Dam - Trailtest.png

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

Testipaneeli on treenannut Adidaksen, Salomonin, Saucony ja Asics -merkin trail-kengissä. Lue mitkä kengät pärjäsivät parhaiten testissä!

Suoraan valikoimaan: 

Jos olet vasta aloittamassa polkujuoksua, kannattaa sinun tutustua Salomonin Speedcross- kenkiin tarkemmin. Kokeneemmalle polkujuoksijalle saattaa sopia tasapohjaisempi trail-kenkä, kun juoksija ja jalkaterät ovat tottuneet haastavampaan maastoon. Lue testi ja selvitä mitkä trail-kengät sopivat parhaiten sinulle.

Testissä: 

Dam - adidas Terrex Two Ultra Parley.pngSaatavilla väreissä:  ja 

Parasta kengissä: Ne ovat pääosin valmistettu kierrätetystä muovista. 

Yhteenveto: Adidaksen yhteistyökumppani Parley astuu kuvioon mukaan, kun on aika kalastaa merestä muovia ja ottaa se uudelleen hyötykäyttöön. Tämä versio -polkujuoksukengistä ei ole vain hyvännäköinen, vaan myös ympäristöystävällinen.

– Todella ihana kenkä hyvällä ilmanvaihdolla varustettuna, kiitos päällä olevan mesh-kankaan. Kenkä vastaa ilmoitettua kokoa, mutta saattaa tuntua hieman leveältä istuvuudeltaan.

Eli jos sinulla on pieni jalka, kannattaa olla erityisen tarkka nauhoja sitoessa. Muuten kengät istuvat hyvin, ja nauhat pysyvät kiinni pidemmänkin lenkin ajan.

– Iskunvaimennus tuntuu hyvältä ja mielestäni sain hyvän pidon niin saveen kuin kumpuraiseenkin maahan, toteaa yksi testaajista.

Huomionarvoista on myös se, että tässä trail-kengässä on sukkarakenne, eli toisin sanoen siinä ei ole perinteistä kengän läppää. Tämän ansiosta kenkä istuu napakasti jalkaan, eikä se liiku ollenkaan juoksemisen aikana.

– Juoksiessa kenkä avittaa hieman rullausta, mikä vauhdittaa seuraavaan askeleeseen siirtymistä. Sitä ei yleensä ole trail-kengissä, mutta itse pidin siitä.

Viimeisempänä kohtana, muttei suinkaan vähäisimpänä, testipaneeli haluaa ylistää kengän trendikästä suunnittelua. Ilman suuria nastoja testipaneeli olisi voinut sekoittaa nämä kengät tavallisiin Ultraboost-kenkiin (ei ollenkaan huono juttu)!

Testissä: 

Dam - Salomon Speedcross 5.pngSaatavilla väreissä:  ja .

Parasta kengissä: Mukavuus, suunnittelu, vakaus… jatkammeko vielä, vai tulikohan tämä jo selväksi?

Yhteenveto: Speedcross 5 -kenkien jakaminen testipaneelille tuntuu läpihuutojutulta. Nimittäin voi hyvinkin olla trail-kenkien trail-kenkä, todellinen kuningatar polkujuoksukenkien viidakossa.

– Rakastan Salomonin trail-kenkiä ja olen juossut niillä jo monta vuotta. Tavallisesti käytän eniten S-sarjan kenkiä, mutta Speedcross on paremmin varusteltu polkujuoksua varten, Salomon-fani kommentoi.

Monet kokeneet polkujuoksijat suosittelevat yleensä ohutpohjaisia trail-kenkiä paremman juoksutunnun vuoksi. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

– Vaikka pohja on hieman korkeampi verrattuna tavallisesti käyttämiini trail-kenkiin, saan silti hyvän kontaktin maahan, mikä on lähinnä pidon ansiota, ja hetken päästä en enää katsokaan mihin asetan jalkani.

Yleisesti todettakoon, että Speedcross 5 sopii yhtä hyvin niin päivävaellukseen kuin polkujuoksuun. Tämä tekeekin kengästä hyvin monipuolisen, mikä on tietenkin erittäin hyvä asia.

Testissä:   

Dam - ASICS - GEL-Sonoma 5 G-TX.pngSaatavilla väreissä:  ja 

Parasta kengissä: Iskunvaimennus ja vakaus. 

Yhteenveto: Asicsen Gel-Sonama on hyvin iskunvaimennettu trail-kenkä, joka todella erottuu edukseen metsässä. Yleensä trail-kengät ovat vakaamman puoleisia ja kovia, jotta ne sopivat yhteen metsän pehmeän alustan kanssa. Mutta tämä kenkä on varustettu Asicsen klassisella Gel-tekniikalla, mikä takaa aina pehmeän askeleen.

– Etenkin kantapään alla on tehokas iskunvaimennus, mikä on täydellinen vaihtoehto niille, jotka juostessa laskeutuvat ensin kantapäälle. Haluan kehua myös mallin erinomaista vakautta, se tuntuu todella hyvältä. Kenkä pitää jalkani vakaina myös epätasaisessa maastossa, yksi testaajista kertoo.

Näin voit yhdistää tiellä ja metsässä juoksemisen ilman, että kengät tuntuvat liian kovilta edes vaikeammassa maastossa. Testipaneelia mietityttääkin vain yksi asia, pito.

– Olisin toivonut parempaa pitoa, etenkin kun juoksen ylämäkeen. Kenkä lipesi muutaman kerran viimeisen juoksulenkkini aikana. Tosin silloin alusta oli kuiva, ja voi olla, että kenkä toimii paremmin kostealla pinnalla. Muuten kenkä tuntuu luotettavalta.

Kenkä sopii parhaiten kylmempiin kuukausiin, sillä se voi tuntua hieman liian kuumalta, kun ulkona 15-20 astetta lämmintä. Yhteenvetona sanottakoon, että tässä on hyvä kenkä niille, jotka haluavat kokeilla polkujuoksua, mutta eivät ole vielä valmiita panostamaan kovaan kenkään. Hyvän iskunvaimennuksen ansiosta malli muistuttaa tavallista juoksukenkää, minkä tulet huomaamaan, kun juokset polulla ensimmäistä kertaa. 

Testissä:  

Dam - Salomon - Alphacross Blast.pngSaatavilla väreissä:  ja 

Parasta kengissä: Pito on yhtä luotettava kuin ilmastointiteippi! 

Yhteenveto: Jos olet kokenut polkujuoksija, olet varmasti treenannut Salomonin suositussa Speedcross-mallissa. Nyt merkiltä on tullut markkinoille täysin uusi trail.kenkä, Alphacross, joka on hyvännäköinen, mutta silti lompakkoystävällinen valinta. 

– Minulla on aika leveät jalat, joten useimmat kengät puristavat varpaiden kohdalta ikävästi. Mutta niin ei käy tässä mallissa, Alphacross on erittäin reilu kooltaan. Lisäplussaa siitä, etten saanut yhtään hiertymiä eikä kenkä repsottanut kantapään kohdalta, tyytyväinen testaaja toteaa. 

Tässä trail-kengässä on uskomattoman hyvä pito ja ilmanvaihtokyky, mikä on kylläkin täysin normaalia Salomonin kengissä.

– Juoksin kosteiden juurien ja kivien päältä, ja kengissä pysyi loistava pito koko ajan. Ne eivät myöskään kastu helposti, joten vaikka metsässä oli märkää, jalkani pysyivät kuivina. 

Näin ollen ainoa puuttuva asia on iskunvaimennus, mikä ei ole täysin vierasta muillekaan trail-kengille ylipäätään. Tämän vuoksi tässä mallissa onkin hyvä juosta vain metsässä, eikä siirtyä kovalle alustalle, kuten tielle, juoksemaan.

Testipaneelin mielestä tässä on erinomainen kenkä, joka on myös hyvännäköinen. Paras ominaisuus on pito, joka saakin täydet pisteet testaajilta.

Testissä:  

Dam - Saucony - Switchback 2.pngSaatavilla väreissä: .  

Parasta kengissä: Näppärä Boa-nauhat. 

Yhteenveto: Innovatiivinen ja kevyt trail-kenkä, jossa on matala droppi. Sauconyn mallissa, erona muihin markkinoilla oleviin kenkiin, ei ole tavallisia nauhoja, vaan Boa-ratkaisu. 

– Mielestäni on ihanaa, että kengässä on Boa-nauhat, sillä jos jotain inhoan niin sitä, kun metsässä juostessa täytyy pysähtyä sitomaan kuraisia nauhoja jo valmiiksi kylmillä käsillä. Tässä mallissa siitä ei tarvitse murehtia! yksi testaajista iloitsee.

Pito saa korkean arvosanan niin kuivalla kuin kosteallakin alustalla. Testipaneeli odottaa myös innolla miten kengät reagoivat jäisiin talvipäiviin. Istuvuus on napakka ja muistuttaa sukkaa.

– Kun ensin näin kengät olin huolissani, etten tule saamaan niitä jalkoihini. Mutta onnistuin saamaan ne jalkaani hetken säätämisen jälkeen. Sen sijaan ne ovat hieman pienet kooltaan, joten suosittelen valitsemaan puolta kokoa isommat kengät optimaalisen istuvuuden takaamiseksi, yksi testaaja sanoo ja toinen lisää:

– En ole tottunut juoksemaan näin matalan dropin kengillä, ja mielestäni trail.kengät eivät aina onnistu iskunvaimennuksessa. Mutta tässä kengässä oli mukava juosta, ja askeleeseen saa hieman lisävauhtia, mitä arvostan aina, yksi testaajista päättää.

LUE LISÄÄ:

OSTA TÄÄLTÄ: 

 Takaisin

News Feed

craft header
Muoti & trendit

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

3 päivää sitten
Herr - Trailtest.jpg
Muoti & trendit

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

4 päivää sitten
Salomon Alphacross Blast
Muoti & trendit

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

5 päivää sitten
header plus size adidas
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

6 päivää sitten
Test sport-bh.png
Muoti & trendit

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

15 oct 2020
Kari Traa underställ
Muoti & trendit

Valitse oikea aluskerrasto

14 oct 2020
Header herr.jpg
Muoti & trendit

Testasimme miesten lämpimät syystakit

08 oct 2020
Test höstjackor
Muoti & trendit

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

06 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

01 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

01 oct 2020
Hoka One One header
Muoti & trendit

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

27 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

22 sep 2020
canada snow
Muoti & trendit

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

22 sep 2020
Test Björn Borg
Muoti & trendit

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

21 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Muoti & trendit

Näin löydät oikean untuvakin Peak Performancelta

19 sep 2020
promenadskor header
Muoti & trendit

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

19 sep 2020
underställ
Muoti & trendit

Löydä oikeanlainen aluskerrasto

18 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

18 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

18 sep 2020
Vinterjacka barn
Muoti & trendit

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

15 sep 2020
nike superrep header
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

11 sep 2020
innebandylubbor
Muoti & trendit

Suuri testi: Salibandymailat

11 sep 2020
Test tights med fickor
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

10 sep 2020
Nike
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

09 sep 2020
Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 sep 2020
Adidas
Muoti & trendit

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

08 sep 2020
virvelvind
Muoti & trendit

Tutustu tämän syksyn edulliseen lastenvaatevalikoimaan!

07 sep 2020
tights
Muoti & trendit

Opas: Osta oikeanlaiset treenitrikoot!

05 sep 2020
header
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset naisten treenipaidat

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset miesten treenipaidat

04 sep 2020
Blacc fitness
Muoti & trendit

Uutta: Blaccin kyykynkestävät trikoot

04 sep 2020
test svarta tights
Muoti & trendit

Testin kahdeksat parhaat treenitrikoot

01 sep 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat miesten treenikengät 2020

30 aug 2020
Nike Metcon Release
Muoti & trendit

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Nike Metcon 6: sta

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Muoti & trendit

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

25 aug 2020
nike metcon 6
Muoti & trendit

Testissä: Näin hyvä on uusi Nike Metcon 6 -treenikenkä

24 aug 2020
Padelskor dam
Muoti & trendit

Testasimme kauden parhaat naisten padel-kengät

22 aug 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Syksyn uudet aluskerrastot Kari Traalta

18 aug 2020
more news
craft header

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

Lenkkeily ei kuulu ainoastaan kesään, oikeilla varusteilla voit juosta ulkona vuoden ympäri. Autamme sinua sen täydellisen talvijuoksutakin löytämisessä.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.jpg

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

Teknisestä materiaalista valmistetut vuorelliset juoksutrikoot pitävät sinut lämpimänä myös talvilenkeillä. Tutustu testin parhaisiin trikoisiin!

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Salomon Alphacross Blast

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

Uudet outdoor-lähettiläämme ovat juosseet off road Salomonin Alphacross Blasteissa. Lue testi ja selvitä kuinka hyvät uudet trail-kengät ovatkaan!

5 päivää sitten
Muoti & trendit
header plus size adidas

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

Treenaaminen on tarkoitettu kaikille, joten on tärkeää, että trikoita, t-paitoja ja urheiluliivejä on saatavilla kaiken kokoisina. Pyysimme Instagram-seuraajaamme testaamaan Adidaksen plus size -kokoisia treenivaatteita. Lue mitä hän piti vaatteista!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Test sport-bh.png

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

Suurille ja pienille rinnoille, säädettävillä hihnoilla ja ilman. Tutustu kauden parhaimpiin urheiluliiveihin ja testivoittajiin.

15 oct 2020
Muoti & trendit
Kari Traa underställ

Valitse oikea aluskerrasto

Kaikki puhuvat villaisista aluskerrastoista, mutta joskus synteettiset materiaalit ovat tosin parempia. Lue milloin olisi hyvä valita polyesteri merinovillan sijaan.

14 oct 2020
Muoti & trendit
Header herr.jpg

Testasimme miesten lämpimät syystakit

Lämpötila laskee samaan tahtiin, kun päivät pimenevät ulkona. On aika valita käyttöön lämmin syystakki. Tästä löydät testin parhaat uutuudet miehille!

08 oct 2020
Muoti & trendit
Test höstjackor

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

Hyvä takki pitää veden loitolla ja sinut lämpimänä. Tässä ovat testin parhaat takit syksyyn!

06 oct 2020
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.png

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

Aika haastaa itsesi polulla! Asics, Nike, Saucony, Salomon ja Adidas kilpailevat palkintosijoista tässä trail-kenkien kovassa testissä.

01 oct 2020
Muoti & trendit
Dam - Trailtest.png

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

Testipaneeli on treenannut Adidaksen, Salomonin, Saucony ja Asics -merkin trail-kengissä. Lue mitkä kengät pärjäsivät parhaiten testissä!

01 oct 2020
Muoti & trendit
Hoka One One header

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

Hoka One Onen Bondi sopii niille, jotka painavat vähän enemmän tai joilla on vaikeuksia juoksutekniikassa. Tässä on kaikki mitä haluat tietää hyvän iskunvaimennuksen omaavista juoksukengistä!

27 sep 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

22 sep 2020
Muoti & trendit
canada snow

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

Pehmeät, lämpimät ja uskomattoman ihanat. Täältä löydät kaiken, mitä haluat tietää näistä Canada Snown talvikengistä.

22 sep 2020
Muoti & trendit
Test Björn Borg

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

Björn Borg on juuri julkaissut uuden juoksumallistonsa Running from daylight, ja olemme tietysti laittaneet vaatteet testiin. Näin hyviä tyylikkäät naisten ja miesten vaatteet ovat.

21 sep 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus.

21 sep 2020
Muoti & trendit