Chokladbollar med jordnötssmör

3 pallonmuotoista reseptiä jalkapallon MM-kisoja varten

Sipsit saavat väistyä jalkapallon MM-kisojen tieltä. Tässä tulee kolme täysosumaa, jotka potkivat makunystyröitä kunnolla. 

Naposteltavat kuuluvat jalkapallon MM-kisoihin, mutta osa resepteistä saa punaisen kortin. Kysyimme ruokabloggaaja Jonas Hedqvistiltä vinkkejä, mitä voisimme mutustaa samalla, kun jännitämme kesän kuumimpia pelejä. 

– Sipsien aika kisakatsomossa on ollutta ja mennyttä, rapina häiritsee matsia. Silmien tulee olla televisiossa koko ajan, joten naposteltavan on oltava jotakin, mitä voi syödä helposti, Jonas Hedqvist selittää.

Mihin minun tulisi sitten panostaa?

– Leivontablogia pitävänä pohdin ensimmäisenä leipomisia. Suklaata, ehdottomasti suklaata! Makea ei koskaan ole huti. Mutta jos syöt sitä liian paljon, on sekin rasittavaa, joten paras vaihtoehto on suolaisen ja makean yhdistelmä. Olen muun muassa kehitellyt suklaapalloreseptin, joka sisältää maapähkinävoita, sen näet myös alhaalta.  

Psst! Jonas Hedqvistin ruotsinkieliset sivut löydät osoitteesta  ja lisää reseptejä löydät myös hänen instagram-sivuiltaan 

Suklaapallot maapähkinävoillaChokladbollar med jordnötssmör

– Suklaapallot ovat vastustamattoman hyviä ja myös ainekset löytyvät lähes jokaisen kotoa. Lisäksi kaurahiutaleet ovat hyödyllisiä. Nämä ovat parempia kuin perinteiset suklaapallot, sillä ne on täytetty maapähkinävoilla, joka on päällystetty suklaalla. Oikeaa luksusta kisakatsomoon,  Jonas Hedqvist selittää.

Tarvitset

  • 150 g pehmeää voita
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 4 rkl kaakaota
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vahvaa kylmää kahvia
  • muutama ruokalusikallinen maapähkinävoita
Päällinen

  • 150 g tummaa suklaata
  • ripaus suolapähkinöitä

  1. Aloita jakamalla maapähkinävoi pieniin nokareihin lusikalla. Anna seistä jääkaapissa sen aikaa, kun teet suklaapallosoossin. 
  2. Sekoita kaikki suklaapalloainekset yhteen.  
  3. Ota hieman taikinaa käteen, työnnä sisään hieman maapähkinävoita ja rullaa palloksi. Anna hyytyä kylmässä, kun sulatat suklaata. 
  4. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Ota ruokalusikka ja lisää hieman suklaata jokaisen pallon päälle. Tee maapähkinöistä pieniä paloja ja ripottele suklaan päälle ennen kuin se hyytyy.  
  5. Anna suklaan asettua ennen tarjoilua.

Amerikkalaiset keksitKakor vm recept

– Amerikkalaisten keksien tulee olla isoja ja pyöreitä, joten ne ovat täydellisiä myös sitkeinä. Tämä resepti on paras ja yhdellä vinkillä saat kekseistä tasaisia ja söpöjä: noin puolessa välissä valmistusaikaa, kun ne alkavat kohota, ota pelti pois uunista. Laita sitten keksit takaisin uuniin.  

Tarvitset:

  • 150 g pehmeää voita
  • 2 dl tummaa sokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl (tai 1 tl vaniljasokeria)
  • 1 muna
  • 1 keltuainen
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 200 g suklaanappeja (tai pilkottua suklaata)

  1. Laita uuni 170 asteeseen.
  2. Vispaa voi yhdessä tumman sokerin ja tomusokerin kanssa, kunnes seos on tahnamaista. Lisää muna ja keltuainen ja vispaa vielä hetki. 
  3. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja valuta ne sitten seokseen.
  4. Sirottele suklaahiutaleet.
  5. Tee taikinasta ruokalusikan paksuisia kasoja, rullaa ne sitten tasaiseksi leivinpaperin päälle. Paista uunissa 10-12 minuter. Anna jäähtyä pari minuuttia ja laske sitten keksit viileälle alustalle, jotta ne eivät pääse paksuuntumaan.

Suklaakakku GeishatryffeleistäKladdkaka

– Jalkapallon MM-kisat ovat vain joka neljäs vuosi. Eikö siinä ole jo tarpeeksi aihetta juhlaan? Tee vieraisiisi vaikutus tällä superhyvällä mutakakulla, jonka päällinen on geishasuklaata. Kakku on äärettömän helppo väsätä ja maistuu niin makealta. Montako palaa kehtaat ottaa? 

Tarvitset:

  • 150 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaota
  • 1 hyppysellinen suolaa

Päällinen: Geishatryffel

  • 250 g Geishasuklaata
  • 50 g maitosuklaata (tai tummaa)
  • 1 dl vispikermaa
  • 15 g voita
  1. Aseta uuni 175 asteeseen. Tee leivinpaperista kakun alustaksi ympyränmuotoinen pohja, noin 22 cm. Voitele ja sirottele hieman vehnäjauhoja tai korppujauhoja.
  2. Sulata voi yhdessä suklaan kanssa. 
  3. Yhdistä muna ja sokeri varovasti. Sekoita kuivat aineksen yhteen ja valuta ne munaseoksen sekä suklaaseoksen kanssa.  
  4. Kaada seos vuokaan ja paista  20-25 minuuttia riippuen siitä, kuinka tahmaista haluat sen olevan. Anna kakun jäähtyä.
  5. Aloita päällisen tekeminen murskaamalla suklaa hienoksi ja kaada se astiaan. Kiehauta kerma yhdessä voin kanssa ja kaada suklaan päälle, kunnes ne sulavat yhteen. Päällystä kulho foliolla niin, että folio koskettaa suklaata ja anna jäähtyä.  att hacka all choklad fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden tillsammans med smöret och häll den över chokladen, rör tills det smält ihop. Plasta bunken så att folien får kontakt med ytan på chokladen, låt den svalna något. 
  6. Kaada tai levitä (riippuen kuinka nopeasti tryffeli on jähmettynyt) tryffeli kakun päälle. Koristele muutamalla geishapalalla. 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

pischa
Ravinto & reseptit

Tämän takia sinun ei tulisi juosta pudottaaksesi painoa

12 jul 2019
Kost och löpning
Ravinto & reseptit

Näin kannattaa syödä, jotta jaksat juosta mahdollisimman pitkään

02 jul 2019
Bulk – Ta till vara på kalorierna
Ravinto & reseptit

Bulkkaa ja hyödynnä kalorit

23 apr 2019
iStock-852688676.jpg
Ravinto & reseptit

Kärsitkö kenties ärtyvän suolen oireyhtymästä? Lue tämä!

04 mar 2019
Christmas food
Ravinto & reseptit

3 vinkkiä ympäristöystävällisempään joulupöytään

18 dec 2018
Hanna Olvenmark
Ravinto & reseptit

Opi elämään säästeliäämmin

17 dec 2018
plantbasedbythess.png
Ravinto & reseptit

Vietä vihreämpää adventtia

07 dec 2018
kokosdröm_.png
Ravinto & reseptit

Resepti: Unicorn toast & kookosunelma

07 nov 2018
Vegansk snabbmat 1.png
Ravinto & reseptit

Vegaaniset brunssisuosikit

03 nov 2018
Karljohanfries.png
Ravinto & reseptit

Nämä herkulliset kasvisruoat valmistuvat kätevästi pellillä

26 oct 2018
Back beans
Ravinto & reseptit

Tämän takia kannattaa käyttää palkokasveja leivonnassa

02 oct 2018
brownies4.png
Ravinto & reseptit

Browniet, leipä & mysli – palkokasveista

01 oct 2018
Bananscones
Ravinto & reseptit

Resepti: Maukkaat banaaniskonssit 20 minuutissa

18 sep 2018
Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.04.png
Ravinto & reseptit

3 hyvää vihreää reseptiä

14 sep 2018
New Green Protein
Ravinto & reseptit

Vihreä proteiini – näin se toimii!

04 sep 2018
mat_vägning
Ravinto & reseptit

Olga Rönnberg: “Tämän takia sinunkin pitäisi punnita ruokasi"

22 aug 2018
proteinpulver
Ravinto & reseptit

Pitäisikö sinun syödä enemmän proteiinia?

29 jul 2018
Glutenfri kladdkaka
Ravinto & reseptit

Gluteeniton mutakakku ilman sokeria

29 jul 2018
GodMorgon_AnjaForsnor_Chiapudding_jordgubb.jpg
Ravinto & reseptit

Anja Forsnorin kesäinen chia-vanukas

25 jun 2018
Chokladbollar med jordnötssmör
Ravinto & reseptit

3 pallonmuotoista reseptiä jalkapallon MM-kisoja varten

15 jun 2018
Bananbröd
Ravinto & reseptit

Video: Näin helposti valmistat itse banaanileipää

06 mar 2018
ekomat_header
Ravinto & reseptit

Onko kalliimpi ruoka parempaa?

02 mar 2018
2018
Ravinto & reseptit

Viisi yksinkertaista ravintovinkkiä vuodelle 2018

17 feb 2018
veganprotein
Ravinto & reseptit

Helpot proteiinivinkit vegaanille

17 feb 2018
iStock-537622652.jpg
Ravinto & reseptit

10 suurinta ruokatrendiä vuodelle 2018

20 dec 2017
sportdryck.jpg
Ravinto & reseptit

Tee oma urheilujuomasi!

28 nov 2017
fett
Ravinto & reseptit

Lihottaako rasva?

22 sep 2017
En om dagen shot.png
Ravinto & reseptit

Shotteja aamiaiseksi? Kyllä, kiitos!

20 sep 2017
mud cake
Ravinto & reseptit

Hyvää ja gluteenitonta – kaksi makeaa reseptiä

19 sep 2017
Kost
Ravinto & reseptit

Vältä perhekaaos ruokapöydässä

14 sep 2017
bridgeblandning.png
Ravinto & reseptit

Viikonlopun herkut blogista Food pharmacy

08 sep 2017
ramen_mat_myt_vetenskap
Ravinto & reseptit

Taatusti terveellinen syyslounas

08 sep 2017
matmyter
Ravinto & reseptit

7 totuutta ja tarua ruoasta & terveystä

06 sep 2017
Frida Duell_2017
Ravinto & reseptit

Ruoka & tarut lääkäri Frida Duellin mukaan

04 sep 2017
chiaparfait.png
Ravinto & reseptit

Vihreää aamusta iltaan

30 aug 2017
pokebowl.png
Ravinto & reseptit

Boostaavat bowl -reseptit

28 aug 2017
Pekanbars med chokladöverdrag
Ravinto & reseptit

Pekaanipatukat suklaakuorrutuksella

24 aug 2017
Smmothie trendmat
Ravinto & reseptit

Vegeherkut ja katuruoka – nämä ovat muodissa juuri nyt!

23 aug 2017
Äta träning
Ravinto & reseptit

Mitä syödä ennen treeniä ja sen jälkeen?

16 aug 2017
rawbollar
Ravinto & reseptit

Näin teet laktritsi-rawpalloja mustikoiden kera

15 aug 2017
more news
pischa

Tämän takia sinun ei tulisi juosta pudottaaksesi painoa

Lue tämä! Asiantuntijoiden ensimmäinen vinkki, joka koskee juoksemista ja painonpudotusta – yhdistelmää, joka väärin tehtynä voi johtaa vammoihin.

12 jul 2019
Ravinto & reseptit
Kost och löpning

Näin kannattaa syödä, jotta jaksat juosta mahdollisimman pitkään

Kuinka monta kaloria minun tulisi syödä, jotta pysyn terveellisessä painossa, mutta jaksan tavoitella parasta aikaa kymmenellä kilometrillä? Kysyimme asiaa ravintoneuvojalta.

02 jul 2019
Ravinto & reseptit
Bulk – Ta till vara på kalorierna

Bulkkaa ja hyödynnä kalorit

Lisäämällä kaloreita ruokavalioosi, voit treenata useammin ja tehokkaammin. PT Mattias Egnell selittää, kuinka teet kuin kehonrakentajat ja kasvatat annoksia lautasellasi.

23 apr 2019
Ravinto & reseptit
iStock-852688676.jpg

Kärsitkö kenties ärtyvän suolen oireyhtymästä? Lue tämä!

Jos epäilet, että sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä, kannattaa kurkistaa ruokavalioon. Jututimme Sofia Antonssonia, Ruotsin johtavaa asiantuntijaa, mitä tulee ongelmavatsoihin. Hän kertoo, mitä voit itse tehdä paremman voinnin eteen.

04 mar 2019
Ravinto & reseptit
Christmas food

3 vinkkiä ympäristöystävällisempään joulupöytään

Haluatko huomioida ympäristön tänä jouluna? Tässä muutama yksinkertainen vinkki joulupöytään.

18 dec 2018
Ravinto & reseptit
Hanna Olvenmark

Opi elämään säästeliäämmin

Hanna Olvenmark vetää omaa Portionen under tian (Annos alle eurolla) -sivustoa sekä Instagram-sivua. Hän jakaa vinkkejä ilmastoystävällisistä ja edullisista resepteistä. Nyt tulossa on kirja.

17 dec 2018
Ravinto & reseptit
plantbasedbythess.png

Vietä vihreämpää adventtia

Mikäli haluat nauttia joulun odotuksesta hieman ympäristöystävällisemmin, lue nämä Therese Elgquistin vinkit.

07 dec 2018
Ravinto & reseptit
kokosdröm_.png

Resepti: Unicorn toast & kookosunelma

Arvostamme suuresti, kun ruoka näyttää yhtä hyvältä kuin miltä se maistuu. Nämä kaksi reseptiä herättävät todennäköisesti halun jakaa ne omille instagram-seuraajilleen.

07 nov 2018
Ravinto & reseptit
Vegansk snabbmat 1.png

Vegaaniset brunssisuosikit

Kaipaatko nopeaa, hyvää, täysin vegaanista aamiaisreseptiä, joka sopii mainiosti myös rentoon viikonloppubrunssiin? Ole hyvä!

03 nov 2018
Ravinto & reseptit
Karljohanfries.png

Nämä herkulliset kasvisruoat valmistuvat kätevästi pellillä

Julia Tuvesson, suosittu ruotsalainen ruokabloggaaja Tuvessonskan -blogin takana, on julkaissut ensimmäisen kirjansa. Plåtmat -kirja on täynnä toinen toistaan maukkaampia reseptejä, jotka voit valmistaa uunipellillä.

26 oct 2018
Ravinto & reseptit
Back beans

Tämän takia kannattaa käyttää palkokasveja leivonnassa

Linssejä myslissä ja brownieita pavuista? Kyllä kiitos! Ravintoekonomi ja ruokatoimittaja Lina Wallentinson selittää, miksi sinunkin kannattaisi alkaa hyödyntää palkokasveja leipoessasi.

02 oct 2018
Ravinto & reseptit
brownies4.png

Browniet, leipä & mysli – palkokasveista

Sitä mukaa, kun tietoisuutemme ympäristöstä on kasvanut, on linsseistä, pavuista ja herneistä tullut entistä trendikkäämpiä keittiössä. Nämä kolme reseptiä saavat sinut ihmettelemään, mikset ole keksinyt palkokasveja aiemmin.

01 oct 2018
Ravinto & reseptit
Bananscones

Resepti: Maukkaat banaaniskonssit 20 minuutissa

Maukkaat, juuri uunista tulleet banaaniskonssit ovat täydellinen aloitus viikonlopulle. Tämän reseptin avulla valmistat ylellisen aamupalan hetkessä!

18 sep 2018
Ravinto & reseptit
Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.04.png

3 hyvää vihreää reseptiä

Jos haluat syödä kasvispitoisemmin, laita Therese Elgquistin uusi kirja The new green protein lukulistallesi. Tässä kolme hänen suosikkireseptiään, jotka löytyvät myös kirjasta.

14 sep 2018
Ravinto & reseptit
New Green Protein

Vihreä proteiini – näin se toimii!

Kasvisperäisen ruokavalion suosio kasvaa, mutta monia huolestuttaa, saako siitä riittävästi proteiinia. Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää vihreistä proteiininlähteistä.

04 sep 2018
Ravinto & reseptit