Herr - Header.jpg

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Adidas, Nike, Hoka One One vai Saucony - millä valmistajalla on parhaat juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus? Me selvitimme!

Jokaisella askeleella rasitat juoksukenkiäsi ja niveliäsi noin neljä kertaa oman painosi verran. Siksi juokseminen voikin usein olla rasittavaa keholle, mutta ongelmia voidaan lievittää juoksukengillä, joissa on hyvä iskunvaimennus. Testipaneelimme on kokeillut kauden kuumimpia malleja miehille.

OSTA TÄÄLTÄ:

Herr - Hoka One OneClifton 6.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Kaikkille etäisyyksille keskipitkistä pitkiin, neutraalille juoksuaskeleelle.

Parasta kengässä: Iskunvaimennus ja keveys.

Yhteenveto: Hoka One One on hyvin erityinen juoksukenkämerkki, sitä ei pidä unohtaa. Jos olet koskaan kokeillut Hoka-kenkiä, olet todennäköisesti jäänyt koukkuun niihin. Ylisuurien rullapohjien ansiosta ne eroavat joukosta sekä suunnittelun että suorituskyvyn suhteen - ja siitähän testipaneelimme pitää.

- Ennen kuin kokeilin juosta Clifton 6 -kengissä, suljin sen melkein pois hyvistä vaihtoehdoista, mutta parin kierroksen jälkeen mielipiteeni muuttui täysin. Clifton näyttää vähän kömpelöltä, mutta se ei oikeastaan ole sitä. On täysin mahdollista, että en ole koskaan juossut näin kevyillä kengillä, yksi testaajista kertoo.

Hoka One Onen välipohjan juoksutuntua voi verrata usein Asicsen kenkien juoksutuntumaan, ainoana ero on, että Clifton on huomattavasti kevyempi. Välipohja on valmistettu erittäin kevyestä EVA-muovista, joka tarjoaa tehokkaan iskunvaimennuksen.

- Iskunvaimennus on erittäin mukavaa, mutta minusta tuntuu, että se ei ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi Ultraboostissa, toteaa yksi testaajista.

Clifton 6 on annetun koon mukainen. Tämä tarkoittaa, että voit ostaa normaalisti käyttämäsi koon ilman mitään ongelmia. Huomionarvoista on myös se, että pohjalliselle on runsaasti tilaa, sillä Clifton on erityisen leveä jalkaholvin kohdalta. Litteät jalkaiset eivät tule kokemaan sitä epämukavaa tunnetta, että jalkaholvi "putoaa" pohjan reunojen yli. Toisin kuin kaikki muut testin kengät, Cliftonista puuttuu "ampiaisvyötärö", joka löytyy monista juoksukengistä, ja se onkin tasapaksumpi malliltaan.

Herr - adidas UltraBOOST 20.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Keskipitkälle ja pitkälle matkalle palautumislenkille, neutraalille juoksijalle.

Parasta kengässä: Iskunvaimennus, iskunvaimennus ja hmmm...ehkäpä iskunvaimennus?

Yhteenveto: Ultraboost saattaa olla rakastetuin juoksukenkämme niin suunnittelun kuin huikean käyttömukavuuden puolesta. Todennäköisyys siihen, että tämä malli tulee vastaan lenkkipolulla, on ainakin yhtä suuri kuin se, että törmäät näihin kenkiin kaupungilla.

- Käytän Ultraboost 19 -mallia päivittäin arjessa, mutta mielestäni Ultraboost 20 on enemmänkin juoksukenkä, sanoo yksi testipaneelin jäsen.

Tämä juoksukenkä tekee siis kahta työtä, välillä lenkkarin roolissa, mutta viimeisimmällä päivityksellään Adidas on vahvistanut sukkamaista pääliosaa tehdäkseen siitä tehokkaamman juoksukengän. Ja se toimii!

- Minun tuskin tarvitse sitoa nauhoja, kenkä istuu niin napakasti, kertoo yksi testaaja ja toinen jatkaa:

- Kyllä, ne ovat myös selkeästi vakaammat kuin aiemmat versiot, vaikka ne ovatkin yhtä mukavat. Miten se on mahdollista?

Jos kengistä pitäisi löytää jotain kritiikin aihetta, on se kenkien pehmeys: ne ovat hieman liian pehmeät, mikä vaikeuttaa kovien nopeuksien ylläpitämistä. Toisaalta ne ovatkin tarkoitettu pidempiin matkoihin keskinopeudella juostuna. Jos aiot juosta nopeita ja lyhyitä matkoja, ota käyttöön tämän sijaan Adidaksen SL20 tai Adizero Boston.

Herr - Nike Joyride Run Flyknit.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Neutraalin askeleen omaaville juoksijoille, jotka haluavat mukavat kengät palautumislenkkejä varten.

Parasta kengässä: Iskunvaimennus ja innovatiivinen suunnittelu.

Yhteenveto: Niken Joyride Run Flyknit teki debyyttinsä markkinoilla alle vuosi sitten, mutta siitä on jo tullut pienoinen suosikki. Pääliosa on ohut ja hengittävä, ja kenkä istuu mukavasti ja napakasti jalan ympärillä.

- Muotoilua ja ulkoasua ei voi sivuuttaa, sanoo yksi testaajista.

Joyriden pohjan sisällä on pieniä irrallisia TPU-muovipalloja. Ne liikkuvat vapaasti ja mukauttavat tuen ja iskunvaimennuksen askeleesi mukaan juoksun aikana. Se voi kuulostaa mahdottomalta, mutta on todella totta.

- Ei voi muuta kuin vain ihastella tätä iskunvaimennusta. Olisin selvästi valinnut nämä kengät tai Ultraboostit palautumislenkille, jolloin nivelet ovat rasittuneet, testipaneelin jäsen toteaa.

Joyriden huono puoli on sama kuin Ultraboostin - malli on hieman liian pehmeä, jonka vuoksi se ei ole paras valinta esimerkiksi intervallitreeneihin tai nopeisiin matkoihin. Muutoin koko pitää paikkansa Niken kokotaulukossa, mikä tarkoittaa, että ne ovat pienemmät kuin Adidaksen ja Hoka One Onen kengät. Jos kuitenkin katsot minkä kokoiset muut Niken kenkäsi ovat, voit ostaa saman koon myös tästä mallista.

Herr - Saucony Hurricane 22.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Sinulle, jolla on ylipronaatiota ja etsit mukavia kenkiä pitkille matkoille.

Parasta kengässä: Mukavuus, ehdottomasti.

Yhteenveto: Tämä on malli, joka sinun kannattaa hankkia, jos arvostat mukavuutta yli kaiken. Hurricane 22 on Sauconyn pronaatiotuellinen kenkä, joka on suorastaan täytetty pehmeillä materiaaleilla sisältä. Jalkasi eivät koskaan tule kokemaan näin mukavaa juoksulenkkiä. Huono puoli? Kengissä tulee hieman lämmin.

- Sukkani ovat läpimärät juostuani näissä kengissä, mutta se on todellakin sen arvoista,kertoo yksi testaaja, ja toinen on samaa mieltä:

- Juuri näin! Ne ovat uskomattoman mukavat. 

Hurricanen mukavuus ei ole samanlainen kuin Ultraboostissa. Kun Ultraboost istuu kuin tiukka sukka jalan ympärillä, Hurricane on taas klassisempi juoksukenkä, jossa on oikea kengän kieli ja pehmustettu kantapää, joka takaa mukavan otteen akillesjänteestä.

- Hurricanen suurin etu? Energiantuotto. Mielestäni saan enemmän energiaa takaisin, kuin muista malleista, hyvästä iskunvaimennuksesta huolimatta.

Itseasiassa Hurricane sopii niin neutraalin askeleen omaaville, kuin ylipronaatiosta kärsiville, vaikka se onkin nimetty pronaatiokengäksi. Et löydä kengästä klassista pronaatiokiilaa, vaan tuki on laitettu pohjan rakenteisiin, jonne Saucony on sijoittanut pystysuoria TPU-muovista valmistettuja sauvoja. Ne luovat jalkaan joustavan askeleen, ja ohjaavat eteenpäin joka kerta, kun laitat jalan maahan. Hurricane on hiukan suuri kooltaan, joten voit kokeilla ottaa puolta numeroa pienemmän kengän, mitä yleensä käytät.

Herr - Nike Renew Run.jpg

Testissä: ,

Soveltuu: Lyhyille tai keskipitkille etäisyyksille asfaltilla, neutraalille juoksuaskeleelle.

Parasta kengässä: Suunnittelu ja mukavuus.

Yhteenveto: Niken Renew Run on testin positiivinen yllätys. Niken suursuosikkien, kuten Pegasuksen ja Air Zoomin ohella, nämä pienemmät mallit saattaa olla helppo unohtaa. Renew Run on tyylikäs, mukava ja hyvin kohtuuhintainen Nike-kenkä, ja jos me jostain pidämme, niin säästämisestä!

- Rakastan näitä juoksukenkiä! En ollut koskaan juossut kymmentä kilometriä, ennen kuin tein sen näissä Renew Run -kengissä! kertoo ilahtunut testaaja.

Tämä on erittäin neutraali juoksukenkä, sillä jalkaholvin kohdalla ei ole yhtään tukea. Siksi se ei sovellu pronaatiotukea tarvitseville, mutta on sitäkin parempi niille, joilla on neutraali juoksuaskel.

- Kengät ovat hyvin pehmeät ja joustavat, tuntuu kuin suorastaan lentäisi eteenpäin! Ei myöskään tunnu siltä, että jännite olisi heikentynyt käytössä, vaan se pitää muotonsa myös kunnon kulutuksen jälkeen.

Toinen asia, joka vaikuttaa kepeään juoksutunteeseen, on eteenpäin kengän hyvin valmistettu rullapohja. Tämä ja pehmeä iskunvaimennus edistävät askeleen lempeää laskeutumista kantapään tai keskijalan kohdalle, mistä kenkä vie sinut nopeasti jalan etuosaan seuraavaa askelta varten.

- On myös syytä mainita, että kengät ovat todella hyvännäköiset, ja on hauskaa, että ne on saatavilla niin monissa eri väreissä, vinkkaa yksi testaaja (joka itse ihastui kengän valkoiseen versioon, jossa on vaaleanpunainen kantapää).

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, testipaneeli haluaa mainita, että Renew Run -mallissa on hyvä ilmanvaihto ja ne pysyvät viileinä, etenkin jos vertaa Hurricane-kenkiin. Kenkä on annetun koon mukainen (kyllä, jopa Nike-kengäksi). Toisin sanoen voit ostaa saman koon, kuin kaikissa muissa merkeissä.

OSTA TÄÄLTÄ:

LUE LISÄÄ:

 Takaisin

News Feed

Better Bodies träningstights
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

2 päivää sitten
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

3 päivää sitten
React Miler NY
Muoti & trendit

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

22 may 2020
korta tights
Muoti & trendit

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

20 may 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Muoti & trendit

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

19 may 2020
björn borg tights
Muoti & trendit

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

15 may 2020
nike one tight header ny bild
Muoti & trendit

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

15 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Muoti & trendit

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

14 may 2020
Mjukisset
Muoti & trendit

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

13 may 2020
badtofflor plock
Muoti & trendit

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

13 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

13 may 2020
lisa tellbe header
Muoti & trendit

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Muoti & trendit

Uusi juoksukenkä Saucony Freedom 3 on täällä

12 may 2020
gavelo seamless
Muoti & trendit

Nyt olemme saaneet valikoimaamme Gavelonin treenivaatteita

11 may 2020
fila header
Muoti & trendit

Tämän vuoksi Filan lenkkarit on tyylikäs valinta tänä kesänä

11 may 2020
sneakers herr
Muoti & trendit

Ostosvinkkejä! 9 tyylikkäät, mustat lenkkarit miehille

11 may 2020
sneakers header
Muoti & trendit

Tutustu trendeihin! 8 vaaleanpunaiset lenkkarit naisille

11 may 2020
Matchanse set
Muoti & trendit

Testissä: Treenisetit naisille

08 may 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Treenialushousut

08 may 2020
Asics Novablast test
Muoti & trendit

Testaamme uusia Asics Novablast -juoksukenkiä naisille ja miehille

07 may 2020
Årets badtrender
Muoti & trendit

Vuoden 2020 kuumimmat uima-asutrendit

07 may 2020
Charlotte Karlsson
Muoti & trendit

Minkä kokoiset juoksukengät minun kannattaa valita?

06 may 2020
header skaljackor 2020
Muoti & trendit

Parhaat testissä: kuoritakit naisille & miehille 2020

05 may 2020
Petra Månström
Muoti & trendit

Näin pukeudut lenkille keväällä

04 may 2020
tights header
Muoti & trendit

Testissä: Top 5 parhaat treenitrikoomme

30 apr 2020
Kompressionsstrumpor header
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Kompressiosukat

30 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Treenikenkä Reebok Nano X

28 apr 2020
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Olemme testanneet miesten 2020 kevättakit

23 apr 2020
salomon löpning ss 20
Muoti & trendit

Kuinka pesen juoksuvaatteitani?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Naisten trendikkäät kevättakit 2020

22 apr 2020
test pulsklockor
Muoti & trendit

Suuri testi! Parhaat sykekellomme kaikista hintaluokista

22 apr 2020
Vita sneakers header dam
Muoti & trendit

Testissä: Naisten tyylikkäät valkoiset lenkkarit

22 apr 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Parhaat testissä: Miesten valkoiset lenkkarit

21 apr 2020
nano x header
Muoti & trendit

Uusi Reebok Nano X - yhtä monipuolinen kuin sinä

21 apr 2020
Le specs solglasögon
Muoti & trendit

Trendikkäimmät aurinkolasit 2020

20 apr 2020
Asics loparskor
Muoti & trendit

Mitkä Asicsen juoksukengät minun kannattaisi valita?

20 apr 2020
bästsäljare header
Muoti & trendit

Tässä ovat Sportamoren myydyimmät tuotteet - koko lista

16 apr 2020
more news
Better Bodies träningstights

Opas: Löydä oikeat treenitrikoot Better Bodies -merkiltä

Heillä on laaja valikoima treenitrikoita, pehmeistä saumattomista malleista napakoihin kompressiotrikoisiin. Tällä oppaalla autamme sinua löytämään oikeat Better Bodies -trikoot.

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Header.jpg

Testissä: Junioreiden jalkapallokengät 2020

Onko aika hankkia lapsellesi uudet jalkapallokengät? Lue ensin tämä testi!

3 päivää sitten
Muoti & trendit
React Miler NY

Juokse pidemmälle Nike React Milerin kanssa

Haluatko kestävyysharjoitteluun hyvät juoksukengät , joka antaa sinulle tarvitsemasi tuen pidempiin harjoituksiin? Sitten Niken uusin React Miler on sinua varten.

22 may 2020
Muoti & trendit
korta tights

Testissä: Naisten lyhyet trikoot 2020

Kun tulee lämpimämpää, voi olla mukavaa treenata lyhyemmissä trikoissa. Ja mikä tuuri - testipaneelimme on kokeillut juuri niitä!

20 may 2020
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testi: juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Testasimme pehmeimmät, joustavimmat juoksukengät Hoka One Onenilta, Nikelta ja Adidakselta. Tässä ovat testin parhaat mallit naisille.

19 may 2020
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Adidas, Nike, Hoka One One vai Saucony - millä valmistajalla on parhaat juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus? Me selvitimme!

19 may 2020
Muoti & trendit
Nike yoga infinalon header

Nike Infinalon - Rajatonta joogaa

On tärkeää mitä sinulla on päälläsi joogatessa - etenkin sen vuoksi, että saat tehtyä kaikki liikkeet ongelmitta. Niken uusi Infinalon-materiaali on mukavin kangas, jota olet koskaan kokeillut!

19 may 2020
Muoti & trendit
björn borg tights

Parhaat vinkit! 9 korkeavyötäröiset trikoot

Kukapa ei pitäisi korkeavyötäröisistä trikoista? Tässä ovat tämän hetken suosituimmat mallit Better Bodiesilta, Adidakselta, Nikelta, Filalta, Gavelolta sekä muilta merkeiltä.

15 may 2020
Muoti & trendit
nike one tight header ny bild

Testi: Tämän vuoksi Nike One Tight -trikoot ovat ylivertaiset

Yhdet ainoat trikoot, jotka toimivat joka treenissä. Tämä on ajatus One-trikoiden takana. Testasimme Niken supertrikoot (ja vakuutuimme!)

15 may 2020
Muoti & trendit
nike-low-sneakers.jpg

3 yllättävää kotiäidin niksiä, joilla saat lenkkarisi valkoisiksi

Valkoiset lenkkarit eivät yleensä pysy valkoisina kovin pitkään. Kokeile näitä näppäriä niksejä saadaksesi lenkkareistasi taas hohtavan valkoiset!

14 may 2020
Muoti & trendit
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Parhaat testissä: Urheiluliivit juoksuun

Juostessa on erityisen tärkeää käyttää hyviä urheiluliivejä, jotka antavat sinulle oikean tuen. Tässä ovat vuoden 2020 parhaat mallit juoksuun.

14 may 2020
Muoti & trendit
Mjukisset

Tyylikkäät setit arkikäyttöön

Tässä on vuoden kuumin trendi, joka on täydellinen sekä kotitoimistolle että ulos piknikille. Tässä on 10 ylellistä verska-asua, joita et halua missata!

13 may 2020
Muoti & trendit
badtofflor plock

Kesän parhaat sandaalit ja pistokkaat

Pian on aika ottaa käyttöön kesäisemmät jalkineet, kuten suihkusandaalit, pistokkaat ja flipflopit. Tässä ovat vuoden kuumimmat kesäkengät Filalta, Adidakselta ja Birkenstockilta.

13 may 2020
Muoti & trendit
Header.jpg

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

On tärkeää valita hyvä pyöräilykypärä. Tässä testissä olemme tutustuneet eri mallien säädettävyyteen, käyttömukavuuteen, ilmanvaihtoon ja muotoiluun.

13 may 2020
Muoti & trendit
lisa tellbe header

Näin Lisa Tellbe stailaa Nike-suosikkinsa

Influensseri Lisa Tellbe rakastaa urheilullista muotia ja näyttää kuinka hän käyttää suosikkivaatteitaan Nikelta.

12 may 2020
Muoti & trendit