FI-Header-HERR.jpg

Testi! 7 parasta polkujuoksukenkäämme miehille

Nyt on aika! Testasimme syksyn suosituimmat miesten polkujuoksukengät selvittääksemme, mitkä kengät selviytyvät liukkaista kivistä, yllättävistä juurista ja märistä lehdistä.

Polkujuoksukengät selviytyvät lähes alustalla kuin alustalla, juoksitpa sitten märässä maastossa, kivisillä poluilla tai jäisellä talvitiellä. Polkujuoksikenkiä yhdistää muutama piirre: ne on vahvistettu erityisen kestävällä materiaalilla, niiden kova päällinen kestää oksia ja niiden pohjassa on mainio pito. Koska polulla juostessa juokset pehmeämmällä alustalla, et tarvitse yhtä paljoa vaimennusta kuin tavallisissa juoksukengissä. Sen sijaan pidon ja vankkuuden täytyy olla huipussaan, ettet astu vinoon. 

Annoimme miestestaajiemme kokeilla seitsemää syksyn 2018 suosituinta malliamme. Lue tulokset alta. 

Täydellinen säällä kuin säällä

FI_Icebug HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 129,90 euroa 

Istuvuus: Kenkä vastaa kokoaan, mutta on aavistuksen kapea. Jalassa kengät tuntuvat todella kevyiltä.  

Mukavuus: Kengät istuvat hyvin jalkaan ja niiden pito on loistava niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Pohjan kuviot johtavat sivuille aivan kuten traktorin renkaatkin. Ei ehkä mukavin pari, jota olet koettanut, mutta astetta kovempi sisus takaa paremman stabiliteetin ja kestävyyden. 

Design: Yllättävän tyylipuhtaat polkujuoksukengiksi. Vahvat värisävyt erottuvat selvästi ja ovat ainakin karkkimaisesta kuviosta pitävien mieleen.

Yhteenveto: Icebug tietää, kuinka varautua liukkaaseen ja märkään säähän. Tämän mallin pito ei petä märkien kivien ja juurienkaan kohdalla. Kengät ovat kovemmat varpaiden kohdalta, joka suojaa yllättäviltä esteiltä. Jos kaipaat hyvin suojaavia kenkiä, olet löytänyt etsimäsi: testiryhmämme kokeili näitä sekä kylmässä että kosteassa metsässä, eivätkä jalat kastuneet tai kylmettyneet. Luonnollisesti kengät ovat hieman jäykemmät asfaltilla, mutta voit taittaa myös pienet matkat esimerkiksi metsään ja takaisin juostessasi myös kovalla tiellä. Parhaiten nämä sopivat märkään metsään.  

WOW-elämys!

FI_Saucony HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 159,90 euroa 

Istuvuus: Vastaa kokoaan, voit valita tavallisen kokosi.

Mukavuus:  Heti, kun saat kengät jalkaasi ja pääset baanalle, lakkaat miettimästä mukavuutta ja hengittävyyttä. Niin luonnollisesti kaikki käy. Kengät istuvat jalkaan täydellisesti eikä sinun tarvitse pelätä hiertymiä edes ensimmäisillä lenkeillä.

Design: Sininen ja oranssi ne yhteen sopii! Testiryhmämme mielestä nämä kengät ovat hyvin nätit ja erottuvat joukosta, mutteivat liikaa. 

Yhteenveto:  Nämä kengät todella vakuuttavat. Ensimmäinen vaikutelma kengistä oli, että ne ovat todella stabiilit ja tehty erilaisilla alustoilla juoksemiseen. Kunnon vaimennus ja 4 millimetrin droppi, joka ei ole erityisen pehmeä vaan pikemminkin kova, lisää vankkuutta. Vettä hylkivä materiaali pitää jalat kuivina. Näissä kengissä ei koskaan tule liian kuuma, koska ne hengittävät niin hyvin. Myöskään päällysmateriaali ei tunnu liian tunkkaiselta. Pito, joka koostuu 6 millimetrin kuminastoista, on tämän kengän ehdottomia etuja. Pohja tuntuu kunnolliselta ja muu kenkä joustaa mainiosti, joten kenkä toimii täydellisesti metsässä. 

Jalat pysyvät freesinä

FI_Asics HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 159,90 euroa

Istuvuus: Koko on melko suurehko, joten voit valita puolta kokoa pienemmän. Jos koko on liian suuri, voi kantapään osio hiertää. Etuosa on kapeampi, joten siksi kenkä sopii parhaiten kapeajalkaisille. 

Mukavuus: Jalkasi pysyvät näissä kengissä hyvin suojattuina. Mukavuus kuitenkin hieman kärsii, sillä kengät tuntuvat jokseenkin kovilta, etenkin kantapään kohdilta. Toisaalta kunnolliset pohjalliset pelastavat paljon. 

Design: Melko nätti design ja miellyttävät värit. Plussaa heijastimista, joiden avulla näyt syyshämärässäkin. 

Yhteenveto: Hieman kovemmat ja tukevammat kengät, joissa fokus on funktionaalisuudessa. Stabiili päällinen tukee jalkaa ja suojaa hyvin myös vaihtelevalla alustalla. Pohjassa on hyvä pito, joka pitää niin savella, ruoholla kuin märällä polullakin. Kengät pitävät jalat kuivina myös märällä alustalla. Kengät hengittävät ilmiömäisesti ja jalkasi pysyvät freeseinä pitkänkin lenkin jälkeen. Koska kengät ovat jokseenkin kovat, kannattaa hommata kunnolliset, pehmeät pohjalliset. Nämä kengät muuttuvat mukavimmiksi käytön myötä. Jos jalkasi ovat kapeat, saat näistä kengistä laadukkaan lenkkikaverin. 

Pito pitää 

FI_Salomon Speedcross HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 149,90 euroa 

Istuvuus: Kengät ovat normaalia kokoa. Istuvuus ei tunnu liian leveältä eikä liian kapealta. 

Mukavuus: Näissä kengissä jalat todella viihtyvät. Vaimennus on neutraali, mutta kengät eivät tunnu liian kovilta.

Design: Tyylipuhdas, harmaa värisävy yhdistettynä selkeään Salomon-logoon toimii. Kengät näyttävät tyypillisiltä polkujuoksukengiltä. 

Yhteenveto: Polut, niityt, vuoret ja pöheiköt – mikään alusta ei horjuta tasapainoasi näillä superkengillä. Speedcross 4 on nimensä mukaisesti neljäs versio polkujuoksukenkien klassikkomallista. Uusin päivitys on saanut täysin uudenlaisen kumisekoituksen pohjaan, mikä parantaa pitoa liukkaalla alustalla. Nastat ovat nyt täysipitkiä, kun aiemmissa malleissa ne olivat vain puolikkaita. Materiaali tuntuu supervahvalta ja se suojaa mainiosti kiviltä. Tämä kenkä on hyvin voimakas niin designiltaan ja pohjaltaan, joten jos kaipaat joustavampaa ja slimmatumpaa versiota, valitse toinen malli. Plussaa fiksusta nauhoituksesta.

Kunnon pohja!

FI_Nike HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 129,90 euroa

Istuvuus: True to Nike – ota tuttu Nike-kokosi. Jos et ole tottunut tuotemerkin kenkiin, voi malli olla hieman pieni. Toisaalta tämä malli sopii myös leveämmille jaloille. 

Mukavuus: Supermukava kenkä tuntuu pehmeältä ja kimpoisalta. Sen sijaan asfaltilla vaimennus ei ole aivan yhtä hyvä. Vaimennus on suurimmaksi osaksi jalkaholvin päällä.

Design: Design ei ole ehkä Niken makeimpia tai villeimpiä. Kuitenkin vaikutelma oli hieman tennarimainen. 

Yhteenveto: Air Zoom Wildhorse 4 -kengät eivät ehkä ulkonäkönsä puolesta herätä heti juoksuhaluja, mutta kengät ovat hyvin kevyet ja mukavat jalassa. Kenkien tehtävä on suojata pikemminkin kuin olla taipuisat ja joustavat. Stabiili yläpuoli kohtaa kunnon pidon, joka todella pitää niin soralla kuin juuria täynnä olevalla polulla. Kengät pysyvät jalassa kuten pitää ja ne suojaavat jalkojasi maaston epätasaisuuksilta. Lämpötilan laskiessa jalkasi säilyvät lämpiminä. Sen sijaan kesällä jaloille voi tulla hieman kuuma. Hyvä kenkä hyvään hintaan!

Todella iskunkestävä

FI_Skechers HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 179,90 euroa

Istuvuus: Koko on jokseenkin suuri. Jos painit kahden koon välillä, ota pienempi. Toisaalta kengät istuvat edestä tiukemmin, mutta jos koko on liian iso, ne hiertävät kantapään kohdilta. Oikean koon löytyessä kengät istuvat jalkaan kuin valettu. 

Mukavuus: Tämä malli takaa mukavia lenkkejä. Kengät ovat periaatteessa saumattomat, ne hengittävät hyvin ja niissä on mainio pito kuivalla alustalla. 

Design: Ei aivan perinteisen polkujuoksukengän näköinen, vaan pikemminkin kehittynyt tennari. Harmaan ja mustan yhdistelmä on hyvin neutraali, eikä herätä huomiota. 

Yhteenveto: Stabiili malli kovalla alustalla juostessa. Sen sijaan liukkaalla alustalla, esimerkiksi märällä kalliolla, pito hieman pettää. Siksi malli sopii parhaiten metsään, mutta kuivalla säällä. Tämän mallin ehdottomia etuja on sen iskunkestävyys. Sen sijaan jos kaipaat vankkoja kenkiä, valitse ehkä toinen malli, etenkin, jos tiedät helposti astuvasi vinoon. Plussaa vettä hylkivästä materiaalista ja hyvästä hengittävyydestä. Tämä malli sopii niin vaellusretkelle kuin juoksulenkille metsässäkin. Jalat pysyvät freesinä.

Minimalistinen polkujuoksukenkä

FI_Salomon Sense Pro HERR.jpgTestissä: 

Suositushinta: 139,90 euroa

Istuvuus: True to size. Jos olet juossut Salomonin polkujuoksukengillä ennenkin, ota sama koko. Varpaille riittää tilaa. 

Mukavuus: Pehmeä, lähes sukkaa muistuttava sisälmys takaa hyvän istuvuuden. Etenkin etujaloille riittää tilaa. 

Design: Hyvin puhutteleva design. Testiryhmämme arvosti jykevää tyyliä, josta kuitenkin puuttuivat kirkuvat värit. Kuin polkujuoksukenkien pikkumusta. 

Yhteenveto: Sense Pro 3 on minimalistinen kenkä, vaikka kokonaisvaikutelma onkin karhean pohjan myötä reilun kokoinen. Kengät istuvat mainiosti jalkaan, joskin tunnet, että kyseessä ei ole testin stabiilein kenkä. Malli on aavistuksen kapea keski- ja takajalasta, mikä voi tuntua epästabiililta kovalla alustalla. Pito on parempi, etenkin pehmeällä alustalla, jolloin karhea pohja pääsee oikeuksiinsa. Vaimennus on suhteellisen kova, sillä kengät on tehty pehmeälle alustalle. Kunnon pohja suojaa teräviltä kiviltä. Parasta näissä kengissä on, että saat mainion juoksuelämyksen niin lyhyillä kuin keskipitkilläkin matkoilla. Jos vaimennus olisi parempi, toimisi kenkä myös pidemmillä matkoilla. Kaiken kaikkiaan mukava, minimalistinen polkujuoksukenkä, jossa on hyvä pito.

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

My shelter
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvä on Adidaksen uusi My Shelter -sadetakki

15 tuntia sitten
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Muoti & trendit

Nämä tarvitset lasten syystyyliin

17 tuntia sitten
Asics Gel-Rocket 8
Muoti & trendit

Testissä! Asics Gel-Rocket 6 – sisäliikunnan suosikkikenkä

10 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Muoti & trendit

Minitesti: Treenikello Garmin Fenix 6 Sapphire

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Muoti & trendit

Näin huolehdit mokka-, nahka- ja kangastennareistasi

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Muoti & trendit

Aina tyylikkäänä! Tässä ovat sesongin trendikkäimmät treenivaatteet

04 sep 2019
Reebok Nano header
Muoti & trendit

Uudet Reebok Nano 9.0 kengät – Ainoat treenikengät, jotka tarvitset

02 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Muoti & trendit

Testasimme Niken uudet Joyride Run Flyknit -juoksukengät

02 sep 2019
Fenix 6
Muoti & trendit

Garmin päivittää treenikellonsa– näin kehittyneitä niistä tuli!

29 aug 2019
Viking header
Muoti & trendit

Testissä: Kolmet mainiot kumisaappaat lapsille

26 aug 2019
blacc running
Muoti & trendit

Testissä: Blaccin uusi höyhenenkevyt juoksumallisto

26 aug 2019
höstens hetaste tights
Muoti & trendit

Suuri testi: treenitrikoot

24 aug 2019
header träningsskor
Muoti & trendit

Testi: Parhaat treenikengät 2019

20 aug 2019
adidas ultimafusion female
Muoti & trendit

Valitse oikeat treenikengät

17 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Muoti & trendit

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

15 aug 2019
Reebok löparskor
Muoti & trendit

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

31 jul 2019
Magväskor
Muoti & trendit

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

31 jul 2019
Trender
Muoti & trendit

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

30 jul 2019
Haglöfs_lim
Muoti & trendit

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

29 jul 2019
strumpor
Muoti & trendit

Näin valitset oikeat sukat treeniin

29 jul 2019
skalplagg_2017
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

29 jul 2019
dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

28 jul 2019
Tights Puma
Muoti & trendit

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

27 jul 2019
babolat
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

25 jul 2019
didriksons
Muoti & trendit

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

24 jul 2019
didrikson kids
Muoti & trendit

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

24 jul 2019
Handskar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

22 jul 2019
Säkert grepp
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

22 jul 2019
Shepherd
Muoti & trendit

Näin pidät tohvelisi freesinä

22 jul 2019
Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

19 jul 2019
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

16 jul 2019
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

16 jul 2019
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
more news
My shelter

Testi! Näin hyvä on Adidaksen uusi My Shelter -sadetakki

My Shelter on Adidaksen uusin sadetakki. Aivan kuten nimikin sen jo kertoo, se suojaa sinua säältä kuin säältä. Tätä mieltä urheilu- ja seikkailuvalokuvaaja Sophie Odelberg takista on.

15 tuntia sitten
Muoti & trendit
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Nämä tarvitset lasten syystyyliin

Oikeiden vaatteiden löytäminen kouluun ei ole aina haastavaa. Sää voi vaihtua nopeasti: yhtenä päivänä on lämmin, kun seuraavana sää voi muistuttaa talvea. Kyselimme asiantuntijalta, kuin pitää lapsi lämpimänä ja kuivana syysruskassa.

17 tuntia sitten
Muoti & trendit
Asics Gel-Rocket 8

Testissä! Asics Gel-Rocket 6 – sisäliikunnan suosikkikenkä

Gel-Rocket 8 -sisäkenkä on ykkösvalinta talven sisäpeleihin. Tässä urheiluhullun raatimme tuomio, kuinka kenkä toimii lentopallossa ja salibandyssa.

10 sep 2019
Muoti & trendit
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitesti: Treenikello Garmin Fenix 6 Sapphire

Sitä, mitä ei ole päässä, voi olla kellossa! Testiryhmämme testasi Garmin Fenix 6 Sapphire -kellon hienoudet. Tässä tulee heidän mielipiteensä siitä, kuinka kello toimii niin juoksussa, spinningissä kuin kuntosalillakin.

10 sep 2019
Muoti & trendit
Puma sneakers skinn

Näin huolehdit mokka-, nahka- ja kangastennareistasi

Kaikkia tennareita ei kannata pyyhkiä kostealla rätillä. Puman tennariasiantuntija kertoo, miten huolehdit eri materiaaleista valmistetuista tennareista.

05 sep 2019
Muoti & trendit
Reebok träningstrender

Aina tyylikkäänä! Tässä ovat sesongin trendikkäimmät treenivaatteet

Muotitietoisille vesiväreillä maalattua pehmeää maastokuviota, kokomustaa ajattomille atleeteille tai mukavutta maanläheisistä sävyistä - asiantuntijat kertovat kuinka käytät kauden kuumimpia treenivaatteita sekä salilla että sen ulkopuolella!

04 sep 2019
Muoti & trendit
Reebok Nano header

Uudet Reebok Nano 9.0 kengät – Ainoat treenikengät, jotka tarvitset

Vuosi ei ole tehnyt treenikenkä Nanosta yhtään huonompaa! Tässä tulee yhdeksäs versio Reebokin huippusuosituista treeni- ja CrossFit-kengästä.

02 sep 2019
Muoti & trendit
Nike Joyride Run Flyknit

Testasimme Niken uudet Joyride Run Flyknit -juoksukengät

Vaimennus, joka koostuu pienistä kuulista, jotka muotoutuvat jalan alla ja tarjoavat aivan uniikin istuvuuden. Kuulostaako houkuttelevalta? Annoimme juoksufanaattisten testaajiemme kokeilla uudet, hypetetyt Niken juoksukengät.

02 sep 2019
Muoti & trendit
Fenix 6

Garmin päivittää treenikellonsa– näin kehittyneitä niistä tuli!

Nyt voit ladata pattereita myös silloin, kun kello on kädessäsi. Garminin uusi, päivitetty Fenix 6-sarja aurinkosoluilla varustellulla näytöllä on vihdoin täällä!

29 aug 2019
Muoti & trendit
Viking header

Testissä: Kolmet mainiot kumisaappaat lapsille

Syvät vesilammikot ja kuravelli saavat lapset pitämään syksystä. Kaikista aikuisista savessa telmiminen ei ole yhtä hauskaa. Sportamoren junioripaneeli testasi Vikingin kumisaappaat ja tässä tulevat testivoittajat.

26 aug 2019
Muoti & trendit
blacc running

Testissä: Blaccin uusi höyhenenkevyt juoksumallisto

Blacc tekee sen taas – nyt uusi juoksumallisto on saapunut. Vaatteet ovat paitsi funktionaalisia ja trendikkäitä, myös kaikenlaisille juoksijoille sopivia. Juoksitpa sitten kolme kilometriä tai kolmekymmentä, kurkkaa tämä testi.

26 aug 2019
Muoti & trendit
höstens hetaste tights

Suuri testi: treenitrikoot

Korkea vyötärö, eläinkuviota vai klassista mustaa? Testiryhmämme hikoili Adidaksen, Casallin, Blaccin ja Röhnischin treenitrikoissa.

24 aug 2019
Muoti & trendit
header träningsskor

Testi: Parhaat treenikengät 2019

Olet aikeissa hommata uudet treenikengät? Esittelemme parhaat naisten ja miesten mallit.

20 aug 2019
Muoti & trendit
adidas ultimafusion female

Valitse oikeat treenikengät

Olet jo varmasti tietoinen, että eri treeniin sopivat erilaiset kengät. Mutta mikä on paras valinta? Selvitimme, millainen treenikenkä sopisi juuri sinulle.

17 aug 2019
Muoti & trendit
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

Tämä juoksukenkä toimii niin eliittiurheilijalla kuin tavallisella kuntoilijallakin. Värikkäitä vaahtokuulia pohjassa omaavat Joyride Run Flyknit -kengit ovat Niken kattavan valikoiman uusin tulokas. Nämä hyvin vaimennetut kengät kuuluvat jokaisen kenkähyllylle!

15 aug 2019
Muoti & trendit