Maksuton toimitus yli 49€ tilauksiin30 päivän avokauppaOsta nyt, maksa marraskuussa

Klikkaa tästä ajankohtaisiin tarjouksiin

Aluskerrasto

Auttaaksemme sinua oikeanlaisen aluskerraston löytämisessä olemme tehneet oppaan, jonka avulla sinun on helpompi valita sopiva tuote laajasta valikoimastamme

Villa vai syntteettinen? Tämän vuoden trendit Kysymyksiä ja vastauksia

Valitse villainen tai synteettinen

Se mitä materiaalia kerraston pitäisi olla riippuu lajista.

Hyvä sääntö on että mitä aktiivisempi laji, sitä suurempi osuus materiaalista tulisi olla synteettistä.

Villa sopii kevyeen liikuntaan:

 • Kävely tai vaellus
 • Ulkoilu lasten kanssa
 • Laskettelu, jossa aktiivisuus vaihtelee laskemisen ja nousemisen välillä

Synteettinen sopii intensiiviseen liikuntaan:

 • Juoksu
 • Pyöräily
 • Maastohiihto
Villa-aluskerrastot Synteettiset aluskerrastot Kysymyksiä ja vastauksia

Villainen aluskerrasto

Villainen aluskerrasto lämmittää hyvin. Mitä kylmempi ilma, sitä paksumpi kerrasto kannattaa valita.

Villa on siitä mainio materiaali että se lämmittää myös ollessaan kostea, kiitos villan onttojen kuitujen.

Villa hengittää hyvin ja sen luontainen antibakteerinen ominaisuus pitää huolen siitä, että vältyt ikäviltä hajuilta.

Villan ja syntteettisten kuitujen ominaisuudet eroavat toisistaan paljon, siksi monet hankkivatkin vaatekaappiinsa molemmat vaihtoehdot.

 • Villainen aluskerrasto sopii kevyeen liikuntaan
 • Villa pitää lämpinä jopa ollessaan kostea
 • Tyköistuvampi malli takaa paremmat ominaisuudet
Ostoksille Vuoden trendit Lue synteettisistä aluskerrastoista

Talven jättitesti: lämmintä villaista aluskerrastoa

Villainen aluskerrasto pitää sinut sopivan lämpimänä, olitpa sitten laskettelemassa, vaeltamassa tai menossa töihin. Testasimme aluskerrastot, jotka pitävät sinut kuivana ja lämpöisenä.

Lue koko testi

Synteettinen aluskerrasto

Synteettinen aluskerrasto kuljettaa kosteuden tehokkaasti pois ihon pinnalta ja säätelee lämpöä. Synteettinen materiaali kuivuu nopeasti ja säilyttää muotonsa myös kastuessaan.

Synteettinen materiaali on täydellinen kun haluat pitää kehon lämpötilan tasaisena sykettä nostattavissa lajeissa. Jos aiot urheilla kylmässä säässä niin että hikoilet, on synteettinen aluskerrasto oikea valinta.

Syntteettisten kuitujen ja villan ominaisuudet eroavat toisistaan paljon, siksi monet hankkivatkin vaatekaappiinsa molemmat vaihtoehdot.

 • Synteettinen aluskerrasto sopii parhaiten hikeä nostattaviin aktiviteetteihin
 • Synteettinen kerrasto ei lämmitä vaan ylläpitää ja säätelee kehon lämpötilaa
 • Tiukempi istuvuus takaa paremman toimivuuden
Ostoksille Vuoden trendit Lue villa-aluskerrastoista

Testin parhaat! Synteettiset aluskerrastot

Aluskerrasto on kenties talven tärkein asuste, suuntasitpa sitten hiihtoladulle tai juoksulenkille. Esittelemme parhaat synteettiset aluskerrastomme.

Lue koko testi

Trend #1 Trendi #1

Värien loistoa

#1 Värien loistoa

Mikset erottuisi eduksesi after-skissä? Kirkaissa väreissä sinut takuulla huomataan, joten varaudu kohteliaisuuksiin kun otat takkisi pois.

Osta värikäs aluskerrasto #2 Kuvioiden huumaa

Trend #2 Trendi #2

Kuvioiden huumaa

#2 Kuvioiden huumaa

Tylsistyttääkö yksivärinen aluskerrasto? Iloiset kuviot tekevät kaikesta hauskempaa. Tämän vuoden trendejä ovat raidat ja retrokuviot!

Osta kuviollinen aluskerrasto #3 Black is Back!

Trend #3 Trendi #3

Black is back!

#3 Black is back!

Musta on aina uusi musta. Yhdistä tyylikäs musta aluskerrasto värikkäisiin lasketteluhousuihin ja kivaan pipoon, toimii aina!

Osta musta aluskerrasto Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Minkä koon valitsen?

  Valitse aluskerrastoon sama koko kuin sinulla yleensä on. Kerraston kuuluu olla tyköistuva ilman että se estää liikeratoja. Kosteudenpoisto toimii parhaiten kun aluskerrasto istuu napakasti.

  Jos olet epävarma, mikä koko sinun tulisi valita, niin lue tekemämme suuri vuosittainen Aluskerrasto testi Siinä testiryhmämme kokeilee kaikki suosituimmat aluskerrastot ja kertoo kuinka ne istuvat.

 • Minkä merkin tuotteita ostaisin?

  Se minkä merkin tuotteita ostat on pitkälti makukysymys. Koska mallit vaihtelevat hieman eri merkkien välillä niin haluat löytää mallin joka sopii juuri sinun vartalollesi. Testimme voi auttaa myös tässä asiassa.

 • Mitä eroa on kalliilla ja edullisella aluskerrastolla?

  Aluskerrastoilla voi olla suuriakin hintaeroja. Usea tekijä vaikuttaa kerraston hintaan, ei ainoastaan tuotteen merkki. Yksityiskohdat kuten neuletekniikka, kuviot, napit ja vetoketjut ovat hyvin erilaatuisia.

  Synteettisissä materiaaleissa on suuria eroja sen suhteen kuinka hyvin kangas kuljettaa kosteutta pois iholta ja miltä tuote näyttää kun se on pesty muutaman kerran.

  Villatuotteissa hintaan vaikuttaa materiaalin paksuus sekä paino. Jos tuote on paksu niin se maksaa yleensä enemmän. Ympäristömerkityt tuotteet ovat yleensä kalliimpia, mutta ovat hintansa väärti.

 • Milloin käytän aluskerrastoa?

  Kun ulkona on kylmä ja harrastat liikuntaa. Aluskerrasto on tärkeä osa kerrospukeutumista. Eri materiaalit toimivat eri tilanteissa. Valitse villaa kevyeen kävelyyn tai kun olet paljon aloillasi. Valitse synteettinen kerrasto juoksuun ja muihin intensiivisiin lajeihin.

 • Mitä puen aluskerraston päälle?

  Riippuu siitä kuinka kylmä ulkona on ja mitä aiot tehdä. Tavallisin tapa pukeutua on "kolmikerrospukeutuminen". Silloin päälle puetaan aluskerrasto, välikerrasto (esimerkiksi fleece, älä käytä puuvillaa, sillä se imee kosteuden itseensä) ja päällimmäiseksi kuoritakki. Jos takissasi on paksu vuori, voit jättää välikerraston pois riippuen tietenkin siitä, kuinka kylmä ulkona on.

 • Missä tapauksessa valitsen villan ja synteettisen sekoituksen?

  Kerrasto joka on sekä villan että synteettisen materiaalin sekoitusta voidaan tehdä niin että kuidut sekoitetaan jo kudontavaiheessa. Kerrasto voidaan myös tehdä niin että eri materiaaleja käytetään kerraston eri osissa. Näin saadaan sekä villan lämpö ja mukavuus että synteettisen materiaalin kosteudensiirto ja kestävyys. Tämä sopii erinomaisesti esimerkiksi lasketteluun, jossa sekä liikutaan aktiivisesti että istutaan paikallaan. Yleensä materiaaleja yhdistetään kuitenkin eri kerroksina, jolloin villakerros on lähimpänä ihoa ja synteettinen takki on sen päällä. Villakerros lämmittää ja synteettinen materiaali kuljettaa kosteutta pois iholta.

 • Kuinka usein pesen aluskerrastoa?

  Villakerrastoa ei tarvitse pestä usein, kunhan sen antaa tuulettua käyttökertojen välillä. Älä käytä huuhteluainetta villaisiin tai synteettisiin aluskerrastoihin sillä se vaurioittaa kuituja jolloin materiaali hengittää huonommin.

 • Mitä on merinovilla?

  Merinovilla tulee merinolampaista, joiden villa on erityisen hienoa ja pehmeää. Merinovilla on luonon oma supermateriaali, joka sopii erinomaisesti aluskerrastoihin vaativissakin olosuhteissa. Merinovilla ei myöskään kutita kuten normaali villa.

 • Kuinka teen ympäristöystävällisen vaatevalinnan?

  Valitse tuote joka on GOTS-merkitty (Global Organic Textil Standard). Tämä on kansainvälinen merkintä, joka takaa että tuote on sekä ympäristöystävällinen että sosiaalisesti kestävästi tuotettu. Etsi myös mulesing-vapaata merinovillaa, joka takaa sen että yhtään eläintä ei ole vahingoitettu tuotannon aikana.

Osta villainen aluskerrasto Lue villa-aluskerrastoista
Osta synteettinen aluskerrasto Lue synteettisistä aluskerrastoista