FI-Header-DAM.jpg

Testin parhaat polkujuoksukengät

Metsässä juokseminen voi olla märkää ja täynnä odottamattomia yllätyksiä. Samalla se voi olla uskomattoman ihanaa. Annoimme naisista koostuvan testiryhmämme kokeilla syksyn parhaita polkujuoksukenkiä. 

Vedä keuhkot täyteen kirpakkaa syysilmaa ja haista märän metsän tuoksu. Metsässä juokseminen ei ole vain haastavaa, vaan todella kokonaisvaltainen elämys, joka saa arjen kiireet unohtumaan hetkessä. Jotta kokemus olisi mahdollisimman positiivinen, kannattaa varmistaa, että jalassa on kunnolliset polkujuoksukengät, jotka suojaavat märältä ja pitävät alustalla kuin alustalla. Annoimme naistestaajiemme kokeilla kuutta suosituimpaa malliamme. 

Stabiili, varma pito

FI_Saucony DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 159,90 euroa

Istuvuus: Todella pieni kenkä. Jos haluat, että kenkä istuu optimaalisesti, ota kokoa isompi. Malli on leveämpi edestä, minkä vuoksi jalka ei istu kaikista parhaiten.

Mukavuus: Jos jalkasi ovat leveät, tulet pitämään tästä mallista. Jos taas jalkasi ovat kapeat, voivat nämä tuntua hieman turhan ilmavilta. Voit lisätä ylimääräisen pohjallisen tai käyttää paksumpia sukkia. 

Design: Nämä kengät näyttävät edistyksellisiltä, mitä ne myös ovat. Eivät ehkä testin näteimmät polkujuoksukengät, mutta nämä muistuttavat eniten klassisia juoksukenkiä.  

Yhteenveto: Paksumpi ja stabiilimpi pohja yhdistettynä 4 millimetrin droppiin tekee juoksuaskeleistasi kimpoisampia. Samalla alustaan ei ehdi saada kunnolla kosketusta. Kengät ovat vankat ja stabiilit alustaan katsomatta. Hieman leveämpi malli sopii parhaiten leveäjalkaisille. 6 mm kuminastojen pito sopii puolestaan parhaiten ruoho- tai savialustalle. Edes sade ei ole näissä kengissä lenkkisi esteenä. Kengät hengittävät hyvin ja voit käyttää mainiosti villasukkia lämpötilan laskiessa. Tämä malli sopii parhaiten metsään, joten asfaltille kannattaa valita toiset tossut. 

Joustava kenkä ja mainio pito 

FI_Salomon Sense Pro DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 139,90 euroa

Istuvuus: Todella pienet kengät, joten voit valita tavallista kokoasi isommat. Pitkät kengät sopivat parhaiten sinulle, jonka jalat ovat kapeat.  

Mukavuus: Sense Pro 3 on todella kevyt ja joustava kenkä. Malli ei ehkä herätä ihastuksen henkäyksiä, mutta istuu mukavasti jalkaan. Näissä kengissä on vaarana saada hiertymiä, joten kannattaa juosta paksumpien sukkien kanssa tai varautua rakkolaastarein. Plussaa nauhoista, joita voi kiristää soljella. 

Design: Hämmästyttävän nätit kengät polkujuoksukengiksi. Nämä näyttävät nopeilta ja näteiltä. Testiryhmä oli positiivisesti yllättynyt. 

Yhteenveto: Oletko tottunut polkujuoksija, joka kaipaa nättejä kenkiä, joissa hyvä pito on keskiössä? Siinä tapauksessa Sense Pro 3 on sinua varten. Malli on superkevyt ja joustava, joten pohja tuntuu kuin olevan osa jalkaasi. Kuminastojen kanssa voit juosta kuivalla ja märällä alustalla ilman riskiä liukastua. Ainoastaan stabiliteetti aiheutti kysymyksiä. Toisaalta hyvä pito teki näistä vankemmat. Kengät tekivät todella vaikutuksen, mitä tulee niiden kykyyn suojata iskuilta ja tielle tulevilta risuilta. Materiaali on kovaa ja kestävää, ja se hylkii vettä. Voit siis juosta märässäkin maastossa ongelmitta. Kengissä ei ole erityistä vaimennusta, joten parhaiten ne sopivat pehmeälle alustalle. Kengät hengittävät ja pysyvät mukavina, vaikka lämpömittari näyttäisi 15 astetta. Kengät on suunniteltu nimenomaan polkujuoksua varten, joten näitä tulee käyttää vain metsässä. 

Polkujuoksukengät, jotka näkyvät pimeässä

FI_Asics DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 159,90 euroa

Istuvuus: True to size. Aavistuksen leveä malli, mutta ei häiritsevän iso edes kapeille jaloille. 

Mukavuus: Kengät istuvat jalkaan hyvin. Näissä kengissä jalat saavat liikkua vapaasti. Pohja on paksumpi ja kovaa materiaalia. 

Design: Design on melko räikeä. Testiryhmämme jäi kaipaamaan hieman hienotunteisempaa tyyliä. Plussaa siitä, että nämä näkyvät todellakin pimeässä.

Yhteenveto: Kengät eristävät vettä, minkä lisäksi mesh-päällinen pitää jalat kuivina juoksitpa sitten märällä alustalla tai hikoilivatpa jalkasi lenkillä. Kengät istuvat mainiosti jalkaan eivätkä tunnu kömpelöiltä. Pito pitää niin metsässä, soralla kuin kosteilla poluillakin.  Liukkaalle alustalle talveen ne eivät kuitenkaan parhaiten sovi. Syksyn nopeille metsälenkeille malli sen sijaan sopii. Kengät ovat joustavat, kevyet ja niissä on mainio pito etenkin kuivalla säällä. Plussaa helpoista naruista ja heijastinyksityiskohdista, Asics todella miettii kokonaisuutta!

Näitä mukavampia kenkiä saat etsiä!

FI_Skechers DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa

Istuvuus: Todella iso malli, joten voit valita jopa kokoa pienemmät, jotta kengät istuisivat täydellisesti. Etujalalle riittää tilaa, mutta nilkkojen kohdalta nämä istuvat tiukemmin. 

Mukavuus: Kevyet ja joustavat kengät istuvat hyvin jalkaan. Saumaton, sukkaa muistuttava design nilkan ympärillä takaa, etteivät kivet eivätkä neulaset pääse sisään kenkään. 

Design: Hieman kömpelö vaikutelma, sillä kenkä näyttää kumisaappaan ja tennarin sekoitukselta. Jalassa designia arvostaa enemmän. 

Yhteenveto: Saatko helposti hiertymiä? Ei hätää. Tässä mallissa sitä ongelmaa ei ole. W Go Run Max Trail 5 Ultra näyttää kömpelöltä, painavalta ja epämukavalta, mutta todellisuudessa ne tuntuvat jalassa täysin päinvastaiselta. Kevyt paino yhdistettynä sukkamaiseen päälliseen tuntuu jalassa pehmeältä ja mukavalta. Lisäksi kengät joustavat mainiosti. Plussaa myös pidosta, joka toimii niin ruoholla, soralla kuin savellakin ongelmitta. Miinusta taas siitä, etteivät kengät ole täysin vettä hylkivät. Kannattaa siis vältellä todella märkää ruohoa. Kuivalla maalla ei mitään valittamista. Tästä saat luotettavat, hyvin hengittävät ja nautinnolliset kengät metsälenkeille.

Pohja takaa hyvän pidon

FI_Salomon Speedcross DAM.jpgTestissä: 

Suositushinta: 149,90 euroa

Istuvuus: Normaalia kokoa. Malli on melko kapea, joten jos jalkasi ovat kovin leveät, voi malli tuntua melko tiukalta. 

Mukavuus: Aluksi kengät voivat tuntua vähän jäykiltä, ja siksi on olemassa myös hiertymien riski. Kannattaa siis varautua laastarilla ennen kuin kengät on kävelty sisään. Sen jälkeen ne istuvat mukavasti. 

Design: Kaksinkertainen pohja ei ehkä ole kaikista muodikkain kaupungille, mutta metsässä se ajaa tehtävänsä. Tätä mallia ei osteta ulkonäön vuoksi. 

Yhteenveto: Pohjan uudenlainen kumiseos mahdollistaa juoksemisen myös märällä ja liukkaalla alustalla. Stabiliteetti hieman kärsii kapeasta istuvuudesta, mutta pohja pelastaa paljon. Tässä kengässä jalat eivät tunnu tunkkaisilta, sillä ilmanvaihto toimii mainiosti. Malli sopii haastaviinkin maastoihin. Sen sijaan pitkille matkoille asfaltille kengät eivät sovi. Kengillä voi juosta myös kosteassa maastossa, mutta materiaali päästää kosteutta lävitseen, mikäli sade yltyy. Optimaalinen valinta metsään. 

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Asics Gel-Rocket 8
Muoti & trendit

Testissä! Asics Gel-Rocket 6 – sisäliikunnan suosikkikenkä

10 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Muoti & trendit

Minitesti: Treenikello Garmin Fenix 6 Sapphire

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Muoti & trendit

Näin huolehdit mokka-, nahka- ja kangastennareistasi

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Muoti & trendit

Aina tyylikkäänä! Tässä ovat sesongin trendikkäimmät treenivaatteet

04 sep 2019
Reebok Nano header
Muoti & trendit

Uudet Reebok Nano 9.0 kengät – Ainoat treenikengät, jotka tarvitset

02 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Muoti & trendit

Testasimme Niken uudet Joyride Run Flyknit -juoksukengät

02 sep 2019
Fenix 6
Muoti & trendit

Garmin päivittää treenikellonsa– näin kehittyneitä niistä tuli!

29 aug 2019
Viking header
Muoti & trendit

Testissä: Kolmet mainiot kumisaappaat lapsille

26 aug 2019
blacc running
Muoti & trendit

Testissä: Blaccin uusi höyhenenkevyt juoksumallisto

26 aug 2019
höstens hetaste tights
Muoti & trendit

Suuri testi: treenitrikoot

24 aug 2019
header träningsskor
Muoti & trendit

Testi: Parhaat treenikengät 2019

20 aug 2019
adidas ultimafusion female
Muoti & trendit

Valitse oikeat treenikengät

17 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Muoti & trendit

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

15 aug 2019
Reebok löparskor
Muoti & trendit

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

31 jul 2019
Magväskor
Muoti & trendit

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

31 jul 2019
Trender
Muoti & trendit

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

30 jul 2019
Haglöfs_lim
Muoti & trendit

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

29 jul 2019
strumpor
Muoti & trendit

Näin valitset oikeat sukat treeniin

29 jul 2019
skalplagg_2017
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

29 jul 2019
dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

28 jul 2019
Tights Puma
Muoti & trendit

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

27 jul 2019
babolat
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

25 jul 2019
didriksons
Muoti & trendit

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

24 jul 2019
didrikson kids
Muoti & trendit

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

24 jul 2019
Handskar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

22 jul 2019
Säkert grepp
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

22 jul 2019
Shepherd
Muoti & trendit

Näin pidät tohvelisi freesinä

22 jul 2019
Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

19 jul 2019
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

16 jul 2019
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

16 jul 2019
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
test stabila löparskor
Muoti & trendit

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

26 jun 2019
Minitest pulseboost header
Muoti & trendit

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

24 jun 2019
more news
Asics Gel-Rocket 8

Testissä! Asics Gel-Rocket 6 – sisäliikunnan suosikkikenkä

Gel-Rocket 8 -sisäkenkä on ykkösvalinta talven sisäpeleihin. Tässä urheiluhullun raatimme tuomio, kuinka kenkä toimii lentopallossa ja salibandyssa.

10 sep 2019
Muoti & trendit
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitesti: Treenikello Garmin Fenix 6 Sapphire

Sitä, mitä ei ole päässä, voi olla kellossa! Testiryhmämme testasi Garmin Fenix 6 Sapphire -kellon hienoudet. Tässä tulee heidän mielipiteensä siitä, kuinka kello toimii niin juoksussa, spinningissä kuin kuntosalillakin.

10 sep 2019
Muoti & trendit
Puma sneakers skinn

Näin huolehdit mokka-, nahka- ja kangastennareistasi

Kaikkia tennareita ei kannata pyyhkiä kostealla rätillä. Puman tennariasiantuntija kertoo, miten huolehdit eri materiaaleista valmistetuista tennareista.

05 sep 2019
Muoti & trendit
Reebok träningstrender

Aina tyylikkäänä! Tässä ovat sesongin trendikkäimmät treenivaatteet

Muotitietoisille vesiväreillä maalattua pehmeää maastokuviota, kokomustaa ajattomille atleeteille tai mukavutta maanläheisistä sävyistä - asiantuntijat kertovat kuinka käytät kauden kuumimpia treenivaatteita sekä salilla että sen ulkopuolella!

04 sep 2019
Muoti & trendit
Reebok Nano header

Uudet Reebok Nano 9.0 kengät – Ainoat treenikengät, jotka tarvitset

Vuosi ei ole tehnyt treenikenkä Nanosta yhtään huonompaa! Tässä tulee yhdeksäs versio Reebokin huippusuosituista treeni- ja CrossFit-kengästä.

02 sep 2019
Muoti & trendit
Nike Joyride Run Flyknit

Testasimme Niken uudet Joyride Run Flyknit -juoksukengät

Vaimennus, joka koostuu pienistä kuulista, jotka muotoutuvat jalan alla ja tarjoavat aivan uniikin istuvuuden. Kuulostaako houkuttelevalta? Annoimme juoksufanaattisten testaajiemme kokeilla uudet, hypetetyt Niken juoksukengät.

02 sep 2019
Muoti & trendit
Fenix 6

Garmin päivittää treenikellonsa– näin kehittyneitä niistä tuli!

Nyt voit ladata pattereita myös silloin, kun kello on kädessäsi. Garminin uusi, päivitetty Fenix 6-sarja aurinkosoluilla varustellulla näytöllä on vihdoin täällä!

29 aug 2019
Muoti & trendit
Viking header

Testissä: Kolmet mainiot kumisaappaat lapsille

Syvät vesilammikot ja kuravelli saavat lapset pitämään syksystä. Kaikista aikuisista savessa telmiminen ei ole yhtä hauskaa. Sportamoren junioripaneeli testasi Vikingin kumisaappaat ja tässä tulevat testivoittajat.

26 aug 2019
Muoti & trendit
blacc running

Testissä: Blaccin uusi höyhenenkevyt juoksumallisto

Blacc tekee sen taas – nyt uusi juoksumallisto on saapunut. Vaatteet ovat paitsi funktionaalisia ja trendikkäitä, myös kaikenlaisille juoksijoille sopivia. Juoksitpa sitten kolme kilometriä tai kolmekymmentä, kurkkaa tämä testi.

26 aug 2019
Muoti & trendit
höstens hetaste tights

Suuri testi: treenitrikoot

Korkea vyötärö, eläinkuviota vai klassista mustaa? Testiryhmämme hikoili Adidaksen, Casallin, Blaccin ja Röhnischin treenitrikoissa.

24 aug 2019
Muoti & trendit
header träningsskor

Testi: Parhaat treenikengät 2019

Olet aikeissa hommata uudet treenikengät? Esittelemme parhaat naisten ja miesten mallit.

20 aug 2019
Muoti & trendit
adidas ultimafusion female

Valitse oikeat treenikengät

Olet jo varmasti tietoinen, että eri treeniin sopivat erilaiset kengät. Mutta mikä on paras valinta? Selvitimme, millainen treenikenkä sopisi juuri sinulle.

17 aug 2019
Muoti & trendit
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

Tämä juoksukenkä toimii niin eliittiurheilijalla kuin tavallisella kuntoilijallakin. Värikkäitä vaahtokuulia pohjassa omaavat Joyride Run Flyknit -kengit ovat Niken kattavan valikoiman uusin tulokas. Nämä hyvin vaimennetut kengät kuuluvat jokaisen kenkähyllylle!

15 aug 2019
Muoti & trendit
Reebok löparskor

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

Reebokin juoksulähettiläämme testasivat tuotemerkin mallit, jotka sopivat jalkaan läpi kesän. Lue heidän mielipiteensä kenkien istuvuudesta, mukavuudesta ja toiminnoista.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Magväskor

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

Onko joku vielä missannut, että vyölaukku on tehnyt paluun? Ei kai! Tässä kaikki, mitä sinun tulee sesongin trendikkäimmästä vaatteesta tietää.

31 jul 2019
Muoti & trendit