FI-Header-HERR.jpg

Testi! 7 parasta polkujuoksukenkäämme miehille

Nyt on aika! Testasimme syksyn suosituimmat miesten polkujuoksukengät selvittääksemme, mitkä kengät selviytyvät liukkaista kivistä, yllättävistä juurista ja märistä lehdistä.

Polkujuoksukengät selviytyvät lähes alustalla kuin alustalla, juoksitpa sitten märässä maastossa, kivisillä poluilla tai jäisellä talvitiellä. Polkujuoksikenkiä yhdistää muutama piirre: ne on vahvistettu erityisen kestävällä materiaalilla, niiden kova päällinen kestää oksia ja niiden pohjassa on mainio pito. Koska polulla juostessa juokset pehmeämmällä alustalla, et tarvitse yhtä paljoa vaimennusta kuin tavallisissa juoksukengissä. Sen sijaan pidon ja vankkuuden täytyy olla huipussaan, ettet astu vinoon. 

Annoimme miestestaajiemme kokeilla seitsemää syksyn 2018 suosituinta malliamme. Lue tulokset alta. 

Täydellinen säällä kuin säällä

FI_Icebug HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 129,90 euroa 

Istuvuus: Kenkä vastaa kokoaan, mutta on aavistuksen kapea. Jalassa kengät tuntuvat todella kevyiltä.  

Mukavuus: Kengät istuvat hyvin jalkaan ja niiden pito on loistava niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Pohjan kuviot johtavat sivuille aivan kuten traktorin renkaatkin. Ei ehkä mukavin pari, jota olet koettanut, mutta astetta kovempi sisus takaa paremman stabiliteetin ja kestävyyden. 

Design: Yllättävän tyylipuhtaat polkujuoksukengiksi. Vahvat värisävyt erottuvat selvästi ja ovat ainakin karkkimaisesta kuviosta pitävien mieleen.

Yhteenveto: Icebug tietää, kuinka varautua liukkaaseen ja märkään säähän. Tämän mallin pito ei petä märkien kivien ja juurienkaan kohdalla. Kengät ovat kovemmat varpaiden kohdalta, joka suojaa yllättäviltä esteiltä. Jos kaipaat hyvin suojaavia kenkiä, olet löytänyt etsimäsi: testiryhmämme kokeili näitä sekä kylmässä että kosteassa metsässä, eivätkä jalat kastuneet tai kylmettyneet. Luonnollisesti kengät ovat hieman jäykemmät asfaltilla, mutta voit taittaa myös pienet matkat esimerkiksi metsään ja takaisin juostessasi myös kovalla tiellä. Parhaiten nämä sopivat märkään metsään.  

WOW-elämys!

FI_Saucony HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 159,90 euroa 

Istuvuus: Vastaa kokoaan, voit valita tavallisen kokosi.

Mukavuus:  Heti, kun saat kengät jalkaasi ja pääset baanalle, lakkaat miettimästä mukavuutta ja hengittävyyttä. Niin luonnollisesti kaikki käy. Kengät istuvat jalkaan täydellisesti eikä sinun tarvitse pelätä hiertymiä edes ensimmäisillä lenkeillä.

Design: Sininen ja oranssi ne yhteen sopii! Testiryhmämme mielestä nämä kengät ovat hyvin nätit ja erottuvat joukosta, mutteivat liikaa. 

Yhteenveto:  Nämä kengät todella vakuuttavat. Ensimmäinen vaikutelma kengistä oli, että ne ovat todella stabiilit ja tehty erilaisilla alustoilla juoksemiseen. Kunnon vaimennus ja 4 millimetrin droppi, joka ei ole erityisen pehmeä vaan pikemminkin kova, lisää vankkuutta. Vettä hylkivä materiaali pitää jalat kuivina. Näissä kengissä ei koskaan tule liian kuuma, koska ne hengittävät niin hyvin. Myöskään päällysmateriaali ei tunnu liian tunkkaiselta. Pito, joka koostuu 6 millimetrin kuminastoista, on tämän kengän ehdottomia etuja. Pohja tuntuu kunnolliselta ja muu kenkä joustaa mainiosti, joten kenkä toimii täydellisesti metsässä. 

Jalat pysyvät freesinä

FI_Asics HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 159,90 euroa

Istuvuus: Koko on melko suurehko, joten voit valita puolta kokoa pienemmän. Jos koko on liian suuri, voi kantapään osio hiertää. Etuosa on kapeampi, joten siksi kenkä sopii parhaiten kapeajalkaisille. 

Mukavuus: Jalkasi pysyvät näissä kengissä hyvin suojattuina. Mukavuus kuitenkin hieman kärsii, sillä kengät tuntuvat jokseenkin kovilta, etenkin kantapään kohdilta. Toisaalta kunnolliset pohjalliset pelastavat paljon. 

Design: Melko nätti design ja miellyttävät värit. Plussaa heijastimista, joiden avulla näyt syyshämärässäkin. 

Yhteenveto: Hieman kovemmat ja tukevammat kengät, joissa fokus on funktionaalisuudessa. Stabiili päällinen tukee jalkaa ja suojaa hyvin myös vaihtelevalla alustalla. Pohjassa on hyvä pito, joka pitää niin savella, ruoholla kuin märällä polullakin. Kengät pitävät jalat kuivina myös märällä alustalla. Kengät hengittävät ilmiömäisesti ja jalkasi pysyvät freeseinä pitkänkin lenkin jälkeen. Koska kengät ovat jokseenkin kovat, kannattaa hommata kunnolliset, pehmeät pohjalliset. Nämä kengät muuttuvat mukavimmiksi käytön myötä. Jos jalkasi ovat kapeat, saat näistä kengistä laadukkaan lenkkikaverin. 

Pito pitää 

FI_Salomon Speedcross HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 149,90 euroa 

Istuvuus: Kengät ovat normaalia kokoa. Istuvuus ei tunnu liian leveältä eikä liian kapealta. 

Mukavuus: Näissä kengissä jalat todella viihtyvät. Vaimennus on neutraali, mutta kengät eivät tunnu liian kovilta.

Design: Tyylipuhdas, harmaa värisävy yhdistettynä selkeään Salomon-logoon toimii. Kengät näyttävät tyypillisiltä polkujuoksukengiltä. 

Yhteenveto: Polut, niityt, vuoret ja pöheiköt – mikään alusta ei horjuta tasapainoasi näillä superkengillä. Speedcross 4 on nimensä mukaisesti neljäs versio polkujuoksukenkien klassikkomallista. Uusin päivitys on saanut täysin uudenlaisen kumisekoituksen pohjaan, mikä parantaa pitoa liukkaalla alustalla. Nastat ovat nyt täysipitkiä, kun aiemmissa malleissa ne olivat vain puolikkaita. Materiaali tuntuu supervahvalta ja se suojaa mainiosti kiviltä. Tämä kenkä on hyvin voimakas niin designiltaan ja pohjaltaan, joten jos kaipaat joustavampaa ja slimmatumpaa versiota, valitse toinen malli. Plussaa fiksusta nauhoituksesta.

Kunnon pohja!

FI_Nike HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 129,90 euroa

Istuvuus: True to Nike – ota tuttu Nike-kokosi. Jos et ole tottunut tuotemerkin kenkiin, voi malli olla hieman pieni. Toisaalta tämä malli sopii myös leveämmille jaloille. 

Mukavuus: Supermukava kenkä tuntuu pehmeältä ja kimpoisalta. Sen sijaan asfaltilla vaimennus ei ole aivan yhtä hyvä. Vaimennus on suurimmaksi osaksi jalkaholvin päällä.

Design: Design ei ole ehkä Niken makeimpia tai villeimpiä. Kuitenkin vaikutelma oli hieman tennarimainen. 

Yhteenveto: Air Zoom Wildhorse 4 -kengät eivät ehkä ulkonäkönsä puolesta herätä heti juoksuhaluja, mutta kengät ovat hyvin kevyet ja mukavat jalassa. Kenkien tehtävä on suojata pikemminkin kuin olla taipuisat ja joustavat. Stabiili yläpuoli kohtaa kunnon pidon, joka todella pitää niin soralla kuin juuria täynnä olevalla polulla. Kengät pysyvät jalassa kuten pitää ja ne suojaavat jalkojasi maaston epätasaisuuksilta. Lämpötilan laskiessa jalkasi säilyvät lämpiminä. Sen sijaan kesällä jaloille voi tulla hieman kuuma. Hyvä kenkä hyvään hintaan!

Todella iskunkestävä

FI_Skechers HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa

Istuvuus: Koko on jokseenkin suuri. Jos painit kahden koon välillä, ota pienempi. Toisaalta kengät istuvat edestä tiukemmin, mutta jos koko on liian iso, ne hiertävät kantapään kohdilta. Oikean koon löytyessä kengät istuvat jalkaan kuin valettu. 

Mukavuus: Tämä malli takaa mukavia lenkkejä. Kengät ovat periaatteessa saumattomat, ne hengittävät hyvin ja niissä on mainio pito kuivalla alustalla. 

Design: Ei aivan perinteisen polkujuoksukengän näköinen, vaan pikemminkin kehittynyt tennari. Harmaan ja mustan yhdistelmä on hyvin neutraali, eikä herätä huomiota. 

Yhteenveto: Stabiili malli kovalla alustalla juostessa. Sen sijaan liukkaalla alustalla, esimerkiksi märällä kalliolla, pito hieman pettää. Siksi malli sopii parhaiten metsään, mutta kuivalla säällä. Tämän mallin ehdottomia etuja on sen iskunkestävyys. Sen sijaan jos kaipaat vankkoja kenkiä, valitse ehkä toinen malli, etenkin, jos tiedät helposti astuvasi vinoon. Plussaa vettä hylkivästä materiaalista ja hyvästä hengittävyydestä. Tämä malli sopii niin vaellusretkelle kuin juoksulenkille metsässäkin. Jalat pysyvät freesinä.

Minimalistinen polkujuoksukenkä

FI_Salomon Sense Pro HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 139,90 euroa

Istuvuus: True to size. Jos olet juossut Salomonin polkujuoksukengillä ennenkin, ota sama koko. Varpaille riittää tilaa. 

Mukavuus: Pehmeä, lähes sukkaa muistuttava sisälmys takaa hyvän istuvuuden. Etenkin etujaloille riittää tilaa. 

Design: Hyvin puhutteleva design. Testiryhmämme arvosti jykevää tyyliä, josta kuitenkin puuttuivat kirkuvat värit. Kuin polkujuoksukenkien pikkumusta. 

Yhteenveto: Sense Pro 3 on minimalistinen kenkä, vaikka kokonaisvaikutelma onkin karhean pohjan myötä reilun kokoinen. Kengät istuvat mainiosti jalkaan, joskin tunnet, että kyseessä ei ole testin stabiilein kenkä. Malli on aavistuksen kapea keski- ja takajalasta, mikä voi tuntua epästabiililta kovalla alustalla. Pito on parempi, etenkin pehmeällä alustalla, jolloin karhea pohja pääsee oikeuksiinsa. Vaimennus on suhteellisen kova, sillä kengät on tehty pehmeälle alustalle. Kunnon pohja suojaa teräviltä kiviltä. Parasta näissä kengissä on, että saat mainion juoksuelämyksen niin lyhyillä kuin keskipitkilläkin matkoilla. Jos vaimennus olisi parempi, toimisi kenkä myös pidemmillä matkoilla. Kaiken kaikkiaan mukava, minimalistinen polkujuoksukenkä, jossa on hyvä pito.

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Muoti & trendit

Maksimoi vauhtisi Sauconyn uudella Endorphin Pro -juoksukengällä

6 tuntia sitten
nike pegasus 37 header
Muoti & trendit

Mukavampi iskunvaimennus uudessa Nike Pegasus 37 -mallissa

2 päivää sitten
Better Bodies träningstights
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

5 päivää sitten
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

6 päivää sitten
React Miler NY
Muoti & trendit

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

22 may 2020
korta tights
Muoti & trendit

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

20 may 2020
Merrells trailskor
Muoti & trendit

Testissä: Merrellin trail-kengät naisille ja miehille

20 may 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Muoti & trendit

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

19 may 2020
björn borg tights
Muoti & trendit

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

15 may 2020
nike one tight header ny bild
Muoti & trendit

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

15 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Muoti & trendit

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

14 may 2020
Mjukisset
Muoti & trendit

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

13 may 2020
badtofflor plock
Muoti & trendit

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

13 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

13 may 2020
lisa tellbe header
Muoti & trendit

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Muoti & trendit

Uusi juoksukenkä Saucony Freedom 3 on täällä

12 may 2020
gavelo seamless
Muoti & trendit

Nyt olemme saaneet valikoimaamme Gavelonin treenivaatteita

11 may 2020
fila header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Filan lenkkarit on tyylikäs valinta tänä kesänä

11 may 2020
sneakers herr
Muoti & trendit

Ostosvinkkejä! 9 tyylikkäät, mustat lenkkarit miehille

11 may 2020
sneakers header
Muoti & trendit

Tutustu trendeihin! 8 vaaleanpunaiset lenkkarit naisille

11 may 2020
Matchanse set
Muoti & trendit

Testissä: Treenisetit naisille

08 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Treenialushousut

08 may 2020
Asics Novablast test
Muoti & trendit

Testaamme uusia Asics Novablast -juoksukenkiä naisille ja miehille

07 may 2020
Årets badtrender
Muoti & trendit

Vuoden 2020 kuumimmat uima-asutrendit

07 may 2020
Charlotte Karlsson
Muoti & trendit

Minkä kokoiset juoksukengät minun kannattaa valita?

06 may 2020
header skaljackor 2020
Muoti & trendit

Parhaat testissä: kuoritakit naisille & miehille 2020

05 may 2020
Petra Månström
Muoti & trendit

Näin pukeudut lenkille keväällä

04 may 2020
tights header
Muoti & trendit

Testissä: Top 5 parhaat treenitrikoomme

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Kompressiosukat

30 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Treenikenkä Reebok Nano X

28 apr 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Olemme testanneet miesten 2020 kevättakit

23 apr 2020
salomon löpning ss 20
Muoti & trendit

Kuinka pesen juoksuvaatteitani?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Naisten trendikkäät kevättakit 2020

22 apr 2020
test pulsklockor
Muoti & trendit

Suuri testi! Parhaat sykekellomme kaikista hintaluokista

22 apr 2020
Vita sneakers header dam
Muoti & trendit

Testissä: Naisten tyylikkäät valkoiset lenkkarit

22 apr 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Miesten valkoiset lenkkarit

21 apr 2020
nano x header
Muoti & trendit

Uusi Reebok Nano X - yhtä monipuolinen kuin sinä

21 apr 2020
more news
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimoi vauhtisi Sauconyn uudella Endorphin Pro -juoksukengällä

Haluatko tulla paremmaksi, nopeammaksi ja minimoida loukkaantumisriskit nopeustreeneissä? Siinä tapauksessa kannattaa kokeilla Sauconyn uusinta innovaatiota: Endorphin Pro -juoksukenkiä!

6 tuntia sitten
Muoti & trendit
nike pegasus 37 header

Mukavampi iskunvaimennus uudessa Nike Pegasus 37 -mallissa

Uusin versio kaikkien suosikkijuoksukengästä on nyt täällä: Nike Air Zoom Pegasus 37! Täältä voit lukea kaiken päivitetyistä ominaisuuksista, iskunvaimennuksesta ja uudesta suunnittelusta.

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Better Bodies träningstights

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

Heillä on laaja valikoima treenitrikoita, pehmeistä saumattomista malleista napakoihin kompressiotrikoisiin. Tällä oppaalla autamme sinua löytämään oikeat Better Bodies -trikoot.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Header.jpg

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

Onko aika hankkia lapsellesi uudet jalkapallokengät? Lue ensin tämä testi!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
React Miler NY

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

Haluatko kestävyysharjoitteluun hyvät juoksukengät , joka antaa sinulle tarvitsemasi tuen pidempiin harjoituksiin? Sitten Niken uusin React Miler on sinua varten.

22 may 2020
Muoti & trendit
korta tights

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

Kun tulee lämpimämpää, voi olla mukavaa treenata lyhyemmissä trikoissa. Ja mikä tuuri - testipaneelimme on kokeillut juuri niitä!

20 may 2020
Muoti & trendit
Merrells trailskor

Testissä: Merrellin trail-kengät naisille ja miehille

Onko aika hankkia uudet trail-kengät? Testasimme Merrellin parhaat kengät polkujuoksuun.

20 may 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Testasimme pehmeimmät, joustavimmat juoksukengät Hoka One Onenilta, Nikelta ja Adidakselta. Tässä ovat testin parhaat mallit naisille.

19 may 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Adidas, Nike, Hoka One One vai Saucony - millä valmistajalla on parhaat juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus? Me selvitimme!

19 may 2020
Muoti & trendit
Nike yoga infinalon header

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

On tärkeää mitä sinulla on päälläsi joogatessa - etenkin sen vuoksi, että saat tehtyä kaikki liikkeet ongelmitta. Niken uusi Infinalon-materiaali on mukavin kangas, jota olet koskaan kokeillut!

19 may 2020
Muoti & trendit
björn borg tights

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

Kukapa ei pitäisi korkeavyötäröisistä trikoista? Tässä ovat tämän hetken suosituimmat mallit Better Bodiesilta, Adidakselta, Nikelta, Filalta, Gavelolta sekä muilta merkeiltä.

15 may 2020
Muoti & trendit
nike one tight header ny bild

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

Yhdet ainoat trikoot, jotka toimivat joka treenissä. Tämä on ajatus One-trikoiden takana. Testasimme Niken supertrikoot (ja vakuutuimme!)

15 may 2020
Muoti & trendit
nike-low-sneakers.jpg

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

Valkoiset lenkkarit eivät yleensä pysy valkoisina kovin pitkään. Kokeile näitä näppäriä niksejä saadaksesi lenkkareistasi taas hohtavan valkoiset!

14 may 2020
Muoti & trendit
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

Juostessa on erityisen tärkeää käyttää hyviä urheiluliivejä, jotka antavat sinulle oikean tuen. Tässä ovat vuoden 2020 parhaat mallit juoksuun.

14 may 2020
Muoti & trendit
Mjukisset

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

Tässä on vuoden kuumin trendi, joka on täydellinen sekä kotitoimistolle että ulos piknikille. Tässä on 10 ylellistä verska-asua, joita et halua missata!

13 may 2020
Muoti & trendit