Nike

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

Niken laajan valikoiman edessä voi olla vaikeaa löytää itselle sopivat kengät. Ei hätää, tässä tulee parhaat vinkkimme!

 on todellinen juoksukenkien asiantuntija, sen tietävät kaikki. Kysymys onkin, miten löytää oikeat juoksukengät heidän massiivisesta valikoimastaan. Tärkeintä on löytää malli, joka vastaa omia tarpeitasi. Tässä jaamme valikoiman juoksukenkien ominaisuuksien mukaan: tehokkaan iskunvaimennuksen omaaviin kenkiin, vakaisiin ja luotettaviin malleihin sekä klassisiin kenkiin, jotka on tarkoitettu neutraalin juoksuaskeleen omaaville. Lue lisää ja selvitä minkälaiset kengät sinä tarvitset.

OSTA NYT: 

#1. Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Yleensä tehokkaasti iskunvaimennettuja kenkiä suositellaan kolmelle eri juoksijatyypille:

  • Jos sinulla on raskas askel, esimerkiksi jos painat hieman enemmän. Tällöin polvinivelesi ja selkäsi saattavat tarvita lisäapua, kun paino siirtyy seuraavalle askeleelle. Juostessa ihminen rasittaa jalan, polvien ja lantion niveliä nelinkertaisesti omaan painoon verrattuna.
  • Jos sinulla on vielä hiomaton tekniikka ja astut kantapää edellä. Kun askel otetaan kanta edellä, jalka luonnollisesti on täysin ojennetussa asennossa, mikä vaikeuttaa reisilihasten työtä iskunvaimentajana. Näin voit siis saada apua kengästä.
  • Jos sinulla on ongelmia selän tai nivelkierukan kanssa. Nivelien ja selkärangassa olevien välilevyjen tehtävä on toimia iskunvaimentajina. Kun ne eivät toimi niin kuin pitäisi, voi juokseminen liian heikosti iskunvaimennetuilla kengillä tehdä kipeää.

Moderneissa juoksukengissä on pääasiassa kahta erilaista iskunvaimennusta – TPU- ja EVA-materiaaleista valmistettuja pohjia. TPU on erittäin kestävä materiaali ilman, että sen ominaisuudet katoavat ajan myötä. Huonona puolena siinä on, että se usein koetaan hieman kovaksi. EVA-muovi taas on uskomattoman pehmeä ja miellyttävä, mutta se menettää parhaat ominaisuutensa ajan kuluessa.

Suositut Nike-juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Nike React Infinity Run

nikeTämä juoksukenkä on suunniteltu minimoimaan loukkaantumisriskit juostessa. Täältä löydät React Infinity Run -mallin  ja .

Niken React Infinity Run -kenkä on kehitetty juoksuharjoitteluun loukkaantumisten välttämiseksi. Pääliosa on istuvuudeltaan napakka, sukkaa muistuttava malli, joka antaa jalalle tukea ja pitää sen paikoillaan. React Infinity Run -mallin pehmeä pohja on niin kutsuttu rullapohja, joka tarkoittaa, että se on hieman kulhon muotoinen varpaiden ja kannan kohdalta. Tämän ansiosta kanta-astujan paino siirtyy nopeasti kengän etuosaan, mikä vähentää kehon rasitusta. Nike React Infinity Run sopii kaikille juoksijoille ja useimmille etäisyyksille.

Nike Renew Run

renew runNike Renew Run -mallissa on rullapohja, jonka ansiosta siirryt seuraavaan askeleeseen nopeammin. Tutustu  ja  juoksukenkään.

Renew Run on myös yksi rullapohjallisista suosikeista, jonka ansiosta tunnet itsesi nopeaksi. Renew Run ja Infinity Run muistuttavat paljon toisiaan, mutta Sportamoren testipaneeli luokitteli Renew Run -kengän hieman vakaammaksi. Infinity Run -malliin verrattuna Renew Run -kengässä on perinteinen pääliosa kielellä ja nauhoilla varustettuna – täydellinen sinulle, joka haluat itse määrittää istuvuuden sukkamaisen, valmiiksi muotoillun mallin sijaan. Renew Run sopii neutraalin juoksuaskeleen omaavalle liikkujalle, joka haluaa mukavan kengän keskipitkiin matkoihin.

Nike Joyride Run Flyknit & Joyride Dual Run

joyrideTässä on Niken  naisille, ylipronaation korjaamiseen suunniteltu kenkä pehmeällä ja tehokkaalla iskunvaimennuksella! Miesten mallin löydät . Joyride on saatavilla myös neutraalina juoksukenkänä  ja .

Kun Joyride tuli osaksi valikoimaa 2019, se mullisti kenkien perinteisen suunnittelun täysin. Välipohja on nimittäin ontto ja se on täytetty pienillä TPU-muovista valmistetuilla kuulilla, jotka liikkuvat vapaasti pohjan sisällä. Tämä tarjoaa iskunvaimennuksen, joka vastaa täydellisesti sitä miten juuri sinä astut jalalle. Joyride on myös saatavilla kahdessa eri mallissa – Joyride Run Flyknit sinulle, jolla on neutraali juoksuaskel ja Joyride Dual Run sinulle, jokä kärsit ylipronaatiosta. Joyride soveltuu lyhyille ja keskipitkille matkoille.

#2. Neutraalit juoksukengät kovaan käyttöön

Tästä kategoriasta löydät juoksukengät, jotka sopivat huolettomalle juoksijalle, eli sinulle, jolla ei ole ylipronaatiota etkä tarvitse lisätukea tai erityisen hyvää iskunvaimennusta. Klassinen, kovaan treeniin tarkoitettu juoksukenkä sopii niin vähän lyhyemmille kuin pidemmillekin matkoille. Kengän suunnittelussa on voitu keskittyä nopeuteen ja energiantoistoon, kun päähuomio ei ole esimerkiksi iskunvaimennuksessa tai tuessa.

Niken klassiset juoksukengät kovaan treeniin

Nike Air Zoom Pegasus

pegasusPegasus on todellinen suursuosikki juoksuradalla. Tilaa  tai  kengät täältä.

Pegasus on Niken todellinen ylpeyden aihe, joka on ollut olemassa jo yli 30 vuotta. Pegasus sopii kaikille etäisyyksille ja kaikkiin treenimuotoihin, kaikille juoksijoille, joilla on neutraali juoksuaskel. Tämä kenkä on siis täydellinen mihin vain, jos et kärsi ylipronaatiosta tai et tarvitse erityisen tehokasta iskunvaimennusta. Se mikä erottaa Pegasuksen muista, sen lisäksi että se sopii niin intervalleihin kuin pitkiin matkoihin, on sen erinomainen energiantoisto. Jos hankit tämän kengän kerran, tulet varmasti hankkimaan sen yhä uudestaan ja uudestaan. Lisäksi se on saatavilla myös trail-kenkänä.

React Miler

react milerTäältä löydät React Miler -mallin  ja !

React Miler on erityisen vakaa juoksukenkä ollakseen neutraali malli, ja se sopiikin hyvin pitkille matkoille, jolloin myös ne juoksijat, joilla on neutraali juoksuaskel voivat kaivata hieman lisätukea. Nike React Miler -kengän erottaa muista leveämpi etuosa, joka tarjoaa lisätilaa varpaille, mikä voi olla todella hyödyllistä pitkillä matkoilla jalkojen turvotessa. Kuten Pegasuksessa, tässäkin mallissa on kevyt rullapohja, jotta askeleesi pysyy menevänä koko juoksun ajan.

#3. Vakaat juoksukengät

Jos olet joskus saanut kuulla, että sinulla on ylipronaatiota, tässä on oikea kategoria sinulle. Ylipronaatio tarkoittaa jalkaterän tai polven sisäänpäin kallistumista, jolloin ihminen ikään kuin astuu jalkaholvin päälle. Toisin sanoen juokset jalan sisäsyrjällä. Ylipronaatio voi olla hyvinkin kivuliasta, mikä taas johtaa muihin rasitusvammoihin kehossa. Tässä tapauksessa tarvitset pronaatiotuelliset kengät, elivakaan juoksukengän. Tällaisen kengän pohjassa on yleensä pronaatiokiila, joka tukee jalkaholvia ja korjaa juoksuaskelta. Vakaa juoksukenkä sopii...

  • ...sinulle, joka kärsit ylipronaatiosta ja tarvitset apua jalan tai polven asennon korjaamiseen juostessa.
  • ...sinulle, joka aiot juosta hyvin pitkiä matkoja ja tiedät, että nilkkasi väsyvät ensimmäisen kymmenen kilometrin jälkeen. Vaikka askeleesi olisi muuten neutraali, ylipronaatiota voi alkaa esiintyä kehon väsyessä.
  • ...sinulle, joka venäytät helposti nilkkasi ja tarvitset kunnollisen pohjan vakauttamaan jalkaterää.
  • ...sinulle, joka olet vasta-alkaja ja epävarma juoksutekniikastasi.

Niken suositut pronaatiotuelliset kengät

Nike Zoom Fly

nike zoom flyZoom Fly -mallin paras ominaisuus on välipohjasta löytyvä hiilikuitulevy. Nike Zoom Fly on saatavilla niin  kuin  mallina.

Nikes Zoom Fly on nopea kenkä, joka sopii kovaan tempoon ja keskipitkille matkoille. Sen lisäksi se tarjoaa miellyttävän iskunvaimennuksen ja joustavuuden, jota ei monista muista juoksukengistä löydy. Se on suurelta osin hiilikuitulevyn ansiota, joka on sijoitettu pohjan rakenteen sisälle. Tämän ansiosta saat hyvän vauhdin seuraavaan askeleeseen aina juostessa. Zoom Fly sopii keskipitkille matkoille ja se on suunnattu niille, joilla on hieman ylipronaatiota. Tässä on todella nopea ja hauska juoksukenkä!

Nike Air Zoom Structure

structureAir Zoom Structure on mukava juoksukenkä, joka on kaiken lisäksi hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Tilaa kenkä kotiin  tai  mallina.

Air Zoom Structure on aika klassinen juoksukenkä, joka antaa turvallisen juoksutunteen koko treenin ajaksi. Zoom Fly -malliin verrattuna tämä ei ole yhtä hauska kenkä, mutta sen mitä häviät nopeudessa, voitat käyttömukavuudessa. Jos haluat luotettavan juoksukengän ilman sen kummempia ominaisuuksia, tässä on oikea malli sinulle! Kun Sportamoren testipaneeli kokeili mallia, äänestettiin se kaiken lisäksi testin tyylikkäimmäksi. Sen voi siis hyvin valita osaksi arkityyliä ja se sopii mainiosti myös pitkille kaupunkikävelyille.

Minkä kokoiset Niken juoksukengät minun pitäisi valita? 

Niken kengät ovat yleensä hieman pieniä kooltaan. Voit siis kokeilla tilata yhtä numeroa isomman koon verrattuna normaaliin kokoosi muissa merkeissä. Jos sinulle taas on jo kotona Niken kengät, voit tilata niiden mukaisen koon. Nike on nimittäin kuitenkin aina looginen koon suhteen omissa malleissaan. Muuten voit tutustua 

OSTA TÄÄLTÄ: 

LUE LISÄÄ: 

 Takaisin

News Feed

Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

2 päivää sitten
canada snow
Muoti & trendit

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

2 päivää sitten
Test Björn Borg
Muoti & trendit

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

3 päivää sitten
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

3 päivää sitten
promenadskor header
Muoti & trendit

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

5 päivää sitten
Dam - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

6 päivää sitten
Herr - Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

6 päivää sitten
Vinterjacka barn
Muoti & trendit

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

15 sep 2020
nike superrep header
Muoti & trendit

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Muoti & trendit

Näin peset untuvatakkisi

11 sep 2020
innebandylubbor
Muoti & trendit

Suuri testi: Salibandymailat

11 sep 2020
Test tights med fickor
Muoti & trendit

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

10 sep 2020
Nike
Muoti & trendit

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

09 sep 2020
Timberland
Muoti & trendit

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

09 sep 2020
Adidas
Muoti & trendit

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

08 sep 2020
virvelvind
Muoti & trendit

Tutustu tämän syksyn edulliseen lastenvaatevalikoimaan!

07 sep 2020
header
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset naisten treenipaidat

04 sep 2020
långärmade träningströjor test
Muoti & trendit

Testissä: Pitkähihaiset miesten treenipaidat

04 sep 2020
Blacc fitness
Muoti & trendit

Uutta: Blaccin kyykynkestävät trikoot

04 sep 2020
test svarta tights
Muoti & trendit

Testin kahdeksat parhaat treenitrikoot

01 sep 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat miesten treenikengät 2020

30 aug 2020
Nike Metcon Release
Muoti & trendit

Kaikki mitä haluat tietää uudesta Nike Metcon 6: sta

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Muoti & trendit

Testissä vuoden parhaat naisten treenikengät

25 aug 2020
nike metcon 6
Muoti & trendit

Testissä: Näin hyvä on uusi Nike Metcon 6 -treenikenkä

24 aug 2020
Padelskor dam
Muoti & trendit

Testasimme kauden parhaat naisten padel-kengät

22 aug 2020
Kari Traa
Muoti & trendit

Syksyn uudet aluskerrastot Kari Traalta

18 aug 2020
jared ward
Muoti & trendit

Koe endorfiinien huumaa Sauconyn uusissa juoksukengissä

13 aug 2020
Shorts
Muoti & trendit

Testissä: Miesten mustat treenishortsit

12 aug 2020
Test av tights
Muoti & trendit

Suuri testi: Treenitrikoot

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Muoti & trendit

Löydä sopiva Nike SuperRep treenikenkä

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Muoti & trendit

Testin parhaat: Lasten selkäreput 2020

06 aug 2020
Header.jpg
Muoti & trendit

Testissä: pyöräilykypärät naisille ja miehille

06 aug 2020
Nike löparskor test
Muoti & trendit

Niken juoksukengät, jotka ovat testien parhaat

05 aug 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg
Muoti & trendit

Testin parhaat! Nike-suosikit naisille

04 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Muoti & trendit

14 löytöä koulun alkuun

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Muoti & trendit

Testi! Niken parhaat vaatteet ja kengät miehille

31 jul 2020
Reebok Nano X
Muoti & trendit

Reebok Nano X nyt saatavana uusissa väreissä

30 jul 2020
Test sport-bh.png
Muoti & trendit

Supertesti: Vuoden 2020 parhaat urheilurintaliivit

28 jul 2020
Clifton 7
Muoti & trendit

Testi: Näin hyvä on uusi Hoka One One Clifton 7

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Muoti & trendit

Vihdoinkin! Tässä on Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
more news
Dam - Header.jpg

Testissä: Juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Hyvin iskunvaimennetut kengät ovat kaiken A ja O pitkillä matkoilla niin asfaltilla kuin muillakin kovilla alustoilla, jotta askeleesi laskeutuu pehmeästi juostessa. Tässä ovat naisten parhaiten iskunvaimennetut juoksukengät!

2 päivää sitten
Muoti & trendit
canada snow

Pidä jalat lämpiminä Canada Snow -kengillä!

Pehmeät, lämpimät ja uskomattoman ihanat. Täältä löydät kaiken, mitä haluat tietää näistä Canada Snown talvikengistä.

2 päivää sitten
Muoti & trendit
Test Björn Borg

Testaamme kauden uuden Björn Borgin juoksumalliston

Björn Borg on juuri julkaissut uuden juoksumallistonsa Running from daylight, ja olemme tietysti laittaneet vaatteet testiin. Näin hyviä tyylikkäät naisten ja miesten vaatteet ovat.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Me testasimme: miesten juoksukengät, joissa on tehokas iskunvaimennus

Jos juokset asfaltilla, täytyy juoksukenkäsi olla hyvin iskunvaimennettu jalkojesi säästämiseksi. Laitoimme testiin miesten juoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus.

3 päivää sitten
Muoti & trendit
promenadskor header

Testissä: Vedenpitävät kävelykengät

Kilometri kilometrin jälkeen, yli metsien ja soiden - löydä oikeanlaiset kävelykengät. Testasimme parhaat, vedenpitävät kävelykengät miehille ja naisille.

5 päivää sitten
Muoti & trendit
Dam - Header.jpg

Testissä: Naisten parhaat salibandykengät

Nämä kengät nostavat suorituksesi salibandykentällä täysin uudelle tasolle. Sportamoren testipaneeli on pelannut kauden uusissa sisäpelikengissä.

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Herr - Header.jpg

Testissä: Parhaat sisäpelikenkämme salibandyyn

Miehistä koostuva testipaneelimme on juossut ja tehnyt nopeita käännöksiä uusissa treenikengissämme, jotka on tarkoitettu sisäliikuntaan. Tässä ovat tämän hetken parhaat salibandykengät!

6 päivää sitten
Muoti & trendit
Vinterjacka barn

Osta oikeanlainen talvitakki lapsellesi

Talvitakki on talven tärkein ostos lapsellesi. Tässä 7 vinkkiä takin valintaan.

15 sep 2020
Muoti & trendit
nike superrep header

Opas: Löydä oikea treenikenkä Nikelta

Niken laajan treenikenkävalikoiman avulla on helppo löytää oikea malli sinulle ja treenillesi. Me opastamme sinua valitsemaan oikein.

14 sep 2020
Muoti & trendit
Tvätta din dunjacka

Näin peset untuvatakkisi

Tässä täydellinen lista, minkä avulla peset untuvatakkisi. Pane nämä 10 vinkkiä mieleesi.

11 sep 2020
Muoti & trendit
innebandylubbor

Suuri testi: Salibandymailat

Lapa, grippi ja paino vaikuttavat salibandymailan laatuun. Olemme testanneet tämän syksyn suosikit!

11 sep 2020
Muoti & trendit
Test tights med fickor

Testissä: Parhaat taskulliset treenitrikoot

Musiikin kuunteleminen puhelimesta voimaharjoittelun aikana on suosittua ja yleistä. Tämän vuoksi testipaneelimme laittoikin testiin uudet treenitrikoot, joissa on isot taskut.

10 sep 2020
Muoti & trendit
Nike

Löydä oikeanlaiset juoksukengät Nikelta

Niken laajan valikoiman edessä voi olla vaikeaa löytää itselle sopivat kengät. Ei hätää, tässä tulee parhaat vinkkimme!

09 sep 2020
Muoti & trendit
Timberland

Näin pidät huolen Timberland-kengistä

Timberlandin kengät ovat syksyn kuumin ostos! Tee näin pitääksesi saappaat puhtaana.

09 sep 2020
Muoti & trendit
Adidas

Osta treenivaatteet sään mukaan Adidaksen uuden konseptin mukaisesti

Treenasitpa sitten 35 asteen lämmössä auringossa, kaatosateessa tai pakkaskelillä, Adidakselta löydät treenivaatteet joka säähän. Lue kaikki heidän uudesta Ready-konseptistaan täältä!

08 sep 2020
Muoti & trendit