Header.jpg

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

On tärkeää valita hyvä pyöräilykypärä. Tässä testissä olemme tutustuneet eri mallien säädettävyyteen, käyttömukavuuteen, ilmanvaihtoon ja muotoiluun.

Uutta  etsiessä kannattaa valita malli, joka tarjoaa sinulle hyvän suojan, jos jotain sattuu. Mutta on olemassa myös muita ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota valintaa tehdessä, ja juuri näitä tekijöitä olemme tutkineet tässä testissä. Olemme arvioineet säädettävyyden, käyttömukavuuden, ilmanvaihdon ja suunnittelun viiden eri pyöräilykypärän kohdalla. Testi ei sisällä törmäystestiä.

Överblick.jpg Tässä ovat testimme kypärät! Kaikissa on CE-merkintä ja ne on suunniteltu niin kutsutulla Mips-tekniikalla.

CE-merkityt pyöräilykypärät Mips-tekniikalla

On tärkeää varmistaa, että valitsemassasi pyöräilykypärässä on CE-merkintä, jolloin se täyttää EU: n terveys- ja turvallisuusvaatimukset. Kaikki Sportamorella myytävät kypärät ovat CE-merkittyjä. Kaikissa testin malleissa on myös Mips-suojaus, ruotsalainen keksintö, joka on kehitetty Tukholman Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa (KTH).

Mikä on Mips?

Mips-tekniikka perustuu siihen, että kypärässä on ylimääräinen matalan kitkan kerros, joka on suunniteltu mahdollistamaan suhteellinen liike pään ja kypärän välillä. Tilastot ovat osoittaneet, että yleensä kaatumisesta johtuva voima kohdistuu harvoin suoraan päähän, vaan yleensä isku tulee vinosta kulmasta. Näin Mips-tekniikalla varustettu kypärä vähentää päähän kohdistuvan iskun voimaa. Jotta Mips-suojaus voi toimia kunnolla, kypärän on istuttava oikein päähän. Sen tulisi olla mahdollisimman tiukka päässä. Myöa leukahihnan tulee olla tiukka, mutta sinun pitäisi pystyä saamaan yksi sormi leuan ja nauhan väliin. Varmista myös, että kypärä ei ole asetu liian kauaksi pään takaosaan.

Testissä: Pyöräilykypärät naisille ja miehille

Sweet Protection Outrider MIPS Helmet.jpgMalli: ,  


Soveltuu: Maantielle

Mitat: 54-58 cm (koko M)

Paino: 290 grammaa

Testipaneeli kommentoi: Yksinkertainen pyöräilykypärä, joka täyttää suurimman osan tarpeista, mutta jossa ei ole näppäriä lisäominaisuuksia. Kokoa voidaan säätää niskassa olevan ruuvin avulla niin, että se istuu tiukasti pään ympärillä.

- Se on erittäin kevyt ja lisäksi vielä hyvännäköinen, sanoo yksi testaajista.

Ilmanvaihto näyttää testipaneelin mielestä aluksi hieman kyseenalaista, koska kypärässä ei ole niin monta aukkoa päällä kuin muissa testin kypärissä. Mutta kypärän sisälle katsottaessa huomaa, että siinä on ilmavaihtokanavia, jotka kuljettavat ilmaa kypärän läpi ja jäähdyttävät mukavasti. Tässä on myös suuri ero, kun testipaneeli nousee polkupyörien selkään. Ihanaa!

Sweet Protection Trailblazer MIPS Helmet.jpg Malli: ,

Soveltuu: Polulle

Mitat: 56-59 cm (koko M/L)

Paino: 350 grammaa

Testipaneeli kommentoi: Mukava pyöräilykypärä polkupyöräilyyn. Edessä on tukeva lippa, joka suojaa auringolta ja kosteudelta. Halutessasi lipan voi ottaa pois tai kääntää.

Kypärän takaosasta voi säätää kypärän sopivan kokoiseksi. Testipaneeli pitää valkoisesta mallista, joka on hyvin yksinkertainen, mutta tyylikäs. Tämä kypärä on täydellinen valinta niille, jotka eivät halua mustaa, värikästä tai "liian menevää" trail-kypärää. Kuten muissakin Sweet Protection -merkin pyöräilykypärissä, siinä on tuuletuskanavat, jotka kuljettavat ilmaa sisäkerroksen läpi.

- Sisäpuolella on myös useita pehmusteita mukavuuden parantamiseksi, jotka ovat irroitettavissa. Käytännöllistä, yksi testaaja toteaa. 

Kypärän mukana toimitetaan säilytyspussi, sekä ylimääräiset pehmusteet. 

Bell 4Forty Mips.jpg Malli: ,

Soveltuu: Polulle

Mitat: 55-59cm (koko M)

Paino: 350 grammaa

Testipaneeli kommentoi: Paneeli on täysin yhtä mieltä siitä, että tämä on ylivoimaisesti testin makein kypärä. Trendikäs maastokuviointi on tietysti plussaa, mutta myös muotoilu eroaa muista monella tapaa. Edessä on pieni lippa, joka suojaa kasvoja sateelta ja auringolta, mutta sen lisäksi kypärä tulee hiukan alemmas niskaan, kuin muut testissä olevat kypärät.

Takana on pieni säätöpyörä, jolla saat säädettyä koon juuri pään mukaiseksi. Muuten kypärä on erittäin mukava, mutta on hyvä huomioida, että se painaa enemmän kuin muut kypärät.

- Tästä kypärästä huomaa, että se on valmistettu juuri trail-pyöräilyyn. Se tuntuu "karkeammalta", mutta hyvällä tavalla ja etenkin kun kypärällä ei ole tarkoitus ajaa asfaltilla kaupungissa, testipaneelinjäsen tiivistää.


Giro Agilis Mips – 1.jpg Malli: ,  


Sopii: Maantielle

Mitat: 55-59 cm (koko M)

Paino: 280 grammaa

Testpaneeli kommentoi: Yksi ensimmäisistä asioista, joihin testipaneeli kiinnittää huomiota, on mukavuus. Tässä on sinulle oikeasti mukava kypärä! Osa testipaneelin jäsenistä kaipaa lippaa, joka suojaisi sateelta ja auringolta.

Tämän mallin takaosasta voit säätää kokoa säätönupin avulla. Leukahihnaa voi myös säätää. Sisäpuolella on kapeita kaistaleita vaahtomuovia, jotta kypärä olisi mukavempi päässä. Lisäksi voit myös säätää kypärän kaltevuutta.

- Se ei näytä kovin ihmeelliseltä ulospäin, mutta tekee todella vaikutuksen! Tämä on kevyt kypärä, jota voisin kuvitella käyttäväni joka päivä, sanoo yksi testaaja.


Giro Syntax Mips – 1.jpg Malli: ,

Sovletuu: Maantielle

Mitat: 55-59cm (koko M)

Paino: 270 grammaa

Testpaneeli kommentoi: Tämä on testin kevyin kypärä, se todella painaa vain 270 grammaa! Siinä on hyvä ilmanvaihto, joten sinun ei tarvitse koskaan tuntea oloasi hikiseksi. Tässä kypärässä on luonnollisestikin myös Mips-suojaus. Takaa niskasta kypärää voi säätää paljon ruuvitoiminnon ansiosta, josta voi kiristää huomattavasti enemmän kuin luulisi.

- Suunnittelu on yksinkertainen, mutta pidän siitä. Joskus ei vain huvita valita näyttävää kypärää, vaan haluaa hieman hillitymmän mallin. Siksi pidän tästä kovasti! testaaja kertoo ilahtuneena.

Kypärä sopii maantiepyöräilyyn, mutta kypärän sisällä olevat kuvakkeet paljastavat sen sopivan myös inlineen, rullaluisteluun ja rullalautailuun. Sisällä on erittäin ohuita vaahtomuoviosia, jotta kypärä olisi entistä mukavampi.

Vinkki!

Tässä testissä olemme arvioineet säädettävyyden, käyttömukavuuden, ilmanvaihdon ja suunnittelun, mutta emme turvallisuutta. Voit itse tarkistaa, kuinka turvallinen pyöräilykypäräsi on, niin uutena kuin hetken käytönkin jälkeen.

  • Uusi kypärä: varmista, että löydät tuotekuvauksesta sanan Mips ja CE- merkinnän. CE-merkintä tarkoittaa, että kypärä täyttää EU: n terveys- ja turvallisuusvaatimukset.
  • Käytetty kypärä: koskaan ei voi tietää, miten kypärää on käytetty. Siksi voi olla järkevää välttää käytettyjen pyöräilykypärien ostamista. Hanki sen sijaan uusi.
  • Hetken käytön jälkeen: tarkista, ettei kypärän kuoreen tai muihin osiin ole tullut halkeamia tai vaurioita. Jopa pienet puutteet voivat heikentää kypärän tarjoamaa suojaa. Jos löydät vaurioita, osta uusi kypärä!
  • Onnettomuustapauksissa: osta uusi kypärä! Vaikka kypärässä ei näkyisi vaurioita, sisäosat saattavat olla vioittuneita, jotka heikentävät suojaa. Sinun tulisi hankkia uusi kypärä varmistaaksesi, että se suojaa päätäsi yhtä tehokkaasti jatkossakin!

OSTA NYT:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

Better Bodies träningstights
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

2 päivää sitten
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

3 päivää sitten
React Miler NY
Muoti & trendit

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

22 may 2020
korta tights
Muoti & trendit

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

20 may 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Muoti & trendit

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

19 may 2020
björn borg tights
Muoti & trendit

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

15 may 2020
nike one tight header ny bild
Muoti & trendit

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

15 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Muoti & trendit

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

14 may 2020
Mjukisset
Muoti & trendit

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

13 may 2020
badtofflor plock
Muoti & trendit

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

13 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

13 may 2020
lisa tellbe header
Muoti & trendit

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Muoti & trendit

Uusi juoksukenkä Saucony Freedom 3 on täällä

12 may 2020
gavelo seamless
Muoti & trendit

Nyt olemme saaneet valikoimaamme Gavelonin treenivaatteita

11 may 2020
fila header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Filan lenkkarit on tyylikäs valinta tänä kesänä

11 may 2020
sneakers herr
Muoti & trendit

Ostosvinkkejä! 9 tyylikkäät, mustat lenkkarit miehille

11 may 2020
sneakers header
Muoti & trendit

Tutustu trendeihin! 8 vaaleanpunaiset lenkkarit naisille

11 may 2020
Matchanse set
Muoti & trendit

Testissä: Treenisetit naisille

08 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Treenialushousut

08 may 2020
Asics Novablast test
Muoti & trendit

Testaamme uusia Asics Novablast -juoksukenkiä naisille ja miehille

07 may 2020
Årets badtrender
Muoti & trendit

Vuoden 2020 kuumimmat uima-asutrendit

07 may 2020
Charlotte Karlsson
Muoti & trendit

Minkä kokoiset juoksukengät minun kannattaa valita?

06 may 2020
header skaljackor 2020
Muoti & trendit

Parhaat testissä: kuoritakit naisille & miehille 2020

05 may 2020
Petra Månström
Muoti & trendit

Näin pukeudut lenkille keväällä

04 may 2020
tights header
Muoti & trendit

Testissä: Top 5 parhaat treenitrikoomme

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Kompressiosukat

30 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Treenikenkä Reebok Nano X

28 apr 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Olemme testanneet miesten 2020 kevättakit

23 apr 2020
salomon löpning ss 20
Muoti & trendit

Kuinka pesen juoksuvaatteitani?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Naisten trendikkäät kevättakit 2020

22 apr 2020
test pulsklockor
Muoti & trendit

Suuri testi! Parhaat sykekellomme kaikista hintaluokista

22 apr 2020
Vita sneakers header dam
Muoti & trendit

Testissä: Naisten tyylikkäät valkoiset lenkkarit

22 apr 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Miesten valkoiset lenkkarit

21 apr 2020
nano x header
Muoti & trendit

Uusi Reebok Nano X - yhtä monipuolinen kuin sinä

21 apr 2020
Le specs solglasögon
Muoti & trendit

Trendikkäimmät aurinkolasit 2020

20 apr 2020
Asics loparskor
Muoti & trendit

Mitkä Asicsen juoksukengät minun kannattaisi valita?

20 apr 2020
bästsäljare header
Muoti & trendit

Tässä ovat Sportamoren myydyimmät tuotteet - koko lista

16 apr 2020
more news
Better Bodies träningstights

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

Heillä on laaja valikoima treenitrikoita, pehmeistä saumattomista malleista napakoihin kompressiotrikoisiin. Tällä oppaalla autamme sinua löytämään oikeat Better Bodies -trikoot.

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Header.jpg

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

Onko aika hankkia lapsellesi uudet jalkapallokengät? Lue ensin tämä testi!

3 päivää sitten
Muoti & trendit
React Miler NY

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

Haluatko kestävyysharjoitteluun hyvät juoksukengät , joka antaa sinulle tarvitsemasi tuen pidempiin harjoituksiin? Sitten Niken uusin React Miler on sinua varten.

22 may 2020
Muoti & trendit
korta tights

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

Kun tulee lämpimämpää, voi olla mukavaa treenata lyhyemmissä trikoissa. Ja mikä tuuri - testipaneelimme on kokeillut juuri niitä!

20 may 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Testasimme pehmeimmät, joustavimmat juoksukengät Hoka One Onenilta, Nikelta ja Adidakselta. Tässä ovat testin parhaat mallit naisille.

19 may 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Adidas, Nike, Hoka One One vai Saucony - millä valmistajalla on parhaat juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus? Me selvitimme!

19 may 2020
Muoti & trendit
Nike yoga infinalon header

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

On tärkeää mitä sinulla on päälläsi joogatessa - etenkin sen vuoksi, että saat tehtyä kaikki liikkeet ongelmitta. Niken uusi Infinalon-materiaali on mukavin kangas, jota olet koskaan kokeillut!

19 may 2020
Muoti & trendit
björn borg tights

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

Kukapa ei pitäisi korkeavyötäröisistä trikoista? Tässä ovat tämän hetken suosituimmat mallit Better Bodiesilta, Adidakselta, Nikelta, Filalta, Gavelolta sekä muilta merkeiltä.

15 may 2020
Muoti & trendit
nike one tight header ny bild

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

Yhdet ainoat trikoot, jotka toimivat joka treenissä. Tämä on ajatus One-trikoiden takana. Testasimme Niken supertrikoot (ja vakuutuimme!)

15 may 2020
Muoti & trendit
nike-low-sneakers.jpg

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

Valkoiset lenkkarit eivät yleensä pysy valkoisina kovin pitkään. Kokeile näitä näppäriä niksejä saadaksesi lenkkareistasi taas hohtavan valkoiset!

14 may 2020
Muoti & trendit
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

Juostessa on erityisen tärkeää käyttää hyviä urheiluliivejä, jotka antavat sinulle oikean tuen. Tässä ovat vuoden 2020 parhaat mallit juoksuun.

14 may 2020
Muoti & trendit
Mjukisset

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

Tässä on vuoden kuumin trendi, joka on täydellinen sekä kotitoimistolle että ulos piknikille. Tässä on 10 ylellistä verska-asua, joita et halua missata!

13 may 2020
Muoti & trendit
badtofflor plock

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

Pian on aika ottaa käyttöön kesäisemmät jalkineet, kuten suihkusandaalit, pistokkaat ja flipflopit. Tässä ovat vuoden kuumimmat kesäkengät Filalta, Adidakselta ja Birkenstockilta.

13 may 2020
Muoti & trendit
Header.jpg

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

On tärkeää valita hyvä pyöräilykypärä. Tässä testissä olemme tutustuneet eri mallien säädettävyyteen, käyttömukavuuteen, ilmanvaihtoon ja muotoiluun.

13 may 2020
Muoti & trendit
lisa tellbe header

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

Influensseri Lisa Tellbe rakastaa urheilullista muotia ja näyttää kuinka hän käyttää suosikkivaatteitaan Nikelta.

12 may 2020
Muoti & trendit