Test baddräkter

Testin parhaat uimapuvut

Haluatko viedä uintitreenisi seuraavalle tasolle? Siinä tapauksessa sinun kannattaa investoida funktionaaliseen uima-asuun. Tässä tulevat ammattilaisten vinkit.  

Uidessasi treenaat kehoasi tehokkaasti mutta lempeästi – ja oikeanlainen uimapuku tekee treenistäsi entistä joustavampaa. Kun olet hankkimassa uimapukua, joka on tarkoitettu uimahalliin tai avovesille pikemminkin kuin rantahengailuun, on tärkeää kiinnittää huomiota istuvuuteen. 

– Sinun tulee välttää ilmakuplia rintojen kohdalla ja takapuolella etenkin selän notkon kohdalla, sillä muuten ne toimivat vastuksen tavoin, kun uit. Hyvä uimapuku istuu niin tiukasti, että tuskin huomaat sitä päälläsi, uimavalmentaja Anna-Karin Lundin opastaa. Lundin on ruotsalaisen  -uimatreenipalvelun perustaja. 

Toisin sanoen uimapuvussa ei saa olla liikaa tilaa eivätkä liian tiukasti istuvat olkaimet saa hiertää, jotta fokus pysyy itse uimisessa. Myös uimapuvun leikkaus on tärkeä, joskin on yksilöllistä, millainen leikkaus sopii kullekin. 

– Rintojen kohdalla ei saisi olla liian syvää halkiota, sillä silloin vettä pääsee helposti sisään, mikä luonnollisesti hidastaa uintivauhtia. Katso, että uimapukusi istuu kuin toinen iho. 

Kun olet löytänyt uimapuvun, missä nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät, varmista, että se sopii juuri sinulle. On tärkeää, että pidät itse uimapuvustasi, sillä mikäli se ei istu mukavasti ja näytä nätiltä, et myöskään todennäköisesti käytä sitä. Kun olet löytänyt mallin, josta todella pidät, vältä pesemästä sitä puhki. 

– Huuhtelu riittää hyvin, sinun ei tarvitse pestä uimapukua koneessa joka uintikerran jälkeen. Uimapuku ei myöskään mene pilalle, vaikka ottaisit sen mukaan lomalle ja ottaisit siinä aurinkoa uintikertojen välissä. Kaikki testin uimapuvut kestävät sen. Vältä kuitenkin aurinkovoiteen levittämistä sen päälle. 

Anna-Karin Lundin, joka on rintauinnin ikäluokkansa nelinkertainen maailmanmestari, testasi kuutta suosituinta uimapukuamme. Mikäli kiinnostuit lisää Lundinin Simcoachen-palvelusta, voit kurkata heidän  - tai -sivunsa. 

TESTIN UIMAPUVUT

Täydellinen istuvuus

Test baddräkter Nike fi

Testissä: , Nike

Suositushinta: 69,90 euroa

Koko: Ei liian suuri eikä liian pieni, mutta hieman ilmava takapuolelta. 

Istuvuus: Uima-asu istuu hyvin hiertämättä mistään. Hieman suurehko takaåpuolelta, mikä on hyvä asia, mikäli toivot taakse tilaa. Kankaansa ansiosta uimapuku antaa enemmän slimmin vaikutelman kuin mitä se todellisuudessa onkaan.   

Materiaalin paksuus: Kloorinkestävä materiaali on vuorattu, mutta jää silti normaalin ja ohuen rajamaille, mikä antaa uidessa mukavan tunteen.  

Joustavuus: Uimapuku istuu kuten pitääkin niin käänteissä kuin lähdössäkin kuten myös kaikissa uimatyyleissä uitpa sitten nopeasti tai hitaasti. 

Kompressio: Koska puku on vuorattu pysyy se hyvin. Muuten uimapuvussa ei ole erityistä kompressiota.  

Rintojen tuki: Tässä uimapuvussa ei ole erikseen rinnan tukia, joten se sopii parhaiten pienirintaisille. 

Kuivumisaika: Vuoratun uimapuvun kuivaaminen vie aina hieman enemmän aikaa, muttei kuitenkaan järkyttävän kauaa. 

Kommentit:

Tämä uimapuku on tehty keskikorkealla leikkauksella. Se on valmistettu klooria kestävästä materiaalista ja sitä koristaa massiivinen Nike-logo. Uimapuku sopii parhaiten kuntouimareille tai uintia treenaaville. Uimapuvussa voi sukeltaa ja treenata myös suuria liikeratoja. Kehosi mallista riippuen taakse voi jäädä hieman tilaa. Uimapuku on vuorattu ja istuu uidessa kuin valettu, se ei hierrä eikä rintojen kohdalle tai selkään tule ilmakuplia. Ainoa miinus tulee pesulapusta, joita on useita ja ne ovat liian kovia, mutta ne voit napata pois. 

Sisäänrakennettu sporttitoppi

Test baddräkter Speedo fi

Testissä: , Speedo

Suositushinta: 51,90 euroa

Koko: Normaalikokoinen, joskin urheilutoppi voi olla piukahko. 

Istuvuus: Istuu nätisti hiertämättä mistään. Siksi myös sisäänrakennettu urheilutoppi tuntuu jokseenkin turhalta, sillä rinnat pysyisivät paikallaan ilman sitäkin. 

Paksuus: Kangas on paksuudeltaan normaalia, mutta sisäänrakennetun urheilutopin ansiosta se osio on hieman paksumpi. 

Joustavuus: Uimapuku pysyy paikallaan niin käännöksissä kuin lähdössäkin sekä myös uidessa kaikkia eri tyylejä. Tosin urheilutoppi tuntuu hieman kovalta rintaa ja selkää vasten. 

Kompressio:  Ei erityistä kompressiota, mutta uimapuku ei jää mylskään lörpöksi, sillä kangas on vahvaa. 

Rintojen tuki: Tässä uimapuvussa rintojen tuki on sisäänrakennetun urheilutopin ansiosta huippuluokkaa. Rintojen koosta huolimatta ne tukevat juuri oikealla tavalla rintojasi uidessasi. 

Kuivumisaika: Kuivaa nopeasti, myös sisäänrakennettu toppi. 

Kommentit: 

Tämä on hyvä valinta suuririntaiselle sisäänrakennetun urheilutoppinsa ansiosta. Toisaalta juuri urheilutoppi jakoi testiryhmämme kahteen leiriin. Osasta se oli tarpeeton ja kiristi rintoja. Uimapuku toimii mainiosti kuntouimareille ja uintia treenaaville. Sukeltaminen onnistuu uimapuvussa hyvin kuten myös kaikki erilaiset uimatyylit, sillä liikkumavapaus on huippuluokkaa. Keskikorkealla leikkauksella arusteltu treeniuimapuku on tehty joustavasta materiaalista, joka kestää flooria. 

Kuntoilijalle

Test baddräkter abecita fi

Testissä:  

Suositushinta: 73,90 euroa

Koko: Koko pitää, joten valitse tavallinen kokosi. 

Istuvuus: Jaloissa on matala leikkaus ja kaulus on melko avonainen, joten vesi pääsee siitä sisään. Selässä olkaimet menevät ristiin ja selän suulla on korkeampi leikkaus.  

Paksuus: Uimapuku on paksusti vuorattu etenkin etupuolelta. Rinnoille on sisäänrakennetut kupit. 

Joustavuus: Joustava, muttei päästä vettä alhaalta sisään. Ristikkäiset olkaimet rullaavat juuri lapaluiden yli, mikä hieman hidastaa menoa ja häirtsee olkapäiden ja lapaluiden liikkuvuutta. 

Kompressio: Ei erityistä erillistä kompressiota, joskin vuoraus tuntuu joustavalta kehoa vasten.  

Rintojen tuki: Topattujen kuppien ja rinnan ali menevän nauhan ansiosta rintasi saavat tarvitsemansa tuen. Mukavaa varsinkin isorintaisille, sillä rinnat todella pysyvät paikallaan.  

Kuivumisaika: Kuivaa nopeasti!

Kommentit:

Tämän uimapuvun design on todella klassinen ja nätti. Matala leikkaus, korkea selkä sekä nätisti ristikkäin menevät olkaimet sekä raidat henkivät 50-luvun tunnelmaa. Mainio valinta sinulle, joka uit silloin tällöin tai kuntouit hieman säännöllisemmin, mutta haluat kuitenkin yhden ja saman uimapuvun, jota pitää myös rannalla. Nätti istuvuus, joka pitää puvun paikallaan sekä topatut kupit. Vuorattu etuosa paitsi tukee myös muokkaa kehoa nätisti. Mikäli treenaat uintia tosissaan, valitse toinen malli. 

Superkompressio! 

Test baddräkter head fi

Testissä: , Head 

Suositushinta: 61,90 euroa

Koko: Todella pieni koko, todennäköisesti joudut valitsemaan yhtä kokoa kokoasi isomman.  

Istuvuus: Koska puku on pieni, on se myös tiukka ja hiertää hieman reisistä ja yläselästä. Mutta kun löydät oikean koon, se istuu hyvin. Leikkaus on matala selästä, mutta korkea vyötäröltä. 

Paksuus: Todella ohut! Kuin toinen iho ja materiaali muistuttaakin paperia.  

Joustavuus: Joustava ja ihonmyötäinen. Myötäilee kehon liikkeitä uidessasi.  

Kompressio: Kompressiota löytyy! Siksi myös koko tuntuu pieneltä. Uimapuku ei kuitenkaan saa istua niin tiukasti, että se tuntuu epämukavalta ja häiritsee liikeratojasi.  

Rintojen tuki: Ei erillistä tukea, mutta kompression ansiosta istuu tiukasti ja pitää rinnat paikallaan.  

Kuivumisaika: Todella nopea kuivumaan!

Kommentit: 

Todellinen kilpapuku ohuen materiaalinsa ja kompressionsa ansiosta, joten uimapuku sopii sinulle, joka haluat kisata uinnissa. Koko on todella pieni, joten ole tarkkana, että löydät juuri sinulle sopivan, sillä liian pieni uimapuku rajoittaa liikeratoja. Leikkaus on klassinen ja uimapukua voivat käyttää kilpauimarien lisäksi myös kuntoilijat. Uimapuku kestää klooria hyvin ja muoto pysyy hyvänä pitkään. Kankaassa on päällyste, joka lisää puvun liukumista ja lyhentää kuivumisaikaa.  

Ihana budjettisuosikki! 

Test baddräkter Adidas fi

Testissä: , Adidas


Suositushinta: 44,90 euroa

Koko: Normaali

Istuvuus: Hyvä ja melko tavanomainen malli, mikä istuu kuten pitää. Ei omituisia tai ärsyttäviä osio, jotka häiritsisivät uintia. 

Paksuus: Paksumpi materiaali, joka on osittain tehty kierrätetystä kalanverkosta, joten plussaa ympäristöystävällisestä valinnasta.  

Joustavuus: Pysyy päällä kuten pitää niin käänteissä, lähdössä kuin uidessa eri uintityylejä, uit sitten nopeasti tai hitaasti.

Kompressio: Vaikka uimapuvusta ei erityistä kompressiota löydykään, pitää se paketin kasassa. 

Rintojen tuki:  Tässä puvussa ei ole rinnoille erillistä tukea. Siksi se sopii parhaiten pienirintaiselle, joka ei kaipaa paljoa tukea. 

Kuivumisaika: Kuivuu nopeasti. 

Kommentit:

Joustava uimapuku, joka ei pomppaa silmille millään tapaa, mutta hoitaa hommansa. Puku ei hierrä eikä sinne jää ilmakuplia. Leikkaus on keskiväliä. Uimapuku on tehty kloria poistavista materiaaleista, mutta se on lisäksi todella tasainen ja hieman vettä vastustava. Materiaali on tehty vanhasta kalaverkosta ja kierrätetystä nylonista, mikä on ympäristötietoisen valinta. Testiryhmämme arvosti lisäksi designia, joka on hyvin yksinkertainen: kokomustaa uimapukua koristavat Adidaksen kolme raitaa sivuilla.  

Vanhempaan makuun

Test baddräkter zoggs fi

Testissä: , Zoggs

Suositushinta: 59,90 euroa

Koko: True to size! 

Istuvuus:  Uimapuku, joka peittää lähes kaiken, mitä hieman vanhempi väestö usein arvostaa. Matala leikkaus ja syvä kaula-aukko. Rinnan kohdalla on hieman rusettia muistuttava koriste ja sisäänrakennetut rintaliivit. Selkäosio on korkea.  

Paksuus: Uimapuku muokkaa kehoa muotojen mukaan, minkä lisäksi siinä on topatut kupit. Se on myös melko paksu verrattuna muihin malleihin. Rintojen toppauksen saa halutessaan pois. 

Joustavuus: Vettä pääsee hieman sisään, sillä kaula-aukko on avoin. Olkaimet valuvat vapaauinnissa alas ja estävät hieman liikkuvuutta. 

Kompressio: Materiaali on ohutta, mutta shaping-efekti tekee puvusta kestävän. 

Rintojen tuki:  Tässä puvussa ei ole ainoastaan hyvä tuki, vaan myös push-efekti sillä puvun sisään on rakennettu urheilutoppi. 

Kuivumisaika: Urheiluliivien ja toppausten vuoksi vie hieman enemmän aikaa kuivua. 

Kommentit:

Klassinen ”naisten uimapuku”, joka ei sovi sinulle, joka haluat kisata tosissaan. Design ja ominaisuudet pitävät puvun paikallaan ja muokkaavat kehoa, mikä tekee uimisesta helpompaa. Uimapuku on melkein imartelevampi kuin käytännöllinen. Istuu mukavasti ja design on niin nätti, että puku sopii myös rannalle.  

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Heade trail
Muoti & trendit

Testi: Naisten parhaat trail-kengät

2 tuntia sitten
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Muoti & trendit

Heitä hyvästit paleleville jaloille: Kuumimmat bootsit juuri nyt

8 tuntia sitten
trailskor herr
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

3 päivää sitten
Reebok dunjacka
Muoti & trendit

Kolme untuvatakkia, kolme tyyliä

3 päivää sitten
Parkas
Muoti & trendit

Testin parhaat sesongin parkatakit miehille

4 päivää sitten
The puffer jacket
Muoti & trendit

Sesongin kuumin takkitrendi – The puffer jacket (Korean tapaan)

5 päivää sitten
Header-Parkas.jpg
Muoti & trendit

Testasimme sesongin parhaat syystakit ja parkat naisille

5 päivää sitten
Header_DAM.png
Muoti & trendit

Testi: Sesongin parhaat untuvatakit naisille

5 päivää sitten
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Mount Baker on sesongin paras kenkä

5 päivää sitten
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

5 päivää sitten
peak performance frost down herr aw 18
Muoti & trendit

Tärkein asia untuvatakkia ostaessa

5 päivää sitten
linerjackor herr
Muoti & trendit

Testasimme miesten parhaat välikerrostakit

5 päivää sitten
peak performace chand närbild
Muoti & trendit

Pikaopas Peak Performancen untuvatakkeihin

6 päivää sitten
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Muoti & trendit

Kesätakit, jotka jokaisen tulisi omistaa

07 oct 2019
helium hood herr
Muoti & trendit

Tämän takia kannattaa ostaa Peak Performancen Helium Hood Jacket

02 oct 2019
Stay in place header
Muoti & trendit

Valitse oikeanlaiset urheiluliivit kehotyyppisi mukaan

01 oct 2019
Polar Ignite header
Muoti & trendit

Minitesti: Testasimme uutta Polar Ignite-kelloa!

30 sep 2019
Adriana Lima Puma
Muoti & trendit

Top 3 kuumimmat treenitrendit juuri nyt

30 sep 2019
Inomhusskor för damer
Muoti & trendit

Testi: kuudet nopeat sisäpelikengät naisille

27 sep 2019
löparjackor dam test
Muoti & trendit

Naisten parhaat juoksutakit

25 sep 2019
Löparjackor test herr
Muoti & trendit

Testi: miesten parhaat juoksutakit

25 sep 2019
craft springa i regn
Muoti & trendit

Näin sinun tulee pukeutua, kun juokset sateessa, lumisateessa, kylmässä ja tuulisessa säässä

24 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Muoti & trendit

Uusi Hövding 3 – turvallisempi, parempi, mukavampi

24 sep 2019
Test inomhusskor
Muoti & trendit

Testi! Parhaat sisäkenkämme salibandyyn ja käsipalloon

23 sep 2019
Salomon imagebild
Muoti & trendit

Kaikki, mitä haluat tietää trail-kengistä

23 sep 2019
Reima regnkläder barn
Muoti & trendit

Myrkyttömät vaatteet lapsille – kyllä kiitos!

23 sep 2019
My shelter
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvä on Adidaksen uusi My Shelter -sadetakki

20 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Muoti & trendit

Nämä tarvitset lasten syystyyliin

20 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Muoti & trendit

Testissä! Asics Gel-Rocket 6 – sisäliikunnan suosikkikenkä

10 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Muoti & trendit

Minitesti: Treenikello Garmin Fenix 6 Sapphire

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Muoti & trendit

Näin huolehdit mokka-, nahka- ja kangastennareistasi

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Muoti & trendit

Aina tyylikkäänä! Tässä ovat sesongin trendikkäimmät treenivaatteet

04 sep 2019
Reebok Nano header
Muoti & trendit

Uudet Reebok Nano 9.0 kengät – Ainoat treenikengät, jotka tarvitset

02 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Muoti & trendit

Testasimme Niken uudet Joyride Run Flyknit -juoksukengät

02 sep 2019
Fenix 6
Muoti & trendit

Garmin päivittää treenikellonsa– näin kehittyneitä niistä tuli!

29 aug 2019
kompressionsstrumpor test
Muoti & trendit

Testin parhaat kompressiosukat 2019

27 aug 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Muoti & trendit

Testi: Vuoden 2019 parhaat urheiluliivit

27 aug 2019
Viking header
Muoti & trendit

Testissä: Kolmet mainiot kumisaappaat lapsille

26 aug 2019
blacc running
Muoti & trendit

Testissä: Blaccin uusi höyhenenkevyt juoksumallisto

26 aug 2019
höstens hetaste tights
Muoti & trendit

Suuri testi: treenitrikoot

24 aug 2019
more news
Heade trail

Testi: Naisten parhaat trail-kengät

Sportamoren testiryhmä kokeili Niken, Salomonin, Asicsen ja Icebugin trail-kenkiä. Nämä trail-kengät sopivat sinulle, joka eksit mukavia, vankkoja ja pitäviä kenkiä.

2 tuntia sitten
Muoti & trendit
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Heitä hyvästit paleleville jaloille: Kuumimmat bootsit juuri nyt

On aika hankkia kengät, joissa jalkasi eivät palele. Esittelemme sesongin kuumimmat talvikengät.

8 tuntia sitten
Muoti & trendit
trailskor herr

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

Aika haastaa itsesi polulla! Esittelemme parhaat polkujuoksukenkämme Salomonilta, Icebugilta, Nikelta ja Adidakselta.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Reebok dunjacka

Kolme untuvatakkia, kolme tyyliä

Untuvatakki on klassinen päällysvaate, joka löytyy lähes jokaisen pohjoismaalaisen kotoa. Eroista huolimatta niissä on myös paljon samaa: ne lämmittävät ja niistä on helppo pitää. Tässä kolme Reebokin tyyliä, joita et halua ohittaa.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Parkas

Testin parhaat sesongin parkatakit miehille

Kylmenevät kelit vaativat lämpimämpiä päällysvaatteita. Esittelemme sesongin kuumimmat miesten parkatakit, joiden avulla pysyt lämpimänä ja tyylikkäänä.

4 päivää sitten
Muoti & trendit
The puffer jacket

Sesongin kuumin takkitrendi – The puffer jacket (Korean tapaan)

On aika etsiä inspiraatio Koreasta ja antaa näiden untuvatakkien peittää jalkasi. Tämä takkitrendi pitää sinut lämpimänä ja trendikkäänä!

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Header-Parkas.jpg

Testasimme sesongin parhaat syystakit ja parkat naisille

Tarvitsetko uutta syystakkia, mutta et ole vielä päättänyt, mikä olisi mieleesi? Anna Sportamoren testiraadin auttaa. Esittelemme parhaat parkatakit.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Header_DAM.png

Testi: Sesongin parhaat untuvatakit naisille

Kun kelit kylmenevät, on aika kääriytyä lämpimämpiin päällysvaatteisiin. Olisiko aika hankkia uusi välikerrostakki? Työteliäs testiryhmämme auttaa sinua oikean mallin löytämisessä.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Tämän vuoksi Mount Baker on sesongin paras kenkä

Jos kaipaat kenkiä, jotka selviävät pohjoisen pistävistä talvista, on Canada Snow:n Mount Baker sinun valintasi.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

Timberlandin kengät ovat syksyn kuumin ostos! Tee näin pitääksesi saappaat puhtaana.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
peak performance frost down herr aw 18

Tärkein asia untuvatakkia ostaessa

Untuvatakkia ostaessa takin on tietysti tärkeää olla sopivan lämmin ja sen pitää istua hyvin. Kaikkein tärkein ominaisuus on kuitenkin oikea fill power. Opastamme sinut oikealle tielle.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
linerjackor herr

Testasimme miesten parhaat välikerrostakit

Välikerrostakki toimii niin parkan alla kuin ainoana päällysvaatteena. Sportamoren testiraati kokeili neljää untuvasta ja synteettisestä materiaalista tehtyä mallia.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
peak performace chand närbild

Pikaopas Peak Performancen untuvatakkeihin

Peak Performancella on sinulle sopiva takki, etsit sitten minkä mallista takkia tahansa. Opastamme sinut oikealle tielle!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Global_FW16_I4A1852_A4.png

Kesätakit, jotka jokaisen tulisi omistaa

Ei, nyt ei puhuta farkku-, nahka-, tai sadetakeista. Nyt puhutaan kevyttoppa- ja kuoritakeista. Ohuet untuvasta tai synteettisistä materiaaleista valmistetut takit pelastavat tilanteen ympäri vuoden.

07 oct 2019
Muoti & trendit
helium hood herr

Tämän takia kannattaa ostaa Peak Performancen Helium Hood Jacket

Monet ovat huomanneet, kuinka monipuolinen Helium Hood Jacket on. Tämä Peak Performancen ohut untuvatakki on tuulta- ja vettähylkivä täyskymppi, jota voi käyttää vuoden ympäri.

02 oct 2019
Muoti & trendit