Header_DAM.png

Testin parhaat! Naisten uudet juoksukengät kaudelle 2019

Heitä vanhat, kuluneet juoksukenkäsi menemään ja tee tilaa uusille. Juoksukausi 2019 pyörähtää pian käyntiin ja nyt on korkea aika päivittää kenkävalikoimaa. 

Testaajamme juoksivat suurempien tuotemerkkiemme kevättalven uusissa malleissa.  Skrollaa alas ja lue, mitä mieltä he ovat.

FI_DAM.png

Testissä: 

W_Reebok_Floatride_Run_Fast_FI.pngMerkki:

Malli:  

Suositushinta: 139,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Keveys, nopeus, ventilaatio.  

Sopii sinulle, joka: Omaa neutraalin askeleen ja kaipaa kenkää intervalleille. 

Testiryhmän tuomio: Suunnitteletko nopeita spurtteja? Tässä kenkä sinulle. Mukavat Floatride Run Fast -kengät ovat markkinoiden nopeimmat. Ne ovat kevyet, monipuoliset kengät, mutta heiman tukevammat. Ne muistuttavat Nike Vaporfly -mallia. Täydellinen koko ja leveys, joka istuu lähes kaikille aivan kapeimpia jalkoja lukuunottamatta. Kengät ovat superkevyet kiitos kevyen kumin, joka antaa energiaa joka askeleelle. Mallissa on paksuhko pohja ja korkea droppi, mikä erottaa sen muista kilpailukengistä. Kengät eivät kuitenkaan tunnu kömpelöiltä. Keskipohja on pehmeä ja tuntuu joustavalta, mutta saat hyvin tukea. Päällinen on meshiä, joten se ventiloi hyvin. Kengistä on vaikea löytää haittapuolia, mutta kantapään osio tuntuu jokseenkin ohuelta. Lisäksi miinuspisteitä tulee kestävyydestä. Pidämme erityisesti siitä, miten kengät on rakennettu. Saat kengistä lisää energiaa joka askeleelle, mikä auttaa lyömään vanhat ennätyksesi. 

Testissä:

W_Puma_Hybrid_Runner_Rocket_FI.pngMerkki:

Malli: 


Suositushinta: 129,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Pehmeys, ympärys.

Sopii sinulle, joka: Omaa neutraalin askeleen ja pitää futuristisesta tyylistä. 

Testiryhmän tuomio: Uudet Puma Hybrid Rocket Runner -juoksukengät ovat nyt saatavilla uudessa, freesissä värissä. Ne näyttävät lähes tennareilta Koko on true to size. Kannattaa valita noin puolta kokoa suurempi malli. Malli sopii normaalilevyisille jaloille sekä hieman kapeammille jaloille. Varmista, että solmit ne tarpeeksi tiukasti. Päällys on tehty pehmeästä, neulotusta kankaasta, ja se sulkee jalan sukan tavoin. Samalla ventilaatiokyky on huipussaan. Voit käyttää näitä kenkiä myös kesällä. Pohja tuntuu suurelta, tasaiselta ja paksulta, mikä takaa hyvän vaimennuksen. Samalla saat energiaa joka askeleella.  Lyhyille ja nopeille pätkille kenkä on liian kömpelö. Kenkä sopii parhaiten keskipitkille matkoille eli noin 5-8 kilometrin lenkeille. Malli palvelee parhaiten sinua, joka haluat hieman painoa joka askeleelle. Juoksukteniikka menee aikaa edelle tässä mallissa. 

Testissä: 

W_Hoka_Bondi_6_FI.pngMerkki: 

Malli: 

Suositushinta: 165,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Vaimennetut, leveät, uskomattoman kevyet. 

Sopii sinulle, joka: Kaipaa kimpoisia, keveitä kenkiä, jotka kohtelevat hyvin myös polvia.

Testiryhmän tuomio: Oletko valmis yllättymään? Mikään ensivaikutelmastasi ei todennäköisesti pidä. Kengät näyttävät painavilta ja kömpelöiltä, mutta 246 grammaa painavat popot ovat testin kevyimmät. Paksu keskipohja on varusteltu Hoke One Onen parhaalla vaimennuksella, mikä suorastaan lennättää sinua eteenpäin, mutta ei yliluonnollisella tavalla. Tyyli toimii testaajiemme mielestä parhaiten kaupungissa, mutta se yllätti myös maastossa. Tästä stabiilista, vaimennetusta kengästä tulee todennäköisesti uusi suosikkisi. Plussaa paksusta pohjasta, joka toimii myös painavammalla juoksijalla. 

Testissä: 

W_Saucony_Triumph_Iso_5_FI.pngMerkki: 

Malli: 

Suositushinta: 179,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Stabiilius, ventilaatiokyky ja kestävä vaimennus. 

Sopii sinulle, joka: Kaipaat vankkoja pitkän matkan kenkiä ilman sienimäistä pohjaa.

Testiryhmän tuomio: Saucony on toinen merkeistä, joka turvautuu EVA-materiaaliin keskipohjassaan. Se tarkoittaa, ettei lämpö tai kylmyys vaikuta pohjaan. Triumph Iso 5 on juoksukenkä, joka toimiikin säällä kuin säällä. Pohja ei muutu sienimäiseksi tai kovaksi. Toinen etu on, ettei pohja menetä muotoa juostessasi. Se pysyy hyvänä kilometreihin katsomatta. Vaimennus on kiinteämpi kuin Adidaksen ja Niken malleissa. Se sopiikin juoksijalle, joka suosii korkeampaa droppia. Malli on normaalikokoa, siinä on mainioita ventilaatioreikiä päällisessä ja jalassa kengät ovat tarpeeksi vankat juoksemiseen. Jalka saa hyvän tuen, etenkin jos sinulla on hieman ylipronaatiota. Koska malli on jalassa hieman kömpelö, sopii se parhaiten pitkille matkoille, jossa stabiliteetti ja kunnon vaimennus pääsevät oikeuksiinsa. Unohda väsyneet jalat ja vedä jalkaasi Sauconyn uudet juoksukengät.  

Testissä:

W_NB_Vongo_FI.pngMerkki:

Malli:  

Suositushinta: 158,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Stabiliteetti, vaimennus, mukavuus.

Sopii sinulle, joka: Haluat stabiilit kengät, jotka ovat kuitenkin pehmeät.

Testiryhmän tuomio: Nämä kengät ovat yhtä mukavat kuin stabiilit. Vongo on kenkänä jykevä, vaikka tunne onkin pehmeä. Pohja on kunnolla vaimennettu ja se myös helpottaa ylipronaatiota. Juoksukengät ovat jalassa supermukavat keskipitkällä matkalla. Nopeille pyrähdyksille ne ovat liian kömpelöt. Parhaiten kengät sopivat normaaleille ja hieman leveille jaloille. Kengät palvelevat kuntojuoksijaa, joka haluaa kengät, jotka vaimentavat iskuja. Kengät sopivat myös hieman raskaammalle juoksijalle sekä sinulle, joka olet kärsinyt polven ongelmista. Jopa ne testaajamme, jotka normaalisti turvautuivat neutraaleihin kenkiin, arvostivat tämän mallin mukavaa vaimennusta. Vongot jalassa voit tuntea olosi mukavaksi ja turvalliseksi.  

Testissä:

W_Asics_Gel_Nimbus_21_FI.pngMerkki:

Malli:

Suositushinta: 180 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Keveys, joustavuus, nopeus.

Sopii sinulle, joka: Olet tottunut juoksija ja pidät pitkistä lenkeistä. 

Testiryhmän tuomio: Haluatko haasteita? Koetapa väsyttää jalkasi nämä kengät jalassa. Nämä nimittäin pitävät jalkasi pirteinä kilometri kilometrin jälkeen. Kyseessä ovatkin todelliset pitkän matkan kengät, joiden jokainen ominaisuus vastaa toiveisiisi. Vaimennus on kiinteä, muttei liian kova ja se antaa sinulle lisää energiaa joka askeleelle. Koska vaimennus on sienimäisen vastakohta, huomaat selvän eron, jos olet ottunut juoksemaan pehmeillä ja joustavilla kengillä. Gel-Nimbus 21 ei ole yhtä joustava ja pehmeä kuten vaikkapa Adidas UltraBoost, mikä merkitsee stabiilimpaa kenkää, joka toimii pidemmällä matkalla. Kun nilkkasi väsyvät, auttaa kenkien stabiliteetti sinua välttämään astumasta sivuun. Näiden kanssa jopa juoksuaskeleesi paranee. Asicsen muihin juoksukenkiin verrattuna tässä mallissa riittää, että otat noin puolta kokoa tavallista kokoa suuremmat kengät. Parhaiten kengät istuvat hieman leveämpiin jalkoihin. Kenkä on melko kallis, mutta varmasti joka euron väärti. Voit tuntea itsesi nopeaksi. Malli istuu jalkaan superhyvin ja se on tehty neutraalille askeleelle. 

Testissä:

W_Nike_Epic_React_Flyknit_2_FI.pngMerkki:

Malli: 

Suositushinta: 164,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Keveys, joustavuus, söpöys

Sopii sinulle, joka: Lenkkeilet kaupunkimiljöössä usein. 

Testiryhmän tuomio: Kaipaatko todellista mukavuusunelmaa? Entäpä pehmeää ja kimpoisaa kenkää? Siinä tapauksessa uusi Epic React Flyknit 2 on juuri oikea malli sinulle. Uudessa mallissa on muutama pieni parannus alkuperäiseen verrattuna, esimerkiksi stabiilimpi kantapään osio ja erilainen nauhoitus, joka lisää mukavuutta entisestään. Aivan kuten Adidas UltraBoost -mallikin, myös nämä kengät ovat jalkojesi unelma. Mukavuus on ollut suunnittelun keskiössä, ventilaatiokyky on huipussaan ja kaiken lisäksi kengät myötäilevät jalkasi liikkeitä.  Pehmeän vaimennuksen ansiosta saat kimpoisan tunteen myös asfaltilla juostessasi. Ainoastaan kova kantapään osio saattaa tarvita muutaman lenkin alle. Malli on kapeampaa sorttia, minkä vuoksi se palvelee parhaiten kapeita jalkoja. Niken muihin juoksukenkiin verrattuna koko on kuitenkin normaali. Sinun ei siis tarvitse valita kokoa isompia, jotta löytäisit juuri sopivan kengän. Ainoa, mikä arvosanaa hinaa alas, on vankkuus. Koska malli on kevyt ja joustava, kärsii stabiliteetti, ja siksi kengät eivät sovellu epätasaiselle alustalle. Muuten malli on hyvin allround, eli se sopii niin lyhyille kuin pitkillekin pyrähdyksille. Lisäksi se on iloa silmälle.

Testissä:

W_Adidas_UltraBoost_19_FI.pngMerkki: 

Malli: 


Suositushinta: 199,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Pehmeys, kireys ja mukavuus. 

Sopii sinulle, joka: Omaat neuraalin askeleen ja juokset lenkkejä noin viidestä kilometristä ylöspäin. Ei intervalleihin.  

Testiryhmän tuomio:  Uusissa UltraBoost 19 -kengissä on tiukempi istuvuus kuin edeltäjissään. Myös vaimennus on astetta tiukempi. Se stabilisoi jalkaa mukavasti juostessa. Voitkin kuvitella mielessäsi, että malli on sekoitus UltraBoost 18 ja SolarBoost -kenkiä, koska se on yhtä pehmeä ja mukava kuin UltraBoost 18, mutta muistuttaa SolarBoostin tavoin enemmän klassisia juoksukenkiä. Päällinen Primeknit 360 -materiaalista muovautuu jalan mukaan. Se voi tuntua aluksi melko tiukalta ennen kuin kävelet kengät sisään. Jos olet juossut UltraBoost 18 -kengissä, tiedät, että vaimennus on niin mukava, että kantapää jopa uppoaa hieman kenkään. Vaikka UltraBoost 19 -malli tuntuu yhtä pehmeältä, huomaat nopeasti, ettet vajoa alaspäin vaan pikemminkin pohja työntää sinua eteenpäin. Kengistä saakin paljon energiaa joka askeleelle. Siksi se sopii parhaiten juoksijalle, joka haluaa antaa jaloilleen pehmeän lenkin. Todellinen unelmakenkä!  

Testissä: 

W_UA_Micro_G_Pursuit_FI.pngMerkki: 

Malli: 

Suositushinta: 66,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Ventilaatiokyky, kapeus, tyylipuhdas design. 

Sopii sinulle, joka: Haluat kengät, jotka toimivat juostessa, treenissä ja tennareina. 

Testiryhmän tuomio: Under Armour on aiemmin lanseerannut Slingflex Rise -kengät, joissa yhdistyvät kaksi maailmaa, nimittäin juoksukenkä ja treenikenkä samassa paketissa. Tämä malli ei ole kaukana siitä, vaikka se luokitellaankin klassiseksi juoksukengäksi. Micro G Pursuit -mallissa on kiinteämpi vaimennus ja matalampi droppi kuin mitä Slingflex -kengissä on. Se tekee niistä joustavammat intervalleja varten kuten myös nopeita sivukäännöksiä. Mukavuus on vähän niin ja näin, sillä nämä kengät kuuluvat testin kovimpiin. Samalla stabiliteetti kasvaa, joten et ainakaan käännä sivulle, kun juokset nopeasti. Kengät ovat normaalia kokoa, mutta malli on melko kapea. Design on hyvin pelkistetty. Parasta mallissa onkin sen mainio ventilaatiokyky, joten sinun ei tarvitse pelätä hikisiä jalkoja. Vaimennus ei ole tarpeeksi responsiivinen yli 10 kilsan lenkeille, ainakaan, jos testaajiltamme kysytään. Jos kaipaat kenkiä, joilla voit taittaa lyhyitä lenkkejä, joita voit käyttää salilla ja jotka toimivat vielä lisäksi tennareina, olet löytänyt etsimäsi. Täydelliset kengät reissuun, kun mukaan mahtuvat vain yhdet jalkineet.

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Birkenstock Sandalheader
Muoti & trendit

Trendit haltuun: Kesäsandaalit 2019

2 päivää sitten
Dasia Starlily Bow
Muoti & trendit

Uutta, söpöä ja mukavaa Dasialta

4 päivää sitten
Header löpartröjor dam
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat juoksupaidat naisille

09 may 2019
Nike Tech pack
Muoti & trendit

Vaatteet Nike Tech Pack -mallistosta, joita et todellakaan tahdo ohittaa

09 may 2019
Test av regnjackor
Muoti & trendit

Testi! 3 parasta miesten sadetakkia 2019

09 may 2019
Fotbollsskor header
Muoti & trendit

Junioreiden parhaat jalkapallokengät

09 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Muoti & trendit

9 trendikkäät aurinkolasit kesäksi 2019

08 may 2019
Peak Performance skaljackor
Muoti & trendit

Uutta ja vedenpitävää Peak Performancelta

07 may 2019
Adidas trailskor
Muoti & trendit

Ammattilaiset testasivat Adidaksen polkujuoksukengät

06 may 2019
Epic React
Muoti & trendit

Tältä näyttävät uudet Epic React Flyknit 2 kengät

06 may 2019
Löparbh 2019
Muoti & trendit

Testi: Parhaat urheiluliivit juoksemiseen

06 may 2019
Nike Icon Clash
Muoti & trendit

Niken uusi mallisto tarjoilee surffiviboja

05 may 2019
Header_DAM.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat sadetakit

03 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Muoti & trendit

Testi! Parhaat uimapuvut uimiseen

02 may 2019
Craft Essence
Muoti & trendit

Tutustu pyöräilyn tyylisääntöihin

30 apr 2019
Icebreaker merinoull
Muoti & trendit

Tämän takia sinun tulisi juosta merinovillassa

30 apr 2019
Så vet du om skon passar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset jalkapallokengät

29 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Muoti & trendit

Näin tekonurmelle ja luonnonnurmelle tarkoitetut jalkapallokengät eroavat toisistaan

29 apr 2019
BLACC running
Muoti & trendit

Blaccin vuoden 2019 juoksu-uutuudet

29 apr 2019
Haglöfs
Muoti & trendit

Softshell vai kuoritakki – miten ne eroavat toisistaan?

29 apr 2019
Didriksssons
Muoti & trendit

Näin tiedät, onko takkisi vedenpitävä

29 apr 2019
Nike Free 5.0
Muoti & trendit

TESTI: Tältä tuntuvat uudet Nike Free Run 5.0 -juoksukengät

26 apr 2019
Hoka One One header
Muoti & trendit

Rakastu Hoka One Onen uutuuksiin

26 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Muoti & trendit

Duffelbag – sesongin trendikkäin laukku

24 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Muoti & trendit

Testi! Miesten parhaat juoksukengät 2019

22 apr 2019
Löparskor dam 2019
Muoti & trendit

Testin parhaat juoksukengät naisille vuonna 2019

19 apr 2019
Asics löparskor
Muoti & trendit

Tervehdi Asicsen uusia pastellinvärisiä juoksukenkiä

17 apr 2019
Elvine
Muoti & trendit

Kevään miesten takkitrendit

17 apr 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Naisten kolme trendikkäintä kevättakkia

16 apr 2019
Adidas sneakers
Muoti & trendit

Adidaksen kevään tennaritrendit

16 apr 2019
Test
Muoti & trendit

Testi: Viidet parhaat lasten kumisaappaat

16 apr 2019
Adidas Primeknit
Muoti & trendit

Adidaksen saumaton treenimallisto vihdoin Sportamorella!

14 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Muoti & trendit

8 kevätsuosikkia, joita et voi ohittaa

12 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Muoti & trendit

Sesongin selviytymispaketti miehille

11 apr 2019
TESTBILD
Muoti & trendit

PT:n testaa: Näin hyviä ovat trendikkäät treenivaatteet

11 apr 2019
New Balance löparskor
Muoti & trendit

Mitkä ovat New Balancen juoksukenkien erot?

11 apr 2019
Adidas UB19
Muoti & trendit

Tämän takia tarvitset useat juoksukengät

10 apr 2019
Wyte
Muoti & trendit

Tässä tulevat vuoden 2019 uimatrendit

09 apr 2019
Nike Free
Muoti & trendit

Nike Free tekee juoksuaskeleistasi joustavammat

03 apr 2019
Cykelbyxor
Muoti & trendit

TESTI! Pyöräilyshortsit naisille ja miehille

03 apr 2019
more news
Birkenstock Sandalheader

Trendit haltuun: Kesäsandaalit 2019

Tarvitsitpa sandaalit rantahiekkaan tai yksinkertaiset kengät kruunaamaan tyylisi kuumana kesäpäivänä, sandaalit ovat aina varma valinta. Esittelemme vuoden 2019 sandaalitrendit.

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Dasia Starlily Bow

Uutta, söpöä ja mukavaa Dasialta

Jos etsit uusia, ihania kenkiä, jotka ovat todella todella söpöt, kurkkaa tänne. Dasian tennarit ovat saapuneet myös meille Sportamorelle!

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Header löpartröjor dam

Testi: sesongin parhaat juoksupaidat naisille

Purista itsestäsi viimeisetkin irti, ja ota avuksi kunnon juoksupaita. Testasimme viisi trendikästä juoksupaitaa naisille.

09 may 2019
Muoti & trendit
Nike Tech pack

Vaatteet Nike Tech Pack -mallistosta, joita et todellakaan tahdo ohittaa

Futuristisia yksityiskohtia, erityisen ohuita materiaaleja ja kehon liikkeitä myötäilevä design. Näistä on Niken uusi Tech Pack -mallisto tehty.

09 may 2019
Muoti & trendit
Test av regnjackor

Testi! 3 parasta miesten sadetakkia 2019

Älä anna sateen yllättää. Tässä tulevat miesten sadetakkimallit, jotka pitävät sinut kuivana läpi kesän.

09 may 2019
Muoti & trendit
Fotbollsskor header

Junioreiden parhaat jalkapallokengät

Jalkapallosesonki on käynnissä. Ehkä lapsesi on aika saada uudet jalkapallokengät, kun vanhat ovat alkaneet kiristää. Anna junioritestaajiemme auttaa.

09 may 2019
Muoti & trendit
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendikkäät aurinkolasit kesäksi 2019

Mitä olisikaan kesä ilman kunnon aurinkolaseja? Vältä silmävammat ja viimeistele tyylisi näillä sesongin suosituimmilla laseilla.

08 may 2019
Muoti & trendit
Peak Performance skaljackor

Uutta ja vedenpitävää Peak Performancelta

Teknisiä, käytännöllisiä ja söpöjä samalla kertaa. Esittelemme muutaman Peak Performancen vedenpitävän suosikin, jotka toimivat niin kaupungissa kuin ulkona seikkaillessa.

07 may 2019
Muoti & trendit
Adidas trailskor

Ammattilaiset testasivat Adidaksen polkujuoksukengät

Kaipaatko mukavia polkujuoksukenkiä? Kurkkaa nämä Adidaksen uudet polkujuoksukengät. Lajin asiantuntijat Elisabeth Hansson ja David Andersson Trailrunning Swedeniltä testasivat uutuudet.

06 may 2019
Muoti & trendit
Epic React

Tältä näyttävät uudet Epic React Flyknit 2 kengät

Kaipaatko uusia juoksukenkiä? Tarkasta nämä Niken supersuositut Epic React Flyknit 2 -kengät, jotka ovat saaneet sesongin mukaisen uuden sävyn.

06 may 2019
Muoti & trendit
Löparbh 2019

Testi: Parhaat urheiluliivit juoksemiseen

Sinä, joka et ole testannut juoksemiseen soveltuvia liivejä aiemmin, tulet yllättymään. Ero tavallisiin rintaliiveihin on valtava. Testasimme kuusi mallia.

06 may 2019
Muoti & trendit
Nike Icon Clash

Niken uusi mallisto tarjoilee surffiviboja

Yhdistä surffityyli ja Niken uunituore mallisto! Esittelemme uudet, väreillä koreilevat treenivaatteet, joihin haluat sonnustautua rannalla.

05 may 2019
Muoti & trendit
Header_DAM.jpg

Testin parhaat sadetakit

Sateen jälkeen tulee aurinko, vai onko se toisinpäin? Joka tapauksessa nyt on korkea aika hankkia sadetakki, jonka avulla voit välttää kesäsateen. Testasimme neljä naisten mallia.

03 may 2019
Muoti & trendit
Header-baddräkter.jpg

Testi! Parhaat uimapuvut uimiseen

Onko aika siirtää uimatreenisi syvempiin vesiin? Asiantuntijamme testasivat sesongin parhaat uimapuvut, jotta löytäisit parhaan funktionaalisen mallin.

02 may 2019
Muoti & trendit
Craft Essence

Tutustu pyöräilyn tyylisääntöihin

Pyöräiletkö putkisukissa? Lopeta heti! Anna stylisti Roberto Vacchin neuvoa sinulle pyöräilyn kirjoittamattomat säännöt.

30 apr 2019
Muoti & trendit