Herr - Header.jpg

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus. 

Jokaisella askeleella rasitat juoksukenkiäsi ja niveliäsi noin neljä kertaa oman painosi verran. Siksi juokseminen voikin usein olla rasittavaa keholle, mutta ongelmia voidaan lievittää juoksukengillä, joissa on hyvä iskunvaimennus. Testipaneelimme on kokeillut kauden kuumimpia malleja miehille.

OSTA TÄÄLTÄ:

Herr - Hoka One One - Clifton 7.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Kaikkille etäisyyksille keskipitkistä pitkiin, neutraalille juoksuaskeleelle.

Parasta kengässä: Iskunvaimennus ja keveys.

Yhteenveto: Hoka One One on hyvin erityinen juoksukenkämerkki, sitä ei pidä unohtaa. Jos olet koskaan kokeillut Hoka-kenkiä, olet todennäköisesti jäänyt koukkuun niihin. Ylisuurien rullapohjien ansiosta ne eroavat joukosta sekä suunnittelun että suorituskyvyn suhteen - ja siitähän testipaneelimme pitää.

- Ennen kuin kokeilin juosta Clifton 7 -kengissä, suljin sen melkein pois hyvistä vaihtoehdoista, mutta parin kierroksen jälkeen mielipiteeni muuttui täysin. Clifton näyttää vähän kömpelöltä, mutta se ei oikeastaan ole sitä. On täysin mahdollista, että en ole koskaan juossut näin kevyillä kengillä, yksi testaajista kertoo.

Hoka One Onen välipohjan juoksutuntua voi verrata usein Asicsen kenkien juoksutuntumaan, ainoana ero on, että Clifton on huomattavasti kevyempi. Välipohja on valmistettu erittäin kevyestä EVA-muovista, joka tarjoaa tehokkaan iskunvaimennuksen.

- Iskunvaimennus on erittäin mukavaa, mutta minusta tuntuu, että se ei ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi Ultraboostissa, toteaa yksi testaajista.

Clifton 7 on annetun koon mukainen. Tämä tarkoittaa, että voit ostaa normaalisti käyttämäsi koon ilman mitään ongelmia. Huomionarvoista on myös se, että pohjalliselle on runsaasti tilaa, sillä Clifton on erityisen leveä jalkaholvin kohdalta. Litteät jalkaiset eivät tule kokemaan sitä epämukavaa tunnetta, että jalkaholvi "putoaa" pohjan reunojen yli. Toisin kuin kaikki muut testin kengät, Cliftonista puuttuu "ampiaisvyötärö", joka löytyy monista juoksukengistä, ja se onkin tasapaksumpi malliltaan.

Adidas Ultraboost

Testissä: ,

Soveltuu: Keskipitkälle ja pitkälle matkalle palautumislenkille, neutraalille juoksijalle.

Parasta kengässä: Iskunvaimennus, iskunvaimennus ja hmmm...ehkäpä iskunvaimennus?

Yhteenveto: Ultraboost saattaa olla rakastetuin juoksukenkämme niin suunnittelun kuin huikean käyttömukavuuden puolesta. Todennäköisyys siihen, että tämä malli tulee vastaan lenkkipolulla, on ainakin yhtä suuri kuin se, että törmäät näihin kenkiin kaupungilla.

- Käytän Ultraboost 19 -mallia päivittäin arjessa, mutta mielestäni Ultraboost 20 on enemmänkin juoksukenkä, sanoo yksi testipaneelin jäsen.

Tämä juoksukenkä tekee siis kahta työtä, välillä lenkkarin roolissa, mutta viimeisimmällä päivityksellään Adidas on vahvistanut sukkamaista pääliosaa tehdäkseen siitä tehokkaamman juoksukengän. Ja se toimii!

- Minun tuskin tarvitse sitoa nauhoja, kenkä istuu niin napakasti, kertoo yksi testaaja ja toinen jatkaa:

- Kyllä, ne ovat myös selkeästi vakaammat kuin aiemmat versiot, vaikka ne ovatkin yhtä mukavat. Miten se on mahdollista?

Jos kengistä pitäisi löytää jotain kritiikin aihetta, on se kenkien pehmeys: ne ovat hieman liian pehmeät, mikä vaikeuttaa kovien nopeuksien ylläpitämistä. Toisaalta ne ovatkin tarkoitettu pidempiin matkoihin keskinopeudella juostuna. Jos aiot juosta nopeita ja lyhyitä matkoja, ota käyttöön tämän sijaan Adidaksen SL20 tai Adizero Boston.

Nike Joyride Flyknit

Testissä: ,

Soveltuu: Neutraalin askeleen omaaville juoksijoille, jotka haluavat mukavat kengät palautumislenkkejä varten.

Parasta kengässä: Iskunvaimennus ja innovatiivinen suunnittelu.

Yhteenveto: Niken Joyride Run Flyknit teki debyyttinsä markkinoilla alle vuosi sitten, mutta siitä on jo tullut pienoinen suosikki. Pääliosa on ohut ja hengittävä, ja kenkä istuu mukavasti ja napakasti jalan ympärillä.

- Muotoilua ja ulkoasua ei voi sivuuttaa, sanoo yksi testaajista.

Joyriden pohjan sisällä on pieniä irrallisia TPU-muovipalloja. Ne liikkuvat vapaasti ja mukauttavat tuen ja iskunvaimennuksen askeleesi mukaan juoksun aikana. Se voi kuulostaa mahdottomalta, mutta on todella totta.

- Ei voi muuta kuin vain ihastella tätä iskunvaimennusta. Olisin selvästi valinnut nämä kengät tai Ultraboostit palautumislenkille, jolloin nivelet ovat rasittuneet, testipaneelin jäsen toteaa.

Joyriden huono puoli on sama kuin Ultraboostin - malli on hieman liian pehmeä, jonka vuoksi se ei ole paras valinta esimerkiksi intervallitreeneihin tai nopeisiin matkoihin. Muutoin koko pitää paikkansa Niken kokotaulukossa, mikä tarkoittaa, että ne ovat pienemmät kuin Adidaksen ja Hoka One Onen kengät. Jos kuitenkin katsot minkä kokoiset muut Niken kenkäsi ovat, voit ostaa saman koon myös tästä mallista.

Nike Renew Run

Testissä: ,

Soveltuu: Lyhyille tai keskipitkille etäisyyksille asfaltilla, neutraalille juoksuaskeleelle.

Parasta kengässä: Suunnittelu ja mukavuus.

Yhteenveto: Niken Renew Run on testin positiivinen yllätys. Niken suursuosikkien, kuten Pegasuksen ja Air Zoomin ohella, nämä pienemmät mallit saattaa olla helppo unohtaa. Renew Run on tyylikäs, mukava ja hyvin kohtuuhintainen Nike-kenkä, ja jos me jostain pidämme, niin säästämisestä!

- Rakastan näitä juoksukenkiä! En ollut koskaan juossut kymmentä kilometriä, ennen kuin tein sen näissä Renew Run -kengissä! kertoo ilahtunut testaaja.

Tämä on erittäin neutraali juoksukenkä, sillä jalkaholvin kohdalla ei ole yhtään tukea. Siksi se ei sovellu pronaatiotukea tarvitseville, mutta on sitäkin parempi niille, joilla on neutraali juoksuaskel.

- Kengät ovat hyvin pehmeät ja joustavat, tuntuu kuin suorastaan lentäisi eteenpäin! Ei myöskään tunnu siltä, että jännite olisi heikentynyt käytössä, vaan se pitää muotonsa myös kunnon kulutuksen jälkeen.

Toinen asia, joka vaikuttaa kepeään juoksutunteeseen, on eteenpäin kengän hyvin valmistettu rullapohja. Tämä ja pehmeä iskunvaimennus edistävät askeleen lempeää laskeutumista kantapään tai keskijalan kohdalle, mistä kenkä vie sinut nopeasti jalan etuosaan seuraavaa askelta varten.

- On myös syytä mainita, että kengät ovat todella hyvännäköiset, ja on hauskaa, että ne on saatavilla niin monissa eri väreissä, vinkkaa yksi testaaja (joka itse ihastui kengän valkoiseen versioon, jossa on vaaleanpunainen kantapää).

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, testipaneeli haluaa mainita, että Renew Run -mallissa on hyvä ilmanvaihto ja ne pysyvät viileinä. Kenkä on annetun koon mukainen (kyllä, jopa Nike-kengäksi). Toisin sanoen voit ostaa saman koon, kuin kaikissa muissa merkeissä.

Herr - New Balance - M1080K10.jpg

Testissä: 

Soveltuu: Asfaltille, sorateille ja metsälenkille. Ensisijaisesti pitkille matkoille. 

Parasta kengässä: Iskunvaimennus!

Yhteenveto: Ensimmäinen juoksulenkki menee uuteen malliin totutellessa, jos muuten olet käyttänyt toisella tavalla iskunvaimennettua kenkää, mutta kun tähän malliin tottuu, M1080K10 on erinomainen. 

– Selkeä suosikkini, olen juossut mallin aiemmassa versiossa ja pidän siitä kovasti. Viimeksi juoksulenkkini oli noin 13 kilometriä ja tunsin miten kenkä teki töitä kanssani koko juoksun ajan, yksi testaajista kertoo ja toinen lisää:

– Mielestäni kenkä kannattaa valita pidemmille matkoille, jolloin se todella pääsee näyttämään parhaat puolensa.

Niin, mitkä ovat nämä parhaat puolet? Ei liene salaisuus, että tämä kenkä hankitaan, kun halutaan kunnon iskunvaimennus – ja sen testipaneelimme kokeekin lyömättömäksi.

– Tuntuu kuin juoksisi pilvien päällä ja vain hyppisi eteenpäin, erittäin hyvä. Ja tämä tunne kestää ihan maaliviivalle asti myös pidemmillä matkoilla. Jalka asettuu pehmeästi alustalle ja kenkä tarjoaa hyvän vauhdin seuraavaan askeleeseen!

Sukkamainen pääliosa kietoutuu jalan ympärille napakasti,  mutta kuitenkin miellyttävästi, jolloin se tarjoaa hyvän mukavuuden ja vakauden. Sisäpohjassa ei ole lisäominaisuuksia tuen muodossa, joten voit itse laittaa kenkään lisäpohjallisen, jos tarvitset. Kenkä nousee aika korkealle nilkkaan, mikä voi aiheuttaa hiertymiä. Tämän vuoksi kannattaa lenkille valita pidempi vartiset sukat. Eli jos tilaat tämän mallin, saat hyvännäköisen ja mukavan juoksukengän pitkille matkoille!

OSTA TÄÄLTÄ:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

craft header
Muoti & trendit

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

21 oct 2020
Herr - Trailtest.jpg
Muoti & trendit

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

21 oct 2020
Salomon Alphacross Blast
Muoti & trendit

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

20 oct 2020
header plus size adidas
Muoti & trendit

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

18 oct 2020
Test sport-bh.png
Muoti & trendit

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

15 oct 2020
Kari Traa underställ
Muoti & trendit

Valitse oikea aluskerrasto

14 oct 2020
Header herr.jpg
Muoti & trendit

Testasimme miesten lämpimät syystakit

08 oct 2020
Test höstjackor
Muoti & trendit

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

06 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

01 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Muoti & trendit

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

01 oct 2020
Hoka One One header
Muoti & trendit

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

27 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

22 sep 2020
canada snow
Muoti & trendit

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

22 sep 2020
Test Björn Borg
Muoti & trendit

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

21 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Muoti & trendit

Näin löydät oikean untuvakin Peak Performancelta

19 sep 2020
promenadskor header
Muoti & trendit

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

19 sep 2020
underställ
Muoti & trendit

Löydä oikeanlainen aluskerrasto

18 sep 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

18 sep 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

18 sep 2020
Vinterjacka barn
Muoti & trendit

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

15 sep 2020
nike superrep header
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

11 sep 2020
innebandylubbor
Muoti & trendit

Suuri testi: Salibandymailat

11 sep 2020
Test tights med fickor
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

10 sep 2020
Nike
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

09 sep 2020
Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 sep 2020
Adidas
Muoti & trendit

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

08 sep 2020
virvelvind
Muoti & trendit

Tutustu tämän syksyn edulliseen lastenvaatevalikoimaan!

07 sep 2020
tights
Muoti & trendit

Opas: Osta oikeanlaiset treenitrikoot!

05 sep 2020
header
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset naisten treenipaidat

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset miesten treenipaidat

04 sep 2020
Blacc fitness
Muoti & trendit

Uutta: Blaccin kyykynkestävät trikoot

04 sep 2020
test svarta tights
Muoti & trendit

Testin kahdeksat parhaat treenitrikoot

01 sep 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat miesten treenikengät 2020

30 aug 2020
Nike Metcon Release
Muoti & trendit

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Nike Metcon 6: sta

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Muoti & trendit

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

25 aug 2020
nike metcon 6
Muoti & trendit

Testissä: Näin hyvä on uusi Nike Metcon 6 -treenikenkä

24 aug 2020
Padelskor dam
Muoti & trendit

Testasimme kauden parhaat naisten padel-kengät

22 aug 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Syksyn uudet aluskerrastot Kari Traalta

18 aug 2020
more news
craft header

Hanki täydellinen juoksutakki talveksi

Lenkkeily ei kuulu ainoastaan kesään, oikeilla varusteilla voit juosta ulkona vuoden ympäri. Autamme sinua sen täydellisen talvijuoksutakin löytämisessä.

21 oct 2020
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.jpg

Lämpimien talvitrikoiden suuri testi

Teknisestä materiaalista valmistetut vuorelliset juoksutrikoot pitävät sinut lämpimänä myös talvilenkeillä. Tutustu testin parhaisiin trikoisiin!

21 oct 2020
Muoti & trendit
Salomon Alphacross Blast

Minitestissä: Salomon Alphacross Blast

Uudet outdoor-lähettiläämme ovat juosseet off road Salomonin Alphacross Blasteissa. Lue testi ja selvitä kuinka hyvät uudet trail-kengät ovatkaan!

20 oct 2020
Muoti & trendit
header plus size adidas

Testissä: Adidaksen plus size -vaatteet

Treenaaminen on tarkoitettu kaikille, joten on tärkeää, että trikoita, t-paitoja ja urheiluliivejä on saatavilla kaiken kokoisina. Pyysimme Instagram-seuraajaamme testaamaan Adidaksen plus size -kokoisia treenivaatteita. Lue mitä hän piti vaatteista!

18 oct 2020
Muoti & trendit
Test sport-bh.png

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheiluliivit

Suurille ja pienille rinnoille, säädettävillä hihnoilla ja ilman. Tutustu kauden parhaimpiin urheiluliiveihin ja testivoittajiin.

15 oct 2020
Muoti & trendit
Kari Traa underställ

Valitse oikea aluskerrasto

Kaikki puhuvat villaisista aluskerrastoista, mutta joskus synteettiset materiaalit ovat tosin parempia. Lue milloin olisi hyvä valita polyesteri merinovillan sijaan.

14 oct 2020
Muoti & trendit
Header herr.jpg

Testasimme miesten lämpimät syystakit

Lämpötila laskee samaan tahtiin, kun päivät pimenevät ulkona. On aika valita käyttöön lämmin syystakki. Tästä löydät testin parhaat uutuudet miehille!

08 oct 2020
Muoti & trendit
Test höstjackor

Testin parhaat: Naisten lämpimät syystakit

Hyvä takki pitää veden loitolla ja sinut lämpimänä. Tässä ovat testin parhaat takit syksyyn!

06 oct 2020
Muoti & trendit
Herr - Trailtest.png

Testin parhaat: Miesten trail-kengät!

Aika haastaa itsesi polulla! Asics, Nike, Saucony, Salomon ja Adidas kilpailevat palkintosijoista tässä trail-kenkien kovassa testissä.

01 oct 2020
Muoti & trendit
Dam - Trailtest.png

Testissä: Kauden parhaat trail-kengät naisille!

Testipaneeli on treenannut Adidaksen, Salomonin, Saucony ja Asics -merkin trail-kengissä. Lue mitkä kengät pärjäsivät parhaiten testissä!

01 oct 2020
Muoti & trendit
Hoka One One header

Bondi - parhaat juoksukengät sinulle, jolla on raskas askel

Hoka One Onen Bondi sopii niille, jotka painavat vähän enemmän tai joilla on vaikeuksia juoksutekniikassa. Tässä on kaikki mitä haluat tietää hyvän iskunvaimennuksen omaavista juoksukengistä!

27 sep 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

22 sep 2020
Muoti & trendit
canada snow

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

Pehmeät, lämpimät ja uskomattoman ihanat. Täältä löydät kaiken, mitä haluat tietää näistä Canada Snown talvikengistä.

22 sep 2020
Muoti & trendit
Test Björn Borg

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

Björn Borg on juuri julkaissut uuden juoksumallistonsa Running from daylight, ja olemme tietysti laittaneet vaatteet testiin. Näin hyviä tyylikkäät naisten ja miesten vaatteet ovat.

21 sep 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus.

21 sep 2020
Muoti & trendit