Header_DAM.png

Testin parhaat! Naisten uudet juoksukengät kaudelle 2019

Heitä vanhat, kuluneet juoksukenkäsi menemään ja tee tilaa uusille. Juoksukausi 2019 pyörähtää pian käyntiin ja nyt on korkea aika päivittää kenkävalikoimaa. 

Testaajamme juoksivat suurempien tuotemerkkiemme kevättalven uusissa malleissa.  Skrollaa alas ja lue, mitä mieltä he ovat.

FI_DAM.png

Testissä: 

W_Reebok_Floatride_Run_Fast_FI.pngMerkki:

Malli:  

Suositushinta: 139,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Keveys, nopeus, ventilaatio.  

Sopii sinulle, joka: Omaa neutraalin askeleen ja kaipaa kenkää intervalleille. 

Testiryhmän tuomio: Suunnitteletko nopeita spurtteja? Tässä kenkä sinulle. Mukavat Floatride Run Fast -kengät ovat markkinoiden nopeimmat. Ne ovat kevyet, monipuoliset kengät, mutta heiman tukevammat. Ne muistuttavat Nike Vaporfly -mallia. Täydellinen koko ja leveys, joka istuu lähes kaikille aivan kapeimpia jalkoja lukuunottamatta. Kengät ovat superkevyet kiitos kevyen kumin, joka antaa energiaa joka askeleelle. Mallissa on paksuhko pohja ja korkea droppi, mikä erottaa sen muista kilpailukengistä. Kengät eivät kuitenkaan tunnu kömpelöiltä. Keskipohja on pehmeä ja tuntuu joustavalta, mutta saat hyvin tukea. Päällinen on meshiä, joten se ventiloi hyvin. Kengistä on vaikea löytää haittapuolia, mutta kantapään osio tuntuu jokseenkin ohuelta. Lisäksi miinuspisteitä tulee kestävyydestä. Pidämme erityisesti siitä, miten kengät on rakennettu. Saat kengistä lisää energiaa joka askeleelle, mikä auttaa lyömään vanhat ennätyksesi. 

Testissä:

W_Puma_Hybrid_Runner_Rocket_FI.pngMerkki:

Malli: 


Suositushinta: 129,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Pehmeys, ympärys.

Sopii sinulle, joka: Omaa neutraalin askeleen ja pitää futuristisesta tyylistä. 

Testiryhmän tuomio: Uudet Puma Hybrid Rocket Runner -juoksukengät ovat nyt saatavilla uudessa, freesissä värissä. Ne näyttävät lähes tennareilta Koko on true to size. Kannattaa valita noin puolta kokoa suurempi malli. Malli sopii normaalilevyisille jaloille sekä hieman kapeammille jaloille. Varmista, että solmit ne tarpeeksi tiukasti. Päällys on tehty pehmeästä, neulotusta kankaasta, ja se sulkee jalan sukan tavoin. Samalla ventilaatiokyky on huipussaan. Voit käyttää näitä kenkiä myös kesällä. Pohja tuntuu suurelta, tasaiselta ja paksulta, mikä takaa hyvän vaimennuksen. Samalla saat energiaa joka askeleella.  Lyhyille ja nopeille pätkille kenkä on liian kömpelö. Kenkä sopii parhaiten keskipitkille matkoille eli noin 5-8 kilometrin lenkeille. Malli palvelee parhaiten sinua, joka haluat hieman painoa joka askeleelle. Juoksukteniikka menee aikaa edelle tässä mallissa. 

Testissä: 

W_Hoka_Bondi_6_FI.pngMerkki: 

Malli: 

Suositushinta: 165,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Vaimennetut, leveät, uskomattoman kevyet. 

Sopii sinulle, joka: Kaipaa kimpoisia, keveitä kenkiä, jotka kohtelevat hyvin myös polvia.

Testiryhmän tuomio: Oletko valmis yllättymään? Mikään ensivaikutelmastasi ei todennäköisesti pidä. Kengät näyttävät painavilta ja kömpelöiltä, mutta 246 grammaa painavat popot ovat testin kevyimmät. Paksu keskipohja on varusteltu Hoke One Onen parhaalla vaimennuksella, mikä suorastaan lennättää sinua eteenpäin, mutta ei yliluonnollisella tavalla. Tyyli toimii testaajiemme mielestä parhaiten kaupungissa, mutta se yllätti myös maastossa. Tästä stabiilista, vaimennetusta kengästä tulee todennäköisesti uusi suosikkisi. Plussaa paksusta pohjasta, joka toimii myös painavammalla juoksijalla. 

Testissä: 

W_Saucony_Triumph_Iso_5_FI.pngMerkki: 

Malli: 

Suositushinta: 179,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Stabiilius, ventilaatiokyky ja kestävä vaimennus. 

Sopii sinulle, joka: Kaipaat vankkoja pitkän matkan kenkiä ilman sienimäistä pohjaa.

Testiryhmän tuomio: Saucony on toinen merkeistä, joka turvautuu EVA-materiaaliin keskipohjassaan. Se tarkoittaa, ettei lämpö tai kylmyys vaikuta pohjaan. Triumph Iso 5 on juoksukenkä, joka toimiikin säällä kuin säällä. Pohja ei muutu sienimäiseksi tai kovaksi. Toinen etu on, ettei pohja menetä muotoa juostessasi. Se pysyy hyvänä kilometreihin katsomatta. Vaimennus on kiinteämpi kuin Adidaksen ja Niken malleissa. Se sopiikin juoksijalle, joka suosii korkeampaa droppia. Malli on normaalikokoa, siinä on mainioita ventilaatioreikiä päällisessä ja jalassa kengät ovat tarpeeksi vankat juoksemiseen. Jalka saa hyvän tuen, etenkin jos sinulla on hieman ylipronaatiota. Koska malli on jalassa hieman kömpelö, sopii se parhaiten pitkille matkoille, jossa stabiliteetti ja kunnon vaimennus pääsevät oikeuksiinsa. Unohda väsyneet jalat ja vedä jalkaasi Sauconyn uudet juoksukengät.  

Testissä:

W_NB_Vongo_FI.pngMerkki:

Malli:  

Suositushinta: 158,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Stabiliteetti, vaimennus, mukavuus.

Sopii sinulle, joka: Haluat stabiilit kengät, jotka ovat kuitenkin pehmeät.

Testiryhmän tuomio: Nämä kengät ovat yhtä mukavat kuin stabiilit. Vongo on kenkänä jykevä, vaikka tunne onkin pehmeä. Pohja on kunnolla vaimennettu ja se myös helpottaa ylipronaatiota. Juoksukengät ovat jalassa supermukavat keskipitkällä matkalla. Nopeille pyrähdyksille ne ovat liian kömpelöt. Parhaiten kengät sopivat normaaleille ja hieman leveille jaloille. Kengät palvelevat kuntojuoksijaa, joka haluaa kengät, jotka vaimentavat iskuja. Kengät sopivat myös hieman raskaammalle juoksijalle sekä sinulle, joka olet kärsinyt polven ongelmista. Jopa ne testaajamme, jotka normaalisti turvautuivat neutraaleihin kenkiin, arvostivat tämän mallin mukavaa vaimennusta. Vongot jalassa voit tuntea olosi mukavaksi ja turvalliseksi.  

Testissä:

W_Asics_Gel_Nimbus_21_FI.pngMerkki:

Malli:

Suositushinta: 180 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Keveys, joustavuus, nopeus.

Sopii sinulle, joka: Olet tottunut juoksija ja pidät pitkistä lenkeistä. 

Testiryhmän tuomio: Haluatko haasteita? Koetapa väsyttää jalkasi nämä kengät jalassa. Nämä nimittäin pitävät jalkasi pirteinä kilometri kilometrin jälkeen. Kyseessä ovatkin todelliset pitkän matkan kengät, joiden jokainen ominaisuus vastaa toiveisiisi. Vaimennus on kiinteä, muttei liian kova ja se antaa sinulle lisää energiaa joka askeleelle. Koska vaimennus on sienimäisen vastakohta, huomaat selvän eron, jos olet ottunut juoksemaan pehmeillä ja joustavilla kengillä. Gel-Nimbus 21 ei ole yhtä joustava ja pehmeä kuten vaikkapa Adidas UltraBoost, mikä merkitsee stabiilimpaa kenkää, joka toimii pidemmällä matkalla. Kun nilkkasi väsyvät, auttaa kenkien stabiliteetti sinua välttämään astumasta sivuun. Näiden kanssa jopa juoksuaskeleesi paranee. Asicsen muihin juoksukenkiin verrattuna tässä mallissa riittää, että otat noin puolta kokoa tavallista kokoa suuremmat kengät. Parhaiten kengät istuvat hieman leveämpiin jalkoihin. Kenkä on melko kallis, mutta varmasti joka euron väärti. Voit tuntea itsesi nopeaksi. Malli istuu jalkaan superhyvin ja se on tehty neutraalille askeleelle. 

Testissä:

W_Nike_Epic_React_Flyknit_2_FI.pngMerkki:

Malli: 

Suositushinta: 164,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Keveys, joustavuus, söpöys

Sopii sinulle, joka: Lenkkeilet kaupunkimiljöössä usein. 

Testiryhmän tuomio: Kaipaatko todellista mukavuusunelmaa? Entäpä pehmeää ja kimpoisaa kenkää? Siinä tapauksessa uusi Epic React Flyknit 2 on juuri oikea malli sinulle. Uudessa mallissa on muutama pieni parannus alkuperäiseen verrattuna, esimerkiksi stabiilimpi kantapään osio ja erilainen nauhoitus, joka lisää mukavuutta entisestään. Aivan kuten Adidas UltraBoost -mallikin, myös nämä kengät ovat jalkojesi unelma. Mukavuus on ollut suunnittelun keskiössä, ventilaatiokyky on huipussaan ja kaiken lisäksi kengät myötäilevät jalkasi liikkeitä.  Pehmeän vaimennuksen ansiosta saat kimpoisan tunteen myös asfaltilla juostessasi. Ainoastaan kova kantapään osio saattaa tarvita muutaman lenkin alle. Malli on kapeampaa sorttia, minkä vuoksi se palvelee parhaiten kapeita jalkoja. Niken muihin juoksukenkiin verrattuna koko on kuitenkin normaali. Sinun ei siis tarvitse valita kokoa isompia, jotta löytäisit juuri sopivan kengän. Ainoa, mikä arvosanaa hinaa alas, on vankkuus. Koska malli on kevyt ja joustava, kärsii stabiliteetti, ja siksi kengät eivät sovellu epätasaiselle alustalle. Muuten malli on hyvin allround, eli se sopii niin lyhyille kuin pitkillekin pyrähdyksille. Lisäksi se on iloa silmälle.

Testissä:

W_Adidas_UltraBoost_19_FI.pngMerkki: 

Malli: 


Suositushinta: 199,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Pehmeys, kireys ja mukavuus. 

Sopii sinulle, joka: Omaat neuraalin askeleen ja juokset lenkkejä noin viidestä kilometristä ylöspäin. Ei intervalleihin.  

Testiryhmän tuomio:  Uusissa UltraBoost 19 -kengissä on tiukempi istuvuus kuin edeltäjissään. Myös vaimennus on astetta tiukempi. Se stabilisoi jalkaa mukavasti juostessa. Voitkin kuvitella mielessäsi, että malli on sekoitus UltraBoost 18 ja SolarBoost -kenkiä, koska se on yhtä pehmeä ja mukava kuin UltraBoost 18, mutta muistuttaa SolarBoostin tavoin enemmän klassisia juoksukenkiä. Päällinen Primeknit 360 -materiaalista muovautuu jalan mukaan. Se voi tuntua aluksi melko tiukalta ennen kuin kävelet kengät sisään. Jos olet juossut UltraBoost 18 -kengissä, tiedät, että vaimennus on niin mukava, että kantapää jopa uppoaa hieman kenkään. Vaikka UltraBoost 19 -malli tuntuu yhtä pehmeältä, huomaat nopeasti, ettet vajoa alaspäin vaan pikemminkin pohja työntää sinua eteenpäin. Kengistä saakin paljon energiaa joka askeleelle. Siksi se sopii parhaiten juoksijalle, joka haluaa antaa jaloilleen pehmeän lenkin. Todellinen unelmakenkä!  

Testissä: 

W_UA_Micro_G_Pursuit_FI.pngMerkki: 

Malli: 

Suositushinta: 66,90 euroa

Erottuvat ominaisuudet: Ventilaatiokyky, kapeus, tyylipuhdas design. 

Sopii sinulle, joka: Haluat kengät, jotka toimivat juostessa, treenissä ja tennareina. 

Testiryhmän tuomio: Under Armour on aiemmin lanseerannut Slingflex Rise -kengät, joissa yhdistyvät kaksi maailmaa, nimittäin juoksukenkä ja treenikenkä samassa paketissa. Tämä malli ei ole kaukana siitä, vaikka se luokitellaankin klassiseksi juoksukengäksi. Micro G Pursuit -mallissa on kiinteämpi vaimennus ja matalampi droppi kuin mitä Slingflex -kengissä on. Se tekee niistä joustavammat intervalleja varten kuten myös nopeita sivukäännöksiä. Mukavuus on vähän niin ja näin, sillä nämä kengät kuuluvat testin kovimpiin. Samalla stabiliteetti kasvaa, joten et ainakaan käännä sivulle, kun juokset nopeasti. Kengät ovat normaalia kokoa, mutta malli on melko kapea. Design on hyvin pelkistetty. Parasta mallissa onkin sen mainio ventilaatiokyky, joten sinun ei tarvitse pelätä hikisiä jalkoja. Vaimennus ei ole tarpeeksi responsiivinen yli 10 kilsan lenkeille, ainakaan, jos testaajiltamme kysytään. Jos kaipaat kenkiä, joilla voit taittaa lyhyitä lenkkejä, joita voit käyttää salilla ja jotka toimivat vielä lisäksi tennareina, olet löytänyt etsimäsi. Täydelliset kengät reissuun, kun mukaan mahtuvat vain yhdet jalkineet.

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Löparjackor Test
Muoti & trendit

TESTI! Kevään parhaat naisten juoksutakit

5 päivää sitten
Löparjackor
Muoti & trendit

Testi: Miesten parhaat juoksutakit vuodelle 2019

5 päivää sitten
Saucony Triumph Iso 5
Muoti & trendit

Näin valitset oikeat juoksukengät vuonna 2019

18 mar 2019
Header.png
Muoti & trendit

Kevään suuressa testissä urheiluliivit

18 mar 2019
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg
Muoti & trendit

8 miesten kevään 2019 tennarimallia

18 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Muoti & trendit

Reebokin uudet Forever Floatride Energy -juoksukengät nyt Sportamorella

18 mar 2019
888407667480_001_1a753126fcce44449137e611c201d05a.jpg
Muoti & trendit

Näitä et halua ohittaa – 11 Niken kevätuutuutta

15 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Muoti & trendit

Sesongin 12 parasta Adidas-uutuutta

14 mar 2019
Nike Tanjun
Muoti & trendit

9 nättiä naisten tennarimallia vuodelle 2019

14 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä haluat tietää Haglöfsin Grym Evo -kuoritakista

11 mar 2019
Header-HERR.jpg
Muoti & trendit

TESTI! Miesten uudet treenikengät vuonna 2019

06 mar 2019
Puma Cilia.jpg
Muoti & trendit

Kevään 2019 kuumimmat tennarit

06 mar 2019
Träningsskor henne
Muoti & trendit

Kevään 2019 suuri naisten treenikenkätesti

04 mar 2019
Header.jpg
Muoti & trendit

TESTI: Mama by Blacc kevät 2019

03 mar 2019
Superdry
Muoti & trendit

Uutta Sportamorella: Superdry Sport

01 mar 2019
SP19_STYLEGUIDE_NWMN_SPORT_DISTORT_BL_3190.jpg
Muoti & trendit

Paina Nike Icon Clash mieleesi!

01 mar 2019
Header_SE.png
Muoti & trendit

Suuri testi! Sesongin uudet juoksukengät miehille

25 feb 2019
Header_DAM.png
Muoti & trendit

Testin parhaat! Naisten uudet juoksukengät kaudelle 2019

25 feb 2019
Jackor test
Muoti & trendit

Testin parhaat! 11 ohutta untuvatakkia

25 feb 2019
Kompressionsstrumpor
Muoti & trendit

Sukat, jotka parantavat juoksuasi

21 feb 2019
Header-ultraboost.jpg
Muoti & trendit

Testasimme Adidaksen UltraBoost 19 -juoksukengät

21 feb 2019
Filippa K Soft sport.png
Muoti & trendit

Filippa K Soft Sport nyt Sportamorelta!

20 feb 2019
Saucony.png
Muoti & trendit

10 syytä rakastaa Sauconyn Kinvara -kenkiä

19 feb 2019
Blacc yoga
Muoti & trendit

Keväiset uutuudet Blacc jooga -mallistosta

18 feb 2019
TommySport
Muoti & trendit

Hei Tommy Sport!

18 feb 2019
SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg
Muoti & trendit

Yes! Nike Plus Size -mallisto vihdoin Sportamorelta!

18 feb 2019
Adidas UltraBoost 19
Muoti & trendit

Uudet UltraBoost 19 -kengät ovat saapuneet!

18 feb 2019
Puma Jaab XT
Muoti & trendit

Testasimme Puman uudet Jaab XT -treenikengät

18 feb 2019
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Muoti & trendit

Esittelemme uuden must have -paidan Peak Performancelta

16 feb 2019
Header-Nike-One-Tights.jpg
Muoti & trendit

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

15 feb 2019
Seamlesstights
Muoti & trendit

Viimeinkin! Testasimme saumattomat trikoot

15 feb 2019
Miniband
Muoti & trendit

Testi: Parhaat treenikuminauhamme

13 feb 2019
Sport-bh Nike Tech Pack
Muoti & trendit

Sportamoren suuri opas oikeanlaisiin urheiluliiveihin

11 feb 2019
Adidas Exhibit Pack
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikeat jalkapallokengät Adidakselta

05 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Muoti & trendit

12 punaista löytöä ystävänpäivään

04 feb 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg
Muoti & trendit

8 asiaa, joita et voi aurinkolomalta unohtaa

03 feb 2019
JR BLACKBURN
Muoti & trendit

Pakkauslista hiihtolomalle lasten kanssa

03 feb 2019
FI_header.jpg
Muoti & trendit

Testissä! Blaccin edulliset urheiluliivit

03 feb 2019
adidas quarterstrike.jpg
Muoti & trendit

8 löytöä miehille

01 feb 2019
FI_adidas_header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Näin hyvät ovat Adidaksen uudet tuulitakit

31 jan 2019
more news
Löparjackor Test

TESTI! Kevään parhaat naisten juoksutakit

Yksi varma kevään merkki on, että ulkona juokseminen on jälleen hauskaa. Kun ilma on vielä viileä, tarvitset suojaksi juoksutakin. Tässä tulevat testiryhmämme suosikit kevääksi 2019.

Muoti & trendit
Löparjackor

Testi: Miesten parhaat juoksutakit vuodelle 2019

Ennen kesäkuukausia sonnustaudumme juoksutakkiin, joka on tuulisten lenkkien paras ystävä. Testasimme miesten näteimmät ja funktionaalisimman mallit. Ostoksille, mars!

Muoti & trendit
Saucony Triumph Iso 5

Näin valitset oikeat juoksukengät vuonna 2019

Pidätkö eniten hyvin vaimennetuista juoksukengistä? Mitä dropilla oikeastaan tarkoitetaan? Juoksukenkäasiantuntija Agne Karlsson tekee oikeiden juoksukenkien valitsemisesta helpompaa.

Muoti & trendit
Header.png

Kevään suuressa testissä urheiluliivit

15 testattua mallia aina kevyestä tuesta hyvin tukeviin liiveihin. Meiltä löydät vaihtoehdot niin perusväreissä kuin kevään trendisävyissä. Tässä tulevat kevään hittimallit.

Muoti & trendit
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg

8 miesten kevään 2019 tennarimallia

Kevät on pian täällä! Juhlista valoisia ja lämpimämpiä päiviä uusien tennareiden kera. Esittelemme kahdeksan miesten mallia, jotka ansaitsevat erityishuomion.

Muoti & trendit
Reebok Forever Floatride Energy

Reebokin uudet Forever Floatride Energy -juoksukengät nyt Sportamorella

Tee tilaa Reebokin uusille Forever Floatride Energy -juoksukengille. Kyseessä on neutraali juoksukenkä heille, jotka juoksevat joka ikinen päivä.

Muoti & trendit
888407667480_001_1a753126fcce44449137e611c201d05a.jpg

Näitä et halua ohittaa – 11 Niken kevätuutuutta

Niken keväiset treenivaatteet eivät ole koskaan huti. Kokosimme yhteen 11 kevätuutuutta naisille ja miehille.

Muoti & trendit
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg

Sesongin 12 parasta Adidas-uutuutta

Korallia, armeijanvihreää ja saumattomia materiaaleja – tässä tulevat Adidaksen kevätuutuudet, joita et halua ohittaa.

Muoti & trendit
Nike Tanjun

9 nättiä naisten tennarimallia vuodelle 2019

Olet valmis hylkäämään talvikengät kenkäkaapin pohjille? Esittelemme yhdeksän naisten suosikkimallia.

Muoti & trendit
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg

Kaikki, mitä haluat tietää Haglöfsin Grym Evo -kuoritakista

Ei ole sattumaa, että Haglöfsin uuden kuoritakin nimi grym tarkoittaa ruotsiksi raakaa. Takki on nimittäin tehty Pohjolan armotonta säätä varten, minkä vuoksi se on ehdottomasti vaeltajien uusi suosikki.

Muoti & trendit
Header-HERR.jpg

TESTI! Miesten uudet treenikengät vuonna 2019

Vuoden treeniuutuudet ovat saapuneet nyt myös meille Sportamorelle. Testasimme kuudet uudet kevään treenikengät. Tässä tulevat testin parhaat.

Muoti & trendit
Puma Cilia.jpg

Kevään 2019 kuumimmat tennarit

Käytännölliset, upeat ja retroa huokuvat. Tässä tulevat kevään 2019 kuumimmat trendit.

Muoti & trendit
Träningsskor henne

Kevään 2019 suuri naisten treenikenkätesti

Salilla käynti ei koskaan ole niin suosittua kuin vuoden ensimmäisten kuukausien aikana. Yhdistä uusi treenirutiinisi uusiin treenikenkiin – tässä tulevat kevään suosikit.

Muoti & trendit
Header.jpg

TESTI: Mama by Blacc kevät 2019

Oletko raskaana ja kaipaat uusia treenivaatteita? Me testasimme Blaccin uuden treenimalliston Mama by Blacc.

Muoti & trendit
Superdry

Uutta Sportamorella: Superdry Sport

Superdry Sportin mukavissa, tyylikkäissä perusvaatteita ja funktionaalisissa treenivaatteissa muoti kohtaa urheilun. Nyt mallistoa saa myös meiltä Sportamorelta.

Muoti & trendit