FI_header.jpg

Testissä sesongin pitävimmät talvikengät

Valmistaudu talveen hyvin pitävien talvikenkien kera – testasimme miesten ja naisten suosikkimallit.

Talvi ei tarkoita vain pulkalla laskemista tai joulun aikaa. Monille liukkaat talvitiet voivat tuntua yhtä raskaalta kuin esteratajuoksu.

Talvivaatekaapin kasvattamimem yksillä liukkautta pitävillä kengillä on investointi, jota et tule katumaan. Molemmista sukupuolista koostuva testiryhmämme testasi sesongin suosikkimallit. 

NAISILLE

FI_SALOMON_DAM.jpgTestissä: 


Suositushinta: 169,90 euroa 

Istuvuus: Melko tiukka. Jos otat tavallisen kokosi, varpaitasi puristaa, joten valitse ainakin yhtä kokoa isompi. Leveydeltään nämä ovat normaalit. 

Mukavuus:  Sopivan korkea varsi lämmittää mukavasti, mutta olisi voinut olla sentin kaksi korkeampi, jotta nilkat peittyisivät. Sisäpuolen fleece on muuten jättipotti. Jalassa kengät ovat todella mukavat. 

Design: Turkoosi pehmustettu sisäpuoli piristää designia, mutta jakaa myös testaajiemme mielipiteitä.  

Yhteenveto: Kunnolliset kengät ulkoiluun. Malli on melko tiukka, joten ota noin kokoa suurempi optimaalisen istuvuuden löytämiseksi. Kenkien sisäpuoli on softshell-materiaalia, mikä pitää mainiosti vettä. Pohjissa on hyvin asetellut metalliset nastat, jotka pitävät sinut pystyssä myös jäisillä teillä ja syvässä hangessa. Nämä kengät sopivat parhaiten talviseen säähän, jolloin paksu materiaali pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Koska nastat eivät ole dynaamiset eli sopeudu alustaan, ei näillä kannata kulkea pitkin ostoskeskusta. Pohjoisessa asuvat pääsevät viettämään näissä tuntikausia, jos onnistuvat löytämään oikean mallin.

FI_MERREL_DAM.jpgTestissä:

Suositushinta: 168,90 euroa

Istuvuus: Koko on jokseenkin iso ja kengät istuvat melko leveästi. Jos jalkasi ovat kapeat, joudut ehkä käyttämään paksumpaa sukkaa tai sitomaan kengät todella tiukalle. 

Mukavuus: Fleece-sisus on pehmeä ja mukava, ja samalla se auttaa pitämään lämpöä. 

Design: Testin tennarivaihtoehto. Kengät muistuttavat kävely- ja työkenkien yhdistelmää, johon on lisätty harmaita yksityiskohtia. Tämä malli valitaan ominaisuuksiensa, ei ulkonäkönsä perusteella. 

Yhteenveto: Testiryhmän ensivaikutelma oli, että tämän kengän he ovat nähneet jossain ennenkin: nimittäin työkenkinä. Näissä kengissä voitkin työskennellä. Ne ovat lämpimät, niiden päällinen on todella vahvaa ja näitä voit käyttää ongelmitta monien sesonkien ajan. Päällinen pitää täydellisesti vettä. Miinusta kengät saavat siitä, että ovat hieman matalampaa mallia. Siksi ne voivat päästää sisäänsä paljon lunta nilkkojen kohdalta, ellet satu pukeutumaan paksuihin sukkiin, jotka peittävät aukot. Lisäksi kengät ovat superleveät, ja voivat tuntua hieman kömpelöiltä. Parasta näissä kengissä onkin pito. Vibram Arctic Grip-sulan, joka muistuttaa hieman hiekkapaperia, pitää yhtä hyvin jäällä kuin sementillä. Sinun tulee kävellä tavallisesti, jotta pito pääsee oikeuksiinsa. Plussaa siitä, että näillä kengillä voit kulkea niin ruokakaupassa kuin asfaltillakin. Ne sopivat myös heikomman tasapainon omaaville, jotka kaipaavat tukevia kenkiä. 

FI_ICEBUG_DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa 

Saatavilla myös: 

Istuvuus: Koko on suuri ja etenkin etupuolelta kengät istuvat leveästi. Ota kokoa pienempi, jos haluat olla varma, että kengät pysyvät tai käytä saapassukkia.

Mukavuus: Kengät istuvat mukavasti ja niiden pohja osoittaa varpaiden kohdalta kevyesti ylöspäin, mikä takaa, että askel rullaa. Sisäsivun vetoketju tekee kenkien riisumisesta ja jalkaan laittamisesta helppoa. 

Design: Kaupunkilaisversio nastallisista kengistä. Kaikki testaajamme tykkäsivät tästä täydellisestä naisellisesta mallista, joka sopii täydellisesti sinulle, joka haluat panna jalkoihisi jotakin nätimpää. Mokka toimii näissä kengissä nätisti ja plussaa tulee myös pienistä heijastinyksityiskohdista.

Yhteenveto: Tässä yksi Icebugin klassikoista –  tyylipuhdas kävelykenkä sinulle, joka et kaipaa vaelluskenkiä, mutta haluat silti kulkea turvallisesti talvella. Metro2 W Bugrip -kengissä on vettä eristävä mokkapäällinen ja vahva, vettä pitävä pohja, joka varmistaa, että askeleesi ovat turvallisia myös lumen peittämällä alustalla. Icebugin dynaamiset nastat eivät todellakaan jätä ketään kylmäksi. Ne muuttuvat koviksi pehmeällä alustalla kuten lumella ja jäällä ja sulautuvat pohjaan, kun tallustat asfaltilla, joten voit kulkea kengillä missä vain ongelmitta. Ainoa miinus on, että malli tuntui jokseenkin suurelta ja aavistuksen kömpelöltä, sillä pohja osoittaa hieman ylöspäin. Ne eivät ole myöskään paras vaihtoehto lumileikkeihin. Parasta kengissä on niiden lämpimyys ja kyky kestää koviakin pakkasia sekä täydellinen pito. 

FI_HALTI_DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 158,90 euroa

Istuvuus: Koko on aavistuksen pieni, joten jos painit kahden koon välillä, sinun tulisi valita suurempi. Nauhoituksen avulla voit säädellä istuvuutta itse.

Mukavuus: Pohjallinen korjaa askelta hieman, joten vaikka pronanoisit, korjaa kenkä liikettä itsestään. Sisäpuoli on pehmeä ja mukava ja varsi tulee mukavasti nilkan yli. 

Design: Nätti ja tyylipuhdas talvikenkä tuntuu kuin metsän versiolta Timberlandin 6-inch Premium -kengistä. Testiryhmä ylistää mustia yksityiskohtia, jotka tuntuivat todella loppuun asti mietityiltä ja jotka korottavat design-arvosanaa. 

Yhteenveto: Wow! Heti, kun saat Freddo DX Mid Arctic Grip -kengät jalkaasi, nousee hymy kasvoillesi. Tämä kenkä on supermukava, ja pehmeä pohja syleilee jalkaa mukavasti tarjoten vankan tuen. Muista, että kenkä on hieman pientä kokoa, joten jos käyttää kenkiä villasukkien kera, kannattaa ehkä valita kokoa isommat. Miinusta kengät saavat siitä, että ne lukeutuvat testin viileimpien mallien joukkoon. Toisaalta ne toimivat mainiosti pidemmillä kävelyillä, koska päällinen on vedenpitävä ja hyvin ilmastoitu. Tässä mallissa ei ole nastoja, mutta Vibram Arctic -pohja tuntuu lähes hiekkapaperilta. Materiaali pitää mainiosti märällä ja liukkaalla alustalla. Nätti ja vankka talvikenkä ulkoiluhulluille. 

MIEHILLE

FI_SALOMON_HERR.jpg

Testissä: 


Suositushinta: 169,90 euroa 

Istuvuus: True to size. Ota tavallinen kokosi.

Mukavuus: Keskikorkea varsi tuntuu melko kovalta jalkaa vasten, mutta tämän voi helposti ratkaista paksummalla sukalla. Sisäpuolen fleece nostaa pisteitä. 

Design: Kun kuvittelet mielessäsi outdoor-kengän, mieleesi piirtyy todennäköisesti tämä malli. Klassinen Salomon-kenkä pääsee oikeuksiinsa luonnossa. Testiryhmämme jakautui hieman värivalinnan mukaan – osa jäi kaipaamaan lisää värejä, joita Salomon usein muuten käyttää tuotteissaan.

Yhteenveto: Kunnon kenkä sinulle, joka tiedät, mitä ulkoleikit ja kävelyt liukkaalla ovat. Vankka ja hyvin pitävä pohja yhdistettynä koviin, metallisiin nastoihin tekee näistä täydelliset talvikengät. Nastat eivät kuitenkaan mene pohjien sisälle, mikä kannattaa muistaa, jos suunnittelet suuntaavaasi esimerkiksi ostoskeskukseen. Luonnossa malli pääsee kuitenkin oikeuksiinsa. Testiryhmämme ei liioin pitänyt nilkan saavuttavasta reunuksesta, vaan jäi kaipaamaan hieman korkeampaa ja samalla lämpimämpää ja mukavampaa mallia. Plussaa vedenpitävästä päällisestä ja kenkien mukavuudesta ja lämpimyydestä. 

FI_MERREL_HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 168,90 euroa

Istuvuus: Kengät ovat melko pienet, jos katsomme kokoa, mutta leveydeltään ne ovat kovin tilavat. Joten kannattaa ottaa ehkä kokoa isommat ja sitoa ne kunnolla tai käyttää paksumpia sukkia.  

Mukavuus: Vankka ja tilava kenkä istuu mukavasti jalkaan. Mainio vaihtoehto sinulle, jonka tasapaino ei ole paras mahdollinen.

Design: Nämä kengät muistuttavat klassisia työkenkiä. Mustin ja harmain yksityiskohdin koristellut kengät eivät aiheuttaneet testaajistamme ihastuksen huokauksia, mutta täyttivät tehtävänsä. 

Yhteenveto: Tiesimme jo, että Merrel osaa valmistaa pakkasellakin pitäviä kenkiä. Kengät on usein valmistettu Vibram Arctic Grip-pohjalla, joka pitää jäällä, lumella ja sementillä ongelmitta. Koska kengissä ei ole nastoja, voit suunnata niillä myös kotimatkalla kauppaan. Muista kävellä niillä kuten kävelisit normaalisti, jotta kaikki pohjan osat aktivoituvat. Kengän päällinen on vedenpitävä, kestävä ja lämmin. Tämä kenkä on kylmempää ja rankempaa ilmastoa varten. Jäimme kaipaamaan korkeaa reunusta, sillä nilkat ovat vaarassa paleltua. Plussaa stabiilista ja mukavasta mallista. Tähän työkenkään voit luottaa kävelyillä ja ulkotöissä.

FI_ICEBUG__HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa 

Istuvuus: Koko on melko suuri. Jos et kaipaa kahden villasukan mentävää tilaa, voit valita puolta tai kokonaista kokoa pienemmän mallin. 

Mukavuus: Todella pehmeä ja mukava kenkä. Pohja kääntyy hieman ylöspäin varpaiden kohdalta, mihin testaajamme suhtautuivat ensin epäröiden. Käytössä he huomasivat kuitenkin, että askel rullaa mukavasti. Käytännöllinen vetoketju tekee kenkien pukemisesta ja riisumisesta helpompaa. 

Design: Nätti mokka tekee kengistä hieman muita kenkiä ylellisemmät. Heijastavat yksityiskohdat tekivät mukavan vaikutuksen ja toivat näkyvyyttä, mutta pimeällä kannattaa ehdottomasti napata lisää heijastimia mukaan. 

Yhteenveto: Klassinen ulkokenkä mainiolla pidolla ja vedenpitävällä pohjalla. Mokkapäällinen on ainoastaan vettä hylkivä, mikä kannattaa pitää mielessä. Mokka voi myös muuttaa väriään kovassa käytössä. Ominaisuudet ja kestävyys ei muutu, mutta huomaat kosmeettisen eron. Kermana kakun päällä nastat ovat dynaamiset, joten ne muuttuvat koviksi jäällä ja lumella ja pehmeiksi kovalla alustalla. Lämmin ja tilava malli on mainio sunnuntaikävelyille. 

FI_HALTI_HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 158,90 euroa

Istuvuus: Normaali koko ja sopiva istuvuus. Testiryhmän mukaan tämä on hieman leveämpi kuin Timberlandin 6-inch premium. 

Mukavuus: Kengät istuvat supermukavasti jalkaan ja nauhojen avulla saat säädeltyä kenkiä yhä mukavammaksi.

Design: Yksinkertainen design tuntuu kovin pelkistetyltä. Korkea  varsi, mustat yksityiskohdat ja pelkistetty logo olivat nättejä. 

Yhteenveto: Tästä saat joustavan kengän, joka on samaan aikaan kunnollinen ja jykevä. Tämä malli sopii todellakin kävelyille. Plussaa siitä, että se miellyttää myös silmiä. Pitävä Vibram Arctic Grip-pohja tuntuu kuin hiekkapaperilta, joten voit seistä tukevasti myös liukkaalla ja märällä alustalla. Lisäksi kenkä on vedenpitävä ja ilmava, joten se sopii myös vaellukselle. Malli ei kuulu testin lämpimimpiin. Se istuu kuitenkin mukavasti jalkaan, tuntuu sopivan tiukalta ja palvelee parhaiten kävelyillä metsässä. 

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Nike
Muoti & trendit

Stylisti vinkkaa: Kesän 3 kuuminta trendiä

juuri nyt
Craft X Vacchi
Muoti & trendit

Ylistä Le Maillot Jaunea Craft x Vacchin kanssa

1 päivä sitten
Test löpartröjor
Muoti & trendit

Testasimme miesten vuoden 2019 juoksupaidat

2 päivää sitten
Sporta stilen
Muoti & trendit

Tanssija Adjani Benita Goli: "Alter egoni tekee äärimmäisiä liikkeitä"

3 päivää sitten
Birkenstock Sandalheader
Muoti & trendit

Trendit haltuun: Kesäsandaalit 2019

16 may 2019
Dasia Starlily Bow
Muoti & trendit

Uutta, söpöä ja mukavaa Dasialta

15 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Muoti & trendit

11 treenitrikoot taskuilla

14 may 2019
Header löpartröjor dam
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat juoksupaidat naisille

09 may 2019
Nike Tech pack
Muoti & trendit

Vaatteet Nike Tech Pack -mallistosta, joita et todellakaan tahdo ohittaa

09 may 2019
Test av regnjackor
Muoti & trendit

Testi! 3 parasta miesten sadetakkia 2019

09 may 2019
Fotbollsskor header
Muoti & trendit

Junioreiden parhaat jalkapallokengät

09 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Muoti & trendit

9 trendikkäät aurinkolasit kesäksi 2019

08 may 2019
Peak Performance skaljackor
Muoti & trendit

Uutta ja vedenpitävää Peak Performancelta

07 may 2019
Adidas trailskor
Muoti & trendit

Ammattilaiset testasivat Adidaksen polkujuoksukengät

06 may 2019
Epic React
Muoti & trendit

Tältä näyttävät uudet Epic React Flyknit 2 kengät

06 may 2019
Löparbh 2019
Muoti & trendit

Testi: Parhaat urheiluliivit juoksemiseen

06 may 2019
Nike Icon Clash
Muoti & trendit

Niken uusi mallisto tarjoilee surffiviboja

05 may 2019
Header_DAM.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat sadetakit

03 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Muoti & trendit

Testi! Parhaat uimapuvut uimiseen

02 may 2019
Craft Essence
Muoti & trendit

Tutustu pyöräilyn tyylisääntöihin

30 apr 2019
Icebreaker merinoull
Muoti & trendit

Tämän takia sinun tulisi juosta merinovillassa

30 apr 2019
Så vet du om skon passar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset jalkapallokengät

29 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Muoti & trendit

Näin tekonurmelle ja luonnonnurmelle tarkoitetut jalkapallokengät eroavat toisistaan

29 apr 2019
BLACC running
Muoti & trendit

Blaccin vuoden 2019 juoksu-uutuudet

29 apr 2019
Haglöfs
Muoti & trendit

Softshell vai kuoritakki – miten ne eroavat toisistaan?

29 apr 2019
Didriksssons
Muoti & trendit

Näin tiedät, onko takkisi vedenpitävä

29 apr 2019
Nike Free 5.0
Muoti & trendit

TESTI: Tältä tuntuvat uudet Nike Free Run 5.0 -juoksukengät

26 apr 2019
Hoka One One header
Muoti & trendit

Rakastu Hoka One Onen uutuuksiin

26 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Muoti & trendit

Duffelbag – sesongin trendikkäin laukku

24 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Muoti & trendit

Testi! Miesten parhaat juoksukengät 2019

22 apr 2019
Löparskor dam 2019
Muoti & trendit

Testin parhaat juoksukengät naisille vuonna 2019

19 apr 2019
Asics löparskor
Muoti & trendit

Tervehdi Asicsen uusia pastellinvärisiä juoksukenkiä

17 apr 2019
Elvine
Muoti & trendit

Kevään miesten takkitrendit

17 apr 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Naisten kolme trendikkäintä kevättakkia

16 apr 2019
Adidas sneakers
Muoti & trendit

Adidaksen kevään tennaritrendit

16 apr 2019
Test
Muoti & trendit

Testi: Viidet parhaat lasten kumisaappaat

16 apr 2019
Adidas Primeknit
Muoti & trendit

Adidaksen saumaton treenimallisto vihdoin Sportamorella!

14 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Muoti & trendit

8 kevätsuosikkia, joita et voi ohittaa

12 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Muoti & trendit

Sesongin selviytymispaketti miehille

11 apr 2019
TESTBILD
Muoti & trendit

PT:n testaa: Näin hyviä ovat trendikkäät treenivaatteet

11 apr 2019
more news
Nike

Stylisti vinkkaa: Kesän 3 kuuminta trendiä

Kaipaako treenivaatekaappisi tyyli-inspiraatiota? Esittelemme stylistin parhaat vinkit, kuinka pukeudut trendikkäästi myös kesällä!

juuri nyt
Muoti & trendit
Craft X Vacchi

Ylistä Le Maillot Jaunea Craft x Vacchin kanssa

Tämän vuoden tyylikkäin pyöräilykokoelma on rantautunut Sportamorelle! Se on täynnä keltaista, söpöä ja täydellistä pyöräilykulttuuria.

1 päivä sitten
Muoti & trendit
Test löpartröjor

Testasimme miesten vuoden 2019 juoksupaidat

5 uutta juoksupaitaa, jotka muistuttavat tavalla tai toisella toisiaan. Testiryhmämme kokeili viittä eri mallia selvittääkseen, miten ne eroavat toisistaan.

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Sporta stilen

Tanssija Adjani Benita Goli: "Alter egoni tekee äärimmäisiä liikkeitä"

Lavalla seisominen ja tanssiminen vaatii tunteita, rohkeutta ja ennen kaikkea makean tyylin. Adjani Hjert Goli kertoo, kuinka hän selättää ramppikuumeen ja tuntee lavalla olonsa mukavaksi.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Birkenstock Sandalheader

Trendit haltuun: Kesäsandaalit 2019

Tarvitsitpa sandaalit rantahiekkaan tai yksinkertaiset kengät kruunaamaan tyylisi kuumana kesäpäivänä, sandaalit ovat aina varma valinta. Esittelemme vuoden 2019 sandaalitrendit.

16 may 2019
Muoti & trendit
Dasia Starlily Bow

Uutta, söpöä ja mukavaa Dasialta

Jos etsit uusia, ihania kenkiä, jotka ovat todella todella söpöt, kurkkaa tänne. Dasian tennarit ovat saapuneet myös meille Sportamorelle!

15 may 2019
Muoti & trendit
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 treenitrikoot taskuilla

Älä ikinä aliarvioi hyvien taskujen merkitystä! Kun haluat mukaasi vain tärkeimmät, on tavarat helppo kätkeä treenihousujen taskuun. Esittelemme näteimmät treenitrikoomme taskuilla.

14 may 2019
Muoti & trendit
Header löpartröjor dam

Testi: sesongin parhaat juoksupaidat naisille

Purista itsestäsi viimeisetkin irti, ja ota avuksi kunnon juoksupaita. Testasimme viisi trendikästä juoksupaitaa naisille.

09 may 2019
Muoti & trendit
Nike Tech pack

Vaatteet Nike Tech Pack -mallistosta, joita et todellakaan tahdo ohittaa

Futuristisia yksityiskohtia, erityisen ohuita materiaaleja ja kehon liikkeitä myötäilevä design. Näistä on Niken uusi Tech Pack -mallisto tehty.

09 may 2019
Muoti & trendit
Test av regnjackor

Testi! 3 parasta miesten sadetakkia 2019

Älä anna sateen yllättää. Tässä tulevat miesten sadetakkimallit, jotka pitävät sinut kuivana läpi kesän.

09 may 2019
Muoti & trendit
Fotbollsskor header

Junioreiden parhaat jalkapallokengät

Jalkapallosesonki on käynnissä. Ehkä lapsesi on aika saada uudet jalkapallokengät, kun vanhat ovat alkaneet kiristää. Anna junioritestaajiemme auttaa.

09 may 2019
Muoti & trendit
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendikkäät aurinkolasit kesäksi 2019

Mitä olisikaan kesä ilman kunnon aurinkolaseja? Vältä silmävammat ja viimeistele tyylisi näillä sesongin suosituimmilla laseilla.

08 may 2019
Muoti & trendit
Peak Performance skaljackor

Uutta ja vedenpitävää Peak Performancelta

Teknisiä, käytännöllisiä ja söpöjä samalla kertaa. Esittelemme muutaman Peak Performancen vedenpitävän suosikin, jotka toimivat niin kaupungissa kuin ulkona seikkaillessa.

07 may 2019
Muoti & trendit
Adidas trailskor

Ammattilaiset testasivat Adidaksen polkujuoksukengät

Kaipaatko mukavia polkujuoksukenkiä? Kurkkaa nämä Adidaksen uudet polkujuoksukengät. Lajin asiantuntijat Elisabeth Hansson ja David Andersson Trailrunning Swedeniltä testasivat uutuudet.

06 may 2019
Muoti & trendit
Epic React

Tältä näyttävät uudet Epic React Flyknit 2 kengät

Kaipaatko uusia juoksukenkiä? Tarkasta nämä Niken supersuositut Epic React Flyknit 2 -kengät, jotka ovat saaneet sesongin mukaisen uuden sävyn.

06 may 2019
Muoti & trendit