FI-Header.jpg

Testin parhaat vedenpitävät kävelykengät

Kilometri kilometrin jälkeen, lätäkkö toisen yli. On aika etsiä oikeanlaiset kengät metsäkävelylle. Testasimme kuusi mallia.   

Aivan kuten juoksukenkien ja uusien tennareidenkin valinnassa, myös kävelykenkien tulee istua hyvin jalkaan. Myös mukavuus on keskiössä uusia kenkiä valitessa.

– Etsi hyvin vaimennettua pohjallista ja hyvin erilaisilla alustoilla pitävää pohjaa. Kumipohjan tulisi mielellään olla paksuhko, jotta voit kävellä kengillä pitkään,  Merrelin Pohjoismaiden Marketing Manager Marcus Waltilla selittää ja jatkaa: 

– Sinun tulisi etsiä vankkoja kenkiä, joissa on kestävä päällinen. Voit puristella kantapääosion ympäriltä testataksesi, tukevatko ne tarpeeksi nilkkaa. Pohjan tulisi olla kantapään kohdalta leveämpi. 

Kävely- ja juoksukenkien erona on ennen kaikkea vankkuus ja kiertymäjäykkyys. Kävelykenkien tulisi olla kovemmat eikä niiden tulisi vääntyä tiskirätin tavoin. 

– Kierrä pohjaa, jotta voit tarkastella kengän jäykkyyttä. Sen pitäisi vastustaa hyvin. Sen sijaan sinun tulisi voida kiertää varvasosiota kohti nauhoitusta, jos haluat tarkastella joustavuutta. 

Marcus Waltilla suosittelee valitsemaan vedenpitävät kengät, jotka hengittävät. Tarkastele vedenpitävää kuitua (ohut, elastinen kalvo).  Yksi pidetty kuitu on Gore-Tex, joka koostuu pienistä mikrobeista, jotka ovat tarpeeksi isoja imemään kosteutta ja höyryä, toisin sanoen kehon ylimääräistä lämpöä. Ne ovat kuitenkin liian pieniä päästääkseen lävitseen vettä. Siksi Gore-Tex -päällisellä varustellut kengät pitävät vettä samalla kun ne hengittävät. 

– Kävelykengät sopivat mukavia ja kestäviä kenkiä etsiville. Ne ovat täydelliset sinulle, joka haluat liikkua vapaasti eri alustoilla. Ne palvelevat myös sinua, joka haluat pitää jalkasi lämpiminä ja kuivana säästä riippumatta. 

Entäpä jos lähdet pitkälle kävelylle vääränlaisilla kengillä? Jalkasi voivat kastua ja nilkkaan voi sattua, mikäli kenkä ei ole tarpeeksi stabiili. Epästabiileilla kengillä riski astua vinoon kasvaa. Siksi poimimme seitsemän vankkaa ja vedenkestävää mallia aktiivisille naisille. 

Testissä:  


Merrell - Moab 2 GTX.jpg

Merkki: 

Malli: 


Suositushinta: 138,90 euroa 

Istuvuus: Aavistuksen pieni, mitä kokoon tulee. Etujalalle on kuitenkin tilaa. Kun sidot nauhat, keskijalka tuntuu tiukalle, mutta ei vaikuta tilavaan etujalkaosioon. 

Pito: Merrellin Vibram-pohja on tehty stabilisoimaan jalkaa samalla, kun se pitää kaikilla alustoilla. 

Vedenpitävyys: Täytyy nostaa hattua Merrellille! Osa testiryhmästä on sitä mieltä, että Moab 2 GTX -merkin vedenpitävyys on markkinoiden paras. Salaisuus piilee Gore-Tex -päällisessä, joka pitää jalat kuivina samalla, kun ventiloi pois ylimääräistä lämpöä. 

Kestävä materiaali: Kestävä kumipohja tulee korkealle, eivätkä terävät kivet pääse kiusaamaan. Myös päällinen on todella kestävää materiaalia.

Mukavuus: Yksi testin lämpimimmistä kengistä. Jalkoholvin korkeahkompi osio stabilisoi mukavasti jalkaa. Miellyttävä malli, joka joustaa jonkin verran kävellessä. Ei kuitenkaan mikään wow-tunne. 

Design: Yksivärinen malli, jonka yksityiskohdat henkivät ulkoiluelämää. Ulkonäön perusteella kengät palvelevat paremmin metsässä kuin kaupungilla, mikä pitää myös paikkansa.

Kommentit: Päivitetty versio Merrellin menestysmalli Moab 2:sta, joka kestää säällä kuin säällä. Etujalalle on hyvin tilaa, joten myös leveäjalkaiset voivat lähteä pitkille kävelyille. Malli palvelee parhaiten metsämiljöössä, jossa vedenpitävä päällinen ja mainio pito pääsevät oikeuksiinsa. Testiryhmä kehuu korkeahkoa jalkaholvin osiota, joka korjaa jalan vääriä asentoja. Ensimmäisellä käyttökerralla tunnet, ettei kävely näillä vastaa pilvillä kävelyä, mutta malli on kuitenkin mukavahko.  Yhdistä mukaviin sukkiin ja olet valmis! 

Testissä: 

Haglöfs - Ridge GT.jpg

Merkki: 

Malli

Suositushinta: 179,90 euroa

Istuvuus: Aavistuksen pieni. Jos haluat käyttää kaksia sukkia, kannattaa ehkä valita puolta kokoa suurempi kenkä. Kenkä ei ole kapea eikä leveä, vaan normaali. Jos kaipaat tiukempaa istuvuutta, voit sitoa nauhat tiukalle. 

Pito: Kumipohja sisältää materiaalia, jota Haglöfs itse nimittää wet grip rubberiksi. Aivan kuten nimi viittaa, pito on mainio liukkaalla. Se suoriutuu niin asfaltilla, soralla kuin kosteikossakin. 

Vedenpitävyys: Mallissa on vettä eristävä päällinen sekä vedenpitävä Gore-Tex -vuori. Kieli on ommeltu kiinni, joten yksikään pisara ei pääse sisään. 

Kestävä materiaali: Haglöfsin päällysvaatteet on aina valmistettu kestävistä materiaaleista, eivätkä kengät tee poikkeusta. Ulkopuolen käsitelty nahka (ei sisällä fluorikarboniitteja) ei häivene ensi askelilla.  

Mukavuus: Korotettu jalkaholvi lisää mukavuutta. Se tukee jalkaa miellyttävästi. Sisus on pehmeä ja pohja joustava. Se muistuttaa Haltin mallia näiltä osin. Yksi testin lämpimimmistä malleista sopii sekä talveen että alkukevääseen.  

Design: Yksivärinen tyyli kohtaa klassisen työkengän. Testiryhmämme arvosti pelkistettyä tyyliä. Haglöfs olisi voinut kuitenkin vähän leikitellä, jotta malli pistäisi paremmin silmään.

Kommentit: Tiesimmekin jo, että Haglöfs huomioi luonnon ja ympäristön. Kävelykenkä Ridge GT on tehty metsäretkiä ja pitkiä kävelyitä varten. Vettäpitävä päällinen ja hyvin pitävä pohja huolehtii siitä, että voit huoletta painella pitkin kosteikkoja eikä sinun tarvitse pelätä kaatuvasi kosteaan juureen. Ekstraplussaa malli saa vankkuudestaan ja korotetusta jalkaholvin osiosta.  

Testissä: 

Halti - Mone DX.jpg

Merkki

Malli: 

Suositushinta: 79,90 euroa

Istuvuus: Pienehkö koko. Ota kokoa isompi, jotta saat täydellisesti istuvan kengän. Saat solmittua nauhat erityisen kireästi, joten ne situvat hyvin jalkaan.

Pito: Sora ja risut eivät ole ongelma, jos jalassasi on Mone DX -kengät. Voit kävellä näillä myös liukkaalla alustalla. 

Vedenpitävyys: Softshell-päällinen on pehmeää ja eristää vettä. DrymaxX-vuoreen yhdistettynä saat vedenpitävät kengät, joilla voit huoletta painella menemään myös sadesäällä.  

Kestävä materiaali: Kengät kuuluvat testin paksuimpiin. Niissä on todella kestävä päällys. Ei epäilystäkään, etteikö malli kestäisi kulutusta.

Mukavuus: Mukavuus on hyvin samantapainen kuin Haglöfsin mallissa. Jalkaholvin osio ei kuitenkaan ole yhtä korkea. Malli istuu hyvin jalkaan ja pohja joustaa kävellessä. 

Design: Musta ja tyylipuhdas ulkonäkö. Malli muistuttaa hieman työkenkää, mutta mustat yksityiskohdat kaunistavat kokonaisuutta. 

Kommentit: Hyvänhintainen ja pidetty malli, joka muistuttaa monilta osin Haglöfsin ja Merrellin malleja. Halti valmistaa vedenpitäviä kenkiä, jotka palvelevat lähes alustalla kuin alustalla – jäälle kannattaa kuitenkin valita toiset tossut. Malli on vankka ja siinä on kovempi sisus kuin vaikkapa Adidaksen mallissa, mutta kenkä on myös lämmin ja kestävä. Kengät on helppo pukea jalkaan ja riisua pois. Mone DX on oikein mainio vaihtoehto, jos haluat pihistää hieman hinnasta. 

Testissä:

Salomon - XA Pro 3D.jpg

Merkki:

Malli: 

Suositushinta: 159,90 euroa

Istuvuus: Ota kokonaista kokoa isommat, niin saat täydellisesti istuvat kengät. Malli on nimittäin hieman kapeahkompi kuin muut testin mallit. Päällinen muotoutuu jalan mukaan. Se istuu tiukasti, mutta mukavasti. 

Pito: Älä epäile Salomonin ContaGrip -pohjaa. Pito on nimittäin testin paras. Se pitää kaikkialla asfaltista risukkoon. 

Vedenpitävyys: Koska malli on tehty haastavia maastoja varten, ei se pidä vain vettä. Myös kura pysyy poissa.

Kestävä materiaali: Voisiko Salomon valmistaa kenkiä, jotka eivät kestä? Ei voi. Tämäkään malli ei ole poikkeus. Kumipohjaa on jopa vahvistettu erityisen herkiltä kohdilta kuten kantapäästä ja varpaiden kohdalta. 

Mukavuus: Jos Adidaksen mallia ei lasketa, tässä tulee testin mukavin kenkä. Pohja on todella joustava ja sisus pehmeä. Jalkaholvin korotettu osio lisää tukea. 

Design: Kestävämpi vaihtoehto kävelykengälle. Ulkonäkö muistuttaa polkujuoksukenkää pikemminkin kuin työkenkää. Näytät siis nopealta myös kävelyllä.

Kommentit: Voit kulkea (lähes) koko matkan vaikka Memphisiin ilman, että jalkoihisi koskee. Korotettu kantapään osio, kunnon vaimennus ja joustavuus saavat sinut suorastaan liitämään eteenpäin. Yksi testin pehmeimmistä kengistä. Metsät, sora ja asfaltti – voit kulkea millä tahansa alustalla. Muista, että koko on aavistuksen pieni ja malli melko tiukka. Vähän ajan päästä kenkä istuu kuin valettu. Osa testaajista sai kuitenkin pieniä hiertymiä ensimmäisellä käyttökerralla. Muuten mainio kävelykenkä. 

Testissä:

Keen - Oakridge WP.jpg

Merkki: 

Malli: 

Suositushinta: 139,90 euroa 

Istuvuus: Normaalia kokoa. Tilavahko malli, joka sopii parhaiten leveille jaloille. Jos sidot nauhat tiukalle, tuntuvat kengät sopivan tiukoilta. Ne eivät kuitenkaan halaa jalkaa samalla tavalla kuin monet muut testin mallit. 

Pito: Mainio kenkä kävelylle niin asfaltilla kuin soralla. Sopii myös vaikeampaan maastoon. 

Vedenpitävyys: Haluatko vain yhden mallin, joka sopii joka kelille? Voit luottaa Oakridge WP -kenkiin. Niissä on vedenpitävää kuitua, joka hoitaa hommansa, kunhan välttelet monsuunisadetta.

Kestävä materiaali: Vahva kumipohja ja kestävä päällinen tuovat lisää käyttövuosia. 

Mukavuus: Melko tasainen pohja voi tuntua vähän kovalta muutaman kilometrin jälkeen. Joustavuus muotoutuu alustan mukaan, mutta koska etujalalle riittää hyvin tilaa ja kenkä ei purista erityisen tiukasti, et tunne jalkasi olevan osa kenkää. 

Design: Ulkonäkö henkii klassista vaelluskenkää. Yhdistettynä leveään istuvuuteen malli vaikuttaa jopa hieman kömpelöltä. 

Kommentit: Etsitkö jykevää kenkää, jossa on tilaa varpaille tai ylimääräisille sukille. Siinä tapauksessa Oakridge WP voisi sopia sinulle. Kenkä on tilava ja siinä on vähemmäs vaimennusta kuin vaikkapa Salomonin ja Adidaksen malleissa. Se voi olla vähän jäykkä, jos kuljet pitkiä matkoja. Kannattaa ehkä valita tämä pehmeämmille alustoille, kuten metsään tai pururadalle. 

Testissä:

Meindl - Caribe Lady GTX.jpg

Merkki:  

Malli: 

Suositushinta: 189,90 euroa

Istuvuus: Todella pientä kokoa. Ota kokonaista kokoa isompi. Leveys on normaali, mutta voit sitoa nauhat tiukalle, jos kaipaat tiukempaa mallia.

Pito: Sinun ei tarvitse huolehtia märistä poluista tai lehdistä. Vältä kuitenkin jäätä. Muilla alustoilla Caribe Lady GTX tarjoaa mainion pidon. 

Vedenpitävyys: Vaikka päällinen muistuttaa juoksukenkää, saavat meshosiot ja Gore-Tex veden virtaamaan pois kengiltä ja jalkasi pysyvät kuivina. 

Kestävä materiaali: Kumipohja ei kulu ensimmäisellä kerralla. Eivät ehkä Merrelin tasoa, mutta eivät myöskään jää kauas. 

Mukavuus: Kengät istuvat todella mukavasti jalkaan. Niissä on hyvä pito myös kantapäässä. Plussaa keveydestä. 

Design: Testin versio juoksukengästä. Pelkistetty malli antaa väriä kävelylle. 

Kommentit: Kuvittele klassinen juoksukenkä, jossa ei ole niin paljoa vaimennusta, mutta pito on parempi, niin saat Caribe Lady GTX:n. Pohja on ainoa, josta malli saa vähän miinuspisteitä. Se muistuttaa Keen-mallia ja on melko tasainen. Vaimennus on siis huonompi kuin muissa testin malleissa. Käytä näitä lähinnä pehmeillä alustoilla. Voit toki asettaa pehmeämmän pohjallisen. Plussaa vedenpitävyydestä ja istuvuudesta

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Muoti & trendit

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

4 päivää sitten
Reebok löparskor
Muoti & trendit

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

31 jul 2019
Magväskor
Muoti & trendit

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

31 jul 2019
Trender
Muoti & trendit

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

30 jul 2019
Haglöfs_lim
Muoti & trendit

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

29 jul 2019
strumpor
Muoti & trendit

Näin valitset oikeat sukat treeniin

29 jul 2019
skalplagg_2017
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

29 jul 2019
dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

28 jul 2019
Tights Puma
Muoti & trendit

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

27 jul 2019
babolat
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

25 jul 2019
didriksons
Muoti & trendit

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

24 jul 2019
didrikson kids
Muoti & trendit

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

24 jul 2019
Handskar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

22 jul 2019
Säkert grepp
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

22 jul 2019
Shepherd
Muoti & trendit

Näin pidät tohvelisi freesinä

22 jul 2019
Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

19 jul 2019
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

16 jul 2019
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

16 jul 2019
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
test stabila löparskor
Muoti & trendit

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

26 jun 2019
Minitest pulseboost header
Muoti & trendit

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

24 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Muoti & trendit

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

19 jun 2019
Birkenstock rosa
Muoti & trendit

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

18 jun 2019
puma hybrid
Muoti & trendit

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

17 jun 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

12 jun 2019
Nike träningssko
Muoti & trendit

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

09 jun 2019
header-väskor.jpg
Muoti & trendit

TESTI: parhaat treenikassimme

08 jun 2019
yogatights blacc
Muoti & trendit

Näin valitset joogatrikoot

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Muoti & trendit

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

06 jun 2019
Superga 2750
Muoti & trendit

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

03 jun 2019
Löparskor Barn Sacony
Muoti & trendit

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

02 jun 2019
Saint Loye
Muoti & trendit

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

01 jun 2019
more news
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

Tämä juoksukenkä toimii niin eliittiurheilijalla kuin tavallisella kuntoilijallakin. Värikkäitä vaahtokuulia pohjassa omaavat Joyride Run Flyknit -kengit ovat Niken kattavan valikoiman uusin tulokas. Nämä hyvin vaimennetut kengät kuuluvat jokaisen kenkähyllylle!

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Reebok löparskor

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

Reebokin juoksulähettiläämme testasivat tuotemerkin mallit, jotka sopivat jalkaan läpi kesän. Lue heidän mielipiteensä kenkien istuvuudesta, mukavuudesta ja toiminnoista.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Magväskor

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

Onko joku vielä missannut, että vyölaukku on tehnyt paluun? Ei kai! Tässä kaikki, mitä sinun tulee sesongin trendikkäimmästä vaatteesta tietää.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Trender

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

Safarilook, eri vuosikymmenten sekoitus ja kalastajahattu – esittelemme kuumimmat uutuudet, joita et halua ohittaa.

30 jul 2019
Muoti & trendit
Haglöfs_lim

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

Miten pidennät kuorivaatteiden elinikää? Omaksu nämä vinkit, joiden avulla kuorivaatteesi selviävät useammasta seikkailusta.

29 jul 2019
Muoti & trendit
strumpor

Näin valitset oikeat sukat treeniin

Me neuvomme kuinka valitset oikeanlaiset sukat treeniisi. Kun vältät epämiellyttävät hiertymät ja hikoilevat jalat, voit keskittyä täysillä treeniisi.

29 jul 2019
Muoti & trendit
skalplagg_2017

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

DWR, coating, kuitu – joskus kuorivaatteen tuoteteksti kuulostaa heprealta. Otimme selvää eri käsitteistä, jotta olet perille seuraavan kerran ostoksilla.

29 jul 2019
Muoti & trendit
dunjacka

Näin peset untuvatakkisi

Tässä täydellinen lista, minkä avulla peset untuvatakkisi. Pane nämä 10 vinkkiä mieleesi.

28 jul 2019
Muoti & trendit
Tights Puma

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

Ei epäilystäkään, etteikö neon olisi tämän syksyn juttu. Puma on lanseeranut kolmet uudet treenitrikoot, jotka komeilevat näissä kauniissa yksityiskohdissa. Testiryhmämme kokeili, miten trikoot selviävät salilla ja lenkkipolulla.

27 jul 2019
Muoti & trendit
babolat

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

Oikeat kengät tekevät sinusta kenttien tähden. Pohdi näitä asioita ennen ostopäätöstä.

25 jul 2019
Muoti & trendit
didriksons

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

Erittäin hyvä kuoritakki on pakollinen kevään leikeissä ja aktiviteeteissa. Tässä kaikki, mitä sinun tulee ennen ostospäätöstä pohtia.

24 jul 2019
Muoti & trendit
didrikson kids

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

Aloittaako lapsesi päiväkodin? Moni kysymys kummittelee mielessä. Me kokosimme listan siitä, mitä tarvitsette.

24 jul 2019
Muoti & trendit
Handskar

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

Mikä tekee hanskoista niin hyvät? Sportamoren oppaan avulla löydät parhaat mahdolliset hanskat, joissa yhdistyvät niin lämpö, toiminnot kuin kestävyyskin.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Säkert grepp

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

Miten vähentää riskiä liukastua jäällä ja lumella juostessa? Oikeilla varusteilla tietysti. Jos juoksukengissäsi on nastat pohjissa, saat varman pidon myös syksyllä ja talvella.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Shepherd

Näin pidät tohvelisi freesinä

Sisätohvelit ovat kylmällä yhtä varma valinta kuin rantavaatteet kesällä. Shepherd tietää, kuinka tohveleiden tulee istua jalkaan ja kuinka ne pysyvät freesinä.

22 jul 2019
Muoti & trendit