Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

Jos olet juossut paljon asfaltilla, tiedät varmasti miltä se tuntuu muutaman kilometrin jälkeen. Yhtäkkiä nivelissä ja nilkoissa alkaa tuntua, ja sitten juoksu voikin muuttua heti tuskalliseksi. Tarvitset siis juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus. Testaamme tässä kauden parhaat juoksukengät naisille, jotka juoksevat paljon asfaltilla.

OSTA TÄÄLTÄ:

Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Dam - Nike Joyride Dual Run.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Keskipitkille palautuslenkeille, ja jos tarvitset hieman pronaatiotukea.

Parasta kengässä: Pehmuste kantapään alla - mikä sopii täydellisesti kantapääastujille!

Yhteenveto: On hyvin yleistä niin taitaville juoksijoille kuin kuntoliikkujillekin, että juoksuaskeleessa kantapää on ensimmäinen maahan tullessa. Jos tämä kuulostaa tutulta, Joyride on oikea valinta sinulle, jotta voit nauttia juoksemisesta.

- Suunnittelu on selvästi ensimmäinen asia, johon ihastuin! Pidän siitä, iloinen testaaja toteaa. 

Pohjan sisällä, kantapään alla, on pieni ilmatyyny. Se on täynnä pieniä, pieniä palloja TPU-muovia. Pienet pallot liikkuvat vapaasti tyynyn sisällä ja sopeutuvat askeleeseesi. Tämän ansiosta voit siis laskeutua suoraan kantapäälle ilman, että se tuntuu koko jalassa, koska tyyny on niin pehmeä.

- Jos minun pitäisi sanoa jotain negatiivista, niin en tunne itseäni erityisen nopeaksi näissä kengissä, yksi testaajista kertoo.

Pehmeät pallot vaimentavat iskua optimaalisesti, mutta ne eivät tuota hyvin energiaa seuraavaan askeleeseen, kuten Clifton 7 -mallin pohja. Muuten nämä Niken juoksukengät ovat annetun koon mukaiset Niken mittapuulla. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa saman koon kuin muissa Niken kengissä, mutta muihin tuotemerkkeihin verrattuna se on pieni. Kokeile ottaa yhtä kokoa suurempi kenkä, kuin mitä käytät Adidakselta ja Hoka One Onelta.

- Testasin Joyridea ulkona sekä sisätiloissa juoksumatolla, ja mielestäni se toimi hyvin molemmissa tapauksissa, yksi testipaneelin jäsenistä tiivistää. 

Bonuksena: Jokaiselle löytyy varmasti mieleisensä - Joyride on saatavilla !

Dam - Hoka One One - Clifton 7.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Keskipitkille ja pitkille matkoille neutraalin juoksuaskeleen omaaville.

Parasta kengässä: Se, miten kevyt se on, vaikka mallissa on hyvä iskunvaimennus. 

Yhteenveto: Monet hyvin iskunvaimennetut kengät ovat helposti hieman painavampia, mutta tämä ei koske Clifton 7 -mallia. Välipohja on kevyttä EVA-vaahtoa, jonka ansiosta tuntuu siltä, kuin jalassa ei olisi mitään. Clifton 6 -malliin verrattuna Clifton 7 -kengässä on uusi pääliosa, joka hengittää paremmin, sekä uusi kantapää. Muuten mallit muistuttavat paljon toisiaan.

– Olen tullut riippuvaiseksi tästä kengästä. Tehokkaasta iskunvaimennuksesta huolimatta se tuntuu kevyeltä ja etenkin ketterältä. Se ei näytä maratonilla käytettävältä kengältä, mutta olisin ehdottomasti voinut käyttää sitä kisoissa, yksi testaajista toteaa.

Clifton 7 on annetun koon mukainen, joten voit ostaa tavallisen kokosi mukaan. Sitä vastoin se on hieman pieni. Sisäpohja on tasainen, joten jalkaholvin kohdalla on reilusti tilaa pohjalliselle, mikäli tarvitset tukea ylipronaation korjaamiseen.

– Tämä ei ole pehmein Hoka-kenkä, Bondi-mallissa on vähän enemmän iskunvaimennusta välipohjassa. Siitä huolimatta tulet saamaan kimmoisan askeleen myös tässä kengässä!

Juostessa voit ajatella rasittavasi kehoasi noin neljästi oman painosi verran. Jos laskeudut suoraan kantapäälle, voi juoksusta tulla aika kivuliasta, mutta Clifton 7 -mallissa ei ole sitä vaaraa. Yhteenvetona sanottakoon, että tässä on kevyt kenkä, joka on varustettu niin hyvällä iskunvaimennuksella, että jopa asfaltilla juostessa alusta tuntuu pehmeältä!

Dam - Nike Renew Run.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Lyhyille tai keskipitkille matkoille asfaltilla, neutraalille askeleelle.

Parasta kengässä: Mukava iskunvaimennus sekä vakaus, joka yllättää näissä neutraaleissa juoksukengissä.

Yhteenveto: Tämä on testin ensimmäinen juoksukenkä, jota paneeli pitää "uskomattoman hyvännäköisenä", mutta sinulla täytyy olla jonkin verran kärsivällisyyttä näiden juoksukenkien kanssa, ainakin testipaneelin mielestä:

- Ensimmäinen tunne kengistä oli, että ne ovat hieman jäykät ja kömpelöt, mutta hetken kuluttua niistä tuli todella mukavat.

Hieman epämukavan sisäänajojakson jälkeen näistä juoksukengistä tulee hyvin mukavat. Jopa ne testaajista, jotka ovat varovaisia pienten kulumisvammojen takia, luottavat Nike Renew Runin iskunvaimennukseen täysin.

- Minulla on aikaisemmin ollut ongelmia penikoiden kanssa, etenkin asfaltilla juostessa, mutta en tunne sitä näissä juoksukengissä!

Muuten kengät saavat hyvät arvosanat ilmanvaihdosta, mikä on täydellinen kesää varten. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, testipaneeli haluaa huomauttaa, että kengät ovat hyvin kohtuullisen hintaiset laatuun nähden, ja jos me jostain pidämme, niin siitä, että hinta-laatusuhde on kohdallaan!

Bonuksena: Täältä löydät tämän erittäin tyylikkään kengän 

Dam - adidas UltraBOOST 20.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Keskipitkille tai pitkille matkoille, neutraalille juoksuaskeleelle.

Parasta kengässä: Yksi sana: iskunvaimennus!

Yhteenveto: Voisiko tämä olla valikoiman suosituin juoksukenkä? Ultraboost on ainakin yhtä suosittu vapaa-ajan lenkkarina kuin juoksupiireissä, mutta uusimpaan versioon on päivityksenä laitettu jäykempi pääliosa. Se tekee siitä vielä paremman juoksemiseen, vaikka mukavuutta ei olekaan peukaloitu.

- Kotonani on aina vähintään yhdet parit Ultraboostia eteisen matolla. Jos käytän ne puhki, ostan heti uudet, yksi testaaja kertoo. 

Iskunvaimennuksen aiheuttamaa testipaneelin hysteeriaa Ultraboostin ympärillä voi verrata Justin Bieberin fanitukseen 2010-luvun alkupuolella, mutta kengän hyvät ominaisuudet eivät lopu siihen. Myös pääliosa on hyvin mukava ja kengässä on sukkamainen istuvuus.

- Minun tuskin tarvitsee edes sitoa niitä. Ne istuvat niin hyvin jaloissani, sanoo yksi testaaja.

Testpaneelin on vaikea keksiä negatiivisia kommentteja, mutta onnistuu kuitenkin tuottamaan ajatuksen, että Ultraboost voi olla hiukan liian pehmeä, aivan kuten Niken Joyride. Se vaimentaa nopeuden tunnetta hieman, mutta ei tarpeeksi, jotta tämä huippuarvosana saataisiin laskemaan.

Bonuksena: Ultraboost on saatavana myös monissa

Dam - New Balance - W1080K10.jpg

Testissä:  

Soveltuu: Asfaltille, kävelytielle, soralle ja metsäpoluille. Kenkä ei tosin ole paras valinta sateiseen säähän, joten jos olet suuntaamassa pitkille syyslenkeille, kannattaa valita toinen malli. 

 Parasta kengässä: Energiantoisto on taianomainen! 

Yhteenveto: Haluatko kengän, joka saa sinut juoksemaan sen lisäkilometrin, jonka olisit muuten vain jättänyt välistä? Siinä tapauksessa tässä on täydellinen kenkä sinulle.

– Vau, mikä huippukenkä! Iskunvaimennus tuntuu uskomattomalta ja pohjan muotoilu tarjoaa hyvän vauhdin seuraavaan askeleeseen, mikä luo kevyen juoksutunnun, yksi testaajista kertoo ja toinen lisää:

– Tämä kenkä eroaa joukosta pohjan sekä iskunvaimennuksen ansiosta. Kenkä on suunniteltu vastaamaan eri pituisten matkojen haasteisiin, ja mielestäni se selviytyykin niistä ongelmitta. Juokseminen on paljon hauskempaa tässä kengässä, joten jos sinulla on yleensä hieman motivaation puutetta lenkille lähtiessä tai jos kaipaat lisää juoksuiloa - kokeile tätä mallia! 

W1080K10 on pieni kokonsa puolesta, joten kannattaa valita joko puoltakokoa tai kokoa isompi kenkä kuin tavallisesti ottaisit. Istuvuus on hyvin napakka, kiitos sukkamaisen rakenteen ja neulotun pääliosan, jotka kietoutuvat jalan ympärille.

– Vaikka pääliosa on pehmeä ja liikkeitä mukaileva, ei se kuitenkaan ole niin pehmeä, että se venyisi. Muutaman kierroksen jälkeen kenkä istuu edelleen yhtä tiukasti jalassa. 

Kanta on vahvistettu lisäpehmusteella, mikä pitää jalan paikoillaan sekä huolehtii siitä, että kenkä ei lähde repsottamaan juostessa. Pohja tuntuu kunnolliselta, mutta yleisesti kenkä on hyvin kevyt. 

– Mallin pitäisi olla New Balancen ylpeyden aihe mitä iskunvaimennukseen ja mukavuuteen tulee, ja täytyy kyllä sanoa, että siinä se onnistuu täydellisesti.

OSTA TÄÄLTÄ:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

craft header
Muoti & trendit

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

3 päivää sitten
Herr - Trailtest.jpg
Muoti & trendit

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

4 päivää sitten
Salomon Alphacross Blast
Muoti & trendit

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

5 päivää sitten
header plus size adidas
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

6 päivää sitten
Test sport-bh.png
Muoti & trendit

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

15 oct 2020
Kari Traa underställ
Muoti & trendit

Valitse oikea aluskerrasto

14 oct 2020
Header herr.jpg
Muoti & trendit

Testasimme miesten lämpimät syystakit

08 oct 2020
Test höstjackor
Muoti & trendit

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

06 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

01 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

01 oct 2020
Hoka One One header
Muoti & trendit

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

27 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

22 sep 2020
canada snow
Muoti & trendit

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

22 sep 2020
Test Björn Borg
Muoti & trendit

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

21 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Muoti & trendit

Näin löydät oikean untuvakin Peak Performancelta

19 sep 2020
promenadskor header
Muoti & trendit

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

19 sep 2020
underställ
Muoti & trendit

Löydä oikeanlainen aluskerrasto

18 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

18 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

18 sep 2020
Vinterjacka barn
Muoti & trendit

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

15 sep 2020
nike superrep header
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

11 sep 2020
innebandylubbor
Muoti & trendit

Suuri testi: Salibandymailat

11 sep 2020
Test tights med fickor
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

10 sep 2020
Nike
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

09 sep 2020
Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 sep 2020
Adidas
Muoti & trendit

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

08 sep 2020
virvelvind
Muoti & trendit

Tutustu tämän syksyn edulliseen lastenvaatevalikoimaan!

07 sep 2020
tights
Muoti & trendit

Opas: Osta oikeanlaiset treenitrikoot!

05 sep 2020
header
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset naisten treenipaidat

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset miesten treenipaidat

04 sep 2020
Blacc fitness
Muoti & trendit

Uutta: Blaccin kyykynkestävät trikoot

04 sep 2020
test svarta tights
Muoti & trendit

Testin kahdeksat parhaat treenitrikoot

01 sep 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat miesten treenikengät 2020

30 aug 2020
Nike Metcon Release
Muoti & trendit

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Nike Metcon 6: sta

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Muoti & trendit

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

25 aug 2020
nike metcon 6
Muoti & trendit

Testissä: Näin hyvä on uusi Nike Metcon 6 -treenikenkä

24 aug 2020
Padelskor dam
Muoti & trendit

Testasimme kauden parhaat naisten padel-kengät

22 aug 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Syksyn uudet aluskerrastot Kari Traalta

18 aug 2020
more news
craft header

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

Lenkkeily ei kuulu ainoastaan kesään, oikeilla varusteilla voit juosta ulkona vuoden ympäri. Autamme sinua sen täydellisen talvijuoksutakin löytämisessä.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.jpg

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

Teknisestä materiaalista valmistetut vuorelliset juoksutrikoot pitävät sinut lämpimänä myös talvilenkeillä. Tutustu testin parhaisiin trikoisiin!

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Salomon Alphacross Blast

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

Uudet outdoor-lähettiläämme ovat juosseet off road Salomonin Alphacross Blasteissa. Lue testi ja selvitä kuinka hyvät uudet trail-kengät ovatkaan!

5 päivää sitten
Muoti & trendit
header plus size adidas

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

Treenaaminen on tarkoitettu kaikille, joten on tärkeää, että trikoita, t-paitoja ja urheiluliivejä on saatavilla kaiken kokoisina. Pyysimme Instagram-seuraajaamme testaamaan Adidaksen plus size -kokoisia treenivaatteita. Lue mitä hän piti vaatteista!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Test sport-bh.png

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

Suurille ja pienille rinnoille, säädettävillä hihnoilla ja ilman. Tutustu kauden parhaimpiin urheiluliiveihin ja testivoittajiin.

15 oct 2020
Muoti & trendit
Kari Traa underställ

Valitse oikea aluskerrasto

Kaikki puhuvat villaisista aluskerrastoista, mutta joskus synteettiset materiaalit ovat tosin parempia. Lue milloin olisi hyvä valita polyesteri merinovillan sijaan.

14 oct 2020
Muoti & trendit
Header herr.jpg

Testasimme miesten lämpimät syystakit

Lämpötila laskee samaan tahtiin, kun päivät pimenevät ulkona. On aika valita käyttöön lämmin syystakki. Tästä löydät testin parhaat uutuudet miehille!

08 oct 2020
Muoti & trendit
Test höstjackor

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

Hyvä takki pitää veden loitolla ja sinut lämpimänä. Tässä ovat testin parhaat takit syksyyn!

06 oct 2020
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.png

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

Aika haastaa itsesi polulla! Asics, Nike, Saucony, Salomon ja Adidas kilpailevat palkintosijoista tässä trail-kenkien kovassa testissä.

01 oct 2020
Muoti & trendit
Dam - Trailtest.png

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

Testipaneeli on treenannut Adidaksen, Salomonin, Saucony ja Asics -merkin trail-kengissä. Lue mitkä kengät pärjäsivät parhaiten testissä!

01 oct 2020
Muoti & trendit
Hoka One One header

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

Hoka One Onen Bondi sopii niille, jotka painavat vähän enemmän tai joilla on vaikeuksia juoksutekniikassa. Tässä on kaikki mitä haluat tietää hyvän iskunvaimennuksen omaavista juoksukengistä!

27 sep 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

22 sep 2020
Muoti & trendit
canada snow

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

Pehmeät, lämpimät ja uskomattoman ihanat. Täältä löydät kaiken, mitä haluat tietää näistä Canada Snown talvikengistä.

22 sep 2020
Muoti & trendit
Test Björn Borg

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

Björn Borg on juuri julkaissut uuden juoksumallistonsa Running from daylight, ja olemme tietysti laittaneet vaatteet testiin. Näin hyviä tyylikkäät naisten ja miesten vaatteet ovat.

21 sep 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus.

21 sep 2020
Muoti & trendit