Sportamore

Juhlimme 10-vuotista taivalta! Tässä on meidän tarinamme

Sportamore - menestystarina, joka sai alkunsa 995 neliömetrin kellaritilasta. Näin etenimme ”se ei koskaan tule onnistumaan” -ennusteesta siihen mitä edessänne on tänään - Pohjoismaiden suurin urheilukauppa netissä.

Vuonna 2010 Sportamore otti ensimmäiset askeleensa yrityksenä pimeässä 955 neliömetrin kellarikerroksessa, jossa oli raudoitetut palkit yhdellä seinämällä olevien pienien ikkunoiden edessä. Tämä yhdistetty toimisto ja varasto olivat yrityksen ensimmäinen, oma työpaikka, ja se saikin monet uudet työntekijät ihmettelemään, mihin ihmeeseen he olivat sekaantuneet. Sisälle tultiin autotallin oven kautta (josta satoi lunta sisään talvella) ja vastassa oli uunissa säilytettävät kenkälaatikot sekä sauna, jonka lauteet toimivat hyllypaikkoina rajoitetuissa tiloissa. Työn tekeminen Icebugin kenkien ympäröimässä toimistossa oli arkipäivää.

- Ajatuksena oli alusta alkaen muuttaa tapaa, miten ihmiset hankkivat urheiluvälineitä. Urheilukauppojen markkinoilla oli fantastinen kehitys, ihmiset urheilivat paljon ja halusivat pukeutua asianmukaisesti sitä tehdessä. Mutta kehitys verkkokaupan puolella ei ollut sama tuolloin, toimitusjohtaja Johan Ryding kertoo, ja jatkaa:

- Halusimme tehdä ihmisten elämästä entistä helpompaa tarjoamalla urheiluvälineitä digitaalisen kanavan kautta.

Sportamoren menestys on ollut perustamisestaan lähtien hyvän ryhmätyön ansiota. Se havaittiin jo Solnan kellarikerroksessa.

- Muistan ensimmäisen kerran, kun saimme palautuksen ja vaihtopyynnön, ja ajattelin "Selvä, mitenkäs tämä tehdään?". Emme edes olleet ajatelleet sitä aiemmin, ja kysymyksiin piti nopeasti löytää ratkaisu. Samalla tavoin autoimme toisiamme asiakaspalvelussa. Tekniikasta vastaava päällikkö vastasi puhelimeen useimmiten ja antoi sen eteenpäin sille, joka oli sopivin vastaamaan kysymykseen. Kaikki ottivat vastuuta aina tarvittaessa, kertoo Magnus Eriksson, yksi yrityksen ensimmäisistä työntekijöistä. Alunperin hän oli varastotyöntekijä, mutta toimii nykyään laatu- ja kehitysjohtajana asiakaspalvelussa.

Se, että työntekijä saattoi työskennellä saman päivän aikana talousjohtajana, toimitusjohtajana, varastotyöntekijänä, sihteerinä ja mallina, oli osa arkipäivää.

- Ensimmäisenä jouluna homma räjähti ja tilauksia tuli mieletön määrä. Silloin huudettiin kaikki miehet kannelle, Magnus Eriksson muistelee ja jatkaa:

- Meillä oli vain yksi pakkausasema, joten yksi työntekijä seisoi siellä ja huusi "Tarvitsen kahdet mustat trikoot, joiden tuotenumero päättyy tähän numeroon", ja sitten joku muu juoksi ympäriinsä etsien niitä ja huusi, kun ne löytyivät.

SportamoreAlunperin pakkasimme noin 30 tilausta tunnissa, mutta automatisoidun varaston myötä pystymme pakkaamaan 1000 tilausta tunnissa Kjulassa, Eskilstunassa.

Keskiössä palvelu

Vaikka hyvä ryhmähenki on  aina ollut osa yritystä, muiden epäilyt jatkuivat yhä.

- "Se ei tule koskaan toimimaan", meille sanottiin usein vuosien varrella. Esimerkiksi aivan alussa meille sanottiin, että kenkiä on mahdotonta ostaa netistä, koska niitä on aina ensin sovitettava kivijalkaliikkeessä. Se oli yksi syy siihen, miksi otimme ensimmäisenä Ruotsissa käyttöön ilmaisen postituksen ja ilmaisen palautuksen kaikkiin tilauksiin. Olemme aina työskennelleet ahkerasti sujuvan ostoprosessin luomiseksi, jotta kaikki olisi asiakkaalle mahdollisimman helppoa, sanoo varatoimitusjohtaja Joakim Friedman .

Sportamorella on aina ollut palvelu etusijalla ja taistelu nopeista toimituksista on käynyt kuumana. Tavoitteena on taata asiakkaalle mukava ostoskokemus Sportamorella. Kun aloitimme vuonna 2010, olimme ainoat, joiden mielestä oli itsestäänselvyys, että asiakkaan kuuluu saada pakettinsa heti seuraavana päivänä tilauksen tekemisen jälkeen. Mutta kun esittelimme tämän idean kuljetusfirmalle, he nauroivat meille ja sanoivat sen olevan mahdotonta.

- Sama homma toistui, kun halusimme ottaa käyttöön kotiinkuljetuksen. Olemme aina uskoneet nopeisiin ja helppoihin toimituksiin, ja olemme ylpeitä siitä, että olemme oikeasti olleet mukana muuttamassa ihmisten kulutustottumuksia urheiluvaatteiden ja -välineiden suhteen. Jos aikaa kuluu vähemmän ostosten tekemiseen, jää enemmän aikaa treenaamiseen, Johan Ryding toteaa.

Nopea kasvu

Kun Sportamore aloitti, viisivuotissuunnitelmaan kuului Ruotsin markkinoiden valtaaminen. Kahden ja puolen vuoden kohdalla tunsimme sen toimivan, joten olimme siis menossa oikeaan suuntaan. Edellytysten pitäisi olla samat muilla pohjoismaisilla markkinoilla, joten päätimme avata kolme uutta sivustoa naapurimaissa Norjassa, Suomessa ja Tanskassa.

- Teimme sen nopeasti kahdessa viikossa, kun innostusta riitti ja otimme pienen varaslähdön. Kun aloitimme myymään Norjassa, meillä ei ollut selvitettynä palautusreittejä, mutta ajattelimme, että koska palautuksen käsittely kestää kaksi viikkoa, meillä olisi aikaa ratkaista se. Ja niin me teimmekin, Johan Ryding naurahtaa.

Kesti noin 12 kuukautta, ennen kuin huomasimme, että yrityksen laajentaminen oli hyvä päätös.

- Kun meidät ensimmäisen kerran valittiin vuoden nettikaupaksi, se oli vahvistus kaikesta kovasta työstä. Että meissä on voimaa, joka täytyy ottaa tosissaan. Mutta olen aina ollut onnellisempi ja ylpeä saavuttamastamme maineesta kuin voittamistamme rahoista. On itsessään palkinto nähdä organisaation kasvavan!

Sportamore 10 år Tältä näytti sportamore.se, kun julkaisimme sivuston ensimmäistä kertaa! Olisitko sinä tunnistanut itsesi?

Nykyään Sportamore toimii viidessä eri maassa. Avasimme vuonna 2019 Ranskassa, ja teemme yhteistyötä yli 300 maailman parhaan urheilubrändin kanssa. Matka sinne on ollut pitkä ja sen aikana on tapahtunut paljon. Olemme aloittaneet noin kymmenen omaa tuotemerkkiä, joista on selvästi suosituin. Historiaan kuuluu myös kaksi varastomuuttoa, joista ensimmäinen tehtiin yhtenä viikonloppuna (!) Sportamoren henkilökunnan voimin ja Sportamore Magazine julkaistiin vuonna 2015 . Nykyään Sportamorella työskentelee noin 200 ihmistä.

- Meillä on urheilumarkkinoiden ja verkkokaupan parhaat asiantuntijat! Minulle on itsestäänselvää, että yrityksen rakentavat siellä työskentelevät ihmiset. On työntekijöiden ansiota, että olemme tässä tilanteessa, jossa olemme tänään. Ilman meidän työntekijöitämme voisimme olla mikä tahansa muu yritys. Yrityksen menestys on heidän työpanoksensa tulos. Se merkitsee paljon.

Miltä tuntuu nähdä Sportamore tänään, kymmenen vuotta myöhemmin?

- Se on aika epätodellista. Jos katson yritystämme, olen ylpeä kaikista hyvistä kollegoista, ja siitä mitä he ovat tehneet ja tekevät joka päivä. Samanaikaisesti olen aina ollut vähän huono juhlimaan voittoja, vaan olen keskittynyt seuraavaan asiaan, joka meidän pitäisi toteuttaa.

Eteenpäin pyrkiminen on tärkeä asia, ja sitä Sportamore on aina tehnyt. Kymmenessä vuodessa Sportamore on edennyt ideasta paperilla miljoonayritykseksi.

- Se on upeaa! Toimitusjohtajana oleminen tällä matkalla on tarkoittanut niin monia erilaisia asioita. Se on kuin vauva, jonka kanssa olen elänyt ja jota olen hoitanut 25 prosenttia elämästäni. Ehkäpä käyttänyt jopa liikaa aikaa siihen, jos perheeltäni kysyy.

LUE LISÄÄ:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

Vinyasa yoga
Seikkailu & hyvinvointi

Video: 30 minuutin rauhallinen jooga koko vartalolle

07 may 2020
Vandra med familjen
Seikkailu & hyvinvointi

Näin lapsen saa mukaan vaellukselle

06 may 2020
Header.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Parhaat testissä: Naisten ja miesten vaelluskengät 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Seikkailu & hyvinvointi

7 jooga-asentoa juoksijalle

04 may 2020
golfs
Seikkailu & hyvinvointi

Kuinka hoitaa golfkyynärpäätä

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Seikkailu & hyvinvointi

Parhaat pelastusliivit lapsille ja aikuisille

22 apr 2020
salomon berg
Seikkailu & hyvinvointi

Opas: Valitse oikeat vaelluskengät Salomonilta

22 apr 2020
Sportamore
Seikkailu & hyvinvointi

Juhlimme 10-vuotista taivalta! Tässä on meidän tarinamme

20 apr 2020
vandring_2017
Seikkailu & hyvinvointi

Opas: Löydä sopivat vaelluskengät

19 apr 2020
vaya vandringssko
Seikkailu & hyvinvointi

Vain naisille: Vesitiivis vaelluskenkä Vaya

14 apr 2020
Bergans of Norway
Seikkailu & hyvinvointi

Vaeltaminen on koko perheen seikkailu

02 apr 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä parhaat ulkoiluhousut

01 apr 2020
Scandi nomad header mellanlager
Seikkailu & hyvinvointi

Uutuus: Edulliset Scandi Nomad - vaatteet

18 feb 2020
Träna hjärtat
Seikkailu & hyvinvointi

Asiantuntija vinkkaa: Näin treenaat sydäntäsi

13 feb 2020
yogamatta casall
Seikkailu & hyvinvointi

Upea joogamattojen osto- ja huolto-opas

27 jan 2020
Yoga Nidra
Seikkailu & hyvinvointi

Trendi: Löydä rauhallinen jooga nidran avulla

21 jan 2020
Säkerhet på berget
Seikkailu & hyvinvointi

Näin lasket turvallisesti rinteiden ulkopuolella

24 nov 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Seikkailu & hyvinvointi

Video: Näin vaellusreppusi tulisi istua

09 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Seikkailu & hyvinvointi

Voinko pestä kuorivaatteeni pesukoneessa?

04 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Video: Nämä tarvitset päivävaellukselle mukaan

24 sep 2019
vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Näin vältyt hiertymiltä vaelluskengissä

23 sep 2019
Escape the noise
Seikkailu & hyvinvointi

Tunne itsesi vapaaksi ja pakene melua

15 sep 2019
Adidas Free Hiker
Seikkailu & hyvinvointi

Näin hyvät Adidas Free Hiker -vaelluskengät

15 sep 2019
Salomon outdoor outfit
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä: Salomonin ultimaattinen outdoor-tyyli

04 jul 2019
Vandringstights
Seikkailu & hyvinvointi

Voiko treenitrikoissa vaeltaa?

03 jul 2019
Petra Månström
Seikkailu & hyvinvointi

Vinkki: näin teistäkin tulee aktiivisesti liikkuva perhe

07 jun 2019
Vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä: kolmet miesten kevyet vaelluskengät

26 may 2019
Vandring
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä kesän kolme parasta vaelluskenkää

15 may 2019
Fritidsbyxor
Seikkailu & hyvinvointi

Testin parhaat ulkoiluhousut vuonna 2019

28 apr 2019
Huvudvärk
Seikkailu & hyvinvointi

Tämän vuoksi voit kärsiä päänsärystä treenatessa

12 apr 2019
Sara Hoy
Seikkailu & hyvinvointi

Joogaa selkäkipu pois

11 apr 2019
Herr - Header.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Testissä: miesten parhaat ulkoiluhousut

03 apr 2019
Spänningshuvudvärk
Seikkailu & hyvinvointi

Treenaa jännityspäänsärky pois!

26 mar 2019
Sfinx.png
Seikkailu & hyvinvointi

3 yinjooga-asentoa konttorirotalle

11 feb 2019
13090412_O_1.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Pehmennä kroppaa yinjoogalla

07 feb 2019
iStock-182912411.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Tutkija: “Tämän takia laihduttaminen on turhaa ”

25 jan 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Seikkailu & hyvinvointi

Näin sinustakin tulee joogi

19 jan 2019
278356.jpg
Seikkailu & hyvinvointi

Tämän vuoksi sinun tulisi pulahtaa avantoon

17 jan 2019
Hälsoångest
Seikkailu & hyvinvointi

Kärsitkö terveysahdistuksesta?

10 jan 2019
Massage
Seikkailu & hyvinvointi

Onko selkäsi kipeä? Testaa tätä selkähierontaa!

10 jan 2019
more news
Vinyasa yoga

Video: 30 minuutin rauhallinen jooga koko vartalolle

Jäykkä olo kaiken istumisen jälkeen? Pehmennä kehoasi tällä joogi Sofie Kraftin 30 minuutin vinyasa-joogalla.

07 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Vandra med familjen

Näin lapsen saa mukaan vaellukselle

Onko sinulla vaikeuksia saada houkuteltua lapsia luontoon? Lue asiantuntijan parhaat vinkit siitä, miten metsäretkestä tulee hauska seikkailu!

06 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Header.jpg

Parhaat testissä: Naisten ja miesten vaelluskengät 2020

Ylös, ulos ja vaellukselle! Nauti vaelluksesta täysillä oikeiden retkeilykenkien avulla. Tässä ovat vuoden 2020 parhaat mallit naisille ja miehille.

05 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Yoga för löpare 1

7 jooga-asentoa juoksijalle

Juoksu on melko monotoninen harjoitus, joka sekä kuluttaa että rakentaa kehoa samalla toistuvalla tavalla. Tässä seitsemän joogaharjoitusta jotka kaikkien juoksijoiden tulisi testata liikkuvuuden parantamiseksi.

04 may 2020
Seikkailu & hyvinvointi
golfs

Kuinka hoitaa golfkyynärpäätä

Golfkyynärpää on ylikuormitusvamma, jonka voivat aiheuttaa sekä golfpelit että kuntosaliharjoittelu. Opi oireita lievittävät harjoitukset ja hoito.

27 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Flytväst bäst i test

Parhaat pelastusliivit lapsille ja aikuisille

Mitkä pelastusliivit pärjäävät parhaiten testissä? Mitä 100N-merkintä tarkoittaa? Iso pelastusliivioppaamme auttaa sinua löytämään oikeat liivit sekä aikuisille että lapsille.

22 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
salomon berg

Opas: Valitse oikeat vaelluskengät Salomonilta

Miten valitset oikeat vaelluskengät, jotka tekevät vaelluksestasi ikimuistoisen? Tutustu isoon oppaaseemme, jonka teimme yhdessä Salomonin kanssa.

22 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Sportamore

Juhlimme 10-vuotista taivalta! Tässä on meidän tarinamme

Sportamore - menestystarina, joka sai alkunsa 995 neliömetrin kellaritilasta. Näin etenimme ”se ei koskaan tule onnistumaan” -ennusteesta siihen mitä edessänne on tänään - Pohjoismaiden suurin urheilukauppa netissä.

20 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
vandring_2017

Opas: Löydä sopivat vaelluskengät

Kenkien valinta vaellukselle voi olla vaikeaa. Me tiedämme mitkä kengät sopivat sinulle, joka olet lähdössä vaellukselle!

19 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
vaya vandringssko

Vain naisille: Vesitiivis vaelluskenkä Vaya

Ainoastaan Sportamorella! Tässä on Salomonin uusi vedenpitävä vaelluskenkä, joka on räätälöity erityisesti naisille sopivaksi. Osta Vaya-kengät ennen muita.

14 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Bergans of Norway

Vaeltaminen on koko perheen seikkailu

Luonto tarjoilee mainioita kokemuksia niin aikuisille kuin lapsille. Bergans of Norway tietää, miten saat kaiken irti koko perheen vaellusretkeltä.

02 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Dam - Header - Dam.jpg

Testissä parhaat ulkoiluhousut

Oli kyseessä sitten monien kilometrien vaellus tai lehtien haravointi omalla pihalla, yksi asia on varma - tarvitset hyvät ja kestävät ulkoiluhousut!

01 apr 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Scandi nomad header mellanlager

Uutuus: Edulliset Scandi Nomad - vaatteet

Bambualuskerrasto, kalvolliset ulkoilutakit ja kodikkaat teddyfleecet. Tässä on vain joitain herkkuja, joita uudella Scandi Nomad -brändillä on tarjota.

18 feb 2020
Seikkailu & hyvinvointi
Träna hjärtat

Asiantuntija vinkkaa: Näin treenaat sydäntäsi

Epäterveellinen ruoka, passiivisuus, stressi ja tupakointi ovat haitallisia keholle ja voivat johtaa erilaisiin sydän- ja verisuonisairauksiin. Asiantuntija kertoo, kuinka tärkeää treeni on myös sydämelle.

13 feb 2020
Seikkailu & hyvinvointi
yogamatta casall

Upea joogamattojen osto- ja huolto-opas

Jos olet jo kokenut joogi, saatat tietää paljon joogamatoista. Olet ehkä jo lukenut, että mattoja saa eripaksuisina ja tiedät, kuinka niistä tulee huolehtia. Ehkä olet tutustunut jo hinnastoon. Jos et, kurkkaa tänne!

27 jan 2020
Seikkailu & hyvinvointi