FI_header.jpg

Testasimme parhaat välineet kotisalille

Unohda kalliit laitteet, jotka keräävät pölyä kerrasissa. Vain muutamalla edullisella tuotteella voit luoda upean kotisalin. Personal Trainer Jonathan Fagerlund opastaa sinut oikealle tielle.

Salilla treenatessasi joudut jakamaan laitteet muiden kanssa, maksamaan kalliin jäsenmaksun ja itse liikkumiseen salin ja kodin välilläkin menee aikaa. Miksi et säästäisi aikaa, rahaa ja hermoja ja treenaisi kotona? Oman kehosi paino yhdistettynä muutamaan hyödylliseen välineeseen toimii mainiona treeninä, jonka voi suorittaa omassa olohuoneessa. 

– Osta tuotteita, joilla voit tehdä niitä liikeitä, jotka ovat mielestäsi hauskimpia. Jos rakastat nyrkkeilyä kannattaa sijoittaa hanskoihin ja johonkin, mihin voit lyödä eikä hyppynaruun, jos tiedät, että hyppiessäsi polvet tulevat kipeeksi, PT Jonathan Fagerlund selittää. Hän työskentelee virtuaalivalmentajana sivustollaan  sekä ohjaajana Barry’s Bootcamp -salilla Tukholmassa. 

Jos budjettisi on pieni, kannattaa panostaa vain pariin tuotteeseen – ei tinkiä laadusta. Eniten eroa halvoissa ja kalliissa välineissä on nimenomaan materiaalissa. Toimivan, funktionaalisista materiaaleista valmistetun välineen, joka on kaiken lisäksi ympäristöystävällinen, tuottaminen maksaa. Näitä tuotteita kontrolloidaan useammin, mikä takaa, että turvalisuus on korkeammalla tasolla ja saat varmasti toimivan, turvallisen tuotteen. 

– Huonoimpia tuotteita et tule käyttämään. Valitse todella kalliita välineitä hyvin varovaisesti, jotta ne eivät joudu kellariin pölyttymään, Jonathan Fagerlund vinkkaa. 

Nopea ja tehokas kotitreeni tuo tuloksia, jos sinulla riittää kuria viedä harjoitus loppuun intensiivisesti ja ylittää omia rajojasi.

–Ainoa syy hankkia salikortti on, että sieltä löytyy monia treenimuotoja. Nykyään on niin monia eri tapoja treenata. Älä pakota itseäsi salille vain, koska kaikki muutkin käyvät siellä. Tutustu koejaksolla, jos olet epävarma, testaa crossfitia, käy ulkosalilla, lataa treeniappeja, osta verkkovalmennuspaketti tai lähde ulos lenkille. Mahdollisuuksia on kymmeniä huolimatta siitä, missä asut. Älä sido itseäsi johonkin ja maksa kuntosalikortista, jota et koskaan käytä. 

Jonathan Fagerlundin välinevinkit

  • Hyppynaru, valitse joku, mikä mielestäsi toimii parhaiten
  • Erilaisia kuminauhoja, jotka toimivat juuri sinun treenissäsi 
  • TRX  tai vastaava, merkillä ei väliä
  • Painoja esimerkiksi levypainoja, painopallo tai käsipainoja (mielellään säädettäviä)
  • Matto, jolla voit venytellä ja tehdä liikkeitä
  • Muita varusteita, joilla tykkäät treenata

TESTISSÄ KOTITREENIVARUSTEET

Joogamatto

FI_YOGA.jpg

Testasimme: , Prana, suositushinta 59,90 euroa

Hikisyys: Joogamatto kuuluu usein varusteisiin, mikäli teet hikistä kiertoharjoittelua. Mattoa voi siis käyttää, kun pulssi nousee. 

Voima: Tätä käytetään lähinnä venyttelyyn, alaspäintaivutuksiin ja joogaan  – ei keskivartalon lihasten rakentamiseen. Matto on kuitenkin mainio alusta tehdä istumaannousuja ja etunojapunnerruksia, joten se saa pisteitä myös voimaharjoittelusta. 

Pehmeys: Itse matto ei tee suoranaisesti kropastasi pehmeämpää, mutta parempaa alustaa et liikkuvuusharjoitteille löydä. Rullaa matto alle, laita YouTube-video pyörimään ja katsele jooga- ja venyttelyohjeita. Tuloksena saat vähemmän jäykän kropan ja vähemmän kipuja. 

Kommentit:

Tässä ympäristöystävällinen, myrkytön ja kierrätettävä joogamatto, joka on valmistettu TPE:stä. Tätä asiantuntijat suosittelevat, sillä materiaali on luonnolle parempi kuin PVC, josta halvimmat matot on valmistettu.Tässä ei myöskään ole käytetty raskasmetalleja, klooria tai lateksia. Tämä matto on lisäksi laadukas ja noudattelee liikkeitäsi makasit sitten siinä paikallaan tai joogasit. Voit treenata maton kanssa niin sisällä kuin ulkonakin. Pito pitää lattialla ja ruoholla, minkä lisäksi maton pesee helposti. Todella pehmeä ja mukava matto, muttei ollenkaan liian paksu. 

Hyppynaru

FI_JUMP.jpg


Testasimme: , Swedish Posture, suositushinta 37,90 euroa

Hikisyys: Digitaalisella hyppynarulla hyppyminen on kuin tavallisella hyppynarulla hyppimistä, jos asiaa tarkastelee kunnon kannalta. Hyppynarulla hyppely on mainio tapa rasittaa kehoa ja saada hiki virtaamaan. Ehkäiset samalla luukatoa ja parannat keuhkojen ja sydämen kapasiteettia.

Voima: Hyppynarulla et treenaa ensisijaisesti voimaa, mutta jalkasi ja pohkeesi saavat lisää kimmoisuutta. Jos hypit paljon, tunnet sen jaloissasi seuraavana päivänä. 

Pehmeys: Kroppa ei valitettavasti hirveästi pehmeydy. Mutta hyppiminen ja käsien pyörittely tuovat kiertoharjoitteluun vauhtia. Hyppytreenin jälkeen mielesi on rauhallisempi ja keskittymiskykysi parempi. 

Kommentit: Digitaalinen hyppynaru vastaa tavallista hyppynarua, mutta vain ilman fyysistä narua. Tuote koostuu kahdesta kädensijasta sekä lyhyestä johdonpäästä, joka roikkuu kädensijan päässä. Kun alat hyppiä, digitaalinen ruutu kertoo, montako hyppyä olet tehnyt ja paljonko olet kaloreita polttanut. Siksi tuote sopiikin heille, jotka pitävät esimerkiksi kaloreiden tarkkailusta ja treenitulosten mittaamisesta. Toisaalta tuote sopii hyvin esimerkiksi kerrostaloon, mikäli et tahdo häiritä naapureita tai rikkoa huonekaluja. 

Miniband

FI_MINIBAND.jpg

Testasimme: , Casall, suositushinta 19,90 euroa.

Hikisyys: Aseta nauha polvien yläpuolelle ja ota sivuaskelia, niin näet, mitä tapahtuu. Hiki virtaa, sydäm pamppaa ja peppu kramppaa. Nauti!  

Voima: Tämän tehoa ei kannata aliarvioida, sillä kyseessä on oikea kidutusväline. Nauha tekee kaikista liikkeistä hieman raskaampia. Suosikkimme on lantionnosto, se tuntuu todella, sillä nauha aktivoi enemmän lihaksia.

Pehmeys: Jos sinulla on hankaluuksia löytää oikea kohta, missä liike tuntuisi takapuolessa tehdessäsi kyykkyjä, tässä on mainio alkulämmittely. Nauha sopii myös kuntoutukseen sekä venyttelyyn. 

Kommentit: Tämä mininauha on viisi senttiä leveä, mikä tekee siitä leveämmän kuin useista muista nauhoista ja tätä myös testaajamme arvostivat. Nauha ei hierrä reisiä eikä kiristä, vaan pysyy paikallaan ja tuntuu mukavalta kehoa vasten. Nauhaa on helppo käyttää ja se sopii monenlaisiin harjoituksiin. Voit käyttää sitä aktivoijana ennen raskasta voimatreeniä tai tehdä koko kiertoharjoittelun sen avulla. Nauha on edullinen, ei vie juurikaan tilaa ja tehostaa liikkeitä. Ostoksille mars!  

Vaahtomuovirulla

FI_FOAMROLLER.jpg

Testasimme: , Nike, suositushinta 75,90 euroa

Hikisyys: Tätä välinettä et osta sen takia, että hiki virtaisi. 

Voima: Riippuu siitä, miten rullaa käytät. Voit toki treenata myös voimaa sen avulla esimerkiksi seisomalla sen päällä ja treenaamalla pohkeita tai polventaivutuksia, mikä vaatii tasapainoa. Voit myös mennä etunojapunnerrukseen ja laittaa jalat rullan päälle ja rullata sitten eteen ja taakse, mikä haastaa keskivartalon. 

Pehmeys: Tässä naprapaatti rullan muodossa! Parempaa et itsehoitoon löydä, niin yksinkertainen ja joustava on tämä rulla. 

Kommentit: Tässä mainio rulla, joka lisää kropan liikkuvuutta. Tällä voit myös hieroa useampia kehon lihasryhmiä ja vähentää jäykkyyttä. Parhaimmalta se tuntuu, kun asetat rullan selän taakse ja laitat kädet niskan taa. Rullaa sitten pitkin yläselkää ja pysähdy siihen kohtaan, missä selkä tuntuu jäykimmältä. Laita takapuoli maahan ja venytä kroppaa rullan yllä. Rullan kanssa voit myös harjoitella selän taaksepäin taivutuksia.

Pilatespallo

FI_PILATES.jpg

Testasimme: , Master, Suositushinta 19,90 euroa.

Hikisyys: Tämän kanssa voit kohottaa pulssia tekemällä raskaita voimaharjoituksia, mutta huohotuksen vuoksi tätä ei hommata. 

Voima: Kaikkiin kotisaleihin kuuluu pilatespallo, eikä syytä. Tämän kanssa voit harjoitella niin monella eri tapaa, esimerkiksi lankussa tai rullaamalla poispäin. Tai mikset laittaisi kantapäitä pallon päälle ja tekisi lantionkohotuksia? Takuuvarma pepputreeni!  

Pehmeys: Voit harjoitella pallon kanssa myös venyvyyttä ja liikkuvuutta. Voit yrittää tehdä siltaa pallon päällä. 

Kommentit: Hyvä pallo hyvään hintaan. Pumppu, venttiili ja treeniohjeet tulevat mukana kaupan päälle. Ainoa miinus on, että pallo vie melko paljon tilaa. Pilatespallo kuuluu kuitenkin kotisalille ja se korvaa penkin hafrjoituksissa, missä pitää istua. Voit treenata pallolla sekä voimaa, että tasapainoa. 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Höstlöpning
Urheilu & treeni

Näin vältyt sairastumasta, kun juokset syksyllä

14 sep 2018
5DS_5363.jpg
Urheilu & treeni

Näin treenaat raskaana

10 sep 2018
Running tjejmilen
Urheilu & treeni

Näin lataudut parhaiten ennen juoksukisaa

28 aug 2018
Kompisträning
Urheilu & treeni

Video: Mainio kaveritreeni

27 aug 2018
Petra Månström
Urheilu & treeni

Petra Månström: Älä anna juoksemisen nousta stressin aiheeksi

20 aug 2018
Charlotte Kalla
Urheilu & treeni

Charlotte Kallan parhaat venyttelyvinkit juoksijoille

16 aug 2018
Charlotte Kalla
Urheilu & treeni

Charlotte Kalla: Näin pääset huippukuntoon ennen tärkeää kisaa

16 aug 2018
Coretips_workout
Urheilu & treeni

Vahvan keskivartalon vinkit kaikile naisille

12 aug 2018
iStock-528887863.jpg
Urheilu & treeni

Tämän takia sinunkin kannattaa treenata aamuisin

09 aug 2018
CrossFIt Games
Urheilu & treeni

Tältä CrossFit Games 2018 -ohjelma näyttää

09 aug 2018
Workout_2018
Urheilu & treeni

Pitäisikö sinun treenata kahdesti päivässä?

09 aug 2018
hiit
Urheilu & treeni

Treenivinkki: Minimoi ajankäyttösi ja maksimoi tulokset

08 aug 2018
Backträning med viktväst
Urheilu & treeni

Video: Tiukka mäkitreeni painovyön kanssa

08 aug 2018
Explosiva övningar viktväst
Urheilu & treeni

6 räjähtävää harjoitusta painovyön kanssa

06 aug 2018
Charlotte beijer
Urheilu & treeni

Näin pääset kuntoon loman jälkeen

03 aug 2018
Madeleine Nilsson
Urheilu & treeni

Näin treenaat, kun ulkona on lämmin

03 aug 2018
Petra Månström backlöpning
Urheilu & treeni

5 asiaa, joita kannattaa miettiä mäki-intervalleja juostessa

02 aug 2018
Viktväst
Urheilu & treeni

Lue, miksi sinunkin kannattaisi treenata painovyön kanssa

01 aug 2018
Träna med mini bands
Urheilu & treeni

5 kuminauha-harjoitusta kesään

31 jul 2018
Charlotte Kalla
Urheilu & treeni

Tartu Charlotte Kallan vinkkiin ja tee juoksemisesta hauskempaa

22 jul 2018
Löpartips
Urheilu & treeni

Sportamore-lukijoiden parhaat juoksuvinkit

13 jul 2018
pischa
Urheilu & treeni

Näin säilytät treenimotivaatiosi lomallakin

08 jul 2018
Ida B Olsson
Urheilu & treeni

Viisi parasta vinkkiä kesälenkeille

03 jul 2018
FI_header.jpg
Urheilu & treeni

Testasimme parhaat välineet kotisalille

27 jun 2018
padelracket
Urheilu & treeni

Kesän viisi parasta padel-mailaa miehille

25 jun 2018
iStock-599489564.jpg
Urheilu & treeni

Kaikki, mitä haluat tietää rullaluistimista

19 jun 2018
Neymar Jr
Urheilu & treeni

Tutoriaali: Näin harhautat kuin Neymar Jr

18 jun 2018
Charlotte Kalla styrkeövningar
Urheilu & treeni

Charlotte Kalla neuvoo: Parhaat harjoitukset keskivartalolle

15 jun 2018
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018
Urheilu & treeni

Rengashäntämakit kertovat, kuka juhlii jalkapallon MM-kultaa

14 jun 2018
Linus Holmsäter Run Camp
Urheilu & treeni

Näin juokset nopeammin treenaamatta!

10 jun 2018
charlotte kalla
Urheilu & treeni

Charlotte Kalla: Näin löydät kilpailuhalun

25 may 2018
SkillTwins
Urheilu & treeni

SkillTwins: "Näitä jalkapallokenkiä rakastamme"

25 may 2018
Megaformer workout
Urheilu & treeni

Testasimme The Megaformer -treeniä

20 may 2018
Träna axlar
Urheilu & treeni

Tämän takia sinun tulisi treenata myös olkapäitä – katso viisi hyvää harjoitusta

15 may 2018
Under Armour running
Urheilu & treeni

Juoksijan viisi tavallisinta virhettä

09 may 2018
Löpteknik
Urheilu & treeni

Video: Tee juoksuaskeleestasi mahdollisimman tehokas

02 may 2018
Chand Smith abs
Urheilu & treeni

Chand Smith esittelee seitsemän parasta vatsalihasliikettä

02 may 2018
headero
Urheilu & treeni

Näin valmistaudut esteratajuoksuun

01 may 2018
Beastbarzz
Urheilu & treeni

Beastbarzz antaa voimaharjoittelullesi uutta sisältöä

27 apr 2018
Leg day
Urheilu & treeni

Jalkapäivän vuoro? Näillä liikkeillä väsytät jalkasi

27 apr 2018
more news
Höstlöpning

Näin vältyt sairastumasta, kun juokset syksyllä

Lopeta niistäminen! Kestävyysjuoksija Joanna Swica kertoo, miten syksyllä kannattaa pukeutua lenkille, jos mielii pysyä terveenä.

Urheilu & treeni
5DS_5363.jpg

Näin treenaat raskaana

Raskaus ei välttämättä tarkoita, että sinun on luovuttava treenirutiineistasi. Sinun tulee vain tietää, miten kannattaa treenata. PT Tilda Loftin ohjeilla pääset hyvin vauhtiin.

Urheilu & treeni
Running tjejmilen

Näin lataudut parhaiten ennen juoksukisaa

Virittäydy juoksukuntoon! Tässä tulevat parhaat vinkit, joiden avulla pääset latautumaan ennen tärkeää juoksukilpailua.

Urheilu & treeni
Kompisträning

Video: Mainio kaveritreeni

Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo – luonnollisesti se koskee myös treenaamista. CrossFit-kaverukset Alexander Elebro ja Camilla Salomonsson Hellman ovat suunnitelleet mahtavan treenin sinulle ja ystävällesi.

Urheilu & treeni
Petra Månström

Petra Månström: Älä anna juoksemisen nousta stressin aiheeksi

Stressaavassa arjessamme ja suoritekeskeisessä työelämässämme tarvitaan toisinaan rentouttavaa treeniä. Tässä uuden kirjan julkaisseen Petra Månströmin parhaat vinkit fiksumpaan juoksemiseen.

Urheilu & treeni
Charlotte Kalla

Charlotte Kallan parhaat venyttelyvinkit juoksijoille

Älä unohda liikkuvuusharjoituksia, kun palaat kotiin päivän juoksulenkiltä. Tässä tulevat Charlotte Kallan lempivenytykset.

Urheilu & treeni
Charlotte Kalla

Charlotte Kalla: Näin pääset huippukuntoon ennen tärkeää kisaa

Ruotsin suurimpaan naisten juoksutapahtumaan, Tjejmileniin, on alle kuukausi aikaa. Sen kunniaksi ruotsalainen maastohiihtotähti Charlotte Kalla antaa vinkkinsä, miten varmistaa, että kuntopiikki osuu tärkeään kisaan.

Urheilu & treeni
Coretips_workout

Vahvan keskivartalon vinkit kaikile naisille

Vahvat vatsalihakset voivat tuntua kaukaiselta unelmalta kymmenistä vatsalihasrutistuksista huolimatta. Älä luovuta! Lue tehokkaat vinkkimme vahvan keskivartalon rakentamiseen.

Urheilu & treeni
iStock-528887863.jpg

Tämän takia sinunkin kannattaa treenata aamuisin

Kun kesän jälkeiset treenit kutsuvat, tärkeintä on löytää rutiini, joka pysyy. Me kerromme, miksi aamutreenit ovat tässä vahvoilla.

Urheilu & treeni
CrossFIt Games

Tältä CrossFit Games 2018 -ohjelma näyttää

Oletko kyllästynyt treeniohjelmaasi? Kurkista CrossFit Games 2018 -ohjelmaan, niin tunnet itsesi välittömästi virkeämmäksi. Kyseessä on kauniisti sanottuna hikinen harjoitus.

Urheilu & treeni
Workout_2018

Pitäisikö sinun treenata kahdesti päivässä?

Monta kertaa päivässä treenaaminen ei ole vain ammattiurheilijoiden etuoikeus. Toisaalta se ei myöskään automaattisesti takaa parempia tuloksia. Me kerromme, mitä sinun tulisi tietää, ennen kuin suuntaat kahdesti päivässä salille.

Urheilu & treeni
hiit

Treenivinkki: Minimoi ajankäyttösi ja maksimoi tulokset

PT Patrick Rapp tietää, kuinka treenaat mahdollisimman tehokkaasti myös kiireessä. Testaa hänen lyhyitä, mutta todella rankkoja treenejään!

Urheilu & treeni
Backträning med viktväst

Video: Tiukka mäkitreeni painovyön kanssa

Oman kehon kanssa tehtävistä harjoituksista saa helposti haastavia, kun niitä tekee jonkinlaisessa kulmassa. Lisää painovyö lisälastiksi ja testaa PT Frida Weranderin tiukkaa treeniä. Valmistaudu hikoilemaan!

Urheilu & treeni
Explosiva övningar viktväst

6 räjähtävää harjoitusta painovyön kanssa

Oletko epävarma miten treenata painovyön kanssa? Testaa näitä pulssia kohottavia harjoituksia, jotka sisältävät myös hyppyjä. Et tule pettymään.

Urheilu & treeni
Charlotte beijer

Näin pääset kuntoon loman jälkeen

Tunnetko, että kuntosi on kesäloman aikana kadonnut? Kesän jälkeen treenien käynnistäminen voi olla vaikeaa. Tässä PT Charlotte Beijerin parhaat vinkit.

Urheilu & treeni