Regnställ

TESTISSÄ: Kevään sadevaatteet lapsille

Kevät merkitsee myös kevätsateita! Lapset tarvitsevat vesileikkeihinsä luotettavat vaatteet. Me testasimme kuusi eri sadeasua, jotta voisimme olla varmoja, että ne todella kestävät rajumpiakin leikkejä.  

Jos joku rakastaa olla ulkona säästä riippumatta, ovat kyseessä perheen pienimmät. Sadepäivät ovat parasta, mitä pienet tietävät. Ulkoleikit tarjoilevat lukemattomia eri vaihtoehtoja, mutta kastumisen välttämiseksi lapset tarvitsevat luotettavat vaatteet. 

Keräsimme yhteen sadeasuja, jotka täyttävät eri funktiot. Nyt vanhempien päätettäväksi jää, mitkä sopivat omalle lapselle parhaiten. 

Jotta saisit selville, paljonko vettä vaate kestää, voit turvautua vesipilari-mittoihin. Luku kertoo, paljon vettä vaate kestää ennen kuin se kastuu. Mitä suurempi luku, sitä todennäköisemmin paksumpi vaate. Samalla ventilaatio kärsii. 

Näin vesipilarit mitataan:

  • Vähintään 3 000 mm = Kestää vettä jonkin aikaa. 
  • Vähintään 5 000 mm = Kestää rankempaakin sadetta. 
  • Vähintään 8 000 mm = Näissä lapsi voi istua myös märällä alustalla. Vaatteet pitävät myös rankkasadetta. 
  • Vähintään 12 000 mm = Todella hyvä suoja jopa vaativampiin olosuhteisiin. Asu kestää rankkaakin ja pitkiä vesileikkejä. 

TESTISSÄ:

Didriksson

Merkki: 

Malli:

Suositushinta: 84,90 euroa.

Saatavilla väreissä: ,

Materiaali: Galon, kyllästyksessä ei ole käytetty PFC-yhdisteitä.

Vesipilari: 8 000 mm

Vuorattu? Kyllä.

Testiryhmän tuomio:

Kaipaatko lämmintä ja luotettavaa sadeasua, josta löytyvät fiksut toiminnot? Siinä tapauksessa kannattaa panostaa tähän asuun. Asusta löydät vahvistukset polvien kohdalta, minkä lisäksi galon-materiaali jatkuu jopa hieman lahkeiden yli. Siksi testaajamme arvostavat Boardman Fleece Linded Rainsuit -asua paljon.

Jos yhdistät näihin galon-käsineet, jotka tulevat ylös, varmistat, ettei lapsesi kohtaa ikävää yllätystä, jos hän päättää kastaa koko kätensä lätäkköön. Tästä asusta puuttuu takapuolen kohdalta ylimääräinen vahvistus. Se olisi kruunannut kokonaisuuden, sillä usein lapsilla on tapana liukua ja istua maassa. 

– Yksi mainio asia tässä asussa on, että fleecevuori ei mene makkaralle! eräs vanhempi ylistää.

Tätä fleecevuorattua asua suositellaan käytettäväksi keväällä, syksyllä sekä lämpiminä talvipäivinä. Se on todella kestävä. Pakkasella alle voi sujuttaa lämmittäviä kerroksia. Vanhemmat arvostivat myös heijastimia ja huppua, jonka saa pään ympäri kireälle. Sen sijaan lippa ei riittänyt suojaamaan lapsien kasvoja sateella. Iso plussa kuitenkin vedenpitävyyden luovasta päällisestä, jossa ei ole käytetty PFC-yhdisteitä.

TESTISSÄ:

Reima

Merkki:

Malli: 

Suositushinta: 54,90 euroa

Saatavilla väreissä:  ,  ja .

Materiaali: Polyesteri. Kyllästyksessä ei ole käytetty PVC-yhdisteitä.

Vesipilari: 8 000 mm

Vuorattu? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Jos etsit nättiä, kestävää, hyvän hinta-laatusuhteen omaavaa sadeasua, olet löytänyt etsimäsi. Testaajamme mukaan lapset pukevat tämän mukisematta ylle etenkin yksinkertaisen designin ja makeiden värien vuoksi.  

– Tämä sadeasu on kieltämättä yksi näteimmistä, mitä perheemme on nähnyt. Kolmevuotiaamme piti siitä niin paljon, että halusi nukkua se yllä, eräs testaaja sanoo. 

Sadeasu huokuu laatua ja tuntuu luotettavalta sadesäällä kuin sadesäällä. Kylmällä asu kaipaa alleen useamman kerroksen, jottet joudu palelemaan. Säädeltävyyden ansiosta voit kätkeä henkselien alle ylimääräisen paidan. Tilaa riittää myös paksuille vaatteille. 

Myös kantapäiden alla olevat remmit voi vaihtaa, mitä testaajat arvostavat, sillä ne menevät usein poikki. Hitsattujen saumojoen ansiosta lapsi voi istua märällä alustalla kastumatta. Testaajat jäivät kaipaamaan hieman vahvistuksia esimerkiksi polvien kohdalle. Pukemisessa vanhempana joudut hieman auttamaan lasta. Vaikka 3-vuotias pääsee itse pitkälle, voi se olla haastavaa. Iso plussa siitä, että asun voi pestä pesukoneessa eikä se sisällä myrkyllisiä yhdisteitä. 

TESTISSÄ:

Tretorn

Merkki: 

Malli: 

Suositushinta: 49,90 euroa

Saatavilla väreissä: ,  ja 

Materiaali: Polyuretaani, ei käytetty PVC-yhdisteitä. 

Vesipilari 3 000 mm

Vuorattu? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Todella nätti ja yksinkertainen sadeasu, joka tuo sporttiseen tyyliin oman lisän. Kevyt sadeasu on hieman slimmatumpaa mallia. 

Istuvuus on siis hyvin kehoa myötäilevä. Siksi alle voi olla hieman haastavaa saada ylimääräisiä kerroksia. Tämä malli on tarkoitettu vuoden lämpimämpään aikaan. Takin saa käärittyä hyvin kätevästi mukaan pieneenkin tilaan. 

– Uskon, että tämä on sesongin suosikki ainakin 4-vuotiaiden fashionistojen keskuudessa! Tätä käyttääkseen ei tarvitse edes sadetta, eräs vanhempi hehkuttaa.  

Vanhempana joudut antamaan hieman vetoapua pukemisessa. Lisäksi testaajat suosittelevat valitsemaan paksuhkot, pidemmät lapaset. Materiaali pitää vettä ja tuulta ja lisäksi vetoketju eristää vettä. 

TESTISSÄZet

Merkki:

Malli:

Suositushinta: 54,90 euroa

Saatavilla väreissä:  ja 

Materiaali: Polyuretaani, ei käytetty PFC-yhdisteitä.

Vesipilari: 5 000 mm

Vuorattu? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Yksi kevyimmistä ja kesäisimmistä testin asuista. Mallissa ei ole vuorta sisäpuolella. Testaajat suosittelevatkin käyttämään Zet Rainset -sadeasua vuoden lämpimimpinä kuukausina. Parhaiten se sopii yhdessä ohuiden vaatteiden kanssa.

Tämän asun kanssa kannattaa vältellä kaikista rankimpia sadekuuroja. Sen sijaan kevyttä sadetta asu kestää ongelmitta.  

– Housuissa ei ole henkseleitä ja malli on hyvin helppo riisua ja pukea ylle myös perheen pienimpien mielestä. Se säästää muutaman minuutin aamusta, eräs testaaja hehkuttaa. 

Tätä sadekerrastoa ylistetään istuvuutensa ansiosta. Silti testaajat olisivat toivoneet resoria vyötärölle. Kun lapsi kasvaa, voi säätömahdollisuuksien puuttuminen koitua ongelmaksi.  

Tässä kevyessä sadeasussa riittää hyvin tilaa liikkumiseen ja leikkimiseen. Hupun saa halutessaan pois, ja se suojaa hyvin kasvoja. Kasvojen ympärillä kulkee hupussa resori. Testaajamme ylistävät heijastimia, jotka ilmenevät suurten tähtien muodossa jaloissa ja selässä. Klassinen ja hintansa väärti sadeasu on helppo pakata mukaan. 

TESTISSÄ:

Didriksson

Merkki: 

Malli: 

Suositushinta: 59,90 euroa

Saatavilla väreissä: ,  ja .

Materiaali: 100% galon. 

Vesipilari: 8 000 mm

Vuori? Ei.

Testiryhmän tuomio:

Tämä vuoreton sadeasu on oikea helmi myös loskaan ja sateeseen. Alle saa nimittäin kätkettyä useita kerroksia. Kylmiin päiviin olisi kaivannut vuorta, osa testaajista koki. Toisaalta on etu, että asua voi käyttää myös kesällä. 

Mikä sitten tekee tästä sadeasusta niin hyvän? Yksityiskohdat. Sadeasussa on hitsatut saumat sekä kanava, jota pitkin vesi virtaa pois ennen kuin se iskee vaatteisiin. Mallissa on lukuisia näkyviä heijastimia.Vaikka testaajat pomppivat pitkin lätäköitä, ei se ollut tälle asulle ongelma. Lahkeissa on galonreuna, mikä tuo lisää suojaa. 

–Asu on hieman ohuempi ja aavistuksen kevyempi. Vedenpitävyys on niin hyvä, että tämä todella tuntuu voittajan valinnalta. 

Tämä asu on tehty aktiivisesti leikkiville lapsille. Säädeltävien olkainten ansiosta asua voi säätää, vaikka lapsi kasvaisikin. Pieni fleecevuori leuan kohdalla on yksi tarkkaan mietityistä yksityiskohdista. Plussaa siitä, että voit säädellä myös hihoja pienten nappien ansiosta, jos tarvitset hieman kireämmän istuvuuden. 

TESTISSÄ:

Lindberg

Merkki:

Malli: 

Suositushinta: 69,90 euroa

Materiaali: 100 % polyuretaani. 

Saatavilla väreissä:  ja 

Vesipilari: 8 000 mm

Vuori? Kyllä.

Yhteenveto: 

Sadetta ja loskaa kylmässä säässä? Tämä mainio, nätti sadehaalari ihastuttaa väreillään ja pitää veden poissa. Vuorattu fleecesisus saa aikaan sen, että tätä voi käyttää lähes vuoden ympäri.  

Joudut vanhempana ehkä auttamaan vähän pukemisessa. Osa vanhemmista suosittelee, että kannattaa varata hieman kasvuvaraa.  

– Testaaja näytti viihtyvän tiukahkosta istuvuudesta huolimatta. Hän laittoi puvun todelliseen testiin pomppaamalla lähimpään lätäkköön, eräs testiperhe kertoo. 

Mitä vedenpitävyyteen tulee, ei tämän kanssa pitäisi tulla ongelmia. Hihat ovat kireähköt ja saumat hitsatut, joten haalari kestää tuntienkin vesileikkejä. Plussaa irroitettavista kumilenkeistä sekä näkyvistä heijastimista. Kaulan osio on melko tiukahko, mutta pehmustettu. Ei siis vaaraa, että se hiertäisi!  

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

reima vinter
Muoti & trendit

Näin puet lapsesi kylmällä säällä

3 päivää sitten
Svea Boots header
Muoti & trendit

Testi: 3 trendikkäät talvikengät Svealta

4 päivää sitten
Eliud Kipchoge
Muoti & trendit

Näillä Nike-kengillä rikottiin maratonin maaginen kahden tunnin raja

4 päivää sitten
Hur tvättar jag mitt underställ?
Muoti & trendit

Miten pesen aluskerrastoni?

5 päivää sitten
Heade trail
Muoti & trendit

Testi: Naisten parhaat trail-kengät

5 päivää sitten
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Muoti & trendit

Heitä hyvästit paleleville jaloille: Kuumimmat bootsit juuri nyt

5 päivää sitten
ENG_HEADER.png
Muoti & trendit

Testasimme lasten lämpimimmät haalarit

11 oct 2019
trailskor herr
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Muoti & trendit

Kolme untuvatakkia, kolme tyyliä

11 oct 2019
Parkas
Muoti & trendit

Testin parhaat sesongin parkatakit miehille

10 oct 2019
The puffer jacket
Muoti & trendit

Sesongin kuumin takkitrendi – The puffer jacket (Korean tapaan)

09 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Muoti & trendit

Testasimme sesongin parhaat syystakit ja parkat naisille

09 oct 2019
Header_DAM.png
Muoti & trendit

Testi: Sesongin parhaat untuvatakit naisille

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Mount Baker on sesongin paras kenkä

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Muoti & trendit

Tärkein asia untuvatakkia ostaessa

09 oct 2019
linerjackor herr
Muoti & trendit

Testasimme miesten parhaat välikerrostakit

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Muoti & trendit

Pikaopas Peak Performancen untuvatakkeihin

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Muoti & trendit

Kesätakit, jotka jokaisen tulisi omistaa

07 oct 2019
helium hood herr
Muoti & trendit

Tämän takia kannattaa ostaa Peak Performancen Helium Hood Jacket

02 oct 2019
Stay in place header
Muoti & trendit

Valitse oikeanlaiset urheiluliivit kehotyyppisi mukaan

01 oct 2019
Polar Ignite header
Muoti & trendit

Minitesti: Testasimme uutta Polar Ignite-kelloa!

30 sep 2019
Adriana Lima Puma
Muoti & trendit

Top 3 kuumimmat treenitrendit juuri nyt

30 sep 2019
Inomhusskor för damer
Muoti & trendit

Testi: kuudet nopeat sisäpelikengät naisille

27 sep 2019
löparjackor dam test
Muoti & trendit

Naisten parhaat juoksutakit

25 sep 2019
Löparjackor test herr
Muoti & trendit

Testi: miesten parhaat juoksutakit

25 sep 2019
craft springa i regn
Muoti & trendit

Näin sinun tulee pukeutua, kun juokset sateessa, lumisateessa, kylmässä ja tuulisessa säässä

24 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Muoti & trendit

Uusi Hövding 3 – turvallisempi, parempi, mukavampi

24 sep 2019
Test inomhusskor
Muoti & trendit

Testi! Parhaat sisäkenkämme salibandyyn ja käsipalloon

23 sep 2019
Salomon imagebild
Muoti & trendit

Kaikki, mitä haluat tietää trail-kengistä

23 sep 2019
Reima regnkläder barn
Muoti & trendit

Myrkyttömät vaatteet lapsille – kyllä kiitos!

23 sep 2019
My shelter
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvä on Adidaksen uusi My Shelter -sadetakki

20 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Muoti & trendit

Nämä tarvitset lasten syystyyliin

20 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Muoti & trendit

Testissä! Asics Gel-Rocket 6 – sisäliikunnan suosikkikenkä

10 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Muoti & trendit

Minitesti: Treenikello Garmin Fenix 6 Sapphire

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Muoti & trendit

Näin huolehdit mokka-, nahka- ja kangastennareistasi

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Muoti & trendit

Aina tyylikkäänä! Tässä ovat sesongin trendikkäimmät treenivaatteet

04 sep 2019
Reebok Nano header
Muoti & trendit

Uudet Reebok Nano 9.0 kengät – Ainoat treenikengät, jotka tarvitset

02 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Muoti & trendit

Testasimme Niken uudet Joyride Run Flyknit -juoksukengät

02 sep 2019
Fenix 6
Muoti & trendit

Garmin päivittää treenikellonsa– näin kehittyneitä niistä tuli!

29 aug 2019
more news
reima vinter

Näin puet lapsesi kylmällä säällä

Aina ei ole helppoa valita sopivia päällysvaatteita perheen pienimmille. Kun kelit kylmenevät on kuitenkin tärkeää pukea päälle oikeanlaiset vaatteet. Muuten vaarana on, että lapsesi alkaa palella – jolloin myös leikit kärsivät.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Svea Boots header

Testi: 3 trendikkäät talvikengät Svealta

Talvi on pian täällä ja niin myös Svean trendikkäimmät varsikengät. Esittelemme kolme mallia, jotka pitävät sinut lämpimänä, olosi mukavana ja tyylisi trendikkäänä myös talvella!

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Eliud Kipchoge

Näillä Nike-kengillä rikottiin maratonin maaginen kahden tunnin raja

12 lokakuuta kenialaisesta Eliud Kipchoge tuli historiallisesti ensimmäinen ihminen, joka alitti maratonilla kahden tunnin maagisen rajan. Sen hän teki Niken juoksukengät jalassaan.

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Hur tvättar jag mitt underställ?

Miten pesen aluskerrastoni?

Kaikki talvesta ja syksystä pitävät tietävät, että aluskerrastoa voi käyttää niin kotisohvalla kuin hiihtoladullakin. Aluskerrasto on sesongin mukavin, lämpimin ja miellyttävin vaate, mutta miten se pestään oikeaoppisesti?

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Heade trail

Testi: Naisten parhaat trail-kengät

Sportamoren testiryhmä kokeili Niken, Salomonin, Asicsen ja Icebugin trail-kenkiä. Nämä trail-kengät sopivat sinulle, joka eksit mukavia, vankkoja ja pitäviä kenkiä.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Heitä hyvästit paleleville jaloille: Kuumimmat bootsit juuri nyt

On aika hankkia kengät, joissa jalkasi eivät palele. Esittelemme sesongin kuumimmat talvikengät.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
ENG_HEADER.png

Testasimme lasten lämpimimmät haalarit

Oikean talvihaalarin löytäminen voi olla haasteellista. Älä lannistu! Junioriraatimme auttaa sinua löytämään haalarimerestä sen oikean.

11 oct 2019
Muoti & trendit
trailskor herr

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

Aika haastaa itsesi polulla! Esittelemme parhaat polkujuoksukenkämme Salomonilta, Icebugilta, Nikelta ja Adidakselta.

11 oct 2019
Muoti & trendit
Reebok dunjacka

Kolme untuvatakkia, kolme tyyliä

Untuvatakki on klassinen päällysvaate, joka löytyy lähes jokaisen pohjoismaalaisen kotoa. Eroista huolimatta niissä on myös paljon samaa: ne lämmittävät ja niistä on helppo pitää. Tässä kolme Reebokin tyyliä, joita et halua ohittaa.

11 oct 2019
Muoti & trendit
Parkas

Testin parhaat sesongin parkatakit miehille

Kylmenevät kelit vaativat lämpimämpiä päällysvaatteita. Esittelemme sesongin kuumimmat miesten parkatakit, joiden avulla pysyt lämpimänä ja tyylikkäänä.

10 oct 2019
Muoti & trendit
The puffer jacket

Sesongin kuumin takkitrendi – The puffer jacket (Korean tapaan)

On aika etsiä inspiraatio Koreasta ja antaa näiden untuvatakkien peittää jalkasi. Tämä takkitrendi pitää sinut lämpimänä ja trendikkäänä!

09 oct 2019
Muoti & trendit
Header-Parkas.jpg

Testasimme sesongin parhaat syystakit ja parkat naisille

Tarvitsetko uutta syystakkia, mutta et ole vielä päättänyt, mikä olisi mieleesi? Anna Sportamoren testiraadin auttaa. Esittelemme parhaat parkatakit.

09 oct 2019
Muoti & trendit
Header_DAM.png

Testi: Sesongin parhaat untuvatakit naisille

Kun kelit kylmenevät, on aika kääriytyä lämpimämpiin päällysvaatteisiin. Olisiko aika hankkia uusi välikerrostakki? Työteliäs testiryhmämme auttaa sinua oikean mallin löytämisessä.

09 oct 2019
Muoti & trendit
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Tämän vuoksi Mount Baker on sesongin paras kenkä

Jos kaipaat kenkiä, jotka selviävät pohjoisen pistävistä talvista, on Canada Snow:n Mount Baker sinun valintasi.

09 oct 2019
Muoti & trendit
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

Timberlandin kengät ovat syksyn kuumin ostos! Tee näin pitääksesi saappaat puhtaana.

09 oct 2019
Muoti & trendit