FI_Header.png

Testissä talven parhaat lasketttelulasit

Tuntuuko oikeiden laskettelulasien löytäminen haastavalta? Anna meidän auttaa. Laitoimme testiryhmämme testaamaan talven kuumimmat mallit. 

Laskettelukausi on jo alkanut ja nyt on viimeinen hetki varmistaa, että näytät hyvältä rinteessä. Testiryhmämme sai tehtäväkseen testata talven kuumimmat laskettelulasimallit suurimmilta tuotemerkeiltämme, jotta saisit vihiä, mikä malli sopii millaisellekin laskijalle.

– Kun tilaat kotiin lasit, on tärkeää, että testaat niitä yhdessä kypäräsi kanssa. Se, miten lasit sopeutuvat kypärän kanssa, vaikuttaa olennaisesti mukavuuteen ja ventilaatioon, Sportamoren sisäänostaja Lina Sellgren sanoo ja jatkaa:

– Jotkut laskettelulasimallit jättävät kypärän väliin turistilipan. Sieltä voi päästä kylmää ilmaa sisälle, ja sitä emme halua. 

Rinteessä on yksi keino kruunata laskettelukokemus on varmistaa, että lasit palvelevat pitkään. Moni nostaa lasit pois kypärän päälle hissijonossa, mitä ei tulisi tehdä.

– Laskun jälkeen olet todennäköisesti kerännyt lämpöä, minkä vuoksi lasit ja kasvot ovat lämpimät. Jos nostat lasit pois, pääsee kylmä ilma sisään. Sitten kun laitat lasit takaisin, muodostuu höyryä, mitä yrität sitten puhdistaa hanskoilla. Silloin tulet putsanneeksi suojan höyryä vastaan. Anna siis lasien pysyä silmillä koko ajan!  FI_Appertiff_CRB.png

Testissä: 


Suositushinta: 99,90 euroa

Saatavilla myös: 

Mukavuus: Kovempi ja suurempi malli, joka istuu tiukasti eikä liu'u. Malli tulee hieman poskien alle ja sopii parhaiten sinulle, jonka kasvot ovat suurehkot. Kehysten vaahto tuntuu kovalta ja testaajamme jäivät kaipaamaan hieman pehmeämpää mallia. 

Linssit: Suuri ja leveä näkymä. Kontrastilinssi toimii heikommassa valossa ja aurinkolinssi taas auringonpaisteessa. Voit vaihtaa linssit helposti.

Ventilaatio: Ventilaatio toimii lasien alla ja yllä. Plussaa ventilaatioreiästä, joka helpottaa, jos kypärän reuna istuu tiukasti laseja vasten. 

Design: Rehvas malli, joka vaikuttaa myös sinut, joka haluat erottua. Osa testaajista kaihti hieman suurehkoa mallia, joka muistutti heidän mielestään kärpäslaseja.

Yhteenveto: Lasketko usein freestyleä ja kaipaatko markkinoiden kuumimpia laskettelulaseja?  Siinä tapauksessa CRB on täydellinen valinta. Siinä on laajempi näkökenttä, hyvin mahtaileva asenne ja tuplalasit. Tumma linssi on nätimpi, mutta pääsee parhaiten oikeuksiinsa aurinkoisena päivänä Alpeilla. Sen sijaan valinta ei ole paras kerran vuodessa tehtävälle Levin perhereissulle. Miinukseksi laskimme kovan kumin. Kaiken kaikkiaan hyvät laskettelulasit, jotka istuvat tiukasti ja toimivat parhaiten freestyle-laskijalla.

FI_Oakley_FallLine.pngTestissä: 


Suositushinta: 219,90 euroa. 

Saatavilla myös: 

Mukavuus: Stabiilit ja kunnolliset lasit, jotka istuvat kuten valettu. Pehmeä ja joustava raami, joka ei tunnu liian pieneltä tai liian suurelta. Toisin kuin muut testin malleista, tämä voi painaa hieman nenää, mutta voit silti hengittää huoletta. 

Linssit: Sävyjä parantava linssi, joka on peilikäsitelty kaikkiin valo-olosuhteisiin. Sinun ei tarvitse vaihtaa linssiä sään muuttuessa pilvisestä aurinkoiseen. Ei testin levein näkökenttä, mutta tarpeeksi leveä.

Ventilaatio: Leveä ja hyvin aseteltu ventilaatio noudattelee kehyksiä. Ei valittamista.

Design: Pelkistetty ja nätti. Kaikki testaajamme olivat yksimielisiä siitä, että kyseessä on testin nätein malli. 

Yhteenveto: Oakleys PRIZM-linssit on tehty varta vasten mallia varten. Siksi ne sopeutuvat pienintä yksityiskohtaa myöten silmien ja näkökentän mukaan. Ne sopeutuvat myös valoon, mutta parhaiten ne palvelevat laskukauden loppua ja Alppien voimakasta auringonpaistetta. Ainoa miinus on paksu ventilaatioreuna. Malli tuntuu muotoon tehdyltä kasvojen muodosta huolimatta. Iso plussa designista. Sopivat myös silmälasien kanssa. 

FI_Salomon_Xview.pngTestissä: 

Suositushinta: 79,90 euroa

Saatavilla myös: 

Mukavuus: Malli on astetta pienempi ja siinä on pehmeä vaahto, joka istuu hyvin kasvoja vasten. Sopii hyvin sinulle, jonka kasvot ovat astetta pienemmät. 

Linssit: Näkökenttä ei ole testin laajin, mutta riittävän laaja. Muistuttaa Oakleyn Fall Linea. Täydellinen valonsäätely. Tätä mallia voit käyttää myös rujolla säällä. 

Ventilaatio: Malli istuu tiukasti ja siinä on hyvä ventilaatio niin linssien alla kuin ylläkin. Lämpötila pysyy sopivan mukavana eivätkä lasit mene huuruun. 

Design: Kellertävät linssit saavat sinut näyttämään mestarilta. Oranssit yksityiskohdat kruunaavat kokonaisuuden. Ainoa, mikä hinaa ulkonäön arvosanaa alas, on valkoinen yksityiskohta nenän ympärillä. 

Yhteenveto: Superpehmeä malli, joka istuu todella hyvin. Siro malli sinulle, joka vierastat kömpelöitä laseja. Valonsäätely on suorastaan maaginen, joten se sopii mainiosti myös Pohjoisen rinteisiin. Miinusta hieman nenän vaahtomuovista, joka on aavistuksen liian leveä. Parasta mallissa on sen mukavuus, mainiot linssit ja sen yhteensopivuus Salomonin kypärien kanssa. Lasit sopivat niin aloittelijalle kuin sinulle, joka lasket pari viikkoa vuodessa. FI_Spektrum_Skutan.png

Testissä: 


Suositushinta: 119,90 euroa

Saatavilla myös:

Mukavuus: Malli istuu kuin valettu. Siinä on pehmeä vaahtoreuna. Lasit ovat leveät, ja suunnattu suurikasvoisille. 

Linssit: Peilipintaiset tummemmat lasit ja UV-suoja, joka ei estä hyvää näkymää. Näitä laseja voit siis käyttää huoletta myös pohjoisen rinteissä.  Jos sää on liian tumma, tulee näiden lasien mukana ylimääräiset linssit, jotka eivät ole yhtä ehostetut. Näkökenttä ei ole yhtä leveä kuin mitä uskoisi.

Ventilaatio: Leveä ja korkea ventilaatio lasien alla ja yllä. Et tule tukahtumaan. 

Design: Söpö ja tyylipuhdas malli, jota coolit peililinssit koristavat. 

Yhteenveto: Ventilaatiovaahto on hyvin leveä ja tulee korkeammalle kuin kehykset, mikä takaa hyvän ventilaation. Toisaalta lasien ja kypärän väliin voi jäädä rako. Sovita mallia yhdessä kypärän kanssa. Miinusta siitä, että malli natisee. Varmista, että se pysyy paikallaan, niin se ei häiritse laskuja. Parasta mallissa on sen pehmeys, tuplalinssit ja säädeltävät kiinnikkeet nauhassa. Peililasit takaavat, ettei kukaan pysty näkemään silmiesi liikkeitä. Jos et halua tulla tunnistetuksi, panosta Spektrumin Skutan-laseihin. 

FI_Anon_Helix.pngTestissä: 


Suositushinta: 69,90 euroa

Saatavilla myös: 

Mukavuus: Yksi testin kapeimmista malleista istuu hyvin tiheästi. Se toimii mainiosti Salomon-kypärän kanssa. Se ei ole erityisen korkea eikä leveä, joten se sopii parhaiten kapeille kasvoille.

Linssit: Saat kahdet linssit, jotka sopivat parhaiten pohjoisen rinteisiin sekä voimakkaat aurinkolinssit, jotka sopivat hyvin Alppien aurinkoon. Plussaa UV-suojasta. 

Ventilaatio: Sekä alapuolelle että päällä on ventilaatioreiät, joten et tunne oloasi tukalaksi.

Design: Klassinen malli aloittelijalle. Kun mallia taivuttaa, ovaali tunne katoaa linsseistä ja ne voivat tuntua hieman kuplavilta. Se ei häiritse näkymää tai laskukokemusta.

Yhteenveto: Jos vasta aloittelet laskettelua ja haluat välttyä peittämästä koko kasvojasi laskettelulaseihin, tässä hyvä valinta. Anon tarjoilee testin huokeimman mallin, joka istuu mukavasti ja pehmeästi kasvoille. Parasta mallissa on, että voit yhdistää sen silmälasien kanssa. Miinusta hieman halvahkosta tunteesta. Linssit eivät ole testin näteimmät. Jos et kuitenkaan valitse laseja pelkän ulkonäön perusteella vaan ominaisuuksien, tässä mainio joululahja itsellesi.

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

1 päivä sitten
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

4 päivää sitten
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

4 päivää sitten
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
test stabila löparskor
Muoti & trendit

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

26 jun 2019
Minitest pulseboost header
Muoti & trendit

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

24 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Muoti & trendit

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

19 jun 2019
Birkenstock rosa
Muoti & trendit

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

18 jun 2019
puma hybrid
Muoti & trendit

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

17 jun 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

12 jun 2019
Nike träningssko
Muoti & trendit

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

09 jun 2019
header-väskor.jpg
Muoti & trendit

TESTI: parhaat treenikassimme

08 jun 2019
yogatights blacc
Muoti & trendit

Näin valitset joogatrikoot

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Muoti & trendit

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

06 jun 2019
Superga 2750
Muoti & trendit

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

03 jun 2019
Löparskor Barn Sacony
Muoti & trendit

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

02 jun 2019
Saint Loye
Muoti & trendit

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

01 jun 2019
yogatights header
Muoti & trendit

Testi: Kevään mukavimmat joogatrikoot

30 may 2019
Teva Hurricane
Muoti & trendit

Vinkit! Kesän parhaat funktionaaliset sandaalit

30 may 2019
segling
Muoti & trendit

Opas: Pukeudu oikein purjehdukseen

30 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Stylisti vinkkaa: Kesän 3 kuuminta trendiä

27 may 2019
Nemeziz 19.1
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Nemeziz 19.1 -jalkapallokengät

24 may 2019
Craft X Vacchi
Muoti & trendit

Ylistä Le Maillot Jaunea Craft x Vacchin kanssa

22 may 2019
Test löpartröjor
Muoti & trendit

Testasimme miesten vuoden 2019 juoksupaidat

21 may 2019
Sporta stilen
Muoti & trendit

Tanssija Adjani Benita Goli: "Alter egoni tekee äärimmäisiä liikkeitä"

20 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Muoti & trendit

Trendit haltuun: Kesäsandaalit 2019

16 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Tämän takia sinun tulisi urheilla tyylillä

16 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Niken uudet vaatteet huokuvat jalkapallon juhlaa

16 may 2019
Dasia Starlily Bow
Muoti & trendit

Uutta, söpöä ja mukavaa Dasialta

15 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Muoti & trendit

11 treenitrikoot taskuilla

14 may 2019
Header löpartröjor dam
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat juoksupaidat naisille

09 may 2019
Nike Tech pack
Muoti & trendit

Vaatteet Nike Tech Pack -mallistosta, joita et todellakaan tahdo ohittaa

09 may 2019
more news
Sneakers på bröllop

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

Hääsesonki on huipussaan ja on yhä haastavampaa tietää, mitä sinne tulisi oikein pukea. Onko häihin sallittua mennä tennareissa? Kysyimme asiaa muotiasiantuntijalta.

1 päivä sitten
Muoti & trendit
Barnskor

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

Hyvin istuvien kenkien löytäminen perheen pienemmälle on helpommin sanottu kuin tehty. Tässä vinkit, jotka tekevät urakasta helpompaa.

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Kompressionskläder header

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

Lääketieteellisesti asteittain tehty kompressio auttaa sinua parantamaan suorituskykyäsi. Lisäksi se ehkäisee kiputiloja ja parantaa verenkiertoa. Tässä kaikki, mitä sinun tulee kompressiovaatteidenkäytöstä tietää.

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Metcon 5 testbild

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

Nike on palannut rakastetun treenikenkä Metconin kanssa. Metcon 5 on Niken tähän asti monipuolisin ja kestävin X-fit-kenkä, joka sopii kaikille kovaa treeniä rakastaville.

11 jul 2019
Muoti & trendit
Test: löparshorts header

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

Kesällä juostessa on tärkeää, että yllä on parhaat mahdolliset vaatteet. Lämpö asettaa vaatimuksia ventilaatiolle, istuvuudella ja pituudelle. Esittelemme yhdeksän mallia, jotka pitävät lupauksensa.

11 jul 2019
Muoti & trendit
Nike löparskor

Niken juoksukenkien eroista

Joskus on vaikeaa tietää, miten eri juoksukengät erottuvat toisistaan. Mutta älä huolehdi! Kysyimme asiantuntijalta, miten Niken Pegasus, Pegasus Turbo sekä Zoom Fly -mallit eroavat toisistaan.

09 jul 2019
Muoti & trendit
Fruktmönster

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

Jos et ole vielä huomannut, koreilevat bikineissä, uimapuvuissa ja uimashortseissa juuri nyt eri hedelmien kuvat. Muotiasiantuntija kertoo, mistä tämä trendi kumpuaa.

09 jul 2019
Muoti & trendit
Metcon 5 vit rosa

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

Niken jättisuosikki on palannut. Nyt tunnettua treenikenkä Metconia saa jälleen uudessa, päivitetyssä mallissa. Metcon 5 on kenkä urheilijalle, joka rakastaa intensiivistä treeniä. Kerromme, mitä kaikkea uutta ja uniikkia malli sisältää.

08 jul 2019
Muoti & trendit
Crop tops Better Bodies

Näin stailaat crop toppisi

Lyhyet topit ovat näkyneet niin katukuvassa kuin saleilla jo pitkään. Mistä trendi tulee ja mitä sen kanssa kannattaa yhdistää? Better Bodies -tuotemerkin perustaja ja asiantuntija Donna Bruns kertoo.

02 jul 2019
Muoti & trendit
Header_Pulseboost_M.jpg

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

Nyt ne ovat täällä – juoksukengät, joita kaupungissa liikkuvat ovat niin kauan odottaneet! Adidaksen rakastettu Boost-pohja on saanut uuden päivityksen. Tässä kaikki, mitä uusista Adidas Pulseboost HD -kengistä täytyy tietää.

27 jun 2019
Muoti & trendit
Asics header

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

Kuinka suuret juoksukenkien tulisi olla? Entä miten kireästi niiden tulisi istua? Miltä ne tuntuvat jalkaholvin kohdilta? Kysyimme asiaa Asicsen asiantuntijalta.

26 jun 2019
Muoti & trendit
test stabila löparskor

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

Jos olet kuullut, että pronanoit, olet ehkä uusien juoksukenkien tarpeessa. Annoimme testaajillemme tehtävän kokeilla viidet erityisen vaimennetut ja stabiilit kengät.

26 jun 2019
Muoti & trendit
Minitest pulseboost header

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

Hypetys Adidaksen uutuuskenkien suhteen on ollut kova jo pitkään. Uuden pohjansa ansiosta Pulseboost HD -kenkien on kehuttu olevan lähes uniikkeja. Mutta kuinka hyvistä kengistä todellisuudessa on kyse? Tätä mieltä testaajamme olivat.

24 jun 2019
Muoti & trendit
Adidas Pulseboost HD

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

Pian ne ovat täällä. Nimittäin Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät! Pääsimme kurkistamaan etukäteen, miltä kengät näyttävät.

19 jun 2019
Muoti & trendit
Birkenstock rosa

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

Birkenstock on klassikkosandaali, mitä tulee mukavuuteen, ergonomiaan ja söpöyteen. Kaiken lisäksi sandaalit ovat laadukkaat. On kuitenkin muutama asia, jotka varmistamalla varmistat myös jalkineidesi pitkät iän.

18 jun 2019
Muoti & trendit