25% alennusta tuhansista tuotteista

Lajittele tuotteita

Urheilulajit
Näytä kaikki Piilota
Värit
Näytä kaikki Piilota

Saucony

Sauconyn historiaa: Aitoa juoksemista jo vuodesta 1898

Vuonna 1898 perustetun Sauconyn juuret juontavat Saucony Creek -joen penkoille Kutztowniin, Pennsylvaniaan. Saucony on vanha intiaaninimi, joka tarkoittaa nopeasti virtaavaa jokea. Vuonna1906 Saucony Shoe Manufacturing Company rakensi ensimmäisen oman tehtaansa joen varrelle, kaksikerroksinen tiilirakennus oli ensimmäinen askel matkalla maailman johtavaksi juoksukenkävalmistajaksi. Logon inspiraatiokin saatiin tehtaan vierestä kulkevasta joesta. Taipunut merkki symbolisoi jatkuvaa veden virtausta joessa.

Nykyään voit tunnistaa yrityksen juuret Sauconyn logossa, joka muodostuu päättymätöntä veden virtausta kuvaavasta siluetista, sekä kolmesta pisteestä, jotka kuvaavat joen kallioista uomaa.

Vuonna 1910 yritys tuotti päivittäin 800 pari kenkiä ja oli erikoistunut toiminnallisten kenkien valmistamiseen aikuisille ja lapsille. Samanaikaisesti Charles Riverissä Cambridgessa, Massachusettsissa, venäläinen maahanmuuttaja Abraham Hyde oli avannut kilpailevan kenkäkaupan, joka valmisti ja myi kenkiä, jotka oli valmistettu mattojen jämistä. Vuonna 1940 Hyden kenkävalikoima kasvoi kattamaan baseballin, keilailun ja luistelun. Toisessa maailmansodassa yritys valmisti armeijalle kenkiä ja sai merkittävän tunnustuksen, Army-Navy E Awardinpoikkeuksellisen hyvästä työstä sodan aikama. Kenkiä testattiin ja kokeiltiin jo tuolloin, ja useat tunnustukset hyvästä testimenestyksestä saivat alkunsa, kutenEditor’s Choice tai Testivoittaja. 1960-luvulla merkki valittiin toimittamaan kengät NASAN astronauteille, muun muassa ensimmäisille amerikkalaisille avaruudessa. Nuo kengät ovat edelleen merkkinä osaamisesta ja yrittäjyyshengestä yrityksen pääkonttorissa Bostonissa. Vuonna 1968 Hyde osti Saucony Shoe Manufacturing Companyn Kutztownista ja hyökkäsi juoksukenkämarkkinoille.

Sauconyn juoksukengät tunnettiin pienessä piirissä juoksijoiden merkkinä aina vuoteen 1977 saakka, jolloin yrityksen valmistamat juoksukengät saivat amerikkalaisen lehden testissä palkinnon "Paras laatu". Testin tuoma julkisuus nosti Sauconyn juoksukengät kaiken kansan tietoisuuteen ja siitä lähtien kengät on tunnettu korkealaatuisina, suorituskykyisinä ja kestävinä. 1980-luvun alku oli yritykselle käänteentekevä. Vuonna 1980 esiteltiin Trainer 80, joka oli aikansa ensimmäinen juoksukenkä mokkalestillä, joka oli ommeltu yhteen kankaan kanssa. Vuonna 1981 Saucony esitteli Jazz -mallin, teknisimmän kenkänsä siihen asti, ja jonka kautta yrityksen osaaminen istuvien ja hyvin vaimennettujen kenkien valmistamisessa tuli tunnetuksi. Jazz - malli on yksi kaikkien aikojen suosituimmista Sauconyn kenkämalleista ja johtava malli Saucony Originals -tuoteperhessä. Sittemmin Sauconyn matka on jatkunut keskittyen juoksukenkien valmistamiseen, tuotekehitykseen, varusteluun ja erilaisiin materiaaleihin, jotka ovat olleet vaikuttamassa koko juoksukenkämarkkinaan.

Eliitin merkki

Vuonna1982 Saucony esiteltiin ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa entisen huippujuoksija ja merkkiä maahantuovan Gerisalen toimitusjohtaja Heinz Gehrigin toimesta. Yhteistyössä vuoden 1982 Tukholman Maratonin kanssa Saucony esiteltiin Pohjoismaisille juoksijoille huippuluokan vaihtoehtona juoksukengäksi. Ruotsi oli ensimmäinen maa Amerikan jälkeen, jossa Saucony -kengät esiteltiin. Saucony sai lentävän lähdön, sillä Gerisale markkinoi kenkiä samanaikaisesti SUB#4 -juoksuvaatteiden kanssa, jotka olivat aikansa suosituimmat ja niitä käyttivät muun muassa Ruotsin yleisurheilumaajoukkue 8 vuoden ajan. Esitellyt mallit olivat Jazz, Dixon Trainer ja Freedom Trainer. Kiinnostus pääsemisestä uusille markkinoille Bostonista oli suurta ja vastaanotto oli fantastinen. Merkki esiteltiin Norjassa v. 1986, Tanskassa v. 1992 ja 2000-luvun alussa Suomessa. Nykyään Sauconyn kenkiä myydään yli 80 maassa ja se on yksi nopeimmin kasvavia kenkämerkkejä alallaan.

Juoksu on muuttanut muotoaan viimeisinä vuosikymmeninä: todella kilpailuhenkisestä tekemisestä enemmän elämäntapa- ja harrastusmuotoiseksi. Laadukkaiden ja täydellisten juoksukenkien tarve ei kuitenkaan ole kadonnut minnekään, päinvastoin. Saucony on ollut vuosien ajan etulinjassa kehittämässä juoksukenkiä, joka on taannut sen, että useat juoksuammattilaiset ovat valinneet Sauconyn merkikseen. Vuosien varrella Sauconyn tiimissä ovat juosseet niin kansainväliset, kuin pohjoismaisetkin juoksutähdet. Ensimmäinen iso nimi oli Rod Dixon, vuoden 1983 New Yorkin Maratonin voittaja, dramaattisessa kilpailussa, jossa Dixon juoksi Geoff Smithin kiinni 41,8 kilometrin kohdalla ja voitti sen jälkeen 9 sekunnilla. Sittemmin Team Sauconya ovat edustaneet muun muassa Lidingöloppetin voittaja Oyving Dahl, moninkertainen Ruotsin mestari ja useiden Ruotsin ennätysten haltija 800 metrillä Martin Enholm, moninkertainen Ruotsin mestari pitkillä matkoilla Åke "Biten" Eriksson, Erik Sjöqvist ja Annelie Söderström. Viime vuosina talliin ovat kuuluneet muun muassa Andreas Bube (EM-hopeaa 800m), Mårten Boström (Suunnistuksen MM-kulta) ja Louise Nilsson, Klara Bodinson, Staffan Ek ja Daniel Lundgren joka kilpailee sinikeltaisissa väreissä isoilla areenoilla.

Sen jälkeen kun Greg Welch (1994) ja Heather Fuhr (1997) voittivat maailmanmestaruuden IRONMAN -kilpailuissa Konassa, Hawaijilla, Sauconysta tuli suosittu merkki myös Triathlon -kilpailijoiden keskuudessa. Se johti muun muassa Ruotsin Triathlon -maajoukkueen sponsorointiin vuosina 1998-2002 ja edelleen tänä päivänä Ruotsin parhaat triathlonistit, kuten Jonas Djurback, Camilla Lindholm (Paras ruotsalainen IRONMAN Kalmarissa), Åsa Lundström (Paras ruotsalainen IRONMAN Hawaijissa), Lennart Moberg (Voittaja ÖtillÖ 2014) ja Emma Graaf ovat osa Sauconyn tiimiä.

Innovaatiot

Saucony on aina ollut synonyymi korkeateknologisille kengille ja niiden kehitykselle. Pohjana on aina ollut kengän istuvuuden ja iskunvaimennuksen kehittäminen. Vuonna 1990 lanseerattiin GRID-järjestelmä koko Sauconyn valikoimaan. Tämä iskunvaimennus-teknologia, joka muodostui verkkomaisesta (grid), hieman tennismailaa muistuttavasta välipohjasta, voitti useita kansainvälisiä tunnustuksia. GRID -teknologiaa on sittemmin kehitetty eteenpäin ProGrid 2007 -versioon ja PWRGRID+ 2014 -versioon. Kaiken pohjalla on vaahto, joka on edelleen Sauconyn kenkien yksi tärkeimmistä osista, joka takaa liike-energian jakautumisen, jäykkyyttä ja kestävyyttä.

Suurin johtava ajatus Sauconyn innovaatioista viimeisen kymmenen vuoden ajalta perustuu juoksun biomekaniikan tutkimiseen. Yhdessä amerikkalaisen Steadman Hawkins instituutin kanssa tehdyt tutkimukset siitä, kuinka erilaisten juoksijoiden juoksuaskeleet ja niiden vaiheet otetaan huomioon. Ennen paljasjalkajuoksun tuloa, heihin oltiin yhteydessä useammalta taholta paljasjalkakenkien kehitykseen liittyen, joista oli tulossa seuraava suuri hitti. He kiittivät kohteliaasti ja päättivät jatkaa aiheen tutkimista, josta oli tulossa yksi kovimmista juoksutrendeistä. Vuonna 2010 esiteltiin Kinvara, minimalistisesti rakennettu malli, joka erottui markkinoilla. Sen sijaan, että he olisivat poistaneet kaiken iskunvaimennuksen, he päättivät säätää niin kutsuttua pudotusta, eli kantapään ja varpaan korkeuseroa. Kinvarat olivat ensimmäinen malli markkinoilla, joissa oli vain 4 mm pudotus. Perinteisissä juoksukengissä oli normaalisti 10-15 mm pudotus, joka oli perua jo 70-luvulta asti. Kinvara mahdollisti juoksijan askeleen laskeutumisen jalan keskiosalla tai päkiällä, joissa oli kuitenkin tarpeeksi iskunvaimennusta. Kengistä tuli menestys arkisia, kevyitä ja iskunvaimennettuja treenikenkiä kaipaavien juoksijoiden keskuudessa. Tämä innovaatio on voittanut jo 27 palkintoa vuoden 2014 jälkeen.

 

Ilahduttavaa on, että kenkäteollisuus on palannut juurilleen valmistamaan luonnollisempia, kevyempiä kenkiä. Ja tulevaisuudessa Saucony -juoksijoita hemmotellaan uusilla innovaatioilla, kuten ISOFITillä, joka on tulee ravisuttamaan juoksukenkien istuvuutta. Se on juuri se, mikä on vienyt Sauconya eteenpäin kaikki nämä vuodet - jatkuva kehitys, jatkuva innovointi erilaisten juoksijoiden varusteiden parantamiseksi, huippujuoksijasta harrastajaan. Laatu ja suorituskyky juontaa juurensa ensimmäisistä Pennsylvaniassa 1800-luvun lopussa tehdyistä kengistä. Se, että joka vuosi niin moni valitsee Sauconyn treenikaverikseen, mahdollistaa historian takana seisomisen. Juoksu-genre kasvaa ja monet merkit haluavat Juoksu on perinteikäs laji ja vaikka monet merkit haluavat laajentaa muihin urheilulajeihin, Saucony aikoo pysyä yhden lajin takana -aidon juoksemisen.

Saucony - Näytetään: 118 tuotetta

more news
header träningsskor

Testi: Parhaat treenikengät 2019

Olet aikeissa hommata uudet treenikengät? Esittelemme parhaat naisten ja miesten mallit.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Maja Pernefeldt

Asiantuntija neuvoo: Näin saat terveen, vahvan selän

Selkä on tärkeä osa kehoa. Tarvitsemme vahvaa selkää lähes jokaiseen arkiseenkin asiaan elämäntyyliin katsomatta. Miten hyvinvoiva selkä sitten hankitaan? Fysioterapeutti Maja Pernefeldt kertoo.

4 päivää sitten
Urheilu & treeni
adidas ultimafusion female

Valitse oikeat treenikengät

Olet jo varmasti tietoinen, että eri treeniin sopivat erilaiset kengät. Mutta mikä on paras valinta? Selvitimme, millainen treenikenkä sopisi juuri sinulle.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
malin möller

Treenaaminen synnytyksen jälkeen – kuinka se onnistuu?

Synnyttäminen ei ole mikään pikku juttu. Se on haastavaa niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Sertifioitu äitiysmaha-valmentaja Malin Möller jakaa parhaat vinkkinsä siihen, kuinka synnytyksen jälkeen kannattaa treenata.

16 aug 2019
Urheilu & treeni
Matilda Johnson retention

Opi tuntemaan meitä Sportamorelta

Matilda Johnson työskentelee tuotekehittäjänä Sportamorella. Hän rakastaa juoksua ja on juossut koko elämänsä – ei paetakseen, vaan hauskanpidon vuoksi.

13 aug 2019
Urheilu & treeni
malin möller

Treeni raskaana oleville: mammamaha-valmentaja vinkkaa

Treeni myös raskaana on hyväksi – monella lasta odottavista on kuitenkin mielessä miljoonia kysymyksiä aiheeseen liittyen. PT ja sertifioitu raskausajan valmentaja Malin Möller vastaa.

09 aug 2019
Urheilu & treeni
Eva Sjöholm

Kaikki, mitä haluat tietää treenikivusta

Mitä on treenikipu? Onko se hyväksi vai pahaksi? Moni paljon treenava ihmettelee, minkä vuoksi sängystä nouseminen on raskaan treenin jälkeisenä päivänä niin haastavaa. PT Eva Sjöholm selittää.

09 aug 2019
Urheilu & treeni
Problem med vaderna header

Tämän takia pohkeisiisi voi koskea juostessa

Kuulutko sinä heihin, jotka saavat helposti kramppeja, joiden keho tuntuu todella jäykältä tai joiden pohkeisiin koskee juostessa? Asiantuntijamme kertoo, mistä se johtuu.

07 aug 2019
Urheilu & treeni
Andfådd tjej springer

Asiantuntija: Näin stressi vaikuttaa kehoosi

Miten uni, treeni ja ruokavalio liittyvät yhteen? Enemmän kuin uskommekaan. On olemassa erilaisia lähestymistapoja, mutta suurin osa meistä on yhtä mieltä siitä, että stressi ja lepo vaikuttavat myös treeniin. – Riittämätön lepo vaikuttaa myös siihen, että mielesi tekee enemmän hiilihydraatteja, ettet pysty käsittelemään samalla tavalla stressiä, että lähimuistisi kärsii, sairastut helpommin ja loukkaannut helpommin treenatessa, ravinto- ja toimintaterapeutti Madeleine Marcus muistuttaa.

07 aug 2019
Urheilu & treeni
Gabriella Picano

Treeni, jonka avulla poltat eniten kaloreita

Treenaaminen on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Treenitulokset riippuvat kuitenkin myös paljon siitä, mitä syömme ja miten lepäämme. Juttelimme PT Gabriella Picanon kanssa ruoasta ja treenistä.

06 aug 2019
Urheilu & treeni
strumpor

Näin valitset oikeat sukat treeniin

Me neuvomme kuinka valitset oikeanlaiset sukat treeniisi. Kun vältät epämiellyttävät hiertymät ja hikoilevat jalat, voit keskittyä täysillä treeniisi.

29 jul 2019
Muoti & trendit
skalplagg_2017

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

DWR, coating, kuitu – joskus kuorivaatteen tuoteteksti kuulostaa heprealta. Otimme selvää eri käsitteistä, jotta olet perille seuraavan kerran ostoksilla.

29 jul 2019
Muoti & trendit
dunjacka

Näin peset untuvatakkisi

Tässä täydellinen lista, minkä avulla peset untuvatakkisi. Pane nämä 10 vinkkiä mieleesi.

28 jul 2019
Muoti & trendit
babolat

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

Oikeat kengät tekevät sinusta kenttien tähden. Pohdi näitä asioita ennen ostopäätöstä.

25 jul 2019
Muoti & trendit
didrikson kids

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

Aloittaako lapsesi päiväkodin? Moni kysymys kummittelee mielessä. Me kokosimme listan siitä, mitä tarvitsette.

24 jul 2019
Muoti & trendit