Test av träningsskor för damer

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

Mitä tämä vuosi onkaan tuonut mukanaan treenikenkämarkkinoille? Laitoimme testiin viisi vuoden 2020 parasta mallia salitreeniin ja muuhun sisäliikuntaan.

Tuhansien erilaisten  jättivalikoimasta on joskus vaikea löytää itselle sopivat kengät. Sen vuoksi olemmekin antaneet testipaneelimme kokeilla tämän vuoden viittä parasta sisäliikuntaan tarkoitettua treenikenkää. Testistä selviää mitä mieltä he olivat ,  ja  uusien kenkien joustavuudesta, vakaudesta, iskunvaimennuksesta ja suunnittelusta.

Testissä: 

nano x

Saatavilla väreissä:  ja 

Sopii: CrossFittiin sekä muihin HIIT-harjoituksiin ja salille.

Testipaneelin mielipide:

Reebok Nano on todellinen suosikki, joka on kulkenut pitkän matkan. Tosin tämän kymmenennen version koetaan olevan parempi kuin koskaan. Se on muun muassa uuden, paremman pääliosan ansiosta, sillä se tarjoaa parhaan mahdollisen istuvuuden ja käyttömukavuuden. 

– Reebok onnistui! Mielestäni eri Nano-mallit vuosien varrella ovat vaihdelleet heikommista versioista parempiin, mutta Nano X -mallissa kultainen keskitie on todella löytynyt, yksi testaajista sanoo.

Kuten aiemmatkin Nano-mallit, tämäkin versio on CrossFit-kenkä. Siitä huolimatta kenkä soveltuu erinomaisesti myös muuhun treeniin.

– En edes harrasta CrossFittiä, mutta suosittelisin sitä. Tämänlaisen kengän idea on, että sillä voi treenata lähes mitä tahansa lajia, ja mielestäni se onnistuu siinä hyvin!

Aivan kuten Nano 9 -mallissa, tässäkin kengässä on vakaa pohja. Voit siis nostaa painoja korkean intensiteetin treenin ohella, johon Nano X on suunniteltukin. Siitäkään huolimatta kenkä ei ole jäykkä.

– Monien vakaiden kenkien ongelma on se, että ne tuntuvat helposti hieman kömpelöiltä. Reebok on ratkaissut tämän ongelman hienosti, yksi testaajista kertoo ja selittää:

– Esimerkiksi yleisliikettä tehdessä kengän pääliosan pitää joustaa, jotta kantapää ei nouse kengästä. 

Toinen Nano X -mallin ominaisuus, joka tekee suuren vaikutuksen testipaneeliin, on kengän erinomainen pito.

– Kamalinta on, kun tekee nopeita liikkeitä ja hyppyjä, eikä voi luottaa kengän pitoon. Tästä ei tarvitse murehtia Nano X -mallin kanssa.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä mainittakoon, että Reebok Nano X on hieman iso kokonsa puolesta (mikä on tavallista Reebokille). Testipaneeli suosittelee hankkimaan kengän, joka on puolta kokoa pienempi kuin mitä yleensä käytät. 

Testissä: 

metcon 6

Saatavilla väreissä:  ja  ja .

Sopii: CrossFittiin ja painonnostoon!

Testipaneelin mielipide:

Uusi Metcon 6 -malli on kohonnut uusiin korkeuksiin niin suunnittelun kuin myös ominaisuuksiensa ansiosta. Suurin ero aikaisempiin malleihin on parempi ilmanvaihtokyky, mutta testaajat huomaavat ikäväkseen, että malli on silti edelleen hyvin lämmin jalassa.

– Jalka tulee hikiseksi ja tuntuu kuin se olisi suljettuna kengän sisään, joten jos haluat mukavan viileän treenikengän, tämä ei ole oikea valinta sinulle, yksi testaaja toteaa, mutta lisää:

– Jos taas haluat kengän, joka tarjoaa erinomaisen maatuntuman esimerkiksi painojen nostoon, samalla kun kenkää voi käyttää laatikkohypyissä ja yleisliikkeessä, olet löytänyt etsimäsi.

Nanossa ja Metconissa on samoja ominaisuuksia. Metcon oli alunperin CrossFit-kenkä, ja se sopii siihen tarkoitukseen edelleen loistavasti. Se sopii hyvin myös muuhun HIIT-treeniin, niin kotona kuin salillakin. Valitettavasti Metcon 6 -mallissa ei ole yhtään joustoa, joten iskunvaimennus puuttuu lähes kokonaan. 

– Tanssiliikuntaan tai muuhun treeniin, jossa kengältä vaaditaan apua joustoon, tämä malli ei ole paras mahdollinen, yksi testaajista tiivistää.

Metcon 6 soveltuu erityisen hyvin painonnostoon, mikä onkin uusi ominaisuus tuoreemmissa treenikengissä. Tässäkin kohtaa samankaltaisuuksia löytyy Nanoon verrattaessa, mutta Metcon on, jos mahdollista, vieläkin vakaampi.

– Metconin mukana tulee erillinen pohjallinen, joka laitetaan kenkään mikäli haluat käyttää niitä painonnostossa. Täydellinen ominaisuus wallballseille, kyykyille ja voimapunnerruksille, jos haluaa lisää liikkuvuutta harjoitteisiin!

Koko on sama kuin muissa Niken kengissä, eli hieman pienempi kuin kilpailevilla merkeillä. Lopuksi testipaneeli vielä ylistää suunnittelua.

– Kengän look on lievästi sanottuna värikäs, mikä antaa lisäenergiaa treeniin. Metcon 6 -mallissa tuntee itsensä vahvaksi!

Testissä: 

free metcon

Saatavilla väreissä:  ja 

Sopii: kuntopiiriin, salille, HIIT-treeniin – kyllä, useimpiin lajeihin!

Testipaneelin mielipide:

Se, mikä erottaa Free Metcon -mallin tavallisesta Metconista on pohja. Tässä mallissa se on pehmeämpi ja joustavampi. Tämä tekeekin siitä vielä monipuolisemman kengän kuin sisaruksestaan. Se ei kuitenkaan ole ensimmäinen asia, johon testipaneeli ihastuu.

– Miten voikin olla näin tyylikäs kenkä? Suunnittelu saa minulta täydet pisteet, yksi testaaja toteaa heti kun Free Metcon 3 -kengät saadaan ulos laatikosta.

Kenkä todella erottuu joukosta ja miellyttää kovasti silmää näyttävillä väriyhdistelmillä ja yksityiskohtien kontrasteilla. Tosin pelkästään ulkonäkö ei tee vaikutusta.

– Ensimmäisellä silmäyksellä voi olla vaikea todeta Free Metcon 3 -kenkiä erityisen hyviksi voimaharjoitteluun, kun haluat vakaan pohjan kyykkyjä ja vastaavia harjoituksia ajatellen. Free Metcon osoittautuu kuitenkin yllättävän vakaaksi, yksi testipaneelin jäsen kertoo, ja jatkaa:

– Heti kun saat kengän jalkaasi, huomaat, että ulkonäkö voi pettää. Se on hyvin vakaa eikä pohja ole yhtään "sienimäinen"!

Sen lisäksi, että pohja on hyvin vakaa, siinä on myös sopiva droppi, joka helpottaa nostotekniikkaa.

– Koin, että kanta on hieman korkeammalla kuin päkiä, mikä voi olla suuri etu niille, joilla on ongelmia liikkuvuuden kanssa esimerkiksi kyykkyjä tehdessä. Näin rakennetuissa kengissä pääsee helpommin alas syvempään kyykkyyn.

Kaiken lisäksi Free Metcon 3 -mallissa on huippuhyvä pito. Sen huomaa erityisen selkeästi yleisliikettä tehdessä, sivuhypyissä, painoja työntäessä tai vastaavissa harjotteissa. Testipaneelilla onkin vain yksi huono puoli mainittavana. Kohdasta, jossa nauha kulkee yläreunasta kohti pohjaa, materiaali tuntuu hieman kovalta. Se häiritsee aluksi käytössä, kun reuna painaa hieman nilkkaa vasten.

– Kenkä kuitenkin pehmenee pian käytössä, joten tavallaan kova kohta lisää kengän kestävyyttä pitkässä juoksussa, mutta se olisi ehkä voinut olla hieman pehmeämpi jo alusta lähtien. 

Testissä: 

superrep go

Saatavilla väreissä:  ja 

Sopii: kaikenlaisiin kuntopiireihin ja ryhmäliikuntatunneille!

Testipaneelin mielipide:

Nanoon ja Metconiin verrattuna SuperRep Go on täysin uusi kenkä. Verrattuna vanhoihin klassikkoihin tämä on hauskempi kenkä, joka yllättää monessakin suhteessa. Sitruunankeltainen väri piristää mitä tahansa saliasua, mutta kengän parhain ominaisuus on kuitenkin mukavuus.

– Yksinkertaisesti todella mukava kenkä – erityisesti minulle, sillä penikat kipeytyvät kun käytän liikaa Metconia treenissä, yksi testaajista sanoo ja saa taustatukea:

– Kyllä, kaltaiselleni ihmiselle, jolla on ongelmia polvien kanssa tämä malli on todellinen taivaanlahja! En enää koskaan valitse muita kenkä treeneihin.

SuperRep Go sopii täydellisesti kaikenlaisiin kuntopiireihin, joissa tarvitset tukea, mutta samaan aikaan tiettyä joustavuutta. Jos tarkoituksena on nostaa raskaampia painoja, testipaneeli suosittelee Metcon 6 -mallia.

– Jos haluat panostaa usempiin treenikenkiin eri treenien perusteella, sanoisin, että Metcon 6 on paras painonnostoon, SuperRep Go ryhmäliikuntaan ja Free Metcon 3 omaan salitreeniin, yksi testaajista (useampiin kenkiin panostaneena) ehdottaa.

Kuten kaikki Niken kengät, myös SuperRep Go on hieman pieni kokonsa puolesta, muttei kuitenkaan ihan yhtä paljon kuin tavallisesti. Jos olet ostanut Metconit kokoa pienempänä, tässä kohtaa voit kokeilla hankia puolta kokoa pienemmät kengät.

– Muuten – vau miten hyvännäköiset kengät! Käytän yleensä vain mustia kenkiä, joten aluksi säikähdin tätä väriä, mutta se on kyllä todella upea, vielä paremman näköinen oikeasti kuin kuvassa.

Sen lisäksi, että pääliosa on hyvännäköinen, se on myös niin ohut, että SuperRep Go -mallissa on vaikea hikoilla sukkia märäksi. Ilmanvaihtokyky on täydellinen hikisiin treeneihin!

Testissä: 

puma provoke

Saatavilla väreissä: 

Sopii: lähes kaikkeen lukuunottamatta raskaiden painojen nostamista.

Testipaneelin mielipide:

– Todella makeat kengät! Ne säteilevät energiaa ja iloa – se voi tehdä suuren eron päivän treeniin, yksi testaajista nauraa.

Värikkäät yksityiskohdat ja kuviointi ovat osa syksyn kuumimpia trendejä ja tämä koskee myös kenkiä. Jos et oikein halua panostaa leopardikuvioiseen Metcon 6 -malliin, voi Puman Provoke XT olla varmempi valinta. 

– Nämä kengät ovat suhteellisen monikäyttöiset, mutta joitain rajoitteita kuitenkin löytyy. Esimerkiksi raskaiden painojen nosto tuntui hieman epävakaalta, jos minulta kysytään.

Itse tuki ja se miten kenkä istuu jalkaan tuntuu erinomaiselta testaajien mukaan, mutta maatuntuman puute rajoittaa sitä, mitä lajeja kengällä voi harjoittaa. Tämä kenkä tulee oikeuksiinsa ryhmäliikuntatunneilla, joissa mukavuus ja joustavuus on kaiken A ja O.

– Pito on todella hyvä. Haluan antaa siitä lähes täydet pisteet. Ei tarvitse yhtään murehtia pidosta lankkuja tai laatikkohyppyjä tehdessä.

Jos haluat vain yhden kengän, jossa suorittaa kaikki treenit (paitsi painonnoston), voi tässä olla uusi suosikkisi. Puman kengät eivät yllätä kovasti, mutta ne eivät myöskään petä missään kohtaa. Jo se on arvostettavaa.

– Hyvännäköiset, monikäyttöiset ja todellakin hintansa arvoiset. Mikset pitäisi näistä kengistä?

LUE LISÄÄ:

OSTA TÄÄLTÄ:

 Takaisin

News Feed

Salomon Alphacross Blast
Muoti & trendit

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

15 tuntia sitten
header plus size adidas
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

2 päivää sitten
Test sport-bh.png
Muoti & trendit

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

5 päivää sitten
Header herr.jpg
Muoti & trendit

Testasimme miesten lämpimät syystakit

08 oct 2020
Test höstjackor
Muoti & trendit

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

06 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

01 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

01 oct 2020
Hoka One One header
Muoti & trendit

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

27 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

22 sep 2020
canada snow
Muoti & trendit

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

22 sep 2020
Test Björn Borg
Muoti & trendit

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

21 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Muoti & trendit

Näin löydät oikean untuvakin Peak Performancelta

19 sep 2020
promenadskor header
Muoti & trendit

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

19 sep 2020
underställ
Muoti & trendit

Löydä oikeanlainen aluskerrasto

18 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

18 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

18 sep 2020
Vinterjacka barn
Muoti & trendit

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

15 sep 2020
nike superrep header
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

11 sep 2020
innebandylubbor
Muoti & trendit

Suuri testi: Salibandymailat

11 sep 2020
Test tights med fickor
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

10 sep 2020
Nike
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

09 sep 2020
Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 sep 2020
Adidas
Muoti & trendit

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

08 sep 2020
virvelvind
Muoti & trendit

Tutustu tämän syksyn edulliseen lastenvaatevalikoimaan!

07 sep 2020
tights
Muoti & trendit

Opas: Osta oikeanlaiset treenitrikoot!

05 sep 2020
header
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset naisten treenipaidat

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset miesten treenipaidat

04 sep 2020
Blacc fitness
Muoti & trendit

Uutta: Blaccin kyykynkestävät trikoot

04 sep 2020
test svarta tights
Muoti & trendit

Testin kahdeksat parhaat treenitrikoot

01 sep 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat miesten treenikengät 2020

30 aug 2020
Nike Metcon Release
Muoti & trendit

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Nike Metcon 6: sta

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Muoti & trendit

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

25 aug 2020
nike metcon 6
Muoti & trendit

Testissä: Näin hyvä on uusi Nike Metcon 6 -treenikenkä

24 aug 2020
Padelskor dam
Muoti & trendit

Testasimme kauden parhaat naisten padel-kengät

22 aug 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Syksyn uudet aluskerrastot Kari Traalta

18 aug 2020
jared ward
Muoti & trendit

Koe endorfiinien huumaa Sauconyn uusissa juoksukengissä

13 aug 2020
Shorts
Muoti & trendit

Testissä: Miesten mustat treenishortsit

12 aug 2020
Test av tights
Muoti & trendit

Suuri testi: Treenitrikoot

11 aug 2020
more news
Salomon Alphacross Blast

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

Uudet outdoor-lähettiläämme ovat juosseet off road Salomonin Alphacross Blasteissa. Lue testi ja selvitä kuinka hyvät uudet trail-kengät ovatkaan!

15 tuntia sitten
Muoti & trendit
header plus size adidas

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

Treenaaminen on tarkoitettu kaikille, joten on tärkeää, että trikoita, t-paitoja ja urheiluliivejä on saatavilla kaiken kokoisina. Pyysimme Instagram-seuraajaamme testaamaan Adidaksen plus size -kokoisia treenivaatteita. Lue mitä hän piti vaatteista!

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Test sport-bh.png

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

Suurille ja pienille rinnoille, säädettävillä hihnoilla ja ilman. Tutustu kauden parhaimpiin urheiluliiveihin ja testivoittajiin.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Header herr.jpg

Testasimme miesten lämpimät syystakit

Lämpötila laskee samaan tahtiin, kun päivät pimenevät ulkona. On aika valita käyttöön lämmin syystakki. Tästä löydät testin parhaat uutuudet miehille!

08 oct 2020
Muoti & trendit
Test höstjackor

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

Hyvä takki pitää veden loitolla ja sinut lämpimänä. Tässä ovat testin parhaat takit syksyyn!

06 oct 2020
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.png

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

Aika haastaa itsesi polulla! Asics, Nike, Saucony, Salomon ja Adidas kilpailevat palkintosijoista tässä trail-kenkien kovassa testissä.

01 oct 2020
Muoti & trendit
Dam - Trailtest.png

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

Testipaneeli on treenannut Adidaksen, Salomonin, Saucony ja Asics -merkin trail-kengissä. Lue mitkä kengät pärjäsivät parhaiten testissä!

01 oct 2020
Muoti & trendit
Hoka One One header

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

Hoka One Onen Bondi sopii niille, jotka painavat vähän enemmän tai joilla on vaikeuksia juoksutekniikassa. Tässä on kaikki mitä haluat tietää hyvän iskunvaimennuksen omaavista juoksukengistä!

27 sep 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

22 sep 2020
Muoti & trendit
canada snow

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

Pehmeät, lämpimät ja uskomattoman ihanat. Täältä löydät kaiken, mitä haluat tietää näistä Canada Snown talvikengistä.

22 sep 2020
Muoti & trendit
Test Björn Borg

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

Björn Borg on juuri julkaissut uuden juoksumallistonsa Running from daylight, ja olemme tietysti laittaneet vaatteet testiin. Näin hyviä tyylikkäät naisten ja miesten vaatteet ovat.

21 sep 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus.

21 sep 2020
Muoti & trendit
Peak Performance Helium Glacier Hood

Näin löydät oikean untuvakin Peak Performancelta

Pohditko Peak Performancen untuvatakin ostamista? Seuraa näitä fiksuja neuvoja, jotta löydät itsellesi täydellisen takin, joka istuu oikein ja säilyy pitkään!

19 sep 2020
Muoti & trendit
promenadskor header

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

Kilometri kilometrin jälkeen, yli metsien ja soiden - löydä oikeanlaiset kävelykengät. Testasimme parhaat, vedenpitävät kävelykengät miehille ja naisille.

19 sep 2020
Muoti & trendit
underställ

Löydä oikeanlainen aluskerrasto

Synteettinen, villainen vai näiden sekoitus? Kari Traa kertoo kaiken tarpeellisen aluskerrastoista ja niiden pesusta.

18 sep 2020
Muoti & trendit