Inomhusskor salming

Pidä tämä mielessä ostaessasi sisäpelikenkiä

Salibandyn, käsipallon ja muiden urheilulajien kenkien välillä on suuria eroja. Lue opas löytääksesi sinulle ja lajillesi sopivat kengät!

Tavallisesti , , ja kengät niputetaan yhteen suureen ryhmään - . On kuitenkin olemassa hyviä syitä sille, miksi sinun pitäisi olla tarkempi kenkiä valitessa. Sisäpelikenkien välillä voi olla paljon eroja esimerkiksi käsipallossa ja lentopallossa.

- Liikkuminen on erilaista riippuen siitä, mitä urheilulajia harrastat, ja siten voi olla väliä, onko kenkä kehitetty erityisesti yhdelle vai parille eri lajille,  kenkäasiantuntija Pär Eriksson kertoo ja jatkaa:

- Tärkeimmät urheilulajimme ovat salibandy, käsipallo ja squash, jossa suuri osa pelistä perustuu nopeisiin liikkeisiin ja suunnanmuutoksiin. Siksi olemme lisänneet ominaisuuksia, jotka parantavat ja auttavat tällaisessa liikkeessä. Esimerkiksi kaikkien kenkien sisäpuolella on niin kutsuttu roll-bar. Pelaajan saa sen avulla pehmeämmän, paremman ja nopeamman siirtymisen askeleelta toiseen sivuttaisliikkeessä.

Erilaisia sisäpelikenkiä

Ei, kaikki sisäpelikengät eivät sovellu kaikkiin urheilulajeihin, mutta jotkut mallit voivat toimia useammassa lajissa.

- Meidän tapauksessamme sinulla voi ehdottomasti olla yksi ja sama kenkä esimerkiksi salibandyyn ja käsipalloon, koska olemme ottaaneet huomioon molemmat lajit. Toisin sanoen tuotteitamme testataan sekä salibandyn että käsipallon pelaajien toimesta.

Vaikka Salming toimii tällä tavalla, ei ole varmaa, että muut tuotemerkit seuraavat esimerkkiä. Siksi nyrkkisääntönä on, että kannattaa katsoa kengän tuotekuvausta ennen ostamista. Sopiiko valitsemasi kenkä harjoittamaasi urheilulajiin? Jos ei, tässä on uusi tuote juuri sinulle!

Kiitos, mutta ei kiitos, sisäjalkapallokengille

Sisäharjoitteluun tarkoitettujen kenkien joukossa on erityinen kenkätyyppi, joka erottuu selkeästi - sisäjalkapallokenkä, jossa on tasainen pohja, kevyt iskunvaimennus ja minimalistinen pääliosa maksimaalisen tunnun takaamiseksi. Tällaisessa kengässä tunnet olosi erittäin ketteräksi, mutta jos erot käsipallon ja sulkapallon välillä ovat havaittavissa, ne vielä suuremmat jalkapallon ja käsipallon välillä.

Sisäjalkapallokengät on suunniteltu tarjoamaan hyvän kosketuksen palloon kengän materiaalin läpi. Tämä tarkoittaa, että siinä on vähemmän iskunvaimennusta ja ohuempi ulkopohja - ominaisuuksia, jotka ovat tarpeettomia muissa urheilulajeissa. Salibandyssä ja käsipallossa sen sijaan juokset pidempiä matkoja, joten tarvitset enemmän iskunvaimennusta ja ennen kaikkea enemmän vakautta kuin sisätiloissa, Pär Eriksson kertoo.

- On kuitenkin sanottava, etten ole sisäjalkapallokenkien asiantuntija, koska emme myy niitä. Siksi en voi sanoa, että se tekee sinulle automaattisesti enemmän vahinkoa tai on huonompi vaihtoehto. Voin kuitenkin todeta, että urheilijoillamme suoritettavissa testeissä on selvää, että tarvitset enemmän kuin vähän iskunvaimennusta ja vakautta.

Salmings innomhusskor Tärkeintä on löytää kenkä, joka sopii hyvin jalkaan, pelityyliisi ja harjoittamaasi urheilulajiin.

Mikä sisäpelikenkä sopii minulle?

Kaikissa sisäpelikengissä on yksi yhteinen asia lajista riippumatta.

- Kaikki haluavat hyvän pidon, joten sanoisin, että se on sisäpelikenkien tärkein ominaisuus. Muuten se on hyvin yksilöllistä, Pär Eriksson sanoo ja selittää:

- Tärkeimmät ominaisuudet perustuvat myös siihen, millainen pelityyli sinulla on ja mitä muita ominaisuuksia kengässä on, kuten kengän paino, iskunvaimennus ja vakaus.

Mitä isompi olet, sitä vakaampaan kenkään sinun pitäisi panostaa

Ne ovelat pelaajat, jotka haluavat viipottaa vastustajan puolustuksen läpi kuin salama, pitävät yleensä joustavista sisäpelikengistä, kun taas iso ja vakaa puolustaja mieluummin panostaa raskaampaan kenkämalliin. Ei ole oikeaa tai väärää, mutta jotkut asiat voivat hyödyttää sinua enemmän tai vähemmän riippuen kehosi rakenteesta.

- Yleensä raskaampi pelaaja haluaa kengän, jossa on enemmän iskunvaimennusta ja enemmän vakautta, koska se vähentää jalan kuormitusta ja antaa pehmeämmän tunteen. Mutta jalat ovat erittäin yksilöllisiä. Ei voi oikeastaan sanoa, mikä on oikein tai väärin, joten testaamalla löytää itselle sopivan vaihtoehdon.

loukkaantuminen voi muuttaa kaiken

Jos olet pelannut jonkin aikaa, sinulla on todennäköisesti melko hyvä käsitys siitä, minkä tyyppistä kenkää sinä ja jalkasi etsitte. Tällaista mieltymystä voi kuitenkin muuttaa rajusti esimerkiksi loukkaantuminen.

- Jos sinulla on ollut nilkan nyrjähtämisiä, suosittelen ehdottomasti vakaampaa kenkää tai matalammalla dropilla varustettua kenkää. Näin pääset lähemmäksi maata, mikä minimoi loukkaantumisvaaran (esim. nilkan vääntyminen tai nyrjähtäminen toim. huom.).

- Jos sinulla on vammoja, on erittäin tärkeää lukea ja tutkia lajiasi varten kehitettyjä kenkävaihtoehtoja, jotka tarjoavat vakaamman tuen harjoitteluun ja otteluihin, Pär Eriksson ehdottaa.

Kuinka usein minun pitäisi vaihtaa sisäpelikenkiä?

Juoksukengän pääliosassa voi olla usein reikiä, ennen kuin pohja on kuluntu loppuun. Tämä pätee harvemmin sisäpelikenkiin, joiden päällä on vahvikkeet. Kysymys onkin; mistä tietää milloin on aika vaihtaa kengät uusiin?

- Kenkien kulumiseen vaikuttaa muun muassa kuinka paljon niitä käytetään, millä tasolla pelaat ja mikä tyyli sinulla on. Yleisesti ottaen, jos pelaat neljästä viiteen päivään viikossa, saatat tarvita jopa kolme kenkäparia vuodessa.

Se saattaa kuulostaa melko kalliilta, mutta kuntoliikkujan tai harrastajan kohdalla vaihtoaika voi olla pidempi.

- Jos treenaat kerran viikossa, yksi pari riittää kautta kohden. Tärkeintä on tuntea, että kenkä antaa sinulle haluamasi pidon ja että vakaus sekä iskunvaimennus pysyvät hyvinä. Jos ei tunnu siltä niin on aika hankkia uudet.

Mitä hyvät sisäpelikengät maksavat?

Jos olet niin sanotusti kaikkiruokainen urheilja, joka haluaa pelata tennistä, salibandyä ja jalkapalloa sekä käydä lenkillä, tiedät, että kaikkien eri välineiden hankkiminen voi käydä todella kalliiksi. Siksi onkin hyvä valita aina edullisemmasta päästä! Kysymys on siinä, kuinka alhaiseen hintaan uskaltaa tyytyä, ennen kuin itse tuote kärsii siitä.

- Se on vaikea ja yksilöllinen kysymys, mutta sanoisin, että kengät ovat tärkein työkalusi, kun haluat onnistua kentällä! Kengät auttavat sinua myös pysymään yhtenä kappaleena koko kauden ajan, joten en usko, että sinun pitäisi säästää tässä kohtaa, varsinkaan jos harjoittelet paljon.

Hyvä Salmingin sisäpelikenkä maksaa noin 100-200 euron välillä aikuisille, ja noin 60 euron paikkeilla lapsille ja junioreille. Kriisin sattuessa voit kokeilla Salming-asiantuntijan parasta niksiä:

- Voit aina etsiä viime vuoden malleja. Ne voivat yleensä olla saatavilla hyvään hintaan.

Näin tiedät, että olet löytänyt oikean kengän

Niinpä, mistä tiedät istuuko uusi kenkäsi oikein? Tässä ovat Pär Erikssonin parhaat vinkit:

  • Napakka tunne jalan pääliosassa ilman, että se painaa mitenkään.
  • Kantapään tulee istua mukavasti ja paikoillaan kengässä. Löysä kantapää aiheuttaa helposti hiertymiä!
  • Varpaiden edessä tulisi olla kohtuullisen suuri tila - varpaiden ei pitäisi ulottua kokonaan kärkeen asti, mutta jalka ei saa myöskään liikkua kengän sisällä. Muuten sinusta tulee hitaampi, kengät kuluvat nopeammin ja voit saada hiertymiä.

OSTA TÄÄLTÄ:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

Problem med vaderna header
Urheilu & treeni

Tämän vuoksi tunnet kipua akillesjänteessä juoksun aikana

08 sep 2020
Hoka One one rincon 2
Urheilu & treeni

Minkälaisen eron droppi tekee juoksukenkään?

31 aug 2020
Nike Metcon 6
Urheilu & treeni

Pidä tämä mielessä ostaessasi uusia treenikenkiä

28 aug 2020
Inomhusskor salming
Urheilu & treeni

Pidä tämä mielessä ostaessasi sisäpelikenkiä

28 aug 2020
x
Urheilu & treeni

Uutta: Jalkapallokenkä Adidas X Ghosted

27 aug 2020
crafted by fitness
Urheilu & treeni

Suuri opas: Löydä oikeat treenikengät

18 aug 2020
alice fagrell sprallice bild 2
Urheilu & treeni

Tässä PT: n parhaat treenirutiinit

05 aug 2020
Garmin
Urheilu & treeni

Garmin tuo markkinoille aurinkokennoilla ladattavat kellot

22 jul 2020
Träning
Urheilu & treeni

Kuinka monta lepopäivää treenaajan tulisi pitää?

21 jul 2020
Madeleine Nilsson
Urheilu & treeni

Näin treenaat, kun ulkona on lämmin

21 jul 2020
Polar Unite
Urheilu & treeni

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Polar Unite -sykekellosta!

16 jul 2020
padelracket header
Urheilu & treeni

Testi: lompakkoystävällinen padelmaila aloittelijalle

10 jul 2020
Diego
Urheilu & treeni

Video: Yksinkertaiset selkäliikkeet parempaan ryhtiin

10 jul 2020
Massageredskap
Urheilu & treeni

Testin parhaat: Apuvälineet, jotka vetreyttävät kehoasi

09 jul 2020
Charlotte Karlsson
Urheilu & treeni

Eliittijuoksija vastaa: Tavallisimmat juoksuun liittyvät kysymykset

07 jul 2020
Löpning
Urheilu & treeni

Ryhdy ympäristösankariksi ja aloita plogging

02 jul 2020
Ida B Olsson
Urheilu & treeni

3 vinkkiä kesällä juoksemiseen

29 jun 2020
Nike Superrep Cycle
Urheilu & treeni

Minitesti! Näin hyvä on uusi spinningkenkä Nike Superrep Cycle

29 jun 2020
Nike SuperRep Cycle
Urheilu & treeni

Nike SuperRep Cycle - uudet spinningkengät naisille ja miehille

29 jun 2020
Header rumpträning
Urheilu & treeni

PT:n vinkit: kolme aliarvostettua pakara- ja jalkaliikettä

25 jun 2020
Hoppa studsmatta säkert
Urheilu & treeni

Hypi turvallisesti trampoliinilla

22 jun 2020
charlotte karlsson
Urheilu & treeni

Asiantuntija vastaa: Millä sykkeellä minun pitäisi juosta?

18 jun 2020
header axlar
Urheilu & treeni

Video: Näin saat pyöreät olkapäälihakset ja leveät hartiat

17 jun 2020
Rehband
Urheilu & treeni

Kaikki mitä haluat tietää nivelkierukkavammasta

16 jun 2020
Ida B Olsson
Urheilu & treeni

Juoksuvarusteet, joita ilman et voi elää

16 jun 2020
golfboll
Urheilu & treeni

Vinkki! Näin valitset oikeat golfpallot

11 jun 2020
Puma löpning
Urheilu & treeni

Näin selvität kymmenen kilometriä alle 50 minuuttiin

09 jun 2020
Giro8.jpg
Urheilu & treeni

Opas: Näin löydät oikeat pyöräilykengät

08 jun 2020
Sisterhood of running
Urheilu & treeni

Sportamore esittelee: Sisterhood of running

08 jun 2020
wilson tennis
Urheilu & treeni

Opas: Minkä tennismailan ostan?

03 jun 2020
Ab workout
Urheilu & treeni

Video: Vatsatreeni, joka saa keskivartalon polttelemaan

02 jun 2020
Frida eldebrink redigerd
Urheilu & treeni

Hiero pois kantapään kivut Hyperspherellä

01 jun 2020
Header träningsprogram
Urheilu & treeni

3 valmista treeniohjelmaa lomalle

29 may 2020
enbensmark
Urheilu & treeni

Säilytä treenimotivaatio lomalla!

29 may 2020
padelracket
Urheilu & treeni

Kesän viisi parasta padel-mailaa

29 may 2020
Garmin header
Urheilu & treeni

Testissä Garmin Forerunner 645!

27 may 2020
charlotte karlsson_foto fredrik wannerstedt
Urheilu & treeni

Miksei juoksutreenini tee minusta nopeampaa?

27 may 2020
Ecco golfskor
Urheilu & treeni

Tämän vuoksi sinun kannattaa hankkia Eccon golfkengät

12 may 2020
tre nya intervaller
Urheilu & treeni

Kolme yksinkertaista intervallitreeniä tehtäväksi milloin vain ja missä vain

29 apr 2020
Löpsteg fotisättning
Urheilu & treeni

Juoksun 3 yleisintä juoksuaskelta

29 apr 2020
more news
Problem med vaderna header

Tämän vuoksi tunnet kipua akillesjänteessä juoksun aikana

Tunsitko kipua akillesjänteessä juoksulenkillä? Naprapaatti selittää, mikä voi olla akillesjänteen kivun syy juoksun aikana.

08 sep 2020
Urheilu & treeni
Hoka One one rincon 2

Minkälaisen eron droppi tekee juoksukenkään?

Juoksukengän kannan ja päkiän välistä korkeuseroa kutsutaan dropiksi tai pudotukseksi. Hoka One Onen tuoteasiantuntija selvittää, miten se vaikuttaa juoksemiseen.

31 aug 2020
Urheilu & treeni
Nike Metcon 6

Pidä tämä mielessä ostaessasi uusia treenikenkiä

Tunnettu personal trainer Emma Johnsson tietää mihin kannattaa kiinnittää huomiota treenikenkiä hankittaessa. Lisäksi hän näyttää meille suosikkiliikkeensä - nyt reidet joutuvat koville!

28 aug 2020
Urheilu & treeni
Inomhusskor salming

Pidä tämä mielessä ostaessasi sisäpelikenkiä

Salibandyn, käsipallon ja muiden urheilulajien kenkien välillä on suuria eroja. Lue opas löytääksesi sinulle ja lajillesi sopivat kengät!

28 aug 2020
Urheilu & treeni
x

Uutta: Jalkapallokenkä Adidas X Ghosted

Vihdoinkin! Tässä on X Ghosted - Adidaksen kammottavan nopean jalkapallokengän uusi versio.

27 aug 2020
Urheilu & treeni
crafted by fitness

Suuri opas: Löydä oikeat treenikengät

Reebokin asiantuntijat suosittelevat! Tässä ovat erot CrossFit-kenkien, salitossujen, painonnostokenkien sekä muiden treenikenkien välillä.

18 aug 2020
Urheilu & treeni
alice fagrell sprallice bild 2

Tässä PT: n parhaat treenirutiinit

Uusi kausi, uudet harjoitusrutiinit. PT antaa parhaat vinkit hauskaan ja kestävään harjoitteluun!

05 aug 2020
Urheilu & treeni
Garmin

Garmin tuo markkinoille aurinkokennoilla ladattavat kellot

Näitä eri hintaluokkien erinomaisia multisportkelloja yhdistää yksi asia - ne kaikki voidaan ladata aurinkokennojen avulla. Tästä löydät kaikki mitä haluat tietää Garminin ympäristöystävällisistä kelloista!

22 jul 2020
Urheilu & treeni
Träning

Kuinka monta lepopäivää treenaajan tulisi pitää?

Ahdistutko jollet treenaa vaikka haluaisit? Pelkäätkö että menetät kuntosi, jos sinulla on pari rennompaa viikkoa? Nyt PT Alice Fagrell antaa tietoiskun siitä, kuinka tärkeitä palautumis- ja lepopäivät ovat!

21 jul 2020
Urheilu & treeni
Madeleine Nilsson

Näin treenaat, kun ulkona on lämmin

Ammattiurheilija Madeleine Nilsson ei anna helteiden haitata treenejään. Tässä hänen vinkkinsä, kuinka voit jatkaa harjoittelua, vaikka lämpömittari kolkuttelisi kolmeakymmentä astetta.

21 jul 2020
Urheilu & treeni
Polar Unite

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Polar Unite -sykekellosta!

Haluatko apua liikunnan suunnitteluun, unen laadun seuraamiseen ja tasapainon löytämiseen elämässä? Siinä tapauksessa uusi Polar Unite -sykekello voi auttaa sinua!

16 jul 2020
Urheilu & treeni
padelracket header

Testi: lompakkoystävällinen padelmaila aloittelijalle

Nyt sinun ei tarvitse murtaa harjoitusbudjettiasi! Tässä testataan edullinen melontamaila aloittelijoille, tietysti parhaimmista tuotemerkeistämme.

10 jul 2020
Urheilu & treeni
Diego

Video: Yksinkertaiset selkäliikkeet parempaan ryhtiin

Kaikki, jotka tekevät toimistotyötä (ja monet muutkin) tietävät, että selkä voi tulla todella kipeäksi tietokoneella istutun päivän jälkeen. Tässä on kolme liikettä, joilla saat paremman ryhdin.

10 jul 2020
Urheilu & treeni
Massageredskap

Testin parhaat: Apuvälineet, jotka vetreyttävät kehoasi

Haluatko olla vahvempi, saavuttaa paremman ryhdin ja joustavamman kehon? Naprapaatti tietää, mitkä apuvälineet ovat kotiin kiikuttamisen arvoisia – ja miten käytät niitä parhaalla mahdollisella tavalla.

09 jul 2020
Urheilu & treeni
Charlotte Karlsson

Eliittijuoksija vastaa: Tavallisimmat juoksuun liittyvät kysymykset

Kuinka usein minun pitää juosta? Kuinka oppia juoksemaan nopeammin? Kuinka voin välttää lihasvaurioita? Juoksemiseen liittyy paljon kysymyksiä! Charlotte Arvered on eliittijuoksija ja häneltä löytyy vastaus niistä useimpiin!

07 jul 2020
Urheilu & treeni