Dam - Trailtest.jpg

Testi: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

Testipaneeli on treenannut Niken, Adidaksen, Salomonin, New Balancen ja Hoka One One -merkin trail-kengissä. Lue mitkä kengät pärjäsivät parhaiten testissä!

Suoraan valikoimaan: 

Jos olet vasta aloittamassa polkujuoksua, kannattaa sinun tutustua Salomonin Speedcross- tai Niken Air Zoom Pegasus -kenkiin tarkemmin. Kokeneemmalle polkujuoksijalle saattaa sopia tasapohjaisempi trail-kenkä, kun juoksija ja jalkaterät ovat tottuneet haastavampaan maastoon. Lue testi ja selvitä mitkä trail-kengät sopivat parhaiten sinulle.

Testissä: 

dam nike pegasus usp

Parasta kengissä: Istuvuus, kiitos jalkaa ympäröivän kantapäätuen.

Yhteenveto: Ensimmäinen asia, joka saa testipaneelin huomion kengännauhoja sitoessa on se, miten hyvin kenkä istuu jalkaan. Jalka ei pääse liikkumaan kengässä yhtään ylimääräistä.

 tuntuu ihan samalta kuin tavallinen juoksukenkä, ainoana erona on karkeammat nastat kenkien pohjissa, yksi testaajista kertoo.

Se, mikä saa Pegasus Trail -kengät muistuttamaan tavallisia Pegasuksia, on hieman korkeampi pohja, jonka ansiosta nouset korkeammalle maatasosta. Sen sijaan useimmissa muissa trail-kengissä on maanläheisempi tuntuma.

– Tämän vuoksi sanoisinkin, että nämä kengät sopivat hyvin helpoille poluille ja reiteille, mutta ne eivät ole edukseen hyvin vaikeissa maastoissa.

Toisin sanoen Pegasus 36 Trail on täydellinen malli vasta-alkajalle, eli kaikille, jotka etsivät ensimmäisiä trail-kenkiä polkujuoksun aloittamista varten. Niillä voi myös juosta mukavasti lyhyemmät asvalttiosuudet. Lisäksi niissä on hyvä pito niin puu- kuin kivipinnoilla.  

Saatavilla myös väreissä:  ja .

Testissä: 

Dam - New balance FreshFoam Hierro Boa.jpg

Parasta kengissä: Mukavuus ja pito – testipaneeli antaa molemmista täydet pisteet.

Yhteenveto: Todella mukava trail-kenkä, jossa on korkea nilkka maksimaalisen tuen saavuttamiseksi. Testipaneeli ihastelee innovatiivista suunnittelua ja kengän suorituskykyä polulla.

– Vau, miten siistit kengät! Suunnittelu on täysin omanlaisensa ja ne varmasti erottuvat joukosta verrattaessa muihin trail-kenkiin.

Niin kutsuttu Boa-nauhat tekevät myös vaikutuksen testaajiin. Niiden ansiosta on helppoa säätää kenkä jalkaan sopivaksi.

– Myös istuvuus on erinomainen korkean nilkan ja näppärien nauhojen ansiosta.

 ovatkin siis hyvin mukavat päällä, sillä ne istuvat napakasti juuri oikeista paikoista.

– Kenkiä testatakseni otin jyrkimmän, märän kohdan reitikseni ylämäessä - ei mitään ongelmia. Maastosta riippumatta koin, että kengät tarjosivat aina kunnon pidon.

Testissä: 

Dam - adidas Terrex Two Ultra Parley.jpg

Parasta kengissä: Ne ovat pääosin valmistettu kierrätetystä muovista. 

Yhteenveto: Adidaksen yhteistyökumppani Parley astuu kuvioon mukaan, kun on aika kalastaa merestä muovia ja ottaa se uudelleen hyötykäyttöön. Tämä versio -polkujuoksukengistä ei ole vain hyvännäköinen, vaan myös ympäristöystävällinen.

– Todella ihana kenkä hyvällä ilmanvaihdolla varustettuna, kiitos päällä olevan mesh-kankaan. Kenkä vastaa ilmoitettua kokoa, mutta saattaa tuntua hieman leveältä istuvuudeltaan.

Eli jos sinulla on pieni jalka, kannattaa olla erityisen tarkka nauhoja sitoessa. Muuten kengät istuvat hyvin, ja nauhat pysyvät kiinni pidemmänkin lenkin ajan.

– Iskunvaimennus tuntuu hyvältä ja mielestäni sain hyvän pidon niin saveen kuin kumpuraiseenkin maahan, toteaa yksi testaajista.

Huomionarvoista on myös se, että tässä trail-kengässä on sukkarakenne, eli toisin sanoen siinä ei ole perinteistä kengän läppää. Tämän ansiosta kenkä istuu napakasti jalkaan, eikä se liiku ollenkaan juoksemisen aikana.

– Juoksiessa kenkä avittaa hieman rullausta, mikä vauhdittaa seuraavaan askeleeseen siirtymistä. Sitä ei yleensä ole trail-kengissä, mutta itse pidin siitä.

Viimeisempänä kohtana, muttei suinkaan vähäisimpänä, testipaneeli haluaa ylistää kengän trendikästä suunnittelua. Ilman suuria nastoja testipaneeli olisi voinut sekoittaa nämä kengät tavallisiin Ultraboost-kenkiin (ei ollenkaan huono juttu)!

Testissä: 

Dam - Hoka One One  Speedgoat Mid 2 GTX.jpg

Parasta kengissä: Mukavuus. Tavoilleen uskollisena Hoka One One tarjoilee läpensä mukavat trail-kengät.

Yhteenveto:

- Korkea kanta voi antaa kuvan jäykistä kengistä, mutta itseasiassa ne ovat hyvin pehmeät ja ihanat jalassa.Ne eivät kuitenkaan ole tukevammat kuin tavalliset trail-kengät, vaikka kanta saattaa viitata siihen, yksi testaajista muistuttaa.

Kannan korkeus suojaa tosin kosteudelta ja aluskasvillisuudelta, joka voi yltää nilkkaan asti.

– Pohja on leveä ja tarjoaa vakaan juoksutunnun. Myös iskunvaimennus on huippuluokkaa, mikä on tärkeää minulle, sillä penikat kipeytyvät helposti juostessani, kertoo eräs testipaneelin jäsen.

Hoka One One -merkin -kengissä on vielä yksi ylivoimainen etu: Gore-Tex -kalvo.  Se tekee kengistä 100% vedenpitävät sekä hyvin ilmastoidut. Siitä huolimatta materiaali on aika karkeaa, joten nämä kengät soveltuvat paremmin kevääseen ja syksyyn, kuin kesän kuumiin lenkkihetkiin.

– Iso plussa on myös se, että ne ovat hyvin kevyet, eivätkä käytännössä paina yhtään mitään. Jos et ole testannut Hoka One One -merkin kenkiä aiemmin, edessäsi on mahtava yllätys, yksi testaajista naurahtaa.

Testissä: 

speedcross dam

Parasta kengissä: Mukavuus, suunnittelu, stabiliteetti… jatkammeko vielä, vai tulikohan tämä jo selväksi?

Yhteenveto: Speedcross 5 -kenkien jakaminen testipaneelille tuntuu läpihuutojutulta. Nimittäin voi hyvinkin olla trail-kenkien trail-kenkä, todellinen kuningatar polkujuoksukenkien viidakossa.

– Rakastan Salomonin trail-kenkiä ja olen juossut niillä jo monta vuotta. Tavallisesti käytän eniten S-sarjan kenkiä, mutta Speedcross on paremmin varusteltu polkujuoksua varten, Salomon-fani kommentoi.

Monet kokeneet polkujuoksijat suosittelevat yleensä ohutpohjaisia trail-kenkiä paremman juoksutunnun vuoksi. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

– Vaikka pohja on hieman korkeampi verrattuna tavallisesti käyttämiini trail-kenkiin, saan silti hyvän kontaktin maahan, mikä on lähinnä pidon ansiota, ja hetken päästä en enää katsokaan mihin asetan jalkani.

Yleisesti todettakoon, että Speedcross 5 sopii yhtä hyvin niin päivävaellukseen kuin polkujuoksuun. Tämä tekeekin kengästä hyvin monipuolisen, mikä on tietenkin erittäin hyvä asia.

Saatavilla väreissä: , , , , .

Testissä: 

dam salming

Parasta kengissä: Ilmanvaihto ja kiinnitys!

Yhteenveto: Tämä mukava trail-kenkä ei ole vain hyvännäköinen, vaan myös käytännöllinen. Pohja on valmistettu Soft-Foam-materiaalista, joka on 70% pehmeämpi kuin EVA-seos, josta useimpien juoksukenkien pohjat valmistetaan.

– Mukava kenkä, jossa on hieman leveämpi pohja, joka on myös suhteellisen pehmeä ja alustaan mukautuva. Tämän ansiosta maan tuntee hyvin ja siihen saa kontaktin, sillä pohja on matalampaa mallia.

Ainoana miinus puolena on kengän kovuus käyttöön otettaessa, mutta se pehmenee pian, kun kenkää on käyttänyt hetken. Sitten käyttömukavuus onkin korkea.

on erittäin kevyt ja taipuisa, mikä on hienoa, kun vastassa on teknisempi osio maastossa ja kevyestä askeleesta on hyötyä.

Näissä Salmingin trail-kengissä on kaiken lisäksi myös vahvike kengän päässä suojaamassa varpaita teräviltä kiviltä tai muilta esteiltä. Muuten kengät ovat ilmavat ja sopivat käytettäväksi keväästä myöhään kesään asti. Viimeiseksi seikaksi mainittakoon testipaneelin antama plussapiste irroitettavista pohjallisista. Tämä malli ei nimittäin ole vedenpitävä, jonka vuoksi pohjalliset onkin hyvä irrottaa sateessa juoksemisen jälkeen.

LUE LISÄÄ:

OSTA TÄÄLTÄ: 

 Takaisin

News Feed

Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

2 päivää sitten
React Miler NY
Muoti & trendit

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

6 päivää sitten
korta tights
Muoti & trendit

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

20 may 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Muoti & trendit

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

19 may 2020
björn borg tights
Muoti & trendit

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

15 may 2020
nike one tight header ny bild
Muoti & trendit

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

15 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Muoti & trendit

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

14 may 2020
Mjukisset
Muoti & trendit

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

13 may 2020
badtofflor plock
Muoti & trendit

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

13 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

13 may 2020
lisa tellbe header
Muoti & trendit

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Muoti & trendit

Uusi juoksukenkä Saucony Freedom 3 on täällä

12 may 2020
gavelo seamless
Muoti & trendit

Nyt olemme saaneet valikoimaamme Gavelonin treenivaatteita

11 may 2020
fila header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Filan lenkkarit on tyylikäs valinta tänä kesänä

11 may 2020
sneakers herr
Muoti & trendit

Ostosvinkkejä! 9 tyylikkäät, mustat lenkkarit miehille

11 may 2020
sneakers header
Muoti & trendit

Tutustu trendeihin! 8 vaaleanpunaiset lenkkarit naisille

11 may 2020
Matchanse set
Muoti & trendit

Testissä: Treenisetit naisille

08 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Treenialushousut

08 may 2020
Asics Novablast test
Muoti & trendit

Testaamme uusia Asics Novablast -juoksukenkiä naisille ja miehille

07 may 2020
Årets badtrender
Muoti & trendit

Vuoden 2020 kuumimmat uima-asutrendit

07 may 2020
Charlotte Karlsson
Muoti & trendit

Minkä kokoiset juoksukengät minun kannattaa valita?

06 may 2020
header skaljackor 2020
Muoti & trendit

Parhaat testissä: kuoritakit naisille & miehille 2020

05 may 2020
Petra Månström
Muoti & trendit

Näin pukeudut lenkille keväällä

04 may 2020
tights header
Muoti & trendit

Testissä: Top 5 parhaat treenitrikoomme

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Kompressiosukat

30 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Treenikenkä Reebok Nano X

28 apr 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Olemme testanneet miesten 2020 kevättakit

23 apr 2020
salomon löpning ss 20
Muoti & trendit

Kuinka pesen juoksuvaatteitani?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Naisten trendikkäät kevättakit 2020

22 apr 2020
test pulsklockor
Muoti & trendit

Suuri testi! Parhaat sykekellomme kaikista hintaluokista

22 apr 2020
Vita sneakers header dam
Muoti & trendit

Testissä: Naisten tyylikkäät valkoiset lenkkarit

22 apr 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Miesten valkoiset lenkkarit

21 apr 2020
nano x header
Muoti & trendit

Uusi Reebok Nano X - yhtä monipuolinen kuin sinä

21 apr 2020
Le specs solglasögon
Muoti & trendit

Trendikkäimmät aurinkolasit 2020

20 apr 2020
Asics loparskor
Muoti & trendit

Mitkä Asicsen juoksukengät minun kannattaisi valita?

20 apr 2020
bästsäljare header
Muoti & trendit

Tässä ovat Sportamoren myydyimmät tuotteet - koko lista

16 apr 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testi: Parhaat pronaatiotuelliset kengät naisille

16 apr 2020
more news
Header.jpg

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

Onko aika hankkia lapsellesi uudet jalkapallokengät? Lue ensin tämä testi!

2 päivää sitten
Muoti & trendit
React Miler NY

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

Haluatko kestävyysharjoitteluun hyvät juoksukengät , joka antaa sinulle tarvitsemasi tuen pidempiin harjoituksiin? Sitten Niken uusin React Miler on sinua varten.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
korta tights

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

Kun tulee lämpimämpää, voi olla mukavaa treenata lyhyemmissä trikoissa. Ja mikä tuuri - testipaneelimme on kokeillut juuri niitä!

20 may 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Testasimme pehmeimmät, joustavimmat juoksukengät Hoka One Onenilta, Nikelta ja Adidakselta. Tässä ovat testin parhaat mallit naisille.

19 may 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Adidas, Nike, Hoka One One vai Saucony - millä valmistajalla on parhaat juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus? Me selvitimme!

19 may 2020
Muoti & trendit
Nike yoga infinalon header

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

On tärkeää mitä sinulla on päälläsi joogatessa - etenkin sen vuoksi, että saat tehtyä kaikki liikkeet ongelmitta. Niken uusi Infinalon-materiaali on mukavin kangas, jota olet koskaan kokeillut!

19 may 2020
Muoti & trendit
björn borg tights

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

Kukapa ei pitäisi korkeavyötäröisistä trikoista? Tässä ovat tämän hetken suosituimmat mallit Better Bodiesilta, Adidakselta, Nikelta, Filalta, Gavelolta sekä muilta merkeiltä.

15 may 2020
Muoti & trendit
nike one tight header ny bild

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

Yhdet ainoat trikoot, jotka toimivat joka treenissä. Tämä on ajatus One-trikoiden takana. Testasimme Niken supertrikoot (ja vakuutuimme!)

15 may 2020
Muoti & trendit
nike-low-sneakers.jpg

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

Valkoiset lenkkarit eivät yleensä pysy valkoisina kovin pitkään. Kokeile näitä näppäriä niksejä saadaksesi lenkkareistasi taas hohtavan valkoiset!

14 may 2020
Muoti & trendit
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

Juostessa on erityisen tärkeää käyttää hyviä urheiluliivejä, jotka antavat sinulle oikean tuen. Tässä ovat vuoden 2020 parhaat mallit juoksuun.

14 may 2020
Muoti & trendit
Mjukisset

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

Tässä on vuoden kuumin trendi, joka on täydellinen sekä kotitoimistolle että ulos piknikille. Tässä on 10 ylellistä verska-asua, joita et halua missata!

13 may 2020
Muoti & trendit
badtofflor plock

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

Pian on aika ottaa käyttöön kesäisemmät jalkineet, kuten suihkusandaalit, pistokkaat ja flipflopit. Tässä ovat vuoden kuumimmat kesäkengät Filalta, Adidakselta ja Birkenstockilta.

13 may 2020
Muoti & trendit
Header.jpg

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

On tärkeää valita hyvä pyöräilykypärä. Tässä testissä olemme tutustuneet eri mallien säädettävyyteen, käyttömukavuuteen, ilmanvaihtoon ja muotoiluun.

13 may 2020
Muoti & trendit
lisa tellbe header

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

Influensseri Lisa Tellbe rakastaa urheilullista muotia ja näyttää kuinka hän käyttää suosikkivaatteitaan Nikelta.

12 may 2020
Muoti & trendit
Saucony Freedom Iso 3

Uusi juoksukenkä Saucony Freedom 3 on täällä

Laskeudutko juostessa jalan keski- tai etuosaan? Siinä tapauksessa uusi Saucony Freedom 3 -juoksukenkä neljän millimetrin pudotuksella saattaa olla juuri sinulle sopiva!

12 may 2020
Muoti & trendit