FI_header.jpg

Testasimme parhaat välineet kotisalille

Unohda kalliit laitteet, jotka keräävät pölyä kerrasissa. Vain muutamalla edullisella tuotteella voit luoda upean kotisalin. Personal Trainer Jonathan Fagerlund opastaa sinut oikealle tielle.

Salilla treenatessasi joudut jakamaan laitteet muiden kanssa, maksamaan kalliin jäsenmaksun ja itse liikkumiseen salin ja kodin välilläkin menee aikaa. Miksi et säästäisi aikaa, rahaa ja hermoja ja treenaisi kotona? Oman kehosi paino yhdistettynä muutamaan hyödylliseen välineeseen toimii mainiona treeninä, jonka voi suorittaa omassa olohuoneessa. 

– Osta tuotteita, joilla voit tehdä niitä liikeitä, jotka ovat mielestäsi hauskimpia. Jos rakastat nyrkkeilyä kannattaa sijoittaa hanskoihin ja johonkin, mihin voit lyödä eikä hyppynaruun, jos tiedät, että hyppiessäsi polvet tulevat kipeeksi, PT Jonathan Fagerlund selittää. Hän työskentelee virtuaalivalmentajana sivustollaan  sekä ohjaajana Barry’s Bootcamp -salilla Tukholmassa. 

Jos budjettisi on pieni, kannattaa panostaa vain pariin tuotteeseen – ei tinkiä laadusta. Eniten eroa halvoissa ja kalliissa välineissä on nimenomaan materiaalissa. Toimivan, funktionaalisista materiaaleista valmistetun välineen, joka on kaiken lisäksi ympäristöystävällinen, tuottaminen maksaa. Näitä tuotteita kontrolloidaan useammin, mikä takaa, että turvalisuus on korkeammalla tasolla ja saat varmasti toimivan, turvallisen tuotteen. 

– Huonoimpia tuotteita et tule käyttämään. Valitse todella kalliita välineitä hyvin varovaisesti, jotta ne eivät joudu kellariin pölyttymään, Jonathan Fagerlund vinkkaa. 

Nopea ja tehokas kotitreeni tuo tuloksia, jos sinulla riittää kuria viedä harjoitus loppuun intensiivisesti ja ylittää omia rajojasi.

–Ainoa syy hankkia salikortti on, että sieltä löytyy monia treenimuotoja. Nykyään on niin monia eri tapoja treenata. Älä pakota itseäsi salille vain, koska kaikki muutkin käyvät siellä. Tutustu koejaksolla, jos olet epävarma, testaa crossfitia, käy ulkosalilla, lataa treeniappeja, osta verkkovalmennuspaketti tai lähde ulos lenkille. Mahdollisuuksia on kymmeniä huolimatta siitä, missä asut. Älä sido itseäsi johonkin ja maksa kuntosalikortista, jota et koskaan käytä. 

Jonathan Fagerlundin välinevinkit

  • Hyppynaru, valitse joku, mikä mielestäsi toimii parhaiten
  • Erilaisia kuminauhoja, jotka toimivat juuri sinun treenissäsi 
  • TRX  tai vastaava, merkillä ei väliä
  • Painoja esimerkiksi levypainoja, painopallo tai käsipainoja (mielellään säädettäviä)
  • Matto, jolla voit venytellä ja tehdä liikkeitä
  • Muita varusteita, joilla tykkäät treenata

TESTISSÄ KOTITREENIVARUSTEET

Joogamatto

FI_YOGA.jpg

Testasimme: , Prana, suositushinta 59,90 euroa

Hikisyys: Joogamatto kuuluu usein varusteisiin, mikäli teet hikistä kiertoharjoittelua. Mattoa voi siis käyttää, kun pulssi nousee. 

Voima: Tätä käytetään lähinnä venyttelyyn, alaspäintaivutuksiin ja joogaan  – ei keskivartalon lihasten rakentamiseen. Matto on kuitenkin mainio alusta tehdä istumaannousuja ja etunojapunnerruksia, joten se saa pisteitä myös voimaharjoittelusta. 

Pehmeys: Itse matto ei tee suoranaisesti kropastasi pehmeämpää, mutta parempaa alustaa et liikkuvuusharjoitteille löydä. Rullaa matto alle, laita YouTube-video pyörimään ja katsele jooga- ja venyttelyohjeita. Tuloksena saat vähemmän jäykän kropan ja vähemmän kipuja. 

Kommentit:

Tässä ympäristöystävällinen, myrkytön ja kierrätettävä joogamatto, joka on valmistettu TPE:stä. Tätä asiantuntijat suosittelevat, sillä materiaali on luonnolle parempi kuin PVC, josta halvimmat matot on valmistettu.Tässä ei myöskään ole käytetty raskasmetalleja, klooria tai lateksia. Tämä matto on lisäksi laadukas ja noudattelee liikkeitäsi makasit sitten siinä paikallaan tai joogasit. Voit treenata maton kanssa niin sisällä kuin ulkonakin. Pito pitää lattialla ja ruoholla, minkä lisäksi maton pesee helposti. Todella pehmeä ja mukava matto, muttei ollenkaan liian paksu. 

Hyppynaru

FI_JUMP.jpg


Testasimme: , Swedish Posture, suositushinta 37,90 euroa

Hikisyys: Digitaalisella hyppynarulla hyppyminen on kuin tavallisella hyppynarulla hyppimistä, jos asiaa tarkastelee kunnon kannalta. Hyppynarulla hyppely on mainio tapa rasittaa kehoa ja saada hiki virtaamaan. Ehkäiset samalla luukatoa ja parannat keuhkojen ja sydämen kapasiteettia.

Voima: Hyppynarulla et treenaa ensisijaisesti voimaa, mutta jalkasi ja pohkeesi saavat lisää kimmoisuutta. Jos hypit paljon, tunnet sen jaloissasi seuraavana päivänä. 

Pehmeys: Kroppa ei valitettavasti hirveästi pehmeydy. Mutta hyppiminen ja käsien pyörittely tuovat kiertoharjoitteluun vauhtia. Hyppytreenin jälkeen mielesi on rauhallisempi ja keskittymiskykysi parempi. 

Kommentit: Digitaalinen hyppynaru vastaa tavallista hyppynarua, mutta vain ilman fyysistä narua. Tuote koostuu kahdesta kädensijasta sekä lyhyestä johdonpäästä, joka roikkuu kädensijan päässä. Kun alat hyppiä, digitaalinen ruutu kertoo, montako hyppyä olet tehnyt ja paljonko olet kaloreita polttanut. Siksi tuote sopiikin heille, jotka pitävät esimerkiksi kaloreiden tarkkailusta ja treenitulosten mittaamisesta. Toisaalta tuote sopii hyvin esimerkiksi kerrostaloon, mikäli et tahdo häiritä naapureita tai rikkoa huonekaluja. 

Miniband

FI_MINIBAND.jpg

Testasimme: , Casall, suositushinta 19,90 euroa.

Hikisyys: Aseta nauha polvien yläpuolelle ja ota sivuaskelia, niin näet, mitä tapahtuu. Hiki virtaa, sydäm pamppaa ja peppu kramppaa. Nauti!  

Voima: Tämän tehoa ei kannata aliarvioida, sillä kyseessä on oikea kidutusväline. Nauha tekee kaikista liikkeistä hieman raskaampia. Suosikkimme on lantionnosto, se tuntuu todella, sillä nauha aktivoi enemmän lihaksia.

Pehmeys: Jos sinulla on hankaluuksia löytää oikea kohta, missä liike tuntuisi takapuolessa tehdessäsi kyykkyjä, tässä on mainio alkulämmittely. Nauha sopii myös kuntoutukseen sekä venyttelyyn. 

Kommentit: Tämä mininauha on viisi senttiä leveä, mikä tekee siitä leveämmän kuin useista muista nauhoista ja tätä myös testaajamme arvostivat. Nauha ei hierrä reisiä eikä kiristä, vaan pysyy paikallaan ja tuntuu mukavalta kehoa vasten. Nauhaa on helppo käyttää ja se sopii monenlaisiin harjoituksiin. Voit käyttää sitä aktivoijana ennen raskasta voimatreeniä tai tehdä koko kiertoharjoittelun sen avulla. Nauha on edullinen, ei vie juurikaan tilaa ja tehostaa liikkeitä. Ostoksille mars!  

Vaahtomuovirulla

FI_FOAMROLLER.jpg

Testasimme: , Nike, suositushinta 75,90 euroa

Hikisyys: Tätä välinettä et osta sen takia, että hiki virtaisi. 

Voima: Riippuu siitä, miten rullaa käytät. Voit toki treenata myös voimaa sen avulla esimerkiksi seisomalla sen päällä ja treenaamalla pohkeita tai polventaivutuksia, mikä vaatii tasapainoa. Voit myös mennä etunojapunnerrukseen ja laittaa jalat rullan päälle ja rullata sitten eteen ja taakse, mikä haastaa keskivartalon. 

Pehmeys: Tässä naprapaatti rullan muodossa! Parempaa et itsehoitoon löydä, niin yksinkertainen ja joustava on tämä rulla. 

Kommentit: Tässä mainio rulla, joka lisää kropan liikkuvuutta. Tällä voit myös hieroa useampia kehon lihasryhmiä ja vähentää jäykkyyttä. Parhaimmalta se tuntuu, kun asetat rullan selän taakse ja laitat kädet niskan taa. Rullaa sitten pitkin yläselkää ja pysähdy siihen kohtaan, missä selkä tuntuu jäykimmältä. Laita takapuoli maahan ja venytä kroppaa rullan yllä. Rullan kanssa voit myös harjoitella selän taaksepäin taivutuksia.

Pilatespallo

FI_PILATES.jpg

Testasimme: , Master, Suositushinta 19,90 euroa.

Hikisyys: Tämän kanssa voit kohottaa pulssia tekemällä raskaita voimaharjoituksia, mutta huohotuksen vuoksi tätä ei hommata. 

Voima: Kaikkiin kotisaleihin kuuluu pilatespallo, eikä syytä. Tämän kanssa voit harjoitella niin monella eri tapaa, esimerkiksi lankussa tai rullaamalla poispäin. Tai mikset laittaisi kantapäitä pallon päälle ja tekisi lantionkohotuksia? Takuuvarma pepputreeni!  

Pehmeys: Voit harjoitella pallon kanssa myös venyvyyttä ja liikkuvuutta. Voit yrittää tehdä siltaa pallon päällä. 

Kommentit: Hyvä pallo hyvään hintaan. Pumppu, venttiili ja treeniohjeet tulevat mukana kaupan päälle. Ainoa miinus on, että pallo vie melko paljon tilaa. Pilatespallo kuuluu kuitenkin kotisalille ja se korvaa penkin hafrjoituksissa, missä pitää istua. Voit treenata pallolla sekä voimaa, että tasapainoa. 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Löpartips
Urheilu & treeni

Sportamore-lukijoiden parhaat juoksuvinkit

5 päivää sitten
pischa
Urheilu & treeni

Näin säilytät treenimotivaatiosi lomallakin

08 jul 2018
Ida B Olsson
Urheilu & treeni

Viisi parasta vinkkiä kesälenkeille

03 jul 2018
FI_header.jpg
Urheilu & treeni

Testasimme parhaat välineet kotisalille

27 jun 2018
padelracket
Urheilu & treeni

Kesän viisi parasta padel-mailaa miehille

25 jun 2018
iStock-599489564.jpg
Urheilu & treeni

Kaikki, mitä haluat tietää rullaluistimista

19 jun 2018
Neymar Jr
Urheilu & treeni

Tutoriaali: Näin harhautat kuin Neymar Jr

18 jun 2018
Charlotte Kalla styrkeövningar
Urheilu & treeni

Charlotte Kalla neuvoo: Parhaat harjoitukset keskivartalolle

15 jun 2018
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018
Urheilu & treeni

Rengashäntämakit kertovat, kuka juhlii jalkapallon MM-kultaa

14 jun 2018
Linus Holmsäter Run Camp
Urheilu & treeni

Näin juokset nopeammin treenaamatta!

10 jun 2018
charlotte kalla
Urheilu & treeni

Charlotte Kalla: Näin löydät kilpailuhalun

25 may 2018
SkillTwins
Urheilu & treeni

SkillTwins: "Näitä jalkapallokenkiä rakastamme"

25 may 2018
Megaformer workout
Urheilu & treeni

Testasimme The Megaformer -treeniä

20 may 2018
Träna axlar
Urheilu & treeni

Tämän takia sinun tulisi treenata myös olkapäitä – katso viisi hyvää harjoitusta

15 may 2018
Under Armour running
Urheilu & treeni

Juoksijan viisi tavallisinta virhettä

09 may 2018
Löpteknik
Urheilu & treeni

Video: Tee juoksuaskeleestasi mahdollisimman tehokas

02 may 2018
Chand Smith abs
Urheilu & treeni

Chand Smith esittelee seitsemän parasta vatsalihasliikettä

02 may 2018
headero
Urheilu & treeni

Näin valmistaudut esteratajuoksuun

01 may 2018
Beastbarzz
Urheilu & treeni

Beastbarzz antaa voimaharjoittelullesi uutta sisältöä

27 apr 2018
Leg day
Urheilu & treeni

Jalkapäivän vuoro? Näillä liikkeillä väsytät jalkasi

27 apr 2018
patricia
Urheilu & treeni

PT Patricia Klinteberg on Sportamoren uusi lähettiläs!

23 apr 2018
madeleine kettner
Urheilu & treeni

Thainyrkkeilijä Madeleine Kettner on Blaccin uusi lähettiläs!

07 apr 2018
Frida Södermark
Urheilu & treeni

Frida Södermark: "Näin valmistaudut maratonille"

01 apr 2018
Core workout
Urheilu & treeni

Video: Tällä superharjoituksella saat vahvemmat keskivartalon lihakset

25 mar 2018
Chand Smith
Urheilu & treeni

Miten saan vatsalihakseni näkymään?

23 mar 2018
promenera
Urheilu & treeni

Treenivinkit loppuunpalaneille

23 mar 2018
Träna med gummiband
Urheilu & treeni

Video: 5 uutta koko vartalon haastavaa harjoitusta kuminauhalla

22 mar 2018
Kompisträning
Urheilu & treeni

Video: Kova kaveritreeni ilman vapaita painoja

21 mar 2018
 CrossFit
Urheilu & treeni

Esittelemme CrossFit-tähtien suosikkitreenit

13 mar 2018
pullup
Urheilu & treeni

Viisi liikettä, jotka teet väärin (ja ohjeet, miten suoritat ne oikein! )

13 mar 2018
gym
Urheilu & treeni

Neljä hyvää vinkkiä kuntosalikäyttäytymiseen

12 mar 2018
längd
Urheilu & treeni

Helpompaa hiihtämistä voiteluvapailla suksilla

07 mar 2018
The chair challenge
Urheilu & treeni

Video: Testasimme The Chair Challenge -tuolihaasteen

02 mar 2018
Jumping
Urheilu & treeni

Video: Hypi itsesi kuntoon Jumping -tunnilla

02 mar 2018
Gravidträning
Urheilu & treeni

Preggo workout – treeni sinulle, joka odotat lasta

01 mar 2018
Bänkpress
Urheilu & treeni

Viisi vinkkiä parempaan penkkipunnerrukseen

28 feb 2018
Hugo rosas
Urheilu & treeni

Hugo Rosas viittaa kintaalla "Rantakuntoon 2018" -sanonnasta

27 feb 2018
Anna Dahlbom
Urheilu & treeni

Anna Dahlbom on uusi Blacc-tuotemerkin lähettiläs

23 feb 2018
Crossfit wod
Urheilu & treeni

Suoridutko tästä treenistä CrossFit-eliittiä nopeammin?

19 feb 2018
EmiliaHult
Urheilu & treeni

E-urheilija Emilia Hult yhdistää streamauksen ja treenaamisen

18 feb 2018
more news
Löpartips

Sportamore-lukijoiden parhaat juoksuvinkit

Asiantuntijoiden vinkit ovat tietysti arvokkaita, mutta tavalliset juoksijat kaipaavat myös kaltaistensa vinkkejä. Tässä teidän parhaat juoksuvinkkinne, jotka tekevät juoksemisesta entistä mukavampaa.

Urheilu & treeni
pischa

Näin säilytät treenimotivaatiosi lomallakin

Kesällä viini saattaa olla monelle treeniä houkuttelevampi vaihtoehto. Siksi kaipaat ehkä muutaman vinkin kokeneelta valmentajalta.

Urheilu & treeni
Ida B Olsson

Viisi parasta vinkkiä kesälenkeille

Lähditpä sitten lenkille into piukeana tai jouduitpa pakottamaan itsesi juoksemaan, on lenkin jälkeinen olo joka tapauksessa mahtava. Näiden Ida B Olssonin parhaiden kesälenkkeilyvinkkien perusteella teet lenkkeilystä mahdollisimman mukavaa.

Urheilu & treeni
FI_header.jpg

Testasimme parhaat välineet kotisalille

Unohda kalliit laitteet, jotka keräävät pölyä kerrasissa. Vain muutamalla edullisella tuotteella voit luoda upean kotisalin. Personal Trainer Jonathan Fagerlund opastaa sinut oikealle tielle.

Urheilu & treeni
padelracket

Kesän viisi parasta padel-mailaa miehille

Suunnitteletko uuden padelmailan ostoa? Haluatko tietää, mitkä mallit ovat testin parhaita? Anna padel-asiantuntijoidemme auttaa!

Urheilu & treeni
iStock-599489564.jpg

Kaikki, mitä haluat tietää rullaluistimista

Rullaluistelu on paitsi hauskaa myös mainiota treeni. Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää, jotta voit rullata eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla.

Urheilu & treeni
Neymar Jr

Tutoriaali: Näin harhautat kuin Neymar Jr

Siihen tarvitaan ainoastaan kolme askelta. Katso Skilltwinsin superkaksosten opetusvideo, kuinka viedä vastustajat nakkikioskille.

Urheilu & treeni
Charlotte Kalla styrkeövningar

Charlotte Kalla neuvoo: Parhaat harjoitukset keskivartalolle

Voimakas vartalo tekee sinusta myös paremman juoksijan. Tällä videolla Charlotte Kalla neuvoo parhaat keskivartaloharjoitukset.

Urheilu & treeni
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018

Rengashäntämakit kertovat, kuka juhlii jalkapallon MM-kultaa

Naapurimaamme Ruotsi yllätti monet pudottamalla Italian jalkapallon MM-lopputurnauksesta. Mutta mitkä joukkueet selvittävät tiensä finaaliin? Katso Tukholman Skansenissa asuvien rengashäntämakien ennuste.

Urheilu & treeni
Linus Holmsäter Run Camp

Näin juokset nopeammin treenaamatta!

Harjoittelu on tietysti juoksemisen A ja O. Mutta määrä yhdistettynä pieniin fiksuihin vinkkeihin tuo juoksuusi nopeutta alta aikayksikön.

Urheilu & treeni
charlotte kalla

Charlotte Kalla: Näin löydät kilpailuhalun

Uskalla haastaa itsesi ja aseta itsellesi tavoite, niin saat automaattisesti uutta treenimotivaatiota. Utmana dig själv och sätt upp ett mål, så får du automatiskt ny träningsmotivation! Tässä tulee Charlotte Kallan vinkit.

Urheilu & treeni
SkillTwins

SkillTwins: "Näitä jalkapallokenkiä rakastamme"

Yli kuusi miljoonaa tilaajaa sosiaalisessa mediassa seuraa ruotsalaisen YouTube-ilmiö SkillTwinsin jalkapallotemppuja. Tässä tulevat kaksosten rakastamat jalkapallokengät!

Urheilu & treeni
Megaformer workout

Testasimme The Megaformer -treeniä

Haluatko viedä kehosi äärirajoille? Siinä tapauksessa sinun kannattaa kokeilla Megaformer-treeniä! Me Sportamorella testasimme kesän kuuminta treenitrendiä.

Urheilu & treeni
Träna axlar

Tämän takia sinun tulisi treenata myös olkapäitä – katso viisi hyvää harjoitusta

Lähes kaikki liikkeet, mitä päivän aikana teet, aktivoivat myös olkapäitäsi. Tässä vain yksi syy, miksi juuri tätä lihasryhmää tulisi treenata erityisen huolella.

Urheilu & treeni
Under Armour running

Juoksijan viisi tavallisinta virhettä

Eikö juoksulenkkisi ollut yhtä mukava kuin toivoit? Kaikki lähtee oikeista vaatteista, sillä usein ongelmat johtuvat vääristä varusteista. Vältä siis näitä pukeutumisvirheitä.

Urheilu & treeni