Test baddräkter

Testin parhaat uimapuvut

Haluatko viedä uintitreenisi seuraavalle tasolle? Siinä tapauksessa sinun kannattaa investoida funktionaaliseen uima-asuun. Tässä tulevat ammattilaisten vinkit.  

Uidessasi treenaat kehoasi tehokkaasti mutta lempeästi – ja oikeanlainen uimapuku tekee treenistäsi entistä joustavampaa. Kun olet hankkimassa uimapukua, joka on tarkoitettu uimahalliin tai avovesille pikemminkin kuin rantahengailuun, on tärkeää kiinnittää huomiota istuvuuteen. 

– Sinun tulee välttää ilmakuplia rintojen kohdalla ja takapuolella etenkin selän notkon kohdalla, sillä muuten ne toimivat vastuksen tavoin, kun uit. Hyvä uimapuku istuu niin tiukasti, että tuskin huomaat sitä päälläsi, uimavalmentaja Anna-Karin Lundin opastaa. Lundin on ruotsalaisen  -uimatreenipalvelun perustaja. 

Toisin sanoen uimapuvussa ei saa olla liikaa tilaa eivätkä liian tiukasti istuvat olkaimet saa hiertää, jotta fokus pysyy itse uimisessa. Myös uimapuvun leikkaus on tärkeä, joskin on yksilöllistä, millainen leikkaus sopii kullekin. 

– Rintojen kohdalla ei saisi olla liian syvää halkiota, sillä silloin vettä pääsee helposti sisään, mikä luonnollisesti hidastaa uintivauhtia. Katso, että uimapukusi istuu kuin toinen iho. 

Kun olet löytänyt uimapuvun, missä nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät, varmista, että se sopii juuri sinulle. On tärkeää, että pidät itse uimapuvustasi, sillä mikäli se ei istu mukavasti ja näytä nätiltä, et myöskään todennäköisesti käytä sitä. Kun olet löytänyt mallin, josta todella pidät, vältä pesemästä sitä puhki. 

– Huuhtelu riittää hyvin, sinun ei tarvitse pestä uimapukua koneessa joka uintikerran jälkeen. Uimapuku ei myöskään mene pilalle, vaikka ottaisit sen mukaan lomalle ja ottaisit siinä aurinkoa uintikertojen välissä. Kaikki testin uimapuvut kestävät sen. Vältä kuitenkin aurinkovoiteen levittämistä sen päälle. 

Anna-Karin Lundin, joka on rintauinnin ikäluokkansa nelinkertainen maailmanmestari, testasi kuutta suosituinta uimapukuamme. Mikäli kiinnostuit lisää Lundinin Simcoachen-palvelusta, voit kurkata heidän  - tai -sivunsa. 

TESTIN UIMAPUVUT

Täydellinen istuvuus

Test baddräkter Nike fi

Testissä: , Nike

Suositushinta: 69,90 euroa

Koko: Ei liian suuri eikä liian pieni, mutta hieman ilmava takapuolelta. 

Istuvuus: Uima-asu istuu hyvin hiertämättä mistään. Hieman suurehko takaåpuolelta, mikä on hyvä asia, mikäli toivot taakse tilaa. Kankaansa ansiosta uimapuku antaa enemmän slimmin vaikutelman kuin mitä se todellisuudessa onkaan.   

Materiaalin paksuus: Kloorinkestävä materiaali on vuorattu, mutta jää silti normaalin ja ohuen rajamaille, mikä antaa uidessa mukavan tunteen.  

Joustavuus: Uimapuku istuu kuten pitääkin niin käänteissä kuin lähdössäkin kuten myös kaikissa uimatyyleissä uitpa sitten nopeasti tai hitaasti. 

Kompressio: Koska puku on vuorattu pysyy se hyvin. Muuten uimapuvussa ei ole erityistä kompressiota.  

Rintojen tuki: Tässä uimapuvussa ei ole erikseen rinnan tukia, joten se sopii parhaiten pienirintaisille. 

Kuivumisaika: Vuoratun uimapuvun kuivaaminen vie aina hieman enemmän aikaa, muttei kuitenkaan järkyttävän kauaa. 

Kommentit:

Tämä uimapuku on tehty keskikorkealla leikkauksella. Se on valmistettu klooria kestävästä materiaalista ja sitä koristaa massiivinen Nike-logo. Uimapuku sopii parhaiten kuntouimareille tai uintia treenaaville. Uimapuvussa voi sukeltaa ja treenata myös suuria liikeratoja. Kehosi mallista riippuen taakse voi jäädä hieman tilaa. Uimapuku on vuorattu ja istuu uidessa kuin valettu, se ei hierrä eikä rintojen kohdalle tai selkään tule ilmakuplia. Ainoa miinus tulee pesulapusta, joita on useita ja ne ovat liian kovia, mutta ne voit napata pois. 

Sisäänrakennettu sporttitoppi

Test baddräkter Speedo fi

Testissä: , Speedo

Suositushinta: 51,90 euroa

Koko: Normaalikokoinen, joskin urheilutoppi voi olla piukahko. 

Istuvuus: Istuu nätisti hiertämättä mistään. Siksi myös sisäänrakennettu urheilutoppi tuntuu jokseenkin turhalta, sillä rinnat pysyisivät paikallaan ilman sitäkin. 

Paksuus: Kangas on paksuudeltaan normaalia, mutta sisäänrakennetun urheilutopin ansiosta se osio on hieman paksumpi. 

Joustavuus: Uimapuku pysyy paikallaan niin käännöksissä kuin lähdössäkin sekä myös uidessa kaikkia eri tyylejä. Tosin urheilutoppi tuntuu hieman kovalta rintaa ja selkää vasten. 

Kompressio:  Ei erityistä kompressiota, mutta uimapuku ei jää mylskään lörpöksi, sillä kangas on vahvaa. 

Rintojen tuki: Tässä uimapuvussa rintojen tuki on sisäänrakennetun urheilutopin ansiosta huippuluokkaa. Rintojen koosta huolimatta ne tukevat juuri oikealla tavalla rintojasi uidessasi. 

Kuivumisaika: Kuivaa nopeasti, myös sisäänrakennettu toppi. 

Kommentit: 

Tämä on hyvä valinta suuririntaiselle sisäänrakennetun urheilutoppinsa ansiosta. Toisaalta juuri urheilutoppi jakoi testiryhmämme kahteen leiriin. Osasta se oli tarpeeton ja kiristi rintoja. Uimapuku toimii mainiosti kuntouimareille ja uintia treenaaville. Sukeltaminen onnistuu uimapuvussa hyvin kuten myös kaikki erilaiset uimatyylit, sillä liikkumavapaus on huippuluokkaa. Keskikorkealla leikkauksella arusteltu treeniuimapuku on tehty joustavasta materiaalista, joka kestää flooria. 

Kuntoilijalle

Test baddräkter abecita fi

Testissä:  

Suositushinta: 73,90 euroa

Koko: Koko pitää, joten valitse tavallinen kokosi. 

Istuvuus: Jaloissa on matala leikkaus ja kaulus on melko avonainen, joten vesi pääsee siitä sisään. Selässä olkaimet menevät ristiin ja selän suulla on korkeampi leikkaus.  

Paksuus: Uimapuku on paksusti vuorattu etenkin etupuolelta. Rinnoille on sisäänrakennetut kupit. 

Joustavuus: Joustava, muttei päästä vettä alhaalta sisään. Ristikkäiset olkaimet rullaavat juuri lapaluiden yli, mikä hieman hidastaa menoa ja häirtsee olkapäiden ja lapaluiden liikkuvuutta. 

Kompressio: Ei erityistä erillistä kompressiota, joskin vuoraus tuntuu joustavalta kehoa vasten.  

Rintojen tuki: Topattujen kuppien ja rinnan ali menevän nauhan ansiosta rintasi saavat tarvitsemansa tuen. Mukavaa varsinkin isorintaisille, sillä rinnat todella pysyvät paikallaan.  

Kuivumisaika: Kuivaa nopeasti!

Kommentit:

Tämän uimapuvun design on todella klassinen ja nätti. Matala leikkaus, korkea selkä sekä nätisti ristikkäin menevät olkaimet sekä raidat henkivät 50-luvun tunnelmaa. Mainio valinta sinulle, joka uit silloin tällöin tai kuntouit hieman säännöllisemmin, mutta haluat kuitenkin yhden ja saman uimapuvun, jota pitää myös rannalla. Nätti istuvuus, joka pitää puvun paikallaan sekä topatut kupit. Vuorattu etuosa paitsi tukee myös muokkaa kehoa nätisti. Mikäli treenaat uintia tosissaan, valitse toinen malli. 

Superkompressio! 

Test baddräkter head fi

Testissä: , Head 

Suositushinta: 61,90 euroa

Koko: Todella pieni koko, todennäköisesti joudut valitsemaan yhtä kokoa kokoasi isomman.  

Istuvuus: Koska puku on pieni, on se myös tiukka ja hiertää hieman reisistä ja yläselästä. Mutta kun löydät oikean koon, se istuu hyvin. Leikkaus on matala selästä, mutta korkea vyötäröltä. 

Paksuus: Todella ohut! Kuin toinen iho ja materiaali muistuttaakin paperia.  

Joustavuus: Joustava ja ihonmyötäinen. Myötäilee kehon liikkeitä uidessasi.  

Kompressio: Kompressiota löytyy! Siksi myös koko tuntuu pieneltä. Uimapuku ei kuitenkaan saa istua niin tiukasti, että se tuntuu epämukavalta ja häiritsee liikeratojasi.  

Rintojen tuki: Ei erillistä tukea, mutta kompression ansiosta istuu tiukasti ja pitää rinnat paikallaan.  

Kuivumisaika: Todella nopea kuivumaan!

Kommentit: 

Todellinen kilpapuku ohuen materiaalinsa ja kompressionsa ansiosta, joten uimapuku sopii sinulle, joka haluat kisata uinnissa. Koko on todella pieni, joten ole tarkkana, että löydät juuri sinulle sopivan, sillä liian pieni uimapuku rajoittaa liikeratoja. Leikkaus on klassinen ja uimapukua voivat käyttää kilpauimarien lisäksi myös kuntoilijat. Uimapuku kestää klooria hyvin ja muoto pysyy hyvänä pitkään. Kankaassa on päällyste, joka lisää puvun liukumista ja lyhentää kuivumisaikaa.  

Ihana budjettisuosikki! 

Test baddräkter Adidas fi

Testissä: , Adidas


Suositushinta: 44,90 euroa

Koko: Normaali

Istuvuus: Hyvä ja melko tavanomainen malli, mikä istuu kuten pitää. Ei omituisia tai ärsyttäviä osio, jotka häiritsisivät uintia. 

Paksuus: Paksumpi materiaali, joka on osittain tehty kierrätetystä kalanverkosta, joten plussaa ympäristöystävällisestä valinnasta.  

Joustavuus: Pysyy päällä kuten pitää niin käänteissä, lähdössä kuin uidessa eri uintityylejä, uit sitten nopeasti tai hitaasti.

Kompressio: Vaikka uimapuvusta ei erityistä kompressiota löydykään, pitää se paketin kasassa. 

Rintojen tuki:  Tässä puvussa ei ole rinnoille erillistä tukea. Siksi se sopii parhaiten pienirintaiselle, joka ei kaipaa paljoa tukea. 

Kuivumisaika: Kuivuu nopeasti. 

Kommentit:

Joustava uimapuku, joka ei pomppaa silmille millään tapaa, mutta hoitaa hommansa. Puku ei hierrä eikä sinne jää ilmakuplia. Leikkaus on keskiväliä. Uimapuku on tehty kloria poistavista materiaaleista, mutta se on lisäksi todella tasainen ja hieman vettä vastustava. Materiaali on tehty vanhasta kalaverkosta ja kierrätetystä nylonista, mikä on ympäristötietoisen valinta. Testiryhmämme arvosti lisäksi designia, joka on hyvin yksinkertainen: kokomustaa uimapukua koristavat Adidaksen kolme raitaa sivuilla.  

Vanhempaan makuun

Test baddräkter zoggs fi

Testissä: , Zoggs

Suositushinta: 59,90 euroa

Koko: True to size! 

Istuvuus:  Uimapuku, joka peittää lähes kaiken, mitä hieman vanhempi väestö usein arvostaa. Matala leikkaus ja syvä kaula-aukko. Rinnan kohdalla on hieman rusettia muistuttava koriste ja sisäänrakennetut rintaliivit. Selkäosio on korkea.  

Paksuus: Uimapuku muokkaa kehoa muotojen mukaan, minkä lisäksi siinä on topatut kupit. Se on myös melko paksu verrattuna muihin malleihin. Rintojen toppauksen saa halutessaan pois. 

Joustavuus: Vettä pääsee hieman sisään, sillä kaula-aukko on avoin. Olkaimet valuvat vapaauinnissa alas ja estävät hieman liikkuvuutta. 

Kompressio: Materiaali on ohutta, mutta shaping-efekti tekee puvusta kestävän. 

Rintojen tuki:  Tässä puvussa ei ole ainoastaan hyvä tuki, vaan myös push-efekti sillä puvun sisään on rakennettu urheilutoppi. 

Kuivumisaika: Urheiluliivien ja toppausten vuoksi vie hieman enemmän aikaa kuivua. 

Kommentit:

Klassinen ”naisten uimapuku”, joka ei sovi sinulle, joka haluat kisata tosissaan. Design ja ominaisuudet pitävät puvun paikallaan ja muokkaavat kehoa, mikä tekee uimisesta helpompaa. Uimapuku on melkein imartelevampi kuin käytännöllinen. Istuu mukavasti ja design on niin nätti, että puku sopii myös rannalle.  

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

1 päivä sitten
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

4 päivää sitten
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

4 päivää sitten
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
test stabila löparskor
Muoti & trendit

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

26 jun 2019
Minitest pulseboost header
Muoti & trendit

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

24 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Muoti & trendit

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

19 jun 2019
Birkenstock rosa
Muoti & trendit

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

18 jun 2019
puma hybrid
Muoti & trendit

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

17 jun 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

12 jun 2019
Nike träningssko
Muoti & trendit

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

09 jun 2019
header-väskor.jpg
Muoti & trendit

TESTI: parhaat treenikassimme

08 jun 2019
yogatights blacc
Muoti & trendit

Näin valitset joogatrikoot

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Muoti & trendit

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

06 jun 2019
Superga 2750
Muoti & trendit

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

03 jun 2019
Löparskor Barn Sacony
Muoti & trendit

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

02 jun 2019
Saint Loye
Muoti & trendit

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

01 jun 2019
yogatights header
Muoti & trendit

Testi: Kevään mukavimmat joogatrikoot

30 may 2019
Teva Hurricane
Muoti & trendit

Vinkit! Kesän parhaat funktionaaliset sandaalit

30 may 2019
segling
Muoti & trendit

Opas: Pukeudu oikein purjehdukseen

30 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Stylisti vinkkaa: Kesän 3 kuuminta trendiä

27 may 2019
Nemeziz 19.1
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Nemeziz 19.1 -jalkapallokengät

24 may 2019
Craft X Vacchi
Muoti & trendit

Ylistä Le Maillot Jaunea Craft x Vacchin kanssa

22 may 2019
Test löpartröjor
Muoti & trendit

Testasimme miesten vuoden 2019 juoksupaidat

21 may 2019
Sporta stilen
Muoti & trendit

Tanssija Adjani Benita Goli: "Alter egoni tekee äärimmäisiä liikkeitä"

20 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Muoti & trendit

Trendit haltuun: Kesäsandaalit 2019

16 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Tämän takia sinun tulisi urheilla tyylillä

16 may 2019
Nike
Muoti & trendit

Niken uudet vaatteet huokuvat jalkapallon juhlaa

16 may 2019
Dasia Starlily Bow
Muoti & trendit

Uutta, söpöä ja mukavaa Dasialta

15 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Muoti & trendit

11 treenitrikoot taskuilla

14 may 2019
Header löpartröjor dam
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat juoksupaidat naisille

09 may 2019
Nike Tech pack
Muoti & trendit

Vaatteet Nike Tech Pack -mallistosta, joita et todellakaan tahdo ohittaa

09 may 2019
more news
Sneakers på bröllop

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

Hääsesonki on huipussaan ja on yhä haastavampaa tietää, mitä sinne tulisi oikein pukea. Onko häihin sallittua mennä tennareissa? Kysyimme asiaa muotiasiantuntijalta.

1 päivä sitten
Muoti & trendit
Barnskor

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

Hyvin istuvien kenkien löytäminen perheen pienemmälle on helpommin sanottu kuin tehty. Tässä vinkit, jotka tekevät urakasta helpompaa.

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Kompressionskläder header

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

Lääketieteellisesti asteittain tehty kompressio auttaa sinua parantamaan suorituskykyäsi. Lisäksi se ehkäisee kiputiloja ja parantaa verenkiertoa. Tässä kaikki, mitä sinun tulee kompressiovaatteidenkäytöstä tietää.

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Metcon 5 testbild

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

Nike on palannut rakastetun treenikenkä Metconin kanssa. Metcon 5 on Niken tähän asti monipuolisin ja kestävin X-fit-kenkä, joka sopii kaikille kovaa treeniä rakastaville.

11 jul 2019
Muoti & trendit
Test: löparshorts header

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

Kesällä juostessa on tärkeää, että yllä on parhaat mahdolliset vaatteet. Lämpö asettaa vaatimuksia ventilaatiolle, istuvuudella ja pituudelle. Esittelemme yhdeksän mallia, jotka pitävät lupauksensa.

11 jul 2019
Muoti & trendit
Nike löparskor

Niken juoksukenkien eroista

Joskus on vaikeaa tietää, miten eri juoksukengät erottuvat toisistaan. Mutta älä huolehdi! Kysyimme asiantuntijalta, miten Niken Pegasus, Pegasus Turbo sekä Zoom Fly -mallit eroavat toisistaan.

09 jul 2019
Muoti & trendit
Fruktmönster

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

Jos et ole vielä huomannut, koreilevat bikineissä, uimapuvuissa ja uimashortseissa juuri nyt eri hedelmien kuvat. Muotiasiantuntija kertoo, mistä tämä trendi kumpuaa.

09 jul 2019
Muoti & trendit
Metcon 5 vit rosa

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

Niken jättisuosikki on palannut. Nyt tunnettua treenikenkä Metconia saa jälleen uudessa, päivitetyssä mallissa. Metcon 5 on kenkä urheilijalle, joka rakastaa intensiivistä treeniä. Kerromme, mitä kaikkea uutta ja uniikkia malli sisältää.

08 jul 2019
Muoti & trendit
Crop tops Better Bodies

Näin stailaat crop toppisi

Lyhyet topit ovat näkyneet niin katukuvassa kuin saleilla jo pitkään. Mistä trendi tulee ja mitä sen kanssa kannattaa yhdistää? Better Bodies -tuotemerkin perustaja ja asiantuntija Donna Bruns kertoo.

02 jul 2019
Muoti & trendit
Header_Pulseboost_M.jpg

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

Nyt ne ovat täällä – juoksukengät, joita kaupungissa liikkuvat ovat niin kauan odottaneet! Adidaksen rakastettu Boost-pohja on saanut uuden päivityksen. Tässä kaikki, mitä uusista Adidas Pulseboost HD -kengistä täytyy tietää.

27 jun 2019
Muoti & trendit
Asics header

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

Kuinka suuret juoksukenkien tulisi olla? Entä miten kireästi niiden tulisi istua? Miltä ne tuntuvat jalkaholvin kohdilta? Kysyimme asiaa Asicsen asiantuntijalta.

26 jun 2019
Muoti & trendit
test stabila löparskor

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

Jos olet kuullut, että pronanoit, olet ehkä uusien juoksukenkien tarpeessa. Annoimme testaajillemme tehtävän kokeilla viidet erityisen vaimennetut ja stabiilit kengät.

26 jun 2019
Muoti & trendit
Minitest pulseboost header

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

Hypetys Adidaksen uutuuskenkien suhteen on ollut kova jo pitkään. Uuden pohjansa ansiosta Pulseboost HD -kenkien on kehuttu olevan lähes uniikkeja. Mutta kuinka hyvistä kengistä todellisuudessa on kyse? Tätä mieltä testaajamme olivat.

24 jun 2019
Muoti & trendit
Adidas Pulseboost HD

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

Pian ne ovat täällä. Nimittäin Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät! Pääsimme kurkistamaan etukäteen, miltä kengät näyttävät.

19 jun 2019
Muoti & trendit
Birkenstock rosa

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

Birkenstock on klassikkosandaali, mitä tulee mukavuuteen, ergonomiaan ja söpöyteen. Kaiken lisäksi sandaalit ovat laadukkaat. On kuitenkin muutama asia, jotka varmistamalla varmistat myös jalkineidesi pitkät iän.

18 jun 2019
Muoti & trendit