Hoka One One header

Mitä eroa on Hoka One Onen juoksukenkien välillä?

Opi tuntemaan juoksukenkävalikoimamme kuin omat taskusi! Näin Hoka One Onen Bond, Clifton ja Arahi-mallit eroavat toisistaan.

Jos juokset usein ja monipuolisesti, on monia hyviä syitä omistaa enemmän kuin yksi pari juoksukenkiä. Jokaisella nopealla juoksijalla tulisi olla ainakin nopea juoksukenkä intervalliharjoittelua ja lyhyitä matkoja varten sekä toiset pitkiä, rauhallisempia juoksuharjoituksia varten. Juoksukenkäasiantuntija Erik Desmeules opastaa meitä saloihin. Näin mallit eroavat toisistaan.

Kolme nopeaa – näin löydät sinulle parhaan juoksukengän

Millä tavalla juoksuaskeleesi vaikuttaa kengän valintaan?

– Raskaampi juoksuaskel vaatii enemmän iskunvaimennusta, varsinkin jos laskeudut kantapäälle, koska se rasittaa enemmän. Keski- ja etujalalle laskeutuva juoksija tarvitsee polville vähemmän tukea verrattuna kantapäälle laskeutuvaan juoksijaan.

Minkälaiset juoksukengät valitsen, jos minulla on pronaatiota?

- Toinen tärkeä tekijä kenkiä valitessa on valita oikeanlaiset kengät, jos askeleessasi on pronaatiota. Joissain tapauksissa tarvitset silloin ns. pronaatiokengän, mutta monissa tapauksissa voit ratkaista sen vain lisäyksellä, Erik Desmeules sanoo ja lisää:

– Voit myös vähentää pronaation vaikutusta valitsemalla juoksukengän, jossa ei ole liian korkea pudotusta, vaan rullapohja. Tällöin maanpinnan kosketus lyhenee ja pronaation riski vähenee, kun pääset etujalalle nopeammin. Rullapohja yksinkertaisesti auttaa sinua siirtymisessä laskeutumisesta kohti lähtöä. 

Mikä on alustan rooli?

- Kova pinta vaatii enemmän iskunvaimennusta, etenkin pidempiä matkoja juostessa. Tämä johtuu siitä, että kovasta pinnasta tulevat kuopat johtavat pieniin lihaksiin, joissa seurauksena on väsymystä ja pidempi palautuminen. Jos juokset pehmeässä maastossa, ei alista vaikuta niin paljoa.

Mikä on matkan rooli?

– Pidemmät matkat kuluttavat lihaksia enemmän ja siksi tarvitset enemmän pehmusteita. Jos juokset todella pitkää matkaa, sinun tulee myös muistaa, että jalat voivat turvota ja etujalalle pitäisi olla hieman ylimääräistä tilaa.

Löydä oikea Hoka One Onen juoksukenkä

bondi hoka one one

# 1 Bondi - ja

Neutraali juoksukenkä pidemmille matkoille. Bond sopii kaikille, jotka haluavat turvallisen juoksukengän pehmeällä pehmusteella. Malli sopii niin juoksuharjoitteluun kuin kävelyynkin.

Kenelle se on tarkoitettu?

- Bondi on optimoitu juoksijoille, joilla on raskaampi juoksuaskel tai suurempi kehon paino. Bondi on neutraali juoksukenkä, mutta toimii myös hyvin tukevana kävelykenkänä yhdessä pronaatiopohjan kanssa. Se on loisto valinta kaikille, jotka haluavat pitää jalkansa, polvensa ja selkänsä kunnossa.

Mille matkoille se sopii?

- Bondi pääsee ominaisuuksinsa pidemmillä matkoilla, ja sitä tulisi käyttää rauhalliseen juoksemiseen. Niille, joilla on raskaammat juoksuaskeleet, malli toimii kuitenkin kaikilla matkoilla.

Mille alustalle?

- Asfaltille, betonille, soralle ja kuivaan maastoon, joka ei ole liian tekninen. (esim polku)

Millaiseen juoksuharjoitteluun se on tarkoitettu?

– Viikottaiseen harjoitteluun tai pitkän matkan kilpailuun. Mutta kuten sanoin, painavammille juoksijoille se on hyvä kilpailuun ja sopii joka matkalle.

Kuinka se eroaa muista kengistä?

– Tämä malli on yksi markkinoiden kaikkein pehmustetuimmista kengistä, ja siinä on rullapohjan profiili, joka mahdollistaa hiljaisen laskeutumisen, lyhyen ajan jalkatilassa ja vakaan poistumisen etujalan kautta. Pohja on erityisen leveä ja jalka lepää syvässä kulmassa välipohjassa, mikä antaa loistavan vakauden.

Hoka One One Clifton

# 2 Clifton - ja

Monipuolinen juoksukenkä, joka sopii suurimmalle osalle juoksijoista matkoja ja alustoja katsomatta. Maastoon kannattaa valita toinen malli. Se on erittäin kevyt, kuten kaikki Hoka One Onen kengät.

Kenelle se on tarkoitettu?

- Clifton sopii erittäin laajalle juoksijajoukolle. Se on ennen kaikkea aloittelijalle, joka haluaa mukavan, helpon juoksukengän sekä eliittijuoksijalle, joka etsii kevyttä ja nopeaa kengää, jossa on paljon iskunvaimennusta, jolla vältetään liika kuluminen.

Mille etäisyyksille se on?

– Malli sopii kaikille matkoille lyhyistä lenkeistä todella pitkiin juoksulenkkeihin täydellisen sekoituksen ja kevyen materiaalinsa ansiosta. 

Millä alustalla se toimii?

- Clifton pärjää hyvin asfaltilla, soralla ja kuivalla maastolla, jos maasto ei ole liian teknistä - aivan kuten Bondi.

Millaiseen juoksuharjoitteluun se on tarkoitettu?

– Kaikenlaiseen! Clifton sopii erinomaisesti myös kilpailuihin esimerkiksi puolimaratonareille, jotka haluavat pysyä terveinä myös kovilla pinnoilla juostessa.

Kuinka se eroaa muista kengistä?

- Clifton on yksi markkinoiden monipuolisimmista malleista ja sopii useimmille juoksijoille. Se tekee siitä hieman ainutlaatuisen ja turvallisen oston.

Hoka One One Rincon

# 3 Rincon - ja

Rincon on kevyt kenkä, joka toimii parhaiten lyhyillä matkoilla tai kilpailuissa, jos sinulla on hyvä juoksutekniikka ja olet jo kokenut juoksija. Sitä pidetään myös oikeana valintana sisätiloissa juoksemiseen esimerkiksi juoksumatolla.

Kenelle se on tarkoitettu?

- Rincon sopii parhaiten juoksijalle, joka haluaa nauttia mukavasta pehmusteesta ja erittäin kevyestä ja nopeasta kengästä. 

Mille matkoille se sopii?

–Kaikille lyhyistä pyrähdyksistä maratoneihin riippuen kuka olet. Rincon toimii pidemmilla matkoilla kevyelle ja kokeneelle juoksijalle, mutta hyvä tekniikka on edellytys. 

Mille alustalle Rincon sopii?

- Tämä juoksukenkä sopii asfaltille, soralle, juoksuradalle ja kuivaan maastoon. Rincon on myös erinomainen kenkä juoksumatolle. 

Millaiseen juoksuharjoitteluun se on tarkoitettu?

– Intervalleihin ja kilpailuihin. Rinconia voidaan käyttää myös kevyen ja kokeneemman juoksijan joukkotreeniin.

Kuinka se eroaa muista Hoka One Onen juoksukenkistä?

- Rincon on luultavasti markkinoiden kevyin juoksukenkä täydellä iskunvaimennuksella. 

elevon hoka one one

# 4 Elevon -

Jotain sinulle, joka olet juuri aloittanut juoksun tai tiedät jo ennalta, että tekniikkasi saa sinut laskeutumaan kantapäällesi ensin!

Kenelle se on tarkoitettu?

- Elevon sopii erityisesti juoksijalle, joka laskeutuu kantapäälle ja haluaa pehmeän laskun, jotta vartalo ei mene rikki. Lisäksi se on hiukan jäykempi pohjan edestä, mikä tarjoaa optimaalisen energian seuraaalle askeleelle.

Mille matkoille malli sopii?

- Se sopii kaikkeen viidestä kilometristä pitkään lenkkiin, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen.

Mille alustalle Elevon sopii?

- Asfaltti, betoni ja sora menevät, mutta älä lähde polulle tai vaativaan maastoon. 

Millaiseen juoksuharjoitteluun se on tarkoitettu?

- Elevonia tulisi käyttää ensisijaisesti pitkille matkoille, koska silloin mukavuus on ensiarvoisen tärkeää. Nopeisiin kilpailuihin haluat erilaisen kengän.

Kuinka se eroaa muista kengistä?

- Elevonissa on niin kutsuttu profly-pohja, jossa takaosa on pehmeä optimaalisen mukavuuden saavuttamiseksi laskussa. Se on myös hieman jäykämpi etujalan kohdalta, jotta saadaan enemmän vastausta askeleihin. 

hoka one one arahi

# 5 Arahi - ja

Hoka One Onen juoksukenkä pronaatiotuella! Arahi sopii sinulle, jonka jalka- tai polvinivelet nojaavat sisään juoksemisen aikana, mikä voi aiheuttaa ylikuormituksia, kulumista ja muita ongelmia.

Kenelle se on tarkoitettu?

- Arahi on juoksijalle, jolla on pronaatio, mutta joka haluaa keveän ja pehmeän kengän. Monet muut pronaatiokengät saattavat tuntua tilaa vievältä ja painavalta.

Mille matkoille malli sopii?

– Lyhyistä erittäin pitkiin.

Mille alustalle malli sopii?

- Asfaltti, betoni, sora ja kuiva maasto menevät, kunhan kuiva maasto ei ole liian tekninen.

Millaiseen juoksuharjoitteluun se on tarkoitettu?

– Intervalleihin, mutta myös kilpailuihin ja pidemmille matkoille.  Niille, joilla on pronaatiota, se sopii kaikille matkoille. 

Kuinka se eroaa muista kengistä?

–Arahi on pronaatiokenkä, jossa on dynaaminen pronaatiotuki, mikä tarkoittaa, että sillä ei ole tavanomaisia jäykkiä, raskaita ja anteeksiantamattomia muoviosia, mitä monissa muissa pronaatiokengissä on. Tämä tarkoittaa, että se tukee pronaatiota, mutta sallii terveellisen pronaatioliikkeen. 

LUE LISÄÄ:

OSTA TÄÄLTÄ:

 Takaisin

News Feed

mss löparskor header
Muoti & trendit

Mid Season Salen parhaat juoksukengät

5 päivää sitten
wyte badshorts
Muoti & trendit

Mid Season Sale: Löydä parhaat treenivaate, -kenkä ja uimapukutarjoukset

5 päivää sitten
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Muoti & trendit

11 kultajyvää jotka löydät Mid Season Salesta

6 päivää sitten
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Muoti & trendit

Kevään kuumin trendi: harmaat lenkkarit!

20 mar 2020
Linnen dam
Muoti & trendit

12 keväistä treenitoppia naisille

18 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Muoti & trendit

TOP-lista: 11 treenipaitaa miehille

18 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Muoti & trendit

Testi: Vuoden 2020 parhaimmat lenkkarit

17 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Miesten parhaat kevätlenkkarit 2020

17 mar 2020
better bodies tights
Muoti & trendit

Viimeisin trendi: Kiiltävät trikoot

16 mar 2020
Padelheader dam
Muoti & trendit

Testaamme kauden parhaat naisten padelkengät

13 mar 2020
Padelskor header
Muoti & trendit

Testin parhaat! Padelkengät miehille

13 mar 2020
sport bh header
Muoti & trendit

Testin parhaat: Urheilurintaliivit isoille rinnoille

12 mar 2020
reebok royal turbo header
Muoti & trendit

Kuusi tyylikästä Reebok-lenkkarimallia

11 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Muoti & trendit

Kevään parhaat urheilurintaliivit 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Muoti & trendit

Viisi parasta ulkoiluvaatetta Peak Performancelta

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Muoti & trendit

Suuri testi! Naisten parhaat juoksukengät vuonna 2020

11 mar 2020
HEADER_M.jpg
Muoti & trendit

Jättitesti: Miesten parhaat juoksukengät vuonna 2020

11 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Muoti & trendit

2020-luvun tyylikkäimmät tennarit naisille, miehille ja lapsille

06 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Muoti & trendit

Kauden paras hinta: Peak Performancen uusi hybriditakki on täällä!

06 mar 2020
nike metcon 5 herr
Muoti & trendit

Mitkä treenikengät ovat parhaita funktionaaliseen harjoitteluun?

05 mar 2020
adidas core sneakers
Muoti & trendit

Tennarit, jotka sopivat vuoden 2020 trendeihin

05 mar 2020
suunto 7 header
Muoti & trendit

Testi! Näin hyvä on uusi Suunto 7 -sykekello

05 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Muoti & trendit

Kuinka kuoritakin tulisi sopia?

05 mar 2020
nike metcon fuchsia
Muoti & trendit

Näin saat kaiken irti toiminnallisesta harjoittelusta oikeilla treenikengillä

05 mar 2020
HEADER_W.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! 8 tyylikästä naisten kevättakkia

03 mar 2020
HEADER_M.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat: Miesten vuoden 2020 kevättakit

03 mar 2020
Header prommenadskor
Muoti & trendit

Testi! Parhaat kävelykengät maksimaaliseen mukavuuteen

03 mar 2020
Header-tights.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat: Korkeavyötäröiset trikoot vuonna 2020

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Muoti & trendit

Opas: Mitä sadevaatteita lasteni tulisi käyttää?

02 mar 2020
PLus size träningskläder nike
Muoti & trendit

Testin parhaat! Niken treenivaatteet plus-kokoisille

01 mar 2020
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg
Muoti & trendit

Nämä Niken treenivaatteet jokaisen kannattaa hankkia

01 mar 2020
Hoka One One header
Muoti & trendit

Mitä eroa on Hoka One Onen juoksukenkien välillä?

29 feb 2020
Casall tights
Muoti & trendit

Tämän takia sinunkin kannattaa treenata Casallin pehmeissä treenitrikoissa

29 feb 2020
SL20
Muoti & trendit

Riko ennätyksesi Adidaksen uusilla SL20 -juoksukengillä

27 feb 2020
fotbollsskor header
Muoti & trendit

Kauden 10 parasta jalkapallokenkää Adidakselta, Nikelta ja Pumalta

25 feb 2020
Barnskor
Muoti & trendit

Upea opas: Löydä lapsellesi oikea koko ja malli Adidaksen kengistä

24 feb 2020
Header adidas
Muoti & trendit

Testasimme 6 mustaa miesten suosikkia Adidakselta

23 feb 2020
padeltennis header
Muoti & trendit

Vinkit: Parhaat padelmailat- kengät, ja -varusteet t, joiden avulla saat kaiken irti

20 feb 2020
Header dam adidas
Muoti & trendit

Testi: 5 suosituinta Adidas-vaatetta

20 feb 2020
Träningstights för löpning.jpg
Muoti & trendit

11 trikoot, jotka sopivat täydellisesti juoksemiseen

19 feb 2020
more news
mss löparskor header

Mid Season Salen parhaat juoksukengät

Hyödynnä tilaisuus ja löydä uudet juoksukengät nyt Mid Season Salesta!

5 päivää sitten
Muoti & trendit
wyte badshorts

Mid Season Sale: Löydä parhaat treenivaate, -kenkä ja uimapukutarjoukset

Toivotamme kevään tervetulleeksi Mid Season Salella! Käytä tilaisuutta hyväksesi ja osta vaatteita, kenkiä ja laukkuja itsellesi, ystävällesi tai jollekin muulle kenestä pidät.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 kultajyvää jotka löydät Mid Season Salesta

Kaikkea treenihousuista ratsastusvaatteisiin! Ole kärppänä paikalla kun nämä herkut saavat alehinnat Mid Season Salen aikana!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Kevään kuumin trendi: harmaat lenkkarit!

Viime vuosi kuului valkoisille tennareille, mutta tänä vuonna hallitsevat harmaat lenkkarit. Tässä on kauden 10 kuuminta mallia miehille ja naisille!

20 mar 2020
Muoti & trendit
Linnen dam

12 keväistä treenitoppia naisille

Väljä, saumaton tai sisäänrakennetuilla liiveillä? Tässä kevään kuumimmat treenitopit naisille! Minkä sinä valitset kotitreeniisi?

18 mar 2020
Muoti & trendit
traningstrojor_herr.png

TOP-lista: 11 treenipaitaa miehille

Lyhythihainen vai pitkähihainen tekninen paita? Valkoinen, musta vai neonkeltainen? Olemme listanneet parhaimmat harjoituspaitamme miehille.

18 mar 2020
Muoti & trendit
Dam - Sneakertest.jpg

Testi: Vuoden 2020 parhaimmat lenkkarit

Rakastamme lenkkareita! Katso, mitkä ovat testipaneelimme mielestä parhaat mallit naisille tänä vuonna.

17 mar 2020
Muoti & trendit
Herr - Sneakertest.jpg

Testin parhaat! Miesten parhaat kevätlenkkarit 2020

Ota tyylikäs askel kevääseen. Muotitietoinen miespaneelimme testasi 2020-luvun tyylikkäimmät lenkkarit Adidakselta, Nikeltä ja Jack & Jonesilta.

17 mar 2020
Muoti & trendit
better bodies tights

Viimeisin trendi: Kiiltävät trikoot

Paistattele omassa loisteessasi kuntosalilla kiiltävissä trikoissa! Tässä ovat upeimmat kiiltävät trikoot.

16 mar 2020
Muoti & trendit
Padelheader dam

Testaamme kauden parhaat naisten padelkengät

Testin parhaat! Kokeilimme kevään parhaita malleja, jotka tekevät sinusta nopeamman, paremman ja voittamattoman pelikentällä.

13 mar 2020
Muoti & trendit
Padelskor header

Testin parhaat! Padelkengät miehille

Aika viedä padelpeli seuraavalle tasolle! Tässä ovat padelkengät, jotka testipaneelimme valitsi testin parhaiksi.

13 mar 2020
Muoti & trendit
sport bh header

Testin parhaat: Urheilurintaliivit isoille rinnoille

Jos sinulla on suuret rinnat, urheilurintaliivit ovat erityisen tärkeitä. Tässä parhaat urheilurintaliivit D-, E-, F- ja G-kupilla.

12 mar 2020
Muoti & trendit
reebok royal turbo header

Kuusi tyylikästä Reebok-lenkkarimallia

Maaliskuu tarkoittaa uusia lenkkareita! Tutustu Reebokin kevätuutuuksiin!

11 mar 2020
Muoti & trendit
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Kevään parhaat urheilurintaliivit 2020

Liikunta ilman urheiluliivejä on kuin nukkuminen ilman sänkyä. Toisin sanoen hankalaa! Tässä testipaneelimme mielipiteitä uusista malleista suuressa urheiluliivitestissä.

11 mar 2020
Muoti & trendit
Peak Performance Helium Glacier Hood

Viisi parasta ulkoiluvaatetta Peak Performancelta

Valitse Peak Performance, kun haluat ulkoilla aktiivisesti, patikoida, kiipeillä tai vain katsella kalliolta kaunista kaupunkia. Esittelemme vaatteet, joita et halua missata.

11 mar 2020
Muoti & trendit