3 hyvää vihreää reseptiä

Jos haluat syödä kasvispitoisemmin, laita Therese Elgquistin uusi kirja The new green protein lukulistallesi. Tässä kolme hänen suosikkireseptiään, jotka löytyvät myös kirjasta. 

Bircher müsli 

Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.04.pngBircher müsli on suosittu aamiainen Saksassa. Se muistuttaa tuorepuuroa. 

– Puuro käynnistää päivän hyvin. Bircher müsli on kaurapuuroa, joka on seissyt yön yli. Se on mainio aamiainen sinulla, joka inhoat aikaisia aamuja! Therese Elgquist vinkkaa.

Ainekset

  • 1 punainen omena, kuorimaton. 
  • 2 dl havregryn
  • 2 tlk jauhettua kanelia
  • 1 tlk jauhettua kaardemummaa
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • ½ dl kuivattuja luomuhedelmiä- tai marjoja 
  • 1 dl maustamatonta kasvispohjaista jugurttia (esim kaura/kookos)
  • 2 dl vettä

Luumuhillo

  • 2 luumua
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl chiasiemeniä

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki ainekset astiassa. Sekoita uudelleen 10 minuutin kuluttua välttääksesi klimppejä. Jaa seos kahteen astiaan tai lukolliseen lasipurkkiin, jos aiot ottaa aamiaisen mukaan. Anna jähmettyä vähintään 8 tuntia tai yön yli. 

  2. Kiehauta luumut yhdessä veden kanssa kattilassa, kunnes se on pehmeää. Tee siitä puretta sauvasekoittimella. Lisää chiasiemenet. Sekoita uudelleen parin minuutin kuluttua klimppien välttämiseksi. Anna jähmettyä viisi minuuttia. 

  3. Koristele bircher müslin luumuhillolla ennen tarjoilua. 

Hummus bowl paahdetulla kurpitsalla & belugalinsseillä

Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.50.pngHummuksella ja muilla vihanneksilla täytetty kulho on täyttävä ja yksinkertainen lounas. Annosta on helppo vaihdella riippuen sesongista. 

– Lounaaksi hummus bowl on todella helppo ja hyvä. Täytä pohja hummuksella ja lisää vihannekset, salaatti ja juurekset. 

Ainekset (4 annosta)

  • 2 pakkausta kikherneitä à 230 g
  • 2rkl vaaleaa tahinitahnaa
  • ½ dl vettä
  • ½ tlk jauhettua roomankuminaa
  • 1 rkl juuri puristettua sitruunamehua 
  • 1 kurpitsa, esim. myski
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä 
  • 100 g haricots verts
  • 1 tlk kuivattua minttua
  • 1 ½ dl kuivattuja belugalinssejä (tai 3 dl keitettyjä)
  • 20 g punajuuren ituja
  • 1 dl saksanpähkinänsiemeniä
  • 1 kourallinen salaatinlehtiä
  • Jalostamatonta merisuolaa tai kivisuolaa
  • Mustapippuria

Tee näin

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Valuuta kikherneiden liemi ja huuhtele ne. Sekoita tahini ja vesi sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää kikherneet, roomankumina ja sitruunamehu ja sekoita sileään hummukseen. 

  3. Pilko ja kuori kurpitsa. Kaiva siemenet pois. Pilko pienempiin osiin, laita pellille ja lisää öljy ja suola. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Huuhtele haricots verts -pavut ja sekoita kurpitsan kanssa pellillä, kun puolet paistoajasta on kulunut. Silottele minttu, kun kurpitsa on valmis. 

  5. Keitä belugalinssit ohjeiden mukaan. 

  6. Jaa hummus neljälle lautaselle. Sirottele belugalinssit ja lisää kurpitsa ja pavut. Viimeistele iduilla ja pähkinöillä. Tarjoile salaatin kera. 

Raakamokkapalat

Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.53.20.pngJos pidät mokkapaloista, sinun tulee ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä. Niin hyvää ja täynnä terveellisiä raaka-aineita!

– Herkuista puhuttaessa nämä raakamokkakakut ovat ehdoton suosikki. Ne ovat niin hyviä, suklaisia ja rapeita. 

Ainekset

Pohja

  • 2 dl paahdettua kokonaista tattaria 
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl raakakaakaota
  • 10 tuoreita taateleita ilman kiveä.
  • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä 
  • 1-2 rkl vettä

Kuorrute

  • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • ½ l raakakaakaota
  • ¾ dl vettä
  • 8 tuoreita taateleita ilman kiveä.
  • 1 hyppysellinen merisuoraa tai kivisuolaa.
  • ½ dl kookosraastetta

Tee näin

  1. Huuhtele tattari pienisilmäisessä siivilässä kiehuvalla vedellä. Huuhtele sitten kylmällä vedellä ja anna valua. Paista kuivalla, sopivan lämpöisellä pannulla kunnes ne ovat kuivia ja rapeita. 
  2. Sekoita kaikki kuivat ainekset. Anna ainakin osan tattarista olla todella rapeita. Lisää taatelit, öljy ja vesi ja sekoita monitoimikoneessa. Lisää hieman vettä taikinaan. Painele taikina pieneen astiaan noin 20 x 15 cm.
  3. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Lisää kaikki ainekset paitsi kookoslastut ja sekoita monitoimilaitteella tai sauvasekoittimella kunnes pinta on aivan sileä. Levitä pohjalle ja lisää kookos. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi ja paloittele sitten.new green protein _omslagReseptit ovat peräisin Therese Elgquistin  -kirjasta. Kuvat: Fanny Hansson.

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

kokosdröm_.png
Ravinto & reseptit

Resepti: Unicorn toast & kookosunelma

07 nov 2018
Vegansk snabbmat 1.png
Ravinto & reseptit

Vegaaniset brunssisuosikit

03 nov 2018
Karljohanfries.png
Ravinto & reseptit

Nämä herkulliset kasvisruoat valmistuvat kätevästi pellillä

26 oct 2018
Back beans
Ravinto & reseptit

Tämän takia kannattaa käyttää palkokasveja leivonnassa

02 oct 2018
brownies4.png
Ravinto & reseptit

Browniet, leipä & mysli – palkokasveista

01 oct 2018
Bananscones
Ravinto & reseptit

Resepti: Maukkaat banaaniskonssit 20 minuutissa

18 sep 2018
Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.04.png
Ravinto & reseptit

3 hyvää vihreää reseptiä

14 sep 2018
New Green Protein
Ravinto & reseptit

Vihreä proteiini – näin se toimii!

04 sep 2018
mat_vägning
Ravinto & reseptit

Olga Rönnberg: “Tämän takia sinunkin pitäisi punnita ruokasi"

22 aug 2018
proteinpulver
Ravinto & reseptit

Pitäisikö sinun syödä enemmän proteiinia?

29 jul 2018
Glutenfri kladdkaka
Ravinto & reseptit

Gluteeniton mutakakku ilman sokeria

29 jul 2018
GodMorgon_AnjaForsnor_Chiapudding_jordgubb.jpg
Ravinto & reseptit

Anja Forsnorin kesäinen chia-vanukas

25 jun 2018
Chokladbollar med jordnötssmör
Ravinto & reseptit

3 pallonmuotoista reseptiä jalkapallon MM-kisoja varten

15 jun 2018
Bananbröd
Ravinto & reseptit

Video: Näin helposti valmistat itse banaanileipää

06 mar 2018
ekomat_header
Ravinto & reseptit

Onko kalliimpi ruoka parempaa?

02 mar 2018
2018
Ravinto & reseptit

Viisi yksinkertaista ravintovinkkiä vuodelle 2018

17 feb 2018
veganprotein
Ravinto & reseptit

Helpot proteiinivinkit vegaanille

17 feb 2018
iStock-537622652.jpg
Ravinto & reseptit

10 suurinta ruokatrendiä vuodelle 2018

20 dec 2017
sportdryck.jpg
Ravinto & reseptit

Tee oma urheilujuomasi!

28 nov 2017
fett
Ravinto & reseptit

Lihottaako rasva?

22 sep 2017
En om dagen shot.png
Ravinto & reseptit

Shotteja aamiaiseksi? Kyllä, kiitos!

20 sep 2017
mud cake
Ravinto & reseptit

Hyvää ja gluteenitonta – kaksi makeaa reseptiä

19 sep 2017
Kost
Ravinto & reseptit

Vältä perhekaaos ruokapöydässä

14 sep 2017
bridgeblandning.png
Ravinto & reseptit

Viikonlopun herkut blogista Food pharmacy

08 sep 2017
ramen_mat_myt_vetenskap
Ravinto & reseptit

Taatusti terveellinen syyslounas

08 sep 2017
matmyter
Ravinto & reseptit

7 totuutta ja tarua ruoasta & terveystä

06 sep 2017
Frida Duell_2017
Ravinto & reseptit

Ruoka & tarut lääkäri Frida Duellin mukaan

04 sep 2017
chiaparfait.png
Ravinto & reseptit

Vihreää aamusta iltaan

30 aug 2017
pokebowl.png
Ravinto & reseptit

Boostaavat bowl -reseptit

28 aug 2017
Pekanbars med chokladöverdrag
Ravinto & reseptit

Pekaanipatukat suklaakuorrutuksella

24 aug 2017
Smmothie trendmat
Ravinto & reseptit

Vegeherkut ja katuruoka – nämä ovat muodissa juuri nyt!

23 aug 2017
Äta träning
Ravinto & reseptit

Mitä syödä ennen treeniä ja sen jälkeen?

16 aug 2017
rawbollar
Ravinto & reseptit

Näin teet laktritsi-rawpalloja mustikoiden kera

15 aug 2017
ice cream
Ravinto & reseptit

Syy ruoan jälkeiseen raskausvatsaan

09 aug 2017
mjölk
Ravinto & reseptit

Tämä on terveellisin maito

08 aug 2017
mat_2017
Ravinto & reseptit

Milloin terveellinen ruoka muuttuu epäterveelliseksi?

07 aug 2017
Bakad avokado.png
Ravinto & reseptit

Rakastamamme aamupalat

03 aug 2017
Granola.png
Ravinto & reseptit

Resepti: 3 x granola

02 aug 2017
new green salad_sportamore
Ravinto & reseptit

Resepti: Kesäsalaatti

19 jul 2017
Sagolika_Blåbärsbowl_Extra_Allt.jpg
Ravinto & reseptit

2 x Mustikkaboostia

27 jun 2017
more news
kokosdröm_.png

Resepti: Unicorn toast & kookosunelma

Arvostamme suuresti, kun ruoka näyttää yhtä hyvältä kuin miltä se maistuu. Nämä kaksi reseptiä herättävät todennäköisesti halun jakaa ne omille instagram-seuraajilleen.

Ravinto & reseptit
Vegansk snabbmat 1.png

Vegaaniset brunssisuosikit

Kaipaatko nopeaa, hyvää, täysin vegaanista aamiaisreseptiä, joka sopii mainiosti myös rentoon viikonloppubrunssiin? Ole hyvä!

Ravinto & reseptit
Karljohanfries.png

Nämä herkulliset kasvisruoat valmistuvat kätevästi pellillä

Julia Tuvesson, suosittu ruotsalainen ruokabloggaaja Tuvessonskan -blogin takana, on julkaissut ensimmäisen kirjansa. Plåtmat -kirja on täynnä toinen toistaan maukkaampia reseptejä, jotka voit valmistaa uunipellillä.

Ravinto & reseptit
Back beans

Tämän takia kannattaa käyttää palkokasveja leivonnassa

Linssejä myslissä ja brownieita pavuista? Kyllä kiitos! Ravintoekonomi ja ruokatoimittaja Lina Wallentinson selittää, miksi sinunkin kannattaisi alkaa hyödyntää palkokasveja leipoessasi.

Ravinto & reseptit
brownies4.png

Browniet, leipä & mysli – palkokasveista

Sitä mukaa, kun tietoisuutemme ympäristöstä on kasvanut, on linsseistä, pavuista ja herneistä tullut entistä trendikkäämpiä keittiössä. Nämä kolme reseptiä saavat sinut ihmettelemään, mikset ole keksinyt palkokasveja aiemmin.

Ravinto & reseptit
Bananscones

Resepti: Maukkaat banaaniskonssit 20 minuutissa

Maukkaat, juuri uunista tulleet banaaniskonssit ovat täydellinen aloitus viikonlopulle. Tämän reseptin avulla valmistat ylellisen aamupalan hetkessä!

Ravinto & reseptit
Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.04.png

3 hyvää vihreää reseptiä

Jos haluat syödä kasvispitoisemmin, laita Therese Elgquistin uusi kirja The new green protein lukulistallesi. Tässä kolme hänen suosikkireseptiään, jotka löytyvät myös kirjasta.

Ravinto & reseptit
New Green Protein

Vihreä proteiini – näin se toimii!

Kasvisperäisen ruokavalion suosio kasvaa, mutta monia huolestuttaa, saako siitä riittävästi proteiinia. Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää vihreistä proteiininlähteistä.

Ravinto & reseptit
mat_vägning

Olga Rönnberg: “Tämän takia sinunkin pitäisi punnita ruokasi"

Jos mielit nähdä tuloksia, tulisi sinun punnita ruokasi, uskoo Ruotsin yksi suosituimmista Personal Trainereista. Tässä tulevat Olga Rönnbergin suosituimmat vinkit.

Ravinto & reseptit
proteinpulver

Pitäisikö sinun syödä enemmän proteiinia?

Olitpa sitten kehonrakentaja tai et, on tärkeää saada tarpeeksi proteiinia. Ravintoneuvoja selittää, minkä vuoksi proteiinia kannattaa lisätä ruokavalioon.

Ravinto & reseptit
Glutenfri kladdkaka

Gluteeniton mutakakku ilman sokeria

Tästä gluteenittomasta ja sokerittomasta mutakakusta kelpaa nauttia koska tahansa! Mikä parasta, sen valmistus kestää vain 20 minuuttia.

Ravinto & reseptit
GodMorgon_AnjaForsnor_Chiapudding_jordgubb.jpg

Anja Forsnorin kesäinen chia-vanukas

Hälsoprofilen Anja Forsnor bjuder på sin godaste frukost: somrig chiapudding med jordgubbar.

Ravinto & reseptit
Chokladbollar med jordnötssmör

3 pallonmuotoista reseptiä jalkapallon MM-kisoja varten

Sipsit saavat väistyä jalkapallon MM-kisojen tieltä. Tässä tulee kolme täysosumaa, jotka potkivat makunystyröitä kunnolla.

Ravinto & reseptit
Bananbröd

Video: Näin helposti valmistat itse banaanileipää

Aika kokeilla aamupalalla jotain uusia makuja? Korjaa talteen ylikypsät banaanit ja leivo niistä superhyvää banaanileipää vain muutamassa minuutissa.

Ravinto & reseptit
ekomat_header

Onko kalliimpi ruoka parempaa?

Luomuruoan myynti kasvaa, mutta onko korkeampi hintalappu takuu paremmasta ruoasta? Ravintoterapeutti kertoo, koska sinun kannattaa sijoittaa eurosi parempaan ruokaan.

Ravinto & reseptit