charlotte och pär header

Testissä: Asicsen 3 parasta juoksukenkää

Selvitimme kahden huippujuoksijan kanssa, mitkä ovat Asicsen parhaat juoksukengät naisille ja miehille. Lue testi, niin saat vastauksen!

Mitkä Asics-juoksukengät ovat oikeasti parhaat? Annoimme juoksulähettiläämme  ja hänen uskollisen lenkkikaverinsa, avopuoliso Pär Arveredin, testata tämän merkin kolme suosituinta kenkää (neutraali juoksukenkä, vakaa juoksukenkä ja kevyt kenkä). Tätä mieltä he olivat Asics-suosikkien iskunvaimennuksesta, mukavuudesta ja vakaudesta.

OSTA TÄÄLTÄ:

(Psst! Rullaa alas nähdäksesi Asics-juoksukengät miehille).

Testissä: ,

GEl cumulus

Saatavana väreissä: , ja .

Pudotus: 10 millimetriä.

Kenkätyyppi: GEL-Cumulus on neutraali harjoituskenkä, joka sopii parhaiten maantielle ja kevyille poluille.

Charlotte Arvered kommentoi:

Tämä juoksukenkä saa Charlotte Arvered iltä ylivoimaisesti parhaat pisteet iskunvaimennuksesta ja vakaudesta - nämä ovat myös kaksi ominaisuutta, jotka yleensä kuvaavat Asics-juoksukenkiä.

- Mielestäni kengät tuntuvat yllättävän kevyiltä siihen nähden, että niissä on niiin hyvä rakenne ja stabiliteetti, Charlotte Arvered sanoo ja jatkaa:

- Sanoisin, että kengät sopivat sinulle, jolla on neutraali juoksuaskel, matalampi jalkaholvi ja hiukan leveämmät jalat. Kengät sopivat ehdottomasti aloittelijoille, jotka haluavat vakaan ja hyvän kengän.

Muuten Asics GEL-Cumulus -mallin valtti on mukavuus, joka tekee siitä suursuosikin.

- Se on erittäin mukava kenkä. Yksi yksityiskohta, josta pidän, on matalampi ja pehmeämpi kantapää, joka ei hierrä yhtään. Tuntuu siltä kuin minulla olisi pehmeä tyyny jalkani ympärillä.

Aivan kuten juoksukengän nimi osoittaa, GEL-Cumulus ylpeilee Asicsen kuuluisalla GEL-iskunvaimennuksella, joka löytyy välipohjasta. Pehmeimmällään se on kannan alla.

- GEL-Cumulus sopii parhaiten juoksijoille, jotka laskeutuvat kantapäälle juostessaan. Jos olet päkiäjuoksija, et tarvitse tällaista rakennetta kannan alle.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä mainittakoon, että suosittu juoksukenkä sopii parhaiten kovaan harjoitteluun ja lenkkeilyyn sinulle, joka olet tottunut juoksemaan, mutta voi myös toimia kilpailussa aloittelevalle juoksijalle.

- Jos et ole niin tottunut juoksemaan ja olet lähdössä ensimmäiselle maratonillesi, jonka tavoite on vain suoriutua loppuun asti, niin tämä kenkä voi olla hyvä valinta. Muutoin en suosittele sitä kilpakäyttöön.

Testissä: ,

noosa tri dam

Saatavana väreissä: ja .

Pudotus: 8 millimetriä.

Kenkätyyppi: Alun perin triathlonille suunniteltu kevyt kenkä, joka sopii intervallitreeniin ja nopeille matkoille, mutta on myös erinomainen säännölliseen juoksemiseen.

Charlotte Arvered kommentoi:

Ensimmäisestä testikierroksesta lähtien GEL-Noosa istuu kuin unelma!

- Pidän kengän istuvuudesta, se on erittäin mukava. Varpaiden kohta on suhteellisen suuri, mikä voi olla mukavaa, jotta varpaat saavat paljon tilaa ja sinisten kynsien riski on pienempi, Charlotte Arvered sanoo.

GEL-Noosa Tri 12 on neutraali juoksukenkä, jossa on kevyt tuki jalkaholville. Toisin kuin Cumulus, se on myös erittäin joustava, niin kuin kevyet kengät usein ovat. Pohja on minimalistisempi ja siinä on pienempi pudotus.

- Suosittelen kenkiä kokeneemmille juoksijoille, koska se todella vaatii taitoa juoksijalta. Toisaalta se on rakennettu niin, että se sopii niin päkiäjuoksuun kuin kanta-astujallekin.

Lisäksi kenkä erottuu joukosta suunnittelun puolesta ainutlaatuisella värikuviolla, mutta myös hienojen yksityiskohtien ansiosta.

- Päällinen on valmistettu materiaalista, joka ei ime vettä ja kenkä on suunniteltu paljain jaloin käytettäväksi. Kengässä on myös joustavat nauhat ja erityiset kahvat, jotta sen voi vetää jalkaan nopeasti, Charlotte Arvered kertoo.

Tavalliset kengännauhat sisältyvät kuitenkin pakkaukseen. Viimeiseksi Charlotte miettii, mitkä etäisyydet GEL-Nossa Tri 12 -malliin sopivat parhaiten ja tulee lopputulokseen, että se ei sovi pitkille matkoille.

- En itse käyttäisi sitä yli 21 kilometrin matkoilla, mutta harjoituksen kanssa se saattaisi soveltua myös maratonille.

Jos olet aloittelija, joka juoksee ensimmäistä maratonia, suositellaan kenkää, jossa on tehokas iskunvaimennus, kuten GEL-Cumulus-malli yläpuolella tai GT-2000-kenkä alla.

Testissä: ,

GT-2000

Saatavana väreissä:  , , ja .

Pudotus: 10 millimetriä.

Kenkätyyppi: Juoksukenkä, jossa on pronaatiotuki niille, jotka haluavat juosta pitkiä matkoja ja tarvitsevat mukavan iskunvaimennuksen.

Charlotte Arvered kommentoi:

GT-2000 8 on todellinen klassikko Asicsen vakaiden juoksukenkien valikoimasta (älä sekoittaa GT-1000-malliin, joka on juoksukengän neutraali versio). Asics GT-2000 pitäisi ostaa ennen kaikkea sen mukavuuden vuoksi, Charlotte Arvered ajattelee.

- Kengät ovat todella mukavat jalassa. Tuntuu kuin olisin tyynyjen ympäröimä. Koska mallissa on geelipehmuste kantapäässä, suosittelen tätä ensisijaisesti kantapääjuoksijoille.

Lisäksi Asics GT-2000 teki vaikutuksen testaajiimme olemalla erittäin vakaa. Jalkaterän ja jalkapohjien lihasten ei tarvitse tehdä melkein ollankaan töitä, sillä kenkä tukee niin hyvin - täydellinen niille, joilla on ylipronaatiota! Ero GEL-Noosaan nähden on ilmeinen.

- Koska ne ovat niin vakaat, ne muuttuvat hieman jäykiksi ja vaativat vähän aikaa ennen kuin ne muotoutuvat jalkaan sopivaksi, Charlotte Arvered sanoo.

Muuten kenkä on tilava ja sopii hieman leveämmälle jalalle. Muussa tapauksessa nauhat on kiristettävä kunnolla. Ne saavat pluspisteitä myös pääliosasta, joka on hengittävä ja pitää sinut viileänä myös pitkillä matkoilla.

- Mielestäni kengät sopivat pidempiin matkoihin, koska välipohjassa on niin tehokas iskunvaimennus!

Jos olet aloittelija, GT-2000 on sinulle paras valinta, koska pehmeä iskunvaimennus pitää lihakset ja nivelet kunnossa useamman asfaltilla juostun kilometrin jälkeen.

Testissä: ,

GEL Nimbus

Saatavana väreissä: , , , , , ja .

Pudotus: 10 millimetriä.

Kenkätyyppi: Neutraali juoksukenkä, jossa on tehokas iskunvaimennus, täydellinen pitkille matkoille.

Pär Arvered kommentoi:

Kyllä, tämä on rakastetun Asics-kenkä GEL-Nimbus-mallin 22. painos - se kertoo paljon siitä, kuinka suosittu se on. Kuten kaikkissa Asics-juoksukengissä, joissa on GEL-iskunvaimennus, se on erittäin mukava jalassa.

- Vakaa kenkä, joka tuntuu erittäin mukavalta alusta alkaen. Se on hiukan leveämpi, mutta istuu silti erinomaisesti, Pär Arvered sanoo.

GEL-Numbus 22 toimii parhaiten pitkillä matkoilla ja se on erittäin kevyt juoksukenkä siihen nähden, miten hyvä iskunvaimennus siinä on. Valitettavasti se ei kuitenkaan ole tarpeeksi kevyt kilpailuun.

- Suosittelen tätä juoksukenkää kaikille matkoille, joilla nopeus ei ole tärkeä. Asics Nimbus 22 on vähän raskas ja voi tuntua kömpelöltä vauhdikkaammilla matkoilla, testaajamme miettii.

Vaikka GEL-Nimbus on neutraali kenkä, se on erittäin vakaa ja tarjoaa mukavan tuen jalkaholville.

- GEL-Nimbus sopii juoksijalle, joka haluaa vakaan ja mukavan kengän maantiejuoksuun. Siellä se on täydellinen! hän sanoo ja jatkaa:

- Kengän erottaa muista se, että se on erittäin mukava jalassa ja se on uskomattoman vakaa, jolloin juoksutuntu on mahtava vielä useampien kilometrien jälkeen, kertoo Per Arvered.

Testissä: ,

GEL noosa tri

Saatavana väreissä: .

Pudotus: 8 millimetriä.

Kenkätyyppi: Kevyt kenkä nopeille matkoille ja kilpailuihin.

Pär Arvered kommentoi:

Aivan kuten Charlotte Arvered, joka ihastui tähän naisten malliin, myös pariskunnan toinen osapuoli arvostaa GEL-Noosa Tri 12 -mallin korkeaa käyttömukavuutta.

"Heti kun panin kengät jalkaan, se tuntui täysin taianomaiselta", hän sanoo.

GEL-Noosa -mallin mukana tulee tavalliset nauhat, kun taas kengässä olevat nauhat ovat nopeasti sidottavat, jolloin ne on helppo pukea ja riisua.

- Aluksi olin hieman skeptinen näitä "nopeita" nauhoja kohtaan ja ajattelin, että kenkä istuisi löysästi, mutta se istuu todella hyvin jalassa koko juoksun ajan.

GEL-Nimbukseen verrattuna GEL-Noosa Tri 12 on minimalistisempi. Se tekee siitä sekä nopeamman että kevyemmän juoksukengän, mikä antaa sinulle todella upean tunteen nopeudesta.

- Suosittelisin tätä kevyttä kenkää maantielle ja kevyeen maastoon, hieman lyhyemmille etäisyyksille.

Kumppaninsa tavoin Pär Arvered ajattelee, että GEL-Noosa vaatii hyvän juoksuaskeleen ja useita tunteja harjoittelua, ennen kuin pääset maratonille tässä kengässä. Ennen sitä voi kuitenkin olla fiksua jättää myös puolimaratoni juoksematta tällä mallilla.

Testissä: ,

Gel kayano

Saatavana väreissä: , , , , , ja .

Pudotus: 10 millimetriä.

Kenkätyyppi: Asteittainen pronaatiotuellinen kenkä, joka sopii erinomaisesti maanteille ja asfaltille.

Pär Arvered kommentoi:  

Harvoin törmää sellaiseen klassiseen juoksukenkäan kuin GEL-Kayano. Se on erinomainen malli, jonka löydät melko korkeasta hintaluokasta, mutta se on todella sen arvoinen!

- Ensimmäinen tunne on, että se on mukava ja tilava kengän etuosasta, joka on hyvin miellyttävää pitkillä matkoilla, joissa jalat voivat turvota.

GEL-Kayano 26 on pronaatiokenkä ja sopii sinulle, jolla on ylipronaatiota. Mutta jopa neutraalin juoksuaskeleen omaava juoksija voi hyötyä tuesta, jos on lähtemässä todella pitkille matkoille. Kun jalat väsyvät, on vaarana, että ylipronaatiota alkaa ilmetä.

- Kantapää on täydellinen minulle, jolla on pieni ongelma akillesjänteessä, Pär Arvered kertoo.

Koska Kayano on varustettu tehokkaalla ja mukavalla iskunvaimennuksella, se sopii yleensä niille, joilla on takanaan loukkaantumisia. Jos olet joskus käynyt fysioterapeutilla polviongelmien takia, sinulle on todennäköisesti suositeltu Asics GEL -iskunvaimennusta.

- Muuten se toimii hyvin kaikilla nopeuksilla, mutta ne eivät ole yhtä näppärät kuin GEL-Noosa-malli, kun vauhti nousee entisestään, testaajamme ajattelee ja jatkaa:

- Tämä kenkä sopii pääasiassa asfaltille ja sorateille. Muuten se on mukava, erittäin vakaa ja myös erittäin tyylikäs!

OSTA TÄÄLTÄ:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

craft header
Muoti & trendit

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

5 päivää sitten
Herr - Trailtest.jpg
Muoti & trendit

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

5 päivää sitten
Salomon Alphacross Blast
Muoti & trendit

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

6 päivää sitten
header plus size adidas
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

18 oct 2020
Test sport-bh.png
Muoti & trendit

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

15 oct 2020
Kari Traa underställ
Muoti & trendit

Valitse oikea aluskerrasto

14 oct 2020
Header herr.jpg
Muoti & trendit

Testasimme miesten lämpimät syystakit

08 oct 2020
Test höstjackor
Muoti & trendit

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

06 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

01 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

01 oct 2020
Hoka One One header
Muoti & trendit

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

27 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

22 sep 2020
canada snow
Muoti & trendit

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

22 sep 2020
Test Björn Borg
Muoti & trendit

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

21 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Muoti & trendit

Näin löydät oikean untuvakin Peak Performancelta

19 sep 2020
promenadskor header
Muoti & trendit

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

19 sep 2020
underställ
Muoti & trendit

Löydä oikeanlainen aluskerrasto

18 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

18 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

18 sep 2020
Vinterjacka barn
Muoti & trendit

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

15 sep 2020
nike superrep header
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

11 sep 2020
innebandylubbor
Muoti & trendit

Suuri testi: Salibandymailat

11 sep 2020
Test tights med fickor
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

10 sep 2020
Nike
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

09 sep 2020
Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 sep 2020
Adidas
Muoti & trendit

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

08 sep 2020
virvelvind
Muoti & trendit

Tutustu tämän syksyn edulliseen lastenvaatevalikoimaan!

07 sep 2020
tights
Muoti & trendit

Opas: Osta oikeanlaiset treenitrikoot!

05 sep 2020
header
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset naisten treenipaidat

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset miesten treenipaidat

04 sep 2020
Blacc fitness
Muoti & trendit

Uutta: Blaccin kyykynkestävät trikoot

04 sep 2020
test svarta tights
Muoti & trendit

Testin kahdeksat parhaat treenitrikoot

01 sep 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat miesten treenikengät 2020

30 aug 2020
Nike Metcon Release
Muoti & trendit

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Nike Metcon 6: sta

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Muoti & trendit

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

25 aug 2020
nike metcon 6
Muoti & trendit

Testissä: Näin hyvä on uusi Nike Metcon 6 -treenikenkä

24 aug 2020
Padelskor dam
Muoti & trendit

Testasimme kauden parhaat naisten padel-kengät

22 aug 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Syksyn uudet aluskerrastot Kari Traalta

18 aug 2020
more news
craft header

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

Lenkkeily ei kuulu ainoastaan kesään, oikeilla varusteilla voit juosta ulkona vuoden ympäri. Autamme sinua sen täydellisen talvijuoksutakin löytämisessä.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.jpg

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

Teknisestä materiaalista valmistetut vuorelliset juoksutrikoot pitävät sinut lämpimänä myös talvilenkeillä. Tutustu testin parhaisiin trikoisiin!

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Salomon Alphacross Blast

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

Uudet outdoor-lähettiläämme ovat juosseet off road Salomonin Alphacross Blasteissa. Lue testi ja selvitä kuinka hyvät uudet trail-kengät ovatkaan!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
header plus size adidas

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

Treenaaminen on tarkoitettu kaikille, joten on tärkeää, että trikoita, t-paitoja ja urheiluliivejä on saatavilla kaiken kokoisina. Pyysimme Instagram-seuraajaamme testaamaan Adidaksen plus size -kokoisia treenivaatteita. Lue mitä hän piti vaatteista!

18 oct 2020
Muoti & trendit
Test sport-bh.png

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

Suurille ja pienille rinnoille, säädettävillä hihnoilla ja ilman. Tutustu kauden parhaimpiin urheiluliiveihin ja testivoittajiin.

15 oct 2020
Muoti & trendit
Kari Traa underställ

Valitse oikea aluskerrasto

Kaikki puhuvat villaisista aluskerrastoista, mutta joskus synteettiset materiaalit ovat tosin parempia. Lue milloin olisi hyvä valita polyesteri merinovillan sijaan.

14 oct 2020
Muoti & trendit
Header herr.jpg

Testasimme miesten lämpimät syystakit

Lämpötila laskee samaan tahtiin, kun päivät pimenevät ulkona. On aika valita käyttöön lämmin syystakki. Tästä löydät testin parhaat uutuudet miehille!

08 oct 2020
Muoti & trendit
Test höstjackor

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

Hyvä takki pitää veden loitolla ja sinut lämpimänä. Tässä ovat testin parhaat takit syksyyn!

06 oct 2020
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.png

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

Aika haastaa itsesi polulla! Asics, Nike, Saucony, Salomon ja Adidas kilpailevat palkintosijoista tässä trail-kenkien kovassa testissä.

01 oct 2020
Muoti & trendit
Dam - Trailtest.png

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

Testipaneeli on treenannut Adidaksen, Salomonin, Saucony ja Asics -merkin trail-kengissä. Lue mitkä kengät pärjäsivät parhaiten testissä!

01 oct 2020
Muoti & trendit
Hoka One One header

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

Hoka One Onen Bondi sopii niille, jotka painavat vähän enemmän tai joilla on vaikeuksia juoksutekniikassa. Tässä on kaikki mitä haluat tietää hyvän iskunvaimennuksen omaavista juoksukengistä!

27 sep 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

22 sep 2020
Muoti & trendit
canada snow

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

Pehmeät, lämpimät ja uskomattoman ihanat. Täältä löydät kaiken, mitä haluat tietää näistä Canada Snown talvikengistä.

22 sep 2020
Muoti & trendit
Test Björn Borg

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

Björn Borg on juuri julkaissut uuden juoksumallistonsa Running from daylight, ja olemme tietysti laittaneet vaatteet testiin. Näin hyviä tyylikkäät naisten ja miesten vaatteet ovat.

21 sep 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus.

21 sep 2020
Muoti & trendit