jos olet epävarma, mitkä vaelluskengät tai -saappaat sinun tulisi hankkia, voit hakea inspiraatiota Sportamoren omasta lehdestä. Siinä on useita eri tuotetestejä, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinun tarkoitukseesi sopivat mallit. Tutki myös oppaitamme, joissa on arvokkaita vinkkejä siihen, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon vaellukselle varustautuessasi. 

Kun sen jälkeen selaat valikoimaamme, sinun kannattaa pitää mielessä, että arvokkaammat mallit ovat usein hieman parempilaatuisia kuin ihan halvimmat mallit. Yksi kenkäpari voi tuntua arvokkaalta, mutta silloin laatukin on usein parempi ja käyttöikä pidempi. 

Eri vaelluskenkien erot

Suurin ero vaelluskenkien välillä muodostuu niiden käyttötarkoituksesta. Millaiseen keliin ja miallaiseen ilmastoon ne on valmistettu. Vaelluskenkä tai -saapas, joka on tehty lumisiin maisemiin, on lähes poikkeuksetta korkeampi ja siinä on karkeampi pohja. Karkeus takaa, että voit huoletta vaeltaa erityyppisissä maastoissa ja nauttia silti hyvästä pidosta lumella, kalliolla tai metsäisessä maastossa. Yleensä korkeampivartiset kenkämallit on myös eri tavoin topattuja, joka takaa kenkien lämmön esimerkiksi talvella vaellettaessa.

Millainen on hyvä vaelluskenkä?

Hyvä vaelluskenkä tai vaellussaapas pitää jalkasi lämpimänä, kun on kylmä ja viileänä kun on lämmin – siksi on tärkeä ostaa sellainen malli, joka sopii maastoon ja ilmanalaan, johon olet vaeltamaan menossa. Hyvä vaelluskenkä taka myös sen, että voit käyttää sitä lyhyillä kävelyillä tai vaikka useamman päivän vaelluksilla. Jos olet reissussa pidempään ja rinkkasi on raskas kaikkine varusteineen, niin on hyvä valita vaelluskengät, joissa on korkea pohja. Se takaa usein paremman iskunvaimennuksen ja keventää raskasta askelta. Vaelluskenkien pohjissa on suuria eroja, ihan kuten juoksukengissäkin, kaikki pohjat eivät toimi kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla. Tutustu tuoteselosteisiin, jos tunnet olosi epävarmaksi, mutta nyrkkisääntö on, että sileä pohja sileämmälle maastolle ja karkeampi rosoisempaan menoon. 

Miten valitsen vaelluskenkien koon?

Kun ulkoilet tai harrastat jotain muuta, jalkasi turpoavat. Se tarkoittaa, että liike kiihdyttää verenkiertoasi ja verta pakkautuu jalkoihisi. Turpoamisen takia on varmempi ostaa hieman isommat kengät, kuin mitä käytät normaalissa arjessa. Liian pienten kenkien hankkiminen aiheuttaa vain hiertymiä ja rakkoja, jota haluat välttää. Jos olet epävarma, kannattaa sinun tutustua valitsemasi kenkämallin koko-oppaaseen. Voit myös valita puoli kokoa isommat kengät kuin mitä normaalisti käytät. Jos aiot käyttää vaelluskenkiäsi talvella, tulee sinun huomioida koossa myös mahdollinen paksumpi sukka.

Vaelluskenkien huoltaminen

Kaikki vaelluskengät, joissa on Gore-Tex -pinnoite, pestään harjalla ja lämpimällä vedellä. Vaelluskenkiä tai -saappaita ei koskaan saa laittaa pesukoneeseen tai kuivata kuivurissa tai kuivausrummussa. Sen sijaan voit antaa kenkien kuivua ihan itsekseen. Jos haluat nopeuttaa kuivumisprosessia, voit latoa kenkiin vaikka sanomalehtipaperia. Voit myös helposti pidentää niiden käyttöikää olemalla tarkkana niiden kuivumisesta ja tuulettumisesta käytön jälkeen. Lisäksi kannattaa vaihtaa sukat mahdollisimman usein. 

Kuinka vältän rakot ja hiertymät vaelluskenkiä käyttäessäni?

Yksi ikävimmistä asioista mukavan vaelluksen jälkeen on, kun otat kengät pois jalasta ja huomaat, että olet saanut rakkoja ja hiertymiä. Jos vaellusta on vielä jäljellä ei auta kuin purra hammasta, ellet sitten sattunut ottamaan mukaasi rakkolaastareita. Sen lisäksi, että kannattaa aina kantaa mukanaan rakkolaastareita on olemassa pari vinkkiä, jolla voit estää niitä syntymästä. Oikein hengittävät, kosteutta poistavat ja käyttötarkoitukseltaan sopivat vaelluskengät on ensimmäinen vinkki. Hiki on suurin yksittäinen syy hiertymiin ja rakkoihin. Kannattaa lisäksi panostaa useampaan pariin kunnon synteettisiä sukkia. Ne haisevat hieman pahemmalle kuin puuvillaiset sukat, mutta johtavat kosteutta pois paremmin. Vaihda sukat mahdollisimman usein vaeltaessasi ja tuuleta kenkiä ja jalkojasi aina kun voit, vain sillä tavalla voit saada kosteuden pois kengistäsi.

Pitäisikö vaelluskenkiä aina kokeilla ennen käyttöä?

Tutkimukset osoittavat, että sinun tulisi käyttää uusia vaelluskenkiäsi tai -saappaitasi kymmenkunta kertaa ennen pidempiä vaelluksia. Toiset ovat sitä mieltä, että muutama lyhyempi kävelyretki riittää. Vastaus kysymykseen kuitenkin on: kyllä, sinun tulisi kokeilla vaelluskenkiäsi ennen kuin lähdet niissä vaellukselle. Rakkojen ja hiertymien välttäminen on kuitenkin lievästi sanottuna fiksua – vaikka olisitkin ollut noheva ja pakannut itsellesi rakkolaastareita. Kokeile uusia kenkiäsi siis mahdollisuuksien mukaan ennen ensimmäistä vaellustasi, jotta jalat ehtivät tottua kenkiin ja jotta materiaali ehtii hieman löystyä. 

Vuoden trendit

Ei ole mitään niin trendikästä kuin panostaa treenaamiseen. Varusteet, kengät ja vaatteet paranevat ja muuttuvat teknisimmiksi vuosi vuodelta. Tutustu Gore-Texiin tuotekuvauksista, jos et sitä vielä tunne. Kiinnitä toki huomiota myös muihin kenkien ja vaatteiden ominaisuuksiin. Kun onnistut yhdistämään oikeanlaisen vaelluskengän oikean tyyppiseen vaeltamiseen, huomaat todella nopeasti, kuinka se vaikuttaa kokonaisuuteen. Sama koskee rinkkoja, vaellushousuja ja -takkeja! 

Tiesitkö tätä?

Vuonna 2018 ruotsalaisen Kebnekaise -vuoren korkein huippu vajosi yhtäkkiä yli 50 cm. Miitausten aloittamisesta, vuodesta 1880 lähtien Kebnekaisen etelähuippu on ollut Ruotsin korkein kohta, mutta lämmenneen ilmaston takia sen luminen huippu on alkanut sulamaan. Ruotsin korkein kohta onkin nyt Kebnekaisen pohjoinen huippu, jonka korkeus on 2096,8 metriä merenpinnan yläpuolella. Kebnekaise onkin varmasti yksi Ruotsin suosituimmista ja haastavimmista vaellus- ja vuorikiipeilykohteista. 

Ammattilaisen vinkit

Rakastatko vaeltamista ja haluaisit siksi myös hieman nörtteillä? hanki itsellesi kunnollinen multisport-kello GPS:llä. Se pitää huolen suunnastasi, vauhdistasi ja mittaa lisäksi kuljettua matkaasi. Tutustu valikoimamme malleihin Suunnolta ja Garminilta. Kelloja voi käyttää paljon muuhunkin kuin vaelluksen apuna, sillä useassa mallissa on valmiina Spotify ja niihin voi ladata jopa 500 musiikkikappaletta. Siihen kylkeen vielä pari langattomia ja johdottomia kuulokkeita, niin voit vaikka vaeltaa musiikin tahtiin!