FI_header.jpg

Testasimme parhaat välineet kotisalille

Unohda kalliit laitteet, jotka keräävät pölyä kerrasissa. Vain muutamalla edullisella tuotteella voit luoda upean kotisalin. Personal Trainer Jonathan Fagerlund opastaa sinut oikealle tielle.

Salilla treenatessasi joudut jakamaan laitteet muiden kanssa, maksamaan kalliin jäsenmaksun ja itse liikkumiseen salin ja kodin välilläkin menee aikaa. Miksi et säästäisi aikaa, rahaa ja hermoja ja treenaisi kotona? Oman kehosi paino yhdistettynä muutamaan hyödylliseen välineeseen toimii mainiona treeninä, jonka voi suorittaa omassa olohuoneessa. 

– Osta tuotteita, joilla voit tehdä niitä liikeitä, jotka ovat mielestäsi hauskimpia. Jos rakastat nyrkkeilyä kannattaa sijoittaa hanskoihin ja johonkin, mihin voit lyödä eikä hyppynaruun, jos tiedät, että hyppiessäsi polvet tulevat kipeeksi, PT Jonathan Fagerlund selittää. Hän työskentelee virtuaalivalmentajana sivustollaan  sekä ohjaajana Barry’s Bootcamp -salilla Tukholmassa. 

Jos budjettisi on pieni, kannattaa panostaa vain pariin tuotteeseen – ei tinkiä laadusta. Eniten eroa halvoissa ja kalliissa välineissä on nimenomaan materiaalissa. Toimivan, funktionaalisista materiaaleista valmistetun välineen, joka on kaiken lisäksi ympäristöystävällinen, tuottaminen maksaa. Näitä tuotteita kontrolloidaan useammin, mikä takaa, että turvalisuus on korkeammalla tasolla ja saat varmasti toimivan, turvallisen tuotteen. 

– Huonoimpia tuotteita et tule käyttämään. Valitse todella kalliita välineitä hyvin varovaisesti, jotta ne eivät joudu kellariin pölyttymään, Jonathan Fagerlund vinkkaa. 

Nopea ja tehokas kotitreeni tuo tuloksia, jos sinulla riittää kuria viedä harjoitus loppuun intensiivisesti ja ylittää omia rajojasi.

–Ainoa syy hankkia salikortti on, että sieltä löytyy monia treenimuotoja. Nykyään on niin monia eri tapoja treenata. Älä pakota itseäsi salille vain, koska kaikki muutkin käyvät siellä. Tutustu koejaksolla, jos olet epävarma, testaa crossfitia, käy ulkosalilla, lataa treeniappeja, osta verkkovalmennuspaketti tai lähde ulos lenkille. Mahdollisuuksia on kymmeniä huolimatta siitä, missä asut. Älä sido itseäsi johonkin ja maksa kuntosalikortista, jota et koskaan käytä. 

Jonathan Fagerlundin välinevinkit

  • Hyppynaru, valitse joku, mikä mielestäsi toimii parhaiten
  • Erilaisia kuminauhoja, jotka toimivat juuri sinun treenissäsi 
  • TRX  tai vastaava, merkillä ei väliä
  • Painoja esimerkiksi levypainoja, painopallo tai käsipainoja (mielellään säädettäviä)
  • Matto, jolla voit venytellä ja tehdä liikkeitä
  • Muita varusteita, joilla tykkäät treenata

TESTISSÄ KOTITREENIVARUSTEET

Joogamatto

FI_YOGA.jpg

Testasimme: , Prana, suositushinta 59,90 euroa

Hikisyys: Joogamatto kuuluu usein varusteisiin, mikäli teet hikistä kiertoharjoittelua. Mattoa voi siis käyttää, kun pulssi nousee. 

Voima: Tätä käytetään lähinnä venyttelyyn, alaspäintaivutuksiin ja joogaan  – ei keskivartalon lihasten rakentamiseen. Matto on kuitenkin mainio alusta tehdä istumaannousuja ja etunojapunnerruksia, joten se saa pisteitä myös voimaharjoittelusta. 

Pehmeys: Itse matto ei tee suoranaisesti kropastasi pehmeämpää, mutta parempaa alustaa et liikkuvuusharjoitteille löydä. Rullaa matto alle, laita YouTube-video pyörimään ja katsele jooga- ja venyttelyohjeita. Tuloksena saat vähemmän jäykän kropan ja vähemmän kipuja. 

Kommentit:

Tässä ympäristöystävällinen, myrkytön ja kierrätettävä joogamatto, joka on valmistettu TPE:stä. Tätä asiantuntijat suosittelevat, sillä materiaali on luonnolle parempi kuin PVC, josta halvimmat matot on valmistettu.Tässä ei myöskään ole käytetty raskasmetalleja, klooria tai lateksia. Tämä matto on lisäksi laadukas ja noudattelee liikkeitäsi makasit sitten siinä paikallaan tai joogasit. Voit treenata maton kanssa niin sisällä kuin ulkonakin. Pito pitää lattialla ja ruoholla, minkä lisäksi maton pesee helposti. Todella pehmeä ja mukava matto, muttei ollenkaan liian paksu. 

Hyppynaru

FI_JUMP.jpg


Testasimme: , Swedish Posture, suositushinta 37,90 euroa

Hikisyys: Digitaalisella hyppynarulla hyppyminen on kuin tavallisella hyppynarulla hyppimistä, jos asiaa tarkastelee kunnon kannalta. Hyppynarulla hyppely on mainio tapa rasittaa kehoa ja saada hiki virtaamaan. Ehkäiset samalla luukatoa ja parannat keuhkojen ja sydämen kapasiteettia.

Voima: Hyppynarulla et treenaa ensisijaisesti voimaa, mutta jalkasi ja pohkeesi saavat lisää kimmoisuutta. Jos hypit paljon, tunnet sen jaloissasi seuraavana päivänä. 

Pehmeys: Kroppa ei valitettavasti hirveästi pehmeydy. Mutta hyppiminen ja käsien pyörittely tuovat kiertoharjoitteluun vauhtia. Hyppytreenin jälkeen mielesi on rauhallisempi ja keskittymiskykysi parempi. 

Kommentit: Digitaalinen hyppynaru vastaa tavallista hyppynarua, mutta vain ilman fyysistä narua. Tuote koostuu kahdesta kädensijasta sekä lyhyestä johdonpäästä, joka roikkuu kädensijan päässä. Kun alat hyppiä, digitaalinen ruutu kertoo, montako hyppyä olet tehnyt ja paljonko olet kaloreita polttanut. Siksi tuote sopiikin heille, jotka pitävät esimerkiksi kaloreiden tarkkailusta ja treenitulosten mittaamisesta. Toisaalta tuote sopii hyvin esimerkiksi kerrostaloon, mikäli et tahdo häiritä naapureita tai rikkoa huonekaluja. 

Miniband

FI_MINIBAND.jpg

Testasimme: , Casall, suositushinta 19,90 euroa.

Hikisyys: Aseta nauha polvien yläpuolelle ja ota sivuaskelia, niin näet, mitä tapahtuu. Hiki virtaa, sydäm pamppaa ja peppu kramppaa. Nauti!  

Voima: Tämän tehoa ei kannata aliarvioida, sillä kyseessä on oikea kidutusväline. Nauha tekee kaikista liikkeistä hieman raskaampia. Suosikkimme on lantionnosto, se tuntuu todella, sillä nauha aktivoi enemmän lihaksia.

Pehmeys: Jos sinulla on hankaluuksia löytää oikea kohta, missä liike tuntuisi takapuolessa tehdessäsi kyykkyjä, tässä on mainio alkulämmittely. Nauha sopii myös kuntoutukseen sekä venyttelyyn. 

Kommentit: Tämä mininauha on viisi senttiä leveä, mikä tekee siitä leveämmän kuin useista muista nauhoista ja tätä myös testaajamme arvostivat. Nauha ei hierrä reisiä eikä kiristä, vaan pysyy paikallaan ja tuntuu mukavalta kehoa vasten. Nauhaa on helppo käyttää ja se sopii monenlaisiin harjoituksiin. Voit käyttää sitä aktivoijana ennen raskasta voimatreeniä tai tehdä koko kiertoharjoittelun sen avulla. Nauha on edullinen, ei vie juurikaan tilaa ja tehostaa liikkeitä. Ostoksille mars!  

Vaahtomuovirulla

FI_FOAMROLLER.jpg

Testasimme: , Nike, suositushinta 75,90 euroa

Hikisyys: Tätä välinettä et osta sen takia, että hiki virtaisi. 

Voima: Riippuu siitä, miten rullaa käytät. Voit toki treenata myös voimaa sen avulla esimerkiksi seisomalla sen päällä ja treenaamalla pohkeita tai polventaivutuksia, mikä vaatii tasapainoa. Voit myös mennä etunojapunnerrukseen ja laittaa jalat rullan päälle ja rullata sitten eteen ja taakse, mikä haastaa keskivartalon. 

Pehmeys: Tässä naprapaatti rullan muodossa! Parempaa et itsehoitoon löydä, niin yksinkertainen ja joustava on tämä rulla. 

Kommentit: Tässä mainio rulla, joka lisää kropan liikkuvuutta. Tällä voit myös hieroa useampia kehon lihasryhmiä ja vähentää jäykkyyttä. Parhaimmalta se tuntuu, kun asetat rullan selän taakse ja laitat kädet niskan taa. Rullaa sitten pitkin yläselkää ja pysähdy siihen kohtaan, missä selkä tuntuu jäykimmältä. Laita takapuoli maahan ja venytä kroppaa rullan yllä. Rullan kanssa voit myös harjoitella selän taaksepäin taivutuksia.

Pilatespallo

FI_PILATES.jpg

Testasimme: , Master, Suositushinta 19,90 euroa.

Hikisyys: Tämän kanssa voit kohottaa pulssia tekemällä raskaita voimaharjoituksia, mutta huohotuksen vuoksi tätä ei hommata. 

Voima: Kaikkiin kotisaleihin kuuluu pilatespallo, eikä syytä. Tämän kanssa voit harjoitella niin monella eri tapaa, esimerkiksi lankussa tai rullaamalla poispäin. Tai mikset laittaisi kantapäitä pallon päälle ja tekisi lantionkohotuksia? Takuuvarma pepputreeni!  

Pehmeys: Voit harjoitella pallon kanssa myös venyvyyttä ja liikkuvuutta. Voit yrittää tehdä siltaa pallon päällä. 

Kommentit: Hyvä pallo hyvään hintaan. Pumppu, venttiili ja treeniohjeet tulevat mukana kaupan päälle. Ainoa miinus on, että pallo vie melko paljon tilaa. Pilatespallo kuuluu kuitenkin kotisalille ja se korvaa penkin hafrjoituksissa, missä pitää istua. Voit treenata pallolla sekä voimaa, että tasapainoa. 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Helene Ahlson
Urheilu & treeni

Näin aktivoit takapuolen treenatessasi

3 päivää sitten
Vasaloppet
Urheilu & treeni

Viime hetken vinkit hiihtokilpailuun

15 feb 2019
Hoftlyft.jpg
Urheilu & treeni

Näin teet lantion ojennuksen oikein

11 feb 2019
Längdskidåkning
Urheilu & treeni

5 tekniikkavinkkiä ennen hiihtokisaa

06 feb 2019
Pulsklocka
Urheilu & treeni

Miten sykekello eroaa sykevyöstä?

05 feb 2019
Längdskidåkning
Urheilu & treeni

Näin treenaat ja syöt ennen Finlandia-hiihtoa

04 feb 2019
Charlotte Kalla
Urheilu & treeni

Charlotte Kallan parhaat vinkit maastohiihtoon

04 feb 2019
Hoftlyft.jpg
Urheilu & treeni

5 harjoitusta, jotka vahvistavat lantiota ja pakaralihasta

01 feb 2019
Ont i höften
Urheilu & treeni

Tämän takia lantioosi koskee juostessa

01 feb 2019
Kitchen workout
Urheilu & treeni

Kitchen workout – 6 harjoitusta pienellä kuminauhalla

20 jan 2019
FI_header.jpg
Urheilu & treeni

Opas: Minkä tennismailan ostan?

16 jan 2019
charlotte beijer linus adidas
Urheilu & treeni

Näin saat juoksutreenisi vauhtiin vuonna 2019

08 jan 2019
Vinterlöpning
Urheilu & treeni

Näin teet talvijuoksusta lempiharrastuksesi

04 jan 2019
Burpees
Urheilu & treeni

5 uutta versiota burpeesta

04 jan 2019
Burpee
Urheilu & treeni

Voinko tehdä burpeen väärin?

27 dec 2018
Out of breath
Urheilu & treeni

PT vinkkaa: Näin saat treenisi käyntiin

02 dec 2018
pull up.jpg
Urheilu & treeni

5 harjoitusta, jota PT ei koskaan jätä välistä

02 dec 2018
Kompisträning
Urheilu & treeni

Buddy up! Tiukka kaveritreeni 12 minuutissa

30 nov 2018
löpning_kallt väder.jpg
Urheilu & treeni

Tämän vuoksi voit juosta kylmälläkin

28 nov 2018
Intervaller roddmaskin
Urheilu & treeni

3 rankkaa intervallia soutulaitteella

24 nov 2018
Teknik på roddmaskin
Urheilu & treeni

PT neuvoo: Löydä oikea tekniikka soutulaitteelle

19 nov 2018
BB_FASHIONABLEFIT_STILLS_8.jpg
Urheilu & treeni

Testaa Fashionablefitin ja Björn Borgin treeniä

18 nov 2018
Singles Day WOD
Urheilu & treeni

Video: Testaa rankka päivän treenimme!

16 nov 2018
Cristiano Ronaldo Paulo Dybala
Urheilu & treeni

Paulo Dybala: ”Näin Juventukselle käy Mestarien liigassa"

14 nov 2018
IdaB
Urheilu & treeni

3 pakaralihaksia vahvistavaa harjoitusta

04 nov 2018
stability pushup
Urheilu & treeni

Tehokas kotitreeni koko kropalle

03 nov 2018
Chins pull ups
Urheilu & treeni

Miten chin ups ja pull up eroavat toisistaan?

01 nov 2018
Ida Bergfoth
Urheilu & treeni

Tehokas, nopea treeni kehon omalla painolla

30 oct 2018
Sportamore X Abilica-95.jpg
Urheilu & treeni

Katso kuvat painovyötreenistämme

11 oct 2018
tennisracket
Urheilu & treeni

Opas uuden tennismailan ostoon

24 sep 2018
Höstlöpning
Urheilu & treeni

Näin vältyt sairastumasta, kun juokset syksyllä

14 sep 2018
5DS_5363.jpg
Urheilu & treeni

Näin treenaat raskaana

10 sep 2018
Running tjejmilen
Urheilu & treeni

Näin lataudut parhaiten ennen juoksukisaa

28 aug 2018
Kompisträning
Urheilu & treeni

Video: Mainio kaveritreeni

27 aug 2018
Petra Månström
Urheilu & treeni

Petra Månström: Älä anna juoksemisen nousta stressin aiheeksi

20 aug 2018
Charlotte Kalla
Urheilu & treeni

Charlotte Kallan parhaat venyttelyvinkit juoksijoille

16 aug 2018
Charlotte Kalla
Urheilu & treeni

Charlotte Kalla: Näin pääset huippukuntoon ennen tärkeää kisaa

16 aug 2018
Coretips_workout
Urheilu & treeni

Vahvan keskivartalon vinkit kaikile naisille

12 aug 2018
iStock-528887863.jpg
Urheilu & treeni

Tämän takia sinunkin kannattaa treenata aamuisin

09 aug 2018
CrossFIt Games
Urheilu & treeni

Tältä CrossFit Games 2018 -ohjelma näyttää

09 aug 2018
more news
Helene Ahlson

Näin aktivoit takapuolen treenatessasi

Treenatessa ei aina ole helppoa saada liikettä tuntumaan myös takapuolessa.PT Helene Ahlson neuvoo, kuinka saat rakennettua vahvan pepun oikeaoppisesti.

Urheilu & treeni
Vasaloppet

Viime hetken vinkit hiihtokilpailuun

Onnistunut hiihtokisakokemus on pienistä yksityiskohdista kiinni. Tässä tulevat viime hetken vinkit vaikkapa ensi viikonloppuna kisattavaan Finlandia-hiihtoon.

Urheilu & treeni
Hoftlyft.jpg

Näin teet lantion ojennuksen oikein

Lantion kohotus on yksi tavallisimmista liikkeistä lantion ja takapuolen vahvistamiseen. Mutta teetkö liikkeen oikein? Lue ja tarkista!

Urheilu & treeni
Längdskidåkning

5 tekniikkavinkkiä ennen hiihtokisaa

Tasapaino, ojennetut kädet ja ylpeä ryhti ovat keskiössä, mitä maastohiihtotekniikkaan tulee. Esittelemme asiantuntijan viisi vinkkiä, jotka tuovat lisää vauhtia ja mukavampia lenkkejä.

Urheilu & treeni
Pulsklocka

Miten sykekello eroaa sykevyöstä?

Yhä useampi sykekello sisältää sisäänrakennetun sykemittarin. Se on mainio keino rekisteröidä treeni. Mutta onko sykekellon kanssa treenaaminen yhtä tehokasta kuin sykevyön? Kysyimme asiantuntijoilta.

Urheilu & treeni
Längdskidåkning

Näin treenaat ja syöt ennen Finlandia-hiihtoa

Muutaman viikon päästä on jälleen aika pukea maastosukset jalkaan ja suunnata Lahteen. Finlandia-hiihto tarkoittaa, että on aika ottaa seuraava vaihde. Ammattivalmentajan neuvoilla pääset parhaaseen tulokseen.

Urheilu & treeni
Charlotte Kalla

Charlotte Kallan parhaat vinkit maastohiihtoon

Kylmät sormet, huono tekniikka ja ongelmia varusteiden kanssa? Vie maastohiihtotreenisi uudelle tasolle ja napppaa nämä Charlotte Kallan parhaat vinkit.

Urheilu & treeni
Hoftlyft.jpg

5 harjoitusta, jotka vahvistavat lantiota ja pakaralihasta

Sattuuko lantioosi juostessa? Nämä pakaraharjoitukset auttavat ehkäisemään tarpeettoma vammoja.

Urheilu & treeni
Ont i höften

Tämän takia lantioosi koskee juostessa

Sattuuko lantioon höntsäjalkapalloa pelatessa? Oletko tuplannut juoksutreenisi ja kohdannut yllättäviä ongelmia? Kärsit mahdollisesti ylirasitustilasta.

Urheilu & treeni
Kitchen workout

Kitchen workout – 6 harjoitusta pienellä kuminauhalla

Helppoa, yksinkertaista ja tehokasta. Treeni hellan edessä on kuitenkin raskaampi kuin uskotkaan!

Urheilu & treeni
FI_header.jpg

Opas: Minkä tennismailan ostan?

Onko sinulla hankaluuksia löytää tennismailaa? Testasimme Wilsonin, Headin, Babolatin ja Princen parhaat mallit. Nyt sinun on helpompi päästä alkuun.

Urheilu & treeni
charlotte beijer linus adidas

Näin saat juoksutreenisi vauhtiin vuonna 2019

Eikö juoksulenkkejä kertynyt toivottuun tahtiin vuonna 2018? Aloita uusi vuosi! Tässä juoksuvalmentaja Charlotte Beijerin parhaat vinkit.

Urheilu & treeni
Vinterlöpning

Näin teet talvijuoksusta lempiharrastuksesi

Raikas ilma, varmat kengät ja oikea mieliala – aloita vuotesi ilman tekosyitä. Tässä kaikki, mitä talvella juoksemiseen tarvitset.

Urheilu & treeni
Burpees

5 uutta versiota burpeesta

Älä unohda burpee-liikettä vain, jos olet kyllästynyt siihen. Esittelemme viisi versiota, joiden joukossa on sekä helpompia että raskaampia vaihtoehtoja.

Urheilu & treeni
Burpee

Voinko tehdä burpeen väärin?

Viha-rakkaussuhde burpee-liikkeeseen on suurimmillaan. Harjoitus huomioi tehokkaasti koko kropan ja siitä on useita eri versioita. PT-Eva selittää, miltä burpee oikeastaan näyttää ja mitkä ovat tavallisimmat virheet.

Urheilu & treeni