FI-header.jpg

Suuressa testissä: Talven parhaat laskettelulasit

Hyvien laskettelulasien löytäminen on erittäin tärkeää. Oikean mallin, värin ja tuotemerkin löytäminen on helpommin sanottu kuin tehty. Autamme sinua löytämään oikeanlaiset laskettelulasit!

Laskettelulasit suojaavat silmiä auringolta, tuulelta ja lumelta, jonka ansiosta näet kunnolla. Laseja ostaessa on tärkeää tarkistaa niiden UV-suoja sekä huurtumisen esto. Tämän jälkeen sinun täytyy sovittaa laseja.

– Laskettelulaseja ostaessa tärkeintä on niiden istuvuus, joka todella on kaiken A ja O. Lasien tulee mahtua pään ja kypärän ympäri. Et halua rakoja kasvojen, kypärän ja laskettelulasien välille, sanoo Hannes Kling tuotemerkiltä Oakley.

Toinen tärkeä yksityiskohta on lasien linssit. Useimmissa laseissa on allround-linssit, jotka sopivat kaikenlaiseen säähän. Kalleimpiin malleihin voi usein vaihtaa linssit. Voit esimerkiksi valita kirkkaammat ja kontrasteja korostavat linssit pimeinä päivinä ja auringolta suojaavat linssit aurinkoisina päivinä.

– Arvioi linssien tarkoitus, onko linssejä tarkoitus käyttää hyvällä vai huonolla säällä? Suosittelen erilaisten linssien ostoa, mikäli laskettelet paljon erilaisissa olosuhteissa, sanoo Hannes Kling. 

Muista varoa lasejasi. Älä koske lasien sisäpintaan, jotta huurteen esto ei mene pilalle. Puhdista lasit aina lasien mukana tulevalla pyyhkeellä.

– Tavallinen virhe on hieroa lasien sisäpintaa takin reunalla, jolloin riskeeraat hurteen eston vaurioitumisen. Käsittele laseja varoen ja säilytä niitä mukana tulleessa pussissa. 

Yleisesti ottaen materiaali vaikuttaa hintaan. Kalliimmassa mallissa on usein joustavat raamit, jotka soveltuvat kovempaan pakkaseen. Lisäksi linssit ovat paremman laatuiset , joka mahdollistaa paremman näkyvyyden ja laajemman näkökentän. 

Tyylitrendi tällä hetkellä on tavallisissa aurinkolaseissa laskettelu, jotka eivät suojaa valolta sivuista, ne huurtuvat ja voivat aiheuttaa päänsäryn. Tavalliset aurinkolasit toimivat matkalla ylös, mutta vaihda laskettelulaseihin matkalla alas.

– Tyylikäimmät laskettelulasit tänä talvena ovat raamittomat mallit. Allround-peililasit toimivat myös tänä talvena! sanoo Hannes Kling. 

5 kätevää vinkkiä!

  1. Vältä leveimpiä malleja, mikäli käytät kypärää lasketellessa.
  2. Valitse lasit reilulla vaahdolla (foamilla), mikäli koet laskettelulasit epämukavina. Pehmuste tekee niistä pehmeät ja mukavat.
  3. Vaalea linssi (mieluiten oranssi, keltainen tai roosa) sopivat hyvin Pohjoimaiden talveen. Tummemmat lasit sopivat Pohjoismaiden kevääseen tai aurinkoisille Alpeille. Illalla lasketellessa suositellaan läpinäkyviä linssejä parhaan valaistuksen saavuttamiseksi.
  4. Kokeile lasien ilmassa heiluttelua tai laita ne kuivaan, lämpimään taskuun, mikäli ne huurtuvat. Älä missään nimessä hinkkaa pois huurretta takilla tai hanskalla.
  5. Etsi lyhenettää OTG, joka tarkoittaa “over the glasses”, mikäli käytät silmälaseja. 

Luksuslasit

FI_01.jpg

Testissä:

Suos. hinta: 254,90€

Testipaneelin kommentit:

Käyttömukavuus: 

Oakley Flight Deck XM istuvat todella mukavasti eri mallisille kasvoille. Tämä malli sopii pienistä keskisuuriin kasvoihin, mutta sopivat kaikille testipaneeliin kuuluville naisille kasvojen muodosta riippumatta.

Tuuletus: 

Lumi taikka kosteus ei pääse tunkeutumaan lasien sisäpuolelle, jonka ansiosta ne eivät huurru. Sopivat sekä pipon että kypärän päälle.

Linssi:

Laaja näkökenttä, joka ei rajoita näkyvyyttä. Linsseissä korostuu kontrastit, jonka ansiosta näet maaston epätasaisuudet. 

Muotoilu: 

Raamiton suunnittelu on todella tyylikäs ja Flight Deck XM ovat saatavana useissa väreissä, joten löydät helposti itsellesi sopivat. Nämä lasit ostat kehittyneen suunnittelun ansiosta, etkä ulkonäön ansiosta.

Lompakon kommentit:

Laadusta saa maksaa. Nämä lasit ovat hintansa arvoiset ammattilaskijalle, kun taas kerran viikossa lasketteleva harrastaja voi ostaa yksinkertaisemman mallin. 

Kommentit: 

Oakley on todella ”the shit” laskettelulaseista puhuttaessa. Ne ovat tyköistuvat ja muotoutuvat kypärän mukaan menettämättä muotoaan. Lasien linssit ovat hyvät allround-linssit, mutta ostaessasi erilliset linssit joudut maksamaan melkein laskettelulasien hinnan. Täydellinen valinta parasta etsivälle, mutta kysymys kuuluu –tarvitsetko ne?

Maket laskettelulasit lumilautailijalle

FI_02.jpg

Testissä:

Suos. hinta: 89,90€

Testipaneelin kommentit:

Käyttömukavuus:

Todella suurikokoiset, joka luo coolin lookin samalla, kun ne aiheuttavat ongelmia pieni kasvoiselle. Ohut toppaus ei tee laseista kovin mukavia pidemmässä käytössä. 

Tuuletus:

Raamit ovat pehmeät ja joustavat, mutta linssit kovat ja suuret, jonka vuoksi sivuihin voi ilmestyä raot. Kosteus voi livahtaa sisään, joka aiheuttaa lasien huurtumisen.

Linssi: 

Nämä linssit tarjoavat leveän ja korkean näkökentän. Lisäksi mukana tulee ylimääräiset linssit. 

Muotoilu: 

Näiden lasien ulkonäköön on mahdotonta olla rakastumatta. Nauha on galaksien inspiroima ja itse lasit ovat suuret ja trendikkäät. Haluat pitää nämä päässä myös afterskiissa!

Lompakon kommentit:

Toimivuus ei ole paras mahdollinen, mutta saat hyvän vastineen rahoillesi ekstralinssin ansiosta. Linssit ovat kaksinkertaiset, kestävät ja lisäks niissä on huurteen esto. 

Kommentit: 

Nämä ovat loistava valinta, mikäli tyylikäs suunnittelu menee toimintojen edelle. Muotoilun ansiosta lasit luovat visiirimäiset lasit, jotka ovat modernit ja hienot! Lasit sopivat paremmin rennolle lumilautailijalle kuin materialistiselle laskettelijalle. Linssit ovat helppo vaihtaa. Saat kovan ja kätevän pakkauksen laseille niiden mukana.

Todelliset suosikit!

FI_03.jpg

Testissä:

Suos. hinta: 104,90€

Testipaneelin kommentit:

Käyttömukavuus: 

Istuvat kuin nakutettu! Flow-lasit tuntuvat joustavilta ja mukavilta. Lisäksi istuvuus on täydellinen. Pehmeä kolmikerroksinen vaahto tekee laseista pehmeät.

Tuuletus: 

Kosteus ja kylmyys ei tunkeudu lasien sisäpuolelle. 

Linssi: 

Leveä näkökenttä, jonka ansiosta voit nähdä koko maailman. Linssit ovat niin kutsutut tuplalinssit markkinoiden parhaalla hurteen estolla. Lisäksi ektralinssit illoille ja pimeille lasketteluille tulee paketin mukana.

Muotoilu: 

Korkea taso ja tyylikäs malli. Nauha olisi voinut olla hienompi. Lasien nauha on todella basic.

Lompakon kommentit:

Saat hyvän vastineen rahoillesi! Lasien toiminnot ovat huippuluokkaa – vaikuttamatta lasien muotoiluun. Lisäksi ne ovat hyvin paketoidut.

Kommentit: 

Täydelliset rinteessä viihtyvälle. Ammattilaiset käyttävät näitä laseja ja ymmärrämme miksi. Näkyvyys on hyvä säästä riippumatta. Linssit ovat helppo vaihtaa ja lisäksi ne ovat kestävät. Todella hyvä ostos! 

Rokkaavat, hyvän hintaiset laskettelulasit! 

FI_04.jpg

Testissä: 

Suos. hinta: 69,90€

Testipaneelin kommentit:

Käyttömukavuus: 

Kaksikerroksinen vaahtomuovi ihoa vasten tekee laseista mukavat. Silikonilla varustetun nauhan ansiosta nämä lasit sopivat parhaiten kypärän kanssa käytettäviksi.

Tuuletus: 

Todella hyvä tuuletus! Ulkona ja sisällä edestakainen kävely voi aiheuttaa lasien huurtumisen. 

Linssi: 

Hyvissä linsseissä on tottakai sataprosenttinen UV-suoja ja huurteen esto sisäpinnalla. Voidaan käyttää kaikissa olosuhteissa, paitsi lumimyrskyssä ja todella pimeinä iltoina.

Muotoilu: 

Ihanat unisex-lasit, joita ei ole suunniteltu pelkästään naisille. Saatavana tyylipuhtaampana mustana mallina. 

Lompakon kommentit:

Laseihin ei tarvitse tuhlata omaisuutta. Anon todistaa, että laadukkaiden lasien valmistaminen hyvään hintaan on mahdollista. Nämä sopivat useimmille. 

Kommentit: 

Laskettelua harrastava tietää, että Anon on lumilautailijahenkinen, hardcore-tuotemerkki. Sopivat täydellisesti lumilautailijalle, joka haluaa laseihin asennetta. Pidämme coolista muotoilusta ja toimivuudesta. Jäimme kaipaamaan sitä jotain ekstraa. 

Tyylipuhtaat klassikot

FI_05.jpg

Testissä:

Suos. hinta: 84,90€

Testipaneelin kommentit:

Käyttömukavuus: 

Sense on saatavana sekä miehille että naisille. Naisten malli on suunniteltu kapeammaksi. Plussapisteitä keräsi allergiaystävällinen vaahtomuovi, joka on täydellinen herkälle iholle.

Tuuletus:

Sense-laseissa on hyvä tuuletus, eivätkä ne huurru. Istuvat tukevasti kypärän päälle. Jatkuva pukeminen ja riisuminen voi aiheuttaa lasien huurtumisen.

Linssi:

Linssit mahdollistavat hyvän näkyvyyden ja terävyyden, jonka ansiosta näet lumen yksityiskohdat. Lumi ei häikäise. Plussaa linssien monipuolisuudesta, jonka ansiosta voit käyttää niitä kaikissa säissä.

Muotoilu:

Huomaamaton suunnittelu sopii kaikille, mutta vau-faktori uupuu. Hauskempi ulkonäkö ei olisi haitannut. 

Lompakon kommentit:

Hinta ei ole kalliimmasta päästä, mutta saat hienommat lasit samaan hintaan. Lisäämällä muutaman kympin voit jopa saada huippuluokan lasit.

Kommentit: 

Salomon on tunnettu laskettelumerkki, joka valmistaa klassisia ja toimivia tuotteita. Nämä lasit tekevä työnsä, mutta ovat hieman tylsät. Jäimme kaipaamaan parempaa viimeistelyä, mutta toiminnoissa ei ollut vikaa. Valitse Salomon-kypärä varmistaaksesi, että lasit istuvat kuin nakutettu. 

Edulliset suosikit! 

FI_06.jpg

Testissä:

Suos. hinta: 74,90€

Testipaneelin kommentit:

Käyttömukavuus: 

Kaksikerroksinen vaahtomuovi tekee laseista mukavat. Ne eivät kuitenkaan saa täyttä pottia, sillä pehmuste voisi olla pehmeämpi. 

Tuuletus: 

Malli sopii keskisuuresta leveisiin kasvoihin. Testaajat huomasivat pienen kolon nenästä, mutta muuten he olivat todella tyytyväisiä. Täydellisen istuvuuden löytääksesi suositellaan lasien ja kypärän ostoa samalta tuotemerkiltä. Nämä ovat täydellinen valinta, mikäli kotoa löytyy Scott-kypärä!

Linssi:

Tuplalinssien ansiosta näet selkeästi. Linssit ovat allroundit ja sopivat lumeen, usvaan, pilviseen kuin myös aurinkoiseen säähän. Todella hyvät!

Muotoilu:

Supertyylikkäät lasit, jotka ovat saatavilla eri väreissä. Leveä malli on hieno ja tyylikäs.

Lompakon kommentit:

Saat rahallesi loistavan vastineen. Laseissa on hyvä näkyvyys ja selkeät kontrasit. Hyvä vastine rahoille!

Kommentit: 

Tämä on unisex-malli, jonka vuoksi kumppanisi saattaa varastaa nämä lasit. Faze II-lasit ovat todelliset suosikit. Scott on poistanut raamin, jotta se ei huonontaisi näkyvyyttä. Sopivat hyvin hiihtolomalla laskettelevalle, joka haluaa suhteellisen edulliset lasit.

Loistavat hardcore-laskettelijalle

FI_07.jpg

Testissä:

Suos. hinta: 104,90€

Testipaneelin kommentit:

Käyttömukavuus: 

Kolmikerroksinen microfleecen ansiosta mukavuus on huippuluokkaa. Voit käyttää laseja tunteja ilman, että ne puristavat. Mahtavat! 

Tuuletus: 

Tuplalinssien ansiosta lasit eivät huurru. Kapea istuvuus saa miinuspisteitä, joten nämä lasit sopivat parhaiten kapeille ja keskisuurille kasvoille. Liian suurien kasvojen vuoksi lasit eivät istu ja vaikuttavat tuuletukseen.

Linssi: 

Näkyvyys on selkeistä selkein! Suuri etu nämä lasit ostaessa ovat mukana tulevat ekstralinssit. 

Muotoilu: 

Muotoilussa ei suoranaisesti ole mitään vikaa, mutta mallin värivaihtoehtojen vuoksi ne luovat kuvan, että lasit ovat valmistettu miehiltä miehille. Feminiinistä lookista pitävä ei mitä todennäköisemmin pidä näistä laseista.

Lompakon kommentit:

Plussaa kerää ennen näkemätön mukavuus, sekä paketissa tulevat kahdet linssit, jotka voit helposti vaihtaa. Harvoin lasketteleva voi kuitenkin löytää edullisemmat lasit. 

Kommentit: 

Giro on hardcore-tuotemerkki ja valmistaa loistavia tuotteita. Nämä laskettelulasit sopivat parhaiten lumilautailijalle tai sinulle, jolla on kotona Giro-kypärä. Lasien kapean raamin ansiosta ne ovat helposti hoidettavat ja näkökenttä on laaja. Huurtumisen riski on olematon. 

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Muoti & trendit

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

3 päivää sitten
Reebok löparskor
Muoti & trendit

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

31 jul 2019
Magväskor
Muoti & trendit

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

31 jul 2019
Trender
Muoti & trendit

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

30 jul 2019
Haglöfs_lim
Muoti & trendit

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

29 jul 2019
strumpor
Muoti & trendit

Näin valitset oikeat sukat treeniin

29 jul 2019
skalplagg_2017
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

29 jul 2019
dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

28 jul 2019
Tights Puma
Muoti & trendit

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

27 jul 2019
babolat
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

25 jul 2019
didriksons
Muoti & trendit

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

24 jul 2019
didrikson kids
Muoti & trendit

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

24 jul 2019
Handskar
Muoti & trendit

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

22 jul 2019
Säkert grepp
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

22 jul 2019
Shepherd
Muoti & trendit

Näin pidät tohvelisi freesinä

22 jul 2019
Sneakers på bröllop
Muoti & trendit

Voinko mennä tennarit jalassa häihin

19 jul 2019
Barnskor
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikean kokoiset kengät lapsellesi

16 jul 2019
Kompressionskläder header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi juosta kompressiovaatteissa

16 jul 2019
Metcon 5 testbild
Muoti & trendit

Testi: Hypetetyt Nike Metcon 5 -kengät ylittävät odotukset

11 jul 2019
Test: löparshorts header
Muoti & trendit

TESTI: Kesän parhaat juoksushortsit

11 jul 2019
Nike löparskor
Muoti & trendit

Niken juoksukenkien eroista

09 jul 2019
Fruktmönster
Muoti & trendit

Tämän vuoksi hedelmäkuviot ovat trendikkäitä rannalla

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Nike Metcon 5 -kengistä tietää

08 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Muoti & trendit

Näin stailaat crop toppisi

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Muoti & trendit

Kaikki, mitä sinun tulee uusista Pulseboost HD -kengistä tietää

27 jun 2019
Asics header
Muoti & trendit

Asiantuntija neuvoo: Näin juoksukenkiesi tulisi istua jalkaan

26 jun 2019
test stabila löparskor
Muoti & trendit

Testi: 5 stabiilit juoksukengät naisille ja miehille

26 jun 2019
Minitest pulseboost header
Muoti & trendit

Minitesti: Näin hyvät ovat Adidaksen uudet Pulseboost HD -kengät

24 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Muoti & trendit

Pääsimme kurkistamaan, miltä uudet Adidas Pulseboost -kengät näyttävät!

19 jun 2019
Birkenstock rosa
Muoti & trendit

Näin huolehdit Birkenstock -sandaaleistasi

18 jun 2019
puma hybrid
Muoti & trendit

10 juoksukengät, joita et kesällä halua ohittaa

17 jun 2019
Kari Traa
Muoti & trendit

Opas: Valitse oikeanlainen treenikassi

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Muoti & trendit

Tämän vuoksi sinun tulisi valita purjehdustakki sadetakin sijaan

12 jun 2019
Nike träningssko
Muoti & trendit

PT testaa uudet Nike Varsity Compete TR 2 -treenikengät

09 jun 2019
header-väskor.jpg
Muoti & trendit

TESTI: parhaat treenikassimme

08 jun 2019
yogatights blacc
Muoti & trendit

Näin valitset joogatrikoot

07 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Muoti & trendit

Kevyemmät ja joustavammat – uudet Pegasus 36 -kengät ovat täällä!

06 jun 2019
Superga 2750
Muoti & trendit

Superga – ainoa kangaskenkä, mitä tarvitset

03 jun 2019
Löparskor Barn Sacony
Muoti & trendit

Tämän takia lapsesi tulisi leikkiä juoksukengissä

02 jun 2019
Saint Loye
Muoti & trendit

Pohdi tätä, kun olet ostamassa ratsastushousuja

01 jun 2019
more news
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Tässä kaikki, mitä haluat tietää Niken Joyride-perheestä

Tämä juoksukenkä toimii niin eliittiurheilijalla kuin tavallisella kuntoilijallakin. Värikkäitä vaahtokuulia pohjassa omaavat Joyride Run Flyknit -kengit ovat Niken kattavan valikoiman uusin tulokas. Nämä hyvin vaimennetut kengät kuuluvat jokaisen kenkähyllylle!

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Reebok löparskor

Testi! Reebokin top 3 juoksukengät

Reebokin juoksulähettiläämme testasivat tuotemerkin mallit, jotka sopivat jalkaan läpi kesän. Lue heidän mielipiteensä kenkien istuvuudesta, mukavuudesta ja toiminnoista.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Magväskor

Trendi: Vyölaukku, josta kaikki puhuvat

Onko joku vielä missannut, että vyölaukku on tehnyt paluun? Ei kai! Tässä kaikki, mitä sinun tulee sesongin trendikkäimmästä vaatteesta tietää.

31 jul 2019
Muoti & trendit
Trender

Pysy kartalla trendeistä– tässä tulevat sesongin kuumimmat vaatteet

Safarilook, eri vuosikymmenten sekoitus ja kalastajahattu – esittelemme kuumimmat uutuudet, joita et halua ohittaa.

30 jul 2019
Muoti & trendit
Haglöfs_lim

Näin peset kalvolliset kuorivaatteet

Miten pidennät kuorivaatteiden elinikää? Omaksu nämä vinkit, joiden avulla kuorivaatteesi selviävät useammasta seikkailusta.

29 jul 2019
Muoti & trendit
strumpor

Näin valitset oikeat sukat treeniin

Me neuvomme kuinka valitset oikeanlaiset sukat treeniisi. Kun vältät epämiellyttävät hiertymät ja hikoilevat jalat, voit keskittyä täysillä treeniisi.

29 jul 2019
Muoti & trendit
skalplagg_2017

Kaikki, mitä sinun täytyy kuorivaatteista tietää

DWR, coating, kuitu – joskus kuorivaatteen tuoteteksti kuulostaa heprealta. Otimme selvää eri käsitteistä, jotta olet perille seuraavan kerran ostoksilla.

29 jul 2019
Muoti & trendit
dunjacka

Näin peset untuvatakkisi

Tässä täydellinen lista, minkä avulla peset untuvatakkisi. Pane nämä 10 vinkkiä mieleesi.

28 jul 2019
Muoti & trendit
Tights Puma

Testi! 3 trendikkäät Puman trikoot

Ei epäilystäkään, etteikö neon olisi tämän syksyn juttu. Puma on lanseeranut kolmet uudet treenitrikoot, jotka komeilevat näissä kauniissa yksityiskohdissa. Testiryhmämme kokeili, miten trikoot selviävät salilla ja lenkkipolulla.

27 jul 2019
Muoti & trendit
babolat

Löydä oikeanlaiset tenniskengät

Oikeat kengät tekevät sinusta kenttien tähden. Pohdi näitä asioita ennen ostopäätöstä.

25 jul 2019
Muoti & trendit
didriksons

Opas: Muista nämä asiat, kun valitset kuoritakkia lapsellesi

Erittäin hyvä kuoritakki on pakollinen kevään leikeissä ja aktiviteeteissa. Tässä kaikki, mitä sinun tulee ennen ostospäätöstä pohtia.

24 jul 2019
Muoti & trendit
didrikson kids

Kaikki, mitä tarvitset ennen päiväkodin alkua

Aloittaako lapsesi päiväkodin? Moni kysymys kummittelee mielessä. Me kokosimme listan siitä, mitä tarvitsette.

24 jul 2019
Muoti & trendit
Handskar

Opas: löydä oikeanlaiset hanskat

Mikä tekee hanskoista niin hyvät? Sportamoren oppaan avulla löydät parhaat mahdolliset hanskat, joissa yhdistyvät niin lämpö, toiminnot kuin kestävyyskin.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Säkert grepp

Tämän vuoksi sinunkin tulisi hommata juoksukengät nastoilla

Miten vähentää riskiä liukastua jäällä ja lumella juostessa? Oikeilla varusteilla tietysti. Jos juoksukengissäsi on nastat pohjissa, saat varman pidon myös syksyllä ja talvella.

22 jul 2019
Muoti & trendit
Shepherd

Näin pidät tohvelisi freesinä

Sisätohvelit ovat kylmällä yhtä varma valinta kuin rantavaatteet kesällä. Shepherd tietää, kuinka tohveleiden tulee istua jalkaan ja kuinka ne pysyvät freesinä.

22 jul 2019
Muoti & trendit