underställ_ 2017_finland

Testin kymmenen parasta aluskerrastoa!

Lämmintä ja mukavaa vai hienkestävää ja ilmavaa? Testipaneelimme opastaa sinua kauden villa- ja synteettikerrastojen maailmassa. Tässä testin kymmenen parasta aluskerrastoa naisille!

Hyvä aluskerrasto on pakollinen vaate talveksi. Ihoa lähin vaatekerros, joka pitää sinut lämpimänä ja kuivana.

Aluskerrastoa valitessa on tärkeä keskityyä materiaaliin, koska niiden ominaisuudet eroavat huomattavasti. Mitä intensiivisempi treeni, sitä synteettisempi materiaali. Juoksuun, hiihtoon ja pyöräilyyn sopii parhaiten synteettinen materiaali, kun taas kävelyille ja rauhalliseen hiihtoon sopii lämmittävä villa.

Ajattele näin: Synteettinen materiaali auttaa kehoa säätelemään lämpöä ja siirtää tehokkaasti kosteutta ja hikeä iholta. Villa pitää sinut puolestaan lämpimänä jopa hikoillessa. Haluatko, että aluskerrasto viilentää - valitse ohut synteettinen aluskerrasto. Haluatko puolestaan lämmittävän kerraston - valitse paksu villainen aluskerrasto. Näistä syistä voi olla hyvä, että vaatekaapista löytyy sekä villainen että synteettinen aluskerrasto. Testipaneelimme opastaa sinua!

SYNTEETTI

Hintansa arvoista!

wyte

Testissä: Wyte,  och 

Suos. hinta: 29,90€/yläosa ja 24,90€/alaosa

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Tämä ihoa myötäilevä malli istuu kuin nakutettu! Kaula-aukon vetoketju suojaa kylmyydeltä ja toimii hengitysaukkona kuumuudeen yllättäessä. Paidasta on olemassa malli ilman vetoketjua, mikäli et pidä vetoketjuista ja korkeasta kauluksesta.

Kosteuden siirto:

Hengittää ja siirtää hikeä iholta tehokkaasti. Sopii korkeatempoisiin ja myös rauhallisempaan treeniin.

Mukavuus:

Koko testin mukavin aluskerrasto. Pehmeä ja joustava materiaali, sekä sileät saumat luovat täydellisen aluskerraston. Kätevät silikoninauhat paidan sisäpuolella ja alaosan vyötäröllä tekevät kerrastosta sopivan kaikenlaisiin aktiviteetteihin.

Lämpö:

Tämä kerrasto lämmittää synteetistä huolimatta. Kangas on aika paksua, eikä ollenkaan läpinäkyvää.

Tiivistelmä:

Todellinen budjettisuosikki! Materiaali on ihanaa ja hihat, sekä lahkeet ovat täydellisen pituiset. Joustavan kankaan ansiosta sekä kurvikkaat että kapeat ihmiset kehuvat aluskerraston istuvuutta. Tässä yhdistyy toimiva materiaali ja lämpö edulliseen hintaan.

Tuntuu kuin toiselta iholta

Odlo

Testissä: Odlo,  ja 

Suos. hinta: 78,90€/yläosa ja 78,90€/alaosa

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Tämä on täydellinen lila väri, jos sellainen on olemassa. Ihana ja tyylipuhdas väri.

Kosteuden siirto:

Tämä synteettinen aluskerrasto lämmittää ja hengittää, kun hikoilet. Fiksusti ommeltu!

Mukavuus:

Istuvuus on tiukka, mutta seamless-kankaan ansiosta todella joustavaa. Litteät saumat eivät hankaa.

Lämpö:

Poikkeuksellisen lämmin synteettinen aluskerrasto. Sopii täydellisesti intensiiviseen treeniin kylminä päivinä.

Tiivistelmä:

Vau, millainen aluskerrasto! Materiaali on todella mukavaa ja venyvää. Tiukasti istuva käsivarsista ja rinnasta, mutta tuntuu kuin toiselta iholta. Täydellisen pituiset hihat ja lahkeet. Todella toimiva, nopeasti kuivuva ja täydellinen sinulle, joka juokset tai pyöräilet kylmällä säällä.

Siirtää hien pois iholta

craft

Testissä: Craft,  och 

Suos. hinta: 39,90€/yläosa ja 39,90€/alaosa 

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Hieno, värikäs suunnittelu monessa eri värissä. Moni koki tämän roosan värin liikana. Tunnet olosi katkaravuksi, kun pukeudet tähän.

Kosteuden siirto:

Säätelee lämpötilaa tehokkaasti ja pitää sinut kuivana hikisestä aktiviteetista huolimatta.

Mukavuus:

Todella mukava! Vyötärö on korkea ja leveällä, mukavalla resorilla varustettu. Kangas venyvää, mukavaa ja pehmeää. 

Lämpö:

Lämmön sijaan tämä pitää sinut kuivana. Pysyt tottakai myös lämpöisenä tehokkaan kuivumisen ansiosta, kun hikoilet, kastut tai palelet. Tämä aluskerrasto vaatii päälleen välikerraston, esimerkiksi fleecen, jotta se lämmittää.

Tiivistelmä:

Craft Active Comfort on monen suosikki ja se on helppo ymmärtää. Saat rahallesi hyvän vastineen, kun ostat tämän synteettisen aluskerraston. Hyvä kosteuden siirto tekee siitä täydellisen maastohiihtoon ja sykettä nostavaan juoksuun. Huonona puolena koettiin kerraston liian pitkät hihat ja lahkeet. Testipaneeli jäi kaipaamaan kerrastolta jotain.

Kuvioitua!

eivy

Testissä: Eivy,  ja 

Suos. hinta: 64,90€/yläosa ja 59,90€/alaosa

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Ruotsalainen tuotemerkki Eivy on luonut oman synteettisen materiaalinsa tyylikkäällä kuvioinnilla. Täydellinen kevääksi!

Kosteuden siirto:

Tämä kangas imee kaiken kosteuden iholta, pitääkseen sinut kuivana. 

Mukavuus:

Oi, mikä ihana kangas! Tuntuu kuin silkiltä ihoa vasten. Korkeakauluksinen paita on vuorattu fleecellä. Ainut miinus on reiden yksityiskohta, joka puristaa hieman.

Lämpö:

Tunnet olosi viileäksi, kun treenaat tässä aluskerrastossa, mutta se lämmittää myös hieman.

Tiivistelmä:

Kuinka hieno aluskerraston kuuluukaan olla? Tunnet olosi niin tyylikkääksi tässä aluskerrastossa. Voit ilman muuta kulkea samppanjalasi kädessä afterskiissä. Lisäksi se on todella toimiva. Hihat ovat aika pitkät, mutta peukaloreijillä varustettu. Peukku ylös!

Intensiiviseen treeniin

helly hansen

Testissä: Helly Hansen, och 

Suos. hinta: 39,90€/yläosa ja 39,90€/alaosa

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Suunnittelu on hieman retro ja muistuttaa klassista, urheilullista aluskerrastoa. Testipaneeli rakastaa vyötärön leveää, korallinroosaa ja hienoa resoria. Ihanat syysvärit ja valkoinen tuntuvat hyvällä tavalla hillityltä. Paita on täydellisen pituinen ja litteät saumat pienentävät hiertymien riskiä.

Kosteuden siirto: 

Todella hyvä! Voit jopa nähdä mikroskooppiset reijät kankaassa, jotka mahdollistavat se hengittävyyden. Aktiviteetista riippumatta pysyt aina kuivana.

Mukavuus: 

Kangas ei ole pehmein mahdollinen, mutta ei epämukavakaan. Huomattavissa on 100 prosenttinen toimivuuteen keskittyminen. Paita on hyvin istuva ja hieman löysä, kun taas housut istuvat tiukasti ja ovat pientä kokoa. 

Lämpö:

Tämä ei lämmittä kylmänä talvipäivänä. Käytä tätä kerrastoa, kun kaipaat hyvää hengittävyyttä ja kosteuden siirtoa. 

Tiivistelmä:

Synteettinen materiaali hengittää todella hyvin. Sopii täydellisesti intensiiviseen treeniin, kuten juoksuun. Voidaan käyttää kylmällä säällä, mutta vaatii lämpimän välikerraston. Suuren takapuolen omaavat voivat harkita suuremman koon valitsemista.

VILLA

Täydellinen 0-asteiseen säähän

icebreaker

Testissä: Icebreaker, 

Suos. hinta: 144,90€/setti

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Tämä on oiva valinta tyylipuhtiasta perusvaatteista pitävälle. Koko kerrasto on musta/valkoinen, joka ei erotu joukosta. Hihat ovat hieman pitkät, kun taas lahkeet normaalit.

Kosteuden siirto:

Pitää sinut raikkaana ja hengittää hyvin. Itseasiassa yksi vapaaehtoisistamme koki kankaan hajuttomana pidempään, mikäli skippaat deodorantin. 

Mukavuus:

Ei kutita ollenkaan. Herkimmätkään testaajat eivät saaneet reaktioita allergiasta.

Lämpö:

Kangas on todella ohutta ja hieman läpinäkyvää, vaikka se lämmittää ongelmitta. Täydellinen aluskerrasto 0-asteiseen säähän.

Tiivistelmä:

Etsitkö ohutta ja villaista aluskerrastoa? Olet löydänyt oikean. Merino ei kutita ja tuntuu mukavalta ihoa vasten. Aluskerrasto on monipuolinen ja toimii niin laskettelurinteeseen kuin vaellukselle.

Hyvä peruskerrasto

smartwool

Testissä: Smartwool, Light 200 Crew ja Light 200 Bottom

Suos. hinta: 

Testipaneelin arvio:

Suunnittelu:

Joidenkin mielestä kokomusta aluskerrasto on tylsä, kun taas muiden mielestä se on kätevä ja kaiken kanssa sopiva. Se on sitä paitsi hyvin ommeltu. Istuvuus on hyvä ja housujen vyötärö korkea.

Kosteuden siirto:

Merinovillan ansiosta materiaali on hengittävää. Se on niin ohutta, että materiaali on jopa osittain läpinäkyvää. Pysyt kuivana aktiviteetista riippumatta. 

Mukavuus:

Useimpien mielestä tämä on todella mukava aluskerrasto. Muutaman mielestä se on hieman pistelevä villan takia. Suhteellisen pitkät hihat ja lahkeet. 

Lämpö:

Ohut villakerrasto lämmittää mukavasti kylmällä säällä. Hyvän kosteuden siirron ansiosta pysyt lämpimänä ja kuivana.

Tiivistelmä:

Tästä on hyvä aloittaa, mikäli vaatekaapistasi ei vielä löydy villakerrastoa. Se on hitusen lämpimämpi kuin synteettinen kerrasto, mutta vaatii kuitenkin päälleen välikerraston kylmällä säällä. Se on yhtä itsestään selvä juoksulenkille sään kylmetessä kuin Italian Alpeilla Prosecco-lasi kädessä. Ainut huono puoli on hinta. 

Joukosta erottuva oversize-aluskerrasto

mons royale

Testissä: Mons Royale,  och 

Suos. hinta: 89,90€/yläosa ja 79,90€/alaosa

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Istuvuus on oversized. Hienot värit yhdistettynä kovempaan suunnitteluun. 

Kosteuden siirto:

Synteettistä kerrastoa hitusen huonompi kosteuden siirrossa. Todella hyvä villakerrasto!

Mukavuus:

Mons Royalen aluskerrasto tuntuu hieman kuin pyjamalta. Tämä saattaa kutista hieman, jos olet villalle herkkä. 

Lämpö:

Ohuesta materiaalista huolimatta se lämmittää hyvin. Täydellinen, kun haluat rinteeseen nostamaan sykettä ja sen jälkeen hissiin istuskelemaan.

Tiivistelmä: 

Joukosta erottuvaa on kerraston hyvä istuvuus. Paita yltää takapuolen yli ja leveät hihat ovat peukaloreijillä varustetut. Housuissa normaali istuvuus. Tämä on paras ystäväsi hiihtolomalla.

Loistava villakerrasto 

kari traa

Testissä: Kari Traa,  och 

Suos. hinta: 88,90€/yläosa ja 88,90€/alaosa

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Todella tyylikäs aluskerrasto, jota testipaneelimme rakastaa. Istuvuus on täydellinen kaiken mallisille kehoille.

Kosteuden siirto:

Paksusta villasta huolimatta hengittävyys on hyvä. Voit ongelmitta lähteä juoksulenkille tämä päällä.

Mukavuus:

Herkempikään ei koe tätä kerrastoa kutisevana. Tuntuu ihanalta ja mukavalta ihoa vasten. 

Lämpö:

Testin lämpöisin aluskerrasto – täydellinen kylmyyteen!

Tiivistelmä: 

Todella imarteleva, mukava ja toimiva. Suunnitteluun on panostettu ja aluskerrasto on sopivan tiukka. Käytä tätä kerrastoa kylminä talvipäivinä rinteessä tai kotona sohvalla löhöillessä. 

Uusi verkkoinen kerrasto!

björn

Testissä: Bjørn Dæhlie, och 

Suos. hinta: 89,90€/yläosa ja 79,90€/alaosa

Testipaneelin arviot:

Suunnittelu:

Jännittävä uutuus – verkko-kerrasto! Muista, että aluskerraston päälle puetaan aina jotain, kun takapuolesi ei näytä parhaalta mahdolliselta näissä housuissa. Kerrasto istuu kuin nakutettu, eikä testipaneeli ole ikinä löytänyt toista villaista aluskerrastoa, joka istuu näin hyvin. 

Kosteuden siirto:

Todella hyvä! Täydellinen hikoilevalle, joka tästä huolimatta haluaa merinovillaisen aluskerraston. 

Mukavuus:

Slim-fit on aliarvio, tämä istuu todella napakasti. Se on suunniteltu paljon treenaaville ihmisille, jotka rakastavat maastohiihtoa. Valitse suurempi koko, mikäli olet kahden vaiheilla. 

Lämpö:

Viileämpää villakerrastoa et löydä. Merinovilla lämmittää, kun tarvitset sitä, mutta ilmastointi on hyvä verkon ansiosta.

Tiivistelmä:

“Mikä tämä on?” kysyi testipaneeli, kun he näkivät Bjørn Dæhlie -verkkokerraston ensimmäistä kertaa. Tämä kerrasto on kätevä ja sopii sinulle, joka haluat välttää synteettisen materiaalin käyttöä. Osta basic kerrasto, mikäli suunnitelmissasi on ostaa vain yksi.

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Muoti & trendit

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

3 päivää sitten
Reebok löparskor
Muoti & trendit

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

31 jul 2019
Magväskor
Muoti & trendit

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

31 jul 2019
Trender
Muoti & trendit

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

30 jul 2019
Haglöfs_lim
Muoti & trendit

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

29 jul 2019
strumpor
Muoti & trendit

Näin valitset oikeat sukat treeniin

29 jul 2019
skalplagg_2017
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

29 jul 2019
dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

28 jul 2019
Tights Puma
Muoti & trendit

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

27 jul 2019
babolat
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

25 jul 2019
didriksons
Muoti & trendit

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

24 jul 2019
didrikson kids
Muoti & trendit

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

24 jul 2019
Handskar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

22 jul 2019
Säkert grepp
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

22 jul 2019
Shepherd
Muoti & trendit

Näin pidät tohvelisi freesinä

22 jul 2019
Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

19 jul 2019
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

16 jul 2019
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

16 jul 2019
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
test stabila löparskor
Muoti & trendit

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

26 jun 2019
Minitest pulseboost header
Muoti & trendit

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

24 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Muoti & trendit

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

19 jun 2019
Birkenstock rosa
Muoti & trendit

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

18 jun 2019
puma hybrid
Muoti & trendit

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

17 jun 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

12 jun 2019
Nike träningssko
Muoti & trendit

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

09 jun 2019
header-väskor.jpg
Muoti & trendit

TESTI: parhaat treenikassimme

08 jun 2019
yogatights blacc
Muoti & trendit

Näin valitset joogatrikoot

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Muoti & trendit

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

06 jun 2019
Superga 2750
Muoti & trendit

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

03 jun 2019
Löparskor Barn Sacony
Muoti & trendit

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

02 jun 2019
Saint Loye
Muoti & trendit

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

01 jun 2019
more news
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

Tämä juoksukenkä toimii niin eliittiurheilijalla kuin tavallisella kuntoilijallakin. Värikkäitä vaahtokuulia pohjassa omaavat Joyride Run Flyknit -kengit ovat Niken kattavan valikoiman uusin tulokas. Nämä hyvin vaimennetut kengät kuuluvat jokaisen kenkähyllylle!

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Reebok löparskor

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

Reebokin juoksulähettiläämme testasivat tuotemerkin mallit, jotka sopivat jalkaan läpi kesän. Lue heidän mielipiteensä kenkien istuvuudesta, mukavuudesta ja toiminnoista.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Magväskor

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

Onko joku vielä missannut, että vyölaukku on tehnyt paluun? Ei kai! Tässä kaikki, mitä sinun tulee sesongin trendikkäimmästä vaatteesta tietää.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Trender

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

Safarilook, eri vuosikymmenten sekoitus ja kalastajahattu – esittelemme kuumimmat uutuudet, joita et halua ohittaa.

30 jul 2019
Muoti & trendit
Haglöfs_lim

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

Miten pidennät kuorivaatteiden elinikää? Omaksu nämä vinkit, joiden avulla kuorivaatteesi selviävät useammasta seikkailusta.

29 jul 2019
Muoti & trendit
strumpor

Näin valitset oikeat sukat treeniin

Me neuvomme kuinka valitset oikeanlaiset sukat treeniisi. Kun vältät epämiellyttävät hiertymät ja hikoilevat jalat, voit keskittyä täysillä treeniisi.

29 jul 2019
Muoti & trendit
skalplagg_2017

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

DWR, coating, kuitu – joskus kuorivaatteen tuoteteksti kuulostaa heprealta. Otimme selvää eri käsitteistä, jotta olet perille seuraavan kerran ostoksilla.

29 jul 2019
Muoti & trendit
dunjacka

Näin peset untuvatakkisi

Tässä täydellinen lista, minkä avulla peset untuvatakkisi. Pane nämä 10 vinkkiä mieleesi.

28 jul 2019
Muoti & trendit
Tights Puma

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

Ei epäilystäkään, etteikö neon olisi tämän syksyn juttu. Puma on lanseeranut kolmet uudet treenitrikoot, jotka komeilevat näissä kauniissa yksityiskohdissa. Testiryhmämme kokeili, miten trikoot selviävät salilla ja lenkkipolulla.

27 jul 2019
Muoti & trendit
babolat

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

Oikeat kengät tekevät sinusta kenttien tähden. Pohdi näitä asioita ennen ostopäätöstä.

25 jul 2019
Muoti & trendit
didriksons

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

Erittäin hyvä kuoritakki on pakollinen kevään leikeissä ja aktiviteeteissa. Tässä kaikki, mitä sinun tulee ennen ostospäätöstä pohtia.

24 jul 2019
Muoti & trendit
didrikson kids

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

Aloittaako lapsesi päiväkodin? Moni kysymys kummittelee mielessä. Me kokosimme listan siitä, mitä tarvitsette.

24 jul 2019
Muoti & trendit
Handskar

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

Mikä tekee hanskoista niin hyvät? Sportamoren oppaan avulla löydät parhaat mahdolliset hanskat, joissa yhdistyvät niin lämpö, toiminnot kuin kestävyyskin.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Säkert grepp

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

Miten vähentää riskiä liukastua jäällä ja lumella juostessa? Oikeilla varusteilla tietysti. Jos juoksukengissäsi on nastat pohjissa, saat varman pidon myös syksyllä ja talvella.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Shepherd

Näin pidät tohvelisi freesinä

Sisätohvelit ovat kylmällä yhtä varma valinta kuin rantavaatteet kesällä. Shepherd tietää, kuinka tohveleiden tulee istua jalkaan ja kuinka ne pysyvät freesinä.

22 jul 2019
Muoti & trendit