promenadskor header

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

Kilometri kilometrin jälkeen, yli metsien ja soiden - löydä oikeanlaiset kävelykengät. Testasimme parhaat, vedenpitävät kävelykengät miehille ja naisille.

Aivan kuten juoksukenkien ja uusien tennareidenkin valinnassa, myös kävelykenkien tulee istua hyvin jalkaan. Myös mukavuus on keskiössä uusia kenkiä valitessa.

– Etsi hyvin vaimennettua pohjallista ja hyvin erilaisilla alustoilla pitävää pohjaa. Kumipohjan tulisi mielellään olla paksuhko, jotta voit kävellä kengillä pitkään,  Merrellin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Marcus Waltilla selittää ja jatkaa: 

– Sinun tulisi etsiä tukevia kenkiä, joissa on kestävä päällinen. Voit puristaa kantapääosion ympäriltä testataksesi, tukevatko ne tarpeeksi nilkkaa. Pohjan tulisi olla kantapään kohdalta leveämpi. 

Vedenpitävät kävelykengät, jotka hengittävät

Kävely- ja juoksukenkien erona on ennen kaikkea vankkuus ja kiertymäjäykkyys. Kävelykenkien tulisi olla kovemmat eikä niiden tulisi vääntyä tiskirätin tavoin. 

– Kierrä pohjaa, jotta voit tarkastella kengän jäykkyyttä. Sen pitäisi vastustaa hyvin. Sen sijaan sinun tulisi voida kiertää varvasosiota kohti nauhoitusta, jos haluat tarkastella joustavuutta. 

Marcus Waltilla suosittelee valitsemaan vedenpitävät kengät, jotka hengittävät. Tarkastele vedenpitävää kuitua (ohut, elastinen kalvo).  Yksi pidetty kuitu on Gore-Tex, joka koostuu pienistä mikrobeista, jotka ovat tarpeeksi isoja imemään kosteutta ja höyryä, toisin sanoen kehon ylimääräistä lämpöä. Ne ovat kuitenkin liian pieniä päästääkseen lävitseen vettä. Siksi Gore-Tex -päällisellä varustellut kengät pitävät vettä samalla kun ne hengittävät. 

– Kävelykengät sopivat mukavia ja kestäviä kenkiä etsiville. Ne ovat täydelliset sinulle, joka haluat liikkua vapaasti eri alustoilla. Ne palvelevat myös sinua, joka haluat pitää jalkasi lämpiminä ja kuivana säästä riippumatta. 

Entäpä jos lähdet pitkälle kävelylle vääränlaisilla kengillä? Jalkasi voivat kastua ja nilkkaan voi sattua, mikäli kenkä ei ole tarpeeksi vakaa. Olemme valinneet viisi vakaata ja vedenpitävää mallia, jotka ovat täydelliset aktiiviselle miehelle tai naiselle!

Testissä: 840 GTX, New Balance

New balance

Merkki: 

Naisten malli: 

Miesten malli: 

Parhaat ominaisuudet: Suunnittelu, joustavuua ja istuvuus!

Tämä olisi voinut olla paremmin: Kengät ovat hieman liian pienet kooltaan. Kannattaa valita puolta kokoa isompi kenkä kuin yleensä. 

Yhteenveto: 

Nämä New Balancen vedenpitävät kävelykengät tuntuvat lenkkareiden ja vaelluskenkien sekoitukselta, sillä ne ovat poimineet hyvät ominaisuudet molemmista kenkätyypeistä.

– Kengässä on tyylikäs ja urheilullinen suunnittelu, joka on täydellinen vastakohta vaelluskengille, yksi testaajista toteaa heti, kun malli on saatu ulos laatikosta.

Samaan aikaan nämä lenkkarimaiset kävelykengät on varustettu tasaisella ulkopohjalla, jossa on lovia joustavuuden lisäämiseksi. Se tarjoaa hyvän pidon sekä suhteellisen luotettavan vakauden asfaltilla ja lenkkipolulla. Testipaneeli löytää mallista vain yhden miinuksen.

– Matala malli aiheuttaa sen, että voit kastua nilkoista. Suosittelen siis hieman pidempiä lahkeita, jotka tulevat kengän pääliosan päälle asti.

Muuten istuvuus on normaali, vaikka kengät näyttävät leveämmiltä kuin mitä ne ovat. Älä siis hämäänny kuvan antamasta vaikutelmasta. Kengät tuntuvat tukevilta paksun ja kiinteän välipohjan sekä kahden nilkan kohdalla olevan "tyynyn" ansiosta, jotka pitävät kengän paikoillaan.

– Sisäpohjassa ei ole tukea, eli jos sinulla on ylipronaatiota, kannattaa kenkään laittaa oma lisäpohjallinen.

Testissä: Exostride Low GTX, Ecco

ecco

Merkki

Naisten malli, saatavilla myös .

Miesten malli 

Parhaat ominaisuudet: Leveä etuosa antaa tilaa jalalle, kun se turpoaa rasituksen aikana.

Tämä olisi voinut olla paremmin: Jos sinulla on hyvin kapeat jalat, voi olla, että koet nämä kengät liian leveiksi etenkin etuosasta.

Yhteenveto:

Nämä kengät ovat hieman pienet, mutta toisaalta varpaiden kohdalta malli on selkeästi leveämpi. Tämän ansiosta kenkä onkin täydellinen niille, joilla sattuu olemaan liikavarpaita. Lisäksi leveä etuosa tarjoaa runsaasti tilaa jalalle, kun se turpoaa liikunnan aikana.

– Keskijalan kohta on hyvin kapea, yksi testaajista sanoo ja jatkaa:

– Sen ansiosta kenkä istuu paikoillaan, vaikka malli onkin leveämpi etuosasta.

Ulkopohja on tasainen ja se on varustettu melko hillityillä juovilla. Se tarjoaa normaalin pidon, joka muituttaa tavallisia kenkiä. Sen vuoksi malli sopiikin parhaiten tasaisille ja koville alustoille, kuten asfaltille tai kävelyteille.

– Erittäin hyvä niille, jotka tarvitsevat tukea ja apua ylipronaation korjaamiseen!

Jalkaholvin kohdalla on nimittäin pieni tuki - taas yksi syy, miksi kenkä toimii erinomaisesti pitkillä kävelylenkeillä. Kovassa rasituksessa voi nimittäin neutraalikin jalka kääntyä ylipronaatioon, kun lihakset ja nivelet väsyvät.. 

Testissä: XA Pro 3D v8 GTX, Salomon

salomon

Merkki

Naisten malli, saatavilla myös 

Miesten malli, saatavilla myös 

Parhaat ominaisuudet: Se, että ne ovat niin tukevat. Ne selviävät lähes missä tahansa maastossa! 

Tämä olisi voinut olla paremmin: Tätä mallia on vaikea kritisoida, mutta testipaneeli keksii kuitenkin yhden asian: varsi olisi voinut olla hieman korkeampi.

Yhteenveto: 

– Tässä on kunnolliset kävelykengät! yksi testipaneelin jäsen huudahtaa.

Salomon on yksi outdoor-merkkien priimuksista, joka aina tuottaa korkeaa laatua. Tämä vedenpitävä kävelykenkä ei ole poikkeus!

– Luulin ensin, että ne ovat trail-kengät, mutta ne onkin luokiteltu kevyiksi vaelluskengiksi.

Ne on tosin hyvin ilmastoitu, ja ne ovat hieman jäykemmät kuin testin muut kengät. Tämä sen vuoksi, että kengät kestävät myös epätasaisessa maastossa ja karummalla alustalla kävelyä. Nämä Salomonin kengät soveltuvat siis paremmin metsään ja luontoon kuin kaupunkikävelylle.

– Jos pidät patikoinnista, käyt koiran kanssa metsäretkillä ja haluat vakaat kengät, tässä on oikea valinta sinulle, yksi testaajista toteaa, mutta lisää:

– Pidemmille vaelluksille ja kaatosateen varalle olisin halunnut korkeamman varren. Muuten vesi voi valua yläkautta kengän sisään. Muuten ne ovat tietenkin täysin vedenpitävät! 

Kuten tiedämme, Gore-Tex päästää ilmaa lävitseen, muttei vettä. Eli jos saat kenkään kosteutta varren kautta, ei se tule poistumaan sieltä mihinkään. Tämä voi aiheuttaa hiertymiä. Yksi vinkki on kantaa mukanaan aina ylimääräisiä sukkia! 

Testissä: Terrex Free Hiker GTX, Adidas

adidas

Merkki

Naisten malli

Miesten malli

Parhaat ominaisuudet: Mukavuus, mukavuus ja hmm...mukavuus?

Tämä olisi voinut olla paremmin: On olemassa riski, että kengät koetaan liian lämpimiksi, mutta mitä pidemmälle syksy etebee, sitä pienempi ongelma tämä on.

Yhteenveto: 

Tämä Adidaksen kävelykenkä voittaa testaajat puolelleen heti, kun he ovat saaneet ne jalkaansa.

– Rakastan näitä! Tässä on vaelluskengän ja lenkkarin sekoitus, jonka välipohjassa on Adidaksen suosittu Boost-iskunvaimennus. Voit siis vain kuvitella kuinka mukavat nämä ovat jalassa! yksi testaaja sanoo ilahtuneena. 

Boost on Adidaksen suositun välipohjan nimi, joka löytyy niin heidän juoksu- kuin sisäpelikengistäänkin. Jos olet koskaan kokeillut tällaisia kenkiä, tiedät, että se on todellinen laadun tae. Muuten reilu ja kuvioitu ulkopohja tarjoaa hyvän pidon.

– Pehmeä iskunvaimennus ja tilava kenkä, jossa on tilaa jopa kaksille villaisille sukille, yksi testaajista kertoo.

Tässä mallissa pääliosa on Gore-Tex-materiaalia, mikä tekee kengästä täysin vedenpitävän. Kenkä on myös saatavilla tavallisella pääliosalla, mikä on selkeä etu kesällä, sillä kenkä on viileämpi ja hengittää paremmin. Tosin jos sadetta on ilmassa, Gore-Tex-malli on luotettava valinta. 

– Kaverini on tuore äiti ja hän rakastaa näissä kengissä kävelyä, sillä tämä malli kestää sään kuin sään.

Testissä: Polaris Mix DX, Halti

halti

Merkki

Naisten malli

Miesten malli

Parhaat ominaisuudet: Pehmeys, ja ehkä ennen kaikkea hinta!

Tämä olisi voinut olla paremmin: Testipaneeli pohti tätä pitkään, mutta ei keksi mitään.

Yhteenveto: 

Polaris Mid Dx -malli on erittäin pehmeä Haltin vaelluskenkä, joka todella tuntuu iskunvaimennuksessa ja siinä, miten miellyttävästi jalka istuu kengän sisällä.

– Ne muistuttavat hieman tohveleita, joita käytin pienenä, tosin kengän mallisena! Se on erikoinen yhdistelmä, mutta toimii, sanoo eräs naistestaaja ja miestestaaja lisää:

– Se on kuin olisit ostanut untuvapeiton Ikeasta ja hemmottelet jalkojasi sillä.

Jalka istuu mukavasti pehmeän, vedenpitävän kerroksen alla. Tämän vuoksi kengät ovat täydelliset syksyn ja talven kävelyretkille. Korkea varsi lämmittää mukavasti ja ulkopohja tarjoaa hyvän pidon kuivilla ja kosteilla alustoilla.

– Jos sinulla on koira, ja ulos täytyy lähteä oli mikä ilma tahansa, niin tässä on erinomainen kenkä siihen. Kun ulkona on kylmä, ei huvita laittaa jalkaan kovia ja jäykkiä kenkiä!

Haltin vedenpitävät kävelykengät ovat sitä paitsi erittäin ystävälliset myös lompakolle verrattuna muiden merkkien korkeavartisiin kenkiin. Iso plussa!

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

22 sep 2020
canada snow
Muoti & trendit

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

22 sep 2020
Test Björn Borg
Muoti & trendit

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

21 sep 2020
promenadskor header
Muoti & trendit

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

19 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

18 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

18 sep 2020
Vinterjacka barn
Muoti & trendit

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

15 sep 2020
nike superrep header
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

11 sep 2020
innebandylubbor
Muoti & trendit

Suuri testi: Salibandymailat

11 sep 2020
Test tights med fickor
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

10 sep 2020
Nike
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

09 sep 2020
Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 sep 2020
Adidas
Muoti & trendit

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

08 sep 2020
virvelvind
Muoti & trendit

Tutustu tämän syksyn edulliseen lastenvaatevalikoimaan!

07 sep 2020
header
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset naisten treenipaidat

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset miesten treenipaidat

04 sep 2020
Blacc fitness
Muoti & trendit

Uutta: Blaccin kyykynkestävät trikoot

04 sep 2020
test svarta tights
Muoti & trendit

Testin kahdeksat parhaat treenitrikoot

01 sep 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat miesten treenikengät 2020

30 aug 2020
Nike Metcon Release
Muoti & trendit

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Nike Metcon 6: sta

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Muoti & trendit

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

25 aug 2020
nike metcon 6
Muoti & trendit

Testissä: Näin hyvä on uusi Nike Metcon 6 -treenikenkä

24 aug 2020
Padelskor dam
Muoti & trendit

Testasimme kauden parhaat naisten padel-kengät

22 aug 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Syksyn uudet aluskerrastot Kari Traalta

18 aug 2020
jared ward
Muoti & trendit

Koe endorfiinien huumaa Sauconyn uusissa juoksukengissä

13 aug 2020
Shorts
Muoti & trendit

Testissä: Miesten mustat treenishortsit

12 aug 2020
Test av tights
Muoti & trendit

Suuri testi: Treenitrikoot

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Muoti & trendit

Löydä sopiva Nike SuperRep treenikenkä

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: Lasten selkäreput 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

06 aug 2020
Nike löparskor test
Muoti & trendit

Niken juoksukengät, jotka ovat testien parhaat

05 aug 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Nike-suosikit naisille

04 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Muoti & trendit

14 löytöä koulun alkuun

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Muoti & trendit

Testi! Niken parhaat vaatteet ja kengät miehille

31 jul 2020
Reebok Nano X
Muoti & trendit

Reebok Nano X nyt saatavana uusissa väreissä

30 jul 2020
Test sport-bh.png
Muoti & trendit

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheilurintaliivit

28 jul 2020
Clifton 7
Muoti & trendit

Testi: Näin hyvä on uusi Hoka One One Clifton 7

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Muoti & trendit

Vihdoinkin! Tässä on Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
more news
Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

22 sep 2020
Muoti & trendit
canada snow

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

Pehmeät, lämpimät ja uskomattoman ihanat. Täältä löydät kaiken, mitä haluat tietää näistä Canada Snown talvikengistä.

22 sep 2020
Muoti & trendit
Test Björn Borg

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

Björn Borg on juuri julkaissut uuden juoksumallistonsa Running from daylight, ja olemme tietysti laittaneet vaatteet testiin. Näin hyviä tyylikkäät naisten ja miesten vaatteet ovat.

21 sep 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus.

21 sep 2020
Muoti & trendit
promenadskor header

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

Kilometri kilometrin jälkeen, yli metsien ja soiden - löydä oikeanlaiset kävelykengät. Testasimme parhaat, vedenpitävät kävelykengät miehille ja naisille.

19 sep 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

Nämä kengät nostavat suorituksesi salibandykentällä täysin uudelle tasolle. Sportamoren testipaneeli on pelannut kauden uusissa sisäpelikengissä.

18 sep 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

Miehistä koostuva testipaneelimme on juossut ja tehnyt nopeita käännöksiä uusissa treenikengissämme, jotka on tarkoitettu sisäliikuntaan. Tässä ovat tämän hetken parhaat salibandykengät!

18 sep 2020
Muoti & trendit
Vinterjacka barn

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

Talvitakki on talven tärkein ostos lapsellesi. Tässä 7 vinkkiä takin valintaan.

15 sep 2020
Muoti & trendit
nike superrep header

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

Niken laajan treenikenkävalikoiman avulla on helppo löytää oikea malli sinulle ja treenillesi. Me opastamme sinua valitsemaan oikein.

14 sep 2020
Muoti & trendit
Tvätta din dunjacka

Näin peset untuvatakkisi

Tässä täydellinen lista, minkä avulla peset untuvatakkisi. Pane nämä 10 vinkkiä mieleesi.

11 sep 2020
Muoti & trendit
innebandylubbor

Suuri testi: Salibandymailat

Lapa, grippi ja paino vaikuttavat salibandymailan laatuun. Olemme testanneet tämän syksyn suosikit!

11 sep 2020
Muoti & trendit
Test tights med fickor

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

Musiikin kuunteleminen puhelimesta voimaharjoittelun aikana on suosittua ja yleistä. Tämän vuoksi testipaneelimme laittoikin testiin uudet treenitrikoot, joissa on isot taskut.

10 sep 2020
Muoti & trendit
Nike

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

Niken laajan valikoiman edessä voi olla vaikeaa löytää itselle sopivat kengät. Ei hätää, tässä tulee parhaat vinkkimme!

09 sep 2020
Muoti & trendit
Timberland

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

Timberlandin kengät ovat syksyn kuumin ostos! Tee näin pitääksesi saappaat puhtaana.

09 sep 2020
Muoti & trendit
Adidas

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

Treenasitpa sitten 35 asteen lämmössä auringossa, kaatosateessa tai pakkaskelillä, Adidakselta löydät treenivaatteet joka säähän. Lue kaikki heidän uudesta Ready-konseptistaan täältä!

08 sep 2020
Muoti & trendit