FI-Header.jpg

Testissä talven lämpimimmät lasten haalarit

Perheen pienimpien vuoden tärkein ostos on luonnollisesti lämmin talvihaalari. Testasimme suosituimmat mallimme selvittääksemme, kuinka ne pärjäävät pulkkamäessä ja lumisodassa. 

Talvihaalarin on sekä lämmitettävä että hengitettävä hyvin, kun leikit muuttuvat aktiivisiksi. Kuten monien muidenkin vaatteiden kanssa, myös haalareissa kannattaa kiinnittää huomio muutamaan yksityiskohtaan ennen tilaamista. Lähes kaikissa haalareissa on teipatut saumat, mitä vettä hylkivä päällinen tukee. Vesipilareilla voidaan mitata haalareiden vedenpitävyyttä. Kyseessä on arvo, joka kuvaa painetta, jonka kangas kestää ennen kuin vesi pääsee läpi. Näin voit tulkita lukuja: 

  • Vähintään 3 000 mm = Suojaa sateelta lyhyen aikaa.
  • Vähintään 5 000 mm = Suojaa myös rankkasateelta.
  • Vähintään 8 000 mm = Kestää rankkasadetta pidemmän aikaa. Sietää myös vaikka märällä alustalla istumista. 
  • Vähintään 12 000 mm = Todella äärimmäisiin olosuhteisiin. Suojaa rankkasateelta ja kestää kauan myös lätäkköleikkejä.  

Toinen luokitus kuvaa hengittävyyttä. Se kuvaa paitsi vedenpitävyyttä myös vaatteen kykyä poistaa kosteutta. Näin voit tulkita lukuja:  

  • Vähintään 3 000 g/m2/24h = Hyvä hengittävyys. Sopii päivittäisiin leikkeihin kevyessä sateessa. 
  • Vähintään 5 000 g/m2/24h = Hyvä hengittävyys. Sopii hyvin ulkoleikkeihin. Passar väl för lek utomhus.
  • Vähintään 7 000 g/m2/24h = Todella hyvä hengittävyys. Sopii mainiosti leikkeihin ja liikuntaan.

Tilaihme

FI_BERGANS.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa

Saatavilla väreissä: 

Materiaali: Funktionaalinen Bergland Element Active -materiaali, 100% polyamidia. 

Vesipilariarvo: 10 000 mm.

Hengityskyky: 10 000 g/m2/24h.

Istuvuus: Haalarissa riittää tilaa, joten lapsi voi hyppiä ja kiipeillä lumikasoissa ongelmitta. Takapuolen vahva vyötäröresori ja hihojen resorit pitävät haalarin paikallaan. 

Mukavuus: Tämä haalari kestää hyvin pakkasta, sillä siinä on tuplakerros. Toisaalta lämpötilan noustessa plussan puolelle tai ilman ollessa hyvin tuulinen lapsen olo pysyy mukavana eikä liian hikisenä.

Yksityiskohdat: Etupuolella on iso, fiksu tasku, jonne voi hetkellisesti kätkeä vaikka pipon. Heijastimet erottuvat selvästi pimeällä. 

Design: Klassinen ja tyylipuhdas design. Oranssi väri miellytti pieniä ja suurempia testaajiamme. Den orangea färgen är populär både hos testpanelens stora och små testare. 

Sopii: 2-5-vuotiaille

Yhteenveto:  Nätti haalari, jonka materiaali kestää hyvin kulumista. Lisäksi haalarista löytyy vahvistukset polven, pepun ja kyynerpäiden kohdalta. Heijastimet löytyvät jaloista, käsistä, hupusta, selästä sekä etupuolelta, joten voit olla huoleti, että lapsesi erottuu pimeälläkin. Hupun saa halutessaan irti. Haalari kestää sekä vettä että tuulta, joten sinun ei tarvitse huolehtia – lapsesi voi leikkiä huoletta ulkona. Tuplamateriaali pitää hyvin lämpöä pakkasella, mutta hengittää hyvin plussakelillä. Tämä malli toimii täydellisesti Pohjolan talvessa, kun et koskaan voi tietää, mitä seuraava päivä tuo tullessaan. 

Allround-haalariFI-REIMA.jpgTestissä: 

Suositushinta: 159,90 euroa

Saatavilla väreissä: 

Materiaali: Päämateriaali 100% polyamidia, joka on käsitelty polyuteraanilla. Toppaus 100 % polyesteriä. 

Vesipilariarvo: 12 000 mm.

Hengittävyys: 7 000 g/m2/24 h.

Istuvuus: Suora malli on normaalia kokoa. Vyötäröä voi säätää toiveen mukaan. Myös lahkeissa on napit, joilla niitä voi säätää. 

Mukavuus: Malli istuu mukavasti päälle eikä estä hyppyjä tai kiipeilyleikkejä. 

Yksityiskohdat: Laadukkaat heijastimet voisivat olla isompiakin. Hupun tekokarvan saa halutessaan pois. Kaikki saumat ovat teipatut ja pitävät vettä. 

Design: Ei ehkä testin kaunein malli, mutta ajaa asiansa. Hupun tekokarva kruunaa kokonaisuuden, mutta ei aivan vastaa sporttista tyyliä. Muuten malli on hyvin tyylipuhdas eikä siitä löyty häiritseviä, tarpeettomia yksityiskohtia. 

Sopii: 2-5-vuotiaille.

Yhteenveto:  Tämä malli on omassa luokassaan, mitä tulee kestävyyteen ja laatuun. Malli tuntuu muita malleja vahvatekoisemmalta. Siksi se sopii parhaiten aktiivisille lapsille, jotka päivittäin kuluttavat vaatteitaan. Lahkeiden silikoniset kuminauhat pitävät haalarin tehokkaasti paikallaan, ja ne kuivavat myös helposti. Plussaa lahkeista, joita saa säädeltyä napein. Tämä haalari lämmittää jopa 20 pakkasasteessa, mutta silloin testaajamme kehottavat turvautumaan kerrospukeutumiseen. Reima suosittelee kuivausrummussa kuivaamista, mikä on etu, sillä päiväkodissa vaatteet heitetään usein kuivauskaappiin. 

Kasvuvaraa!FI_DIDRIKSONS.jpgTestissä: 

Suositushinta: 129,90 euroa

Saatavilla väreissä: 

Materiaali: 100% polyamid weave. 

Vesipilariarvo: 10 000 mm.

Hengittävyys: 8 000 g/m2/24h. 

Istuvuus: Todella tilava haalari. Voit helposti pukea alle sekä aluskerraston että paksumman välikerroksen. Lapsella on tilaa liikkua ilman, että haalari tuntuu liian suurelta.

Mukavuus: Malli istuu nätisti ja tuntuu mukavalta koko kropassa. Tilava muoto tekee siitä kuitenkin väljän. Se ei häiritse leikkejä, mutta testiryhmämme jäi kaipaamaan hieman slimmatumpaa versiota.

Yksityiskohdat: Lasten on helppo itse tarttua vetoketjuihin. Voit halutessasi jatkaa sekä hihoja että lahkeita jopa koon verran, mikä on ehdoton plussa. Malli ei sisällä PVC-yhdisteitä. Se hylkii vettä ja siinä on näkyvät heijastimet joka puolella. 

Design: Klassinen roosan ja harmaan yhdistelmä on varma valinta.

Sopii 2-4-vuotiaille.

Yhteenveto: Didriksons tietää, mitä tekee. Kaikki on hyvää ja loppuun asti mietittyä. Pidennettävien hihojen ja lahkeiden kaltaiset yksityiskohdat ovat todellakin bonus lompakolle. Materiaali tuntuu kestävältä, ja tästä saa todellakin vaikutelman, että se palvelee monia perheenjäseniä, kun vanhemmat sisarukset kasvavat siitä yli. Vaikka haalari on rakennettu kestämään vettä kaikissa olosuhteissa, tuntuu päällinen olevan suunniteltu enemmänkin lumileikkeihin. Hyvä haalari pitää lapsen lämpimänä.

Lämmin malliFI_HUMMEL.jpgTestissä: 


Suositushinta: 128,90 euroa 

Saatavilla väreissä: 

Materiaali: Päämateriaali 100% nylonia. Toppaus 100% polyesteriä.

Vesipilariarvo: 10 000 mm. 

Hengittävyys: 5 000 g/m2/24h. 

Istuvuus: Ei liian tiukka eikä liian suuri – toisin sanoen täydellinen kaikille testaajillemme. Lahkeet ovat normaalipituiset.

Mukavuus: Mallissa on helppo liikkua eikä se hierrä tai ota mistään kiinni. Se lämmittää mukavasti ja pitää lämpötilan sopivana.

Yksityiskohdat:  Hyvä vetoketju ei jää jumiin, mikä helpottaa lapsen pukemista itse. Haalarissa on heijastimet, irroitettava huppu sekä kumilenksut lahkeissa. 

Design: Yksinkertainen, tyylipuhdas haalari, joka on koristeltu nätein yksityiskohdin. Heijastimet kruunaavat kokonaisuuden. 

Sopii: 2-6-vuotiaille.

Yhteenveto: Tämä malli pääsee oikeuksiinsa, kun lämpötila on maksimissaan neljä astetta plussalla. Aktiivisissa leikeissä ja lämpimämmässä säässä voi tulla kuuma, vaikka materiaali hengittääkin. Kannattaa panostaa tähän malliin todella kylminä päivinä, jolloin alla toimii mainiosti aluskerrasto. Hihoissa on ranteenlämmikkeet, joten lapsi voi ryömiä maassa huoletta ilman, että lumi pääsee sisään. Plussaa myös lahkeiden kumiremmeistä, jotka kuivaavat helposti. Lasten oma suosikki!  

KorkealaatuinenFI_8848 ALTITUDE.jpgTestissä: 

Suositushinta: 139,90 euroa

Saatavilla väreissä: 

Materiaali: Päämateriaali 100% polyamidia. Toppaus 100% polyesteriä.

Vesipilariarvo: 20 000 mm.

Hengittävyys: 15 000 g/m2/24h.

Istuvuus: Tätä slimmatumpaa mallia voit itse säädellä vyötärön kiristysnyörillä. Malli on melko pitkä.  

Mukavuus: Ranteenlämmikkeet yhdistettynä tarranauhoihin pitävät huolen siitä, ettei pienikään lumihiutale löydä tietään iholle. Toisin sanoen, lumi ei pääse sisään tähän haalariin.

Yksityiskohdat: Rintojen kohdalla on kaksi vetoketjua, minkä lisäksi haalarista löytyy heijastimet sekä kiristysnyöri vyötäröltä. 

Design: Klassinen overall-design, joka on pikemminkin vankkatekoinen ja aktiivisille lapsille sopiva kuin trendikäs.

Sopii: Aina 6-vuotiaille asti. 

Yhteenveto: Tämän mallin voi tiivistää yhteen sanaan ja se kuuluu laatu. Ei ole mikään uutinen, että 8848 Altitude on tunnettu kestävyydestään ja hyvistä ominaisuuksistaan. Tämä malli pitää mainiosti vettä. Materiaali ei sisällä PFC-yhdisteitä ja hengittää hyvin, joten lapsi voi leikkiä rauhassa ulkona. Huppu on pienehkö, mutta se pysyy paikallaan. Haalari on vahvistettu polvien ja pepun kohdalta, joten tämä on talven ykkösvaihtoehto pulkkamäkeen. Testiryhmämme arvosti aulan trikoomaista materiaalia, sillä se tuntui todella mukavalta. 

Lämmin ja mukavaFI-MOLO.jpgTestissä: 

Suositushinta: 169,90 euroa

Saatavilla väreissä: 

Materiaali: 100% polyesteriä.

Vesipilariarvo: 10 000 mm.

Hengittävyys: 8 000 g/m2/24h.

Istuvuus: Normaalia kokoa, mutta tilavampi istuvuus. Lapsi voi siis huoletta hyppiä, venytellä ja tehdä lumienkeleitä. Lahkeissa, hihoissa ja vyötäröllä on mainio resori. 

Mukavuus: Haalarin sisäpuoli on pehmeää ja mukavaa fleeceä. Samalla se lämmittää ja hengittää mainiosti.

Yksityiskohdat: Napit ovat mainiot ja helpot myös 4-vuotiaalle. Isohkot heijastimet näkyvät selkeästi pimeällä. Plussaa irrotettavasta hupusta. 

Design: Suuret, tähdenmuotoiset heijastimet jalassa ja käsissä sopivat todellakin haalariin. Ne toisaalta kärsivät hieman kuvioiduissa versioissa.

Sopii: 3-5-vuotiaille.

Yhteenveto: Lämmin ja mukava malli sopii niin pulkkamäkeen kuin vesileikkeihinkin. Tämä malli tekee varmasti vaikutuksen leikkipaikalla. Design miellytti niin lapsia kuin vanhempiakin. Haalari on helppo riisua ja pukea, mikä sopii hyvin päättäväiselle 4-vuotiaalle. Plussaa helposta vetoketjusta. Miinusta taas etupuolen napeista, jotka ovat pikemminkin nätti yksityiskohta kuin käytännöllinen lisä. Materiaali hylkii vettä ja on luonnollisesti PFC-yhdisteetön.

Erottuu syyshämärässäFI_LINDBERG.jpgTestissä: 

Suositushinta: 129,90 euroa

Saatavilla väreissä: 

Materiaali:  Päämateriaali ja toppaus 100% nylonia. Toppauksen toinen kerros 100% fleeceä.

Vesipilariarvo: 15 000 mm.

Hengittävyys: 6 000 g/m2/24h. 

Istuvuus: True to size. Tilava istuvuus. Vyötärön kiristysnyörillä voit säädellä haalaria mielesi mukaan. 

Mukavuus: Sisäpuolen supermukava ja pehmeä fleece lämmittää kivasti. Malli palvelee niin kylmällä kuin märälläkin säällä. Lapsesi pysyy kuivana ja lämpimänä myös pakkasella.

Yksityiskohdat: Paljon käytännöllisiä ja nättejä heijastimia.

Design: Kuinka söpö väri onkaan! Mintunvihreät sävyt yhdistettynä roosan ja sinisen nyansseihin ovat jotain aivan uutta. Myös tummanharmaat yksityiskohdat toimivat. 

Sopii: 2-5-vuotiaille.

Yhteenveto: Kätevä haalari, jonka lapsi voi helposti pukea itse. Suurin etu on heijastimet, jotka saavat tämän haalarin näkymään myös syyshämärässä. Fiksut hihat ja tarranauhat pitävät huolen, ettei lumi pääse sisään. Tämä malli pärjää hyvin kylminä talvipäivinä, kunhan laitat alle villaisen aluskerraston. Haalari on todellinen pulkkamäen pelastaja, sillä se hengittää tehokkaasti. Päällinen ei sisällä fluorikarbonaatteja. Nätti ja käytännöllinen malli, johon voi luottaa vuoden kylmimpinä päivinä.  

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Muoti & trendit

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

3 päivää sitten
Reebok löparskor
Muoti & trendit

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

31 jul 2019
Magväskor
Muoti & trendit

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

31 jul 2019
Trender
Muoti & trendit

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

30 jul 2019
Haglöfs_lim
Muoti & trendit

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

29 jul 2019
strumpor
Muoti & trendit

Näin valitset oikeat sukat treeniin

29 jul 2019
skalplagg_2017
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

29 jul 2019
dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

28 jul 2019
Tights Puma
Muoti & trendit

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

27 jul 2019
babolat
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

25 jul 2019
didriksons
Muoti & trendit

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

24 jul 2019
didrikson kids
Muoti & trendit

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

24 jul 2019
Handskar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

22 jul 2019
Säkert grepp
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

22 jul 2019
Shepherd
Muoti & trendit

Näin pidät tohvelisi freesinä

22 jul 2019
Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

19 jul 2019
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

16 jul 2019
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

16 jul 2019
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
test stabila löparskor
Muoti & trendit

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

26 jun 2019
Minitest pulseboost header
Muoti & trendit

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

24 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Muoti & trendit

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

19 jun 2019
Birkenstock rosa
Muoti & trendit

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

18 jun 2019
puma hybrid
Muoti & trendit

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

17 jun 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

12 jun 2019
Nike träningssko
Muoti & trendit

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

09 jun 2019
header-väskor.jpg
Muoti & trendit

TESTI: parhaat treenikassimme

08 jun 2019
yogatights blacc
Muoti & trendit

Näin valitset joogatrikoot

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Muoti & trendit

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

06 jun 2019
Superga 2750
Muoti & trendit

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

03 jun 2019
Löparskor Barn Sacony
Muoti & trendit

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

02 jun 2019
Saint Loye
Muoti & trendit

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

01 jun 2019
more news
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

Tämä juoksukenkä toimii niin eliittiurheilijalla kuin tavallisella kuntoilijallakin. Värikkäitä vaahtokuulia pohjassa omaavat Joyride Run Flyknit -kengit ovat Niken kattavan valikoiman uusin tulokas. Nämä hyvin vaimennetut kengät kuuluvat jokaisen kenkähyllylle!

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Reebok löparskor

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

Reebokin juoksulähettiläämme testasivat tuotemerkin mallit, jotka sopivat jalkaan läpi kesän. Lue heidän mielipiteensä kenkien istuvuudesta, mukavuudesta ja toiminnoista.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Magväskor

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

Onko joku vielä missannut, että vyölaukku on tehnyt paluun? Ei kai! Tässä kaikki, mitä sinun tulee sesongin trendikkäimmästä vaatteesta tietää.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Trender

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

Safarilook, eri vuosikymmenten sekoitus ja kalastajahattu – esittelemme kuumimmat uutuudet, joita et halua ohittaa.

30 jul 2019
Muoti & trendit
Haglöfs_lim

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

Miten pidennät kuorivaatteiden elinikää? Omaksu nämä vinkit, joiden avulla kuorivaatteesi selviävät useammasta seikkailusta.

29 jul 2019
Muoti & trendit
strumpor

Näin valitset oikeat sukat treeniin

Me neuvomme kuinka valitset oikeanlaiset sukat treeniisi. Kun vältät epämiellyttävät hiertymät ja hikoilevat jalat, voit keskittyä täysillä treeniisi.

29 jul 2019
Muoti & trendit
skalplagg_2017

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

DWR, coating, kuitu – joskus kuorivaatteen tuoteteksti kuulostaa heprealta. Otimme selvää eri käsitteistä, jotta olet perille seuraavan kerran ostoksilla.

29 jul 2019
Muoti & trendit
dunjacka

Näin peset untuvatakkisi

Tässä täydellinen lista, minkä avulla peset untuvatakkisi. Pane nämä 10 vinkkiä mieleesi.

28 jul 2019
Muoti & trendit
Tights Puma

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

Ei epäilystäkään, etteikö neon olisi tämän syksyn juttu. Puma on lanseeranut kolmet uudet treenitrikoot, jotka komeilevat näissä kauniissa yksityiskohdissa. Testiryhmämme kokeili, miten trikoot selviävät salilla ja lenkkipolulla.

27 jul 2019
Muoti & trendit
babolat

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

Oikeat kengät tekevät sinusta kenttien tähden. Pohdi näitä asioita ennen ostopäätöstä.

25 jul 2019
Muoti & trendit
didriksons

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

Erittäin hyvä kuoritakki on pakollinen kevään leikeissä ja aktiviteeteissa. Tässä kaikki, mitä sinun tulee ennen ostospäätöstä pohtia.

24 jul 2019
Muoti & trendit
didrikson kids

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

Aloittaako lapsesi päiväkodin? Moni kysymys kummittelee mielessä. Me kokosimme listan siitä, mitä tarvitsette.

24 jul 2019
Muoti & trendit
Handskar

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

Mikä tekee hanskoista niin hyvät? Sportamoren oppaan avulla löydät parhaat mahdolliset hanskat, joissa yhdistyvät niin lämpö, toiminnot kuin kestävyyskin.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Säkert grepp

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

Miten vähentää riskiä liukastua jäällä ja lumella juostessa? Oikeilla varusteilla tietysti. Jos juoksukengissäsi on nastat pohjissa, saat varman pidon myös syksyllä ja talvella.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Shepherd

Näin pidät tohvelisi freesinä

Sisätohvelit ovat kylmällä yhtä varma valinta kuin rantavaatteet kesällä. Shepherd tietää, kuinka tohveleiden tulee istua jalkaan ja kuinka ne pysyvät freesinä.

22 jul 2019
Muoti & trendit