Regnställ

TESTISSÄ: Kevään sadevaatteet lapsille

Kevät merkitsee myös kevätsateita! Lapset tarvitsevat vesileikkeihinsä luotettavat vaatteet. Me testasimme kuusi eri sadeasua, jotta voisimme olla varmoja, että ne todella kestävät rajumpiakin leikkejä.  

Jos joku rakastaa olla ulkona säästä riippumatta, ovat kyseessä perheen pienimmät. Sadepäivät ovat parasta, mitä pienet tietävät. Ulkoleikit tarjoilevat lukemattomia eri vaihtoehtoja, mutta kastumisen välttämiseksi lapset tarvitsevat luotettavat vaatteet. 

Keräsimme yhteen sadeasuja, jotka täyttävät eri funktiot. Nyt vanhempien päätettäväksi jää, mitkä sopivat omalle lapselle parhaiten. 

Jotta saisit selville, paljonko vettä vaate kestää, voit turvautua vesipilari-mittoihin. Luku kertoo, paljon vettä vaate kestää ennen kuin se kastuu. Mitä suurempi luku, sitä todennäköisemmin paksumpi vaate. Samalla ventilaatio kärsii. 

Näin vesipilarit mitataan:

  • Vähintään 3 000 mm = Kestää vettä jonkin aikaa. 
  • Vähintään 5 000 mm = Kestää rankempaakin sadetta. 
  • Vähintään 8 000 mm = Näissä lapsi voi istua myös märällä alustalla. Vaatteet pitävät myös rankkasadetta. 
  • Vähintään 12 000 mm = Todella hyvä suoja jopa vaativampiin olosuhteisiin. Asu kestää rankkaakin ja pitkiä vesileikkejä. 

TESTISSÄ:

Didriksson

Merkki: 

Malli:

Suositushinta: 84,90 euroa.

Saatavilla väreissä: ,

Materiaali: Galon, kyllästyksessä ei ole käytetty PFC-yhdisteitä.

Vesipilari: 8 000 mm

Vuorattu? Kyllä.

Testiryhmän tuomio:

Kaipaatko lämmintä ja luotettavaa sadeasua, josta löytyvät fiksut toiminnot? Siinä tapauksessa kannattaa panostaa tähän asuun. Asusta löydät vahvistukset polvien kohdalta, minkä lisäksi galon-materiaali jatkuu jopa hieman lahkeiden yli. Siksi testaajamme arvostavat Boardman Fleece Linded Rainsuit -asua paljon.

Jos yhdistät näihin galon-käsineet, jotka tulevat ylös, varmistat, ettei lapsesi kohtaa ikävää yllätystä, jos hän päättää kastaa koko kätensä lätäkköön. Tästä asusta puuttuu takapuolen kohdalta ylimääräinen vahvistus. Se olisi kruunannut kokonaisuuden, sillä usein lapsilla on tapana liukua ja istua maassa. 

– Yksi mainio asia tässä asussa on, että fleecevuori ei mene makkaralle! eräs vanhempi ylistää.

Tätä fleecevuorattua asua suositellaan käytettäväksi keväällä, syksyllä sekä lämpiminä talvipäivinä. Se on todella kestävä. Pakkasella alle voi sujuttaa lämmittäviä kerroksia. Vanhemmat arvostivat myös heijastimia ja huppua, jonka saa pään ympäri kireälle. Sen sijaan lippa ei riittänyt suojaamaan lapsien kasvoja sateella. Iso plussa kuitenkin vedenpitävyyden luovasta päällisestä, jossa ei ole käytetty PFC-yhdisteitä.

TESTISSÄ:

Reima

Merkki:

Malli: 

Suositushinta: 54,90 euroa

Saatavilla väreissä:  ,  ja .

Materiaali: Polyesteri. Kyllästyksessä ei ole käytetty PVC-yhdisteitä.

Vesipilari: 8 000 mm

Vuorattu? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Jos etsit nättiä, kestävää, hyvän hinta-laatusuhteen omaavaa sadeasua, olet löytänyt etsimäsi. Testaajamme mukaan lapset pukevat tämän mukisematta ylle etenkin yksinkertaisen designin ja makeiden värien vuoksi.  

– Tämä sadeasu on kieltämättä yksi näteimmistä, mitä perheemme on nähnyt. Kolmevuotiaamme piti siitä niin paljon, että halusi nukkua se yllä, eräs testaaja sanoo. 

Sadeasu huokuu laatua ja tuntuu luotettavalta sadesäällä kuin sadesäällä. Kylmällä asu kaipaa alleen useamman kerroksen, jottet joudu palelemaan. Säädeltävyyden ansiosta voit kätkeä henkselien alle ylimääräisen paidan. Tilaa riittää myös paksuille vaatteille. 

Myös kantapäiden alla olevat remmit voi vaihtaa, mitä testaajat arvostavat, sillä ne menevät usein poikki. Hitsattujen saumojoen ansiosta lapsi voi istua märällä alustalla kastumatta. Testaajat jäivät kaipaamaan hieman vahvistuksia esimerkiksi polvien kohdalle. Pukemisessa vanhempana joudut hieman auttamaan lasta. Vaikka 3-vuotias pääsee itse pitkälle, voi se olla haastavaa. Iso plussa siitä, että asun voi pestä pesukoneessa eikä se sisällä myrkyllisiä yhdisteitä. 

TESTISSÄ:

Tretorn

Merkki: 

Malli: 

Suositushinta: 49,90 euroa

Saatavilla väreissä: ,  ja 

Materiaali: Polyuretaani, ei käytetty PVC-yhdisteitä. 

Vesipilari 3 000 mm

Vuorattu? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Todella nätti ja yksinkertainen sadeasu, joka tuo sporttiseen tyyliin oman lisän. Kevyt sadeasu on hieman slimmatumpaa mallia. 

Istuvuus on siis hyvin kehoa myötäilevä. Siksi alle voi olla hieman haastavaa saada ylimääräisiä kerroksia. Tämä malli on tarkoitettu vuoden lämpimämpään aikaan. Takin saa käärittyä hyvin kätevästi mukaan pieneenkin tilaan. 

– Uskon, että tämä on sesongin suosikki ainakin 4-vuotiaiden fashionistojen keskuudessa! Tätä käyttääkseen ei tarvitse edes sadetta, eräs vanhempi hehkuttaa.  

Vanhempana joudut antamaan hieman vetoapua pukemisessa. Lisäksi testaajat suosittelevat valitsemaan paksuhkot, pidemmät lapaset. Materiaali pitää vettä ja tuulta ja lisäksi vetoketju eristää vettä. 

TESTISSÄZet

Merkki:

Malli:

Suositushinta: 54,90 euroa

Saatavilla väreissä:  ja 

Materiaali: Polyuretaani, ei käytetty PFC-yhdisteitä.

Vesipilari: 5 000 mm

Vuorattu? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Yksi kevyimmistä ja kesäisimmistä testin asuista. Mallissa ei ole vuorta sisäpuolella. Testaajat suosittelevatkin käyttämään Zet Rainset -sadeasua vuoden lämpimimpinä kuukausina. Parhaiten se sopii yhdessä ohuiden vaatteiden kanssa.

Tämän asun kanssa kannattaa vältellä kaikista rankimpia sadekuuroja. Sen sijaan kevyttä sadetta asu kestää ongelmitta.  

– Housuissa ei ole henkseleitä ja malli on hyvin helppo riisua ja pukea ylle myös perheen pienimpien mielestä. Se säästää muutaman minuutin aamusta, eräs testaaja hehkuttaa. 

Tätä sadekerrastoa ylistetään istuvuutensa ansiosta. Silti testaajat olisivat toivoneet resoria vyötärölle. Kun lapsi kasvaa, voi säätömahdollisuuksien puuttuminen koitua ongelmaksi.  

Tässä kevyessä sadeasussa riittää hyvin tilaa liikkumiseen ja leikkimiseen. Hupun saa halutessaan pois, ja se suojaa hyvin kasvoja. Kasvojen ympärillä kulkee hupussa resori. Testaajamme ylistävät heijastimia, jotka ilmenevät suurten tähtien muodossa jaloissa ja selässä. Klassinen ja hintansa väärti sadeasu on helppo pakata mukaan. 

TESTISSÄ:

Didriksson

Merkki: 

Malli: 

Suositushinta: 59,90 euroa

Saatavilla väreissä: ,  ja .

Materiaali: 100% galon. 

Vesipilari: 8 000 mm

Vuori? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Tämä vuoreton sadeasu on oikea helmi myös loskaan ja sateeseen. Alle saa nimittäin kätkettyä useita kerroksia. Kylmiin päiviin olisi kaivannut vuorta, osa testaajista koki. Toisaalta on etu, että asua voi käyttää myös kesällä. 

Mikä sitten tekee tästä sadeasusta niin hyvän? Yksityiskohdat. Sadeasussa on hitsatut saumat sekä kanava, jota pitkin vesi virtaa pois ennen kuin se iskee vaatteisiin. Mallissa on lukuisia näkyviä heijastimia.Vaikka testaajat pomppivat pitkin lätäköitä, ei se ollut tälle asulle ongelma. Lahkeissa on galonreuna, mikä tuo lisää suojaa. 

–Asu on hieman ohuempi ja aavistuksen kevyempi. Vedenpitävyys on niin hyvä, että tämä todella tuntuu voittajan valinnalta. 

Tämä asu on tehty aktiivisesti leikkiville lapsille. Säädeltävien olkainten ansiosta asua voi säätää, vaikka lapsi kasvaisikin. Pieni fleecevuori leuan kohdalla on yksi tarkkaan mietityistä yksityiskohdista. Plussaa siitä, että voit säädellä myös hihoja pienten nappien ansiosta, jos tarvitset hieman kireämmän istuvuuden. 

TESTISSÄ:

Lindberg

Merkki:

Malli: 

Suositushinta: 69,90 euroa

Materiaali: 100 % polyuretaani. 

Saatavilla väreissä:  ja 

Vesipilari: 8 000 mm

Vuori? Kyllä.

Yhteenveto: 

Sadetta ja loskaa kylmässä säässä? Tämä mainio, nätti sadehaalari ihastuttaa väreillään ja pitää veden poissa. Vuorattu fleecesisus saa aikaan sen, että tätä voi käyttää lähes vuoden ympäri.  

Joudut vanhempana ehkä auttamaan vähän pukemisessa. Osa vanhemmista suosittelee, että kannattaa varata hieman kasvuvaraa.  

– Testaaja näytti viihtyvän tiukahkosta istuvuudesta huolimatta. Hän laittoi puvun todelliseen testiin pomppaamalla lähimpään lätäkköön, eräs testiperhe kertoo. 

Mitä vedenpitävyyteen tulee, ei tämän kanssa pitäisi tulla ongelmia. Hihat ovat kireähköt ja saumat hitsatut, joten haalari kestää tuntienkin vesileikkejä. Plussaa irroitettavista kumilenkeistä sekä näkyvistä heijastimista. Kaulan osio on melko tiukahko, mutta pehmustettu. Ei siis vaaraa, että se hiertäisi!  

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

puma hybrid
Muoti & trendit

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

3 tuntia sitten
Kari Traa
Muoti & trendit

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

3 päivää sitten
Helly Hansen seglarjacka
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

5 päivää sitten
Nike träningssko
Muoti & trendit

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

09 jun 2019
header-väskor.jpg
Muoti & trendit

TESTI: parhaat treenikassimme

08 jun 2019
yogatights blacc
Muoti & trendit

Näin valitset joogatrikoot

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Muoti & trendit

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

06 jun 2019
Superga 2750
Muoti & trendit

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

03 jun 2019
Löparskor Barn Sacony
Muoti & trendit

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

02 jun 2019
Saint Loye
Muoti & trendit

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

01 jun 2019
yogatights header
Muoti & trendit

Testi: Kevään mukavimmat joogatrikoot

30 may 2019
Teva Hurricane
Muoti & trendit

Vinkit! Kesän parhaat funktionaaliset sandaalit

30 may 2019
segling
Muoti & trendit

Opas: Pukeudu oikein purjehdukseen

30 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Stylisti vinkkaa: Kesän 3 kuuminta trendiä

27 may 2019
Nemeziz 19.1
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Nemeziz 19.1 -jalkapallokengät

24 may 2019
Craft X Vacchi
Muoti & trendit

Ylistä Le Maillot Jaunea Craft x Vacchin kanssa

22 may 2019
Test löpartröjor
Muoti & trendit

Testasimme miesten vuoden 2019 juoksupaidat

21 may 2019
Sporta stilen
Muoti & trendit

Tanssija Adjani Benita Goli: "Alter egoni tekee äärimmäisiä liikkeitä"

20 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Muoti & trendit

Trendit haltuun: Kesäsandaalit 2019

16 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Tämän takia sinun tulisi urheilla tyylillä

16 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Niken uudet vaatteet huokuvat jalkapallon juhlaa

16 may 2019
Dasia Starlily Bow
Muoti & trendit

Uutta, söpöä ja mukavaa Dasialta

15 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Muoti & trendit

11 treenitrikoot taskuilla

14 may 2019
Header löpartröjor dam
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat juoksupaidat naisille

09 may 2019
Nike Tech pack
Muoti & trendit

Vaatteet Nike Tech Pack -mallistosta, joita et todellakaan tahdo ohittaa

09 may 2019
Test av regnjackor
Muoti & trendit

Testi! 3 parasta miesten sadetakkia 2019

09 may 2019
Fotbollsskor header
Muoti & trendit

Junioreiden parhaat jalkapallokengät

09 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Muoti & trendit

9 trendikkäät aurinkolasit kesäksi 2019

08 may 2019
Peak Performance skaljackor
Muoti & trendit

Uutta ja vedenpitävää Peak Performancelta

07 may 2019
Adidas trailskor
Muoti & trendit

Ammattilaiset testasivat Adidaksen polkujuoksukengät

06 may 2019
Epic React
Muoti & trendit

Tältä näyttävät uudet Epic React Flyknit 2 kengät

06 may 2019
Löparbh 2019
Muoti & trendit

Testi: Parhaat urheiluliivit juoksemiseen

06 may 2019
Nike Icon Clash
Muoti & trendit

Niken uusi mallisto tarjoilee surffiviboja

05 may 2019
Header_DAM.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat sadetakit

03 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Muoti & trendit

Testi! Parhaat uimapuvut uimiseen

02 may 2019
Craft Essence
Muoti & trendit

Tutustu pyöräilyn tyylisääntöihin

30 apr 2019
Icebreaker merinoull
Muoti & trendit

Tämän takia sinun tulisi juosta merinovillassa

30 apr 2019
Så vet du om skon passar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset jalkapallokengät

29 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Muoti & trendit

Näin tekonurmelle ja luonnonnurmelle tarkoitetut jalkapallokengät eroavat toisistaan

29 apr 2019
BLACC running
Muoti & trendit

Blaccin vuoden 2019 juoksu-uutuudet

29 apr 2019
more news
puma hybrid

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

Sportamoren suuri kesäALE on täällä. Ota nämä herkkupalat haltuun ja loista juoksupolulla!

3 tuntia sitten
Muoti & trendit
Kari Traa

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

Tarvitsetko tilaa sekä eväslaatikolle että tietokoneelle? Suositko reppua vai olkahihnaa? Näin löydät urheilukassin, josta löytyvät juuri sinun suosikkitoimintosi.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Helly Hansen seglarjacka

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

Kaikki saaristossa purjehtineet tietävät, että kesä ei ole pelkkää auringonpaistetta. Nyt kun kausi on kunnolla käynnissä, on aika hankkia vettä pitävä purjehdustakki. Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Nike träningssko

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

Nike kuvailee itse uusia treenikenkiään malliksi, jossa pito ja stabiliteetti toimivat tilanteessa kuin tilanteessa. Annoimme PT Chand Smithin hikoilla uusissa kengissä ja testata, pitääkö Nike lupauksensa.

09 jun 2019
Muoti & trendit
header-väskor.jpg

TESTI: parhaat treenikassimme

Todella hyvä treenikassi helpottaa arjen palapeliä, johon sisältyy kaikki työstä treeniin ja työmatkapyöräilyyn. Testasimme kahdeksan erilaista treenikassia.

08 jun 2019
Muoti & trendit
yogatights blacc

Näin valitset joogatrikoot

Joogatessa mikään ei saisi tulla tiellesi. Siksi sinun pitää vaatia paljon myös joogatrikoiltasi. Esittelemme yksityiskohdat, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota.

07 jun 2019
Muoti & trendit
Nike Pegasus 36 2

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

Uusin päivitys Niken klassikkomalli Pegasuksesta on rantautunut myös meille Sportamorelle. Pegasus on nyt kevyempi, nopeampi ja nätimpi kuin koskaan aiemmin.

06 jun 2019
Muoti & trendit
Superga 2750

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

Trendikkäät, lompakolle ystävälliset tennarit, jotka eivät mene muodista. Kyse on tietysti Supergan kangaskengistä. Tutustu tuotemerkin tarinaan ja kolmeen malliin, joita et taatusti halua ohittaa.

03 jun 2019
Muoti & trendit
Löparskor Barn Sacony

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

Huomioi lapsesi jalat ja tee ulkoleikeistä entistä hauskempaa juoksukenkien avulla. Asiantuntijamme selittävät, minkä vuoksi hyvät juoksukengät ovat yhtä tärkeät lapsille kuin aikuisille.

02 jun 2019
Muoti & trendit
Saint Loye

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

Kaipaatko kesän kuumia ratsastusretkiä? Ota kaikki irti elämyksestä kunnon ratsastushousujen avulla. Asiantuntijamme kertoo kaiken istuvuudesta ja housujen hoito-ohjeesta, jotta ne kestävät mahdollisimman pitkään.

01 jun 2019
Muoti & trendit
yogatights header

Testi: Kevään mukavimmat joogatrikoot

Joogatrikoot ovat helposti kenties mukavin vaate, mitä maanpäältä löytyy. Usein niille on kuitenkin asetettu muitakin vaatimuksia kuin mukavuus.

30 may 2019
Muoti & trendit
Teva Hurricane

Vinkit! Kesän parhaat funktionaaliset sandaalit

Märät sukat tennareissa aiheuttavat usein hiertymiä. Mitäpä jos jättäisit ne väliin ja hommaisit funktionaaliset sandaalit? Ne ovat yhtä viileät kuin mukavatkin.

30 may 2019
Muoti & trendit
segling

Opas: Pukeudu oikein purjehdukseen

Onko aika suunnata merille? Tee purjehduksesta entistä nautinnollisempi kokemus oikeiden vaatteiden ja varusteiden kera. Tässä oppaamme, mikä pitää sinut oikealla kurssilla.

30 may 2019
Muoti & trendit
Nike

Stylisti vinkkaa: Kesän 3 kuuminta trendiä

Kaipaako treenivaatekaappisi tyyli-inspiraatiota? Esittelemme stylistin parhaat vinkit, kuinka pukeudut trendikkäästi myös kesällä!

27 may 2019
Muoti & trendit
Nemeziz 19.1

Testi! Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Nemeziz 19.1 -jalkapallokengät

Sisäinen Lionel Messisi tulee rakastamaan näitä uusia Nemeziz 19.1 -jalkapallokenkiä. Malli on kevyt, räjähtäävä ja super nätti ja se sopii hyökkäävälle pelaajalle. Tätä mieltä testiryhmämme oli uusista Adidaksen jalkapallokengistä.

24 may 2019
Muoti & trendit