trailskor herr

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

Aika haastaa itsesi polulla! Esittelemme parhaat polkujuoksukenkämme Salomonilta, Icebugilta, Nikelta ja Adidakselta.

Tovi sitten etsimme Sportamorella polkujuoksua rakastavia testaajia kokeilemaan muutamia suosikkimallejamme. Yksi tuhannesta onnekkaasta on -seuraajamme , joka kokeili neljä eri mallia. Tässä tulee hänen mielipiteensä trai-malleistaan tunnetuilta Icebugilta ja Salomon sekä vanhat tutut haastavilta Nikelta ja Adidakselta.

Vedenpitävä valinta ammattilaiselle

FI_Icebug.jpg

Malli: ,

Suositushinta: 138,90 euroa

Koko ja istuvuus: Tämä trailkenkä on aavistuksen suurehko ja leveä. Ota pienempi, jos painit kahden koon välillä. 

Pito: Roverit jalassa sinun ei tarvitse huolehtia, että liukuisit ympäriinsä. Jos et ole aiemmin testannut trailkenkiä, huomaat taatusti eron tavallisiin juoksukenkiisi verrattuna. 

Stabiliteetti: Mallia ei ehkä suositella aloittelijalle – jos suuntaat ensi kertaa polulle, valitse vankempi kenkä. Jos olet tottunut polkujuoksija, riittää näiden kenkien stabiliteetti hyvin.

Vaimennus: Näissä Icebugin kengissä on hyvin neutraali vaimennus. Se on mukava vaihtoehto sinulle, joka juokset usein etkä halua rasittaa niveliäsi keveillä juoksukengillä.

Parhaat ominaisuudet: Ehdottomasti Gore-Tex -kalvo ja sen takaama vedenpitävyys. Toinen näiden kenkien etu on supernopeat nauhat. Materiaali on hyvin kestävää, joten näiden käyttöikä on pitkä. 

Mikä voisi olla paremmin? Icebugin nopeat nauhat ovat fiksu keksintö, mutta  Johan Granin mukaan riskinä on, että nauhat aukeavat juostessa.

Yhteenveto: Icebug on tunnettu jykevistä ja kestävistä polkujuoksukengistään, jotka antavat mainion pidon alustalla kuin alustalla. Tämä malli ei tee poikkeusta. Roverissa on mainio pito ja pehmeä vaimennus, vaikka hyppäisit kalliolle. Asfaltilla juoksemiseen tarvitsisit kuitenkin vähän lisää pitoa. Rover ei sovi aloittelijalle, vaan mallia suositellaan jo tottuneille polkujuoksijoille.

Johan Granin mietteet:

– Mielestäni nämä ovat vähän kömpelöt muihin kenkiin verrattuna. Osittain ne ovat vähän karkeammat, mutta toisaalta ne myös hengittävät vähän huonommin.  Rover on vähän enemmän vaelluskenkämainen malli. Täytyy olla jo kokeneempi polkujuoksija käyttääkseen näitä. Stabiliteettia ei juuri ole, Johan Gran summaa.

 

Todella varma kortti

FI_Salomon.jpg

Malli: ,

Rekommenderat pris: 130,90 euroa

Koko ja istuvuus: Jos polkujuoksu on sinulle jo tottua, tiedätkin jo, että Salomonin juoksukengät ovat melko pientä kokoa. Voit ottaa jopa kokonaisen koon isommat Speedcrossit ilman ongelmaa. Jos olet epävarma, kurkkaa koko-opastamme.

Pito: Viidennen Speedcross-version pohjia koristavat suuret nastat, jotka ovat itse asiassa jokaisen Speedcross-mallin tunnusmerkki. Ne antavat suorastaan fantastisen pidon. Siksi Speedcross saa tästä osiosta kymmenen pistettä.

Stabiliteetti: Icebugin kenkään verrattuna Salomonin kengät tukevat nilkkoja loistavasti. Mainio valinta sinulle, joka vasta aloittelet polkujuoksuharrastusta.

Vaimennus: Speedcross 5 -mallissa on niin pehmeä vaimennus, että se toimii jopa asfaltilla lyhyitä matkoja. Voit siis huoletta juosta näillä metsän reunaan.

Parhaat ominaisuudet: Mukavuus on se, mikä nousee Speedcross-mallissa esiin. Myös istuvuus on fantastinen. Kenkien takaosasta löytyy erillinen vahvistettu kantapään osio, joka takaa, ettet liu'u ympäriinsä. Toinen Speedcross-kenkien etu on stabiliteetti sekä vaimennus. Malli muistuttaa jopa tavallista juoksukenkää – pito on vain parempi. 

Mikä voisi olla paremmin? Ei mikään!  Speedcross on suoraan sanottuna superhyvä trailkenkä. Siinä on loistava pito ja se istuu jalkaan mainiosti.

Yhteenveto: Speedcross 5 on kaikkien jalkaan sopiva trailkenkä, olitpa aloittelija tai tottunut polkujuoksija. Vaimennus on superhyvä ja voit juosta hyvin myös lyhyitä pätkiä asfaltilla. 

Johan Granin mietteet: 

– Tässä on mainio trailkenkä, joka pitää jalan paikallaan alustasta riippumatta.  Speedcrossissa on mukava ja pehmeä vaimennus, joka saa jopa empimään, onko kyseessä trailkenkä lainkaan, Johan Gran kehuu ja jatkaa:

– Isot nastat pohjissa tekevät pidosta mainion. Speedcross-kengissä on mielestäni myös parhaat nauhat, sillä quicklace-ominaisuuden avulla ne saa lukkoon ja piiloon taskuun. Suosittelen todella tätä mallia kaikille, etenkin aloittelijalle.  som låser snörena och gömmer undan dem i en smart ficka på skons ovansida. Jos oikeiden kenkien löytäminen on haastavaa, Salomon Speedcross ei ainakaan petä!

 

Trendikäs Adidas-vaihtoehto

FI_Adidas.jpg

Malli: ,

Suositushinta: 139,90 euroa

Koko & istuvuus: Tämä Adidaksen polkujuoksukenkä on kapeampi kuin kilpailijansa. Jos suosit kireästi istuvaa mallia, Terrex on sinulle sopiva.

Pito: Terrex Agravic Speed pääsi testiin todella märkänä päivänä. Haastavasta säästä huolimatta pito piti niin kosteilla kivillä kuin sammaleellakin.

Stabiliteetti: Icebugin kenkien tavoin tämäkään malli ei ehkä ole aloittelijalle. Terrex Agravic ei ole kovin vankka, mikä vaatii jonkin verran kokemusta. 

Vaimennus: Adidaksen polkujuoksukengissä on melko vähän vaimennusta. Siksi lyhyetkään pätkät asfaltilla eivät välttämättä tunnu kovin mukavalta. Luonnossa minimalistinen vaimennus ei haittaa. Jos asut kaukana metsästä, kannattaa ehkä pyöräillä matka metsän reunaan.  

Parhaat ominaisuudet: Pito ja istuvuus. Myös Adidaksen design kerää kiitosta. Jos haluat trailkengät, jotka eivät juuri erotu muista juoksukengistä, tässä on sinun valintasi. Tämä malli menisi melkein tennarista. 

Mikä voisi olla paremmin? Tässä mallissa on jopa vähän liikaa tavallista juoksukenkää. Malli on siis aavistuksen liian pehmeä, miettii Johan Gran. Suurin osa trailkengistä on tehty jykevämmästä materiaalista, mutta Adidas on turvautunut melko tavalliseen meshiin. 

Yhteenveto: Se, mikä erottaa Terrex Agravicin Salomonin ja Icebugin malleista on nauhoitus: nämä solmitaan tavallisten juoksukenkien tavoin. Meshmateriaali on pehmeämpää kuin Gore-Tex eikä pidä samalla lailla vettä. Muuten Adidas-malli on mainio trailkenkä, missä on hyvä pito ja täydellinen istuvuus. Lisäksi se on hyvin kevyt, mikä tekee siitä loistavan kilpailukengän.

Johan Granin mietteet:

– Juoksin oikealla polkujuoksupolulla ja kengät istuivat todella hyvin jalkaan sateesta ja märästä alustasta huolimatta. Pohja piti myös hyvin. Kenkien kapeampi istuvuus takaa, että ne todella pysyvät paikallaan juostessa. Kengissä on kuin "sisäkenkä", joka tarttuu jalkaan ja pitää sen paikallaan, Johan Gran kuvailee ja jatkaa: 

–  Haluan kuitenkin antaa pienen miinuksen Terrex Agravicin tavallisille nauhoille. Yleensä nauhoilla on tapana vähän venyä juostessa ja ne täytyy solmia pian uudestaan. Tämä on tietysti makuasia, mutta itse ainakin toivon, että kengät ovat tiukasti sidottu jalkaan. En kaipaa mitään lepattavia nauhoja häiritsemään juoksuani.  

Täydellinen ensimmäiseksi kengäksi

FI_Nike.jpg

Malli: ,

Suositushinta: 129,90 euroa

Koko & istuvuus: Tässä Niken mallissa voit valita saman koon kuin mitä normaalisti Niken kengissä valitset. Jos painit kahden koon välillä, on hyvä muistaa, että malli on tiukka. Valitse siis suurempi.

Pito: Air Zoom Wild Horse -kengissä on aavistuksen vähemmän kuviointia pohjassa. Sen vuoksi pito on hieman heikompi, jos alusta on kovin mutainen. Muuten pito on mainio. 

Stabiliteetti: Air Zoom Wild Horse on testin toiseksi paras malli – vain Salomon meni Niken edelle tässä kategoriassa – siksi malli sopii parhaiten sinulle, joka vasta aloittelet polkujuoksua ja jonka nilkat tarvitsevat hieman enemmän tukea. 

Vaimennus: Kuten Speedcrossienkin kanssa, myös näillä voit juosta lyhyitä pätkiä asfaltilla. 

Parhaat ominaisuudet: Tässä mallissa on paljon hyvää. Pito on mainio, vaimennus mukava ja stabiliteetti sopii myös aloittelijalle. 

Mikä voisi olla paremmin: Seuraavaan versioon Johan Gran toivoo parempaa ratkaisua nauhoihin. Air Zoom Wild Horse -mallissa on samanlaiset nauhat kuin Adidaksenkin eli tavallisiin juoksukenkiin sopivat. 

Yhteenveto: Kuten Adidaksen mallikin, myös Niken kengät ovat saaneet vaikutteita tavallisista juoksukengistä. Siksi ne muistuttavat juoksukenkiä enemmän kuin Salomonin ja Icebugin mallit. Pohjan kuvio ei ole yhtä syvä, minkä lisäksi Air Zoom Wild Horse muistuttaa tavallisista juoksukenkää myös ulkoasultaan. Mukava vaimennus ja hyvä stabiliteetti tekevät näistä mainion ratkaisun aloittelijalle. 

Johan Granin mietteet:

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun testaan Niken trail-kenkiä ja olen jo myyty! Wild Horse on stabiili malli, jossa on hyvä pito ja mainio maakontakti. Mielestäni vaimennus on riittävän hyvä myös asfaltilla juoksemiseen. Ennen kaikkea suosittelisin tätä teknisille maastopoluille, vinkkaa Johan Gran ja päättää: 

– Ainoa miinus, josta haluan huomauttaa, liittyy nauhoihin. Mielestäni kenkä menettää osan stabiliteetistään, kun se solmitaan tavallisten nauhojen tavoin. 

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 
 Takaisin

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX
Muoti & trendit

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex on täällä!

3 päivää sitten
HEADER vinterkängor.jpg
Muoti & trendit

Suuri testi: 10 lämpimät talvikengät naisille ja miehille

3 päivää sitten
Vinterns varmaste vinterjackor
Muoti & trendit

Jättitesti! 11 lämmintä talvitakkia miehille ja naisille

6 päivää sitten
Icebug vinterlöpning header
Muoti & trendit

Kaikki, mitä haluat tietää talvijuoksukengistä

06 nov 2019
Kari Traa underställ header
Muoti & trendit

Testin parhaat: Kari Traan aluskerrastot

04 nov 2019
Vintertights header
Muoti & trendit

Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot

02 nov 2019
Header padelskor
Muoti & trendit

Testi: Miesten parhaat padel-kengät

01 nov 2019
Craft running aw 19
Muoti & trendit

Voinko juosta aluskerrastossa?

30 oct 2019
winterized header
Muoti & trendit

Löydä juuri oikea juoksukenkä sinulle - kuumimmat mallit juuri nyt

29 oct 2019
ENG_M.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: miesten juoksukengät talveen

29 oct 2019
Header vinterlöparskor
Muoti & trendit

Testin parhaat: talvijuoksukengät naisille

28 oct 2019
header-2.jpg
Muoti & trendit

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

28 oct 2019
HEADER.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Synteettiset aluskerrastot

25 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Muoti & trendit

Testin parhaat! Talvitakit turkiskauluksella

24 oct 2019
Heade boots kids
Muoti & trendit

Testin parhaat: Lasten talvikengät

22 oct 2019
viking-sled.jpg
Muoti & trendit

Minkälaiset talvikengät valitsen lapselleni?

22 oct 2019
Pulseboost Winterized
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen uudet Pulseboost Winterized -kengät

22 oct 2019
Asics reflex
Muoti & trendit

Näin näyt pimeässä – Opas pimeällä juoksemiseen

22 oct 2019
Tights med hög midja
Muoti & trendit

Suuri trikootesti – korkeavyötäröiset trikoot

20 oct 2019
reima vinter
Muoti & trendit

Näin puet lapsesi kylmällä säällä

16 oct 2019
Svea Boots header
Muoti & trendit

Testi: 3 trendikkäät talvikengät Svealta

15 oct 2019
Eliud Kipchoge
Muoti & trendit

Näillä Nike-kengillä rikottiin maratonin maaginen kahden tunnin raja

15 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Muoti & trendit

Miten pesen aluskerrastoni?

14 oct 2019
ENG_HEADER.png
Muoti & trendit

Testasimme lasten lämpimimmät haalarit

14 oct 2019
Heade trail
Muoti & trendit

Testi: Naisten parhaat trail-kengät

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Muoti & trendit

Heitä hyvästit paleleville jaloille: Kuumimmat bootsit juuri nyt

14 oct 2019
trailskor herr
Muoti & trendit

Testi: sesongin parhaat trail-kengät

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Muoti & trendit

Kolme untuvatakkia, kolme tyyliä

11 oct 2019
Parkas
Muoti & trendit

Testin parhaat sesongin parkatakit miehille

10 oct 2019
The puffer jacket
Muoti & trendit

Sesongin kuumin takkitrendi – The puffer jacket (Korean tapaan)

09 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Muoti & trendit

Testasimme sesongin parhaat syystakit ja parkat naisille

09 oct 2019
Header_DAM.png
Muoti & trendit

Testi: Sesongin parhaat untuvatakit naisille

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Mount Baker on sesongin paras kenkä

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Muoti & trendit

Tärkein asia untuvatakkia ostaessa

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 oct 2019
linerjackor herr
Muoti & trendit

Testasimme miesten parhaat välikerrostakit

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Muoti & trendit

Pikaopas Peak Performancen untuvatakkeihin

08 oct 2019
paul tunn dunjacka
Muoti & trendit

Kesätakit, jotka jokaisen tulisi omistaa

07 oct 2019
helium hood herr
Muoti & trendit

Tämän takia kannattaa ostaa Peak Performancen Helium Hood Jacket

02 oct 2019
Stay in place header
Muoti & trendit

Valitse oikeanlaiset urheiluliivit kehotyyppisi mukaan

01 oct 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex on täällä!

Juuri kun luulit, että Salomonin Speedcross 5 -malli ei voi enää parantua, he julkaisivat suositun polkujuoksukengän täysin vedenpitävällä kalvolla.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
HEADER vinterkängor.jpg

Suuri testi: 10 lämpimät talvikengät naisille ja miehille

Paksut talvikengät pitävät jalkasi lämpimänä läpi kylmän ja pitkän talven. Testiryhmämme testasi kauden suosituimmat mallit naisille ja miehille.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Vinterns varmaste vinterjackor

Jättitesti! 11 lämmintä talvitakkia miehille ja naisille

Brrr, talvi on todella täällä! Siksi testiryhmämme otti 11 lämmintä talvitakkia testiin. Tässä ovat kauden suosikit naisille ja miehille.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Icebug vinterlöpning header

Kaikki, mitä haluat tietää talvijuoksukengistä

Milloin pitäisi käyttää lenkkareita ja milloin tavallinen kumipohja toimii? Icebug-asiantuntijat tietävät kaiken talvikengistä!

06 nov 2019
Muoti & trendit
Kari Traa underställ header

Testin parhaat: Kari Traan aluskerrastot

Kari Traa on todellinen aluskerrastojen asiantuntija. Norjalainen tuotemerkki valmistaa korkealaatuisia housuja ja villapaitoja synteettisestä materiaalista, villasta ja villasekoituksesta. Testasimme useita malleja ja poimimme joukosta parhaat.

04 nov 2019
Muoti & trendit
Vintertights header

Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot

Älä jätä lenkkiä väliin vain siksi, että sää kylmenee! Testiryhmämme testasi yhdeksän juoksutrikoomallia, jotka toimivat täydellisesti talven lenkeillä.

02 nov 2019
Muoti & trendit
Header padelskor

Testi: Miesten parhaat padel-kengät

Padelin suosio kasvaa jatkuvasti. Kyseessä on nopea ja hauska urheilulaji, joka sopii monille. Oikeat kengät ovat kuitenkin lajissa tärkeät, sillä niiden ansiosta voit pelata paremmin ja samalla loukkaantumisriskisi pienenee. Testiryhmämme kokeili useita padel-kenkiä ja tässä heidän mielipiteensä.

01 nov 2019
Muoti & trendit
Craft running aw 19

Voinko juosta aluskerrastossa?

Voinko ja pitäisikö minun juosta aluskerrasto alla, kun lähden lenkille? Markkinoilla on monia malleja, joista valita. Eri materiaalit sopivat kuitenkin eri treenimuotoihin. Malin Caron Craftilta opastaa sinut alkuun.

30 oct 2019
Muoti & trendit
winterized header

Löydä juuri oikea juoksukenkä sinulle - kuumimmat mallit juuri nyt

Pidätkö pitkistä lenkeistä vai suositko lyhyempää lenkkiä lounaalla? Kenties harjoittelet kilpailulle? Meiltä Sportamorelta löydät oikean juoksukengän joka makuun ja joka tilanteeseen. Esittelemme kuumimmat mallit.

29 oct 2019
Muoti & trendit
ENG_M.png

Testin parhaat: miesten juoksukengät talveen

Unohda Bambi liukkaalla jäällä! Esittelemme miesten talvijuoksukengät, jotka pitävät sinut lämpimänä, kuivana ja ennen kaikkea pystyssä talvisten juoksulenkkien aikana.

29 oct 2019
Muoti & trendit
Header vinterlöparskor

Testin parhaat: talvijuoksukengät naisille

Käytätkö keväälle ja kesälle suunniteltuja juoksukenkiä myös talvella? Älä suotta! Testiryhmämme kokeili Ei talvijuoksuun tarkoitettuja juoksukenkiä Icebugilta, Nikelta, Asicsilta ja Adidakselta. Lue heidän kommenttinsa.

28 oct 2019
Muoti & trendit
header-2.jpg

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

Villainen aluskerrasto pitää sinut sopivan lämpimänä, olitpa sitten laskettelemassa, vaeltamassa tai menossa töihin. Testasimme aluskerrastot, jotka pitävät sinut kuivana ja lämpöisenä.

28 oct 2019
Muoti & trendit
HEADER.jpg

Testin parhaat! Synteettiset aluskerrastot

Aluskerrasto on kenties talven tärkein asuste, suuntasitpa sitten hiihtoladulle tai juoksulenkille. Esittelemme parhaat synteettiset aluskerrastomme.

25 oct 2019
Muoti & trendit
testbild vinterjackor med pälskrage

Testin parhaat! Talvitakit turkiskauluksella

Nyt on aika kaivaa talvitakit vaatekaapista esille. Kukapa meistä haluaisi jäätyä? Ei kukaan! Esittelemme parhaat ja tyylikkäämmät talvitakkimme, joissa on turkiskaulus.

24 oct 2019
Muoti & trendit
Heade boots kids

Testin parhaat: Lasten talvikengät

Pidä lasten jalat kuivana ja lämpimänä ja valitse oikeanlaiset talvikengät. Pieni testiryhmämme hyppi, juoksi ja leikki sesongin parhaat talvikengät jalassa.

22 oct 2019
Muoti & trendit