FI_header.jpg

Testissä sesongin pitävimmät talvikengät

Valmistaudu talveen hyvin pitävien talvikenkien kera – testasimme miesten ja naisten suosikkimallit.

Talvi ei tarkoita vain pulkalla laskemista tai joulun aikaa. Monille liukkaat talvitiet voivat tuntua yhtä raskaalta kuin esteratajuoksu.

Talvivaatekaapin kasvattamimem yksillä liukkautta pitävillä kengillä on investointi, jota et tule katumaan. Molemmista sukupuolista koostuva testiryhmämme testasi sesongin suosikkimallit. 

NAISILLE

FI_SALOMON_DAM.jpgTestissä: 


Suositushinta: 169,90 euroa 

Istuvuus: Melko tiukka. Jos otat tavallisen kokosi, varpaitasi puristaa, joten valitse ainakin yhtä kokoa isompi. Leveydeltään nämä ovat normaalit. 

Mukavuus:  Sopivan korkea varsi lämmittää mukavasti, mutta olisi voinut olla sentin kaksi korkeampi, jotta nilkat peittyisivät. Sisäpuolen fleece on muuten jättipotti. Jalassa kengät ovat todella mukavat. 

Design: Turkoosi pehmustettu sisäpuoli piristää designia, mutta jakaa myös testaajiemme mielipiteitä.  

Yhteenveto: Kunnolliset kengät ulkoiluun. Malli on melko tiukka, joten ota noin kokoa suurempi optimaalisen istuvuuden löytämiseksi. Kenkien sisäpuoli on softshell-materiaalia, mikä pitää mainiosti vettä. Pohjissa on hyvin asetellut metalliset nastat, jotka pitävät sinut pystyssä myös jäisillä teillä ja syvässä hangessa. Nämä kengät sopivat parhaiten talviseen säähän, jolloin paksu materiaali pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Koska nastat eivät ole dynaamiset eli sopeudu alustaan, ei näillä kannata kulkea pitkin ostoskeskusta. Pohjoisessa asuvat pääsevät viettämään näissä tuntikausia, jos onnistuvat löytämään oikean mallin.

FI_MERREL_DAM.jpgTestissä:

Suositushinta: 168,90 euroa

Istuvuus: Koko on jokseenkin iso ja kengät istuvat melko leveästi. Jos jalkasi ovat kapeat, joudut ehkä käyttämään paksumpaa sukkaa tai sitomaan kengät todella tiukalle. 

Mukavuus: Fleece-sisus on pehmeä ja mukava, ja samalla se auttaa pitämään lämpöä. 

Design: Testin tennarivaihtoehto. Kengät muistuttavat kävely- ja työkenkien yhdistelmää, johon on lisätty harmaita yksityiskohtia. Tämä malli valitaan ominaisuuksiensa, ei ulkonäkönsä perusteella. 

Yhteenveto: Testiryhmän ensivaikutelma oli, että tämän kengän he ovat nähneet jossain ennenkin: nimittäin työkenkinä. Näissä kengissä voitkin työskennellä. Ne ovat lämpimät, niiden päällinen on todella vahvaa ja näitä voit käyttää ongelmitta monien sesonkien ajan. Päällinen pitää täydellisesti vettä. Miinusta kengät saavat siitä, että ovat hieman matalampaa mallia. Siksi ne voivat päästää sisäänsä paljon lunta nilkkojen kohdalta, ellet satu pukeutumaan paksuihin sukkiin, jotka peittävät aukot. Lisäksi kengät ovat superleveät, ja voivat tuntua hieman kömpelöiltä. Parasta näissä kengissä onkin pito. Vibram Arctic Grip-sulan, joka muistuttaa hieman hiekkapaperia, pitää yhtä hyvin jäällä kuin sementillä. Sinun tulee kävellä tavallisesti, jotta pito pääsee oikeuksiinsa. Plussaa siitä, että näillä kengillä voit kulkea niin ruokakaupassa kuin asfaltillakin. Ne sopivat myös heikomman tasapainon omaaville, jotka kaipaavat tukevia kenkiä. 

FI_ICEBUG_DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa 

Saatavilla myös: 

Istuvuus: Koko on suuri ja etenkin etupuolelta kengät istuvat leveästi. Ota kokoa pienempi, jos haluat olla varma, että kengät pysyvät tai käytä saapassukkia.

Mukavuus: Kengät istuvat mukavasti ja niiden pohja osoittaa varpaiden kohdalta kevyesti ylöspäin, mikä takaa, että askel rullaa. Sisäsivun vetoketju tekee kenkien riisumisesta ja jalkaan laittamisesta helppoa. 

Design: Kaupunkilaisversio nastallisista kengistä. Kaikki testaajamme tykkäsivät tästä täydellisestä naisellisesta mallista, joka sopii täydellisesti sinulle, joka haluat panna jalkoihisi jotakin nätimpää. Mokka toimii näissä kengissä nätisti ja plussaa tulee myös pienistä heijastinyksityiskohdista.

Yhteenveto: Tässä yksi Icebugin klassikoista –  tyylipuhdas kävelykenkä sinulle, joka et kaipaa vaelluskenkiä, mutta haluat silti kulkea turvallisesti talvella. Metro2 W Bugrip -kengissä on vettä eristävä mokkapäällinen ja vahva, vettä pitävä pohja, joka varmistaa, että askeleesi ovat turvallisia myös lumen peittämällä alustalla. Icebugin dynaamiset nastat eivät todellakaan jätä ketään kylmäksi. Ne muuttuvat koviksi pehmeällä alustalla kuten lumella ja jäällä ja sulautuvat pohjaan, kun tallustat asfaltilla, joten voit kulkea kengillä missä vain ongelmitta. Ainoa miinus on, että malli tuntui jokseenkin suurelta ja aavistuksen kömpelöltä, sillä pohja osoittaa hieman ylöspäin. Ne eivät ole myöskään paras vaihtoehto lumileikkeihin. Parasta kengissä on niiden lämpimyys ja kyky kestää koviakin pakkasia sekä täydellinen pito. 

FI_HALTI_DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 158,90 euroa

Istuvuus: Koko on aavistuksen pieni, joten jos painit kahden koon välillä, sinun tulisi valita suurempi. Nauhoituksen avulla voit säädellä istuvuutta itse.

Mukavuus: Pohjallinen korjaa askelta hieman, joten vaikka pronanoisit, korjaa kenkä liikettä itsestään. Sisäpuoli on pehmeä ja mukava ja varsi tulee mukavasti nilkan yli. 

Design: Nätti ja tyylipuhdas talvikenkä tuntuu kuin metsän versiolta Timberlandin 6-inch Premium -kengistä. Testiryhmä ylistää mustia yksityiskohtia, jotka tuntuivat todella loppuun asti mietityiltä ja jotka korottavat design-arvosanaa. 

Yhteenveto: Wow! Heti, kun saat Freddo DX Mid Arctic Grip -kengät jalkaasi, nousee hymy kasvoillesi. Tämä kenkä on supermukava, ja pehmeä pohja syleilee jalkaa mukavasti tarjoten vankan tuen. Muista, että kenkä on hieman pientä kokoa, joten jos käyttää kenkiä villasukkien kera, kannattaa ehkä valita kokoa isommat. Miinusta kengät saavat siitä, että ne lukeutuvat testin viileimpien mallien joukkoon. Toisaalta ne toimivat mainiosti pidemmillä kävelyillä, koska päällinen on vedenpitävä ja hyvin ilmastoitu. Tässä mallissa ei ole nastoja, mutta Vibram Arctic -pohja tuntuu lähes hiekkapaperilta. Materiaali pitää mainiosti märällä ja liukkaalla alustalla. Nätti ja vankka talvikenkä ulkoiluhulluille. 

MIEHILLE

FI_SALOMON_HERR.jpg

Testissä: 


Suositushinta: 169,90 euroa 

Istuvuus: True to size. Ota tavallinen kokosi.

Mukavuus: Keskikorkea varsi tuntuu melko kovalta jalkaa vasten, mutta tämän voi helposti ratkaista paksummalla sukalla. Sisäpuolen fleece nostaa pisteitä. 

Design: Kun kuvittelet mielessäsi outdoor-kengän, mieleesi piirtyy todennäköisesti tämä malli. Klassinen Salomon-kenkä pääsee oikeuksiinsa luonnossa. Testiryhmämme jakautui hieman värivalinnan mukaan – osa jäi kaipaamaan lisää värejä, joita Salomon usein muuten käyttää tuotteissaan.

Yhteenveto: Kunnon kenkä sinulle, joka tiedät, mitä ulkoleikit ja kävelyt liukkaalla ovat. Vankka ja hyvin pitävä pohja yhdistettynä koviin, metallisiin nastoihin tekee näistä täydelliset talvikengät. Nastat eivät kuitenkaan mene pohjien sisälle, mikä kannattaa muistaa, jos suunnittelet suuntaavaasi esimerkiksi ostoskeskukseen. Luonnossa malli pääsee kuitenkin oikeuksiinsa. Testiryhmämme ei liioin pitänyt nilkan saavuttavasta reunuksesta, vaan jäi kaipaamaan hieman korkeampaa ja samalla lämpimämpää ja mukavampaa mallia. Plussaa vedenpitävästä päällisestä ja kenkien mukavuudesta ja lämpimyydestä. 

FI_MERREL_HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 168,90 euroa

Istuvuus: Kengät ovat melko pienet, jos katsomme kokoa, mutta leveydeltään ne ovat kovin tilavat. Joten kannattaa ottaa ehkä kokoa isommat ja sitoa ne kunnolla tai käyttää paksumpia sukkia.  

Mukavuus: Vankka ja tilava kenkä istuu mukavasti jalkaan. Mainio vaihtoehto sinulle, jonka tasapaino ei ole paras mahdollinen.

Design: Nämä kengät muistuttavat klassisia työkenkiä. Mustin ja harmain yksityiskohdin koristellut kengät eivät aiheuttaneet testaajistamme ihastuksen huokauksia, mutta täyttivät tehtävänsä. 

Yhteenveto: Tiesimme jo, että Merrel osaa valmistaa pakkasellakin pitäviä kenkiä. Kengät on usein valmistettu Vibram Arctic Grip-pohjalla, joka pitää jäällä, lumella ja sementillä ongelmitta. Koska kengissä ei ole nastoja, voit suunnata niillä myös kotimatkalla kauppaan. Muista kävellä niillä kuten kävelisit normaalisti, jotta kaikki pohjan osat aktivoituvat. Kengän päällinen on vedenpitävä, kestävä ja lämmin. Tämä kenkä on kylmempää ja rankempaa ilmastoa varten. Jäimme kaipaamaan korkeaa reunusta, sillä nilkat ovat vaarassa paleltua. Plussaa stabiilista ja mukavasta mallista. Tähän työkenkään voit luottaa kävelyillä ja ulkotöissä.

FI_ICEBUG__HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa 

Istuvuus: Koko on melko suuri. Jos et kaipaa kahden villasukan mentävää tilaa, voit valita puolta tai kokonaista kokoa pienemmän mallin. 

Mukavuus: Todella pehmeä ja mukava kenkä. Pohja kääntyy hieman ylöspäin varpaiden kohdalta, mihin testaajamme suhtautuivat ensin epäröiden. Käytössä he huomasivat kuitenkin, että askel rullaa mukavasti. Käytännöllinen vetoketju tekee kenkien pukemisesta ja riisumisesta helpompaa. 

Design: Nätti mokka tekee kengistä hieman muita kenkiä ylellisemmät. Heijastavat yksityiskohdat tekivät mukavan vaikutuksen ja toivat näkyvyyttä, mutta pimeällä kannattaa ehdottomasti napata lisää heijastimia mukaan. 

Yhteenveto: Klassinen ulkokenkä mainiolla pidolla ja vedenpitävällä pohjalla. Mokkapäällinen on ainoastaan vettä hylkivä, mikä kannattaa pitää mielessä. Mokka voi myös muuttaa väriään kovassa käytössä. Ominaisuudet ja kestävyys ei muutu, mutta huomaat kosmeettisen eron. Kermana kakun päällä nastat ovat dynaamiset, joten ne muuttuvat koviksi jäällä ja lumella ja pehmeiksi kovalla alustalla. Lämmin ja tilava malli on mainio sunnuntaikävelyille. 

FI_HALTI_HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 158,90 euroa

Istuvuus: Normaali koko ja sopiva istuvuus. Testiryhmän mukaan tämä on hieman leveämpi kuin Timberlandin 6-inch premium. 

Mukavuus: Kengät istuvat supermukavasti jalkaan ja nauhojen avulla saat säädeltyä kenkiä yhä mukavammaksi.

Design: Yksinkertainen design tuntuu kovin pelkistetyltä. Korkea  varsi, mustat yksityiskohdat ja pelkistetty logo olivat nättejä. 

Yhteenveto: Tästä saat joustavan kengän, joka on samaan aikaan kunnollinen ja jykevä. Tämä malli sopii todellakin kävelyille. Plussaa siitä, että se miellyttää myös silmiä. Pitävä Vibram Arctic Grip-pohja tuntuu kuin hiekkapaperilta, joten voit seistä tukevasti myös liukkaalla ja märällä alustalla. Lisäksi kenkä on vedenpitävä ja ilmava, joten se sopii myös vaellukselle. Malli ei kuulu testin lämpimimpiin. Se istuu kuitenkin mukavasti jalkaan, tuntuu sopivan tiukalta ja palvelee parhaiten kävelyillä metsässä. 

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

K2 intervju header
Muoti & trendit

Kattava opas: Näin lasketteluvälineittesi tulisi istua

1 päivä sitten
header.jpg
Muoti & trendit

Testi: Teddyfleecet naisille ja miehille

1 päivä sitten
Test av goggles header
Muoti & trendit

Testin parhaat laskettelulasit

2 päivää sitten
Salomon Speedcross 5 GTX
Muoti & trendit

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex on täällä!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Muoti & trendit

Suuri testi: 10 lämpimät talvikengät naisille ja miehille

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Muoti & trendit

Jättitesti! 11 lämmintä talvitakkia miehille ja naisille

09 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Muoti & trendit

Kaikki, mitä haluat tietää talvijuoksukengistä

06 nov 2019
Kari Traa underställ header
Muoti & trendit

Testin parhaat: Kari Traan aluskerrastot

04 nov 2019
Vintertights header
Muoti & trendit

Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot

02 nov 2019
Header padelskor
Muoti & trendit

Testi: Miesten parhaat padel-kengät

01 nov 2019
Craft running aw 19
Muoti & trendit

Voinko juosta aluskerrastossa?

30 oct 2019
winterized header
Muoti & trendit

Löydä juuri oikea juoksukenkä sinulle - kuumimmat mallit juuri nyt

29 oct 2019
ENG_M.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: miesten juoksukengät talveen

29 oct 2019
Header vinterlöparskor
Muoti & trendit

Testin parhaat: talvijuoksukengät naisille

28 oct 2019
header-2.jpg
Muoti & trendit

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

28 oct 2019
HEADER.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Synteettiset aluskerrastot

25 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Muoti & trendit

Testin parhaat! Talvitakit turkiskauluksella

24 oct 2019
Heade boots kids
Muoti & trendit

Testin parhaat: Lasten talvikengät

22 oct 2019
viking-sled.jpg
Muoti & trendit

Minkälaiset talvikengät valitsen lapselleni?

22 oct 2019
Pulseboost Winterized
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen uudet Pulseboost Winterized -kengät

22 oct 2019
Asics reflex
Muoti & trendit

Näin näyt pimeässä – Opas pimeällä juoksemiseen

22 oct 2019
Tights med hög midja
Muoti & trendit

Suuri trikootesti – korkeavyötäröiset trikoot

20 oct 2019
reima vinter
Muoti & trendit

Näin puet lapsesi kylmällä säällä

16 oct 2019
Svea Boots header
Muoti & trendit

Testi: 3 trendikkäät talvikengät Svealta

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Muoti & trendit

Näillä Nike-kengillä rikottiin maratonin maaginen kahden tunnin raja

15 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Muoti & trendit

Miten pesen aluskerrastoni?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Muoti & trendit

Testasimme lasten lämpimimmät haalarit

14 oct 2019
Heade trail
Muoti & trendit

Testi: Naisten parhaat trail-kengät

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Muoti & trendit

Heitä hyvästit paleleville jaloille: Kuumimmat bootsit juuri nyt

14 oct 2019
trailskor herr
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Muoti & trendit

Kolme untuvatakkia, kolme tyyliä

11 oct 2019
Parkas
Muoti & trendit

Testin parhaat sesongin parkatakit miehille

10 oct 2019
The puffer jacket
Muoti & trendit

Sesongin kuumin takkitrendi – The puffer jacket (Korean tapaan)

09 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Muoti & trendit

Testasimme sesongin parhaat syystakit ja parkat naisille

09 oct 2019
Header_DAM.png
Muoti & trendit

Testi: Sesongin parhaat untuvatakit naisille

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Mount Baker on sesongin paras kenkä

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Muoti & trendit

Tärkein asia untuvatakkia ostaessa

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 oct 2019
linerjackor herr
Muoti & trendit

Testasimme miesten parhaat välikerrostakit

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Muoti & trendit

Pikaopas Peak Performancen untuvatakkeihin

08 oct 2019
more news
K2 intervju header

Kattava opas: Näin lasketteluvälineittesi tulisi istua

Miksi varpaissa tuntuu laskiessa ja mitä flex-indeksiksillä tarkoitetaan? Kysyimme K2: n asiantuntijalta, kuinka lasketteluvälineiden tulisi istua.

1 päivä sitten
Muoti & trendit
header.jpg

Testi: Teddyfleecet naisille ja miehille

Haluatko pukea yllesi jotain todella pehmeää ja pehmoista? Siinä tapauksessa vastaus on teddyfleece. Testasimme lukuisia eri malleja ja kokosimme yhteen parhaat.

1 päivä sitten
Muoti & trendit
Test av goggles header

Testin parhaat laskettelulasit

Vihdoinkin! Laskettelukausi on pian täällä ja mikä olisi parempi tapa valmistautua kuin hankkia upouudet laskettelulasit. Sportamoren asiantunteva raati testasi kauden parhaimmiston.

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex on täällä!

Juuri kun luulit, että Salomonin Speedcross 5 -malli ei voi enää parantua, he julkaisivat suositun polkujuoksukengän täysin vedenpitävällä kalvolla.

12 nov 2019
Muoti & trendit
HEADER vinterkängor.jpg

Suuri testi: 10 lämpimät talvikengät naisille ja miehille

Paksut talvikengät pitävät jalkasi lämpimänä läpi kylmän ja pitkän talven. Testiryhmämme testasi kauden suosituimmat mallit naisille ja miehille.

11 nov 2019
Muoti & trendit
Vinterns varmaste vinterjackor

Jättitesti! 11 lämmintä talvitakkia miehille ja naisille

Brrr, talvi on todella täällä! Siksi testiryhmämme otti 11 lämmintä talvitakkia testiin. Tässä ovat kauden suosikit naisille ja miehille.

09 nov 2019
Muoti & trendit
Icebug vinterlöpning header

Kaikki, mitä haluat tietää talvijuoksukengistä

Milloin pitäisi käyttää lenkkareita ja milloin tavallinen kumipohja toimii? Icebug-asiantuntijat tietävät kaiken talvikengistä!

06 nov 2019
Muoti & trendit
Kari Traa underställ header

Testin parhaat: Kari Traan aluskerrastot

Kari Traa on todellinen aluskerrastojen asiantuntija. Norjalainen tuotemerkki valmistaa korkealaatuisia housuja ja villapaitoja synteettisestä materiaalista, villasta ja villasekoituksesta. Testasimme useita malleja ja poimimme joukosta parhaat.

04 nov 2019
Muoti & trendit
Vintertights header

Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot

Älä jätä lenkkiä väliin vain siksi, että sää kylmenee! Testiryhmämme testasi yhdeksän juoksutrikoomallia, jotka toimivat täydellisesti talven lenkeillä.

02 nov 2019
Muoti & trendit
Header padelskor

Testi: Miesten parhaat padel-kengät

Padelin suosio kasvaa jatkuvasti. Kyseessä on nopea ja hauska urheilulaji, joka sopii monille. Oikeat kengät ovat kuitenkin lajissa tärkeät, sillä niiden ansiosta voit pelata paremmin ja samalla loukkaantumisriskisi pienenee. Testiryhmämme kokeili useita padel-kenkiä ja tässä heidän mielipiteensä.

01 nov 2019
Muoti & trendit
Craft running aw 19

Voinko juosta aluskerrastossa?

Voinko ja pitäisikö minun juosta aluskerrasto alla, kun lähden lenkille? Markkinoilla on monia malleja, joista valita. Eri materiaalit sopivat kuitenkin eri treenimuotoihin. Malin Caron Craftilta opastaa sinut alkuun.

30 oct 2019
Muoti & trendit
winterized header

Löydä juuri oikea juoksukenkä sinulle - kuumimmat mallit juuri nyt

Pidätkö pitkistä lenkeistä vai suositko lyhyempää lenkkiä lounaalla? Kenties harjoittelet kilpailulle? Meiltä Sportamorelta löydät oikean juoksukengän joka makuun ja joka tilanteeseen. Esittelemme kuumimmat mallit.

29 oct 2019
Muoti & trendit
ENG_M.png

Testin parhaat: miesten juoksukengät talveen

Unohda Bambi liukkaalla jäällä! Esittelemme miesten talvijuoksukengät, jotka pitävät sinut lämpimänä, kuivana ja ennen kaikkea pystyssä talvisten juoksulenkkien aikana.

29 oct 2019
Muoti & trendit
Header vinterlöparskor

Testin parhaat: talvijuoksukengät naisille

Käytätkö keväälle ja kesälle suunniteltuja juoksukenkiä myös talvella? Älä suotta! Testiryhmämme kokeili Ei talvijuoksuun tarkoitettuja juoksukenkiä Icebugilta, Nikelta, Asicsilta ja Adidakselta. Lue heidän kommenttinsa.

28 oct 2019
Muoti & trendit
header-2.jpg

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

Villainen aluskerrasto pitää sinut sopivan lämpimänä, olitpa sitten laskettelemassa, vaeltamassa tai menossa töihin. Testasimme aluskerrastot, jotka pitävät sinut kuivana ja lämpöisenä.

28 oct 2019
Muoti & trendit