Dam - Header.jpg

Testi: Parhaat pronaatiotuelliset kengät naisille

Olemme testanneet kauden parhaat pronaatiotuelliset kengät. Tässä on testipaneelimme mielipide Asicsin, Sauconyn, Niken, Adidaksen ja Hoka One Onen lisätukea tarjoavista juoksukengistä.

Pronaatio juostessa tarkoittaa joko polven tai jalkaterän sisäänpäin kääntymistä. Pronaatio voi aiheuttaa vakavia vaurioita, joista on vaikea päästä eroon. Helpointa on pysäyttää ongelman eteneminen ennen kuin se pahenee. Tuelliset juoksukengät pysäyttävät pronaation niin kutsutulla pronaatiotuella, jotta voit juosta lenkkisi turvallisesti. Tässä ovat parhaat tuelliset juoksukengät naisille!

Tiedätkö jo minkälaiset kengät haluat?

#1. Tärkeimmät asiat kohdillaan

DAM - Hoka One One Gaviota 2.jpg

Testissä: ,

Saatavilla väreissä: ,

Sopii sinulle... jos tarvitset hyvin vaimennettua ja kevyttä juoksukenkää keskipitkille ja pitkille matkoille, ja jos pronaation tarve on keskisuuri tai suuri. Yhdessä Asics GT-1000 -mallin kanssa (löytyy alta), tämä on yksi testin nopeimmista kengistä.

Yhteenveto: Aivan ensimmäinen asia, jonka testipaneeli huomaa, on kantapään jäykkyys. Siksi tämän Gaviota 2 -mallin kanssa kannattaa olla kärsivällinen ja käyttää välillä vanhoja juoksukenkiä pari kertaa, ennen kuin vaihtaa kokonaan uusiin. Näin välttää ikävät hiertymät.

- Gaviotassa on keskivahva tuki, joka suoristaa jalkaterää juostessa. Suurin ero tämän ja muiden testissä olevien mallien välillä on se, että Hoka One One käyttää enemmän hyödykseen pohjan leveyttä, yksi testaajista kertoo.

Hoka One Onen juoksukengät on tunnettu erityisen leveästä pohjasta, ja Gaviota 2 -malli ei ole poikkeus. Se tarjoaa muun muassa ylimääräistä tukea ja vääntöjäykkyyttä, mikä sopii kaikille, jotka tarvitsevat keskivahvan tai vahvan tuen. Kantapään takaa kenkä on erityisen kompakti. Tämän vuoksi jalan onkin mahdotonta iskeytyä maahan, testipaneeli summaa.

- Testasin niitä sekä soratiellä että asfaltilla ja mielestäni vaimennus vastasi kaikkia odotuksia. Toisaalta, jos maasto muuttuu kumpuraisemmaksi, pohja voi tuntua hieman kömpelöltä.

Maksimaalisesta stabiliteetista, tehokkaasta iskunvaimennuksesta ja hengittävästä pääliosasta huolimatta testipaneelin mielestä vaikuttavin ominaisuus oli kuitenkin kengän keveys. Gaviota ei paina mitään kevyen EVA-materiaalista valmistetun välipohjan ansiosta. Viimeisempänä, muttei vähäisimpänä, kenkä saa plussapisteitä suunnittelusta, joka sopii tähän vuodenaikaan vahvan pohjan ja keväisten värien kanssa!

#2. Maksimoitu mukavuus ja iskunvaimennus

DAM - Saucony Hurricane.jpg

Testissä: ,

Saatavilla väreissä: ,

Sopii sinulle... joka etsit mukavia juoksukenkiä, joissa on maksimaalinen pronaatiotuki, ja joka sopii sekä lenkkipolulle että asfaltille pehmeän iskunvaimennuksen ansiosta.

Yhteenveto: Nämä Sauconyn juoksukengät tulee ostaa lähinnä mukavuuden vuoksi. Hurricane on tuotemerkin pronaatiotuellinen versio neutraalista -juoksukengästä, joka myydään loppuun vuodesta toiseen. Testpaneelimme ymmärtää miksi!

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun testaan Sauconyn juoksukenkiä ja sain itselleni uuden suosikin! Kengässä on kaikki mitä haluta voi, hyvä tuki ja stabiliteetti, mikä on täydellinen jaloilleni, ja sen lisäksi iskunvaimennus on tehokas ja kengät hyvin mukavat jalassa, yllättynyt testaaja ylistää.

Saucony on tällä Hurricane 22 -mallilla kääntänyt kelkan ympäri ja luopunut perinteisestä kiilasta, joka löytyy muun muassa Hoka One Onen Gaviota-kengästä. Sen sijaan kengässä käytetään pystysuoria TPU-palkkeja, jotka sijaitsevat alempana pohjan rakenteissa. Tämä tarkoittaa, että pronaatiotuki aktivoituu paineessa, toisin sanoen jokaisen askeleen laskeutuessa maahan. Toinen TPU-materiaalin suuri etu on, että muovin katsotaan antavan parhaan energiantoiston.

- Pohjassa on erittäin hyvä iskunvaimennus ja se antaa hyvän energian askeleeseen sen loppuvaiheessa, yksi testaajista kertoo, ja lisää:

- Pronaatiotuki on myös uskomattoman hyvä, ja kenkä muotoutuu hyvin kantapään ympärille istuen kuin nakutettu.

Hurricane 22 saa 10 pistettä mukavuudesta ja se on todellakin sen arvoinen! Kenkä tarjoaa korkean käyttömukavuuden ja jalka lepää miellyttävästi kengän sisällä, etenkin pehmeän kantapään kohdalla. Suunnittelu on tämän kengän ainoa miinus - eikö se olekin hieman liian tyylipuhdas? Muutoin testipaneelilla ei ole mitään valittamisen aihetta.

#3. Asics - laadun merkki

DAM - ASICS GT-1000 9.jpg

Testissä: ,

Saatavilla väreissä: , ,

Sopii sinulle... joka etsit kevyttä pronaatiotukea jalankaareen sekä tehokasta iskunvaimennusta koville alustoille ja pitkille matkoille. Tämä on testipaneelin mielestä kenkä, joka antaa nopeimman tunnun kaikista testin juoksukengistä.

Yhteenveto: Asics on yksi niistä tuotemerkeistä, joita testattuaan ei enää koskaan vaihda mihinkään toiseen merkkiin. GT-1000 9 -mallissa on ikoninen GEL-iskunvaimennus, josta on tullut yksi Asicsin monista hyvistä puolista, mutta kuitenkin ensin testipaneeliin tekee vaikutuksen ilmanvaihto.

- Huomasin selvästi miten vastatuulessa tuuli puhalsi pääliosan läpi. Ilmanvaihtokyky tekee niistä täydelliset kevät- ja kesälenkeille, yksi testaajista toteaa.

Jalankaaren kohdalla pohja on vähän kohotettu ja kenkä tarjoaa mukavan tuen keskivahvalle pronaatiolle. Kun testipaneeli laittaa jalan kenkään, on kuin kantapää jäisi kenkään kiinni. Vaikka Asicsin GT-1000 9 -malli istuu tukevasti, se ei tunnu epämukavalta, vaan itseasiassa luo vielä enemmän stabiilia tuntumaa.

- Mielestäni kenkä sopii useimpiin alustoihin, ja myös asfalttiin, koska GEL-pohja antaa tunteen kevyestä askeleesta, ja minusta tuntui melkein kuin kenkä auttaisi liikkeessä eteenpäin.

Reagoiva GEL-iskunvaimennin onkin yksi tämän mallin parhaista puolista. Löydät sen myös monista muista Asics-juoksukengistä - muun muassa  , ja . Toinen asia, joka juoksukengillä valitettavasti on yhteistä, on se, että kantapään sisäpuolen kangas on hieman herkkä. Synteettisestä materiaalista valmistettuja sukkia suositellaan kulumisen vähentämiseksi. Siitä huolimatta Asics GT-1000 9 on testipaneelin mielestä paras pronaatiotuellinen kenkä ja se saakin arvosanaksi 9,4!

#4. Yhtä hyvännäköinen kuin lenkkari

DAM - Nike Structure 22.jpg

Testissä: ,

Saatavilla väreissä: , , , ,

Sopii sinulle... jolla on hieman pronaatiota, muttet tarvitse paljoa tukea. Ne ovat myös täydelliset lenkkareina!

Yhteenveto: Ai, ai, ai - nämä kengät aiheuttavat vähän enemmänkin hiertymiä ensimmäisellä lenkillä. Ne vaativat kunnon sisäänajon, joten sinun kannattaa vaihdella näiden ja vanhojen kenkiesi välillä rakkuloiden välttämiseksi. Kun alkujäykkyys on voitettu, kengät ovat mukavat.

- Pohja tuntuu mukavalta juostessa, se tarjoaa vakaan tunnun ja hyvän tuen jalan sisäsyrjälle, mutta on hiukan pehmeämpi jalan ulkosyrjällä, mikä tekee kengästä hyvin mukavan, testaaja kuvailee.

Nämä Nike-kengät ovat hieman suuremmat kuin muut Niken juoksukengät, joten voit ottaa puolta numeroa pienemmät kengät kuin normaalisti ottaisit Niken kengistä, jotta kenkä istuu napakasti jalkaan.

- Structure 22 on vähän jäykkä, niin kuin monet muutkin pronaatiotuelliset kengät. Jäykkyys estää jalkaa "putoamasta" sisäänpäin.

Pääliosa hengittää hyvin koko juoksulenkin ajan. Structure 22 sopii sinulle, jolla on leveä jalan malli, jonka vuoksi kenkiä voi olla tavallisesti vaikea löytää. Varsinkin varpaiden kohta on erittäin leveä, joten jalalla on runsaasti tilaa. Testipaneeli antaa myös ison plussan kengän upeasta suunnittelusta.

- Ne ovat niin hienot, että käytän niitä mielelläni kävellessäni tai tavallisina lenkkareina.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, nämä ovat erittäin kevyet juoksukengät Nikeltä, minkä ansiosta jalkasi eivät väsy useammankaan kilometrin jälkeen. Jos etsit myös toisia vakaampia juoksukenkiä Nikelta, voit tutustua myös -malliin nopeita juoksutreenejä ja lenkkejä varten!

#5. Ketterä juoksukenkä innovatiivisella pohjalla

DAM - Nike Joyride Dual Run.jpg

Testissä: ,

Saatavilla väreissä: , , , ,

Sopii sinulle...  jolla on kevyt pronaatio ja etsit kevyttä juoksukenkää, jossa on tehokas iskunvaimennus, ja joka sopii asfaltilla ja juoksumatolla juoksemiseen.

Yhteenveto: Missään muissa juoksukengissä ei ole sellaista välipohjaa, kuin Niken Joyride Dual Run -mallissa (paitsi mallin neutraalissa versiossa ). Pohjan sisällä on hyvin pieniä TPU-materiaalista valmistettuja palloja. Siellä ne voivat liikkua vapaasti, sopeutua askeleeseen sekä tapaan, jolla kuormitat kenkääsi.

- Ensiksi huomasin, että Joyride-mallia on vaikea saada jalkaan. Ajattelin ensin juosta puuvillaisissa sukissa, mutta en saanut kenkiä jalkaan ilman, että sukat rullaantuivat makkaralle. Kolmannen yrityksen jälkeen luovutin ja vaihtoin tiukkoihin harjoitussukkiin, kertoo yksi testaajista.

Tämän juoksukengän sisällä on eräänlainen tiukka sukka, joka antaa optimaalisen istuvuuden. Kun kengät on kerran saanut jalkaan, istuvat ne kuin unelma, ja nauhat tuntuvat melkein tarpeettomilta.

- Toinen huomioni on se, kuinka mukavat kengät ovat. Iskunvaimennus toimii erinomaisesti ja ollakseen niin pehmeä kenkä, myös energiantoisto on yllättävän hyvä.

Monet tehokkaan iskunvaimennuksen omaavat kengät tuntuvat yleensä kömpelöiltä, mutta niin ei ole Joyride-mallissa, joka on melko joustava käyttää sekä kevyemmissä intervallitreeneissä sekä sisätiloissa juoksumatolla juostessa. Ainoa asia, joka alentaa tämän Niken kengän arvosanaa on, ettei se ole enää erityisen vakaa. Jos tarvitset enemmän pronaatiotukea, suosittelemme käyttämään erillistä pohjallista. Siitä huolimatta lopullinen arvosana on korkea, lähinnä erinomaisen mukavuuden vuoksi!

#6. Suosituin iskunvaimennus

DAM - adidas Solar Boost ST 19.jpg

Testissä: ,

Saatavilla väreissä: , ,

Sopii sinulle... jolla keskivahva pronaatio, olet ihastunut Adidaksen Boost-iskunvaimennukseen ja kieltäydyt käyttämästä muiden tuotemerkkien juoksukenkiä pitkissä treeneissä.

Yhteenveto: Boost-termi Solar Boost ST 19 -nimessä viittaa suosittuun välipohjaan, joka on saatavilla muun muassa malleissa  ,  ja . Vaikka Boost-pohjaa kehutaan sen korkeasta käyttömukavuudesta, siinä on useita muitakin etuja, kuten se, että iskunvaimennus ei heikkene ajan kuluessa, koska pohja on tehty kestävästä TPU-materiaalista.

- Pidän kengästä heti ensimmäisestä juoksuaskeleesta lähtien, mutta olin aluksi hiukan kriittinen nähdessäni sen, sillä ajattelin, että se näyttää hyvin lättänältä. Mutta heti kun aloitin juoksemisen, Solar Boost ST tuntui todella hyvältä!

Solar Boost ST, kuten Joyride-malli, antaa yllättävän paljon energiaa takaisin askeleeseen, siihen nähden, että kengässä on tehokas iskunvaimennus. Ja tässä vertailussa on Solar Boost ST jopa hiukan parempi. Vaikka tämä juoksukenkä on tarkoitettu pitkäkestoiseen juoksuun, tuntuu se silti melko nopealta.

- Minusta todella tuntui siltä, että saan lisäapua askeleeseen kengän pohjan ansiosta, etenkin kovilla alustoilla, kuten asfaltilla. Myös pito on täydellinen!

Kuten kaikissa Adidaksen juoksukengissä, myös Solar Boost ST -mallissa kumipohja on auton renkaita valmistavan Continental-merkin käsialaa. Siksi ei olekaan yllättävää, että kengillä saa hyvän pidon asfaltilla - oli se sitten kuiva tai märkä. Viimeisenä seikkana testipaneeli haluaa mainita hyvän ilmanvaihtokyvyn, joka on vain yksi monista syistä hankkia nämä kengät!

OSTA NYT:

LUE LISÄÄ:

LUE LISÄÄ:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Muoti & trendit

Maksimoi vauhtisi Sauconyn uudella Endorphin Pro -juoksukengällä

1 päivä sitten
nike pegasus 37 header
Muoti & trendit

Mukavampi iskunvaimennus uudessa Nike Pegasus 37 -mallissa

3 päivää sitten
Better Bodies träningstights
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

6 päivää sitten
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

25 may 2020
React Miler NY
Muoti & trendit

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

22 may 2020
korta tights
Muoti & trendit

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

20 may 2020
New Balance skor
Muoti & trendit

Osta oikeat juoksukengät New Balancelta

20 may 2020
Merrells trailskor
Muoti & trendit

Testissä: Merrellin trail-kengät naisille ja miehille

20 may 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Muoti & trendit

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

19 may 2020
björn borg tights
Muoti & trendit

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

15 may 2020
nike one tight header ny bild
Muoti & trendit

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

15 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Muoti & trendit

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

14 may 2020
Mjukisset
Muoti & trendit

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

13 may 2020
badtofflor plock
Muoti & trendit

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

13 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

13 may 2020
lisa tellbe header
Muoti & trendit

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Muoti & trendit

Uusi juoksukenkä Saucony Freedom 3 on täällä

12 may 2020
gavelo seamless
Muoti & trendit

Nyt olemme saaneet valikoimaamme Gavelonin treenivaatteita

11 may 2020
fila header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Filan lenkkarit on tyylikäs valinta tänä kesänä

11 may 2020
sneakers herr
Muoti & trendit

Ostosvinkkejä! 9 tyylikkäät, mustat lenkkarit miehille

11 may 2020
sneakers header
Muoti & trendit

Tutustu trendeihin! 8 vaaleanpunaiset lenkkarit naisille

11 may 2020
Matchanse set
Muoti & trendit

Testissä: Treenisetit naisille

08 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Treenialushousut

08 may 2020
Asics Novablast test
Muoti & trendit

Testaamme uusia Asics Novablast -juoksukenkiä naisille ja miehille

07 may 2020
Årets badtrender
Muoti & trendit

Vuoden 2020 kuumimmat uima-asutrendit

07 may 2020
Charlotte Karlsson
Muoti & trendit

Minkä kokoiset juoksukengät minun kannattaa valita?

06 may 2020
header skaljackor 2020
Muoti & trendit

Parhaat testissä: kuoritakit naisille & miehille 2020

05 may 2020
Petra Månström
Muoti & trendit

Näin pukeudut lenkille keväällä

04 may 2020
tights header
Muoti & trendit

Testissä: Top 5 parhaat treenitrikoomme

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Kompressiosukat

30 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Treenikenkä Reebok Nano X

28 apr 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Olemme testanneet miesten 2020 kevättakit

23 apr 2020
salomon löpning ss 20
Muoti & trendit

Kuinka pesen juoksuvaatteitani?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Naisten trendikkäät kevättakit 2020

22 apr 2020
test pulsklockor
Muoti & trendit

Suuri testi! Parhaat sykekellomme kaikista hintaluokista

22 apr 2020
Vita sneakers header dam
Muoti & trendit

Testissä: Naisten tyylikkäät valkoiset lenkkarit

22 apr 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Miesten valkoiset lenkkarit

21 apr 2020
more news
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimoi vauhtisi Sauconyn uudella Endorphin Pro -juoksukengällä

Haluatko tulla paremmaksi, nopeammaksi ja minimoida loukkaantumisriskit nopeustreeneissä? Siinä tapauksessa kannattaa kokeilla Sauconyn uusinta innovaatiota: Endorphin Pro -juoksukenkiä!

1 päivä sitten
Muoti & trendit
nike pegasus 37 header

Mukavampi iskunvaimennus uudessa Nike Pegasus 37 -mallissa

Uusin versio kaikkien suosikkijuoksukengästä on nyt täällä: Nike Air Zoom Pegasus 37! Täältä voit lukea kaiken päivitetyistä ominaisuuksista, iskunvaimennuksesta ja uudesta suunnittelusta.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Better Bodies träningstights

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

Heillä on laaja valikoima treenitrikoita, pehmeistä saumattomista malleista napakoihin kompressiotrikoisiin. Tällä oppaalla autamme sinua löytämään oikeat Better Bodies -trikoot.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Header.jpg

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

Onko aika hankkia lapsellesi uudet jalkapallokengät? Lue ensin tämä testi!

25 may 2020
Muoti & trendit
React Miler NY

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

Haluatko kestävyysharjoitteluun hyvät juoksukengät , joka antaa sinulle tarvitsemasi tuen pidempiin harjoituksiin? Sitten Niken uusin React Miler on sinua varten.

22 may 2020
Muoti & trendit
korta tights

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

Kun tulee lämpimämpää, voi olla mukavaa treenata lyhyemmissä trikoissa. Ja mikä tuuri - testipaneelimme on kokeillut juuri niitä!

20 may 2020
Muoti & trendit
New Balance skor

Osta oikeat juoksukengät New Balancelta

Opi miten valitset oikeat juoksukengät New Balance -merkiltä. Tässä ovat heidän suosituimmat mallinsa!

20 may 2020
Muoti & trendit
Merrells trailskor

Testissä: Merrellin trail-kengät naisille ja miehille

Onko aika hankkia uudet trail-kengät? Testasimme Merrellin parhaat kengät polkujuoksuun.

20 may 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Testasimme pehmeimmät, joustavimmat juoksukengät Hoka One Onenilta, Nikelta ja Adidakselta. Tässä ovat testin parhaat mallit naisille.

19 may 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Adidas, Nike, Hoka One One vai Saucony - millä valmistajalla on parhaat juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus? Me selvitimme!

19 may 2020
Muoti & trendit
Nike yoga infinalon header

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

On tärkeää mitä sinulla on päälläsi joogatessa - etenkin sen vuoksi, että saat tehtyä kaikki liikkeet ongelmitta. Niken uusi Infinalon-materiaali on mukavin kangas, jota olet koskaan kokeillut!

19 may 2020
Muoti & trendit
björn borg tights

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

Kukapa ei pitäisi korkeavyötäröisistä trikoista? Tässä ovat tämän hetken suosituimmat mallit Better Bodiesilta, Adidakselta, Nikelta, Filalta, Gavelolta sekä muilta merkeiltä.

15 may 2020
Muoti & trendit
nike one tight header ny bild

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

Yhdet ainoat trikoot, jotka toimivat joka treenissä. Tämä on ajatus One-trikoiden takana. Testasimme Niken supertrikoot (ja vakuutuimme!)

15 may 2020
Muoti & trendit
nike-low-sneakers.jpg

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

Valkoiset lenkkarit eivät yleensä pysy valkoisina kovin pitkään. Kokeile näitä näppäriä niksejä saadaksesi lenkkareistasi taas hohtavan valkoiset!

14 may 2020
Muoti & trendit
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

Juostessa on erityisen tärkeää käyttää hyviä urheiluliivejä, jotka antavat sinulle oikean tuen. Tässä ovat vuoden 2020 parhaat mallit juoksuun.

14 may 2020
Muoti & trendit