Test av goggles header

Testin parhaat laskettelulasit

Vihdoinkin! Laskettelukausi on pian täällä ja mikä olisi parempi tapa valmistautua kuin hankkia upouudet laskettelulasit. Sportamoren asiantunteva raati testasi kauden parhaimmiston.

Laskettelurinteessä on huomioitava useita asioita - mukavat monot, kunnon laskettelutakki- ja housut ja ennen kaikkea kypärään sopivat laskettelulasit. Laskettelulasien tulisi sopia niin kasvoillesi kuin kypärääsikin, minkä lisäksi niiden tulisi olla mukavat, linssien kirkkaat ja olosuhteisiin sopivat. Suotavaa olisi, että laskettelulasit olisivat malliltaan myös silmää miellyttävät. Sportamoren raati testasi kauden parhaat mallit, jotta sinun valintasi olisi helpompaa.

Lennä rinteessä!

Oakley flight deck

Malli:

Merkki:

Sopii: kaikenlaisiin keleihin aurinkoisesta pilviseen päivään. Nämä Oakley-laskettelulasit on varustettu kontrasti-linssillä, joka helpottaa havaitsemista päivinä, jolloin lumi ja taivas sulautuvat yhteen. Ne päästävät juuri tarpeeksi valoa todella aurinkoisina päivinä.

Yhteenveto: Heti, kun testiryhmä sai nämä laskettelulasit päähänsä, he huomasivat, että malli on mainioin. Lasit sulkeutuvat kasvoihin pehmeän vaahdon ansiosta ja sopivat täydellisesti kypärään (kokeile aina laseja saman merkin kypärän kanssa). Malli sopii normaalinkokoisille kasvoille. Oakley-laskettelulasit saavat myös plussaa siitä, että ne ovat 100% yhteensopivat tavallisten silmälasien kanssa. 

– Laseissa on parasta, että niiden kanssa voi ottaa selfieitä! eräs testaaja heittää. 

Minimalismia parhaimmillaan

Scott goggle faze 2

Malli:

Merkki:

Soveltuu: Kaikentyyppisiin sääolosuhteisiin kirkkaan kontrastilinssin ansiosta, joka tekee rinteen kuopista ja epätasaisuuksista hyvin erottuvat. 

Yhteenveto: Parasta Scott-laskettelulaseissa on mukavuus. Lasit ovat erittäin mukavat pehmeän vaahdon ansiosta. Muuten lasin ulkopinnasta satelee plussaa, sillä se heijastaa pois kaikki auringonsäteet, jotka saattavat muuten häiritä. Malli on edellistä mallia huomattavasti sirompi. Malli tuntuu hyvin minimalistiselta niin kädessä kuin kypärässäkin kiinnikin. Vaaleanpunainen väri tuo pisteet kotiin testaajiemme mielestä, mutta saatavilla on myös hienovaraisempia värivaihtoehtoja.

– Parasta näissä on, että näkökenttä on todella suuri. Lasien kehys on niin pieni, että sinulla on täysi näkyvyys kaikkiin suuntiin, yksi testaaja iloitsee.

Kaikkiiin keleihin kaikenlaisille laskijoille

Caount stereo

Malli:

Merkki:

Soveltuu: Tämä linssi sopii parhaiten aurinkoisiin päiviin. Yhdeksänkerroksinen peili suojaa voimakkailta auringonsäteiltä, mutta se toimii myös pilvisenä laskupäivänä, kun malliin yhdistetään kontrastia lisäävä linssi.

Yhteenveto: Tässä melko minimalistinen malli, joka on kauniisti muotoiltu. Testiryhmä kehuu mallia tyylikkään viileäksi. Laajan näkökentän ansiosta myös Atomicin laskettelulasien lopullinen arvosana nousee. Näissä et taatusti törmää rinteen esteisiin tai muihin laskijoihin. Mukavuus ja ilmanvaihto kasvattavat pistepottia entisestään.

– Sanoisin, että tässä lasit, jotka parantavat kontrastia parhaalla tavalla. Malli sopii kaikkiin keleihin ja kaikenlaisille laskijoille.

Allround vaihtoehto

Sweet protection firewall

Malli:

Merkki:

Sopii: Kaikkiin sääolosuhteisiin. Punaista linssiä, joilla myös nämä laskettelulasit on varusteltu, pidetään perinteisesti hyödyllisimpänä, ja sitä on harvoin täydennettävä lisälasein. Linssi on todella monipuolinen, vaikka ei peililasi olekaan.

Yhteenveto: Aluksi näiden laskettelulasien vaahto ei tunnu aivan yhtä pehmeältä ja mukavalta kuin muissa testimalleissa, mutta jonkin ajan kuluttua se pehmenee. Ilmanvaihto on todella toimiva, mikä on hyvä. Muutoin laskettelulasit voivat sumuuntua uudelleen, jos kehosi todella lämpenee. Sisäpuolelta linssi on käsitelty immuunisuojauksella. Suunnittelun kannalta ne ovat kovat ja sopivat erityisesti nuorille laskijoille, jotka viihtyvät myös rinteiden ulkopuolella. Toinen suuri etu on hinta, joka tekee tästä ehdottomasti kannattavan ostoksen. Saat rahoillesi takuulla vastinetta.

– Tässä ei ole kovin vahva peililasi, mutta linssi on tarpeeksi vahva sulkemaan suoran valon. Kun puhutaan kontrastista, on linssi todella hyvä, eräs testaaja summaa.

Testiryhmän suosikkilinssit

Poc Fovea Mid Clarity

Malli:

Merkki:

Sopii: Kaikkiin sääolosuhteisiin. Ei ole mitään säätä, josta nämä lasit eivät selviäisi. Testiryhmä on pääosin samaa mieltä siitä, että yksikään lumihiutale ei jää huomaamatta. 

Yhteenveto: Sanooko nimi Carl Zeiss sinulle jotain? Sen pitäisi! Jos tunnet laskettelulasisi, tiedät, että näiden POC-hiihtolasien Clarity-linssi on täysin ylivoimainen valon läpäisyn ja kontrastin suhteen. Carl Zeiss on kameran linssisuunnittelija, joten ei ihme, että testiryhmä haluaa antaa näille hiihtolasille 10 pistettä 10: stä Zeissin kehittämästä linssistä. Lasit ovat tyylikkäät, mukavat ja ne tarjoavat hyvän näkyvyyden kaikkiin suuntiin pienten kehysten ansiosta.

– Ostan aina laskettelulasini tällä linssillä varusteltuna ja aion tehdä näin myös jatkossa, eräs testiryhmästä vannoo. 

Ei häikäise!

Salomon xview

Malli:

Merkki:

Sopii: Tämä malli toimii parhaiten auringonpaisteessa. Hieman huonommin se palvelee pimeällä, koska itse linssin katsotaan olevan melko tumma. Valitse nämä hiihtolasit, kun lähdet rinteille varhain aamulla Alpeilla.

Yhteenveto: Tässä mallissa saat paljon vastinetta rahoillesi. Salomonin laskettelulaseissa on hyvät linssit, malli istuu kauniisti kasvoille ja tuuletus toimii juuri niin kuin pitäisi. On hyvä huomata, että malli on melko siro ja sopii pienille normaalikokoisille kasvoille. Linssi on suhteellisen tumma, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse sokeutua auringon seurauksena. Valitettavasti linssi on niin tumma, että haluat ehkä täydentää sitä vaaleammalla vaihtoehdolla, jos suunnittelet meneväsi alkuvuodesta Skandinavian vuorille. Näkyvyys on myös erittäin hyvä osittain kehystämättömän rakenteen ansiosta. Mikä parasta nämä lasit sopivat myös useimpiin kypärämalleihin. Se on iso plussa, mutta kuten yleensäkin, testiryhmä suosittelee samaa laskettelulasi- ja kypärämallia.

– Pidän siitä, että malli on melko minimalistinen. Hetken kuluttua unohdat, että lasit koristavat kasvojasi.

Vaihdettava linssi

Spectrum g002 essential

Malli:

Merkki:

Soveltuu: Tämä linssi on myös hiukan tummempi, mikä tekee niistä parhaiten sopivat aurinkoiseen säähän. Mukana tulee myös ylimääräinen linssi, johon voit vaihtaa pimeällä.

Yhteenveto: Nämä ovat todella edulliset laskettelulasit varsinkin ylimääräisen linssin ansiosta. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse ostaa kuin yksi pari, sillä voit vaihdella linssejä mielesi mukaan. Muutoin kontrastilinssi toimii niin kuin pitäisi. Tämän lisäksi tämä malli saa kiitosta myös ventilaatiokyvystään. Nämä päässä sinun ei tarvitse huolehtia hikoilusta ja sumun muodostumisesta hiihtolasien sisäpuolelle. Design on se, mikä mallin erottaa muista.

– Parasta mallissa on, että linssi voidaan vaihtaa! eräs testaaja tiivistää.

Vielä yksi Oakleyn suosikki

oakley fall line

Malli:

Merkki:

Sopii: Nämä laskettelulasit soveltuvat melkein kaikkiin sääolosuhteisiin, mutta parhaiten ne palvelevat pilvisinä päivinä vaaleanpunaisen linssin ansiosta, mikä lisää kontrastia. Kehittynyt linssi kaappaa kontrastit harmaassa valossa optimaalisella tavalla, mutta saman merkin malleihin verrattuna tämä on vielä vähän tummempi.

Yhteenveto: Nämä ovat laskettelulasit heille, jotka haluavat erottua joukosta. Suunnittelu on siisti ja vähän erilainen, mitä testiryhmämme arvostaa. Tämän lisäksi malli on varusteltu yhdellä Oakleyn parhaista kontrastilinsseistä. Linssi on myös helppo vaihtaa, mikä mahdollistaa sen täydentämisen muilla linsseillä, esimerkiksi jos haluat mieluummin keltaista valoa. Ne testaajamme, jotka käyttävät tavallisia silmälaseja alla, arvostavat sitä, että lasit mahtuvat hyvin alle. Tätä mallia suositellaan normaalikokoisille ja pienille kasvoille. 

– Malli on ennen kaikkea erittäin mukava ja rakastan sitä, kuinka hyvin silmälasit istuvat alle, eräs testaaja riemuitsee.

Mahtava linssi x2

appertiff CRB + extra lens

Malli:

Merkki:

Sopii: Kaikkiin sääolosuhteisiin. Pakkauksessa on kontrastilinssi pimeää varten ja yksi valoisiin päiviin. Lisäksi liika auringonsäde sulkeutuu pois öljytyn peililasin ansiosta.

Yhteenveto: Nämä Appertiff-laskettelulasit erottuvat pääasiassa kehyksemättömän muotoilunsa ansiosta, joka on samalla tyylikäs ja toimiva. Näkymä on täydellinen, koska mikään kehys ei peitä näkökenttää. Mikä mainiointa, mukana tulee ylimääräinen linssi. Sinun ei tarvitse ostaa toista paria sään mukaan. Saat siis rahoillesi vastinetta. 

– On hienoa, että mukana tulee ylimääräinen linssi!

LUE LISÄÄ:

OSTA TÄÄLTÄ: 

https://www.sportamore.fi/urheilulajit/laskettelu/

 Takaisin

News Feed

ENG_W.png
Muoti & trendit

Testi: kauden parhaat laskettelutakit naisille

3 päivää sitten
ENG_M.png
Muoti & trendit

Testasimme: parhaat miesten laskettelutakit

3 päivää sitten
Icebug kängor och skor
Muoti & trendit

Kävele turvallisesti Icebug-nastakengillä

6 päivää sitten
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Muoti & trendit

Jättitesti: Liukumattomat talvikengät nastoilla

6 päivää sitten
test tofflor header
Muoti & trendit

Testi: Mukavimmat naisten ja miesten tohvelit

6 päivää sitten
header julbild
Muoti & trendit

Sportamoren joululahjavinkit koko perheelle

6 päivää sitten
ENG_W.png
Muoti & trendit

Suuri urheilukellotesti!

06 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Muoti & trendit

Osta joululahjaksi kengät – loistava lahja-opas

05 dec 2019
Nike See my style
Muoti & trendit

Kuinka viimeistelet juoksutyylisi heijastavilla yksityiskohdilla

03 dec 2019
header icebug
Muoti & trendit

Testi: Parhaat Icebugin talvijuoksukengät naisille ja miehille

02 dec 2019
ryggskydd
Muoti & trendit

Tämän takia sinun tulisi käyttää selkäsuojaa rinteessä

01 dec 2019
icebug
Muoti & trendit

Tämän takia tarvitset talvijuoksukengät nastoilla

28 nov 2019
skidhandskar test header
Muoti & trendit

Testi: Tässä tulevat talven parhaat hiihtohanskat!

28 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Muoti & trendit

Tutustuimme Adidaksen uuteen Ultraboost 20 -malliin

27 nov 2019
Header reflexplagg
Muoti & trendit

Testi! 9 heijastavaa vaatetta juoksemiseen

25 nov 2019
Babolat
Muoti & trendit

Black Friday: 7 parasta löytöä miehille

25 nov 2019
Skidjacka
Muoti & trendit

Opas: Löydä juuri sinulle sopiva laskettelutakki

24 nov 2019
Black Friday
Muoti & trendit

Black Friday – vuoden suurin shoppailujuhla!

24 nov 2019
garmin forerunner
Muoti & trendit

10 löytöä Black Friday -aleviikolla

24 nov 2019
Adidas tights
Muoti & trendit

Black Friday: 8 superlöytöä naisille

23 nov 2019
Nike Metcon 5
Muoti & trendit

7 mustaa Black Friday -diiliä

22 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Muoti & trendit

Tässä ne tulevat: Kauden laskettelutrendit!

22 nov 2019
underställ kari traa
Muoti & trendit

9 parasta Black Friday -löytöä

22 nov 2019
header black fridayfynd
Muoti & trendit

Black Friday: 12 superlöytöä lapsille

22 nov 2019
nike glam dunk group shot
Muoti & trendit

Rakasta 90-luvun Nike Icon Clash

21 nov 2019
K2 intervju header
Muoti & trendit

Kattava opas: Näin lasketteluvälineittesi tulisi istua

18 nov 2019
header.jpg
Muoti & trendit

Testi: Teddyfleecet naisille ja miehille

18 nov 2019
Test av goggles header
Muoti & trendit

Testin parhaat laskettelulasit

17 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Muoti & trendit

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex on täällä!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Muoti & trendit

Suuri testi: 10 lämpimät talvikengät naisille ja miehille

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Muoti & trendit

Jättitesti! 11 lämmintä talvitakkia miehille ja naisille

09 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Muoti & trendit

Kaikki, mitä haluat tietää talvijuoksukengistä

06 nov 2019
Kari Traa underställ header
Muoti & trendit

Testin parhaat: Kari Traan aluskerrastot

04 nov 2019
Vintertights header
Muoti & trendit

Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot

02 nov 2019
Header padelskor
Muoti & trendit

Testi: Miesten parhaat padel-kengät

01 nov 2019
Craft running aw 19
Muoti & trendit

Voinko juosta aluskerrastossa?

30 oct 2019
winterized header
Muoti & trendit

Löydä juuri oikea juoksukenkä sinulle - kuumimmat mallit juuri nyt

29 oct 2019
ENG_M.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: miesten juoksukengät talveen

29 oct 2019
Header vinterlöparskor
Muoti & trendit

Testin parhaat: talvijuoksukengät naisille

28 oct 2019
header-2.jpg
Muoti & trendit

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

28 oct 2019
more news
ENG_W.png

Testi: kauden parhaat laskettelutakit naisille

Pehmustettu laskettelutakki rinteeseen tai kenties kuoritakki ladulle? Testasimme kauden suosikkimallit, tässä kaikki, mitä sinun tulee niistä tietää.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
ENG_M.png

Testasimme: parhaat miesten laskettelutakit

Meiltä löydät parhaat mallit niin rinteisiin, hissiin kuin rinteiden ulkopuolelle vapaalaskemiseenkin – tässä ovat hänelle kauden suosituimmat laskettelutakit!

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Icebug kängor och skor

Kävele turvallisesti Icebug-nastakengillä

Icebug tunnetaan kengistä, joissa on maailman paras pito. Kerrommme kaiken, mitä haluat tietää heidän luistamattomista talvisaappaistaan ja -kengistään!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Jättitesti: Liukumattomat talvikengät nastoilla

Älä kiirehdi kaduilla vain siksi, että on talvi – hanki tukevat, liukumattomat kengät. Testasimme parhaiten pitävät mallit.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
test tofflor header

Testi: Mukavimmat naisten ja miesten tohvelit

Onko mitään parempaa pakkasella kuin sohvalle käpertyminen jalassa pörröiset tohvelit? Ei taatusti! Viihtyisyyttä arvostava testiryhmämme nautti ja testasi kauden parhaat sisätossut. Lue, mitä he niistä miettivät.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
header julbild

Sportamoren joululahjavinkit koko perheelle

Pian Joulupukki lähtee Korvatunturilta poron ja lahjakontin kera viemään paketit joulukuusen alle. Etkö vielä tiedä mitä ostaa? Ei huolta, olemme koonneet joululahjaoppaan, josta saat paljon vinkkejä.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
ENG_W.png

Suuri urheilukellotesti!

Eikö olisi hienoa, että kantaisit omaa Personal Traineria kädessä? Se seuraisi sinua mukanasi kuntosalille ja lenkille. Urheilukello kädessä se on mahdollista. Testaajamme ovat kokeilleet Garminin, Suunton ja Polarin sykekelloja.

06 dec 2019
Muoti & trendit
Vinterkängor Icebug

Osta joululahjaksi kengät – loistava lahja-opas

Etkö tiedä mitä ostaa äidille, isälle, poikakaverille tai parhaalle ystävälle joululahjaksi? Älä huoli – meillä on loistava vinkki! Mikä olisi parempi lahja Pohjolan kylmään talveen kuin arvostetut ja lämpimät talvisaappaat?

05 dec 2019
Muoti & trendit
Nike See my style

Kuinka viimeistelet juoksutyylisi heijastavilla yksityiskohdilla

Pimeällä näkyvyys on yksi tärkeimmistä yksityiskohdista. Mutta sinun ei tarvitse nähdä vaivaa sen eteen. Stylisti Isabelle Håwi osaa yhdistää turvallisuuden ja trendikkyyden.

03 dec 2019
Muoti & trendit
header icebug

Testi: Parhaat Icebugin talvijuoksukengät naisille ja miehille

Icebug tunnetaan korkean suorituskyvyn polkujuoksukengistään. Siksi ei ole ihme, että myös heidän talvijuoksukengät tekevät vaikutuksen. Sportamoren testiryhmä kokeili neljä kuuminta mallia naisille ja miehille.

02 dec 2019
Muoti & trendit
ryggskydd

Tämän takia sinun tulisi käyttää selkäsuojaa rinteessä

Selkäsuoja on fiksu sijoitus turvallisuuteen, laskitpa suksilla tai laudalla. Pohdi tätä ennen seuraavaa laskureissua.

01 dec 2019
Muoti & trendit
icebug

Tämän takia tarvitset talvijuoksukengät nastoilla

Älä lopeta ulkona juoksua vain siksi, että maa on liukas ja luminen. Osta juoksukenkä, jossa on nastat, niin voit jatkaa juoksua turvallisesti kevään saapumiseen saakka.

28 nov 2019
Muoti & trendit
skidhandskar test header

Testi: Tässä tulevat talven parhaat hiihtohanskat!

Sukset ja sauvat voit vuokrata paikan päällä, mutta hiihtohanskojen kanssa on haastavampaa. Jotta ostotapahtuma olisi sinulle helpompi, laski Sportamoren testiryhmä kauden parhaimmissa malleissa. Tätä mieltä testiryhmä on Helly Hansenin, Peak Performancen, Wear Colourin, Bulan ja Kombin hiihtohansikkaista.

28 nov 2019
Muoti & trendit
Adidas Ultraboost 20

Tutustuimme Adidaksen uuteen Ultraboost 20 -malliin

Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2019 Adidas Ultraboostin suosittu versio on vihdoin täällä ja me pääsimme kurkistamaan tuotteeseen ennakkoon! Tässä tulee kaikki, mitä haluat tietää juoksukengistä, jotka ovat vähintään yhtä rakastettuja kuin tennarit.

27 nov 2019
Muoti & trendit
Header reflexplagg

Testi! 9 heijastavaa vaatetta juoksemiseen

On erittäin tärkeää, että erotut liikenteestä juostessasi pimeällä. Siksi testasimme kauden parhaat heijastavat vaatteemme ja juoksuvarusteemme – enää pimeys ei ole tekosyy jättää lenkkiä väliin.

25 nov 2019
Muoti & trendit