kompressionsstrumpor test

Testin parhaat kompressiosukat 2019

Krampit, venähdykset ja jäykkyys ovat monen juoksijan ongelma. Tunnistatko itsesi? Testaa kompressiosukkia!   Esittelemme testivoittajat. 

Tärkeintä kompressiosukkia ostaessa on kiinnittää huomiota kokoon. Kompressiosukka ei saa istua liian löysästi tai koko sen idea menettää merkityksensä. Sen sijaan oikean kokoinen kompressiosukka auttaa sinua palautumaan nopeammin ja vähentää lihasjäykkyyttä. Lisäksi se tehostaa verenkiertoa. Sportamoren rutinoitunut raati testasi viidet sesongin suosikkisukat. Tätä mieltä he ovat koosta, kompressioasteesta ja ventilaatiokyvystä. Kaikki mallit ovat unisex ja sopivat niin miehille kuin naisille. 

,

Seger.jpg

Suositushinta: 29,90 euroa

Koko: Kuten tavalliset sukatkin, myös Segerin mallissa koot liikkuvat tietyin väliasteikoin (esim 43–45). Jos olet kahden tälläisen välissä, ota pienempi. Kompressiosukkien tulee istua tiukasti ja Running Mid Compression on suurehko malli. Tutustu koko-oppaaseen.

Koskeus: Tämä korkea sukka peittää lähes koko pohkeen. Jos olet keskipitkä, on korkeus juuri sopiva. 

Paksuus:  Running Mid Compression on aavistuksen paksumpi kuin muut kompressiosukat. Katso, että koko sopii juoksulenkkariesi kanssa, ettei tila lopu kesken. 

Lämpötila & kosteudenpoisto: Lämpötilallisesti sukat ovat juuri sopivat. Kantapäille ja varpaille riittää ilmaa. Nämä pitävät jalkasi riittävän viileänä juostessa. 

Mukavuus: Running Mid Compression -sukat istuvat pohkeista riittävän tiukasti. Tunne on kimpoisa. Sukat ovat mukavat, mutta saavat silti tästä osiosta testin heikoimmat pisteet, sillä kaksi muuta mallia saavat täydet. 

Kompressio: Tämä Seger-malli kulkee kultaista keskitietä. Kompressiota löytyy, muttei erityisen paljon.  

Yhteenveto: Running Mid Compression -malli Segeriltä on hintansä väärti. Se sopii hikiselle lenkille. Fiksujen varpaiden ja kantapään kohdalla olavien paneelien ansiosta sukat hengittävät kuten pitää, vaikka kangas onkin paksuhkoa. Running Mid Compression ei ole liian kuuma malli, vaikka pehmeä materiaali kosteutta poistaakin ja vältyt hiertymiltä. Erityisplussaa siitä, että malli kapenee nilkan kohdilta. Istuvuus on mainio.  

,

adidas.jpg

Suositushinta: 17,90 euroa

Koko: OTC Compression sock on aavistuksen suurehkoa kokoa. Ei kuitenkaan yhtä suurta kuin yllä mainittu Running Mid Compression. Ota tavallinen kokosi. Jos painit kahden koon välillä, testiryhmä suosittelee tilaamaan kotiin pienemmän. 

Korkeus:  Nämä sukat ovat sopivan korkeat. Ne peittävät pohkeet kokonaan. Jos olet keskipituinen, sinun ei tarvitse murehtia, että niitä täytyisi taitella. 

Paksuus: Näiden Adidassukkien kangas on melko paksua ja selvästi testin paksuinta. Jos yrität päästä eroon luukalvontulehduksesta, tässä täydellinen valinta.  

Lämpötila & kosteudenpoisto: Aluksi kankaan paksuus lämmittää hieman liikaa, mutta tuskin edes huomaat sitä myöhemmin, sillä sukka sopeutuu lämpötilaan ja kosteus pysyy poissa. 

Mukavuus: Materiaali on laadukasta kompressiosukan materiaalia. Se hengittää lisäksi hyvin ja jalat pysyvät kuivina lenkin jälkeenkin. Lopputulos on 10/10. 

Kompressio: Adidas-pari tarjoilee keskiraskaan kompression, mikä tuntuu mukavalta, muttei seisautu täysin verenkiertoa. Toisaalta sukat eivät jää niin löysiksi, että ne menettäisivät merkityksensä.  

Yhteenveto: Design muistuttaa Adidaksen OTC Compression Sock -sukkia ja tavallisia jalkapallosukkia. Vaihtoehtoina ei ole kuin musta tai valkoinen, mikä tuntuu hieman mielikuvituksettomalta. Kosteudenpoisto ja ventilaatio sen sijaan toimivat kuten pitää. Kompressiosukaksi hyvin tavanomainen valinta. Malli sopii parhaiten kompressiosukkiin tutustuvalle.

,

Gococo Compression superior.jpg

Suositushinta: 35,90 euroa

Koko: Testin ensimmäiset Gococo-sukat vastaavat kokoaan. Ota oma kokosi.

Korkeus: Compression Superior -malli on todella korkea. Ne tulevat siis hyvin ylös pohkeisiin. Jos olet kovin lyhyt, voi tästä tulla haaste.

Paksuus:  Gococon kompressiosukat ovat huomattavasti ylempää mallia ohuemmat, mikä miellytti testaajiamme. Tilaa kengissä riittää siis varmasti. 

Lämpötila & kosteudenpoisto: Minimaalinen materiaali pitää sinut ja sukat viileänä ja freesinä juoksulenkin intensiivisyyteen katsomatta. 

Mukavuus: Jättipotti! Tästä paremmaksi eivät sukat muutu. Koska ne ventiloivat hyvin, pysyvät jalkasi kuivina. Materiaali on joustavaa ja pehmeää. 

Kompressio: Näissä sukissa on eniten kompressiota. Siksi ne toimivat parhaiten sinulle, joka kärsit esimerkiksi rasitusvammoista tai tennispohkeesta. Compression Superior -sukat tarjoavat juuri sen tuen, mitä tarvitset.

Yhteenveto: Testiryhmällä on vain hyvää sanottavaa näistä kompressiosukista.  Ne istuvat kunnolla jalkaan ja puristavat pohkeita mukavasti juostessa. Reunoissa on pienet silikoonipalaset, jotka huolehtivat, että sukat pysyvät paikallaan. Materiaali on sileää ja tuntuu mukavalta. Compression Superior -sukkaa saa viidessä eri värissä. Vaikka hinta on melko korkea, saat taatusti rahoillesi vastinetta. Jos olet aiemmin testannut vähän vähemmän kompressiota sisältäviä sukkia, tässä on askel haastavampaan suuntaan.   

,

Craft.jpg

Suositushinta: 25,90 euroa

Koko: Nämä Craftin sukat ovat Running Mid Compression sukkien tavoin aavistuksen suurehkot. Ota siis kokoa pienempi malli.

Korkeus: Compressions Sock istuu niin korkealle kuin pitää. Keskipituiselle sukat tulevat noin polvien alapuolelle.

Paksuus: Nämä sukat on tehty ohuehkosta materiaalista, joka muistuttaa paljon Gococon materiaalia. 

Lämpötila & kosteudenpoisto: Materiaalin ohuudesta johtuen sukat on kovin viileät. Kangas pitää jalkasi myös kuivana.

Mukavuus:  Mitä mukavuuteen tulee, Craftin sukkien arvosana on lähes Gococon luokkaa, mutta vain lähes. Sukat istuvat tiukasti juostessa, ne ei eivät mene makkaralle eivätkä aiheuta hiertymiä. Niissä ei kuitenkaan ole Gococon tapaisia silikonpalasia, jotka pitäisivät sukat ylhäällä.  

Kompressio: Näitä sukkia ei kannata ostaa, jos kärsit pohjeongelmista. Kompressiota ei nimittäin ole järisyttävän paljon. Arvosanaksi siltä osin tuli viisi. Sen sijaan sukat ovat mainiot esimerkiksi konttorityöhön tai pitkille lentoreissuille. 

Yhteenveto: Osa testaajista piti tätä kuin uutena rakkautena. Osa jäi kaipaamaan vähän lisää kompressiota. Compression Sock -sukat ovat todella mukavat ja funktionaalinen materiaali tuntuu hyvältä. Mikään ei hierrä ja sukat istuvat kuten niiden pitääkin. Et tunne oloasi liian märäksi tai kuumaksi edes intervallitreenissä. 

,

Gococo compression.jpg

Suositushinta: 30,90 euroa

Koko: Nämä kompressiosukat ovat aavistuksen suurehkot. Ota siis kokoa pienemmät. 

Korkeus: Kahteen aiempaan malliin verrattuna nämä Gococon sukat eivät ole erityisen korkeat vaan samaa luokkaa OTC Compression Sock -mallin kanssa. Jos olet suunnilleen keskipituinen, ota toinen malli. 

Paksuus: Vaikka kahden Gococo-sukan ja Craftin mallin materiaali oli suht ohutta, tämä on vielä asteen ohuempaa. 

Lämpötila & kosteudenpoisto: Tämä toinen Gococo malli on koristeltu mesh-paneelein. Siksi pysyt suhteellisen viileänä. 

Mukavuus: Vaikka koko on suurehko, istuvat sukat kuten pitää. Meshpaneelit ehkäisevät hiertymiä, jota syntyy kosteudesta. Koska materiaali tuntuu pehmeältä ja sileältä, saavat sukat mukavuudestaan arvosanaksi ysin. 

Kompressio: Compression-sukat sisältävät kompressiota suunnilleen yhtä paljon kuin Craftinkin sukat. Osa testaajista koki, että määrä on aavistuksen liian vähän. 

Yhteenveto: Tässä testissä kaksi jälkimmäiseksi mainittua sisältävät kompressiota suhteellisesti vähiten. Siitä huolimatta myös tässä Gococo-mallissa saat juoksuaskeliisi enemmän puhkia. Compression toimii myös istumatyössä ja treenin jälkeisenä päivänä. Testiryhmä ylistää myös värivaihtoehtoja. Löydät taatusti suosikkisi, halusitpa sitten erottua lenkkipolulla tai yhdistää sukat arkityyliisi.  

LUE MYÖS: 

OSTA TÄÄLTÄ: 

 Takaisin

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX
Muoti & trendit

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex on täällä!

3 päivää sitten
HEADER vinterkängor.jpg
Muoti & trendit

Suuri testi: 10 lämpimät talvikengät naisille ja miehille

3 päivää sitten
Vinterns varmaste vinterjackor
Muoti & trendit

Jättitesti! 11 lämmintä talvitakkia miehille ja naisille

6 päivää sitten
Icebug vinterlöpning header
Muoti & trendit

Kaikki, mitä haluat tietää talvijuoksukengistä

06 nov 2019
Kari Traa underställ header
Muoti & trendit

Testin parhaat: Kari Traan aluskerrastot

04 nov 2019
Vintertights header
Muoti & trendit

Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot

02 nov 2019
Header padelskor
Muoti & trendit

Testi: Miesten parhaat padel-kengät

01 nov 2019
Craft running aw 19
Muoti & trendit

Voinko juosta aluskerrastossa?

30 oct 2019
winterized header
Muoti & trendit

Löydä juuri oikea juoksukenkä sinulle - kuumimmat mallit juuri nyt

29 oct 2019
ENG_M.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: miesten juoksukengät talveen

29 oct 2019
Header vinterlöparskor
Muoti & trendit

Testin parhaat: talvijuoksukengät naisille

28 oct 2019
header-2.jpg
Muoti & trendit

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

28 oct 2019
HEADER.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Synteettiset aluskerrastot

25 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Muoti & trendit

Testin parhaat! Talvitakit turkiskauluksella

24 oct 2019
Heade boots kids
Muoti & trendit

Testin parhaat: Lasten talvikengät

22 oct 2019
viking-sled.jpg
Muoti & trendit

Minkälaiset talvikengät valitsen lapselleni?

22 oct 2019
Pulseboost Winterized
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen uudet Pulseboost Winterized -kengät

22 oct 2019
Asics reflex
Muoti & trendit

Näin näyt pimeässä – Opas pimeällä juoksemiseen

22 oct 2019
Tights med hög midja
Muoti & trendit

Suuri trikootesti – korkeavyötäröiset trikoot

20 oct 2019
reima vinter
Muoti & trendit

Näin puet lapsesi kylmällä säällä

16 oct 2019
Svea Boots header
Muoti & trendit

Testi: 3 trendikkäät talvikengät Svealta

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Muoti & trendit

Näillä Nike-kengillä rikottiin maratonin maaginen kahden tunnin raja

15 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Muoti & trendit

Miten pesen aluskerrastoni?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Muoti & trendit

Testasimme lasten lämpimimmät haalarit

14 oct 2019
Heade trail
Muoti & trendit

Testi: Naisten parhaat trail-kengät

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Muoti & trendit

Heitä hyvästit paleleville jaloille: Kuumimmat bootsit juuri nyt

14 oct 2019
trailskor herr
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Muoti & trendit

Kolme untuvatakkia, kolme tyyliä

11 oct 2019
Parkas
Muoti & trendit

Testin parhaat sesongin parkatakit miehille

10 oct 2019
The puffer jacket
Muoti & trendit

Sesongin kuumin takkitrendi – The puffer jacket (Korean tapaan)

09 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Muoti & trendit

Testasimme sesongin parhaat syystakit ja parkat naisille

09 oct 2019
Header_DAM.png
Muoti & trendit

Testi: Sesongin parhaat untuvatakit naisille

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Mount Baker on sesongin paras kenkä

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Muoti & trendit

Tärkein asia untuvatakkia ostaessa

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 oct 2019
linerjackor herr
Muoti & trendit

Testasimme miesten parhaat välikerrostakit

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Muoti & trendit

Pikaopas Peak Performancen untuvatakkeihin

08 oct 2019
paul tunn dunjacka
Muoti & trendit

Kesätakit, jotka jokaisen tulisi omistaa

07 oct 2019
helium hood herr
Muoti & trendit

Tämän takia kannattaa ostaa Peak Performancen Helium Hood Jacket

02 oct 2019
Stay in place header
Muoti & trendit

Valitse oikeanlaiset urheiluliivit kehotyyppisi mukaan

01 oct 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex on täällä!

Juuri kun luulit, että Salomonin Speedcross 5 -malli ei voi enää parantua, he julkaisivat suositun polkujuoksukengän täysin vedenpitävällä kalvolla.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
HEADER vinterkängor.jpg

Suuri testi: 10 lämpimät talvikengät naisille ja miehille

Paksut talvikengät pitävät jalkasi lämpimänä läpi kylmän ja pitkän talven. Testiryhmämme testasi kauden suosituimmat mallit naisille ja miehille.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Vinterns varmaste vinterjackor

Jättitesti! 11 lämmintä talvitakkia miehille ja naisille

Brrr, talvi on todella täällä! Siksi testiryhmämme otti 11 lämmintä talvitakkia testiin. Tässä ovat kauden suosikit naisille ja miehille.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Icebug vinterlöpning header

Kaikki, mitä haluat tietää talvijuoksukengistä

Milloin pitäisi käyttää lenkkareita ja milloin tavallinen kumipohja toimii? Icebug-asiantuntijat tietävät kaiken talvikengistä!

06 nov 2019
Muoti & trendit
Kari Traa underställ header

Testin parhaat: Kari Traan aluskerrastot

Kari Traa on todellinen aluskerrastojen asiantuntija. Norjalainen tuotemerkki valmistaa korkealaatuisia housuja ja villapaitoja synteettisestä materiaalista, villasta ja villasekoituksesta. Testasimme useita malleja ja poimimme joukosta parhaat.

04 nov 2019
Muoti & trendit
Vintertights header

Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot

Älä jätä lenkkiä väliin vain siksi, että sää kylmenee! Testiryhmämme testasi yhdeksän juoksutrikoomallia, jotka toimivat täydellisesti talven lenkeillä.

02 nov 2019
Muoti & trendit
Header padelskor

Testi: Miesten parhaat padel-kengät

Padelin suosio kasvaa jatkuvasti. Kyseessä on nopea ja hauska urheilulaji, joka sopii monille. Oikeat kengät ovat kuitenkin lajissa tärkeät, sillä niiden ansiosta voit pelata paremmin ja samalla loukkaantumisriskisi pienenee. Testiryhmämme kokeili useita padel-kenkiä ja tässä heidän mielipiteensä.

01 nov 2019
Muoti & trendit
Craft running aw 19

Voinko juosta aluskerrastossa?

Voinko ja pitäisikö minun juosta aluskerrasto alla, kun lähden lenkille? Markkinoilla on monia malleja, joista valita. Eri materiaalit sopivat kuitenkin eri treenimuotoihin. Malin Caron Craftilta opastaa sinut alkuun.

30 oct 2019
Muoti & trendit
winterized header

Löydä juuri oikea juoksukenkä sinulle - kuumimmat mallit juuri nyt

Pidätkö pitkistä lenkeistä vai suositko lyhyempää lenkkiä lounaalla? Kenties harjoittelet kilpailulle? Meiltä Sportamorelta löydät oikean juoksukengän joka makuun ja joka tilanteeseen. Esittelemme kuumimmat mallit.

29 oct 2019
Muoti & trendit
ENG_M.png

Testin parhaat: miesten juoksukengät talveen

Unohda Bambi liukkaalla jäällä! Esittelemme miesten talvijuoksukengät, jotka pitävät sinut lämpimänä, kuivana ja ennen kaikkea pystyssä talvisten juoksulenkkien aikana.

29 oct 2019
Muoti & trendit
Header vinterlöparskor

Testin parhaat: talvijuoksukengät naisille

Käytätkö keväälle ja kesälle suunniteltuja juoksukenkiä myös talvella? Älä suotta! Testiryhmämme kokeili Ei talvijuoksuun tarkoitettuja juoksukenkiä Icebugilta, Nikelta, Asicsilta ja Adidakselta. Lue heidän kommenttinsa.

28 oct 2019
Muoti & trendit
header-2.jpg

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

Villainen aluskerrasto pitää sinut sopivan lämpimänä, olitpa sitten laskettelemassa, vaeltamassa tai menossa töihin. Testasimme aluskerrastot, jotka pitävät sinut kuivana ja lämpöisenä.

28 oct 2019
Muoti & trendit
HEADER.jpg

Testin parhaat! Synteettiset aluskerrastot

Aluskerrasto on kenties talven tärkein asuste, suuntasitpa sitten hiihtoladulle tai juoksulenkille. Esittelemme parhaat synteettiset aluskerrastomme.

25 oct 2019
Muoti & trendit
testbild vinterjackor med pälskrage

Testin parhaat! Talvitakit turkiskauluksella

Nyt on aika kaivaa talvitakit vaatekaapista esille. Kukapa meistä haluaisi jäätyä? Ei kukaan! Esittelemme parhaat ja tyylikkäämmät talvitakkimme, joissa on turkiskaulus.

24 oct 2019
Muoti & trendit
Heade boots kids

Testin parhaat: Lasten talvikengät

Pidä lasten jalat kuivana ja lämpimänä ja valitse oikeanlaiset talvikengät. Pieni testiryhmämme hyppi, juoksi ja leikki sesongin parhaat talvikengät jalassa.

22 oct 2019
Muoti & trendit