trailskor herr

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

Aika haastaa itsesi polulla! Esittelemme parhaat polkujuoksukenkämme Salomonilta, Icebugilta, Nikelta ja Adidakselta.

Tovi sitten etsimme Sportamorella polkujuoksua rakastavia testaajia kokeilemaan muutamia suosikkimallejamme. Yksi tuhannesta onnekkaasta on -seuraajamme , joka kokeili neljä eri mallia. Tässä tulee hänen mielipiteensä trai-malleistaan tunnetuilta Icebugilta ja Salomon sekä vanhat tutut haastavilta Nikelta ja Adidakselta.

Vedenpitävä valinta ammattilaiselle

FI_Icebug.jpg

Malli: ,

Suositushinta: 138,90 euroa

Koko ja istuvuus: Tämä trailkenkä on aavistuksen suurehko ja leveä. Ota pienempi, jos painit kahden koon välillä. 

Pito: Roverit jalassa sinun ei tarvitse huolehtia, että liukuisit ympäriinsä. Jos et ole aiemmin testannut trailkenkiä, huomaat taatusti eron tavallisiin juoksukenkiisi verrattuna. 

Stabiliteetti: Mallia ei ehkä suositella aloittelijalle – jos suuntaat ensi kertaa polulle, valitse vankempi kenkä. Jos olet tottunut polkujuoksija, riittää näiden kenkien stabiliteetti hyvin.

Vaimennus: Näissä Icebugin kengissä on hyvin neutraali vaimennus. Se on mukava vaihtoehto sinulle, joka juokset usein etkä halua rasittaa niveliäsi keveillä juoksukengillä.

Parhaat ominaisuudet: Ehdottomasti Gore-Tex -kalvo ja sen takaama vedenpitävyys. Toinen näiden kenkien etu on supernopeat nauhat. Materiaali on hyvin kestävää, joten näiden käyttöikä on pitkä. 

Mikä voisi olla paremmin? Icebugin nopeat nauhat ovat fiksu keksintö, mutta  Johan Granin mukaan riskinä on, että nauhat aukeavat juostessa.

Yhteenveto: Icebug on tunnettu jykevistä ja kestävistä polkujuoksukengistään, jotka antavat mainion pidon alustalla kuin alustalla. Tämä malli ei tee poikkeusta. Roverissa on mainio pito ja pehmeä vaimennus, vaikka hyppäisit kalliolle. Asfaltilla juoksemiseen tarvitsisit kuitenkin vähän lisää pitoa. Rover ei sovi aloittelijalle, vaan mallia suositellaan jo tottuneille polkujuoksijoille.

Johan Granin mietteet:

– Mielestäni nämä ovat vähän kömpelöt muihin kenkiin verrattuna. Osittain ne ovat vähän karkeammat, mutta toisaalta ne myös hengittävät vähän huonommin.  Rover on vähän enemmän vaelluskenkämainen malli. Täytyy olla jo kokeneempi polkujuoksija käyttääkseen näitä. Stabiliteettia ei juuri ole, Johan Gran summaa.

 

Todella varma kortti

FI_Salomon.jpg

Malli: ,

Rekommenderat pris: 130,90 euroa

Koko ja istuvuus: Jos polkujuoksu on sinulle jo tottua, tiedätkin jo, että Salomonin juoksukengät ovat melko pientä kokoa. Voit ottaa jopa kokonaisen koon isommat Speedcrossit ilman ongelmaa. Jos olet epävarma, kurkkaa koko-opastamme.

Pito: Viidennen Speedcross-version pohjia koristavat suuret nastat, jotka ovat itse asiassa jokaisen Speedcross-mallin tunnusmerkki. Ne antavat suorastaan fantastisen pidon. Siksi Speedcross saa tästä osiosta kymmenen pistettä.

Stabiliteetti: Icebugin kenkään verrattuna Salomonin kengät tukevat nilkkoja loistavasti. Mainio valinta sinulle, joka vasta aloittelet polkujuoksuharrastusta.

Vaimennus: Speedcross 5 -mallissa on niin pehmeä vaimennus, että se toimii jopa asfaltilla lyhyitä matkoja. Voit siis huoletta juosta näillä metsän reunaan.

Parhaat ominaisuudet: Mukavuus on se, mikä nousee Speedcross-mallissa esiin. Myös istuvuus on fantastinen. Kenkien takaosasta löytyy erillinen vahvistettu kantapään osio, joka takaa, ettet liu'u ympäriinsä. Toinen Speedcross-kenkien etu on stabiliteetti sekä vaimennus. Malli muistuttaa jopa tavallista juoksukenkää – pito on vain parempi. 

Mikä voisi olla paremmin? Ei mikään!  Speedcross on suoraan sanottuna superhyvä trailkenkä. Siinä on loistava pito ja se istuu jalkaan mainiosti.

Yhteenveto: Speedcross 5 on kaikkien jalkaan sopiva trailkenkä, olitpa aloittelija tai tottunut polkujuoksija. Vaimennus on superhyvä ja voit juosta hyvin myös lyhyitä pätkiä asfaltilla. 

Johan Granin mietteet: 

– Tässä on mainio trailkenkä, joka pitää jalan paikallaan alustasta riippumatta.  Speedcrossissa on mukava ja pehmeä vaimennus, joka saa jopa empimään, onko kyseessä trailkenkä lainkaan, Johan Gran kehuu ja jatkaa:

– Isot nastat pohjissa tekevät pidosta mainion. Speedcross-kengissä on mielestäni myös parhaat nauhat, sillä quicklace-ominaisuuden avulla ne saa lukkoon ja piiloon taskuun. Suosittelen todella tätä mallia kaikille, etenkin aloittelijalle.  som låser snörena och gömmer undan dem i en smart ficka på skons ovansida. Jos oikeiden kenkien löytäminen on haastavaa, Salomon Speedcross ei ainakaan petä!

 

Trendikäs Adidas-vaihtoehto

FI_Adidas.jpg

Malli: ,

Suositushinta: 139,90 euroa

Koko & istuvuus: Tämä Adidaksen polkujuoksukenkä on kapeampi kuin kilpailijansa. Jos suosit kireästi istuvaa mallia, Terrex on sinulle sopiva.

Pito: Terrex Agravic Speed pääsi testiin todella märkänä päivänä. Haastavasta säästä huolimatta pito piti niin kosteilla kivillä kuin sammaleellakin.

Stabiliteetti: Icebugin kenkien tavoin tämäkään malli ei ehkä ole aloittelijalle. Terrex Agravic ei ole kovin vankka, mikä vaatii jonkin verran kokemusta. 

Vaimennus: Adidaksen polkujuoksukengissä on melko vähän vaimennusta. Siksi lyhyetkään pätkät asfaltilla eivät välttämättä tunnu kovin mukavalta. Luonnossa minimalistinen vaimennus ei haittaa. Jos asut kaukana metsästä, kannattaa ehkä pyöräillä matka metsän reunaan.  

Parhaat ominaisuudet: Pito ja istuvuus. Myös Adidaksen design kerää kiitosta. Jos haluat trailkengät, jotka eivät juuri erotu muista juoksukengistä, tässä on sinun valintasi. Tämä malli menisi melkein tennarista. 

Mikä voisi olla paremmin? Tässä mallissa on jopa vähän liikaa tavallista juoksukenkää. Malli on siis aavistuksen liian pehmeä, miettii Johan Gran. Suurin osa trailkengistä on tehty jykevämmästä materiaalista, mutta Adidas on turvautunut melko tavalliseen meshiin. 

Yhteenveto: Se, mikä erottaa Terrex Agravicin Salomonin ja Icebugin malleista on nauhoitus: nämä solmitaan tavallisten juoksukenkien tavoin. Meshmateriaali on pehmeämpää kuin Gore-Tex eikä pidä samalla lailla vettä. Muuten Adidas-malli on mainio trailkenkä, missä on hyvä pito ja täydellinen istuvuus. Lisäksi se on hyvin kevyt, mikä tekee siitä loistavan kilpailukengän.

Johan Granin mietteet:

– Juoksin oikealla polkujuoksupolulla ja kengät istuivat todella hyvin jalkaan sateesta ja märästä alustasta huolimatta. Pohja piti myös hyvin. Kenkien kapeampi istuvuus takaa, että ne todella pysyvät paikallaan juostessa. Kengissä on kuin "sisäkenkä", joka tarttuu jalkaan ja pitää sen paikallaan, Johan Gran kuvailee ja jatkaa: 

–  Haluan kuitenkin antaa pienen miinuksen Terrex Agravicin tavallisille nauhoille. Yleensä nauhoilla on tapana vähän venyä juostessa ja ne täytyy solmia pian uudestaan. Tämä on tietysti makuasia, mutta itse ainakin toivon, että kengät ovat tiukasti sidottu jalkaan. En kaipaa mitään lepattavia nauhoja häiritsemään juoksuani.  

Täydellinen ensimmäiseksi kengäksi

FI_Nike.jpg

Malli: ,

Suositushinta: 129,90 euroa

Koko & istuvuus: Tässä Niken mallissa voit valita saman koon kuin mitä normaalisti Niken kengissä valitset. Jos painit kahden koon välillä, on hyvä muistaa, että malli on tiukka. Valitse siis suurempi.

Pito: Air Zoom Wild Horse -kengissä on aavistuksen vähemmän kuviointia pohjassa. Sen vuoksi pito on hieman heikompi, jos alusta on kovin mutainen. Muuten pito on mainio. 

Stabiliteetti: Air Zoom Wild Horse on testin toiseksi paras malli – vain Salomon meni Niken edelle tässä kategoriassa – siksi malli sopii parhaiten sinulle, joka vasta aloittelet polkujuoksua ja jonka nilkat tarvitsevat hieman enemmän tukea. 

Vaimennus: Kuten Speedcrossienkin kanssa, myös näillä voit juosta lyhyitä pätkiä asfaltilla. 

Parhaat ominaisuudet: Tässä mallissa on paljon hyvää. Pito on mainio, vaimennus mukava ja stabiliteetti sopii myös aloittelijalle. 

Mikä voisi olla paremmin: Seuraavaan versioon Johan Gran toivoo parempaa ratkaisua nauhoihin. Air Zoom Wild Horse -mallissa on samanlaiset nauhat kuin Adidaksenkin eli tavallisiin juoksukenkiin sopivat. 

Yhteenveto: Kuten Adidaksen mallikin, myös Niken kengät ovat saaneet vaikutteita tavallisista juoksukengistä. Siksi ne muistuttavat juoksukenkiä enemmän kuin Salomonin ja Icebugin mallit. Pohjan kuvio ei ole yhtä syvä, minkä lisäksi Air Zoom Wild Horse muistuttaa tavallisista juoksukenkää myös ulkoasultaan. Mukava vaimennus ja hyvä stabiliteetti tekevät näistä mainion ratkaisun aloittelijalle. 

Johan Granin mietteet:

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun testaan Niken trail-kenkiä ja olen jo myyty! Wild Horse on stabiili malli, jossa on hyvä pito ja mainio maakontakti. Mielestäni vaimennus on riittävän hyvä myös asfaltilla juoksemiseen. Ennen kaikkea suosittelisin tätä teknisille maastopoluille, vinkkaa Johan Gran ja päättää: 

– Ainoa miinus, josta haluan huomauttaa, liittyy nauhoihin. Mielestäni kenkä menettää osan stabiliteetistään, kun se solmitaan tavallisten nauhojen tavoin. 

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 
 Takaisin

News Feed

superrep go
Muoti & trendit

Nauti Circuit treenistä Nike SuperRep Go -harjoittelukengän avulla

2 päivää sitten
reima regnkläder flera barn
Muoti & trendit

Voiko sadevaatteita pestä?

4 päivää sitten
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat: Joogahousut 2020

27 mar 2020
mss löparskor header
Muoti & trendit

Mid Season Salen parhaat juoksukengät

25 mar 2020
wyte badshorts
Muoti & trendit

Mid Season Sale: Löydä parhaat treenivaate, -kenkä ja uimapukutarjoukset

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Muoti & trendit

11 kultajyvää jotka löydät Mid Season Salesta

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Muoti & trendit

Kevään kuumin trendi: harmaat lenkkarit!

20 mar 2020
Linnen dam
Muoti & trendit

12 keväistä treenitoppia naisille

18 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Muoti & trendit

TOP-lista: 11 treenipaitaa miehille

18 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Muoti & trendit

Testi: Vuoden 2020 parhaimmat lenkkarit

17 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Miesten parhaat kevätlenkkarit 2020

17 mar 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Kevään pastellinväristä muotia Kari Traalta

16 mar 2020
better bodies tights
Muoti & trendit

Viimeisin trendi: Kiiltävät trikoot

16 mar 2020
Padelheader dam
Muoti & trendit

Testaamme kauden parhaat naisten padelkengät

13 mar 2020
Padelskor header
Muoti & trendit

Testin parhaat! Padelkengät miehille

13 mar 2020
sport bh header
Muoti & trendit

Testin parhaat: Urheilurintaliivit isoille rinnoille

12 mar 2020
reebok royal turbo header
Muoti & trendit

Kuusi tyylikästä Reebok-lenkkarimallia

11 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Muoti & trendit

Kevään parhaat urheilurintaliivit 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Muoti & trendit

Viisi parasta ulkoiluvaatetta Peak Performancelta

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Muoti & trendit

Suuri testi! Naisten parhaat juoksukengät vuonna 2020

11 mar 2020
HEADER_M.jpg
Muoti & trendit

Jättitesti: Miesten parhaat juoksukengät vuonna 2020

11 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Muoti & trendit

2020-luvun tyylikkäimmät tennarit naisille, miehille ja lapsille

06 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Muoti & trendit

Kauden paras hinta: Peak Performancen uusi hybriditakki on täällä!

06 mar 2020
nike metcon 5 herr
Muoti & trendit

Mitkä treenikengät ovat parhaita funktionaaliseen harjoitteluun?

05 mar 2020
adidas core sneakers
Muoti & trendit

Tennarit, jotka sopivat vuoden 2020 trendeihin

05 mar 2020
suunto 7 header
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvä on uusi Suunto 7 -sykekello

05 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Muoti & trendit

Kuinka kuoritakin tulisi sopia?

05 mar 2020
nike metcon fuchsia
Muoti & trendit

Näin saat kaiken irti toiminnallisesta harjoittelusta oikeilla treenikengillä

05 mar 2020
HEADER_W.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! 8 tyylikästä naisten kevättakkia

03 mar 2020
Header prommenadskor
Muoti & trendit

Testi! Parhaat kävelykengät maksimaaliseen mukavuuteen

03 mar 2020
HEADER_M.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat: Miesten vuoden 2020 kevättakit

03 mar 2020
Header-tights.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat: Korkeavyötäröiset trikoot vuonna 2020

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Muoti & trendit

Opas: Mitä sadevaatteita lasteni tulisi käyttää?

02 mar 2020
PLus size träningskläder nike
Muoti & trendit

Testin parhaat! Niken treenivaatteet plus-kokoisille

01 mar 2020
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg
Muoti & trendit

Nämä Niken treenivaatteet jokaisen kannattaa hankkia

01 mar 2020
Hoka One One header
Muoti & trendit

Mitä eroa on Hoka One Onen juoksukenkien välillä?

29 feb 2020
Casall tights
Muoti & trendit

Tämän takia sinunkin kannattaa treenata Casallin pehmeissä treenitrikoissa

29 feb 2020
SL20
Muoti & trendit

Riko ennätyksesi Adidaksen uusilla SL20 -juoksukengillä

27 feb 2020
fotbollsskor header
Muoti & trendit

Kauden 10 parasta jalkapallokenkää Adidakselta, Nikelta ja Pumalta

25 feb 2020
Barnskor
Muoti & trendit

Upea opas: Löydä lapsellesi oikea koko ja malli Adidaksen kengistä

24 feb 2020
more news
superrep go

Nauti Circuit treenistä Nike SuperRep Go -harjoittelukengän avulla

Nike SuperRep -harjoittelukenkä on saanut pikkusiskon - sano hei SuperRep Go: lle!

2 päivää sitten
Muoti & trendit
reima regnkläder flera barn

Voiko sadevaatteita pestä?

Joskus sadevaatteetkin on pestävä, mutta miten se kuuluu tehdä? Selvitimme vastauksen.

4 päivää sitten
Muoti & trendit
Header.jpg

Testin parhaat: Joogahousut 2020

Kun harjoittelet joogaa, haluat joogavaatteita, jotka antavat sinulle täyden liikkumisvapauden ja joustavuuden. Joogi-testipaneelimme on tehnyt aurinkotervehdyksen tämän vuoden parhaimmissa joogahousuissa.

27 mar 2020
Muoti & trendit
mss löparskor header

Mid Season Salen parhaat juoksukengät

Hyödynnä tilaisuus ja löydä uudet juoksukengät nyt Mid Season Salesta!

25 mar 2020
Muoti & trendit
wyte badshorts

Mid Season Sale: Löydä parhaat treenivaate, -kenkä ja uimapukutarjoukset

Toivotamme kevään tervetulleeksi Mid Season Salella! Käytä tilaisuutta hyväksesi ja osta vaatteita, kenkiä ja laukkuja itsellesi, ystävällesi tai jollekin muulle kenestä pidät.

25 mar 2020
Muoti & trendit
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 kultajyvää jotka löydät Mid Season Salesta

Kaikkea treenihousuista ratsastusvaatteisiin! Ole kärppänä paikalla kun nämä herkut saavat alehinnat Mid Season Salen aikana!

25 mar 2020
Muoti & trendit
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Kevään kuumin trendi: harmaat lenkkarit!

Viime vuosi kuului valkoisille tennareille, mutta tänä vuonna hallitsevat harmaat lenkkarit. Tässä on kauden 10 kuuminta mallia miehille ja naisille!

20 mar 2020
Muoti & trendit
Linnen dam

12 keväistä treenitoppia naisille

Väljä, saumaton tai sisäänrakennetuilla liiveillä? Tässä kevään kuumimmat treenitopit naisille! Minkä sinä valitset kotitreeniisi?

18 mar 2020
Muoti & trendit
traningstrojor_herr.png

TOP-lista: 11 treenipaitaa miehille

Lyhythihainen vai pitkähihainen tekninen paita? Valkoinen, musta vai neonkeltainen? Olemme listanneet parhaimmat harjoituspaitamme miehille.

18 mar 2020
Muoti & trendit
Dam - Sneakertest.jpg

Testi: Vuoden 2020 parhaimmat lenkkarit

Rakastamme lenkkareita! Katso, mitkä ovat testipaneelimme mielestä parhaat mallit naisille tänä vuonna.

17 mar 2020
Muoti & trendit
Herr - Sneakertest.jpg

Testin parhaat! Miesten parhaat kevätlenkkarit 2020

Ota tyylikäs askel kevääseen. Muotitietoinen miespaneelimme testasi 2020-luvun tyylikkäimmät lenkkarit Adidakselta, Nikeltä ja Jack & Jonesilta.

17 mar 2020
Muoti & trendit
Kari Traa

Kevään pastellinväristä muotia Kari Traalta

Säästä riippumatta kaikkien pitäisi voida nauttia keväästä tyylikkäästi. Siksi Kari Traa lanseeraasi uuden pastellimallistonsa ulkoelämään!

16 mar 2020
Muoti & trendit
better bodies tights

Viimeisin trendi: Kiiltävät trikoot

Paistattele omassa loisteessasi kuntosalilla kiiltävissä trikoissa! Tässä ovat upeimmat kiiltävät trikoot.

16 mar 2020
Muoti & trendit
Padelheader dam

Testaamme kauden parhaat naisten padelkengät

Testin parhaat! Kokeilimme kevään parhaita malleja, jotka tekevät sinusta nopeamman, paremman ja voittamattoman pelikentällä.

13 mar 2020
Muoti & trendit
Padelskor header

Testin parhaat! Padelkengät miehille

Aika viedä padelpeli seuraavalle tasolle! Tässä ovat padelkengät, jotka testipaneelimme valitsi testin parhaiksi.

13 mar 2020
Muoti & trendit