Herr - Header.jpg

Testissä: miesten parhaat ulkoiluhousut

Varaudu tuleviin päivävaelluksiin tai pidempiin retkiin. Nämä miesten vapaa-ajanhousut ovat testin parhaat. 

Yhdet housut, mutta monta käyttötarkoitusta. Ulkoiluhousut sopivat luonnollisesti vaellukselle, mutta myös kotona hengailuun, pihatöihin ja metsäretkelle. Lue, mitä miestestaajamme vuoden 2020 suosikkimalleista tuumivat. 

Valmiina ostoksille? 

TESTattu: 

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Pro Pant.jpg

Muita värejä: 

Millaiseen käyttöön: Sopii kaikkeen käyttöön vaelluksesta ja vaativista pihatöistä vaikka veneen vesillelaskuun. Housut ovat todella kestävät. 

Parasta housuissa: Kestävä design, kestävä materiaali

Yhteenveto: Testipaneelin huomio kiinnittyi ensimmäisenä siihen kuinka kestävää materiaalia nämä housut ovat. Kestää pitkän aikaa ennenkuin  näiden housujen vahvistetut polvet saa hajalle.

– Kun ottaa huomioon kuinka jykevää materiaalia nämä housut ovat niin kuvittelin niiden olevan epämukavat. Mutta ne ovat itseasiassa mukavat jalassa, kertoo yllättynyt testaaja.

Lahkeissa oleva kangas on jäykempää, mutta esimerkiksi vyötäröllä ja polvissa on joustavaa stretch-kangasta. Nämä housut sopivat parhaiten esimerkiksi puutarhatyöskentelyyn, mutta ne sopivat myös kevyeen vaellukseen.  

– Housut saavat ison plussan siitä että ne joustavat sieltä mistä kuuluukin, ja samalla niissä on hyvä ilmanvaihto. 

Lisäplussan housut saavat säädettävistä lahkeista, esimerkiksi tuulen varalta. Voit kiristää lahkeensuut ja näin estää lämmön karkaamisen ja tuulen sisäänpääsyn. 

– Joka taskussa on vetoketjut, ja se on hienoa! Mitään ei varmasti tipu matkalle! 

Testattu: 

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Zip Off Pants.jpg

Väri: 

Millaiseen käyttöön: Vaellukseen kesällä, syksyllä ja keväällä, sen lisäksi pihatöihin ja vastaavaan. 

Parasta housuissa: Monitoimisuus, sillä ne saa muutettua shortseiksi. 

Yhteenveto: Testipaneelin huomio kiinnittyi ensimmäisenä siihen, että vaikka malli on true-to-size, se istuu tiukemmin kuin ylhäällä aiemmin testattu malli. Sen vuoksi housut eivät ole aivan yhtä laatikkomaiset. 

– No mutta, nämä ovatkin tällaiset shortseiksi muutettavat housut, hihkaisee eräs testaaja kun huomaa lahkeissa olevat vetoketjut. 

On iso etu että saat muutettua vaellushousut shortseiksi. Et ole sillä tavalla niin säiden armoilla jos sinulle tulee kuuma, ja voit vaeltaa pidempään illalla ilman että sinun tarvitsee alkaa vaihtaa shortseja housuihin.

– Housut tuntuvat oikein kestäviltä, en usko että kangas kuluu helposti, kertoo eräs testaaja. 

Lisäkehuja nämä housut saavat taskujen ansiosta. Housuissa on kaksi isoa reisitaskua, lisäksi takataskut ja perinteiset etutaskut. Superia! 

TESTattu: 

Herr - Hagl├Âfs Rugged Flex Pant.jpg

Muita värejä: 

Millaiseen käyttöön: vaellukseen ja kävelyille, sillä ne ovat sekä tyylikkäät että mukavat päällä. 

Parasta housuissa: Todella mukavat, kiitos joustavan kankaan

Yhteenveto: Ihan ensiksi, valitse tavallista kokoasi isompi koko. Muutoin on olemassa vaara että nämä housut istuvat päälläsi kuin trikoot. Kunhan löydät sopivan koon ovat nämä housut hyvä valinta.  

– Kun löysin sopivan koon olivat housut todella mukavat, kiitos joustavan kankaan, kertoo yksi testaajista. 

Yleisesti ottaen näissä vaellushousuissa on todella hyvä ilmanvaihto, ja ne ovat viileät ja mukavat. Aivan kuten kuoritakkien kanssa, myös näiden housujen kanssa voit pukea alle yhden tai useamman aluskerroksen pysyäksesi lämpimänä kylmällä ilmalla. Lisäksi on hienoa että näiden housujen suojauksessa ei ole käytettä PFC-tä, mikä tekee niistä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon kuin monista muista malleista.

– Ainut miinus tulee siitä etteivät housut ole niin kestävät. En käyttäisi niitä esimerkiksi pihatöissä, mutta vaellukseen ne sopivat (ja siihen tarkoitukseen ne kannattaakin hankkia)!. 

Näiden housujen lahkeensuu on säädettävissä, ja testipaneelimme tykkäsi tästä. Housujen mukavuus vaikutti vahvasti kokonaisarvosanaan, mutta myös housjen design sai lisäpisteitä. 

– Nämä ovat tyylikkäämmät kuin monet jykevämmät vaellushousut. Saat hieman puetumman vaikutelman näiden kanssa, lopettaa testaaja.

TESTattu: 

Herr - Lundhags Makke Pant.jpg

Muita värejä: 

Millaiseen käyttöön: Vaellus ja kävely

Parasta housuissa: Materiaali. Makke Pant on valmistettu ekologisesta puuvillasta ja kierrätetystä polyesterista! 

Yhteenveto: Aivan aluksi pitää sanoa että tämä on vähintään yhtä tiukka malli kuin ylempänä testattu. Se istuu huomattavasti tiukemmin kuin tuotekuvassa. 

– Sanoisin että jollet halua housujen istuvan tiukasti niin valitse isompi koko tavalliseen kokoosi verrattuna, tiivistää testipaneeli. 

Yksi Makke Pant-housujen etu on lahkeessa oleva vetoketju, joka aukeaa koko säären pituudelta. Toisin sanoen vaellus myös kuumana kesäpäivänä on kuin lasten leikkiä! 

– Housut ovat riittävän lämpimät syksyyn ja varhaiseen kevääseen, mutta tämän tuuletusmahdollisuuden vuoksi en näe mitään ongelmaa housujen käytössä myös kesällä. 

Yleisesti ottaen Lundhagsin housut ovat mukavat, mutta niissä on melko matala istuvuus.

– Viimeisenä haluan vielä kehua lahkeensuiden vahvistuksia, sillä ne kestävät hieman haastavammankin maaston, päättää tyytyväinen testaaja. 

TESTattu: 

Herr - Dobsom Moss Pants.jpg

Väri: 

Millaiseen käyttöön: Vaellus ja kävelyt

Parasta housuissa: Design. Ensisilmäykseltä ne voisivat olla puvun housut!

Yhteenveto: Vaikka näiden housujen tyyli on se mikä kiinnittää ensimmäisenä huomion niin mukavuus on se joka vei voiton kotiin tässä testissä. Testipaneeli antaa mukavuudesta arvosanaksi 9 pistettä kymmenestä. 

– Oho, tätä en odottanut. Nämä eivät tunnu yhteen samalta kuin muut testissä olleet housut, vaan ovat paljon pehmeämmät ja mukavammat. 

Varjopuoli on ettei Moss Pantseissa ole vahvistuksia. Et siis halua olla polvillasi tai istua missä tahansa, sillä kangas voi vaurioitua tai kastua.

– Housuissa on kiristysnauha lahkeensuussa joka auttaa housujen kiristämisessä. Sen avulla housut näyttävät hieman enemmän vaellushousuilta. Ilman kiristystä housut ovat malliltaan melko suorat.

Niin, ja sitten malliin, joka todella yllätti testipaneelin.

– Ne näyttävät puvun housuilta. Siis siisteiltä, hienoilta puvun housuilta. 

Nämä vaellushousut ovat, kuten sanottu, todella mukavat ja sopivat yhtä lailla pidemmille vaelluksille kuin kotona oleskeluun tai rennosti puettuna päiväksi kaupungille. Koska niissä on myös hyvä ilmanvaihto on loppuarvosana melko korkea.

TESTattu: 

Herr - Peak Performance Light Softshell Pants.jpg

Muita värejä: 

Millaiseen käyttöön: Kaikkeen vaelluksesta ja kävelystä vuorikiipeilyyn.

Parasta housuissa: Joustavuus. Nämä softshell-housut ovat periaatteessa niin joustavat että voisit mennä ne päällä salille tekemään kyykkyjä ja askelkyykkyjä (vaikka nämä eivät olekaan sitä varten). 

Yhteenveto: Simppelisti sanottuna: nämä ovat joustavammat kuin joogahousut. Et tule pettymään näihin Peak Performancen premium-housuihin vaellusreissullasi.

– Ne istuvat tiukasti, mutta ovat erittäin joustavat, joten tiukkuus ei ole mikään ongelma kertoo testaaja. 

Housut ovat true-to-size ja niissä on normaali istuvuus. Ne eivät ole erityisen lämpimät, ja sopivatkin parhaiten loppukevääseen, alkusyksyyn ja kesään. Näiden housujen ainut miinus on etteivät ne ole niin kestävät. Mikäli aiot mennä puskien poikki tai tehdä pihatöitä niin sinun kannattaa valita jokin toinen kestävämpi malli.

– Mikäli haluat pukeutua ulkoilutyylillä arkeen niin nämä housut ovat hyvä valinta. Ne ovat hyvän näköiset vaellushousuiksi, sanoo yksi panelisti ja toinen lisää:

– Pidän vetoketjun ja nappien yksityiskohdista. Vetoketjussa on lisäkoukku joka takaa ettei vetoketju aukea itsestään. Muuten vetoketju voisi aueta liikkuessa, koska housuissa on näin paljon joustavuutta. 

On vaikea keksiä mitään ikävää sanottavaa näistä Peak performancen housuista, etenkin kun housut ovat näin pehmeät, mukavat ja niin joustavat että päset niillä kyykkyyn. Ei ehkä kuitenkaan kannata aloittaa vaellusta testaamalla asiaa, vaan säästää energia kävelyyn. Valitse tämä malli erityisesti pitkille vaelluksille. 

Pidä huolta vaellusvaatteistasi:

Usko tai älä, mutta vaikka olet ulkona raittiissa ilmassa niin moni asia voi häiritä vedenpitävien valleushousujen ja takkisi huokosia - lika ja ihosta irtoavat aineet nyt alkajaisiksi. Sen vuoksi on hyvä aina silloin tällöin huoltaa ja kyllästää vaatteet uudelleen. Voit kyllästää vaatteita kahdella tavalla: Joko suihkeella tai  in tähän kayttöön suunnitelulla pesuaineella.

  1.  – Suihkuta kyllästysaine ja ripusta sen jälkeen vaatteesi ulos kuivumaan. OrganoTex on ruotsalainen tuotemerkki eikä heidän kyllästystuotteissaan ole ollenkaan PFC:tä. 
  2.  – suihkutuksen sijaan voit lisätä kyllästysaineen suoraan pesukoneeseen. Pese tavalliseen tapaan tällä biologisesti hajoavalla kyllästysaineella ja vedenpitävyys on taattu! 
  3. Vinkki!  – jotta vaatteen  vedenpitävyys kestäisi kauemmin voit pestä vaatetta hellävaraisella pesuaineella. Tämä PFC-vapaa pesuaine uudelleenaktivoi kyllästystä, eikä sinun tarvitse toistaa käsittelyä yhtä usein. 

Osta täältä: 

Lue lisää: 

 Takaisin

News Feed

Vinyasa yoga
Seikkailu & hyvinvointi

Video: 30 minuutin rauhallinen jooga koko vartalolle

07 may 2020
Vandra med familjen
Seikkailu & hyvinvointi

Näin lapsen saa mukaan vaellukselle

06 may 2020
Header.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Parhaat testissä: Naisten ja miesten vaelluskengät 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Seikkailu & hyvinvointi

7 jooga-asentoa juoksijalle

04 may 2020
golfs
Seikkailu & hyvinvointi

Kuinka hoitaa golfkyynärpäätä

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Seikkailu & hyvinvointi

Parhaat pelastusliivit lapsille ja aikuisille

22 apr 2020
salomon berg
Seikkailu & hyvinvointi

Opas: Valitse oikeat vaelluskengät Salomonilta

22 apr 2020
Sportamore
Seikkailu & hyvinvointi

Juhlimme 10-vuotista taivalta! Tässä on meidän tarinamme

20 apr 2020
vandring_2017
Seikkailu & hyvinvointi

Opas: Löydä sopivat vaelluskengät

19 apr 2020
vaya vandringssko
Seikkailu & hyvinvointi

Vain naisille: Vesitiivis vaelluskenkä Vaya

14 apr 2020
Bergans of Norway
Seikkailu & hyvinvointi

Vaeltaminen on koko perheen seikkailu

02 apr 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä parhaat ulkoiluhousut

01 apr 2020
Scandi nomad header mellanlager
Seikkailu & hyvinvointi

Uutuus: Edulliset Scandi Nomad - vaatteet

18 feb 2020
Träna hjärtat
Seikkailu & hyvinvointi

Asiantuntija vinkkaa: Näin treenaat sydäntäsi

13 feb 2020
yogamatta casall
Seikkailu & hyvinvointi

Upea joogamattojen osto- ja huolto-opas

27 jan 2020
Yoga Nidra
Seikkailu & hyvinvointi

Trendi: Löydä rauhallinen jooga nidran avulla

21 jan 2020
Säkerhet på berget
Seikkailu & hyvinvointi

Näin lasket turvallisesti rinteiden ulkopuolella

24 nov 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Seikkailu & hyvinvointi

Video: Näin vaellusreppusi tulisi istua

09 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Seikkailu & hyvinvointi

Voinko pestä kuorivaatteeni pesukoneessa?

04 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Video: Nämä tarvitset päivävaellukselle mukaan

24 sep 2019
vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Näin vältyt hiertymiltä vaelluskengissä

23 sep 2019
Escape the noise
Seikkailu & hyvinvointi

Tunne itsesi vapaaksi ja pakene melua

15 sep 2019
Adidas Free Hiker
Seikkailu & hyvinvointi

Näin hyvät Adidas Free Hiker -vaelluskengät

15 sep 2019
Salomon outdoor outfit
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä: Salomonin ultimaattinen outdoor-tyyli

04 jul 2019
Vandringstights
Seikkailu & hyvinvointi

Voiko treenitrikoissa vaeltaa?

03 jul 2019
Petra Månström
Seikkailu & hyvinvointi

Vinkki: näin teistäkin tulee aktiivisesti liikkuva perhe

07 jun 2019
Vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä: kolmet miesten kevyet vaelluskengät

26 may 2019
Vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä kesän kolme parasta vaelluskenkää

15 may 2019
Fritidsbyxor
Seikkailu & hyvinvointi

Testin parhaat ulkoiluhousut vuonna 2019

28 apr 2019
Huvudvärk
Seikkailu & hyvinvointi

Tämän vuoksi voit kärsiä päänsärystä treenatessa

12 apr 2019
Sara Hoy
Seikkailu & hyvinvointi

Joogaa selkäkipu pois

11 apr 2019
Herr - Header.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä: miesten parhaat ulkoiluhousut

03 apr 2019
Spänningshuvudvärk
Seikkailu & hyvinvointi

Treenaa jännityspäänsärky pois!

26 mar 2019
Sfinx.png
Seikkailu & hyvinvointi

3 yinjooga-asentoa konttorirotalle

11 feb 2019
13090412_O_1.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Pehmennä kroppaa yinjoogalla

07 feb 2019
iStock-182912411.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Tutkija: “Tämän takia laihduttaminen on turhaa ”

25 jan 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Seikkailu & hyvinvointi

Näin sinustakin tulee joogi

19 jan 2019
278356.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Tämän vuoksi sinun tulisi pulahtaa avantoon

17 jan 2019
Hälsoångest
Seikkailu & hyvinvointi

Kärsitkö terveysahdistuksesta?

10 jan 2019
Massage
Seikkailu & hyvinvointi

Onko selkäsi kipeä? Testaa tätä selkähierontaa!

10 jan 2019
more news
Vinyasa yoga

Video: 30 minuutin rauhallinen jooga koko vartalolle

Jäykkä olo kaiken istumisen jälkeen? Pehmennä kehoasi tällä joogi Sofie Kraftin 30 minuutin vinyasa-joogalla.

07 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Vandra med familjen

Näin lapsen saa mukaan vaellukselle

Onko sinulla vaikeuksia saada houkuteltua lapsia luontoon? Lue asiantuntijan parhaat vinkit siitä, miten metsäretkestä tulee hauska seikkailu!

06 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Header.jpg

Parhaat testissä: Naisten ja miesten vaelluskengät 2020

Ylös, ulos ja vaellukselle! Nauti vaelluksesta täysillä oikeiden retkeilykenkien avulla. Tässä ovat vuoden 2020 parhaat mallit naisille ja miehille.

05 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Yoga för löpare 1

7 jooga-asentoa juoksijalle

Juoksu on melko monotoninen harjoitus, joka sekä kuluttaa että rakentaa kehoa samalla toistuvalla tavalla. Tässä seitsemän joogaharjoitusta jotka kaikkien juoksijoiden tulisi testata liikkuvuuden parantamiseksi.

04 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
golfs

Kuinka hoitaa golfkyynärpäätä

Golfkyynärpää on ylikuormitusvamma, jonka voivat aiheuttaa sekä golfpelit että kuntosaliharjoittelu. Opi oireita lievittävät harjoitukset ja hoito.

27 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Flytväst bäst i test

Parhaat pelastusliivit lapsille ja aikuisille

Mitkä pelastusliivit pärjäävät parhaiten testissä? Mitä 100N-merkintä tarkoittaa? Iso pelastusliivioppaamme auttaa sinua löytämään oikeat liivit sekä aikuisille että lapsille.

22 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
salomon berg

Opas: Valitse oikeat vaelluskengät Salomonilta

Miten valitset oikeat vaelluskengät, jotka tekevät vaelluksestasi ikimuistoisen? Tutustu isoon oppaaseemme, jonka teimme yhdessä Salomonin kanssa.

22 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Sportamore

Juhlimme 10-vuotista taivalta! Tässä on meidän tarinamme

Sportamore - menestystarina, joka sai alkunsa 995 neliömetrin kellaritilasta. Näin etenimme ”se ei koskaan tule onnistumaan” -ennusteesta siihen mitä edessänne on tänään - Pohjoismaiden suurin urheilukauppa netissä.

20 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
vandring_2017

Opas: Löydä sopivat vaelluskengät

Kenkien valinta vaellukselle voi olla vaikeaa. Me tiedämme mitkä kengät sopivat sinulle, joka olet lähdössä vaellukselle!

19 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
vaya vandringssko

Vain naisille: Vesitiivis vaelluskenkä Vaya

Ainoastaan Sportamorella! Tässä on Salomonin uusi vedenpitävä vaelluskenkä, joka on räätälöity erityisesti naisille sopivaksi. Osta Vaya-kengät ennen muita.

14 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Bergans of Norway

Vaeltaminen on koko perheen seikkailu

Luonto tarjoilee mainioita kokemuksia niin aikuisille kuin lapsille. Bergans of Norway tietää, miten saat kaiken irti koko perheen vaellusretkeltä.

02 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Dam - Header - Dam.jpg

Testissä parhaat ulkoiluhousut

Oli kyseessä sitten monien kilometrien vaellus tai lehtien haravointi omalla pihalla, yksi asia on varma - tarvitset hyvät ja kestävät ulkoiluhousut!

01 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Scandi nomad header mellanlager

Uutuus: Edulliset Scandi Nomad - vaatteet

Bambualuskerrasto, kalvolliset ulkoilutakit ja kodikkaat teddyfleecet. Tässä on vain joitain herkkuja, joita uudella Scandi Nomad -brändillä on tarjota.

18 feb 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Träna hjärtat

Asiantuntija vinkkaa: Näin treenaat sydäntäsi

Epäterveellinen ruoka, passiivisuus, stressi ja tupakointi ovat haitallisia keholle ja voivat johtaa erilaisiin sydän- ja verisuonisairauksiin. Asiantuntija kertoo, kuinka tärkeää treeni on myös sydämelle.

13 feb 2020
Seikkailu & hyvinvointi
yogamatta casall

Upea joogamattojen osto- ja huolto-opas

Jos olet jo kokenut joogi, saatat tietää paljon joogamatoista. Olet ehkä jo lukenut, että mattoja saa eripaksuisina ja tiedät, kuinka niistä tulee huolehtia. Ehkä olet tutustunut jo hinnastoon. Jos et, kurkkaa tänne!

27 jan 2020
Seikkailu & hyvinvointi